Ucraina interzice din 20 mai tranzitul produselor alimentare spre Transnistria

Deschide.md, 19 mai 2017 20:28

Ucraina interzice începând cu ziua 20 mai tranzitul prin teritoriul și granița sa a produselor alimentare care urmează să ajungă în Transnistria, dacă aceste produse nu vor avea acceptul și certificatele de rigoare emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor de la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către pretinsul ministru al agriculturii, Efim Koval, în cadrul ședinței Consiliului de Securitate de la Tiraspol.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
18:46
Camera Deputaților a Parlamentului din Cehia a aprobat miercuri, 28 iunie, un proiect de lege care înscrie în Constituție drepturile deținătorilor de arme, o decizie ce vine în contradicție cu inițiativa Uniunii Europene de a limita posesia anumitor arme din cauza atacurilor islamiste produse în mai multe orașe europene, transmite Reuters.
Acum o oră
18:16
Peste 200 de copii din capitală au făcut toxiinfecţii în ultima săptămână, numărul intoxicațiilor fiind în creştere şi în rândul maturilor. Potrivit datelor Centrului municipal de Sănătate Publică, în perioada 19–25 iunie 2017, în capitală au fost înregistrate 273 de cazuri de boli diareice acute (BDA), de 1,5 ori mai multe decât săptămâna precedentă.
Acum 2 ore
17:46
Viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, a menţionat importanţa reluării negocierilor oficiale în formatul „5+2” și a pledat pentru retragerea completă şi necondiţionată a forţelor armate ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul Conferinţei anuale a OSCE pentru evaluarea securităţii, care se desfăşoară în perioada 27-29 iunie 2017 la Viena, potrivit unui comunicat de presă al MAEIE.
17:46
Grigore Petrenco și camarazii săi au fost condamnați la închisoare pentru o perioadă între 3 și 4,5 ani cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pentru o perioadă de probațiune. Decizia a fost adoptată cu puțin timp în urmă de către magistrații Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani).
17:16
Asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene pentru Republica Moldova este o pârghie de presiune pentru a implementa reforme care să aducă Moldova mai aproape de ceea ce înseamnă spațiul european. Dacă această asistență ar fi suspendată, acest lucru ar însemna o veste bună pentru Federația Rusă, pentru că ar însemna o dezangajare din partea UE față de Moldova, a declarat europarlamentarul Andi Cristea într-un interviu pentru portalul hotnews.ro, citat de IPN.
17:16
Un automobil, în care se aflau patru angajați ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a exploadat în regiunea Donețk, transmite portalul „Adevărul ucrainean”.
Acum 4 ore
16:36
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri la Bruxelles că Alianța Nord-Atlantică își consolidează securitatea cibernetică, iar membrii săi vor să aibă posibilitatea de a riposta colectiv la un atac informatic împotriva unuia dintre ei, așa cum ar proceda în caz de agresiune aeriană sau terestră, relatează AFP.
16:16
Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins azi demersul avocaţilor, care au contestat decizia din data de 6 iunie, când i-a fost prelungit arestul la domiciliu cu încă 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de procurorul de caz, Dumitru Robu.
16:06
Rusia va continua să consolideze capacităţile militare, pentru a apăra suveranitatea naţională şi a putea contracara potenţiali agresori, afirmă preşedintele Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.
16:06
Evghenii Șevciuk a explicat că ridicarea imunității sale politice de către Sovietul Suprem și pornirea unui dosar penal pe numele său nu este altceva decât o „reglare de conturi” dintre puterea actuală și oponenții ei. Pretinsului ex-președinte declară că știa de mult timp despre modificarea „legislației” cu scopul de a-l lipsi de privilegii și garanții sociale.
16:06
Ex-directorul „Apă Canal Chișinău”, Constantin Becciev, activează începând cu ziua de azi în calitate de inginer șef al întreprinderii Chișinău-Gaz. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de surse din cadrul întreprinderii.
15:56
Proiectul Reformei Guvernului va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare din această săptămână, după ce a primit aviz pozitiv din partea tuturor comisiilor parlamentare. Declarația a fost făcută pentru Deschide.MD de șeful Centrului de implementare a reformelor, Iurie Ciocan.
15:36
Veaceslav Platon intenționa să „cumpere” 13 deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Acest lucru este menționat în declarațiile lui Vitalie Burlacu (alias Vitas) care și-a recunoscut vina integral, apoi a fost condamnat la 11 de închisoare în dosarul „coruperea deputaților”. Reporterii Deschide.MD au obținut sentința integrală a Curții de Apel în care sunt incluse mărturiile lui „Vitas”. De asemenea redacția noastră a obținut imagini video cu sumele impunătoare care erau „dosite” în safeurile închiriate de modelul Irina Baglai - condamnată și ea la trei ani de închisoare cu suspendare.
15:26
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat miercuri, la finalul ședinței Comitetului Național Executiv, lista validată a noului guvern.
15:06
Viceministrul Apărării, Gheorghe Galbura şi Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos, au avut marți întrevederi de lucru cu un grup de experţi NATO, aflaţi într-o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 26-28 iunie, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.
14:56
Fracțiunile din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC) se arată surprinse de dispoziția primarului general, Dorin Chirtoacă, care a desemnat doi candidați la funcția de viceprimari - liberalii Mihai Munteanu și Valeriu Munteanu.
Acum 6 ore
14:16
Consiliul UE a prelungit astăzi sancțiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei rusești până la 31 ianuarie 2018, potrivit unui comunicat de presă.
14:16
Un angajat al Departamentului Poliției de Frontieră a fost transportat la spital, în urma unui accident rutier produs astăzi, în jurul orei 12:50 pe traseul M14.
14:06
Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat astăzi la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie de presă alături de Klaus Iohannis, că ţara sa îşi doreşte un dialog „sincer şi deschis" cu Rusia, pentru a scădea tensiunile şi a evita „riscurile". Preşedintele Iohannis a declarat la rândul său că nu există „probleme" în relaţia Bulgariei cu Rusia.
14:06
Administratorul unei farmacii din Ungheni a fost reținut pentru 72 de ori fiind suspectat de comercializarea ilegală a drogurilor direct de la locul de muncă. Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni au efectuat, ieri, 27 iunie, percheziții în farmacia în care lucra bărbatul și la domiciliul acestuia. Oamenii legii, au ridicat bani, comprimate cu efect psihotrop, precum și blanchete de reţete medicale necompletate.
13:06
Un zbor din Shanghai a fost întârziat cu peste cinci ore, marţi, după ce o femeie în vârstă de 80 de ani a aruncat monede în motor, pentru noroc, înainte de a urca în avion, informează BBC.
Acum 8 ore
12:36
Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu afirmă că Partidul Unității Naționale (PUN) condus de Anatol Șalaru, este o nouă forță scoasă pe arena politică pentru a răstuna „carul PL”. Declarațiile au fost făcute azi după ce liberalii au depus flori la piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale, dedicată ocupației sovietice.
12:36
Fostului lider de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, i-a fost ridicată astăzi imunitatea, după ce deputații din pretinsul legislativ din stânga Nistrului au votat propunerea pretinsului procuror general din regiune, Anatolii Gurețki. Șevciuk este acuzat de fraudă în proporții deosebit de mari.
12:16
Mark Zuckerberg, CEO al companiei Facebook, a anunţat că reţeaua de socializare a atins pragul de două miliarde de utilizatori, unici pe lună. Reţeaua de socializare devine astfel, compania de internet care are cei mai mulţi utilizatori din lume.
11:46
34 de oameni au fost răniţi la New York după ce o garnitură de metrou a deraiat şi s-a lovit de un perete. Accidentul a avut loc între două staţii din cartierul Harlem. Sute de călători au fost evacuaţi prin tunelul plin de fum şi rămas în beznă. Traficul la metrou a fost perturbat parţial.
11:46
Rusia poate cuceri Republica Moldova cu ajutorul forțelor din Transnistria, implicând contingentul din Crimeea, Flota Mării Negre, contingentul Districtului Militar Vest. Experții au descris în detalii cum Republica Moldova poate fi cucerită de către Rusia și de ce noi avem nevoia stringentă de a ne apropia de NATO.
11:36
O bătrână a fost găsită în această dimineață în stare de inconștiență la intrarea în Piața Centrală, de un carabiner. Potrivit informațiilor preliminare, aceasta ar fi fost toată murdară de vin.
11:16
Igor Dodon susține că UTA Găgăuzia este în drept să ceară Chișinăului acordarea împuternicirilor suplimentare. Opinia a fost exprimată ieri în cadrul ședinței clubului de presă cu tema „Rezonanța socială” care s-a desfășurat la reședința de stat a președintelui din Holercani.
10:56
Atacul cibernetic ransomware GoldenEye, similar WannaCry, a ajuns miercuri în Asia, după ce s-a răspândit din Europa în SUA în timpul nopţii, afectând companii, operatori portuari şi sisteme guvernamentale, transmite Bloomberg.
Acum 12 ore
10:26
În urma perchezițiilor de astăzi, procurorii anticorupție au ridicat de la domiciliul judecătorului Oleg Melniciuc, o sumă cheș de circa 10 mii de euro, a declarat pentru Deschide.MD, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Sursa citată ne-a explicat că urmărirea penală a fost începută pe 7 martie în baza procesului penal pe care îl avea în gestiune PA după ce „averile” magistratului au făcut obiectul unor investigații jurnalistice.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.