Ucraina interzice din 20 mai tranzitul produselor alimentare spre Transnistria

Deschide.md, 19 mai 2017 20:28

Ucraina interzice începând cu ziua 20 mai tranzitul prin teritoriul și granița sa a produselor alimentare care urmează să ajungă în Transnistria, dacă aceste produse nu vor avea acceptul și certificatele de rigoare emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor de la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către pretinsul ministru al agriculturii, Efim Koval, în cadrul ședinței Consiliului de Securitate de la Tiraspol.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
21:10
În raionul Telenești au demarat lucrările de construcție a drumului M2 ce leagă localitățile Clișova - Suhuluceni - Leușeni – Verejeni, ce va asigura conexiunea dintre opt localități și va facilita accesul cetățenilor la servicii publice. Suma totală a proiectului constituie circa 83, 2 mln lei. Banii sunt oferiți din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.
21:00
Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior a selectat şapte secretari generali de stat în cadrul ministerelor, urmare a interviurilor susţinute de cei 44 de candidați admiși la această probă.
Acum o oră
20:30
Armata rusă a testat o nouă rachetă destinată sistemului Iskander care poate transporta încărcătură nucleară, în cadrul planului de consolidare a apărării Rusiei şi de contracarare a sistemelor antirachetă construite de Alianţa Nord-Atlantică, inclusiv cel de la Deveselu, relatează site-ul agenţiei Tass.
20:10
Centrul de Sănătate Publică a municipiul Chișinău, în premieră, oferă posibilitatea tuturor părinților, ai căror copii frecventează instituțiile de educație timpurie, de a fi informați cu privire la conținutul meniului, necesar pentru buna creștere a copiilor. Astfel, meniurile-model devin accesibile publicului larg și contribuie la etalonarea meniurilor existente în grădinițe.
Acum 2 ore
19:50
Coordonatorul organizației „Stop Ham”, Alexandru Ciolac, a fost luat la pumni în plină zi, în fața trecătorilor. Bătaia a avut loc în sectorul Rîșcani al capitalei, după ce activisul a încecat să lipească sticker-ul StopHam, pe parbrizul unui automobil parcat pe trotuar.
19:30
Președintele Klaus Iohannis a anunțat la sosirea sa la Consiliul European că a convenit cu președintele instituției, Donald Tusk, organizarea unui summit informal al UE pe data de 9 mai 2019, de ziua Europei, la Sibiu.
19:10
Ultimele evoluții în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, modalitățile de avansare în cadrul acestui dosar, dar și oportunitățile unei noi runde de negocieri în formatul „5+2” au fost discutate de către viceministrul de externe Lilian Darii și reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Victor Krijanivski, în cadrul vizitei sale de lucru în Republica Moldova.
Acum 4 ore
18:40
Un pilot al companiei Swiss International Air Lines, a hotărât să nu piardă timpul făcând cercuri de asupra aerodromului și a dus pasagerii săi într-o „excursie” peste Alpii din Elveția. Pasagerii au rămas plăcut surprinși și au mulțumit pilotului pentru „zborul din poveste”, distribuind pe rețelele sociale fotografiile pe care le-au făcut în timpul excursiei.
18:10
Întreprinderea de Stat Compania Aeriană “Air Moldova” anunță lansarea unui nou zbor direct pe destinația Chișinău – Ekaterinburg, începând cu 28 aprilie 2018. Cursa nouă va fi operată cu o frecvență de trei ori pe săptămână în zilele de marți, joi şi sâmbătă.
18:00
Asociația CENTRUL ROMÂN PENTRU INIȚIATIVĂ SOCIALĂ cu sprijinul financiar al MINISTERULUI PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI, anunță CONCURS de materiale jurnalistice. Scopul proiectului este de a promova interesul tinerilor români din Republica Moldova, Ucraina și Serbia pentru jurnalism și de a încuraja dezbaterile legate de comunitățile din care fac parte, încurajarea tinerilor să se exprime în limba română, să prezinte comunitatea din care fac parte, să crească interesul opiniei publice cu privire la comunitățile istorice românești.
17:30
Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel îndeamnă la o reducere a ajutorului financiar acordat de Uniunea Europeană Turciei în vederea unei eventuale aderări, denunţând direcţia îngrijorătoare pe care au luat-o, în opinia ei, democraţia şi statul de drept în această ţară, relatează The Associated Press.
Acum 6 ore
17:00
Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu.
16:50
În Federația Rusă, evreii sunt numărați după cantitatea de matzah (pâine nedospită) cumpărată de Paștele evreiesc, confirmă însuși președintele Federației comunităților evreiești din Rusia (FCER), Alexandr Boroda. Potrivit estimărilor, în statul rus ar locui în jur de un milion de evrei, însă nu toți dintre aceștea vorbesc în public despre originile sale.
16:40
Organizarea şi funcţionarea Serviciului Vamal, regimul acestuia, precum şi statutul special al colaboratorilor vamali vor fi racordate la standardele comunitare. În ședința de astăzi, Parlamentul a aprobat, în prima lectură, un nou proiect de lege cu privire la Serviciul Vamal.
16:10
Grigorii Petrenco a fugit în mare grabă din Chișinău, și nu și-a luat chiar multe lucruri cu el. Și-a lăsat acasă și papagalul, pe Felix, de care, altfel, era foarte legat. Și, în felul acesta, papagalul său a rămas acasă, iar Grigorii e în Germania, unde, se pare că a primit azil politic. Dar nici nu avea cum să procedeze altfel, pentru că a fugit din țară, iar atunci când fugi, e important să ai cât mai puține bagaje cu tine ca să te poți deplasa cât mai repede și mai ușor. Important e să fii ca o umbră ca să nu te vadă nimeni. Ca să nu ieși cu nimic în evidență. Or, cu papagalul acela le-ar fi atras tuturor atenția asupra sa. Căci, cine mai pleacă din țară cu papagalul cu el?
16:10
Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) va examina vineri, 20 octombrie 2017, ora 12:00, sesizarea depusă de către Guvern privind constatarea circumstanțelor care justifică instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova.
16:00
Dacă autoritățile catalane merg mai departe și declară independența față de Spania, "nimeni" din Uniunea Europeană nu le-ar sprijini, a avertizat joi președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, informează agenția DPA.
15:10
Serviciile medicale de profilaxie, diagnostic, tratament şi supraveghere în domeniul oncologic ar putea fi acordate și de către instituţiile medico-sanitare private licenţiate şi acreditate. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în prima lectură în Legislativ.
Acum 8 ore
15:00
Comisia Europeană a anunțat deblocarea a circa 120 milioane de euro pentru a ajuta țările europene să protejeze spațiile publice din orașele lor care sunt din ce în ce mai vizate de atacuri jihadiste cum a fost cel de la Barcelona, relatează AFP.
14:10
Cabinetul de miniștri s-a întrunit astăzi într-o ședință specială pentru a aproba sesizarea adresată Curții Constituționale privind constatarea circumstanțelor pentru instituirea interimatului funcției de Președinte al Republicii Moldova în cazul desemnării ministrului Apărării.
14:00
În acest weekend, 22 octombrie, pe strada pietonală din Chișinău se va desfășura un eveniment cultural sub egita organizației unioniste „Tinerii Moldovei”, care își propun să distribuie trecătorilor peste 1000 de cărți în limba română.
13:40
Primarul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, reacționează la decizia de azi a Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău prin care a fost respinsă înregistrarea sa în calitate de participant la referendumul privind revocarea din funcție a edilului capitalei. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Chirtoacă vine cu un comentariu sarcastic și cu umor negru, acuzând organizatorii referendumului de lașitate.
13:40
Președintele Igor Dodon a promulgat mai multe legi, pe care le-a respins anterior. Astfel mâine vor fi publicate în Molnitorul Oficial noile modificări la Codul muncii, noua Lege cu privire la prevenirea și combaterea terorismului și reformarea Academiei de Științe a Republicii Moldova, transmite agenția MoldPres.
13:40
Gheretele din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și din scuarul Catedralei, a căror soartă era indecisă din cauza sigiliilor aplicate de procurori în urma perchezițiilor de săptămâna trecută, urmează să fie evacuate. Printre acestea se enumără și tonetele „Coffe Time” care aparțin fratelui primarului suspendat, Dorin Chirtoacă.
13:10
Mihai Ghimpu anunță că Partidul Liberal va depune azi documentele cu privire la înregistrarea în calitate de participant la referedendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului general al capitalei la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău, iar Dorin Chirtoacă va fi reprezentantul formațiunii în acest plebiscit. Declarația a fost făcută azi după ce CECE a respins în calitate de participant la referendum a lui Chirtoacă în calitate de subiect aparte.
Acum 12 ore
12:40
Avocații fostului deputat Chiril Lucinschi se vor adresa la Curtea Constituțională pentru ridicarea excepției de neconstituționalitate articolului 243 litera a) și c) din Codul Penal. Acestea se referă „la dobîndirea, deţinerea sau utilizarea bunurilor de către o persoană care ştie ori trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite și convertirea sau transferul bunurilor de către o persoană care ştie ori trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite.
12:40
Premierul Mariano Rajoy va organiza o şedinţă specială a Cabinetului duminică, în vederea suspendării totale sau parţiale a autonomiei Cataloniei, a anunţat joi Guvernul spaniol, relatează The Associated Press.
12:30
Prim-ministrul Pavel Filip, în repetate rânduri, a atras atenția asupra unor probleme mici, care nu-i afectează lui activitatea, însă care ne fac nouă viaţa enervantă. Ieri, de exemplu, şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) şi-a dat demisia, după ce Pavel Filip l-a acuzat că scrie minciuni în rapoarte şi că serviciile de telefonie nu acoperă unele regiuni ale ţării: „Să scrii minciuni nu face faţă unei agenţii. Eu doar cunosc că agenţia nu are echipamente necesare pentru a face acest lucru”.
12:00
Dorin Chirtoacă n-a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul local privind revocarea sa din funcție. Decizia a fost adoptată azi de Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău cu votul a 7 membri. Un membru a votat contra, iar doi s-au abținut.
11:50
O fotografie şocantă cu un rinocer măcelărit în Africa de Sud, de Brent Stirton, a fost premiată la concursul Wildlife Photographer of the Year (WPY), informează BBC.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.