Ucraina interzice din 20 mai tranzitul produselor alimentare spre Transnistria

Deschide.md, 19 mai 2017 20:28

Ucraina interzice începând cu ziua 20 mai tranzitul prin teritoriul și granița sa a produselor alimentare care urmează să ajungă în Transnistria, dacă aceste produse nu vor avea acceptul și certificatele de rigoare emise de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor de la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către pretinsul ministru al agriculturii, Efim Koval, în cadrul ședinței Consiliului de Securitate de la Tiraspol.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 8 ore
19:56
Au apărut primele imagini ale schimbului de focuri dintre polițiștii catalani și cei cinci teroriști din Cambrils. Poliția i-a ucis pe toți cei cinci bărbați, care păreau să poarte centuri cu explozibili. O analiză a experților geniști a arătat că centurile erau, de fapt, false.
19:45
O persoană a fost înjunghiată mortal, vineri, în orașul german Wuppertal-Elberfeld, potrivit poliției. Incidentul a avut loc într-un magazin, iar atacatorul a reușit să scape, fiind căutat de oamenii legii, potrivit ABC News.
18:56
Vladimir Cijov, Ambasadorul rus în Uniunea Europeană declară că Rusia nu va renunța în totalitate la tranzitul gazelor naturale rusești prin teritoriul ucrainean, deoarece există state care sunt în totalitate dependente de gazele rusești. Printre aceste state se numără și Republica Moldova. Astfel, chiar dacă Rusia va reuși să implementeze cele două proiecte de amploare „North stream 2” și „Turkish stream”, tranzitul prin teritoriul ucrainean nu va fi încetat în totalitate.
18:35
Administrația regiunii Tomsk din Federația Rusă a hotărât închiderea cât mai rapidă a festivalului internațional al lemnarilor – „Sărbătoarea Toporului”, din cauza intoxicării participanților, a anunțat președintele departamentului de informații al regiunii, Aleksei Sevostianov, transmite Interfax.
Acum 12 ore
18:05
UPDATE (18:02): Agenția Xinhua scrie că a fost un atac multiplu, desfășurat de mai multe persoane în același timp în mai multe locații din centrul orașului. Un martor ocular a declarat unui reporter al acestei agenții că a văzut mai mulți indivizi având asupra lor cuțite de mari dimensiuni și care atacau trecătorii la întâmplare. Alte surse relatează despre cinci sau șase victime. Cel puțin o persoană a fost văzută zăcând pe jos la locul atacului din Piața Puutori, situată în centrul acestui oraș din sud-estul Finlandei, fiind aparent cea ucisă.
17:56
Mai multe persoane au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku, relatează ediția online a postului YLE.
17:56
Directorul firmei „Salubrity Solutions”, care este responsabilă de evacuarea deșeurilor menajere depozitate în containerele amplasate în locurile autorizate, invită bălțenii să facă curat singuri în capitala de Nord, pentru că municipalitatea nu are suficiente resurse pentru evacuarea „munților de gunoi”, care s-au acumulat în preajma platformelor de colectare a deșeurilor menajere.
17:45
Mai multe persoane au fost înjunghiate vineri în orașul finlandez Turku, relatează ediția online a postului YLE.
16:56
Președintele american Donald Trump a dat vineri asigurări că Statele Unite ale Americii sunt pregătite pentru orice posibile "probleme" și că frontierele țării sunt sigure, a doua zi după ce 14 oameni au murit în două atacuri teroriste comise în Spania, pe artera Las Ramblas din Barcelona și în stațiunea Cambrils, transmite Reuters.
16:35
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP şi ofiţerii de investigaţii ai INI al IGP, au efectuat 22 de percheziții, pe 15 august 2017, la punctele de colectare a fierului vechi şi la oficiile a două societăţi comerciale specializate în achiziționarea metalului, precum și la domiciliile și în automobilele persoanelor responsabile din cadrul respectivilor agenţi economici, potrivit unui comunicat al PCCOCS.
16:35
„Ziarul de Gardă” a publicat un material video exclusiv de la Mitropolie, unde astăzi Mitropolitul Vladimir a fost felicitat cu ocazia împlinirii vârstei de 65 ani. Să-i ureze sănătate Preasfințitului au venit, în special, cele mai aprige figuri pro-ruse din Republica Moldova, dar și mulți foști oficiali moldoveni și actuali diplomați străini. Printre aceștia se enumeră șeful statului, Igor Dodon, bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, foștii președinți Mircea Snegur și Petru Lucinschi, ex-președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, arhiepiscopul regiunii separatiste, ambasadorul Moscovei la Chișinău Farit Muhametșin și fostul ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș.
15:56
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP şi ofiţerii de investigaţii ai INI al IGP, au efectuat 22 de percheziții, pe 15 august 2017, la punctele de colectare a fierului vechi şi la oficiile a două societăţi comerciale specializate în achiziționarea metalului, precum și la domiciliile și în automobilele persoanelor responsabile din cadrul respectivilor agenţi economici.
15:56
Inspectoratul General de Poliție (IGP) anunță că, de la începutul acestui an, numărul de accidente rutiere soldate cu decesul persoanelor a crescut considerabil. În legătură cu aceasta, conducerea IGP a dispus inițierea unor anchete de serviciu pe factorii de decizie din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare (INP). Anunțul a fost făcut de șeful IGP, Alexandru Pânzari în cadrul unei ședințe privind activitatea subdiviziunilor de patrulare ale Poliţiei în toată țara.
15:35
Campania electorală pentru alegerile legislative din Germania a fost suspendată vineri și sâmbătă în semn de omagiu față de victimele celor două atentate de joi din Spania, a anunțat vineri dimineață cancelarul Angela Merkel și principalul său adversar Martin Schulz, relatează AFP și DPA.
15:35
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP şi ofiţerii de investigaţii ai INI al IGP, au efectuat, în data de 15.08.2017, 22 de percheziții la punctele de colectare a fierului vechi şi la oficiile a două societăţi comerciale specializate în achiziționarea metalului, precum și la domiciliile și în automobilele persoanelor responsabile din cadrul respectivilor agenţi economici.
15:15
Însoțit de ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, Igor Dodon a mers azi să-l felicite pe Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove cu prilejul aniversării a 65 de ani. Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că i-a „adresat cordiale felicitări împreună cu alese urări de bine, sănătate deplină și putere de muncă pentru realizarea treburilor ce i-au fost menite spre îndeplinire”.
14:45
14:35
Drumarii au găsit acum o jumătate de oră în intersecție de lângă sediul SIS un obiect asemănător unui obuz. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.
14:25
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor. De această dată pentru a preîntâmpina cazurile de accidentare pe apă, paramedicii le-au oferit oamenilor lecții practice de prim ajutor.
14:15
Ex-viceministrul Economiei nu va sta la pușcărie. După ce și-a recunoscut vina și a achitat un prejudiciu integral de peste 2,5 milioane de lei, procurorii anticorupție au decis să ceară pentru funcționar doar pedeapsă sub formă de amendă. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru Deschide.MD de către procurorul de caz, Dorin Compan.
Acum 24 ore
13:15
Lenin și-a luat „tălpășița” definitiv din Ucraina. În țara vecină au fost demolate absolut toate monumentele lui Lenin, a anunțat ieri, 17 august, directorul Institutului Memoriei Naționale al Ucrainei, Vladimir Vetrovici, transmite Lenta.ru
12:45
De astăzi, pe întreg teritoriul Republicii Moldova intră în vigoare Codul galben de secetă Hidrologică. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Codul va fi valabil până la finele lunii curente.
12:35
Mai multe modificări operate la Codul muncii au fost publicate în Monitorul Oficial. Astfel, de astăzi, 18 august, salariaţii vor fi obligaţi să îşi ia anual cel puţin 14 zile de concediu, restul perioadei fiind cumulată cu concediul pentru anul viitor.
12:35
Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare amenzile dispuse de Consiliul Concurenței mai multor companii de asigurări din Republica Moldova pentru încheierea unor contracte cu brockerii de asigurări în urma unor aranjamente „de cartel".
12:35
Cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane, relatează BBC News.
12:25
Ministrul Economiei al României, Mihai Fifor, a declarat că săptămâna viitoare, la Guvern, se va semna un memorandum cu o companie americană pentru producerea unui transportor blindat 8X8, transmite MEDIAFAX
12:05
Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, reținut într-un dosar de corupție la sfârșitul lunii martie, și-a recunoscut vinovăția. Despre acest lucru a anunțat azi procurorul Dorin Compan în urma ședinței de judecată.
11:56
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, intenționează să vină în vizită oficială la Chișinău pe data de 15 decembrie, ne spun surse diplomatice. În acest sens, echipa de protocol a bronat întreg hotelul Radisson Blu din centrul Capitalei, știut drept unul dintre cele mai luxoase.
11:25
În această diminață, sute de carabinieri au mărșăluit pe străzile de la Poșta Veche și Râșcani băgând frica în locuitori capitalei cu focuri de arme și explozii. De fapt, aceasta a fost o aplicație tactică de menținere a ordinii publice și de consolidare a capacităților unităților de carabinieri - exercițiu desfășurat în premieră de către instituțiile de la Chișinău.
11:25
Julia Monaco, o tînără de 26 de ani din Australia, se poate considera cea mai norocoasă persoană din lume.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.