Masacru în Afganistan. Peste 50 de militari uciși de talibani

Democracy.md, 21 aprilie 2017 20:57

Colonelul John Thomas, purtător de cuvânt al Centrului de Comandă al armatei americane, a relatat că este vorba despre „peste 50 de victime” ale unui grup de militanți talibani care a atacat o bază militară aflată la câțiva kilometri de localitatea Mazar-e-Sharif. Talibanii, care purtau uniforme și conduceau trei vehicule militare, au lansat o rachetă către intrarea în bază și au distrus sala de mese și o moschee aflată în incintă, în timp ce militarii luau parte la rugăciunile de vineri.  Este al doilea masacru ce vizează ținte militare din ultimele săptămâni, după ce militanții ISIS au revendicat un atac asupra unui spital militar din Kabul, ce a avut loc pe 8 martie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum o oră
13:05
Acest drapel a fost folosit intens de mişcarea "Gagauz Halkî" la sfârşitul anilor '80 - începutul anilor '90 ai secolului al XX-lea, când, cu 27 de ani în urmă, găgăuzii au proclamat crearea la sudul Moldovei, unde locuiesc compact 140 mii de găgăuzi, ai Republicii Găgăuze. Potrivit agenţiei Infotag, sâmbătă, la festivităţile prilejuite de acest eveniment, Irina Vlah a spus că veteranii mişcării "Gagauz Halkî" au transmis autorităţilor autonomiei o cerere prin care propun ca drapelul Republicii Găgăuze să fie declarat drept steagul istoric al autonomiei. Nu este vorba de schimbarea drapelului oficial, ci doar de folosirea steagului istoric al găgăuzilor alături de cel oficial. Irina Vlah a spus că această idee prezintă interes. "Sub acest drapel s-au desfăşurat primele mitinguri la Comrat şi în localităţile de sud, s-a dus lupta pentru deschiderea propriei universităţi.
Acum 2 ore
12:05
Potrivit agenţiei Infotag, el consideră că acest lucru este posibil prin "intensificarea activităţii ONG-urilor ruse şi a platformelor de discuţii în Moldova; crearea unui sistem oglindă pentru exportul mărfurilor moldoveneşti în Rusia: dacă mărfurile transnistrene pentru exportul în UE sunt perfectate de Moldova, ar fi logic ca mărfurile moldoveneşti de export în Rusia să fie perfectate de autorităţile transnistrene; crearea unui sistem eficient de monitorizare a îndeplinirii promisiunilor electorale ale partidelor ce pretind la statutul de "prorus"; crearea unor premise pentru integrarea mai activă a businessului moldovenesc pe pieţe ruse (euroasiatice)".
Acum 4 ore
11:05
Ieri, a început instruirea teoretică a polițiștilor care vor menține ordinea publică pe biciclete. Până la finele săptămânii, inspectorii, selectați să facă parte din detaşamentul de poliţişti pe biciclete, vor studia parametrii tehnici ai bicicletelor și vor afla mici secrete ale ciclismului care le vor permite o deplasare rapidă și sigură în unele zone unde accesul maşinii, scuterului sau cailor va fi limitat.
10:35
Acesta afirmă că un grup de consilieri din mai multe fracțiuni, în cooperare cu instituțiile municipale specializate, au inițiat un proiect de reamenajare și reabilitare a Grădinii Publice, scrie unimedia. „Activitatea este abia la început: la moment are loc elaborarea unui proiect general de viziune asupra felului în care va fi reabilitat Parcul. Orientarea generală este de a păstra stilul acestui monument istoric de importanță națională, cu implementarea unor elemente moderne care ar pemite o mai mare valorificare a acestui spațiu comun de către locuitorii municipiului Chișinău”, a scris Lutenco pe pagina sa de Facebook.  Consilierul a mai scris că ulterior viziunile vor fi puse în dezbatere, după care va urma detalierea panurilor și elaborarea bugetelor, iar la anul anul viitor să fie discutate în Consiliul Municipal pentru obținerea finanțării.
10:05
Specialiștii cercetează o așezare preistorică de dimensiuni mari (aproape 40 ha) în cadrul unui proiect de amploare, axat pe studierea așa-numitelor mega-situri ale civilizației Cucuteni-Tripolie din prima jumătate a mileniului IV î. Hr. Cercetările sunt realizate în cadrul unei cooperări internaționale, fiind coordonate de cercetătorul Stanislav Țerna de la Universitatea „Școala Antropologică Superioară” din Chișinău, informează Independent.md.  Din colectivul de cercetare fac parte specialiști din Republica Moldova, Germania, Ucraina, România, precum și studenți din Germania. În urma scanărilor geofizice efectuate la suprafața sitului s-a stabilit că așezarea de la Stolniceni are o planimetrie circulară, cu locuințe și străzi dispuse în șiruri concentrice și radiale, pe exterior fiind protejată de trei construcții fortificate (șanțuri și palisade).
Acum 6 ore
09:35
Domnica Manole a spus că aceste norme contravin principiului separării puterii în stat și Constituției. Avizele emise de SIS, un organ executiv, atentează la principiul independenței și uzurpează atribuțiile puterii judecătorești. „Am primit o satisfacție în legătură cu rezultatul acestei ședințe. Astăzi instanța a demonstrat obiectivitate. Noi am ridicat excepția de neconstituționalitate a unor norme privind verificarea judecătorilor de către SIS. Am invocat că aceste norme contravin principiilor constituționale care prevăd independența judecătorului, independența sistemului judecătoresc și prevăd principiul separării puterilor în stat”, a spus Domnica Manole. În luna aprilie a anului trecut, Domnica Manole a emis o hotărâre prin care Comisia Electorală Centrală a fost impusă să desfășoare referendumul constituțional inițiat de către Platforma „DA”.
09:05
„Vreau să menționez în mod aparte un fenomen nou, care iese în evidență în ultimii ani, mai ales în ultimele luni – teama de conflicte armate. Mai exact, teama de un nou conflict armat în care să fie implicată Republica Moldova. Tot mai multă lume pomenește fraza postbelică – „numai să nu fie război”, „лишь бы не было войны”, deoarece oamenii simt intuitiv că există riscul unor ciocniri interstatale, care să ne afecteze și pe noi, în cel mai direct mod”. O asemenea stare de alarmare nu a existat de 25 de ani și datoria conducerii țării, a tuturor instituțiilor statului, e să evite orice fel de implicare a Moldovei în confruntările geopolitice ale altor țări. Pentru că riscurile sunt mai reale decât ne închipuim., a afirmat preşedintele.
08:05
Comisia de negocieri din par­tea Guvernului şi a Federaţiei Sin­dicale a Educaţiei şi Ştiinţei s-a în­trunit recent într-o nouă şedinţă, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. Părţile au vorbit despre pro­blemele din sistemul educaţie şi despre posibilităţile de depăşire a acestora. Printre principalele pro­bleme au fost enumerate nivelul scăzut de salarizare a pedagogi­lor, calitatea proastă a pregătirii cadrelor didactice, exodul peda­gogilor. Premierul a menţionat că se impune o abordare complexă a problemelor din ramură, şi anu­me: implementarea reformei sa­larizării şi reformarea sectorului educaţiei, astfel încât acesta să devină unul eficient. În urma discuţiilor, părţile au convenit asupra majorării sala­riilor cadrelor didactice din în­văţământul general şi profesio­nal-tehnic cu 11,3% începând cu 1 septembrie anul curent.
Acum 24 ore
19:05
Autobuzul cu turiști locali și străini se îndrepta spre orașul Belek. Acesta s-a răsturnat imediat ce a ieșit dintr-un tunel. ​Șoferul a declarat că mijlocul de transport a deraiat din cauza ploii puternice. ​Doi intre răniți sînt copii. Toate persoanele care au avut de suferit au fost transportate la un spital.
18:35
Percheziţiile la sediul Ministerului Educaţiei au durat pînă aproape de ora 11:00, după ce unul dintre angajaţi a fost escortat de către oamenii legii. Ofiţerii au refuzat să facă declaraţii şi nu au menţionat cine este persoana şi ce funcţie deţine. În acelaşi timp, un alt grup de ofiţeri CNA şi procurori au descins la Ministerul Justiţiei. Potrivit viceministrului, Nicolae Eşanu, oamenii legii au solicitat de la reprezentanţii instituţiei mai multe acte. "Au solicitat permisiunea noastră să ridice anumite documente electronice, noi am acordat tot suportul necesar", a spus viceministrul Justiţiei, Nicolae Eșanu. Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, susţine că percheziţiile au fost efectuate în două birouri. Dacă bănuielile se vor confirma, persoanele implicate vor fi eliminate din sistem, a spus ministrul. "Este vorba despre o supusă facilitare a urgentării perfectării şi eliberării unor anumite acte.
18:05
„Eforturile depuse de preşedintele Republicii Moldova întru fortificarea relaţiilor comerciale cu Federaţia Rusă aduc roade, chiar şi în ciuda acţiunilor neprieteneşti pe care le întreprinde Guvernul Republicii Moldova faţă de Federaţia Rusă. Partenerii din Federaţia Rusă continuă să ofere noi posibilităţi de dezvoltare a afacerilor şi de export pe piaţa din Rusia”, menţionează şeful statului. Potrivit lui Igor Dodon, în acest an, pe piaţa rusească, aceste companii vor exporta, pentru a fi sădiţi, aproape patru milioane de puieţi. Firmele acceptate sunt specializate în producerea puieţilor de măr, păr, cireş, vişin, piersic, cais, prun.
17:35
„În ajunul Zilei Independenței Ucrainei, 57 de unități ale brigăzii de infanterie motorizată, sub comanda lui Krasilnikov, au încercat să captureze pozițiile noastre în regiunea satului Jabicevo”, a menționat el. Eduard Basurin a specificat că acțiunilor inamicului „a fost dat un răspuns adecvat”, în urma căruia forțele de securitate ucrainene s-au retras. Din toamna anului 2014 membrii grupului de contact privind soluționarea situației din estul Ucrainei au anunțat mai bine de 10 ori despre stabilirea unor acorduri de armistițiu. Ultimul, cunoscut sub numele de „armistițiu de pîine”, a fost stabilit pe 21 iunie. Acesta a intrat oficial în vigoare pe 24 iunie și urmează să fie respectat pe toată durata perioadei de recoltare – pînă la sfîrșitul lunii august. Cu toate acestea, atacurile continuă.
17:05
Este vorba de două plîngeri ale apărării – cu privire la înlăturarea avocaţilor Tatiana Iovu şi Gheorghe Malic, dar şi cu privire la ordonanţa de pornire a urmăririi penale. Dorin Chirtoacă a spus că cei doi avocaţi au fost înlăturaţi de la proces ilegal, pentru că procurorul nu are dreptul să înlăture un avocat ales. Potrivit lui, apărarea poate fi înlăturată doar la solicitarea clientului. Cît ţine de cea de-a doua plîngere, edilul suspendat a declarat că este vorba despre ordonanţa din septembrie 2015, în care este scris la timpul viitor că în administraţia publică locală vor fi aranjate nişte licitaţii. „Cert este că în ambele cazuri Procuratura fuge de examinarea dosarului de către instanță. Vrea să fie transmis la instanța de fond sau să fie respins ca inadmisibil. Nu doresc să fie examinate acțiunile lor pe care noi le considerăm ilegale”, a precizat Dorin Chirtoacă.
16:35
„După cum este prevăzut în lege, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unei circumscripții naţionale, care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova și secțiile de votare din străinătate, precum şi în baza a 51 de circumscripţii uninominale, constituite inclusiv pentru localitățile din stînga Nistrului (Transnistria) și peste hotare. Cît privește circumscripțiile uninominale permanente, acestea vor fi aprobate de Guvern, în baza propunerilor unei comisii independente, dar nu mai tîrziu de un an pînă la alegerile ordinare. Dacă e să ne referim la alegerile parlamentare de anul viitor, aceste circumscripții urmează a fi constituite și aprobate de către Guvern pînă la 30 noiembrie 2017”, a spus ea.
16:05
Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de monitorizare și control a zonelor de agrement pe întreg teritoriul țării. Acestea au demarat la începutul sezonului estival și vor continua până la finele acestuia. Scopul acțiunilor este conformarea, dar și asigurarea unei administrări fiscale eficiente a contribuabililor care prestează servicii în zonele de agrement, prevenirea și combaterea cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare.  Astfel, începând cu luna iunie curent, au fost iniţiate acţiuni de verificare a agenţilor economici din segmentul respectiv, desfăşurate pe întreg teritoriul ţării. Rezultatele controalelor fiscale au demonstrat în mare parte că riscurile estimate sunt veridice. În total, pe parcursul lunilor iunie-iulie au fost efectuate 173 de controale fiscale, fiind stabilite încălcări în proporţie de 90 % din numărul de controale efectuate.
15:35
Igor Munteanu, șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunală și amenajare, a declarat la ședința operativă de la Primărie că până la sfârșitul lunii vor fi evacuate crengile din toate curțile de bloc și de pe teritoriile adiacente. În ceea ce ține de pregătirea fondului locativ din capitală pentru sezonul rece, Igor Munteanu a menționat că profilaxia sistemelor inginerește este realizată în proporție de 85%, spălarea hidropneumatică este realizată la nivel de 77%, controlul hidraulic – 75%, iar reparația acoperișurilor este îndeplinită în proporție de 37%. Gradul de realizare a pregătirilor sunt la nivelul anilor trecuți.
15:35
„Greșeli au fost multe, din an în an depășindu-le la efect și amploare pe precedentele, așa că mă tem să greșesc nominalizându-le doar pe 3 ca și probleme principale. Dar subiectiv, aș putea să le număr pe 3 care, după mine, au fost cruciale. Prima a fost cea că țara a pornit pe calea Independenței, fără ca conducerea de atunci să aibă o viziune clară despre dezvoltarea acesteia pe termen lung. Dacă era viziune și se prevedea că autogestiunea statului e greu de realizat, probabil se mergea pe o altă cale, pe care o cerea atunci poporul. Atunci, cred eu, nu se ajungea nici la conflict armat pe Nistru, nici la migrația de azi a unui milion de cetățeni și nici la sărăcia care a precedat anilor 90-91”, a declarat vicepreședintele PLDM Alexandru Bujorean, în interviul acordat portalului Curentul.
15:05
În debutul evenimentului, atât Secretarul general adjunct al Guvernului Republicii Moldova, Iurie Cazacu, cât şi şefa Biroului Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu au salutat receptivitatea tuturor membrilor echipelor de a participa la ediţia din acest an a Cupei disporei, menţionând că astfel de evenimente vin să consolideze relaţiile dintre diasporă şi Guvern. În rezultatul competiţiei, echipele s-au clasat astfel: Locul I - echipa Guvernului Republicii Moldova - deţinătorii Cupei diasporei 2017, Locul II - echipa Şcolii Sportive Specializate de Fotbal Nr. 1 din Chişinău, Locul III - echipa Presei sportive, Locul IV - echipa Diasporei. Amintim că, în perioada 18-20 august curent, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat a organizat Zilele Diasporei în Republica Moldova, ediția a IV-a.
14:05
„Următorul obiectiv este Italia”, a ameninţat ISIS, citat de centrul de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, potrivit News.ro. Nu este pentru prima dată cînd Statul Islamic ameninţă Italia. Începînd din aprilie 2016, islamiştii au ameninţat Roma. „Cînd va veni marea maree vor fi cucerite Bagdadul, Damascul, Ierusalimul, Ammanul, Constantinopolul, Teheranul şi Roma”, a spus atunci Abu Hassan al-Muhajir. Pe 28 aprilie, au circulat pe internet mesaje ameninţătoare, cu semnătura ISIS, vizînd locuri-simbol italiene, din Roma şi din Milano. Autorităţile au dat asigurări atunci că nu există „elemente concrete noi de alarmă”, dar că „vigilenţa este întotdeauna maximă”.
Ieri
13:05
Potrivit documentului,  rolul și sarcina Comisiei este elaborarea, deciderea în privința constituirii a 51 de circumscripții uninominale în scopul petrecerii alegerilor parlamentare. În particular, Comisia trebuie să organizeze, petreacă şi să decidă în privința constituirii circumscripțiilor în termen de cel puțin 13 luni pînă la data expirării mandatului Parlamentului, iar Componența Comisiei va fi aprobată de către Guvern cu cel puțin 14 luni pînă la data expirării mandatului Parlamentului. Membri ai comisiei urmează să fie desemnaţi doi reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale, un reprezentant al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, unul de la Preşedinţie, cîte un reprezentant al fracţiunilor şi grupurilor parlamentare, partidelor politice extraparlamentare care la ultimele alegeri parlamentare au obţinut peste 2% din voturile valabil exprimate.
12:56
Pe podiumul la proba maraton masculin au ajuns: Locul I - Răileanu Maxim (02:48:06), Locul II – Arinushkin Nicolai (03:17:06) și Locul III – Ivanov Alexandru (03:49:19). La proba maraton feminin, primele locuri au fost ocupate de: Locul I - Zbîrnea Natalia (03:17:06), Locul II – Shepeleva Svetlana (03:37:10) și Locul III – Ganceariuc Ana (03:51:56). Podiumul la proba de semimaraton masculin a fost ocupat de: Locul I – Bizniuc Mihail (01:24:46), Locul II – Țîmbălari Igor (01:31:36) și Locul III - Țîmbalist Ghenadie (01:31:42). La proba semimaraton feminin pe primele trei locul s-au clasat: Locul I – Secară Zinaida (01:40:49), Locul II – Clipca Natalia (01:53:07) și Locul III – Năstas Diana (01:57:00). Finaliștii la proba maraton au primit premii din partea GARMIN Moldova.
12:05
„Consiliile locale, consiliile județene pot face mai mult pentru Centenar. Ce pot face eu, ca primar, ce face consiliul local al sectorului 1? Ne putem înfrăți cu orașe din Republica Moldova. Am făcut-o. Ne-am înfrățit cu Chișinăul. Am aprobat în consiliu o sumă de bani pe care o vom da până la sfârșitul anului pentru a ajuta Consiliul Municipal Chișinău. Este vorba de suma de un milion de euro. Cu siguranță, dacă primarii noștri se înfrățesc cu câte un oraș, cu câte o comună și fiecare dintre ei dă după posibilități o sumă cât de mică, cu siguranță că vom fi mai aproape de acest deziderat al nostru. Sper ca până în decembrie 2018 să îndeplinim acest deziderat", a afirmat Tudorache. La rândul său, deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Centenarul Marii Uniri, a pledat ca, după modelul primăriilor, și consiliile județene să se înfrățească cu raioane din R. Moldova.
11:05
Igor Dodon a specificat că a rugat autoritățile de la Moscova să nu sancționeze Republica Moldova, după ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat de Guvernul de la Chișinău persona non grata, scrie radiochisinau.md. El a mai spus că va aborda acest subiect și în discuția pe care urmează să o poarte cu Vladimir Putin. De asemenea, în următoarele câteva săptămâni, Igor Dodon se va întâlni, potrivit declarațiilor sale, și cu liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. În cele șapte luni de la începutul mandatului său de președinte, Igor Dodon s-a întâlnit cu Vladimir Putin de trei ori. De altfel, prima sa vizită, în calitate de șef de stat, a fost la Moscova, pe 17 ianuarie.  Cei doi s-au mai întâlnit în martie, la un forum al oamenilor de afaceri din  Federația Rusă și Republica Moldova.
10:35
Astfel, reprezentanţii MAEIE recomandă evitarea deplasărilor în zonele afectate. În situaţii de urgenţă, autorităţile portugheze de protecţie civilă pot fi apelate la numărul de telefon +351926768743, precum şi la telefonul unic de urgenţă – 112. În caz de necesitate de asistenţă cetăţenii moldoveni se pot adresa la Ambasada Republicii Moldva la Lisabona la numerele de telefon: +351 213009065, +351 961 929 964, e-mail: lisabona@mfa.md, precum şi Centrul de Apel MAEIE: din Republica Moldova – 080090990 (apel gratuit), din străinătate +373 22 690 990.
10:05
Portughezii au fost prezenți nu doar cu elemente din gastronomie, dar și cu vinurile autentice portugheze. ”Italienii” s-au remarcat cu uleiuri de măsline, parmezan, salamuri italiene, prosciutto. Trecătorii au apreciat clătitele cu arțar ale canadienilor dar și cafeaua libanezilor. Rodica Gherasim, președinta asociației „Miorița” din Portugalia a spus că moldovenii și portughezii se aseamănă foarte mult, mai ales la capitolul ospitalitate. De asemenea, portughezii, ca și moldovenii pun accent pe prietenia dintre popoare. Asemănări sunt inclusiv în gastronomie și gusturile gastronomice. La standul conaționalilor din Georgia am putut vedea khachapuri, vinuri, apă, dar și dulciuri tradiționale. „Am venit special pentru acest eveniment. Avem o diasporă mică, dar oamenii trebuie să știe că existăm.
09:35
Fostul șef de stat este de părere că și alegătorii își merită guvernarea. „Și noi, comuniștii, sîntem vinovați că nu am explicat suficient alegătorilor ce va urma, deși le-am spus oamenilor că votează pentru ei, în primul rînd. Dar nici noi nu putem fi prevăzători. Cine a știut că o să cumpere atîția deputați, că vor fura atîtea miliarde? În primul rînd, problema vine de la alegător. El votează nu cum îl duce mintea, dar cine și cum îi cere. Alegătorul pînă nu va vota conștient, nu se va schimba nimic, de aceea cei de la guvernare utilizează posibilitatea de a arunca milioane în stînga și în dreapta la alegeri și cumpără voturile oamenilor. Ne tăiem singuri creanga de sub noi. Îi cumpără moral și îi cumpără prin mită pînă la alegeri și în ziua alegerilor, și după”, a opinat politicianul.
09:05
La festival vor participa viticultorii şi exportatorii de struguri de masă din Republica Moldova şi Romînia, savanţi din domeniu, producători de utilaje şi ambalaje pentru procesarea strugurilor, producători de material săditor viticol, furnizori de produse de uz fitosanitar şi de fertilizanţi, meşteri populari, colective artistice şi interpreţi. Invitaţii pentru participare la festival au primit producătorii de struguri din toate raioanele viticole ale ţării. În cadrul festivalului va fi organizată o expoziţie de struguri şi vor fi făcute degustări. De asemenea, se va desfăşura şi un forum naţional al producătorilor şi exportatorilor de struguri de masă cu genericul: „Strugurele de viţă-de-vie – cartea de vizită a Moldovei”.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:56
„Locuitorii din Bălți vor vedea o abordare absolut nouă față de reparația drumurilor și aplicarea marcajului rutier. Nano tehnologii”, se amuza Onoico. Iar unii internauți care au comentat postarea au scris că muncitorii folosesc vopsea neagra ca să acopere marcajul vechi. Anterior, mai mulți oameni din municipiu s-au arătat revoltați că pe drumurile din oraș lipsește cu desăvârșire marcajul rutier, iar dacă este aplicat, acesta dispare în decurs de cateva saptamani. Autoritățile din municipiu au anunțat că, de săptămâna aceasta vor începe sa aplice marcajul, iar întreg procesul va dura o luna și jumatate. În acest scop au fost alocate 600 de mii de lei.
19 august 2017
12:45
„Când am ajuns pe strada Calea Ieșilor, de la zeci demetri de containere am simțit duhoarea deșeurilor, am fost atacați de sute de muște și  am înțeles că doar cu trei lopeți, greble și 20 de saci pentru gunoi nu vom schimba situația. Noi, locuitorii din Bălți, chemăm primpăria și invităm conducerea, în persoana lui Igor Șeremet, să meargă  pe  la platformele de colectare a deșeurilor și să simtă duhoarea care îi înconjoară  pe oamenii din Bălți. Noi înțelegem că ei, funcționarii, locuiesc la Chișinău, dar Bălțiul are numai de pierdut din această cauză”, a scris pe facebook Alexei Onoico, unul din activiști. El a îndemnat și conducerea televiziunii locale să reflecte situația realădin oraș și nu doar ceea ce le spun sponsorii de la primărie. ”Vă propun să nu filmați floricele și clumbe, dar să reflectați situația reală din oraș. Oameni din Bălți, copii noștri respiră aceste miasme.
09:56
„Azi avem primarul pe care l-am ales, fugar în Rusia şi dat în căutare internaţională, Renato Usatîi. Fiind preocupat probabil de propriile griji și nevoi, a uitat să-și slujească poporul care l-a ales în funcție. El și întreaga lui primărie, corupta și impotentă, au uitat să cârmuiască acest oraș. Au uitat că orașul trebuie îngrijit și curățat pentru că din birourile primăriei sau de pe unde stau unii din ei ascunși, deșeurile aruncate la nimereală nu miros. Și dacă ei au uitat de noi, noi ne vom căuta de grijă. Vom face ordine în orașul lăsat de izbeliște. Haideți să fim noi gospodari și să le arătăm corupților de la primărie și mai ales primarului nostru cum se face ordine într-un oraș. Salubrity Solutiuon va indeamna pe toti să încărcați gunoiul în tomberoanele noastre, iar noi le vom evacua!”, se arată în mesajul lui Andrei Musteață.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.