Masacru în Afganistan. Peste 50 de militari uciși de talibani

Democracy.md, 21 aprilie 2017 20:57

Colonelul John Thomas, purtător de cuvânt al Centrului de Comandă al armatei americane, a relatat că este vorba despre „peste 50 de victime” ale unui grup de militanți talibani care a atacat o bază militară aflată la câțiva kilometri de localitatea Mazar-e-Sharif. Talibanii, care purtau uniforme și conduceau trei vehicule militare, au lansat o rachetă către intrarea în bază și au distrus sala de mese și o moschee aflată în incintă, în timp ce militarii luau parte la rugăciunile de vineri.  Este al doilea masacru ce vizează ținte militare din ultimele săptămâni, după ce militanții ISIS au revendicat un atac asupra unui spital militar din Kabul, ce a avut loc pe 8 martie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Mai mult de 2 zile în urmă
18:16
„Actualul sistem este departe de a fi perfect, oamenii spun că trăiesc greu, iar acum avem șansa să ne îmbunătățim calitatea vieții”, a spus o profesoară din Bălți. Ea a îndemnat partidele care se opun modificării sistemului electoral să dialogheze cu celelalte forțe politice pentru a crea un proiect cât mai bun. Iar o altă femeie a arătat că sistemul electoral mixt este implementat în mai multe state europene dezvoltate. Cetățenii Republicii Moldova merg la alegeri o dată în patru ani de un sfert de secol și de fiecare dată așteaptă schimbări, fețe noi, iar lucrurile se pot schimba odată cu modificarea sistemului electoral, a declarat ministrul Justiției Vladimir Cebotari. „Spuneți-ne vă rog în această lungă perioadă ați văzut foarte multe schimbări de fețe în Parlament? Noi cunoaștem că mulți din voi sunt obosiți de fețele pe care le văd în parlament.
17:26
Astfel, pe  parcursul acestei săptămâni, se lucrează în ritm alert pentru a finisa strada Constantin Stamati, arteră ce duce spe lacul Orhei şi care la momentul actual nu are strat de asfalt întreg. Reparația acesteia se efectuează prima dată în ultimul sfert de secol. Lucrările de reparație includ nivelarea cu autogreiderul şi acoperirea cu pietriș. După aceste proceduri are loc acoperirea cu un strat de până la 10 cm de asfalt bituminos. Totodată, pe lângă modernizarea carosabilului sunt amenajate și trotuarele pentru pietoni, fiind schimbate bordurele (circa 380 m), şi acoperirea cu pavaj. La reabilitarea şi modernizarea drumurilor sunt folosite materiale de cea mai înaltă calitate.
17:26
Aceste subiecte au fost abordate în cadrul  întrevederii pe care preşedintele Moldovei Igor Dodon a avut-o la Baku cu prim-ministrul Azerbaidjanului, Artur Rasizade, cu care în timpul cinei au vorbit despre acţiunile concrete ce urmează a fi întreprinse pentru realizarea înțelegerilor la care s-a ajuns în cadrul întrevederii cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, comunică Democracy.md. După cum a comunicat Serviciul de presă al şefului statului moldovenesc, în Moldova sînt înregistrate peste 100 de întreprinderi cu capital azer cu un volum de circa 1,5 milioane de dolari SUA şi s-a reiterat interesul pentru promovarea şi susţinerea în continuare a proiectelor investiţionale ale agenţilor economici din cele două ţări.
17:26
Concursul de admitere la studii universitare de licenţă se va realiza de către universităţi, în baza locurilor alocate românilor de pretutindeni, pe baza concursului de dosare şi a criteriilor stabilite de acestea,Democracy.md. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale de la Bucureşti, pentru anul universitar 2017 - 2018 candidaţii pot să aplice pentru un număr nelimitat de universităţi, domenii şi specializări. Anterior aceştia puteau aplica la un singur domeniu, la cel mult trei instituţii de învăţământ superior.   Pentru depunerea dosarelor nu va mai fi nevoie de deplasare. Actele vor putea fi transmise pe adresa de e-mail stabilită de către instituţia de învăţământ superior, prin poştă – pe adresa universităţilor, la târgurile educaţionale care vor fi organizate pe teritoriul Republicii Moldova sau la sediile extensiunilor universitare care funcţionează pe teritoriul Republicii Moldova.
14:56
Şoferii din Nantes au cerut să li se permită să se îmbrace mai lejer la serviciu, după ce temperaturile de afară au trecut de 38 de grade Celsius. Când cererea le-a fost însă refuzată, şase dintre ei s-au îmbrăcat în fuste, în semn de protest. "Am cerut să ne putem îmbrăca în haine mai lejere în contextul temperaturilor ridicate de afară, dar ni s-a spus că nu putem purta pantaloni scurţi. Şi pentru că fustele sunt autorizate, am decis să le purtăm", a declarat şoferul Didier Sauvetre, pentru ziarul local Press Ocean. Colegul său, Gabriel Magner, spune că este o formă de discriminare: "Femeile pot purta fuste, dar bărbaţii, nu" , a afirmat el. "Birourile şefilor noştri au aer condiţionat, ceea ce nu se întâmplă în vehiculele pe care le conducem. Să petreci mai mult de şapte ore într-un astfel de vehicul, la 50 de grade Celsius, nu este uşor.
14:36
„Bleg, mrazi, idiot, tâmpitule, animal, “o sulă-n c… în coaste”, cireada din Parlament, dihanie, moldoveni și moldovence proaste, boi, blegi și bălegați”, acestea sunt doar câteva din cuvintele repetate des în cadrul emisiunilor de la Jurnal TV, în special de la “Ora de Ras”. Pagina de facebook “Republica Moldova”, care a plasat compilația video, se întreabă unde este limita bunului simț și de ce nimeni nu se autosesizează.  “Limbajul vulgar și necenzurat promovat de o televiziune înseamnă oare dreptul la libera exprimare, sau totuși ar trebui să existe limite ale bunului simț? Considerăm că orice televiziune are menirea în primul rând să EDUCE telespectatorii, nu să promoveze prostia, limbajul de bulevard și incitarea la ură și violență.”, scriu moderatorii paginii “Republica Moldova”. Autorii menționează, ironic, ca e păcat că în Republica Moldova nu există ONG-uri de media cu adevărat independente.
13:56
În mesajul său de salut, premierul a menționat că activitatea de comerţ electronic capătă o pondere tot mai mare în Republica Moldova, iar Guvernul va întreprinde și în continuare măsurile necesare pentru a facilita dezvoltarea acestuia. „Oamenii nu mai au timp să meargă la piață sau la magazin, deja obișnuiesc să facă achizițiile pe platformele online și aici trebuie să aibă grijă cei care produc. Pentru a avea acces la o piață mare trebuie să ai acces la comerțul online”, a declarat Filip. Şeful Executivului a spus că au fost deja făcute o serie de modificări la Legea privind comerțul electronic, pentru a o adapta la realitățile și necesitățile existente. De asemenea, dinamizarea sectorului tehnologiilor informaționale este asigurată de prevederile Strategiei naţionale „Moldova Digitală 2020” și de cele ale Legii cu privire la Parcurile IT.
13:16
La Bălți vineri are loc o nouă dezbatere pro și contra modificării sistemului electoral organizată de Promo-Lex. Ministrul Justiției Vladimir Cebotari i-a amintit lui Slusari că de la tribuna din PMAN, lideri ai Platformei DA cereau modificarea sistemului electoral, iar oamenii sprijineau în unanimitate această idee. Slusari a încercat să nege acest fapt, deși există înregistrări video care îl contrazic, iar bălțenii nu s-au lăsat prostiți huiduindu-l și numindu-l mincinos. Iar deputatul PDM Vasile Bolea i-a amintit lui Ciubașenco despre „cariera politică” în PLDM, în anii 2009-2010, când formațiunea cerea modificarea sistemului electoral. Ciubașenco a încercat să explice că nu a fost membru de partid, dar răspunsul său nu a convins. „Nu poți fi însărcinată pe jumătate” – i-a replicat Bolea, stârnind hohote de râs ale bălțenilor, cei care acum doi ani îl alegeau pe Renato Usatîi primar.
12:56
Într-o postare pe o rețea de socializare, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, menționează că a discutat cu această ocazie cu Angela Merkel despre problemele Republicii Moldova și despre ce pot face partenerii externi pentru asigurarea parcursului democratic al republicii. Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Acesta a reiterat că așteaptă ca recomandările Comisiei de la Veneția să fie implementate pe deplin de către autoritățile de la Chișinău. De asemenea, lidera PAS s-a întâlnit și cu președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care s-a arătat îngrijorat de situația din Republica Moldova și în legătură cu declarațiile autorităților de la Chișinău după avizul negativ al Comisiei de la Veneția privind inițiativa schimbării sistemului electoral în Republica Moldova.
11:56
„Serviciile publice au o influenţă decisivă asupra calităţii vieţii oamenilor şi sînt esenţiale pentru societate în ansamblul ei. De aceea, pentru ca cetățenii să beneficieze de suportul unui sistem bine coordonat, statul are nevoie de funcţionari competenţi, care să îndeplinească consecvent înaltele standarde prestabilite. Fiind în slujba poporului, pot afirma cu mîndrie că Republica Moldova are un corp de funcționari publici bine format, care posedă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a realiza angajamentele asumate față de cetățeni”, a menționat Dodon. Șeful statului a mai spus că pentru el activitatea în sfera publică a fost o platformă de avansare în carieră, iată de ce cunoaște îndeaproape greutățile cu care se confruntă zi de zi funcționarii publici. „Apreciez înalt implicarea voastră, prin devotament și atitudine responsabilă în administrarea corectă a instituțiilor publice.
10:56
Potrivit Serviciului de presă al Autorității Aeronautice Civile, în urma lansării noilor puncte, aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu circa 64 de mii de hectare. Totodată, în baza cerințelor naționale și internaționale, dat fiind că activitățile de protecție antigrindină se asociază cu pericol pentru zborurile tuturor tipurilor de aeronave ce trec deasupra teritoriilor de impact, au fost implementate mecanismele de activare și dezactivare a zonelor cu permisiune de zbor pe perioada lansării rachetelor. În acest scop, modificările de configurație au fost incluse în Publicația de Informare Aeronautică și hărțile aeronautice gestionate de Eurocontrol.
10:36
Potrivit documentului, Republica Moldova va participa la punerea în aplicare a Concepţiei de cooperare a statelor-membre CSI în lupta cu infracţiunile săvîrşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale doar în măsura în care acţiunile sau proiectele respective nu vor intra în conflict cu obligaţiile internaţionale ale RM. Importanţa programului este condiţionată de necesitatea unei reacţii adecvate a ţărilor CSI la noile scheme de comitere a infracţiunilor cu utilizarea tehnologiilor informaţionale. Obiectivul principal constă în desfăşurarea activităţilor comune, a investigaţiilor comune, precum şi în asigurarea securităţii informaţionale. Documentul nu prevede modificări în legislaţia naţională în conformitate cu legile ţărilor CSI. Proiectul mai prevede asigurarea informaţională şi ştiinţifică a cooperării. De asemenea, urmează a fi dezvoltată cooperarea cu organizaţiile internaţionale.
10:16
După ce ieri la summit-ul PPE s-a întâlnit cu lidera PAS, Maia Sandu, Joseph Daul a semnat o declarație în care spune că modificarea sistemului electoral se face fără sprijinul cetățenilor Republicii Moldova, asta chiar dacă, de menționat, toate sondajele de opinie au arătat că majoritatea cetățenilor, peste 60 %, își doresc schimbarea sistemului electoral în mixt sau uninominal.  Mai mult, în declarație Daul amenință că PPE va depune toate eforturile pentru amânarea asistenței financiare Republicii Moldova până la retragerea proiectului de lege din Parlament.
09:56
„Activitatea independentă” a fost introdusă în legislația fiscală la sfârșitului anului trecut și urmează să substituie activitatea în bază de patentă de întreprinzător în domeniul comerțului cu amănuntul. Forma de organizare a fost propusă după ce Guvernul a permis activitatea în bază de pantentă până la sfârșitul anului 2018. Prin urmare, cei care activează, în prezent, în bază de patentă, vor trebuie să se reoganizeze ca persoană fizică ce desfășoară activitate independentă și vor beneficia de un regim fiscal simplificat privind impozitul pe venit. Pentru a dispune de acest regim fiscal, persoanele fizice vor trebui doar să depună o cerere la Serviciul Fiscal de Stat. Acești contribuabili vor fi impozitați cu 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 3.000 de lei pe an.
09:26
Orarul va fi valabil până în data de 8 septembrie 2017. Astfel, conform acordului încheiat de CFM cu reprezentanşii căilor ferate din Ucraina, trenul va circula temporar de trei ori pe săptămână. Precizăm că, în cazul în care fluxul de pasageri se va menşine şi anterior, perioada de circulaşie a garniturii va fi prelungită. Amintim că, graşie colaborării administraşiei Î.S. „Calea Ferată din Moldova” cu reprezentanşii Serviciului Vamal, dar şi sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chişinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă şi la frontieră. Decizia vine în suportul călătorilor, cu scopul reducerii timpului de călătorie. În acest fel, timpul călătoriei a fost redus cu circa 40 de minute spre Odesa şi cu aproximativ 50 minute la întoarcere.
08:56
Potrivit unui interviu acordat de John Sopko, inspectorului general al SUA însărcinat cu supravegherea războiului, oficialii au cumpărat uniforme de tip „pădure”, în ciuda faptului că doar 2,1% din suprafața Afganistanului este ămpădurit.
22 iunie 2017
18:26
„Atitudinea instanţei faţă de persoana care, pentru prima dată în ultimii 25 de ani a permis să fie descoperită corupţia în eşaloanele superioare ale puterii din Moldova, să descurajeze cetăţenii în cooperarea pentru lupta împotriva corupţiei. În Republica Moldova, demascarea corupţiei în eşaloanele superioare ale puterii este nesigură. La aceeaşi concluzie au ajuns şi deputaţii europeni, cu care am discutat în Parlamentul European la Strasbourg”, au dcelarat avocaţii. De asemenea, el consideră că acţiunea împotriva lui Ilan Şor, care este actualul primar şi lider al partidului, „are o conotaţie politică clară, în care se întrevăd ingerenţă în activitatea sa pentru a da voie  dezvoltarea activităţilor sale.
18:06
Oficialii au apreciat caracterul dinamic și constructiv al cooperării bilaterale din ultimii 20 de ani şi au trasat perspective de avansare în implementarea proiectelor comune.  Prim-ministrul Pavel Filip şi-a exprimat gratitudinea faţă de suportul Organizației Națiunilor Unite, inclusiv al UNFPA, pentru promovarea dreptului femeii, al bărbatului şi al copilului la o viaţă sănătoasă cu oportunităţi egale, precum și pentru susținerea țării noastre în folosirea datelor despre populaţie pentru elaborarea politicilor şi programelor. De asemenea, Premierul a salutat implementarea cu succes a Programului de Ţară  UNFPA pentru Republica Moldova 2013-2017 şi a exprimat toată deschiderea Guvernului pentru elaborarea celui de-al treilea Program de Țară UNFPA-RM pentru perioada 2018-2022, care urmează a fi aprobat în luna septembrie curent de către Consiliul Executiv UNFPA.
17:36
Acest lucru este prevăzut în amendamentele legislative iniţiate de deputaţii Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN Victor Guzun şi Oleg Leontiev. Ieri comitetul parlamentar pentru dezvoltarea antreprenoriatului şi industriei a examinat proiectul de lege şi l-a recomandat spre adoptare în prima lectură. Prezentînd documentul, Victor Guzun a spus că piaţa de asigurări a Transnistriei se dezvoltă intens, a fost adoptată legea privind asigurarea RCA şi a apărut necesitatea unei reglementări clare a normelor juridice în domeniul asigurărilor. De aceeaşi opinie este preşedintele BCT, Vladislav Tidva, care a menţionat că în Rusia anume banca centrală reglementează toate segmentele pieţei financiare. „În ultimul timp ne-am confruntat cu probleme serioase, cînd una dintre companiile de asigurări a împrumutat o mare sumă de bani de la bancă. A fost o acţiune neaşteptată pentru toţi, inclusiv pentru autoritatea de reglementare financiară.
16:56
„Proiectul de lege a fost adoptat", a confirmat serviciul de presă al Seimului pentru corespondentul agenției de presă ruse. Majoritatea parlamentarilor polonezi s-au pronunțat în prima și a doua lectură pentru adoptarea amendamentelor: în total, au votat 408 de deputați, dintre care 7 s-au opus și 15 s-au abținut. În noua variantă a legii se subliniază că monumentele și alte asemenea construcții "nu pot aduce prinos de recunoștință persoanelor, organizațiilor, evenimentelor sau datelor ce simbolizează comunismul sau alt regim totalitar". Printre astfel de memoriale nu sunt incluse monumentele amplasate în cimitire sau pe teritoriul altor locuri de înhumare, monumente care nu sunt expuse publicului larg sau care sunt expuse în scopuri științifice, sub formă de opere de artă, precum și monumentele incluse în registrul de monumente ale arhitecturii.
16:36
Rămășițele soldaților căzuți au fost găsite în timpul expediției de căutare, în toamna anului 2016, pe teritoriul Chișinăului. Eroii au fost reînhumați cu toate onorurile la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate“ din capitală. Evenimentul a fost vizitat de primele persoane ale țării, care nu au putut să nu vorbească despre acest eveniment semnificativ. „Președintele acordă o atenție deosebită păstrării memoriei istorice despre cel de-Al Doilea Război Mondial. 22 iunie este o zi tragică, dar și începutul sfîrșitului pentru armata lui Hitler. Un rol important în înfrîngerea fasciștilor l-a jucat Armata Roșie și soldații sovietici. Astăzi comemorăm eroii care au apărat Chișinăul“, a remarcat în discursul său consilierul șefului statului Corneliu Popovici. Prospectorii au reușit să stabilească identitatea a 21 de soldați găsiți.
16:06
Decizia a fost luată astăzi, 22 iunie, la Judecătoria Buiucani. Instanța a acceptat parțial recursul procurorului cu privirea la prelungirea mandatului de arest la domiciliu al primarului de Chișinău. Astfel, Dorin Chirtoacă va sta în arest la domiciliu 25 de zile, în loc de 30. Termenul urmând să expire la data de 18 iulie.
15:36
Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei Republicii Italiei. Ambasadoarea Valeria Biagiotti a remarcat că utilizarea energiei regenerabile va rezolva problema asigurării populației cu energie electrică mai ieftină și va crea în Republica Moldova noi locuri de muncă. „Având în vedere creșterea tarifelor la gaze și energia termică pentru consumatori, Moldova are nevoie de dezvoltarea sectorului eficienței energetice și de apropierea acestuia de cel european”, a adăugat Valeria Biagiotti. Vitalie Iurcu, viceministru al economiei, a menționat că eficiența energetică este o prioritate și un instrument important în asigurarea energetică a țării. „Moldova se dezvoltă foarte bine pe direcția biomasă, avem un șir de proiecte finanțate de diferite instituiții. Fondul pentru Eficiență Energetică deține un segment foarte important la acest capitol.
15:06
În ce participa la un miting în statul Iowa, Trump a prezentat acest plan, menţionând că este o idee foarte bună, care îi aparţine. Cu toate acestea, panourile solare au fost incluse în schiţele pentru zid întocmite de către mai multe companii interesate de construirea acestuia. „Ne gândim la ceva unic, vorbim despre graniţa sudică... foarte mult soare, foarte multă căldură. Ne gândim să construim zidul ca un zid solar, pentru a produce energie şi pentru a plăti construirea lui. În acest fel, Mexicul va trebui să plătească mult mai puţin... este un lucru bun, nu? Zid solar, panouri solare... ceva frumos. Dacă ne gândim mai bine, cu cât este mai înalt, cu atât este mai valoros. Este o idee destul de bună, nu? Este a mea", a declarat Donald Trump. Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid masiv la graniţa SUA cu Mexic, pentru a împiedica trecerea imigranţilor şi a traficanţilor de droguri.
14:26
Materialul este o continuare a publicaţiilor în serie apărute în presa internaţională Reporter UE, European Business Review, New Europe, Financial Times, The London Weekly și alte câteva portaluri europene și americane, ca urmare a vizitei delegației Partidului „ŞOR” la Strasbourg, în perioada 13-14 iunie. În cadrul acestei vizite, au fost abordate tematici cu privire la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, cu referire la cazul lui Ilan Şor. Reprezentanţii lui Ilan Şor au informat Europarlamentarii despre constrângerile şi presiunile la care este supus liderul lor politic. La invitaţia deputaţilor europeni, reprezentanţii delegaţiei oficiale au avut mai multe întrevederi cu diferite grupuri politice din cadrul Parlamentului European.
14:06
Potrivit unui comunicat al Ministerului, sarcinile de bază ale directorului Agenției vor fi: coordonarea și monitorizarea implementării politicii statului în domeniul eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie; asigurarea securității energetice a țării prin promovarea eficienței energetice și valorificarea surselor regenerabile de energie; asigurarea realizării programelor naționale în domeniile eficienței energetice și energiei regenerabile și coordonarea activităților în domeniu și altele.
12:56
Conform deciziei magistraților, recursul este declarat drept inadmisibil. Amintim că avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu, a anunțat pe 18 mai contestarea, la Curtea Supremă de Justiție, înregistrării grupului de inițiativă cu privire la colectarea semnăturilor pentru referendumul cu privire la demisia primarului. La 11 mai, Judecătoria Chişinău a înmânat listele de subscripție și legitimațiile membrilor grupului de inițiativă, după ce la 27 aprilie, Curtea de Apel a admis cererea socialiștilor privind înregistrarea grupului menţionat. La 28 mai socialiștii au anunțat despre colectarea numărului minim necesar pentru organizarea și desfășurarea referendumului local cu privire la demisia edilului. PSRM a colectat atunci 65 838 de semnături, pe când minimul necesar, stabilit de Comisia Electorală Centrală, constituie 64 411 de semnături.
12:36
De data aceasta Năstase s-a luat de oficialii europeni care s-au întâlnit recent cu delegația Partidului Democrat la Bruxeles. Liderul „DA”, i-a făcut proști și a insinuat că aceștia nu ar avea discernământul să analizeze obiectiv situația din Moldova. Mai mult, acesta s-a luat și de eurodeputații români care de-a lungul anilor au fost vocea Moldovei în Parlamentul European și au susținut constant țara noastră. „Din investigații jurnalistice și din comunicatele de presă ale PDM aflăm că din banii furați de la oameni, Plahotniuc achită milioane pe avioane și companii de lobby pentru a prosti Europa cu povești despre anchetarea laundromatului, combaterea propagandei şi a tancurilor ruseşti şi inventate reforme pe bani grei ai contribuabililor europeni”, scrie Andrei Năstase pe pagina sa de facebook.
12:06
De distincție s-a învrednicit directoarea Bibliotecii poloneze „Adam Mickiewicz” din Chișinău, Oxana Andreev. Ambasadorul i-a mulțumit pentru popularizarea literaturii și a tradițiilor poloneze, dar și pentru organizarea expozițiilor dedicate scriitorilor polonezi. „Este o onoare pentru mine și mă bucur că sunt directoarea bibliotecii poloneze, pentru că acest lucru îmi permite să aflu foarte multe despre Polonia, să văd Polonia și să povestesc despre Polonia, știind sigur și adevărat, nu doar din cărți despre ea”, a declarat Oxana Andreev, menționând că, pe lângă lectură, la bibliotecă au loc mai multe activități.
11:06
Avioanele italiene urmează să patruleze, alături de avioane ale Forțelor aeriene bulgare, în perioada 15 iulie — 15 octombrie acest an, pentru implementarea măsurilor de garantare a securității statelor membre situate în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Misiunea comună bulgaro-italiană va fi desfășurată în concordanță cu Sistemul integrat al NATO de apărare aeriană și antirachetă. Misiunile avioanelor italiene includ interceptarea, identificarea vizuală și escortarea, conform unui comunicat al guvernului bulgar. Cele patru avioane de vânătoare italiene și până la 110 militari vor fi desfășurați la baza aeriană Graf Ignatievo, situată la nord de orașul bulgar Plovdiv. Bulgaria, membră a NATO din 2004, își îndeplinește misiunea de apărare a spațiului aerian aliat folosind avioane de vânătoare MiG-29 și MiG-21, de producție sovietică.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.