(foto) Apusul care a adus liniștea peste Chișinău. În ce culori s-a terminat codul portocaliu de astăzi

#diez, 21 aprilie 2017 20:57

După o zi cu mult viscol, zăpadă, copaci și linii de tensiune căzute, codul portocaliu de precipitații s-a terminat, iar peste Chișinău s-a lăsat un apus liniștitor de o frumusețe extraordinară. Internauții au apreciat și nu au ezitat să facă postări despre acest fenomen. Articolul (foto) Apusul care a adus liniștea peste Chișinău. În ce culori s-a terminat codul portocaliu de astăzi apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 6 ore
22:33
La o săptămână după începerea intemperiei, mai multe evenimente pline de soare s-au adunat la Chișinău. Iată selecția noastră pentru ziua de 27 aprilie 2017. Articolul 11 recomandări de evenimente pentru ziua de joi, 27 aprilie apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
19:45
Tânărul din Moldova, Vladimir Bolocan invită toți doritorii de a ajuta la reabilitarea Grădinii Botanice să vină în weekend, sâmbătă, 29 aprilie, cu începere de la ora 9:45. Articolul Apel către locuitorii Chișinăului: Veniți în weekend și ajutați la curățenia Grădinii Botanice apare prima dată în #diez.
19:32
Tinerii pasionați de animații și film sunt invitați să participe la un workshop de animaţie şi film cu Pixel Studio. Aici vei învăţa cum să realizezi un filmuleţ prin tehnica de animaţie a figurinelor din plastilină şi hârtie. Articolul Învață cum să realizezi un filmuleț de animație alături de specialiști în domeniu apare prima dată în #diez.
19:32
Teatrul Național „Eugene Ionesco” continuă tradiția sa frumoasă. Astfel, la sfârșitul acestei luni, în cadrul premierei comediei „Falstaff” este organizată o tombolă cu premii de excepție. Articolul Vino la premiera spectacolului „Falstaff” la Ionesco și ai ocazia să câștigi o călătorie la Sibiu sau Odesa apare prima dată în #diez.
19:03
Colegiul Civil, Comercial şi Contencios al Curţii Supreme de Justiţie a decis miercuri, 26 aprilie, să amâne din nou, pentru 14 iunie, luarea unei decizii în dosarul Finpar Invest împotriva Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, dar şi Consiliului municipal Chişinău, prin care firma afiliată democratului Vlad Plahotniuc ar putea obţine dreptul să ridice un hotel pe locul unde se află cafeneaua „Guguţă”. Magistraţii CSJ au amânat deja de cinci ori luarea unei decizii în acest dosar, scrie anticoruptie.md. Articolul Dosarul „Guguţă”, amânat pentru a cincea oară. Când se va decide dacă Fin­par Invest va putea sau nu ridica hotelul apare prima dată în #diez.
19:03
Informații despre progresele realizate în cadrul investigației au fost prezentat de reprezentanții Kroll și Steptoe și Johnson într-o ședință la Chișinău, organizată la inițiativa președintelui Parlamentului, prim-ministrului și Guvernatorului Băncii Naționale. La ședința din 25 aprilie au participat Andrian Candu, Pavel Filip, Sergiu Cioclea, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. Articolul Guvernul și Parlamentul ofere asistență și sprijin politic companiei Kroll în recuperarea banilor apare prima dată în #diez.
18:32
La Chișinău se va desfășura a 50-a ediție a conferinței științifico-practice „Muncă, talent, cutezanță”. La eveniment vor fi premiați cercetătorii, profesorii activi, iar circa o mie de elevi din Capitală își vor prezenta cercetările științifice. Articolul O mie de tineri din capitală își vor prezenta cercetările științifice la o conferință municipală apare prima dată în #diez.
18:18
Oriunde s-ar duce și orice ar face, conaționalii noștri poartă cu ei dorul de casă, iar uneori chiar reușesc să aducă vatra părintească mai aproape, prin munca pe care o fac zi de zi. În paralel cu dorul, însă, tot mai mulți dintre ei se ambiționează să înfrunte prejudecățile precum că moldovenii sunt buni doar la menaj sau la diverse lucrări de construcție. Printre cei care au spart acest stereotip se numără soții Marina și Ghenadie Dronic. Articolul (foto) Colăcei și plăcinte moldovenești la marginea Barcelonei apare prima dată în #diez.
18:18
Sergiu Musteață, un locuitor al sectorului Buiucani a surprins faptul cum natura și-a făcut de cap în acest sfârșit de aprilie 2017: De la intemperie la o zi cu soare. Articolul (foto) Time-lapse: De la o iarnă cumplită la o primăvară fermecătoare în doar 5 zile de aprilie apare prima dată în #diez.
16:59
Mai mulți internauți s-au plâns pe rețele de socializare că în timpul ninsorilor abundente din 21 aprilie taximetriștii ajungeau să perceapă taxe și de până la 500 de lei pentru o călătorie spre aeroport. Deși companiile au reacționat către seara acelei zile dezmințind informația și chiar anunțând că oferă servicii gratuite până la restabilirea graficului normal al transportului public, autoritățile au reacționat la această întâmplare, iar astăzi în ședința Guvernului s-a discutat despre viitoarele reglementări ale acestui sector. Articolul După ce serviciile de taxi s-au scumpit în timpul ninsorilor, autoritățile iau măsuri pentru reglementarea activității acestora apare prima dată în #diez.
16:59
În cazul în care ești un tânăr entuziast și dorești să ții pasul cu viteza cu care se dezvoltă procesele tehnologice, iHUB vine cu un proiect întocmai potrivit pentru tine. După exemplul și experiența altor țări, în Moldova a fost lansat programul ”Guest lectures. Digital Education and Tech antrepreneurship”. Articolul Prelegeri de ghidare în carieră pentru studenți cu invitați surpriză. Află cum poți să participi apare prima dată în #diez.
16:59
În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, Executivul a decis să acorde bugetarilor o zi liberă în plus, pe lângă cea de 9 mai. Articolul Bugetarii vor avea parte de o minivacanță! Ziua de 8 mai a fost declarată zi liberă apare prima dată în #diez.
16:29
Astăzi, 26 aprilie, la Orhei din nou a avut loc ceremonia de acordare a îndemnizației unice familiilor cu noi-născuți. De această dată alte 30 de familii tinere din Orhei au primit un ajutor material în suma totală de 276 mii lei. Ultima dată această indemnizație a fost acordată pe 24 martie. Articolul (foto) Încă 30 de familii au primit alocații pentru nou născuți de la primarul Ilan Șor apare prima dată în #diez.
16:29
Dezvoltarea unei afaceri presupune multe riscuri și un efort considerabil din partea celui care o inițiază. După ce apare ideea, prima problemă cu care se confruntă este cea financiară. Cu un prim ajutor pentru cei care vor să-și vadă visul împlinit vine Agenția pentru Inovare și Transfer tehnologic. Întreprinderea a lansat concursul „Cea mai bună idee inovațională”, acțiune prin care vrea să contribuie la dezvoltarea social-economică a țării și să identifice cea mai viabilă idee de afacere din domeniul inovațiilor. Articolul Câștigă un milion de lei la concursul „Cea mai bună idee inovațională” apare prima dată în #diez.
15:59
Premierul Pavel Filip a venit cu o solicitare în adresa locuitorilor Capitalei ca să țină cont că există pericole iminente în urma ninsorilor, copacii care sunt gata să cadă, linii de curent căzute, care pot provoca daune considerabile. Articolul Rugămintea lui Filip către locuitorii Capitalei: Trebuie să înțelegeți că există încă pericole iminente în urma ninsorilor apare prima dată în #diez.
15:28
Participanți care au ajutat la lichidarea consecințelor dezastrului de la Cernobîl și rudele celor care au avut de suferit în urma catastrofei de acum 31 de ani, au mers astăzi într-un marș prin centrul Chișinăului. Marșul a fost însoțit și de o orchestră militară, care s-a deplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare, din Piața Marii Adunări Naționale până în scuarul Gării Feroviare. Mai jos puteți vizualiza o galerie foto surprinsă de fotograful #diez. Articolul (foto) Oamenii au ieșit în marș pe străzile Chișinăului pentru a comemora victimele de la Cernobîl apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
15:12
Tinerii sunt invitați la un workshop practic cu tema „Arta actorului”, susţinut de actorul şi regizorul Mihai Fusu. Cu o bogată experienţă atât pe arena naţională, cât şi cea internaţională, Mihai Fusu va face o introducere cu exerciţii practice în lumea actoriei. Articolul Participă la un workshop practic susținut de Mihai Fusu despre lumea actoriei apare prima dată în #diez.
15:12
De mai mult timp se vehiculează problema trollilor și a profilurilor false pe Facebook-ul din Moldova. Studiind datele de la recensământ și datele pe care ni le oferă Facebook-ul în aprilie 2017, ajungem la concluzia că numărul profilurilor false ar putea fi chiar de 100.000. Articolul Pe Facebook-ul din Moldova ar putea exista 100.000 de profiluri false apare prima dată în #diez.
14:58
Dintre toți fotografii care au imortalizat dezastrul lăsat în urma exploziei de la Cernobîl, basarabeanul Igor Kostin a devenit cel mai celebru. A ajuns la doar câteva ore și a primit doze incredibile de radiații, iar la 31 de ani de la catastrofă, fotografiile pe care le-a făcut atunci sunt legendare. Articolul (foto) O scenă stranie și magică în același timp. Așa își amintea explozia de la Cernobîl primul fotograf prezent la marea catastrofă apare prima dată în #diez.
14:42
Astăzi se împlinesc 31 de ani de la accidentul nuclear din Cernobîl, Ucraina, considerat ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. La 26 aprilie 1986, doua explozii au zguduit reactorul cu numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl. Articolul (video) 5 filme ce abordează tema catastrofei de la Cernobîl apare prima dată în #diez.
14:42
Preşedintele raionului Criuleni a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar de abuz în serviciu. Acesta este bănuit de trucarea unor licitaţii, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de UE, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material. Articolul Preşedintele raionului Criuleni a fost reţinut şi este suspectat de trucarea unor licitaţii apare prima dată în #diez.
13:12
Cafea cu lapte, plăcinte cu cartofi, bomboane, tălpile pe pod din blocul 2, internet gratuit, biblioteci friguroase, creionașul - locul întâlnirilor și o geantă grea din cauza tripedului, camerei de filmat și a ziarelor. Cam astea sunt amintirile legate de Universitatea de Stat ale celor mai mulți membri din echipa #diez. Continuăm seria de articole despre campusurile universitare din Moldova, iar de această dată vă prezentăm Universitatea de Stat din Moldova - una din principalele instituții de învățământ superior din țară. Articolul (foto) Campusuri universitare din Moldova: USM – locul amintirilor membrilor echipei #diez apare prima dată în #diez.
13:12
Iurie Sula este un tânăr din Republica Moldova care momentan deține titlul de cel mai bun viorist din nordul Angliei. A început să facă muzică de mic, pentru că tatăl său își dorea mult ca fiul lui să devină viorist. Pasiunea pentru muzică a prins foc pe la vârsta de nouă ani, atunci când și-a început studiile la liceul de muzică „Ciprian Porumbescu”. Articolul (foto, video) Iurie Sula, tânărul din Moldova care a cucerit titlul de cel mai bun viorist din nordul Angliei apare prima dată în #diez.
13:12
În cazul în care cultura românească și gândul unirii celor două state de pe malurile Prutului nu trece pe lângă tine, ci mai degrabă este un ideal și o valoare, ai toate șansele să câștigi o bursă lunară doar pentru că gândești așa. Asociația Obștească ODIP va oferi începând cu anul viitor de studii 2017-2018 o bursă lunară în valoare de 150 de RONI, echivalentul a aproape 700 de lei moldovenești. Articolul ODIP oferă burse lunare tinerilor unioniști. Află care sunt condițiile concursului apare prima dată în #diez.
12:27
Astăzi, 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat „Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului. Articolul Denim day: Oameni din întreaga lume poartă astăzi blugi pentru a susține victimele violului apare prima dată în #diez.
12:12
În orașul Aarhus din Danemarca, un grup de tineri instrumentiști a adus muzica la un alt nivel, unul subacvatic. Au susținut un concert pe o scenă care semăna mai mult cu o crescătorie de pești, iar cei cinci membri ai trupei au coborât, rând pe rând, în câte un acvariu cu pereți de sticlă, scrie aquasonic.dk. Articolul (video) Muzică într-o lume tăcută. O trupă din Danemarca cântă muzică clasică în acvarii apare prima dată în #diez.
11:59
Ministerul Educaței și Științei al Lituaniei acordă în anul academic 2017-2018 burse de stat studenților care vor să urmeze un master full-time. Studenții din Republica Moldova, alături de multe alte țări, printre care Ucraina, Belarus, Israel sau Japonia, pot beneficia de acest program înscriindu-se pe listă până pe data de 10 mai. Articolul Lituania oferă burse de studii pentru tinerii din Republica Moldova. Nu rata șansa de a te înscrie în concurs apare prima dată în #diez.
11:59
În orașul Asrhus din Danemarca, un grup de tineri instrumentiști a adus muzica la un alt nivel, unul subacvatic. Au susținut un concert pe o scenă care semăna mai mult cu o crescătorie de pești, iar cei cinci membri ai trupei au coborât, rând pe rând, în câte un acvariu cu pereți de sticlă, scrie aquasonic.dk. Articolul (video) Muzică într-o lume tăcută. O trupă din Danemarca cântă în acvarii muzică clasică apare prima dată în #diez.
11:42
Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul zilei pe întreg teritoriul oraşului se acţionează pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.  Articolul Lucrările de lichidare a consecințelor calamităților continuă în Chișinău. Iată unde au loc lucrări apare prima dată în #diez.
11:12
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova vă invită la Ziua Uşilor Deschise, care se va desfăşura sâmbătă, 20 mai 2017. Articolul Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” vă invită la Ziua Uşilor Deschise apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.