VIDEO. Risc de inundații în țară! Munteanu: Nu am mai avut așa ceva

Agora.md, 21 aprilie 2017 14:27

Prim-ministrul Pavel Filip anunță că există risc de inundații în țară după topirea zăpezii. Șeful Executivului a dat indicații ca prioritatea numărul 1 să fie eliminarea arborilor căzuți din căile de scurgere a apelor. În context, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a menționat că situația creată este o premieră pentru Republica Moldova. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
03:06
Au dreptul sau nu, angajații unei companii să discute despre salariile lor și ce pedeapsă, dacă există, ar putea lua în caz dacă divulgă mărimea salarială pe interior, sau în public. Reprezentanții mai multor companii și-au împărtășit cu vc.ru politicile corporative pe această problemă, transmite Agora.
Acum 8 ore
22:05
Cei trei minori învinuiți de omorul de la Strășeni au fost condamnați astăzi, la 6 ani și 8 luni de închisoare. Decizia a fost luată de Judecătoria Strășeni, scrie Realitatea.
20:48
Compania americană producătoare de maşini electrice Tesla şi-a anunţat intenţia de a construi primele stații de încărcare rapidă Supercharger în șase țări din Europa de Sud-Est până la sfârșitul acestui an, transmite agenția de presă SeeNews, citată de Agora.
Acum 12 ore
19:19
Teatrul Național „Eugene Ionesco” face invitație tutoror amatorilor de teatru și nu doar la o nouă premieră, spectacolul „Falstaff” de William Shakespeare. Spectacolul este regizat de actorul, regizorul și scenaristul român Ion Sapdaru și cuprinde istoria unui bătrân, bufon pentru care viața este o veșnică sărbătoare, cu petreceri în fapt de noapte, cu mici găinării și cu polemici savante cu prințul Henry, care este și prietenulsău și urmează să devină celebrul rege Henrik al V-lea. Mai multe detalii despre spectol, mișcările din culise, pregătiri, dar și despre revenirea lui Ion Sapdaru pe scena Teatrului Național „Eugene Ionesco” aflați din interviul ce urmează.
19:16
Informații despre progresele realizate în cadrul investigației furtului miliardului au fost prezentate de reprezentanții Kroll și Steptoe și Johnson într-o ședință la Chișinău, organizată la inițiativa președintelui Parlamentului, Prim-ministrului și Guvernatorului Băncii Naționale. Ședința a avut loc ieri, iar la ea au participat Andrian Candu, Pavel Filip, Sergiu Cioclea, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu. 
18:05
„Ciclonul a venit de la sud și a „atacat” toate raioanele sudice și a ajuns până în regiunea de centru. A suferit agricultura mai mult. În pădure este mai puțin dezastru decât în agricultură. Mai mult au suferit speciile: paltinul de câmp, arțarul tătăresc, frasinul, salcia, plopul, ulmul”. Declarația a fost făcută de către Alexei Palanceanu, inginer-șef „Moldsilva” și doctor habilitat în biologie.
18:05
Prim-ministrul Pavel Filip a făcut astăzi un apel public privind mobilizarea tuturor forțelor în vederea înlăturării urmărilor intemperiei în municipiul Chișinău.
17:51
Anterior, erau carele de război trase de cai. Dar apoi au venit pe câmpul de bătălie tancurile, cu aspect de fiare biblice cu carapace care scuipă foc şi devastează totul în calea lor. Au schimbat cursul multor războaie, scrie revista Historia. Iată o scurtă istorie a celor mai populare modele.
17:41
În urma ninsorilor abundente din aprilie 2017 Grădina Botanică din Chișinău, unul dintre cele mai pitorești locuri din țară, și-a închis ușile pentru vizitatori. Furtuna de zăpadă a distrus 80% din arborii și arbuștii de colecție a grădinii.  Vedeți în video de mai jos cum arăta Grădina înainte și după calamitate.
17:00
Ministrul de externe al Mexicului a criticat vehement planurile lui Trump de a construi un zid la granița de sud și a afirmat că această idee este una „ostilă” și „o risipă absolută de bani”, scrie The Guardian.
16:47
Europenii petrec, în medie, 9 ore și 35 de minute pe săptămână în mijloacele de transport, mașina fiind modalitatea de deplasare preferată chiar dacă cei care o folosesc se declară susținători ai metodelor de deplasare în comun, potrivit unui studiu publicat miercuri de Boston Consulting Group (BCG) și Institutul Ipsos, citat de Agerpres.
16:47
Cabinetul de miniștri a decis ca ziua de luni, 8 mai 2017 să fie considerată zi de odihnă, iar ziua de sâmbătă, 20 mai - zi de lucru. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus astăzi, 26 aprilie curent, de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei la ședința Guvernului.
16:47
China a lansat la apă primul portavion construit de statul comunist. Cu numele temporar Type 001A, acesta este nava soră a primului portavion chinez, Liaoning, achiziţionat din Ucraina în anul 1998, modernizat de armata chineză şi aflat în uz din anul 2012.
16:30
Rezultatelor recensământului populației și locuințelor din 2014 relevă un grad foarte înalt de încadrare în învățământul general obligatoriu a copiilor copiii de la 7 la 15 ani, fiind de circa 99%. În schimb, nivelul de înrolare al copiilor de 3-6 ani în instituțiile de învățământ preșcolar este de doar 83%.
16:17
Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei naționale va constitui 2380 de lei lunar, în creștere cu 13,3% față de nivelul actual, începând cu 1 mai curent. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului.
16:17
Uraina oferă ajutor Republicii Moldova pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente din zilele de 20-21 aprilie. Guvernul de la Kiev a aprobat în acest sens alocarea a 10 milioane de hrivne (echivalentul a 7 milioane 300 de mii de lei moldovenești).
16:07
15:47
Ministerul Mediului anunță intenția de a concesiona zăcământul de apă minerală „Cahul”, care posedă rezerve de apă minerală naturală cu efect curativ.
15:28
Elevii unui liceu din Capitală au fost scoși astăzi să facă ora de sport în parc. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Pavel Filip într-un briefing de presă.
15:28
În debutul ședinței cabainetului de miniștri de astăzi, premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului de Interne, ministerului Transporturilor și Ministerului de Finanțe ca în timp de o săptămână să vină cu propuneri concrete pentru aducerea pe albia leglă a activității taximetriștilor. Se întâmplă după ce în perioada calamității naturale din 20-21 aprilie, s-au înregistrat cazuri în care tximetriștii cereau sume de câtev ori mai mari pentru servicii.
Acum 24 ore
15:17
Guvernul mobilizează poliția pentru acțiunile de curățare a Capitalei după ninsorile de săptămâna trecută. Prim-ministrul, Pavel Filip, a venit cu un apel public în care a îndemnat cetățenii să se abțină de la deplasări cu mașina prin oraș, dar și să nu facă speculații.  
15:07
Curtea de Conturi a prezentat Raportul auditului situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Sănătății și unor entități din subordine, unde au fost relevate mai multe nereguli privind gestiunea patrimoniului și a finanțelor publice.
14:47
Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat un șir de acțiuni de control axate pe depistarea cazurilor de practicare a activității ilicite de întreprinzător. Verificările au avut loc în perioada 3 - 22 aprilie 2017, pe întreg teritoriul țării și au cuprins comerțul ilicit stradal, prestarea serviciilor de arat și alte lucrări în agricultură, dar și alte servicii.
14:28
Turcia nu va putea face parte din Uniunea Europeană dacă va adopta schimbările constituţionale susţinute în cadrul referendumului de săptămâna trecută, a declarat miercuri un membru al Parlamentului European, responsabil cu acordurile cu Ankara, citat de presa internaţională, scrie mediafax.ro.
14:17
Doar 45 de minute de exerciții fizice efectuate pe săptămână îmbunătățesc funcțiile creierului persoanelor trecute de 50 de ani, arată un nou studiu citat de BBC și The Telegraph citat de Agerpres.
14:17
Preşedintele raionului Criuleni, Iurie Andriuță, a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar de abuz în serviciu. Acesta este bănuit de trucarea unor licitaţi, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de UE, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material.
14:17
Autorităţile de la Ottawa avertizează asupra riscului declanşării unui război comercial cu Statele Unite, după ce Administraţia Trump a impus taxe asupra importurilor de lemn de construcţie din Canada, însă preşedintele Donald Trump a declarat că nu se teme de această posibilitate, informează Dpa, citată de mediafax.ro.
14:07
Persoane necunoscute „au tăiat circa 30 de copaci” de pe proprietatea privată a ministrului polonez al mediului, Jan Szyszko, autorul unei legi controversate care a dus la defrișări masive în Polonia, a anunțat marți poliția poloneză, informează AFP, citată de agerpres.ro.
13:58
Proiectul social „Orașul meu protejat” cu susținerea companiei „VIDEOSECURITY”  a planificat o curățare masivă a orașului în urma dezastrului recent.
13:58
Experții Curții de Conturi au depistat mai multe nereguli la analiza situației financiare în cadrul Ministerului Sănătății. Astfel, din datele raportului rezultă că o entitate subordonată ministerului a repartizat medicamente în valoare de peste 23 milioane de lei fără ca acestea să fie livrate.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.