Intervențiile salvatorilor în Chișinău (FOTO)

Moldova24, 21 aprilie 2017 14:27

Echipele de salvatori din Chisinau activeaza primordiar pentru ridicarea arborilor si crengilor de pe strazile oraselor. Sînt ajutați de carabinieri, polițisti și ostași ai Armatei Naționale. În mun. Chișinău a fost creată aparte, o celulă de criză, la nivel de municipiu, responsabilă pentru redirecționarea forțelor necesare și luarea deciziilor pentru lichidarea consecințelor ninsorii. În paralel, celula de criză republicană activează în continuare la nivel de republică, cu membri din toate ministerele si instituțiile competente, pentru gestionarea situației în raioanele de sud și centru, afectate de ninsori. Doar în Chișinău, activează zeci de forțe ale SPC SE cu unități de tehnică grea, fiind implicate și detașamentele căutare-salvare numărul 1 și 2. Și polițiștii au intervenit la dezăpezirea străzilor, automobilelor, curţilor blocurilor de locuit, precum şi la înlăturarea copacilor, crengilor doborâte pe carosabil. Până în prezent pe teritoriul Capitalei au fost înregistrate 12 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi 3 accidente rutiere soldate cu 3 persoane uşor traumate. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/04/video-18.mp4 Inspectoratul Național de Patrulare atenţionează că circulaţia pe drumurile de la ieşire şi intrare în toate raioanele din ţară este interzisă. De asemenea, în ţară sunt blocate 33 trasee naţionale şi 183 de localităţi, iar pe dumurile naţionale este interzisă deplasarea transportului de mare tonaj. Din cauza nerespectării de către conducătorii auto a cerințelor Regulamentului circulației rutiere (deplasarea cu cauciucuri de vară, neajustarea vitezei de deplasare, nerespectarea și neajustarea distanței între vehicule) au fost înregistrare 166 de derapări și accidente rutiere, soldate cu 2 persoane traumate și 2 accidente cu implicarea unităților de transportare a călătorilor din raioanele Sîngerei și Șoldănești. De asemenea, ca rezultat al condițiilor climaterice nefavorabile au fost înregistrate 13 cazuri de traumatizare a cetățenilor. The post Intervențiile salvatorilor în Chișinău (FOTO) appeared first on Moldova 24.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova24

Acum 8 ore
18:56
Vehiculul utilizat de terorişti în atacul comis la sud de Barcelona traversase Franţa, unde fusese surprins de un radar circulând cu viteză excesivă în apropiere de Paris, afirmă surse citate de cotidianul Le Parisien. Este vorba de maşina Audi A3 de culoare neagră care a lovit pietoni în Cambrils (Taragona), incident soldat cu un mort, petrecut la câteva ore după atentatul comis pe cunoscutul bulevard Rambla din Barcelona, unde 13 oameni au murit. Vehiculul teroriştilor fusese fotografiat de un radar circulând cu viteză excesivă în regiunea Paris, cu o săptămână înaintea atentatelor din Spania, notează Mediafax. The post Vehiculul utilizat de terorişti în atacul de la Cambrils fusese surprins de radar în Franţa appeared first on Moldova 24.
Acum 12 ore
18:10
Presupusul autor al atentatului comis în Barcelona a fost împuşcat de agenţi ai poliţiei catalane, având asupra sa ceea ce pare a fi o centură explozivă, relatează El Pais. Poliţia catalană (Mossos d’Esquadra) a anunţat că este un "incident în curs" în zona Sant Sadurní d’Anoia (Subirats), la periferia oraşului Barcelona. Surse citate de publicaţia La Vanguardia au declarat că a fost reţinut Younes Abouyaaquoub, şoferul vehiculului care a lovit pietoni pe Bulevardul La Rambla din Barcelona, un atentat soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi. Teroristul a fugit după atentat cu un autoturism, sustras de la un bărbat pe care l-a înjunghiat mortal. The post Autorul atentatului de la Barcelona, prins şi împuşcat mortal appeared first on Moldova 24.
17:56
Patru persoane, dintre care o angajată a Ministerului Educaţiei şi trei intermediari, au fost reţinute, astăzi, de procurorii anticorupţie şi CNA. Bănuiţii sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, exprimată prin pretinderea şi primirea de bani pentru urgentarea perfectării diplomelor de studii din Republica Moldova, precum şi din străinătate, confirmării autenticităţii şi apostilării acestora. Toate patru persoane au fost reţinute pentru 72 de ore şi sunt deţinute în izolatorul CNA.   În fapt, este vorba despre un grup de persoane, care ar fi acţionat în complicitate,  din care fac parte funcţionari ai Ministerelor Justiţiei, Educaţiei, Culturii şi Cercetării, notari publici şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri. Potrivit materialelor urmăririi penale, intermediarii, care activau sub paravanul unor birouri de traduceri, racolau persoane ce aveau nevoie de autentificarea actelor de studii şi le propuneau grăbirea procedurii, care, legal durează până la 30 de zile. Pentru serviciile lor, care constau în eliberarea actelor în câteva ore sau zile, ei pretindeau câte 50 de euro pentru un document, iar sumele pretinse pentru întregul set de acte variau între 250 de euro şi 1500 de euro. Urmând schema infracţională, intermediarii acţionau din numele solicitantului, prin procură, pregăteau pachetul de documente, după care, împreună cu angajaţii Ministerului Educaţiei şi Ministerului Justiţiei organizau autentificarea şi apostilarea actelor. La această etapă, sunt examinate denunţurile mai multor persoane care au beneficiat de serviciile grupului menţionat contra diferite sume de bani. Astăzi, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au efectuat 17 percheziţii la domiciliile, birourile şi automobilele celor vizaţi, de unde au ridicat procuri, pe numele unor terţe persoane, purtătoare de informaţii, telefoane etc. Acţiuni de urmărire penală au avut loc în două birouri ale Ministerului Educaţiei, în birourile a doi angajaţi ai Ministerului Justiţiei, la doi notari publici şi la un birou de traduceri din Chişinău. Pentru documentarea obiectivă a cazului, mai multe persoane urmează să fie citate pentru audieri la sediul Procuraturii Anticorupţie. În prezent, procurorii desfăşoară urmărirea penală pe faptul comiterii traficului de influenţă şi coruperii pasive. Legislaţia în vigoare prevede pedepse de până la 10 ani de puşcărie, pentru comiterea unor asemenea infracţiuni, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pentru diferite perioade de timp. The post Perchezițiile de la Ministerul Educației şi Justiției // Patru persoane, reținute. Noi detalii appeared first on Moldova 24.
17:56
Un tânăr de 21 de ani, din satul Cruglic, raionul Criuleni, a fost reținut după ce a furat un automobil de model „VAZ” de la un consătean. Incidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19 august. Suspectul ar fi intrat în gospodăria victimei, a deteriorat lacătul de la garaj și ar fi sustras vehiculul. Ulterior, mașina a fost găsită abandonată pe un imaș, iar suspectul - reținut. Audiat de polițiști, tânărul și-a recunoscut vina. Bănuitul nu este la prima abatere de la lege, anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 3 la 5 ani de închisoare. The post Un tânăr și-a făcut de cap // A intrat într-un garaj din Cruglic și i-a furat VAZ-ul unui consătean appeared first on Moldova 24.
17:26
În urma unei analize efectuate de către Inspectoratul Național de Patrulare, s-a dovedit că cele mai multe accidente rutiere se produc în zilele de vineri și luni. Pentru evitarea evenimentelor nedorite și consecințele acestora, în weekendul precedent, angajații INP au intensificat patrularea pe traseele naționale și au activat în regim sporit. În perioada 18-20 august curent, ofițerii de patrulare au documentat peste 2403 de abateri contravenționale în domeniul RCR. Dintre care 120 de conducători auto au fost depistați în stare de ebrietate la volan, iar 577 de șoferi au încălcat regimul de viteză. Alții 165 de cetățeni au comis diverse încălcări ale ordinii publice. De asemenea, #INP a intervenit la circa 286 de solicitări din partea cetățenilor. Chiar dacă au fost suplinite forțele, din vina șoferilor au avut loc 36 de accidente rutiere cu 2 persoane decedate și 55 traumatizate, principalele cauze fiind depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată. În acest context, INP reamintește și recomandă tuturor conducătorilor auto: - nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit; - conduceți prudent și păstrați distanța între automobile; - nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică; - manifestați răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la respectarea Regulamentului Circulației Rutiere. The post Atenție cum conduceți în zilele de vineri și luni! Sunt zile cu ghinion pentru șoferii moldoveni appeared first on Moldova 24.
17:26
Produsele din carne de porc vândute de un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie ar putea să fi infectat mii de persoane cu o formă de hepatită ce cauzează ciroză, conform unor oficiali britanici ai sănătăţii publice, potrivit The Independent. Cercetători ai Sănătăţii Publice din Marea Britanie încearcă să stabilească o legătură între îmbolnăvirea a 60 de persoane cu hepatită E, după ce au descoperit că aceştia mâncaseră produse din carne, vândute de acelaşi lanţ de magazine, citează Mediafax. Investigaţia a avut loc între 2014 şi 2016. Pe parcursul anchetei s-a descoperit că între 150.000 şi 200.000 de britanici sunt infectaţi cu hepatita E în fiecare an. Propria marcă de produse din carne a unui lanţ de supermaketuri, al cărui nume nu a fost făcut încă public, a fost în mod semnificativ asociată cu infecţia de hepatită E, produsele respective conţinând virusul. Deşi porcii din Marea Britanie nu au fost testaţi pozitiv cu virusul hepatitei E, acesta a fost detectat în produse din carne ce proveneau din Olanda şi Germania, dar şi alte state din Europa continentală. Majoritatea persoanelor infectate cu virusul hepatitei E experimentează simptome asemănătoare gripei precum oboseală, dureri abdominale, stări de vomă, dureri musculare, care se întind pe durata unei luni de zile. Persoanel cu un sistem imunitar scăzut însă pot ajunge să sufere de infecţii cronice, ciroză hepatică. Acest raport are loc la scurt timp după scandalul ouălor contaminate cu insecticid Fipronil. Ouă contaminate s-au descoperit în România, Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Franţa. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, această substanţă este foarte toxică şi ingerarea ei în cantităţi însemnate pe termen lung poate cauza probleme medicale severe, afectând ficatul, glandele tiroide şi rinichii. The post Un lanţ de supermarketuri din Marea Britanie, posibil să fi infectat mii de persoane cu hepatita E appeared first on Moldova 24.
15:26
Bulevardul La Rambla a fost evacuat, luni, după ce, poliția a fost alertată cu privire la un pachet suspect. Surse din cadrul poliției au declarat, pentru presa locală, că un colet suspect a fost identificat într-un autobuz. Zona a fost evacuată, iar transportul public a fost suspendat. Amintim că, joi, cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 130 au fost rănite în urma atacurilor cu vehicul comise în oraşele Barcelona, pe bulevardul La Rambla, şi Cambrils, care au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. The post O nouă alertă pe bulevardul La Rambla din Barcelona. A fost găsit un pachet suspect appeared first on Moldova 24.
14:26
În curând, pe străzile din Chișinău vor apărea primii poliţişti pe biciclete, anunță Inspectoratul Național de Patrulare. Astăzi, a început instruirea teoretică a polițiștilor care vor menține ordinea publică pe două roți. Până la finele săptămânii, inspectorii, selectați să facă parte din detaşamentul de poliţişti pe biciclete, vor studia parametrii tehnici ai bicicletelor și vor afla mici secrete ale ciclismului care le vor permite o deplasare rapidă și sigură în unele zone unde accesul maşinii, scuterului sau cailor va fi limitat. The post În curând, pe străzile Capitalei vor apărea primii poliţişti pe biciclete appeared first on Moldova 24.
14:26
Bărbatul de 41 de ani a fost oprit pe aeroportul Chișinău, după ce a aterizat cu o cursă din Ucraina. Direcția Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, au stabilit că bărbatul este „hoțul în lege”, alias ”Дато Черепаха”. El a fost anterior judecat de mai multe ori pe teritoriul diferitor state pentru comiterea furturilor din locuințe, fiind încoronat la 28 octombrie 2012, în orașul Atena, Grecia, împreună cu alte autorități ale lumii interlope din Ucraina, precum și din Georgia. Pentru a stabili scopul sosirii pe teritoriul Republicii Moldova, bărbatul a fost condus la sediul INI. El a declarat că urma să fie întâmpinat în Aeroport de două persoane, locuitori ai regiunii transnistrene, pe care nu-i cunoaște. Legătura cu aceștia a fost făcută prin intermediul unei persoane din Ucraina. În baza informațiilor operative și a numerelor de telefoane ridicate de la acesta, urmează a fi stabilite persoanele, cetățeni ai Republicii Moldova, precum și ai regiunii transnistrene cu care acesta a intrat în contact pentru a stabili legăturile criminale cu membrii lumii interlope din RM. De asemenea, s-a stabilit că acesta, ultima dată, a fost condamnat pentru furt în Regatul Spaniei, la un an privațiune de libertate, de unde după eliberare, în luna iulie anul curent, a fost deportat în Georgia, fiind expulzat în Azerbaidjan și apoi în orașul Kiev. Ulterior, a venit în Moldova pentru a se stabili cu traiul. Hoțul în lege a fost expulzat din Republica Moldova pentru a fi prevenite careva activități ilegale. The post Un hoț în lege din Georgia, expulzat din RM. „Дато Черепаха” urma să fie întâmpinat la Aeroport de doi transnistreni appeared first on Moldova 24.
13:56
Finaliștii probelor Maraton și Semimaraton din cadrul cursei EcoRun și-au primit medaliile, cupele și premiile în cadrul unei ceremonii festive la finalul competiției. Pe podiumul la proba maraton masculin au ajuns: Locul I – Răileanu Maxim (02:48:06), Locul II – Arinushkin Nicolai (03:17:06) și Locul III – Ivanov Alexandru (03:49:19). La proba maraton feminin, primele locuri au fost ocupate de: Locul I – Zbîrnea Natalia (03:17:06), Locul II – Shepeleva Svetlana (03:37:10) și Locul III – Ganceariuc Ana (03:51:56). Podiumul la proba de semimaraton masculin a fost ocupat de: Locul I – Bizniuc Mihail (01:24:46), Locul II – Țîmbălari Igor (01:31:36) și Locul III – Țîmbalist Ghenadie (01:31:42). La proba semimaraton feminin pe primele trei locul s-au clasat: Locul I – Secară Zinaida (01:40:49), Locul II – Clipca Natalia (01:53:07) și Locul III – Năstas Diana (01:57:00). Finaliștii la proba maraton au primit premii din partea GARMIN Moldova. Sportivii care s-au clasat pe locul I au primit câte un ceas inteligent multisport Vivoactive, pe Locul II – câte un certificat în valoare de 2500 de lei și cei de pe locul III – câte un certificat de 1500 de lei. Finaliștii la proba semimaraton au primit premii din partea magazinului X-Style – câte un certificat în valoare de 2500 de lei pentru locul I, 1500 de lei – pentru locul II și câte 1000 de lei – pentru locul III. Toți finaliștii au primit, pe lângă medalii, câte o cupă produsă manual de ceramistul Ivan Prividiuc, precum și câte un set de produse a companiei Chateau Vartely. De asemenea, participanții competiției și-au restabilit puterile cu băuturiRedbull și sucurile Orhei-Vit, precum și cu cele mai proaspete fructe oferite de către compania Agrodor Succes șiGourmet – Supermarket de Bon Ton, dar și produsele companiei Franzeluța. O bună parte dintre sportivi au beneficiat de serviciile reprezentanților Centrului de Recuperare Medicală „KinetoTerra”.    Peste 300 de sportivi au participat la competiția de trail-running EcoRun Gustar 2017, desfășurată în zona Orheiul Vechi pe data de 19 august 2017. Competiția este organizată de comunitatea sportivilor amatori și profesioniști –#RunMoldova. Traseul pe care l-au alergat sportivii a inclus principalele atracții turistice din zonă – Mănăstirea Rupestră Butuceni, Biserica „Sfânta Maria”, vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale, locuinței din piatră etc. Competiția a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne, precum și Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Această acțiune a fost susținută financiar de partenerii generali ai competiției – companiile Orhei-Vit și Franzeluța. Partenerii competiției EcoRun sunt GARMIN Moldova, magazinul X-Style, brandul JOMA, Supermarket de Bon Ton Gourmet și Chateau Vartely. Circa 30 de voluntari ai Centrului Meteora și mai multe autovehicule de teren, pilotate de membrii Clubului Sportiv de Automobilism Terra Valahia, au avut grijă de participanții competiției. Membrii ambelor organizații au asigurat buna funcționare a punctelor alimentare și hidratare pentru sportivi, precum și transportarea tuturor produselor și utilajului necesar pentru buna desfășurare a competiției. #RunMoldova este o comunitate necomercială, scopul căreia este promovarea unui mod sănătos și activ de viață. Membrii acestei comunități sunt sportivi profesioniști și amatori care practică diverse tipuri de probe sportive, accentul fiind pus pe alergare și trail. #RunMoldova își propune să popularizeze modul activ de viață prin susținerea și organziarea unor manifestații sportive disponibile publicului larg, inclusiv competiții, tabere de alergare și alte activități. sursa: evenimentul.md The post Finaliștii cursei EcoRun, desfășurat la Orheiul Vechi, premiați. Vezi lista câștigătorilor appeared first on Moldova 24.
Acum 24 ore
12:56
Cel puţin o persoană a decedat şi o alta a fost rănită după ce o maşină a lovit două staţii de autobuz în oraşul francez MarseilleUn vehicul utilitar a lovit în mod consecutiv două staţii de autobuz, în jurul orei locale 9:15. O femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani a decedat după ce a fost călcată de vehicul. Este vorba despre o furgonetă marca Renault Master de culoare albă, care se pare că ar fi fost furată în această dimineață, conform unor surse din poliție. O echipă de geniști se află la fața locului pentru a verifica dacă dubița nu este plină cu explozibili. Același vehicul a lovit o altă persoană, rănind-o, o tânără de 29 de ani, în cartierul Croix-Rouge, în jurul orei 10.00, azi-dimineață. Șoferul a fost prins, pe bulevardul Saint-Maurice, care coboară spre port. Forțe importante de poliție au fost amplasate în zona Vechiului Port. Tunelul Prado-Carénage din zonă a fost închis circulației, pe ambele sensuri. O operațiune a poliției este în curs de desfășurare în zonă.     The post FLASH // Un vehicul a intrat în două stații de autobuz din Marsilia, Franța. O persoană a murit appeared first on Moldova 24.
12:26
De astăzi, vremea se răcorește. Meteorologii au emis cod galben de vânt și ploi cu descărcări electrice. Avertizarea este valabilă începând cu ora 17 și se va menține până pe 22 august, ora 17. „În intervalul menționat se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată. Vântul nord-vestic va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s”, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. La sfârșitul săptămânii, canicula revine. The post Canicula a cedat, vin ploile cu descărcări electrice appeared first on Moldova 24.
12:10
Femeia ce apare în imagini este căutată de către poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, după ce administraţia unui schimb valutar s-a adresat după ajutor. Potrivit datelor prezentate şi circumstanţele documentate, poliţiştii au constatat că, necunoscuta ar fi schimbat 600 euro, iar operatorul din neatenţie i-ar fi oferit 22 000 de lei. Ulterior, femeia a ieşit şi nu s-a mai întors pentru a reîntoarce diferenţa de bani. În acest context, poliţiştii solicită respectuos intervenţia cetăţenilor, care au recunoscut-o să comunice datele la numerele de contact: 0 792 066 73 / 0 691 509 93. Confidenţialitatea sursei de informare este garantată. În dependenţă de rezultatele investigaţiilor demarate pe parcurs, acţiunile femeii urmează a fi apreciate şi calificate juridic de către organul de urmărire penală, precum şi sancţionarea ei conform legislaţiei în vigoare. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/08/video-26.mp4 The post O femeie, căutată de poliție! Operatorul unui schimb valutar de la Ciocana i-a dat mai mulți bani decât trebuia appeared first on Moldova 24.
11:56
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor. Acțiunile au avut loc și în aceste zile de odihnă, în toată țara, pe plajele bazinelor acvatice, dotate cu stații de salvare. Campania de prevenire a cazurilor de înec a avut drept scop demonstrarea primelor acțiuni de salvare și prim ajutor. Lecțiile au fost ținute de echipele de paramedici SMURD din centrul, sudul și nordul țării. Acordarea primului ajutor calificat este foarte important, după extragerea potentialei victime, extrase din apă, care riscă să se înece. După explicarea și demonstrarea pașilor de acordare a primului ajutor, oamenii au încercat să practice manevre de acordare a ajutorului pe manechine. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va continua instruirea populației. Conform unui studiu efectuat de Serviciul Situații Excepționale al MAI, majoritatea cazurilor de înec au avut loc în zilele de odihnă, în lacurile neamenajate cu stații de salvare. De la începutul anului 2017, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 78 de persoane, dintre care 13 minori. The post Echipajele SMURD instruiesc oamenii în acordarea primului ajutor pe plajele din țară (FOTO/VIDEO) appeared first on Moldova 24.
11:40
Un bebeluș de patru luni a murit într-un accident rutier, produs în localitatea Berezoaia, din raionul Ștefan Vodă.  Tragedia a avut loc în seara zilei de duminică, 20 august. Tragedia s-a produs chiar sub ochii mamei. Femeia, de 21 de ani, stătea de vorbă cu o consăteancă la poartă, iar căruciorul în care se afla bebelușul l-a lăsat la marginea drumului, scrie Today.MD. Accidentul ar fi fost provocat de un șofer în vârstă de 18 ani care se deplasa la volanul unui automobil de model VAZ - 2101. În urma impactului violent, bebelușul s-a ales cu traumatisme grave. Ăn drum spre spital, micuțul a decedat. După accident, șoferul a părăsit automobilul și a fugit de la fața locului. Ulterior acesta a fost reținut de oamenii legii, iar în urma testării alcooscopice s-a dovedit că acesta avea concentrația de alcool de 1,02 mg/l în aerul expirat. Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, iar șoferul riscă să se aleagă cu ani grei de pușcărie.   The post Accident la Ștefan Vodă // Un bebeluș în cărucior a murit după ce a fost lovit de un VAZ (FOTO) appeared first on Moldova 24.
11:10
Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Buiucani au deconspirat schema ilegală a unui individ. Acesta este suspectat de punerea în circulaţie a biletelor cu semne evidente de falsificare pentru călătorie cu troleibuzul. Bărbatul de 39 ani, originar dintr-o localitate a raionului Criuleni, a fost reţinut în momentul când intenţiona să pună în circulaţie ilegală 291 bilete pe ruta troleibuzului nr.2. Asupra lui poliţiştii au depistat biletele şi le-au ridicat conform procedurii, pentru ulterioara exertizare şi stabilire a tuturor circumstanţelor. Pe marginea acestui caz poliţiştii desfăşoară cercetări suplimentare pentru a identifica potenţialii complici, originea şi provenienţa biletelor ridicate, precum şi perioada de timp în care individul ar fi acţionat ilegal. În acest context, forţele de ordine urmează să sesizeze administraţia parcului de troleibuze, pentru luare de atitudine şi stabilire a circumstanţelor ce prezintă interes. Conform legislaţiei în vigoare, acţiunile individului cad sub incidenţa art.361 Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false Cod Penal, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 5 ani. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/08/Untitled-11.mp4 The post Au ajuns să falsifice și biletele de troleibuz. Un bărbat, reținut în momentul când încerca să le pună în circulație (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
10:56
Un individ de 27 ani, anterior judecat şi domiciliat în Capitală, a fost încătuşat de poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, după ce a sustras în mod deschis geanta unui bărbat în timp ce parca automobilul pe bulevardul Moscovei. Victima imediat a informat Poliţia Capitalei despre incident şi a pornit din urma infractorului, care a aruncat geanta şi a încercat să fugă într-o direcţie necunoscută. Inividul a fost reţinut după ce au intervenit poliţiştii, fiind escortat la Inspectorat pentru audieri, unde şi-ar fi recunoscut vinovăţia. Geanta cu bani şi bunuri materiale a fost predată proprietarului. Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi este cercetat penal pentru jaf. Conform legii penale el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/08/video-25.mp4 The post A furat geanta unui bărbat în timp ce-și parca automobilul. Hoțul, prins imediat // VIDEO appeared first on Moldova 24.
10:40
Cel puțin 50 de migranți, printre care și copii, aflați pe o ambarcațiune, a fost depistată, noaptea trecută, la 15 mile travers de Mangalia, România. S-a dat alerta Search and Rescue și nava cu migranți a fost somată să se oprească. Nu se știe din ce țară provin transfugii dar, cel mai probabil, au fost ambarcați în Turcia. După identificarea și trierea epidemiologică a migranților, polițiștii de frontieră vor începe cercetările pentru identificarea călăuzelor, urmând să stabilească ce măsuri vor fi luate în privința transfugilor, scrie evz.ro. "În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra-SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României. Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află migranţi. La nivelul M.R.C.C. Constanţa (Centru de Coordonare pentru Salvarea Maritimă) s-a iniţiat intervenţia S.A.R. (Căutare şi Salvare), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia. Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz", se spune într-un comunicat al Gărzii de Coastă. În urmă cu două săptămâni, 69 de irakieni, din care 29 copii, au fost aduși la Mangalia cu o navă condusă de un bulgar și un cipriot. Cei doi au fost arestați. The post ALERTĂ la Mangalia // Navă cu 50 de migranți, depistată de Garda de Coastă appeared first on Moldova 24.
10:26
UPDATE // 09.50 // Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții la Ministerul Educației, situat în sediul Guvernului, la Ministerul Justiției, dar și la notari și birouri de traducere. Informația a fost confirmată pentru Moldova24 de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi. „Confirm actiunea. Este vorba despre mai multe dosare de coruptie si trafic de influenta in care sunt vizati angajati ai ministerelor justitiei si educatiei, notari, dar si reprezentanti ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegala a unor acte pentru cetateni moldoveni si straini. Cu alte amanunte vom reveni pe parcursul operatiunii", ne-a declarat Angela Starinschi. 09.20 // Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții la sedile Guvernului și Ministerului Justiției. Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vizată o rețea de funcționari implicați în eliberarea frauduloasă a actelor și apostilarea acestora pentru cetațenii R. Moldova și pentru cei străini. The post Procurorii și CNA efectuează PERCHEZIȚII la Ministerul Educației și la Ministerul Justiției (UPDATE) appeared first on Moldova 24.
10:26
Poliţiştii sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au descins verificări inopinate la câteva magazine alimentare şi baruri, fiind depistate şi documentate încălcări a legislaţiei admise în activitatea de zi cu zi. Potrivit poliției, vânzătorii prezenţi la locul de muncă s-au încurcat în declaraţii, atunci când poliţiştii au solicitat actele de provenienţă a băuturilor alcoolice tari, la depistarea registrelor de ciornă, dar și la depistarea sumelor de bani necontabilizate. În rezultatul acţiunilor desfăşurate poliţiştii au ridicat cantităţi impunătoare de băuturi alcoolice tari contrafăcute, care erau comercializate la pahar, acţiuni ce sunt interzise de legislaţia în vigoare. Totodată, în camerele de păstrare a băuturilor şi a produselor alimentare s-au depistat condiţii insalubre. Toate ilegalităţile depistate au fost documentate şi fixate în procesul verbal de constatare a contravenţiei, pentru sancţionarea factorilor de decizie şi sesizarea instituţiilor competente în domeniul alimentaţiei publice pentru luare de atitudine. Conform legislaţiei în vigoare se aplică amenzi în mărime de până la 15 000 lei. http://politiacapitalei.md/wp-content/uploads/2017/08/Untitled-12.mp4 The post Verificări inopinate la câteva magazine alimentare şi baruri din sectorul Ciocana (VIDEO) appeared first on Moldova 24.
09:40
Procurorii anticorupție și ofițerii CNA efectuează percheziții la sedile Guvernului și Ministerului Justiției. Potrivit surselor Deschide.MD, ar fi vizată o rețea de funcționari implicați în eliberarea frauduloasă a actelor și apostilarea acestora pentru cetațenii R. Moldova și pentru cei străini. The post Procurorii și CNA efectuează PERCHEZIȚII la Guvern și la Ministerul Justiției appeared first on Moldova 24.
08:56
Preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, va efectua joi o vizită în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, discuţiile vizând dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale, dar şi teme aflate pe agenda europeană. ”Discuţiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate. La finalul întrevederii cei doi preşedinţi vor susţine o conferinţă de presă comună”, a transmis Administraţia Prezidenţială, în legătură cu această vizită. Vizita a fost convenită cu prilejul întrevederii avute de preşedinţii României şi Franţei în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie, ocazie cu care Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua dialogul la Bucureşti. Emmanuel Macron va solicita norme mai bune pentru lucrătorii francezi în condiţiile unei concurenţe neloiale a forţei de muncă din Europa de Est, în timpul unei vizite pe care o va efectua în regiune în perioada 23-25 august, a declarat, săptămana trecută, un oficial francez, citat de Reuters. Macron s-a angajat să ia măsuri pentru a contracara "dumpingul social" în Franţa, metodă prin care companiile folosesc forţă de muncă mai ieftină din statele mai sărace din Europa de Est şi ameninţă locurile de muncă ale lucrătorilor francezi. Oficialul francez a declarat, sub protecţia anonimatului, că Emmanuel Macron va milita pentru reguli mai stricte privind piaţa muncii în timpul călătoriei sale în Austria, România şi Bulgaria, în perioada 23-25 august, când va purta discuţii şi cu premierii din Cehia şi Slovacia ,notează Mediafax. The post Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în vizită în România appeared first on Moldova 24.
08:26
The post LIVE // Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău appeared first on Moldova 24.
08:10
Milioane de americani așteaptă cu nerăbdare eclipsa de Soare care va avea loc astăzi. Aceasta este prima eclipsă totală de Soare de după anul 1979 care va fi vizibilă în 14 state americane — din Oregon, în nord-vest, și până în Carolina de Sud, în sud-est.  În fiecare dintre cele 14 state americane, eclipsa va dura cel mult 2 minute și 40 de secunde. Va fi prima eclipsă totală de Soare care va trece peste Statele Unite în secolul al XXI-lea. Fenomenul va putea fi admirat sub forma unei eclipse solare parțiale și în anumite regiuni din Europa, Africa și America de Sud. Va fi vizibilă seara sau la apus în Islanda, Scoţia, Irlanda, Regatul Unit, Norvegia, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Spania şi Portugalia. Eclipsa nu va fi vizibilă în R. Moldova. Eclipsa totală de Soare de astăzi, 21 august, va fi transmisă în premieră mondială pe internet printr-un streaming live, cu ajutorul unor baloane cu heliu care vor decola din mai multe zone din Statele Unite pentru a oferi internauților imagini inedite, pe măsură ce Luna va bloca discul solar, informează Reuters. Baloanele din latex, ce au înălțimea de 2,7 metri și sunt umplute cu heliu, vor fi echipate cu camere video de înaltă rezoluție, camere fixe și computere. Ele vor fi lansate din peste 50 de localități americane și vor transmite imaginile captate către Pământ. Baloanele vor fi umplute cu o cantitate suficient de mare de heliu pentru a putea să urce în atmosferă cu viteza de 305 metri pe minut și pentru a atinge altitudinea de 23.384 de metri. Utilizând un sistem de antene aflate la sol, cercetătorii vor transmite eclipsa pe internet, prin intermediul unui streaming live, la adresa https://stream.live/, citează Agerpres.ro. În timpul eclipsei, Luna se va interpune între Soare și Terra, de la vest către est, iar umbra ei va fi proiectată pe Pământ. Specialiștii se așteaptă ca umbra eclipsei să se deplaseze la nivelul solului cu o viteză de 2.000 de mile pe oră (3.218 kilometri pe oră) în Oregon, în nord-vest, și să încetinească la 1.500 de mile pe oră (2.414 kilometri pe oră) în Carolina de Sud.     The post În SUA va avea loc astăzi o eclipsă totală de Soare. Va fi transmisă prin streaming live appeared first on Moldova 24.
07:40
Partidul Liberal a emis o declarație de protest față de acțiunile antistatale, românofobe și penale ale lui Igor Dodon. PL condamnă acțiunile șefului statului care a participat, pe 19 august 2017, la ”evenimentele” consacrate aniversării a 27-a de la crearea așa numitei ”Republici Găgăuze”. Potrivit liberalilor, prin aceste acțiuni, Dodon încurajează și promovează separatismul etnic în sudul republicii, legitimează abuzurile comise de administrația de la Comrat în raport cu Constituția și Legile Republicii Moldova. „Celebrarea de către Dodon, la Comrat alături de alți oficiali moldoveni a datei de ”19 august 1990”, când a avut loc un așa-zis congres al deputaților poporului din regiunea de sud a Moldovei, care a proclamat republica separatistă găgăuză, în mai multe localități din zona orașului Comrat, reprezintă o sfidare la adresa caracterului Suveran, Unitar și Indivizibil al Statului Republica Moldova ce poate fi ușor catalogată ca ”trădare de patrie”, din partea primului om în Stat”,se spune în declarație. Deasemenea, Partidul Liberal condamnă discursul rostit de șeful statului la Comrat. Potrivit PL, declarațiile românofobe și anti-europenene ale Președintelui Igor Dodon, prin care a afirmat că, „găgăuzii au fost printre primii care s-a pronunțat împotriva cursului unionist al autorităților de la Chișinău”, dar și declarația că ”poporul Găgăuziei s-a expus clar pentru aderarea Moldovei la Uniunea economică Rusia-Belarus”, sunt afirmații sfidătoare la adresa majorității cetățenilor Republicii Moldova care doresc apropierea republicii de Uniunea Europeană. „Prin aceste declarații și acțiuni, Igor Dodon, care ar trebui să reprezinte toți cetățenii Republicii Moldova, pune în pericol relațiile statului nostru cu Uniunea Europeană, știrbește imaginea Republicii Moldova în lume, aduce grave atingeri Constituției și altor Legi, pune în pericol securitatea cetățenilor, prin inflamarea unor teme periculoase ca ”separatismul etnic” etc.” În aceeași declarație de protest, Partidul Liberal cere Procuraturii și Serviciului de Informații și Securitate să se autosesizeze, iar Parlamentul să formeze o comisie specială, care să investigheze toate cazurile de încălcare a Constituției și abuzurile comise de Igor Dodon. „În temeiul celor menționate, Partidul Liberal: - FACE APEL către toate forțele politice democratice din Republica Moldova, către toate instituțiile statului, ambasade acreditate la Chișinău să condamne aceste acțiuni antistatale, anti-europene, românofobe și penale ale Președintelui Igor Dodon. - CERE Parlamentului de la Chișinău să creeze neîntârziat, o comisie specială, care să investigheze toate cazurile de încălcare a Constituției și abuzurile comise de Igor Dodon în calitate de Președinte al Republicii Moldova. - SOLICITĂ Procuraturii Generale și Serviciului de Informație și Securitate să se autosesizeze pe marginea acestui caz, și a altor cazuri arhi cunoscute, în care Igor Dodon a sfidat Constituția Republicii Moldova”, se mai spune în declarația PL. De menționat că, Igor Dodon, împreună cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin și ambasadorul Republicii Turcia, Hulusi Kilic, deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei și oaspeți din străinătate a participat la festivitățile prilejuite de ziua creării Găgăuziei și hramul orașului Comrat. Cu această ocazie, Igor Dodon a invitat să cânte formația rusă “Serebro” și artistul emerit al Rusiei, Aleksandr Marșal. The post PL împotriva lui Dodon // Solicită Procuraturii și SIS să se ia de capul președintelui pentru că încalcă Constituția appeared first on Moldova 24.
Ieri
22:10
O explozie la intrarea Târgului Internațional de la Damasc a făcut duminică mai multe victime, transmit agențiile de presă internaționale. Un organizator citat de DPA afirmă că a fost o rachetă artizanală și că și-au pierdut viața patru oameni, iar 11 au fost răniți. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters, vorbește despre șase morți și pune explozia pe seama unui obuz de mortier, citează Agerpres. Târgul Internațional de la Damasc s-a deschis săptămâna trecută la periferia de sud a capitalei siriene, pentru prima oară din 2011. La eveniment participă oameni de afaceri din 45 de țări, iar autoritățile susțin că este un semnal privind refacerea Siriei după războiul civil. The post Explozie la Târgul internațional de la Damasc: Cel puțin patru morți appeared first on Moldova 24.
10:10
La Alcanar, într-o casă folosită de suspecţii atacului din Barcelona şi care a explodat miercuri, anchetatorii au găsit peroxid de acetonă sau “mama lui Satan”, explozibilul folosit în atentatele de la Paris, Bruxelles şi Manchester. Cel puțin 20 de recipiente au fost descoperite în ruinele casei din Alcanar, acolo unde se confecționau dispozitive explozive. Explozia accidentală le-a dat planurile peste cap şi i-a determinat să comită un atac mai rudimentar: să între cu maşina în mulţime, scrie protv.ro. 14 oameni au fost ucişi şi peste 120 răniţi în cele două atentate de la Barcelona şi Cambrils. ”Copilul cu mama. A fost şocant să văd un copil care nu mai respiră, cu capul spart. Mama lui era lângă el, îl ţinea în braţe, încerca să-l ajute, dar copilul nu se mişcă şi nu respiră. Altă imagine şocantă a fost să văd un bărbat mort acolo, lângă standul de ziare. Era desculţ şi părea să aibă gâtul rupt”, descria un bărbat coșmarul de pe Las Rablas. Trei dintre cei cinci jihadişti ucişi de poliţie la Cambrils au fost identificaţi. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, Saïd Aallaa (18 ani) şi Mohamed Hychami (24 de ani), toţi locuitori la Ripoll, o localitate situată în nordul regiunii catalane, potrivit poliţiei. Un al patrulea suspect, Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 32 de ani, este căutat în continuare. Acesta, identificat de presa spaniolă drept Younes Abouyaaqoub, de origine marocană, ar fi încă în viaţă, a anunţat poliţia spaniolă citată de BBC News. El ar fi fost cel care a condus furgoneta printre oameni. Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, a fost considerat iniţial drept principalul suspect, însă vineri noapte, şeful poliţiei, Josep Trapero, a declarat pentru un post local de televiziune că teoria că adolescentul a fost şoferul “are în prezent mai puţină greutate”. Potrivit El Pais, pare din ce în ce mai probabil ca Abouyaacoub să fi fost principalul suspect. Oukabir este suspectat că a folosit documentele fratelui său pentru a închiria furgoneta folosită în atacul de la Barcelona, precum şi o alta, descoperită câteva ore mai târziu în oraşul Vic, la nord de Barcelona. Aceasta din urmă ar fi urmat să fie folosită pentru a fugi. Totodată, anchetatorii spanioli iau în calcul ipoteza că celula teroristă care a comis atentatul de pe Las Ramblas a vrut să comită trei atacuri cu maşini vizând locuri simbolice din Barcelona, inclusiv la Sagrada Familia, relatează Daily Telegraph. The post Spania // Cel puțin 20 de recipiente cu ”Mama lui Satan”, descoperite în ruinele casei din Alcanar (FOTO) appeared first on Moldova 24.
07:26
Organizaţia teroristă Stat Islamic a lansat un mesaj care sperie pe toată lumea, după atentatele care au avut loc în Spania. Într-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Telegram, reprezentanții ISIS au spus că o altă importanță țară din Europa urmează să fie atacată. „Următorul obiectiv este Italia”, a ameninţat ISIS, citat de centrul de monitorizare a site-urilor jihadiste SITE, potrivit News.ro. Nu este prima amenințare de acest gen la adresa Italiei. Și anul trecut organizația teroristă amenința Roma cu atacuri teroriste. „Când va veni marea maree vor fi cucerite Bagdadul, Damascul, Ierusalimul, Ammanul, Constantinopolul, Teheranul şi Roma”, scria Abu Hassan al-Muhajir. De asemenea, pe 28 aprilie, au circulat pe internet mesaje ameninţătoare, semnate de organizația teroristă, vizând locuri importante din Roma şi din Milano. Autorităţile au dat asigurări atunci că nu există „elemente concrete noi de alarmă”, dar că „vigilenţa este întotdeauna maximă”. The post ISIS amenință să atace un nou stat din Uniunea Europeană appeared first on Moldova 24.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:40
Cel puțin 23 de persoane au murit și alte 150 au fost rănite sâmbătă în urma deraierii unui tren în nordul Indiei, în statul Uttar Pradesh, potrivit unui nou bilanț comunicat de oficiali, informează AFP. Cadavrele și răniții au fost scoși din 14 vagoane distruse, scrie adevarul.ro. Această deraiere este cea mai recentă catastrofă care are loc la rețeaua feroviară a Indiei. În noiembrie 2016, tot în statul Uttar Pradesh, 146 de oameni au murit în urma unei deraieri. Rețeaua feroviară indiană, una dintre cele mai importante din lume, prezintă mari lacune în materie de securitate, însă rămâne principalul mijloc de transport ce permite acoperirea distanțelor mari din această țară vastă. Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproape 15.000 de oameni mor în fiecare an în accidente feroviare, un bilanț dur calificat drept "masacru" de autorii anchetei, scrie Agerpres. The post Accident de tren în India: 23 de morți și peste 100 de răniți (FOTO) appeared first on Moldova 24.
22:10
Un avion privat de mici dimensiuni la bordul căruia se aflau două persoane s-a prăbuşit, sâmbătă, în apropierea unei păduri din zona localităţii Tătăruşi din judeţul Iaşi. Pilotul şi-a pierdut viaţa, iar un bărbat a fost grav rănit, fiind transportat la spital. Pilotul avea 60 de ani și era instructor cu experienţă, iar celălalt era un localnic din comună. Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a declarat că medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu s-a reuşit salvarea pilotului. Cea de a doua victimă, în vârstă de 32 de ani, este în stare stabilă, având fracturi şi traumatisme grave şi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean Iaşi, citeză a1.ro. Potrivit prefectului judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, avionul de mici dimensiuni urma să prezinte un zbor demonstrativ la Zilele comunei Tătăruşi şi efectua antrenamentul. The post Un avion privat s-a prăbușit în județul Iași. Pilotul a murit (FOTO/VIDEO) appeared first on Moldova 24.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.