Încă două persoane, reţinute în dosarul fostului preşedinte al raionului Criuleni

Adevarul (Moldova), 21 aprilie 2017 14:26

Fostul vicepreşedinte al raionului Criuleni şi şoferul ex-preşedintelui de raion au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
17:28
Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat – Registru” va fi reorganizat, prin transformare, în Agenţia Servicii Publice. Fondator este Guvernul, care a delegat exercitarea funcţiei respective către Cancelaria de Stat, transmite IPN cu referire la o decizia aprobată de Executiv.
17:07
În cadrul şedinţei Guvernului de miercuri, 26 aprilie, premierul Filip s-a referit la fenomenul transportului ilicit de pasageri, în special în ceea ce priveşte serviciile de taxi. Prim-ministrul a solicitat Ministerului Transporturilor, MAI şi Ministerului Finanţelor să prezinte propuneri concrete în vederea aducerii în albia legală a activităţii taximetriştilor, inclusiv prin revizuirea cadrului de reglementare.
16:27
Din 1 mai 2017, cuantumul salariului minim garantat în sectorul real, adică în întreprinderi, organizaţii, instituţii cu autonomie financiară, indiferent de forma de proprietate şi cea de organizare juridică, se majorează şi se stabileşte în mărime de 14,4 lei pe oră sau 2.380 lei pe lună, calculat pentru un program complet de lucru de 169 ore pe lună, transmite IPN cu referire la o decizie de Guvern.
15:57
Premierul Pavel Filip a declarat miercuri, 26 aprilie, în cadrul unui briefing de presă, că autorităţile centrale au decis să se implice în vederea lichidării consecinţelor provocate de ninsorile abundente din Chişinău, din 20-21 aprilie, pentru a grăbi procesul de lucru, dar şi pentru că Primăria Capitalei nu ar dispune de mijloace suficiente în acest sens.
15:37
Fostul primar al municipiului Chişinău, Serafim Urechean, a comentat situaţia vizavi de percheziţiile ce au avut loc marţi, 25 aprilie, la Primăria Capitalei, în dosarul parcărilor cu plată. Urechean sugerează că liderul PL, Mihai Ghimpu, ar putea şantaja colegii din alianţa de guvernare cu faptul că, dacă nu vor fi eliberaţi unele persoane din cele reţinute, el ar putea părăsi majoritatea parlamentară.
Acum 24 ore
13:37
Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au descins miercuri, 26 aprilie, în biroul preşedintelui Consiliului raional Criuleni, Iurie Andriuţă.
12:37
Şase persoane participante la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl din 1986 au primit miercuri, 26 aprilie, distincţii de stat din partea preşedintelui ţării, Igor Dodon, cu prilejul împlinirii a 31 de ani de la tragedie.
11:57
Autorii omorului prin stropire cu acid a unei tinere din Chişinău au contestat sentinţa din 7 iunie 2016, prin care fuseseră condamnaţi la detenţie pe viaţă. Avocaţii inculpaţilor au solicitat Curţii de Apel casarea sentinţei primei instanţe şi pronunţarea unei hotărîri, prin care unul dintre clienţii acestora să fie achitat, iar în privinţa celuilalt – recalificarea faptelor pentru o pedeapsă mai blândă.
11:37
Un bărbat din Cimişlia a venit singur la Centrul Naţional Anticorupţie pentru a se preda. Acesta figurează într-un dosar penal pornit pe trafic de influenţă.
11:07
Oamenii refuză să se vaccineze sau să-şi imunizeze copiii întrucât consideră că multe boli care sunt prevenite prin vaccinare nu mai reprezintă o ameninţare pentru sănătatea lor sau consideră că vaccinul este mai periculos decât boala. Potrivit epidemiologului Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, Tamara Mânăscurtă, această poziţie faţă de vaccinuri este determinată de existenţa unei comunicări deficitare dintre medic şi pacient.
11:07
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, a comentat marţi, 25 aprilie, propunerea lui Igor Dodon de a trece la sistemul mixt de vot, oferind 5-6 mandate Transnistriei în Parlamentul de la Chişinău. Krasnoselskii a calificat proiectul drept „populism şi praf în ochi” şi a subliniat că cetăţenii Transnistriei nu au dreptul să candideze în alegerile din Moldova, iar „poporul Transnistriei” nu are drept de vot.
10:17
Comitetul de supraveghere a Proiectului de susţinere a Programului în sectorul drumurilor şi a căilor ferate a analizat evoluţiile înregistrate în reabilitarea drumului naţional M3 Chişinău – Giurgiuleşti şi a decis coordonarea rezilierii contractului de reabilitare a drumului pe segmentul kilometrilor 151 – 171 şi 179 – 190.
09:46
Doar şoferii ale căror maşini au asigurare de tip CASCO vor beneficia de despăgubiri materiale pentru automobilele deteriorate de copacii şi crengile căzute, în urma ninsorile abundente din 20-21 aprilie.
08:16
Combaterea transportului ilicit de pasageri şi de mărfuri a fost discutată în seara zilei de marţi, 25 aprilie, la Guvern. Prim-ministrul, Pavel Filip a declarat că transportatorii de pasageri trebuie să activeze în baza autorizaţiei/licenţei şi să plătească impozitele la stat. Amenzile în acest sens trebuie să fie dure, iar regulile şi legea trebuie respectate, transmite IPN.
06:06
Problema cea mai mare rămâne reconectarea la energie electrică a 26 de localităţi, inclusiv din UTA Găgăuzia, a comunicat premierul Pavel Filip după şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, care a avut loc în seara zilei de marţi, 25 aprilie, la Guvern.
06:06
Ambasada Statelor Unite ale Americii invită publicul la cea de-a unsprezecea ediţie a Festivalului filmului american, care se va desfăşura la Centrul cultural Odeon în perioada 26 aprilie - 1 mai. Intrarea la toate proiecţiile este liberă, transmite IPN.
06:06
Pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale din 20-21 aprilie, din Fondul de rezervă al municipiului Chişinău va fi alocată, la această etapă, suma de 11,7 milioane lei. Sursele financiare au fost distribuite serviciilor şi întreprinderilor municipale, transmite IPN
06:06
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a arătat deranjat de percheziţiile ce au avut loc marţi, 25 aprilie, la Primăria Capitalei, interpretând reţinerea viceprimarului, Nistor Grozavu, ca pe o tentativă a ofiţerilor CNA şi procurorilor de a ajunge inclusiv în biroul său.
Ieri
16:46
Pentru a strânge şi a evacua din Chişinău arborii doborâţi şi crengile rupte după ninsorile de săptămâna trecută va fi nevoie de cel puţin o lună şi jumătate, estimează şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare. Contactat de IPN, Petru Gontea a spus că intervenţia este dificilă din cauza maşinilor parcate în curţi.
15:56
Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut marţi, 25 aprilie, trei reprezentanţi ai companiei „EME Parkleitsystem GmbH”, firma care trebuie să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău.
14:56
Comisia Electorală Centrală informează că pentru funcţia de primar în cele şapte localităţi unde, la 14 mai, vor avea loc alegeri locale noi s-au înscris în cursă 26 de concurenţi electorali. Dintre aceştia, doi sunt candidaţi independenţi şi 24 sunt desemnaţi de formaţiuni politice.
14:46
Milionarul Alexandru Pincevschi, care este şi preşedintele comunităţii evreieşti din Republica Moldova, a fost reţinut de CNA şi procurorii anticorupţie marţi, 25 aprilie, în dosarul parcărilor cu plată din Chişinău.
13:56
Veteranii şi pensionarii Batalionului de poliţie cu destinaţie specială al MAI vor protesta vineri, 28 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a cere întoarcerea înlesnirilor de care au beneficiat, dar şi majorarea pensiilor şi a îndemnizaţiilor. Protestatarii vor solicita să fie primiţi în audienţă la premierul Pavel Filip, pentru a-l informa că sunt contra votului uninominal, propus de PDM, cât şi cel mixt, propus de Igor Dodon.
13:36
Un angajat al Şcolii primare nr. 90, de pe Bulevardul Dacia din Chişinău, s-a stins din viaţă după ce a fost doborât de un copac.
13:16
Parlamentul de la Chişinău va avea începând cu ziua de marţi, 25 aprilie, doi deputaţi noi. Curtea Constituţională a validat mandatele acestora, după ce locurile respective au rămas vacante ca urmare a demisiei deputaţilor Alexandru Barbăroşie şi Victor Roşca.
12:26
Ministerul Economiei anunţă că pe parcursul zilei de marţi, 25 aprilie, urmează a fi reconectate la sursa de energie electrică ultimele localităţi afectate de calamităţi. Dimineaţă, mai rămâneau parţial fără lumină încă 29 de localităţi, transmite IPN.
11:36
Un tânăr în vârstă de 21 ani, aflat la volanul unui automobil de model Skoda Fabia, a lovit mortal un bărbat, în noaptea din 24 aprilie, în timp ce se deplasa pe o stradă din comuna Dobrogea, Chişinău.
11:36
Un bărbat de 41 de ani din satul Clişova, oraşul Orhei, a fost ars de viu de către doi consăteni. Aceştia au decis în aşa mod să se răzbune pe victimă, după ce bărbatul i-ar fi sustras mai multe bunuri.
10:36
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a comentat percheziţiile CNA şi ale procurorilor anticorupţie ce au avut loc marţi, 25 aprilie, atât în incinta Primăriei Capitalei, cât şi la domiciliile viceprimarului Nistor Grozavu şi şefului Direcţiei transport, Igor Gamreţchi. Edilul s-a arătat surprins că descinderile au loc „în timpul calamităţii naturale”, fapt ce i-ar demotiva pe funcţionari să continue lichidarea consecinţelor ninsorii.
10:06
Procuratura raionului Hânceşti a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostei şefe a oficiului poştal din satul Hăsnăşenii Noi, Hânceşti, acuzată de delapidarea averii străine în proporţii considerabile.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.