Încă două persoane, reţinute în dosarul fostului preşedinte al raionului Criuleni

Adevarul (Moldova), 21 aprilie 2017 14:26

Fostul vicepreşedinte al raionului Criuleni şi şoferul ex-preşedintelui de raion au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 6 ore
20:56
„Trebuie să vorbim cu cetăţenii Republicii Moldova. Trebuie să-i facem să înţeleagă diferenţa dintre a trăi alături de România şi în UE, şi a lua drumul CSI”. Afirmaţia aparţine fostului şef de stat român, Traian Băsescu, care a e enumerat câteva avantaje oferite de apropierea Republicii Moldova de UE şi i-a numit mincinoşi pe cei care promovează politica prorusă. Potrivit lui, în timp ce România oferă Unire, Moscova aduce secesiune.
Acum 8 ore
18:16
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a comentat situaţia actuală din Republica Moldova. Potrivit lui, la Chişinău există doi poli de putere, fiind vorba de Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon.
Acum 12 ore
17:06
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost numit duminică, 25 iunie, în funcţia de preşedinte de onoare a Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova (PUN). Formaţiunea este condusă de ex-ministrul Apărării, Anatol Şalaru, şi se declară deschis pentru Unirea celor două maluri ale Prutului.
14:56
Doi cetăţeni români şi doi din Republica Moldova au ajuns sâmbătă, 24 iunie, la spital în urma unui accident rutier produs în localitatea Coplean, România. În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau mai mulţi moldoveni, dar şi un autoturism cu doi tineri din judetul Salaj.
14:16
Premierul Filip va întreprinde o vizită oficială la Strasbourg, în perioada 25 – 27 iunie. În cadrul vizitei, şeful Executivului va ţine un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) şi se va întâlni cu mai mulţi oficiali europeni.
14:16
Judecătoria Buiucani a prelungit sâmbătă, 24 iunie, pentru încă 25 de zile mandatul de arestare pe numele fostului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc.
Acum 24 ore
09:56
Nu de Republica Moldova sau de cetăţenii ei. UE are o lungă experienţă a prosperităţii şi cunoaşte prea bine pericolele care derivă din periferiile sărace. În plus, oricât e de greu de crezut, în politica europeană încă mai există destui naivi cărora chiar le pasă de suferinţele lumii a treia.
Ieri
20:56
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a mers sâmbătă în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, o vizită denunţată imediat de către Kiev drept „o încălcare a suveranităţii“ Ucrainei, transmite agenţia de presă Belga, preluată de dhnet.be.
13:36
Furtuna de vineri, 23 iunie, a făcut prăpăd în mai multe localităţi din ţară. În Chişinău, la spital a ajuns o femeie de 87 de ani, lovită de crengile unui arbore pus la pământ de vânt, transmite IPN.
12:16
În Republica Moldova va fi creat Consiliul teritorial antiterorist, organ local de gestionare a crizelor teroriste. Din componenţa noii structuri vor face parte conducători ai consiliilor raionale, reprezentanţi teritoriali ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, ai Inspectoratului General al Poliţiei şi al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale
12:16
Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a prelungit mandatul de arest la domiciliu cu încă 30 de zile pe numele ex-deputatului Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Fostul parlamentar, care s-a prezentat la şedinţa de astăzi, 24 iunie, se declară nevinovat, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:46
Documentul conţine 11 capitole şi determină cadrul juridic şi organizatoric al activităţii de prevenire şi combatere a terorismului în Republica Moldova, modul de coordonare a activităţii subdiviziunilor specializate în prevenirea şi combaterea terorismului, a acţiunilor întreprinse de autorităţile publice centrale şi locale, de asociaţiile şi organizaţiile obşteşti, de persoanele cu funcţii de răspundere.
15:26
În debutul şedinţei Guvernului de vineri, 23 iunie, premierul s-a referit la problema calităţii alimentelor comercializate în magazinele din Moldova. Pavel Filip a menţionat precedentele de vânzare a produselor cu termen de valabilitate expirat, subliniind că unii cetăţeni, printre care şi jurnalişti, sunt agresaţi de proprietarii de magazine la identificarea unor astfel de cazuri.
14:46
Cauza penală în privinţa a patru persoane, acuzate de escrocherie cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari intereselor publice şi anume magazinului „UNIC”, a ajuns pe masa magistraţilor
14:26
Dialogul strategic între Republica Moldova şi SUA a fost relansat vineri, 23 iunie, în cadrul unei reuniuni la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la care a participat şi Bridget Brink, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene şi eurasiatice. În cadrul reuniunii s-a convenit asupra creării unor grupuri de lucru, din experţi din ambele ţări, pe domenii de interes sporit, transmite IPN.
14:26
Deputatul Parlamentului European Siegfried Mureşan este de părere că legătura de prietenie pe care o are preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu cel al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, afectează moldovenii.
13:26
Autorităţile de la Bucureşti au aprobat metodologiile ce reglementează admiterea tinerilor din Republica Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat din România în anul de învăţământ 2017 – 2018. În raport cu anul precedent, metodologia de şcolarizare în învăţământul superior are câteva elemente noi.
13:06
Ex-preşedintele Curţii Constituţionale din Moldova, Alexandru Tănase, afirmă că are încredere în sinceritatea declaraţiilor reprezentanţilor PDM, atunci când aceştia susţin că ţara merge spre UE. În opinia sa, Plahoniuc şi partidul pe care îl conduce nu doreşte ca Moldova să revină pe orbita Moscovei.
12:36
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, neagă acuzaţiile care i-au fost aduse anterior de unii politicieni din opoziţie, precum că ar fi luat unele decizii la îndemnul liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, proiectul politic a lui Vlad Plahotniuc nu a fost legat de deciziile CC, problema ar fi că anumiţi actori politici „încearcă să găsească explicaţii simple la lucruri mai complicate”.
10:06
Autorităţile de la Bucureşti au aprobat metodologiile ce reglementează admiterea tinerilor din Republica Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat din România în anul de învăţământ 2017 – 2018. În raport cu anul precedent, metodologia de şcolarizare în învăţământul superior are câteva elemente noi.
09:06
Republica Moldova şi Georgia pot realiza cu succes oportunităţile reciproce de afaceri, consideră ambasadorul Georgiei la Chişinău, Merab Antadze, care a oferit IPN un interviu cu ocazia aniversării a 25-ea de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări.
09:06
Şansele recuperării banilor furaţi din sistemul bancar moldovenesc sunt foarte mici. De această părere sunt ex-ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă, şi Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă. Opiniile au fost lansate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.
00:06
Subiectul privind frauda bancară din 2014 a stârnit noi polemici în Parlament. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, l-a întrebat pe speakerul Andrian Candu de ce conducerea Legislativului nu a avut o reacţie la declaraţia FMI şi Băncii Mondiale, atunci când instituţiile financiare respective au negat afirmaţiile lui ex-premierului Leancă că acesta s-a consultat cu ele când a semnat garanţiile de stat pentru BNM.
22 iunie 2017
22:36
Aflat într-o vizită de lucru la Baku, Igor Dodon a avut joi, 22 iunie, mai multe întrevederi oficiale. Cele mai importante fiind cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev şi premierul Artur Rasizade. Din delegaţia preşedintelui Republicii Moldova a făcut parte başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, şi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Ion Ceban.
18:46
Deputaţii din fracţiunea Partidului Socialiştilor susţin că actualul Legislativ trebuie dizolvat. Potrivit lor, se pretinde că Republica Moldova este o ţară parlamentară, însă elementar în legislativ nu poate fi audiat nici Guvernul, nici miniştrii şi nici Procuratura Generală, „instituţii care sunt acoperite de majoritatea pestriţă”.
18:36
Moţiunea simplă înaintă de către deputaţii socialişti împotriva ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, nu a trecut. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că, potrivit legislaţiei, moţiunea este considerată ca fiind respinsă din moment ce s-a constatat lipsă de cvorum în plenul Parlamentului. Anunţul s-a făcut când în sală mai rămâneau doar deputaţii socialişti şi cei comunişti, transmite IPN.
17:56
Nivelul de implementare a recomandărilor venite din partea Curţii de Conturi în adresa instituţiilor publice rămâne a fi extrem de scăzut. Printre cauzele care determină acest lucru se numără lipsa unui control parlamentar adecvat, responsabilitatea şi implicarea insuficientă a instituţiilor ierarhic superioare, lipsa şi calificarea joasă a personalului, dar şi autoritatea joasă a Curţii de Conturi.
17:16
Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a explicat repetat ce a avut în vedere instituţia pe care o conduce atunci când a emis opinia critică pe subiectul schimbării sistemului electoral în Republica Moldova. Potrivit portalului report.md, citat de IPN, într-un interviu pentru frontnews.eu el a precizat că recomandarea de bază a Comisiei de la Veneţia a fost să rămână actualul sistem electoral în Republica Moldova.
16:56
Tendinţele de manipulare în presă se menţin prin prezentarea selectivă a faptelor sau distorsionarea mesajelor surselor, care este cea mai gravă lipsă de respect faţă de public, susţine Viorica Zaharia, care a monitorizat 11 instituţii media în perioada lunilor aprilie-mai la iniţiativa Centrului pentru Jurnalism Independent.
16:56
Deputaţii au aprobat în două lecturi proiectul de lege pentru aprobarea Hotărârii Consiliului şefilor de state al Comunităţii Statelor Independente privind Programul de cooperare în lupta cu infracţiunile săvârşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale pentru anii 2016-2020, semnat la Bişkek pe 16 septembrie 2016, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.