Încă două persoane, reţinute în dosarul fostului preşedinte al raionului Criuleni

Adevarul (Moldova), 21 aprilie 2017 14:26

Fostul vicepreşedinte al raionului Criuleni şi şoferul ex-preşedintelui de raion au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 8 ore
23:00
Şase cetăţeni moldoveni, dintre care doi cu dublă cetăţenie – română şi moldovenească –, au fost reţinuţi, luni, pentru contrabandă şi constituirea de grup infracţional organizat, după ce procurorii DIICOT poliţiştii de frontieră au găsit, în urma unor percheziţii la două depozite din judeţul Vrancea, peste 208.000 de pachete cu ţigări şi sute de mii de fiole şi comprimate din substanţe anabolizante.
Acum 12 ore
20:20
Comisia Electorală Centrală va trebui să precizeze procedura de înscriere a persoanelor fizice la referendum. Cu un demers în acest sens vine Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău, care a lăsat deocamdată fără răspuns solicitarea lui Dorin Chirtoacă de înregistrare în calitate de participant la referendumul din 19 noiembrie, la care alegătorii vor fi întrebaţi dacă susţin revocarea primarului general.
20:20
O delegaţie a Băncii Mondiale se află în Republica Moldova în perioada 16 - 24 octombrie pentru a se informa despre domeniile prioritare pentru finanţarea adiţională în cadrul Proiectului Reforma Învăţământului în Moldova (PRIM). Ministrul Educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, a avut luni, 16 octombrie, o întrevedere cu reprezentanţii delegaţiei, transmite IPN.
20:20
Partidul Socialiştilor a dat startul unei campanii de informare a locuitorilor municipiului Chişinău privind referendumul din 19 noiembrie, pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general. Campania a fost lansată după ce Comisia Electorală Centrală a înregistrat documentele partidului privind participarea la referendum, transmite IPN.
20:20
Fostul şef al serviciului vamal transnistrean, Iuri Ghervaziuk, a fost condamnat de către autoproclamatele autorităţi din regiune la zece ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, cu aplicarea unei amenzi de 3,5 milioane de ruble transnistrene, transmite IPN.
Acum 24 ore
13:12
Partidul Acţiune şi Solidaritate este dispus să participe la următoarele alegeri parlamentare, care urmează să se desfăşoare în 2018, împreună Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, pe o listă comună, transmite IPN.
11:42
Deşi fondul locativ municipal este pregătit pe deplin să primească agentul termic, chişinăuienii nu se grăbesc să solicite pornirea căldurii. Potrivit şefului Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare, Petru Gontea, la acest moment sunt conectate numai 35 de blocuri, transmite IPN.
11:30
Un drum de acces către poligonul din comuna Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, va fi reparat pentru ca autospecialele încărcate cu deşeuri menajere să poată ocoli satele prin care trec în prezent. Un proiect de decizie în acest sens a fost elaborat de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi este publicat pe portalul particip.gov.md.
Ieri
13:00
O echipă de experţi din Republica Moldova va pleca de urgenţă în Coasta de Fildeş pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aeronautic produs pe 14 octombrie, cu implicarea aeronavei de tip cargo, înregistrată în Republica Moldova. Accidentul aviatic s-a soldat cu moartea a patru cetăţeni ai Republicii Moldova, alţi doi fiind internaţi într-un spital militar francez, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Primăria municipiului Chişinău anunţă că în data de 14 octombrie, când se marchează Hramul oraşului Chişinău, va suspendat traficul rutier pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Ismail – Mihai Viteazul. Pe bulevardul central al Capitalei se organizează mai multe manifestaţii cultural-artistice consacrate sărbătorii, transmite IPN cu referire la un comunicat al municipalităţii.
16:10
Uniunea Europeană nu vrea să acorde bani pentru susţinerea reformelor în sectorul justiţiei din cauza schimbării atitudinii faţă de Republica Moldova, este de părere viceministrul Justiţiei, Nicolae Eşanu, care a făcut declaraţii la emisiunea „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.
16:10
Iniţiativa Partidului Liberal Democrat de a modifica denumirea limbii în Constituţie din „moldovenească” în „română” constituie o manevră politic. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova, transmite IPN.
16:10
Parlamentul Republicii Moldova îşi propune să prezinte Uniunii Europene un raport de progres privind implementarea reformelor. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, Violeta Ivanov, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la Publica TV, transmite IPN.
16:10
La Centrul de Transfuzie a Sângelui vin să doneze voluntar sânge, zilnic, în medie 200 de persoane. Chiar dacă în vară acest contingent a fost mai scăzut, toamna numărul de donări a revenit la cel obişnuit. Nu întotdeauna, însă, voluntarii care donează corespund grupelor de sânge cele mai solicitate într-o anumită perioadă.
16:10
Un avion cargo s-a prăbuşit sâmbătă în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, în Coasta de Fildeş. Accidentul s-a soldat cu moartea a patru persoane originare din Republica Moldova.
13 octombrie 2017
17:20
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a fost întrebat joi, 12 octombrie, în cadrul unui club de presă cu jurnaliştii din presa rusă de la Chişinău, ce ar fi dacă unii politicieni din Ungaria ar promova în Transilvania Unirea cu ţara lor sau dacă Igor Dodon ar merge la Iaşi pentru a convinge românii de peste Prut despre necesitatea reintregirii Moldovei Mari.
16:40
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova solicită autorităţilor declararea fostului preşedinte al României Traian Băsescu persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.
16:00
De vineri seară, ora 23.00, şi până duminică dimineaţa, ora 06.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bulevardul central din Chişinău, în perimetrul străzilor Ismail şi Mihai Viteazul, în contextul amenajărilor care se fac pentru manifestările cultural-artistice organizate cu prilejul Hramului oraşului, transmite IPN.
16:00
Un pod rutier, cu patru benzi de circulaţie, urmează să fie construit peste Prut, în regiunea oraşului Ungheni, în imediata apropiere de localitatea Zagarancea. Pe pod va fi asigurată şi circulaţia pietonală.
14:50
Se pare că preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, nu admite posibilitatea ca alegerile parlamentare din 2018 ar putea fi câştigate de Partidul Socialiştilor, aşa precum consideră Igor Dodon. Comentând declaraţiile respective ale şefului statului, speakerul susţine că „vrabia mălai visează”.
13:40
Din cauza unei accidentări pe care a suferit-o scriitorul octogenar Spiridon Vangheli, lansarea noii sale cărţi „Crăiţa”, planificată pentru vineri, 13 octombrie, a fost amânată, transmite IPN.
11:40
Preşedintele Legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, şi prim-ministrul Pavel Filip au prezidat vineri, 13 octombrie, şedinţa comună Guvern - Parlament, organizată cu scopul de a sincroniza agendele şi priorităţile celor două instituţii pentru perioada următoare.
11:40
Volumul de masă lemnoasă ca lemn de foc, planificat spre recoltare în acest an de către întreprinderile silvice, este de aproape 145 de mii de metri cubi. Procesul este la etapa finală.
10:50
Comitetul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a decis aplicarea sancţiunii de amendă faţă de membrii Comitetului de Direcţie ai B.C. „VICTORIABANK” S.A., aflaţi în funcţie în perioada supusă controlului. Suma totală a amenzilor constituie 496.071 de lei.
10:40
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis convocarea Adunării Generale a Procurorilor pentru data de 17 noiembrie şi a constituit Comisia de organizare a alegerilor, din componenţa căreia vor face parte cinci persoane, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.
10:40
Igor Dodon a dat asigurări joi, 12 octombrie, în cadrul unui interviu pentru presa rusă, că în calitatea sa de preşedinte al ţării nu va promulga legea propusă de către deputaţii liberal-democraţi, privind înlocuirea limbii moldoveneşti cu limba română în Constituţia Republicii Moldova. Şeful statului afirmă că va face tot ce-i stă în puteri pentru a bloca iniţiativa dată.
10:00
Modul de numire a judecătorilor în Republica Moldova trebuie schimbat. De această părere este directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, care a făcut declaraţia în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova,transmite IPN.
10:00
Consiliul de Integritate al Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI) anunţă un nou concurs pentru suplinirea funcţiei de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Integritate. Decizia este publicată în Monitorul Oficial, ediţia din 13 octombrie. Dosarele pot fi depuse din 16 octombrie, până pe 6 noiembrie, la sediul ANI: str. Alecu Russo, 1, et. 4, biroul 407, transmite IPN.
10:00
În jur zece proiecte de legi, autorii cărora sunt deputaţi din fracţiunea Partidului Socialiştilor, au fost examinate în şedinţa Parlamentului de joi, 12 octombrie, dar nu au acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi promovate.
10:00
Patruzeci de familii din raionul Făleşti se vor muta în locuinţe sociale când va fi gata blocul. Apartamentele vor fi distribuite în locaţiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dezabilităţi – care nu au o locuinţă proprie şi nu dispun de venituri pentru a-şi achiziţiona una, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.