Încă două persoane, reţinute în dosarul fostului preşedinte al raionului Criuleni

Adevarul (Moldova), 21 aprilie 2017 14:26

Fostul vicepreşedinte al raionului Criuleni şi şoferul ex-preşedintelui de raion au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 10 minute
13:55
Mai multe posturi de televiziune şi portaluri online prezintă informaţiile unilateral şi părtinitor, promovând interesele proprietarilor acestora. În ştirile mai multor instituţii media, faptele sunt prezentate selectiv, adesea cu un amestec dintre fapte şi opinii şi cu omisiunea unor informaţii.
13:55
În urma măsurilor de profilaxie, ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au găsit un lot de arme de foc şi muniţii, păstrate în locuinţa unui cetăţean din oraşul Floreşti.
Acum 4 ore
11:35
Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău a anunţat marţi, 22 august, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină a scăzut cu 11 bani, iar cel la motorină cu 22 de bani.
11:35
În cadrul unui interviu pentru IPN, Igor Dodon afirmă că anume unionismul este astăzi cel mai grav factor destabilizator în Republica Moldova. În acest context, preşedintele ţării condamnă intenţia de lichidare a statalităţii moldoveneşti.
10:45
Igor Dodon a semnat marţi, 22 august, un decret privind numirea în funcţia de consilier al preşedintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale a şefului Inspectoratului de Poliţie din Bender, Pavel Voicu.
10:15
În opinia expertului economic Viorel Chivriga, după restricţiile instituite de Rusia din 2005 încoace, companiile moldoveneşti s-au reorientat pe piaţa din UE, iar în prezent cota exporturilor pe piaţa comunitară este de 63%, în timp ce în CSI se atestă o schimbare lentă. O revenire totală a exportatorilor pe piaţa rusă este imposibilă în condiţiile în care nişa a fost ocupată de alte state cu produse mai competitive faţă de cele moldoveneşti.
Acum 6 ore
09:25
Pentru înfăptuirea Unirii Republicii Moldova cu România este necesară o conjunctură favorabilă acestui proces, inclusiv la nivel internaţional. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
09:15
O sută de mii de dolari au fost transferaţi de Societatea de Cruce Roşie din China, către Societatea de Cruce Roşie din Moldova, pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor din aprilie. Banii sunt oferiţi sub formă de grant nerambursabil. Informaţia a fost oferită pentru IPN, de către Larisa Bârca, preşedintele Societăţii de Cruce Roşie din Moldova.
08:55
Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, a prelungit, luni, 21 august, cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele ex-deputatului Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Instanţa a luat decizia la solicitarea procurorilor anticorupţie, transmite IPN.
08:55
Începând cu această săptămână, numărul troleibuzelor care circulă pe străzile Capitalei va fi suplimentat. Autorităţile explică necesitatea prin creşterea fluxului de călători odată cu revenirea studenţilor pentru pregătirea de noul an de studii şi a multor persoane din concedii. Începând cu 1 septembrie, când revin şi elevii la ore, numărul troleibuzelor va fi din nou mărit, transmite IPN.
08:35
Premierul Pavel Filip i-a mulţumit ambasadorului UE, Pirkka Tapiola, care îşi încheie mandatul în Republica Moldova, pentru sprijinul manifestat faţă de Moldova şi în special faţă de cetăţeni, în cei patru ani de activitate.
Acum 8 ore
07:55
Implementarea sistemului electoral mixt începe tardiv, cu încălcarea legii şi subminarea independenţei Comisiei pentru constituirea circumscripţiilor uninominale, susţin experţii Asociaţiei Promo-LEX.
07:55
„Unica soluţie pentru supravieţuirea ca stat suveran şi independent este neimplicarea în această nouă confruntare geopolitică, cu evoluţii imprevizibile. Republica Moldova trebuie să-şi păstreze statutul său de ţară neutră, să dezvolte relaţii bilaterale avantajoase şi cu Estul, şi cu Vestul”, a declarat Igor Dodon în cadrului unui interviu pentru IPN, cu ocazia apropiatei aniversări a proclamării Independenţei statului.
Acum 24 ore
18:15
Preşedintele Republicii Moldova îşi continuă retorica antiromână. În cadrul unui interviu pentru agenţia de presă rusă TASS, Igor Dodon a declarat că România nu este interesată în soluţionarea conflictului de pe Nistru, pe motiv că Bucureştiul ar pune cruce în felul acesta pe planurile sale privind „anexarea Moldovei”.
17:05
Igor Dodon vorbeşte despre o stare de alarmă fără precedent în ultimii 25 de ani în societatea moldovenească, pe care a calificat-o drept „Temă de conflicte armate”.  Declaraţii în acest sens şeful statului a făcut în interviul pentru IPN, cu ocazia apropiatei aniversări a proclamării Independenţei statului.
16:45
Patru persoane, dintre care o angajată a Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi trei intermediari, au fost reţinute, luni, 21 august, de procurorii anticorupţie şi CNA, fiind bănuite de organizarea unei scheme de extorcare a banilor pentru urgentarea autentificării actelor, transmite IPN.
14:35
Inspectoratul General de Poliţie anunţă că din toamnă pe străzile Chişinăului vor putea fi văzuţi poliţişti pe biciclete, care vor trebui să menţină ordinea publică pe două roţi. Proiectul este finanţat de Ambasada SUA.
14:05
Curtea Supremă de Justiţie a admis demersul avocaţilor magistratei Domnica Manole, privind ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor ce se referă la judecători, din Legea cu privire la verificarea titularilor şi candidaţilor la funcţiile publice. Sesizările formulate de Domnica Manole au fost remise Curţii Constituţionale, transmite IPN.
14:05
Meteorologii au emis avertizare de Cod galben, fiind prevăzute ploi de scurtă durată cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Avertizarea intră în vigoare de luni seara, 21 august, ora 17.00 şi se va menţine până a doua zi, la ora 17.00. Vântul nord-vestic va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 metri pe secundă, transmite IPN.
Ieri
13:35
Maestrul Eugen Doga a cântat şi a încântat publicul, în seara zilei de duminică, 20 august, într-un recital de excepţie, susţinut în aer liber la Castel Mimi. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
13:15
O nouă şedinţă de judecată în dosarul primarului suspendat din funcţie, Dorin Chirtoacă, programată pentru luni, 21 august, a fost amânată. Procurorul a solicitat ca plângerile apărării cu privire la înlăturarea avocaţilor Tatiana Iovu şi Gheorghe Malic din proces, dar şi cu privire la ordonanţa de începere a urmăririi penale, să nu fie examinate de către judecătorul de instrucţie, dar să fie expediate spre examinare în instanţa de fond.
12:15
Un bebeluş de doar patru luni s-a stins din viaţă în drum spre spital în seara de duminică, 20 august, după ce căruciorul în care se afla copilul a fost lovit de o maşină, la volanul căreia se afla un tânăr de 18 ani în stare avansată de ebrietate.
11:15
Circa 20 de companii moldoveneşti, producătoare de material săditor, au fost admise să-şi exporte produsele pe piaţa din Federaţia Rusă. Despre aceasta scrie preşedintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, unde a ataşat şi o anexă a Serviciul Fitosanitar Rus „Rosselhoznadzor” cu lista companiilor acceptate, transmite IPN.
11:15
În urma unor verificări inopinate la câteva magazine alimentare şi baruri din sectorul Ciocana al Capitalei, poliţiştii au depistat mai multe încălcări a legislaţiei în vigoare, printre care comercializarea alcoolului contrafăcut.
10:25
Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au descins în dimineaţa zilei de luni, 21 august, la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Justiţiei de la Chişinău. Percheziţiile au loc în cadrul unui dosar penal deschis pe numele mai multor angajaţi ai instituţiilor respective pentru corupţie şi trafic de influenţă.
09:35
Ministerul Justiţiei a publicat pentru dezbateri publice proiectul Regulamentului cu privire la activitatea Comisiei Naţională pentru constituirea circumscripţiilor uninominale permanente. Crearea Comisiei respective prin hotărâre de guvern este prevăzută de către noul sistem electoral adoptat recent de Parlament, transmite IPN
09:05
Măsurile imediate pe care urmează să le întreprindă noul Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova vor ţine de evaluarea implementării „precondiţiilor politice” necesare pentru ca UE să ofere Moldovei asistenţă financiară, scrie politologul Dionis Cenuşă într-un articol de analiză pentru Agenţia IPN.
09:05
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, afirmă că majoritatea clasei politice de la Chişinău este coruptă şi în special cea care reprezintă guvernarea. Potrivit fostului şef de stat, majoritatea parlamentară trebuie să soluţioneze problemele existente, însă predomină corupţia şi nu doar în sensul că se dau şi se iau bani, dar şi în cel în care persoanele sunt promovate în funcţii doar pentru că sunt membri ai unui partid.
20 august 2017
14:05
Săptămâna trecută am văzut cum statul român, deşi dispune de toate mijloacele pentru a filtra aplicaţiile de cetăţenie şi, respectiv, pentru a retrage această calitate celor care îi încalcă flagrant Constituţia şi legile, s-a pricopsit cu un număr impresionant de cetăţeni a căror traiectorie de viaţă este tocmai lupta împotriva statului român.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:05
În Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia ar putea fi oficializat drapelul separatist al aşa-numitei Republici Găgăuzia. Autoproclamata republică a existat între anii 1990 - 1994 în sudul Republicii Moldova, iar autorităţile locale au decis că steagul acelei „republici” să fie oficializat şi afişat lângă drapelul actual al autonomiei.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.