Armata Naţională intervine în zonele afectate de ninsori

Timpul, 21 aprilie 2017 14:26

 Militarii Batalionului de Geniu acţionează cu mijloace tehnice (IMR-2M) pentru deblocarea Drumului Naţional M14, pe tronsonul cuprins între localităţile Negreşti – Chişinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Timpul

Acum 12 ore
17:27
Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică), va fi majorat, de la 1 mai 2017, cu 280 de lei, pînă la 2380 lei pe lună, potrivit unei hotărîri de Guvern adoptate în ședința de astăzi, informează MOLDPRES. 
17:27
Cabinetul de miniștri a decis ca ziua de luni, 8 mai, să fie considerată zi de odihnă, iar ziua de sîmbătă, 20 mai - zi de lucru. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost propus astăzi de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei la ședința Guvernului și aprobat de cabinetul de miniștri.
17:27
Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaționale de Stat – Registru” va fi reorganizată, prin transformare, în Agenția Servicii Publice. Fondator este Guvernul, care a delegat exercitarea funcției respective către Cancelaria de Stat.
17:16
Parlamentul European (PE) a început miercuri o procedură care ar putea duce la ridicarea imunității eurodeputatei franceze Marine Le Pen, lidera Frontului Național și candidată în turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța prevăzut pentru 7 mai, pentru presupusa utilizare defectuoasă a fondurilor publice ale Uniunii Europene, a declarat președintele legislativului european, Antonio Tajani, citat de Reuters.
17:16
Sonda spațială americană Cassini a pătruns miercuri între Saturn și inelele sale, ultima fază a misiunii sale, care se va încheia pe 15 septembrie cu un spectaculos picaj în atmosfera acestei planete, într-o manevră de dezintegrare, relatează AFP și EFE.
16:56
Aproximativ o mie de participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor primi ajutoare materiale unice în sumă de 1000 de lei, în contextul zilei de 26 aprilie, cînd se împlinesc 31 de ani de la tragicul eveniment, informează MOLDPRES.
16:36
Cei 11 parlamentari turci ai Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), din care provine președintele Recep Tayyip Erdogan, și ai unei formațiuni naționaliste turce, au anunțat miercuri că părăsesc Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) 'până la noi ordine', transmite agenția EFE.
16:26
Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real (la întreprinderi, organizații, instituții cu autonomie financiară, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare juridică), va fi majorat, de la 1 mai 2017, cu 280 de lei, pînă la 2380 lei pe lună, potrivit unei hotărîri de Guvern adoptate în ședința de astăzi, informează MOLDPRES. 
16:26
Organizația non-guvernamentală „Reporteri fără frontiere“ a publicat ultima sa evaluare a libertății presei în lume. Potrivit raportului sau, după gradul de libertate al presei Rusia s-a clasat pe poziția 148 din 180, cedând locul în față celor mai multe state africane.
16:16
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat în ședința de astăzi a Guvernului miniștrilor Finanțelor, de Interne, Transportului și Infrastructurii Drumurilor să vină timp de o săptămînă cu propuneri privind legalizarea și îmbunătățirea activității de servicii taxi. Este vorba de instalarea aparatelor de casă, verificarea tehnică a automobilelor, calificarea conducătorilor auto.
16:06
Conform rezultatelor RPL2014 numărul persoanelor în vârstă de 3 ani şi peste, încadraţi într-o instituţie de învăţământ la momentul recenzării, constituie 230 la 1000 de persoane sau 23%. Gradul de înrolare în sistemul de educaţie este mai înalt pentru copiii de la 7 la 15 ani - vârsta obligatorie de încadrare în învăţământul general obligatoriu. Astfel, 99,4% dintre copii în vârstă de 7-10 ani sunt încadraţi în sistemul educaţional naţional şi 98,6% în cazul copiilor în vârstă de 11-15 ani. 
15:56
La nici 24 de ore de la lansarea videoclipului oficial, “Tu și Eu” a ajuns la 1 milion de vizualizări. 
15:56
Coacăze, zmeură, mure, căpșuni. Atrăgător și delicios, acestea și alte pomușoare (fructe de pădure) ar putea fi cheia prosperității pentru zonele rurale din Moldova.
15:46
În urma unor verificări efectuate în perioada 3-22 aprilie pe întreg teritoriul țării, inspectorii fiscali au aplicat amenzi în sumă de 205 mii de lei agenților economici care nu respect legislația și în mărime de 1,175 milioane de lei persoanele fizice care practică activitatea ilicită de întreprinzător.
15:36
 Rata imunizărilor în Republica Moldova a scăzut în ultimul an. Acest lucru ar avea loc din cauza rezervelor la capitolul comunicare în relația medic-pacient dar și din cauza informării populației din surse online neverificate în privința vaccinării și a efectelor adverse. Declarații în acest sens a făcut vicedirectorul Centrului Național de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unui club de presă organizat de Ministerul Sănătății, dedicat Săptămânii Europene a Imunizărilor în Republica Moldova, care are loc în perioada 24 – 30 aprilie.
15:36
 Preşedintele raionului Criuleni a fost reţinut astăzi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar de abuz în serviciu. Acesta este bănuit de trucarea unor licitaţii, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană, prin favorizarea unor agenţi economici în interes personal şi material, informează MOLDPRES.
15:26
Trupa Subcarpați vin în Moldova cu un album „Satele unite ale Balcanilor”. Trupa va evolua Live în incinata clubului REPUBLIC Discotheque Karaoke din Orhei. 
15:26
Expertul în economie Sergiu Tofilat a devenit ținta unei campanii de discreditare, bazată pe informații false.
Acum 24 ore
15:16
 Astăzi, 26 aprilie 2017, la Ateneul Român din București, ora 19.00 are loc spectacolul omagial de gală „Eugen Doga. 80 de primăveri”. Evenimentul marchează a 80-a aniversare de la nașterea compozitorului și cuprinde o serie de lucrări notorii din creația maestrului. 
15:06
Poziția Rusiei față de președintele sirian Bashar al-Assad nu s-a schimbat: viitorul Siriei și al conducătorului acesteia poate fi decis numai de către poporul sirian, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, adăugând că Vladimir Putin nu este avocatul lui Al-Assad, ci al dreptului internațional, relatează RIA Novosti.
14:56
Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, a cărei suspendare de 15 luni a expirat marți noaptea, a efectuat miercuri dimineață o scurtă sesiune de antrenament pe terenul central al turneului de la Stuttgart, pe care l-a câștigat de trei ori, relatează DPA.
14:46
Lucrările de reabilitare a căii ferate între Berezino și Basarabeasca nu vor mai începe în acest an, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Stepanov.
14:46
În Cernăuți ar putea circula 100 de troleibuze din București. Primarul general al Capitalei Gabriela Firea analizează în prezent solicitarea în acest sens a autorităților din Cernăuți. 
14:26
Echipa de campanie a independentului centrist Emmanuel Macron, candidatul plasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidențiale din Franța, a confirmat miercuri că a fost ținta a cel puțin cinci operațiuni de atac cibernetic începând din luna ianuarie, care însă nu au reușit să compromită niciun fel de date de campanie, transmite Reuters.
14:16
Rata de imunizare în Republica Moldova este în continuă scădere și se situează sub 95 la sută, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copii din diverse motive, de la cele de natură religioasă, la lipsa de încredere față de calitatea și eficiența acestora. Autoritățile afirmă, pe de altă parte, că imunizarea este cea mai potrivită metodă de prevenire a mai multor maladii și dau asigurări că vaccinurile sunt de calitate. 
14:16
Astăzi, 26 aprilie, în mai multe țări din lume este marcat ”Denim day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.
14:16
Un avion de lupta interceptor MiG-31 al Forțelor Aeriene ruse s-a prăbușit în regiunea Cita din Teritoriul Trans-Baikal al Rusiei, anunță TASS.
10:36
12 pretendenți la titlul de sommelier au susținut marți, 25 aprilie 2017, examenul pentru atribuirea certificatului de sommelier european, după ce au urmat un curs de instruire în acest domeniu.
10:06
Iată care este cifra săptămânii precedente: 
09:06
Maia Emilia Ninel Morgenstern s-a născut pe 1 mai 1962 la București. Este o actriță română de teatru și film.  
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.