La Iaşi, o femeie a urcat în trenul Chişinău-Bucureşti, dar a coborât rapid cu o geantă. Ce a urmat

Moldova.org, 21 martie 2017 05:27

Poliiţiştii de frontieră din Iaşi au descoperit în timpul verificărilor trenului Chișinău-București o geantă ce aparţinea unui însoţitor de vagon în care se afla 3.760 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au decis să monitorizeze trenul în timp ce staționa în Gara de Nord din Iași, pentru a vedea unde vor […] The post La Iaşi, o femeie a urcat în trenul Chişinău-Bucureşti, dar a coborât rapid cu o geantă. Ce a urmat appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
18:46
Cauza penală în privinţa a patru persoane, acuzate de escrocherie cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari intereselor publice şi anume magazinului „UNIC”, a ajuns pe masa magistraţilor. Potrivit actului de învinuire, în intervalul anilor 2013 – 2016, învinuiţii au obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 290 de metri pătraţi din incinta […] The post Dosarul „UNIC”, trimis în judecată appeared first on Moldova.org.
17:56
Procuratura Anticorupţie a anunţat astăzi că a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a Secretarului Consiliului municipal Chişinău (CMC) Valeriu Didencu, acuzat de comiterea mai multor acte de corupţie. Secretarul CMC este învinuit că, în perioada februarie – mai 2017, ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare şi bunuri de la […] The post Secretarul Consiliului municipal Chişinău, trimis în judecată appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
16:27
O furtună puternică s-a abătut în această după amiază de asupra Chişinăului. Mai mulți arbori au fost doborâți de vânt, provocând un adevărat haos pe mai multe străzi. A căzut şi unul din brazii din faţa Sălii cu Orgă. Aversele de ploaie au fost însotite de vânt puternic şi descărcări electrice. Pe strada Puşkin au […] The post O furtună puternică a doborât mai mulţi copaci în capitală. A cazut și unul din brazii din faţa Sălii cu Orgă // FOTO appeared first on Moldova.org.
16:17
O furtună puternică s-a abătut în această după amiază de asupra Chişinăului. Mai mulți arbori au fost doborâți de vânt, provocând un adevărat haos pe mai multe străzi. A căzut şi unul din brazii din faţa Sălii cu Orgă. Aversele de ploaie au fost însotite de vânt puternic şi descărcări electrice. Pe strada Puşkin au […] The post O furtună puternică a doborât mai mulţi copaci în capitală. A cazul unul din brazii din faţa Sălii cu Orgă// FOTO appeared first on Moldova.org.
15:36
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul Legii privind activitatea băncilor, care va substitui actuala Lege a instituţiilor financiare. Documentul transpune standardele şi practicile internaţionale aferente procesului de licenţiere, reglementare şi supraveghere efectuată de Banca Naţională a Moldovei și menţine în același timp prevederile legale elaborate şi adoptate în conformitate cu recomandările Fondului Monetar Internațional. […] The post O nouă lege privind activitatea băncilor va substitui actuala Lege a instituţiilor financiare appeared first on Moldova.org.
14:46
Cabinetul de miniștri a numit astăzi, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, noi ambasadori ai Republicii Moldova în Statele Unite și Franța. Astfel, Emil Druc va reprezenta R.Moldova în Franța, iar Aureliu Ciocoi – în SUA. Emil Druc a fost anterior ambasador în Suedia, iar Aureliu Ciocoi – în Germania şi China. “Cei prezenți […] The post Noi ambasadori ai Republicii Moldova în Statele Unite și Franța appeared first on Moldova.org.
14:16
Patru cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 ani au fost implicaţi într-o serie de peste 80 de furturi prin efracţii, pe teritoriul Austriei. Jafurile aveau loc în special în oficiile persoanelor juridice, case de locuit, depozite, în perioada de timp aprilie 2012 – decembrie 2016. Daunele au fost estimate la […] The post Patru moldoveni, implicaţi în peste 80 de furturi pe teritoriul Austriei. Daunele estimate la un milion de euro appeared first on Moldova.org.
13:46
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor s-a autosesizat la cazul de constatare a produsului neconform pus în comercializare la ghereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1 descoperit de către Nadejda Roşcovanu, fotoreporter Jurnal de Chişinău. Conform delegaţiei semnate de către şeful Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor Chişinău, la faţa locului s-au deplasat doi inspectori ai direcţiei […] The post Încălcări grave la ghereta unde a fost bătută ziarista Jurnal de Chișinău ! Agentul economic a fost amendat appeared first on Moldova.org.
13:06
Poliţia capitalei a identificat mama biologică a unei fetiţe de doi ani, care a fost depistată fără supreveghere acum două zile în preajma pieţii centrale. Femeia de 26 de ani a fost găsită în compania unor persoane fără loc permanent de trai şi consumatori de băuturi alcoolice. Locuitoarea oraşului Chişinău a fost condusă la sediul […] The post O tânără şi-a rătăcit copilul de două săptămâni, dar nu a anunţat Poliţia. Fetiţa, găsită singură în preajma pieţei centrale appeared first on Moldova.org.
12:26
BNM a anunţat astăzi că nu a primit încă un raport final al anchetei Kroll, care este în desfășurare. La recepționarea raportului, Banca Națională a Moldovei urmează să angajeze în discuții cu compania Kroll pentru a evalua oportunitatea de a publica rezultatele anchetei și ridica restricțiile inerente de confidențialitate. Între timp, compania Kroll va continua […] The post BNM nu a primit încă un raport final al anchetei Kroll appeared first on Moldova.org.
11:56
Circa 200 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Brigada „Moldova” participă la exerciţiul „Scutul Păcii 2017”, care se desfăşoară în perioada 19-23 iunie curent, la Centrul de instruire a Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi. Comandantul exerciţiului, locotenent colonelul Serghei Iliciuc a menţionat că scopul aplicaţiilor este instruirea efectivului Batalionului 22 de menținere a păcii în domeniul planificării și organizării operaţiunilor de menținere a păcii în componența unui contingent […] The post Militarii Armatei Naţionale participă la exerciţiul „Scutul Păcii 2017” appeared first on Moldova.org.
09:57
Delegația pentru Republica Moldova și Comisia pentru control bugetar (CONT) au organizat joi, 22 iunie, o ședință comună în care au fost discutate și verificate factual declarațiile președintelui Igor Dodon conform cărora aproximativ jumătate din banii europeni destinați Republicii Moldova ar fi fost furați la Chișinău. La întâlnire a participat și Ambasadorul UE la Chișinău, […] The post Europarlamentar: Declarațiile președintelui Igor Dodon nu au legătură cu realitatea appeared first on Moldova.org.
09:16
Intervenție chirurgicală complicată la Institutul Mamei și Copilului. O echipă de medici au înlăturat o tumoare de 632 grame de la un nou-născut. Bebeluşul de o zi a fost născut prin cezariană şi avea doar 3600 grame. Intervenția a durat aproape cinci ore şi a fost efectuată de către elevii doctorului Eva Gudumac, sub supravegherea […] The post Medicii moldoveni au înlăturat o tumoare de 632 de grame de la un nou-născut appeared first on Moldova.org.
08:56
Astăzi se împlinesc 27 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate a Republicii Moldova. La 23 iunie 1990 deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti au adoptat documentul care stipula în mod clar că suveranitatea R.S.S. Moldova este unica şi necesara condiţie a existenţei statalităţii Moldovei. Declaraţia Sovietului Suprem al RSS Moldova mai […] The post 27 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate a Republicii Moldova appeared first on Moldova.org.
08:26
Aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu circa 64 de mii de hectare, după ce de joi, 22 iunie, au devenit active 6 puncte rachetare noi din zona Centru a țării, care acoperă o serie de localități din raioanele Călărași și Hîncești. În acest scop au fost implementate mecanismele de activare […] The post Aria de protecție antigrindină în Republica Moldova a fost extinsă cu 64 de mii de hectare appeared first on Moldova.org.
Ieri
19:06
Compania chineză ”Sinomec” intenționează să construiască în Republica Moldova un parc industrial pentru producerea panourilor fotovoltaice și accesoriilor pentru instalarea parcurilor de acest gen. Declarația a fost făcută de președintele companiei Zhu Haixing în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei. Potrivit președintelui Zhu Haixing, compania ”Sinomec” a luat decizia de a intra […] The post Compania chineză ”Sinomec” intenționează să producă panouri fotovoltaice în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
17:56
Ministerul Justiției în comun cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au lansat un proiect pentru îmbunătățirea administrării și sporirea transparenței instituțiilor din sectorul justiției. Echipa proiectului va elabora soluții și va implementa tehnologii informaționale prin internet, accesibile tuturor cetățenilor. Bugetul Programului pentru Justiție Transparentă este în valoare de 4,9 milioane dolari. În perioada […] The post Ministerul Justiției în comun cu USAID au lansat un proiect pentru sporirea transparenței din sectorul justiției appeared first on Moldova.org.
17:36
Avocaţii lui Ilan Şor vor depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aceştia au declarat astăzi la un briefing că nu există dovezi privind vina clientului lor în comiterea furtului mijloacelor băneşti de la Banca de Economii în scopul însuşirii. Potrivit lor, în procedura de examinare a cauzei s-a stabilit că Ilan Şor […] The post Avocaţii lui Ilan Şor vor depune o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului appeared first on Moldova.org.
17:06
Elevii școlilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență au dansat astăzi în centrul capitalei și au format simbolic „o mână a profesiilor”, ce semnifică abilitățile practice obținute în învățământul profesional tehnic (ÎPT). Astfel,tinerii au lansat campania cu genericul „Meserie pe plac, viitor asigurat”, desfășurată de Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Scopul campaniei este […] The post Tinerii au dansat și au creat „o mână a profesiilor” în centrul capitalei// FOTO appeared first on Moldova.org.
16:36
Moțiunea simplă împotriva activității ministrului de Externe, Andrei Galbur, a fost respinsă astăzi în plenul Parlament. Aceasta după ce toate fracțiunile parlamentare, cu excepția fracțiunilor PSRM, au părăsit sala plenului. Drept urmare, în lipsă de cvorum moțiunea a fost respinsă. Spre deosebire de fracţiunea PSRM, deputaţii celorlalte fracţiuni parlamentare au declarat că dezbaterile pe marginea […] The post Moţiunea simplă împotriva ministrului de Externe a căzut din lipsă de cvorum appeared first on Moldova.org.
14:46
Fotoreportera publicaţiei Jurnal de Chişinău, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al capitalei şi de o vânzătoare pentru că a fotografiat un produs expirat, scrie Jurnal.md. Tinerei i s-a dat o chiflă cu termenul expirat, iar ea i-a făcut o poză. Deşi incidentul a fost filmat şi există […] The post O jurnalistă Jurnal de Chişinău, bătută de proprietarul unui magazin pentru că a fotografiat un produs expirat // VIDEO appeared first on Moldova.org.
14:36
Primarul capitalei Dorin Chirtoacă va mai sta în arest la domiciliu încă 25 de zile. Aceasta după ce magistrații de la Judecătoria Buiucani au admis parțial solicitarea procurorilor de prelungire a mandatului cu încă 30 de zile de arest la domiciliu. După ședința de judecată, primarul a declarat presei că pledează în continuare nevinovat şi […] The post Dorin Chirtoacă, în arest la domiciliu pentru încă 25 de zile! appeared first on Moldova.org.
14:16
Fotoreportera publicaţiei Jurnal de Chişinău, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al capitalei şi de o vânzătoare pentru că a fotografiat un produs expirat, scrie Jurnal.md. Tinerei i s-a dat o chiflă cu termenul expirat, iar ea i-a făcut o poză. Deşi incidentul a fost filmat şi există […] The post O jurnalistă Jurnal de Chişinău, bătută de proprietarul unui magazin pentru că a fotografiat un produs expirat// VIDEO appeared first on Moldova.org.
13:26
Liderul administraţiei de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că regiunea separatistă va refuza propunerea lui Igor Dodon de a rezerva locuri de deputat în Parlamentul RM pentru reprezentanții din stânga Nistrului. Krasnoselski a menţionat pentru ng.ru că “potrivit legislaţiei locale, care este similară cu cea din Federaţia Rusă, transnistrenii nu pot participa la alegerile […] The post Krasnoselski îi spune „nu” lui Dodon appeared first on Moldova.org.
12:26
O tânără din Chişinău a fost la un pas de a fi spulberată pe trecerea de pietoni de o maşină care a ieşit pe contrasens şi a trecut cu viteză fără să se asigure. Incidentul a avut loc miercuri seara pe strada Trandafirilor. Din imaginile surprinse de o cameră de bord a unui alt participant […] The post O tânără din capitală, la un pas de a fi spulberată chiar pe trecerea de pietoni//VIDEO appeared first on Moldova.org.
11:56
Calea Ferată din Moldova a anunţat că, începând cu data de 23 iunie, trenul de pe cursa Chișinău – Odessa, care, anterior, circula în zilele de sâmbătă și duminică, va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri. Orarul va fi valabil până în data de 8 septembrie 2017. Astfel, conform acordului încheiat de CFM cu […] The post Trenul de pe cursa Chișinău-Odessa va circula mai des appeared first on Moldova.org.
11:36
În Kuweit, temperaturile au ajuns joi la 54 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în emisfera estică și, aproape sigur, cea mai mare temperatură înregistrată pe glob, scrie The Independent. O stație meteorologică din Mitribah, o zonă izolată din nord-vestul Kuweitului a înregistrat 54 de grade Celsius, în țimp ce în Irak, […] The post Cel mai cald loc de pe planetă. Temperaturile au ajuns la 54 de grade Celsius appeared first on Moldova.org.
11:16
Magistraţii de la Judecătoria Buiucani urmează să decidă astăzi dacă edilul capitalei Dorin Chirtoaca va rămâne pentru încă 30 de zile în arest la domiciliu. Şedinţa va începe la 12:00. Pentru aceeaşi oră, liberalii au anunţat că vor organiza un miting de susţinere a primarului în faţa instituţiei, în care vor cere eliberarea lui Chirtoacă […] The post Miting de susţinere a primarului în faţa Judecătoriei Buiucani. ”Să cerem libertate deținutului politic Dorin Chirtoacă” appeared first on Moldova.org.
10:56
Doi tineri de 22 și respectiv 26 de ani, locuitori ai satului Țîra, raionul Florești, riscă să-și petreacă următorii patru ani în închisoare, fiind suspectați de furt din locuințe. Ca urmare a acțiunilor speciale de investigații, angajații  Inspectoratului de poliție Florești au stabilit că suspecții, în perioada decembrie –martie 2017,  au pătruns în patru locuințe […] The post Furau tot ce le pică din gospodăriile, unde proprietarii erau peste hotare. Doi tineri din Floreşti, reţinuţi! appeared first on Moldova.org.
10:06
Medicii nu vor avea dreptul să trimită copiii cu malformații cardiace congenitale peste hotare, pentru tratament  chirurgical, fără aprobarea specialiștilor Institutului Mamei și Copilului și Spitalului Clinic Republican. Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății, care a constatat că mai mulți dintre pacienții operați peste hotare în ultimii ani puteau fi tratați gratuit în țară. […] The post Medicii nu vor avea dreptul să trimită copiii cu malformații cardiace congenitale peste hotare fără aprobare! appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.