Circa 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding din companii folosite în spălătoria rusească

Bani.md, 21 martie 2017 04:57

Șase companii conectate la familia Shor au încasat bani din „Spălătoria rusească”. Informațiile bancare analizate de RISE Moldova arată că 22 de milioane de dolari au intrat în conturile ShorHolding în mai multe tranșe, viramentele fiind făcute de firme fantomă din Marea Britanie și Noua Zeelandă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 6 ore
17:46
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova vă invită să participaţi la Forumul de afaceri Moldova-Turcia , care se va desfăşura la data de 06 mai 2017 , începând cu orele 9:00 în incinta sălii de conferinţe a hotelului Radisson Blu (intrarea din partea străzii Vlaicu Pârcălab).
Acum 8 ore
16:27
Cinci orașe, printre care și orașul Chișinău, au fost selectate de un juriu independent pentru etapele finale ale concursului "Capitala europeană a tineretului" 2020.
15:27
Radu Tudorean este de profesie salvator-pompier din cadrul Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI. Timp de opt ani aproape zilnic a protejat și a salvat vieți, luând la piept copii mici din flăcări, părinți și tineri răniți, descarcerîndu-i din fiarele autoturismelor, a participat la stingerea și prevenirea nenumărator incedii.
14:57
Un complet din trei judecători de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, la solicitarea procurorului Procuraturii Anticorupţie, Andrei Băeşu, a pus în aplicare una din cele mai răsunătoare condamnări - cea a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, învinuit în dosarul BEM.
14:47
Ministerul Economiei propune absorbția instituției de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Acum 12 ore
14:06
Managerii instituțiilor medicale nu controlează eficient asigurarea bolnavilor cu medicamente. Din această cauză, preparatele farmaceutice, deși în majoritatea cazurilor sunt livrate la timp și în cantități suficiente, în unele secții spitalicești ajung cu întârziere. Ca urmare, pacienții sunt nevoiți ei înşişi să procure medicamente. Problema a fost discutată astăzi, 28 aprilie, în cadrul ședinței Colegiului Ministerului Sănătății.
11:46
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, consideră că Emmanuel Macron va fi un preşedinte \"puternic\" al Franţei, exprimând speranţa în victoria candidatului organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), relatează site-ul agenţiei Reuters.
11:36
În urma unui apel lansat de Guvern, Termoelectrica S.A. s-a mobilizat, alăturându-se autorităților publice centrale și locale în acțiunile de înlăturare a daunelor din urma ciclonului de săptămâna trecută.
11:27
Într-o societate în care jurnalismul civic prinde tot mai mult contur, iar cetățenii se implică și le pasă de problemele cotidiene, aplicațiile care îi ajuta să devină și mai activi sunt doar binevenite. O echipă de jurnaliști și programatori din Republica Moldova au creat o astfel de aplicație care poate fi folosită de oricine pentru a transmite video-uri scurte cu funcție informativă.
11:17
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează și astăzi, 29 aprilie, în mun.Chișinău, sunt preconizate lucrări de curățire și evacuare a arborilor de pe străzile principale, adiacente, cât și curțile blocurilor, cu sistarea temporară a circulației rutiere, fiind redirecționată.
11:06
„Sunt categoric împotriva proiectului de lege privind declararea zilei de 9 Mai „Ziua Europei”. Voi bloca promulgarea acestuia”.
09:46
Administrația Grădinii Botanice face un apel către cetățenii orașului Chișinău! După ce în urma ninsorilor, mai mult de 80% din copaciv au fost distruși, administrația parcului acaută voluntari pentru a curăți de crengi și copaci rupți teritoriul Grădinii.
09:36
Ziua Europei va fi marcată oficial pe 9 mai concomitent cu Ziua Victoriei. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat astăzi la Parlament, în două lecturi, cu votul a 56 de deputați.
Acum 24 ore
06:07
Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a ieșit în fața presei pentru a aduce un pic de claritate în urma arestărilor membrilor Partidului Liberal. Ghimpu sune că nu are de gând să apere pe cineva sau să învinuiască, dar menționează că informațiile publicate de către CNA presei și cele din ordonanța prin care a fost arestat Iurie Chirinciuc, nu corespund.
06:07
Liberal-democratul Iurie Chirescu, recent așezat în fotoliul de deputat anunță că părăsește Partidul Democrat din Moldova și aderă la Partidului Democrat. Anunțul a fost făcut personal de către Chiorescu în plenul Parlamentului.
06:07
Astăzi a avut loc lansarea primei curse spre Krasnodar. Odată cu lansarea noului zbor direct, Krasnodar a devenit a treia destinație operată de către Air Moldova în Federaţia Rusă după Moscova şi Sankt Petersburg.
06:07
Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a prezentat astăzi noi detalii în cazul „dosarului MTID”, menționând că figurează trei capete de acuzare. Ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc trebuia să primească 5% din valoarea contractului, iar șeful interimar al Administrației de Stat a drumurilor - 1%.
06:07
Procuratura Anticorupție a oferit presei astăzi mai multe imagini video, acumulate drept probe în urma măsurilor de investigație în „dosarul MTID”, unde se înțelege activitatea corupțională a ministrului Transporturilor Iurie Chirinciuc și altor figuranți în acest caz.
06:07
Comitetul executiv al Băncii Naționale a decis, în ședința din 13 aprilie 2017, aplicarea sancțiunii de amendă (între 8 și 10 salarii medii pe activități financiare) față de 11 foști administratori ai B.C. „Moldindconbank” S.A. Suma totală a amenzilor constituie 1 719 785 de lei.
06:07
Președintele raionului Criuleni a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorul Ion Geru a atenționat că sunt suficiente probe în cazul lui Iurie Andriuța. La rândul său, învinuitul a spus că nu a comis abuzuri în serviciu.
06:07
Ministrul Iurie Chirinciuc va sta în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații Judecătoriei Buiucani.
06:07
Liliana Palihovici, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, și-a depus mandatul de deputat și pleacă din Parlament, inclusiv din fracțiunea PLDM. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe, în plenul Parlamentului. Vicepreședintele PLDM a declarat că își dorește o schimbare în viață: ”Schimb pagina și încep o nouă filă în viața mea”. Liberal-democrata a ținut să le mulțumească colegilor de partid, dar și consilierilor săi.
06:07
Liliana Palihovici, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, și-a depus mandatul de deputat și pleacă din Parlament, inclusiv din fracțiunea PLDM. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe, în plenul Parlamentului. Vicepreședintele PLDM a declarat că își dorește o schimbare în viață: ”Schimb pagina și încep o nouă filă în viața mea”. Liberal-democrata a ținut să le mulțumească colegilor de partid, dar și consilierilor săi.
Ieri
09:37
Atmosferă de primăvară, decor aerat și muzică de calitate! Admiratorii licorii lui Bachus s-au adunat la o nouă ediţie a Vernisajului Vinului unde au savurat din băuturile noilor colecţii albe și rosé ale producătorilor autohtoni. Evenimentul a întrunit 49 de companii, iar participanţii au putut degusta peste 300 de vinuri.
09:17
Și astăzi, în Chișinău sunt preconizate lucrări de curățire și evacuare a arborilor de pe străzile principale, adiacente, cît și curțile blocurilor, cu sistarea temporară a circulației rutiere pe unele tronsoane de străzi.
09:07
Moneda unică europeană scade iarăși sub pragul de 21 de lei.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:29
Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), ar urma să fie câștigătorul președinției Franței în turul II al scrutinului prezidenţial, potrivit unui sondaj de opinie difuzat miercuri, 26 aprilie, de publicaţia Ouest-France, transmite Mediafax.
19:07
Persoanele fizice din Republica Moldova dețin depozite în sumă de peste 37 de miliarde de lei, dintre care, 20 de miliarde sunt depozitați în lei.
18:28
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul ședinței de astăzi, a adoptat prin vot unanim menținerea ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 9.0 la sută anual.
18:28
În data de 30 și 31 martie 2017, CtEDO a comunicat Guvernului cinci cereri noi contra Moldovei.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.