RISE Moldova: Veaceslav Platon i-ar fi cumpărat un Bentley fostei sale soţii din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari

Adevarul (Moldova), 20 martie 2017 23:57

Omul de afaceri Veaceslav Platon, cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, ar fi procurat în anul 2012 un automobil Bentley pentru fosta sa soţie, moldoveneaca Elina Covaleva. Banii ar fi provenit din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari ce a avut loc prin intermediul judecătoriilor din ţară în anii 2011 - 2014.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 24 ore
16:46
Documentul conţine 11 capitole şi determină cadrul juridic şi organizatoric al activităţii de prevenire şi combatere a terorismului în Republica Moldova, modul de coordonare a activităţii subdiviziunilor specializate în prevenirea şi combaterea terorismului, a acţiunilor întreprinse de autorităţile publice centrale şi locale, de asociaţiile şi organizaţiile obşteşti, de persoanele cu funcţii de răspundere.
15:26
În debutul şedinţei Guvernului de vineri, 23 iunie, premierul s-a referit la problema calităţii alimentelor comercializate în magazinele din Moldova. Pavel Filip a menţionat precedentele de vânzare a produselor cu termen de valabilitate expirat, subliniind că unii cetăţeni, printre care şi jurnalişti, sunt agresaţi de proprietarii de magazine la identificarea unor astfel de cazuri.
14:46
Cauza penală în privinţa a patru persoane, acuzate de escrocherie cu cauzarea daunelor în proporţii deosebit de mari intereselor publice şi anume magazinului „UNIC”, a ajuns pe masa magistraţilor
14:26
Dialogul strategic între Republica Moldova şi SUA a fost relansat vineri, 23 iunie, în cadrul unei reuniuni la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la care a participat şi Bridget Brink, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene şi eurasiatice. În cadrul reuniunii s-a convenit asupra creării unor grupuri de lucru, din experţi din ambele ţări, pe domenii de interes sporit, transmite IPN.
14:26
Deputatul Parlamentului European Siegfried Mureşan este de părere că legătura de prietenie pe care o are preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu cel al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, afectează moldovenii.
13:26
Autorităţile de la Bucureşti au aprobat metodologiile ce reglementează admiterea tinerilor din Republica Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat din România în anul de învăţământ 2017 – 2018. În raport cu anul precedent, metodologia de şcolarizare în învăţământul superior are câteva elemente noi.
13:06
Ex-preşedintele Curţii Constituţionale din Moldova, Alexandru Tănase, afirmă că are încredere în sinceritatea declaraţiilor reprezentanţilor PDM, atunci când aceştia susţin că ţara merge spre UE. În opinia sa, Plahoniuc şi partidul pe care îl conduce nu doreşte ca Moldova să revină pe orbita Moscovei.
12:36
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, neagă acuzaţiile care i-au fost aduse anterior de unii politicieni din opoziţie, precum că ar fi luat unele decizii la îndemnul liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit lui, proiectul politic a lui Vlad Plahotniuc nu a fost legat de deciziile CC, problema ar fi că anumiţi actori politici „încearcă să găsească explicaţii simple la lucruri mai complicate”.
10:06
Autorităţile de la Bucureşti au aprobat metodologiile ce reglementează admiterea tinerilor din Republica Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat din România în anul de învăţământ 2017 – 2018. În raport cu anul precedent, metodologia de şcolarizare în învăţământul superior are câteva elemente noi.
09:06
Republica Moldova şi Georgia pot realiza cu succes oportunităţile reciproce de afaceri, consideră ambasadorul Georgiei la Chişinău, Merab Antadze, care a oferit IPN un interviu cu ocazia aniversării a 25-ea de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări.
09:06
Şansele recuperării banilor furaţi din sistemul bancar moldovenesc sunt foarte mici. De această părere sunt ex-ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă, şi Roman Chircă, directorul Institutului Economiei de Piaţă. Opiniile au fost lansate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.
Ieri
00:06
Subiectul privind frauda bancară din 2014 a stârnit noi polemici în Parlament. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, l-a întrebat pe speakerul Andrian Candu de ce conducerea Legislativului nu a avut o reacţie la declaraţia FMI şi Băncii Mondiale, atunci când instituţiile financiare respective au negat afirmaţiile lui ex-premierului Leancă că acesta s-a consultat cu ele când a semnat garanţiile de stat pentru BNM.
22 iunie 2017
22:36
Aflat într-o vizită de lucru la Baku, Igor Dodon a avut joi, 22 iunie, mai multe întrevederi oficiale. Cele mai importante fiind cu preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev şi premierul Artur Rasizade. Din delegaţia preşedintelui Republicii Moldova a făcut parte başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, şi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Ion Ceban.
18:46
Deputaţii din fracţiunea Partidului Socialiştilor susţin că actualul Legislativ trebuie dizolvat. Potrivit lor, se pretinde că Republica Moldova este o ţară parlamentară, însă elementar în legislativ nu poate fi audiat nici Guvernul, nici miniştrii şi nici Procuratura Generală, „instituţii care sunt acoperite de majoritatea pestriţă”.
18:36
Moţiunea simplă înaintă de către deputaţii socialişti împotriva ministrului afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, nu a trecut. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că, potrivit legislaţiei, moţiunea este considerată ca fiind respinsă din moment ce s-a constatat lipsă de cvorum în plenul Parlamentului. Anunţul s-a făcut când în sală mai rămâneau doar deputaţii socialişti şi cei comunişti, transmite IPN.
17:56
Nivelul de implementare a recomandărilor venite din partea Curţii de Conturi în adresa instituţiilor publice rămâne a fi extrem de scăzut. Printre cauzele care determină acest lucru se numără lipsa unui control parlamentar adecvat, responsabilitatea şi implicarea insuficientă a instituţiilor ierarhic superioare, lipsa şi calificarea joasă a personalului, dar şi autoritatea joasă a Curţii de Conturi.
17:16
Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a explicat repetat ce a avut în vedere instituţia pe care o conduce atunci când a emis opinia critică pe subiectul schimbării sistemului electoral în Republica Moldova. Potrivit portalului report.md, citat de IPN, într-un interviu pentru frontnews.eu el a precizat că recomandarea de bază a Comisiei de la Veneţia a fost să rămână actualul sistem electoral în Republica Moldova.
16:56
Tendinţele de manipulare în presă se menţin prin prezentarea selectivă a faptelor sau distorsionarea mesajelor surselor, care este cea mai gravă lipsă de respect faţă de public, susţine Viorica Zaharia, care a monitorizat 11 instituţii media în perioada lunilor aprilie-mai la iniţiativa Centrului pentru Jurnalism Independent.
16:56
Deputaţii au aprobat în două lecturi proiectul de lege pentru aprobarea Hotărârii Consiliului şefilor de state al Comunităţii Statelor Independente privind Programul de cooperare în lupta cu infracţiunile săvârşite cu utilizarea tehnologiilor informaţionale pentru anii 2016-2020, semnat la Bişkek pe 16 septembrie 2016, transmite IPN.
15:56
Fotoreportera publicaţiei „Jurnal de Chişinău”, Nadejda Roşcovanu, a fost bătută în plină stradă luni, 19 iunie, de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al Capitalei şi de o vânzătoare. Asta după ce jurnalistei i s-a dat o chiflă cu termenul expirat, iar ea i-a făcut o poză, scrie Jurnal.md citat de Adevărul.
15:16
Judecătoria Buiucani a prelungit joi, 22 iunie, mandatul de arest la domiciliu pentru primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, pentru încă 25 de zile. Magistraţii au acceptat parţial demersul procurorilor, care au solicitat 30 de zile de arest la domiciliu pentru edil.
13:46
Prim-ministrul Pavel Filip a participat joi, 22 iunie, la deschiderea Forumului dedicat comerţului online, organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova, structură fondată şi condusă de oligarhul Vlad Plahotniuc. Evenimentul a reunit peste 400 de antreprenorii şi tineri pasionaţi de domeniul IT.
13:26
Din 23 iunie, trenul de pe cursa Chişinău – Odesa, care anterior circula în zilele de sâmbătă şi duminică, va circula şi în zilele de vineri. Orarul este valabil până pe 8 septembrie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM).
13:26
Preşedintele nerecunoscut din regiunea transnistreană, Vadim Krasnoselskii, a respins propunerea lui Igor Dodon privind posibilitatea ca reprezentanţii malului stâng al Nistrului să candideze pentru Parlamentul de la Chişinău, în cadrul sistemului electoral mixt. Potrivit lui Krasnoselskii, cetăţenii Transnistriei nu au dreptul să participe în alegerile unui stat străin.
12:36
Câteva zeci de simpatizanţi şi membri ai Partidului Liberal au protestat joi, 22 iunie, la sediul Judecătoriei Buiucani, solicitând eliberarea primarului Dorin Chirtoacă din arestul la domiciliu.
10:36
Ambasada Poloniei în Republica Moldova a acordat distincţia „Emerit pentru cultura poloneză” mai multor jurnalişti şi oameni de artă de la Chişinău, care s-au evidenţiat în crearea, popularizarea şi protecţia culturii poloneze. Ambasadorul Poloniei la Chişinău, Artur Michalski, a declarat în cadrul evenimentului că prin aceste distincţii este dată o apreciere înaltă pentru meritele în promovarea culturii poloneze, transmite IPN.
09:56
Ofiţerii serviciilor specializate ale Vămii în comun procurorii au deconspirat şi anihilat o grupare infracţională specializată în contrabandă cu tutun în proporţii deosebit de mari. Trei membri ai grupării, inclusiv liderul acesteia au fost reţinuţi, în continuare fiind desfăşurate acţiuni de identificare şi atragere la răspundere a celorlalte persoane vizate în anchetă.
09:46
Deputaţii fracţiunii parlamentare a PLDM au depus o sesizare la Curtea Constituţională, solicitând examinarea constituţionalităţii hotărârii Parlamentului din ianuarie 2016 prin care a fost învestit Guvernul Filip şi programul său de activitate.
09:46
La insistenţa procurorilor, doi tineri care au săvârşit mai multe infracţiuni, printre care şi un omor cu deosebită cruzime, au fost condamnaţi la detenţie.
09:26
Republica Moldova nu va beneficia de finanţarea UE, dacă nu va renunţa la schimbarea sistemului electoral şi nu se va conforma recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Declaraţia a fost făcută de europarlamentarul român Cristian Preda, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.