RISE Moldova: Veaceslav Platon i-ar fi cumpărat un Bentley fostei sale soţii din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari

Adevarul (Moldova), 20 martie 2017 23:57

Omul de afaceri Veaceslav Platon, cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, ar fi procurat în anul 2012 un automobil Bentley pentru fosta sa soţie, moldoveneaca Elina Covaleva. Banii ar fi provenit din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari ce a avut loc prin intermediul judecătoriilor din ţară în anii 2011 - 2014.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
13:07
27% din copiii cu vârsta de un an nu beneficiază de asistenţa medicilor din cauza neglijenţei părinţilor. Ministerul Sănătăţii îşi propune să diminueze acest indicator pe parcursul anului 2017. Obiectivul este prevăzut într-un acord de colaboare semnat cu UNICEF, transmite IPN.
13:07
O linie clandestină de producere a seminţelor de porumb, care ulterior erau comercializate în baza mărcii comerciale a Institutului de Fitotehnie „Porumbeni”, a fost depistată în depozitul central al Întreprinderii de Stat Staţiunea Didactico-Experimentală „Chetrosu”, din satul Todireşti, raionul Criuleni, care se află în proces de insolvabilitate.
13:07
Platforma pentru Egalitatea de Gen nu susţine proiectul de lege pentru schimbarea sistemului electoral şi consideră că implementarea votului uninominal va reduce semnificativ reprezentarea femeilor în Parlament, transmite IPN.
13:07
Statutul de federaţie sau confederaţie, cu Transnistria în componenţa Republicii Moldova, este inacceptabil, a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, care spune că securitatea Transnistriei constă în independenţă, transmite IPN cu referire la presa din regiune.
Acum 24 ore
10:57
Începând cu ziua de luni, 27 martie, în capitală se sistează livrarea agentului termic pentru toate tipurile de consumatori din municipiul Chişinău. Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a semnat o dispoziţie în acest sens, transmite IPN.
10:27
Parlamentul a decis, la propunerea fracţiunii Partidului Socialiştilor, crearea unei comisii speciale pentru elaborarea şi aprobarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului. Comisia are în sarcină să evalueze situaţia în ansamblu privind suicidul, dar şi să analizeze factorii care determină copiii şi tinerii la comportament suicidal, transmite IPN.
10:27
În noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 martie, Republica Moldova trece la ora de vară. Ceasurile se mută cu o oră înainte: ora 03.00 devine 04.00, transmite IPN.
10:27
Militarii moldoveni şi români vor putea participa în comun la exerciţiile şi antrenamentele militare care se desfăşoară în cadrul multinaţional, cu unităţi sau subunităţi ale altor state partenere. Un proiect de lege în acest sens a fost votat vineri, 24 martie, în Parlament, în prima lectură, transmite IPN.
10:27
Preşedintele Igor Dodon anunţă că termenul în care îşi pot legaliza şederea în Federaţia Rusă cetăţenii moldoveni care au regimul de şedere depăşit, dar se află încă pe teritoriul rus, a fost prelungit până pe 12 mai, transmite IPN.
Ieri
15:47
Plafonul de garantare a depozitelor persoanelor fizice se majorează de la 6.000 la 20.000 de lei. În cazul falimentării sau lichidării forţate a unei bănci, această sumă va fi plătită fiecărui deponent, indiferent de câte depozite a avut. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în şedinţa de vineri, 24 martie, a Parlamentului, transmite IPN.
15:07
Deputaţii au votat vineri, 24 martie, proiectul de lege ce prevede prelungirea cu trei luni a termenului de înregistrare în Republica Moldova a automobilelor înmatriculate în străinătate şi în regiunea transnistreană, care au fost introduse în ţară până pe 1 noiembrie 2016. Astfel, până pe 1 iulie 2017, pentru înregistrarea automobilelor respective proprietarii vor plăti doar 30% din cota accizelor stabilită pentru anul 2016, transmite IPN.
14:57
Liderul Partidului Comuniştilor din Moldova, Vladimir Voronin, a avut chef de glume în şedinţa în plen a Parlamentului de la Chişinău de vineri, 24 martie. În contextul discuţiilor despre vinurile oferite de către Igor Dodon lui Vladimir Putin, liberalul Mihai Ghimpu i-a amintit că fostului şef de stat că şi el a dăruit un vagon de vinuri lui Băsescu. Replica lui Voronin a stârnit hohote de râs în Legislativ.
13:57
În următorii cinci ani, serviciul oftalmologic din Republica Moldova urmează a fi modernizat, iar persoanele cu dizabilităţi de vedere vor fi asigurate cu dispozitive de corecţie optică. În acest sens, vineri, 24 martie, la Chişinău a fost semnat un acord de colaborare între mai multe ministere şi organizaţii nonguvernamentale, transmite IPN.
13:57
Peste 3.500 de bolnavi de tuberculoză se aflau la evidentă anul trecut în Republica Moldova. În lume, această boală a afectat peste 10 milioane de oameni, dintre care un milion sunt copii.
13:07
Pe micile ecrane ar putea apărea, în curând, premiera unui film documentar despre istoria poporului moldovenesc, la comanda preşedintelui ţării, Igor Dodon. Anunţul a fost făcut de către şeful statului vineri, 24 martie, în cadrul conferinţei internaţionale ştiinţifice „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, organizată tot de Preşedinţie.
12:07
Partidul Liberal lansează campania „Uniţi pentru Unire”. În ajun şi pe 27 martie – data Unirii Basarabiei cu România din 1918, liberalii vor organiza mai multe activităţi, transmite IPN.
11:37
Ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, în comun cu procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au deconspirat şi destructurat o schemă pusă la cale de o grupare criminală internaţională de spălare, lichefiere şi contrabandă a mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari. Sumele variau de la 500.000 până la 1 milion de dolari.
11:17
Igor Dodon a participat vineri, 24 martie, la o conferinţă ştiinţifică internaţională organizată de Preşedinţie. „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică şi perspectiva dezvoltării”, aşa sună tema discuţiilor la care s-au adunat peste 80 de persoane, savanţi şi cercetărori din Moldova, Ucraina, România, Rusia, Bulgaria, Germania, etc.
10:37
Deputatul PLDM Vadim Pistrinciuc s-a adresat prin intermediul unei postări pe Facebook liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Liberal-democratul îi solicită acestuia să-i permită lui Igor Dodon să-l mai critice uneori pe preşedintele PDM, pentru a mima cel puţin o opoziţie.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:47
Veterani ai războiului de pe Nistru şi membri ai Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie” îl acuză pe Igor Dodon de fraudarea alegerilor în raionul Ungheni, prin coruperea alegătorilor. Aceştia au prezentat „carnetul de lucru” a liderului socialiştilor de la Ungheni care ar conţine nume, semnături şi sumele de bani pe care le-ar fi primit alegătorii din zonă pentru susţinerea candidatului PSRM la alegerile prezidenţiale.
17:47
Profesorii au reluat protestele împotriva guvernării, cerând salarii mai mari. Câteva sute de cadre didactice au pichetat la 23 martie sediul Parlamentului şi au adus acuzaţii autorităţilor că tergiversează procesul de majorare a salariilor pentru angajaţii din ramura educaţiei. Pedagogii au scandat lozinci împotriva guvernării, deplângând salariile mizere pe care le ridică., transmite IPN.
16:17
Comisia Europeană a decis să majoreze cu 30 de milioane de euro grantul Moldovei pentru construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău, ceea ce va face posibilă darea în exploatare a gazoductul până la finele anului 2018 şi nu 2019 cum era planificat iniţial. Despre aceasta au comunicat premierii Moldovei şi României la conferinţa de presă susţinută după şedinţa în format restrâns a guvernelor celor două state, la Piatra Neamţ,  transmite IPN.
15:57
La Chişinău a fost lansată o acţiune de înverzire a oraşului. Sub sloganul „Sădim Oxigen”, la Chişinău vor fi plantanţi 5.000 de copaci. Evenimentul va avea loc pe 8 aprilie.
15:47
Un bărbat din oraşul Ungheni şi-a omorât propria sa mamă, după care s-a sinucis. Crima a avut loc marţi, 21 martie.
14:57
Fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei Denis Voronenkov a fost asasinat joi, 23 martie, la ieşirea dintr-un hotel din Kiev. Ex-deputatul a ieşit din clădire împreună cu bodyguard-ul său, ambii au fost împuşcaţi mortal de către nişte indivizi care au reuşit să fugă de la faţa crimei.
13:57
Delegaţia parlamentară a Republicii Moldova nu va participa săptămâna viitoare la Adunarea Parlamentară a Comunităţii Statelor Independente de la Sankt-Petersburg. Anunţul a fost făcut joi, 23 martie, de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Fracţiunea Partidului Socialiştilor consideră această decizie incorectă şi afirmă că va merge la eveniment, chiar dacă va trebui să o facă din cont propriu, transmite IPN.
13:37
Moldova este lider la capitolul cheltuieli pentru Poliţie. Din fiecare 100 de lei produşi de economia Moldovei, cetăţenii achită aproape doi lei pentru serviciile prestate de poliţişti, de aproape două ori mai mult decât media pentru ţările din Uniunea Europeană. Spre comparaţie, vecinii români achită cu 30% mai puţin decât moldovenii pentru serviciile MAI. Datele se conţin într-un studiu prezentat de IDIS „Viitorul”, transmite IPN.
12:57
Dacă în Republica Moldova s-ar realiza un referendum pentru unirea cu România, 64% dintre moldoveni ar vota contra unirii celor două maluri ale Prutului. Aşa arată datele unui sondaj realizat de către Fondul Opiniei Publice, (FOP) la solicitarea ziarului „TIMPUL”.
12:37
Fondul Opiniei Publice, (FOP) la solicitarea ziarului „TIMPUL”, a publicat joi, 23 martie, un sondaj de opinie. Potrivit studiului, peste jumătate din cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc ca ţara să se apropie de Rusia.
10:47
Banca Naţională a Moldovei anunţă că la 14 martie a fost adoptată o hotărâre prin care un acţionar al „Victoriabank” S.A. a fost amendat cu aproape un milion de lei.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.