RISE Moldova: Veaceslav Platon i-ar fi cumpărat un Bentley fostei sale soţii din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari

Adevarul (Moldova), 20 martie 2017 23:57

Omul de afaceri Veaceslav Platon, cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, ar fi procurat în anul 2012 un automobil Bentley pentru fosta sa soţie, moldoveneaca Elina Covaleva. Banii ar fi provenit din „spălătoria rusească” de 22 de miliarde de dolari ce a avut loc prin intermediul judecătoriilor din ţară în anii 2011 - 2014.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
13:16
Preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, e de părere că Barometrul Opiniei Publice (BOP), publicat pe 27 aprilie de Institutul de Politici Publice (IPP), a avut ca scop de a o menţine pe preşedinta PAS, Maia Sandu, în topul politicienilor din Republica Moldova. În viziunea sa, moldovenii trebuie să înceteze să caute lideri naţionali şi salvatori ai naţiunii.
12:56
Un şofer de taxi a adormit la volan, a ieşit cu maşina pe contrasens şi a lovit frontal un alt automobil. Accidentul s-a produs în dimineaţa de sâmbătă, 29 aprilie, în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi.
12:56
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că depunerea mandatului de deputat de către liberal-democrata Liliana Palihovici are loc în contextul presiunilor întreprinse de Vlad Plahotniuc asupra parlamentarilor care nu vor să adere la PDM.
12:16
Igor Dodon se pronunţă împotriva declarării zilei de 9 mai drept Ziua Europei şi promite că nu va promulga legea respectivă. Şeful statului consideră că în această zi trebuie sărbătorită doar Ziua Victoriei, iar Parlamentul de la Chişinău e de părere că este loc pentru ambele sărbători de a fi marcate în aceeaşi zi.
Acum 24 ore
08:26
Premierul Pavel Filip vine cu un nou apel către locuitorii Chişinăului să se implice personal în activităţile de salubrizare a curţilor unde locuiesc. Chemarea primului ministru vine la câteva zile de când a anunţat mobilizarea carabinierilor în scopul curăţării oraşului de copacii doborâţi şi de crengile rupte, transmite IPN.
06:06
Începând cu 28 aprilie 2014, cetăţenii Republicii Moldova, posesori a unui paşaport biometric, beneficiază de regim liberalizat de vize cu ţările Uniunii Europene din spaţiul Schengen. Timp de trei ani, 982.764 de moldoveni au fost înregistraţi la ieşirea din ţară prin punctele de trecere situate la hotar cu România şi Aeroportul Internaţional Chişinău.
06:06
Activitatea postului vamal „Cahul” va fi sistată sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 06.00 până la ora 11.00, în legătură cu efectuarea unor lucrări de reparaţie a trotuarului podului dintre posturile vamale Cahul (Republica Moldova) şi Oancea (România), transmite IPN.
06:06
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a expediat în judecată cauza penală de învinuire a trei persoane de punerea în circulaţie a drogurilor de tip „Metadonă”. Unul dintre acuzaţi este angajat al Dispensarului Republican de Narcologie, transmite IPN.
06:06
Preşedintele nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselskii, a avut joi, 27 aprilie, la Moscova, o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigorii Karasin. Subiectul discuţiei l-a constituit situaţia din jurul procesului de negocieri „moldo-transnistrene” şi perspectivele de organizare a negocierilor în formatul „5+2”.
06:06
Deputaţii au dezbătut vineri, 28 aprilie, moţiunea simplă înaintată pe marginea politicii interne în domeniul învăţământului realizate de Ministerul Educaţiei, în frunte cu ministra Corina Fusu. Doar 26 de parlamentari au votat pentru demiterea Corinei Fusu.
06:06
Depuatul Partidului Liberal Lilian Carp a anunţat vineri, 28 aprilie, în cadrul unui briefing de presă că părăseşte majoritatea parlamentară, pe motiv că Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, întreprinde mai multe acţiuni de lichidare a formaţiunii sale şi nu mai are încredere în partenerii de guvernare.
06:06
Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat vineri, 28 aprilie, într-un briefing de presă, că reţinerile care au loc în ultima vreme, în care sunt vizaţi liberalii Iurie Chirinciuc şi Nistor Grozavu, au ca scop denigrarea sa, dar şi a formaţiunii pe care o conduce.
06:06
Deputatul PLDM Iurie Ciorescu a anunţat vineri, 28 aprilie, că părăseşte formaţiunea şi aderă la Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc. Astfel, democraţii vor avea o fracţiune formată din 41 de deputaţi, deşi în alegerile parlamentare din 2014 s-au ales doar cu 19 mandate.
06:06
Până la 15 mai, va fi elaborat şi pus în aplicare planul comun de implementare a proiectelor de interconexiune a reţelelor de transport energie electrică şi gaze naturale dintre Republica Moldova şi România. O decizie în acest sens a fost luată de miniştrii economiei, Octavian Calmâc şi Mihai Tudose, în cadrul întrevederii de lucru din seara zilei de 27 aprilie, în oraşul Ploieşti, România, transmite IPN.
06:06
Controlul comun moldo-ucrainean la punctul de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc” începe la sfârşitul lunii mai. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a declarat într-o conferinţă de presă că scopul acestui control este de a facilita traficul de mărfuri, de transport şi de persoane.
06:06
Deputatul socialist Bogdan Ţârdea a avut în cadrul şedinţei Parlamentului de vineri, 28 aprilie, mai multe replici dure la adresa miniştrilor desemnaţi de Partidul Liberal, în contextul dezbaterilor pe marginea moţiunii de cenzură înaintate pe numele ministrului Educaţiei, Corina Fusu.
06:06
Ministrul Educaţiei, Corina Fusu, refuză să accepte, la propunerea preşedintelui ţării, înlocuirea Istoriei Românilor din instituţiile de învăţământ cu Istoria Moldovei. Într-un discurs de la tribuna Parlamentului, vineri, 28 aprilie, Fusu a declarat că respectivul demers al şefului statului nu este argumentat didactic şi ştiinţific.
06:06
La propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a fost rechemat din funcţia de ambasador şi reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite (New York), Vladimir Lupan. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 28 aprilie, transmite IPN.
06:06
Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a decis să prezinte opineii publice vineri, 28 aprilie, imagini video din dosarul penal deschis pe numele ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, pentru a nu lăsa loc de specualţii că nu există probe, precum au fost acuzaţi oamenii de legii de către liderul PL, Mihai Ghimpu. A fost surprins momentul în care ministrul a primit o sumă de bani chiar în biroul său.
06:06
Judecătoria Buiucani a emis vineri, 28 aprilie, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, timp în care oficialul se va afla în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.
06:06
Liliana Palihovici, deputat PLDM şi vicepreşedinte al Parlamentului, a anunţat vineri, 28 aprilie, la finalul şedinţei Legislativului, că îşi depune mandatul de deputat, fiind dezamăgită de politica moldovenească.
06:06
Republica Moldova rămâne vulnerabilă în faţa HIV, a declarat vineri, 28 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, Michel Kazatchkine, trimisul special al secretarului general al ONU pentru HIV/SIDA în Europa de Est şi Asia Centrală, care s-a aflat timp de trei zile într-o vizită de lucru la Chişinău, transmite IPN.
06:06
Producerea energiei regenerabile în Republica Moldova a crescut de la 4% în 2010 la aproape 15% în 2017. Majorarea se datorează în mare parte susţinerii financiare care a venit din partea Uniunii Europene, prin Proiectul Energie şi Biomasă, care se încheie la sfârşitul anului curent, transmite IPN.
06:06
Comitetul executiv al Băncii Naţionale a decis aplicarea amenzilor, între 8 şi 10 salarii medii pe activităţi financiare, faţă de 11 foşti administratori ai băncii comerciale „Moldindconbank”.
06:06
Peste 3.000 de poliţişti, soldaţi, angajaţi ai serviciilor competente din cadrul Primăriei municipiului Chişinău, dar şi voluntari sunt implicaţi în lucrările de lichidare a consecinţelor intemperiei din 20-21 aprilie.
06:06
Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, afirmă că nu a discutat cu Vlad Plahotniuc despre reţinerea ministrului Transporturilor, pe motiv că nu liderul PDM l-ar fi reţinut pe Iurie Chirinciuc. Totodată, Ghimpu afirmă că liberalii sunt vânaţi, însă a refuzat să spună de către cine.
Ieri
09:47
Inspectorii Agenţiei Naţionale Transport Auto, sub egida viceministrului Transporturilor, Sergiu Bucătaru, au descins în seara de joi, 27 aprilie, în regiunea Aeroportului Internaţional Chişinău, unde au efectuat controale de identificare şi sancţionare a taximetriştilor care activează ilegal sau cu abateri de la legislaţie.
02:23
Douăsprezece companii cu capital străin din Republica Moldova au fost incluse pe lista proiectelor investiţionale de importanţă naţională. În practică acest lucru înseamnă că respectivele companii vor beneficia de suportul autorităţilor în eliminarea deficienţelor birocratice la obţinerea actelor permisive sau în soluţionarea conflictelor legate de interpretarea legislaţiei.
02:23
Pe parcursul zilei joi, 27 aprilie, au fost efectuate 764 de curse de evacuare din capitală a copacilor şi crengilor rupte în urma ninsorilor din 20-21 aprilie. Bilanţul a fost prezentat de către şeful statului major al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Ghenadie Barbu, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:26
Curtea de Apel Chişinău a acceptat joi, 27 aprilie, cererea grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor de organizare a referendumului local de revocare din funcţie a primarului Dorin Chirtoacă. Astfel, în termen de 60 de zile, grupul de iniţiativă respectiv trebuie să prezinte numărul necesar de semnături.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.