Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație

Impuls TV, 20 martie 2017 23:27

Au găsit raiul pe pâmânt şi nu vor să-l lase pentru nimic în lume. Localitatea este amplasată în părdure, lângă un iaz. Este vorba despre cătunul Odaia, din raionul Şoldăneşti, despre care Impuls TV a mai comunicat. La doi ani distanţă de la ultima noastră vizită, localitatea s-a îmbogăţit cu încă o familie, venită din […] Post-ul Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație apare prima dată în ImpulsTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Impuls TV

Mai mult de 2 zile în urmă
15:58
Trei accidente rutiere pe aceiași porțiune de drum, pe parcursul a trei ore. Acestea s-au produs în preajma satului Olișcani, pe traseul Bălți-Râbnița. Mai întâi, din cauza precipitațiilor atmosferice căzute, a derapat de pe carosabil un microbuz. Acesta transporta un grup de elevi din raionul Edineț spre mănăstirea Saharna. Lilian Cazac, șeful secției situații excepționale […] Post-ul Trei accidente rutiere, pe același drum, în trei ore apare prima dată în ImpulsTV.
12:37
Să ne implicăm ori să aşteptăm? Am desprins această întrebare din genericul emisiunii noastre deloc întâmlător. Fiecare din noi doreşte ca în localitatea în care trăieşte să existe condiţiile necesare pentru un trai decent. Şi atunci răspunsul la întrebare e firesc şi logic: nu aşteptăm, ne implicăm! Dar cine şi cum să se implice în […] Post-ul Ne implicăm ori aşteptăm ca autoritțile să ne decidă soarta? apare prima dată în ImpulsTV.
20 aprilie 2017
17:41
În dimineaţa de 20 aprilie 2017, Moldova s-a trezit sub zăpadă. Copaci şi flori aplecate la pământ de povara zăpezii au văzut dimineaţa şi locuitorii raionului Şoldăneşti. Atmosfera pascală s-a transformat în una de Crăciun. Oamenii sunt îngroziţi şi le este frică să nu rămână fără roade. Iarna din aprilie i-a găsit pe toţi nepregătiţi. […] Post-ul Baba Dochia revine la mijloc de aprilie apare prima dată în ImpulsTV.
19 aprilie 2017
22:58
Nu uită tradiţiile. În a treia zi de Sfintele Paşti, locuitorii raionului Şoldăneşti s-au adunat la mănăstirea Cuşelăuca. Acolo, în curtea lăcaşului sfânt, s-a desfăşurat festivalul–concurs al cântecului pascal „Cu gândul la tine, Doamne”. La eveniment au evoluat colective de artişti amatori de copii şi maturi, coruri bisericeşti şi intepreţi individuali. An de an, cei […] Post-ul Au adus laude Domnului prin cântec pascal apare prima dată în ImpulsTV.
17 aprilie 2017
22:47
Inițial, administrația SA Salubritate Șoldănești anunțase fondatorii că îi convoacă la adunarea generală a acționarilor în cadrul căreia să facă bilanțul activității. Chiar dacă au trecut doi ani de la constituirea societății pe acțiuni, prmăriile care au participat la lansarea acestui agent economic încă nu au intrat în posesia acțiunilor care le revini. Managerul întreprinderii […] Post-ul SALUBRIZAREA: serviciu util. Cine îl consolidează ? apare prima dată în ImpulsTV.
15 aprilie 2017
21:47
Fundația Renato Usatâi a venit la Azilul din Șoldănești cu felicitări și daruri de Paste Post-ul Felicitări și daruri de Paste pentru cei de la AZIL de la Renato Usatâi apare prima dată în ImpulsTV.
13:57
Festivalul glumelor, la baștina lui Gheorghe URSCHI. Partea 2 Post-ul Festivalul glumelor, la baștina lui Gheorghe URSCHI apare prima dată în ImpulsTV.
13:07
Festivalul glumelor, la baștina lui Gheorghe URSCHI. Partea 1 Post-ul Festivalul glumelor, la baștina lui Gheorghe URSCHI apare prima dată în ImpulsTV.
12 aprilie 2017
23:17
Filiala Moldincombank din Șoldănești a trecut în casă nouă. De acum înainte, locuitorii raionului vor fi primiți untr-un sediu mai încăpător. Clienții nu se vor mai îmbulzi la ghișee. Conducerea băncii, care a participat la evenimentul de la Șoldănești, speră ca instituția în viitorul apropiat să-și mai extindă spațiul. Bancherii mai vor să diversifice serviciile […] Post-ul MOLDINDCONBANK vă invită in CASĂ NOUĂ, la Șoldănești apare prima dată în ImpulsTV.
11 aprilie 2017
22:07
Cum a fost nu va mai fi. Acum 6 decenii, în satul Vadul Raşcov din raionul Şoldăneşti locuiau peste 17 mii de oameni. Actualmente, aici îşi duc traiul 1400 de locuitori. Numărul lor mic este justificat prin migraţia oamenilor. Tot mai mulţi cetăţeni pleacă peste hotarele ţării şi o bună parte dintre aceştia nu se […] Post-ul Satul Vadul Rașcov, cândva mare târg evreesc, azi – pustiu și fără piață apare prima dată în ImpulsTV.
7 aprilie 2017
23:17
Ei servesc Republica Moldova cu devotament şi cu preţul propriei vieţi. Salvatorii şi pompierii din raionul Şoldăneşti au marcat ziua lor profesională. Cu această ocazie, angajaţii acestui domeniu au primit diplome şi insigne. Administraţia raionului le-a oferit şi premii băneşti. Şi de ziua lor profesională, salvatorii şi pompierii din raionul Şoldăneşti au îmbrăcat hainele de […] Post-ul Ei servesc Republica Moldova cu devotament şi cu preţul propriei vieţi apare prima dată în ImpulsTV.
6 aprilie 2017
23:57
Pe motiv că ar fi lipsit nemotivat la ședința de judecată, fixată pentru 5 aprilie curent, Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a scos de pe rol cererea lui Cazimir Trocin, șeful Inspectoratului de poliție Șoldănești către Victor Sofronii, directorul postului regional ”Impuls TV”. Amintim că jurnalistul era învinuit de omul legii că i-ar fi priejudiciat imaginea […] Post-ul Instanța scoate de pe rol cererea lui Cazimir Trocin vs Victor Sofronii apare prima dată în ImpulsTV.
5 aprilie 2017
21:57
http://linx.crji.org/88-88-5584/misterul-armamentului-nuclear-din-transnistria Misterul armamentului nuclear din Transnistria Diana Bulai, Natalia Rotari 2017-04-05 Zeci de rachete cu focoase radioactive au fost confecționate de către regimul separatist din Transnistria, zonă necontrolată de autoritățile Republicii Moldova, în timpul războiului de pe Nistru din 1992. Rachetele cu izotopi radioactivi nu au fost utilizate până în prezent, dar nici nu se […] Post-ul Misterul armamentului nuclear din Transnistria apare prima dată în ImpulsTV.
4 aprilie 2017
13:47
Telemaraton_Acordul de Asociere RM-UE_progrese si oportunitati locale Post-ul Acordul de Asociere RM-UE: progrese și oportunități locale apare prima dată în ImpulsTV.
3 aprilie 2017
22:37
Poliţiştii şi ecologiştii din raionul Şoldăneşti au plantat peste o sută de copaci. Acţiunea a avut loc în parcul din oraş în cadrul activităţilor de salubrizare a raionului. Ei sunt primii din raion care au dat aviz pozitiv la îndemnul primăriei de a face mai verde oraşul în care trăiesc. Pentru câteva ore, oamenii legii […] Post-ul Polițiștii și ecologiștii, la sădit copaci în parcul orașului apare prima dată în ImpulsTV.
2 aprilie 2017
22:17
De Ziua internațională a umorului, Casa de Cultură din satul Cotiujenii–Mari, raionul Șoldănești, și-a deschis larg ușile pentru toți iubitorii de glume. Al treilea an consecutiv, festivalul umorului vânătoresc ”Hai la glume că sunt bune” este găzduit de baștina marelui umorist Gheorghe Urschi. Astfel, împreună cu artiștii amatori din raionul Șoldănești, să sărbătorească ziua păcălelilor, […] Post-ul Hai la glume că sunt bune, la Cotiujenii Mari apare prima dată în ImpulsTV.
22:17
De Ziua internațională a umorului, Casa de Cultură din satul Cotiujenii–Mari, raionul Șoldănești, și-a deschis larg ușile pentru toți iubitorii de glume. Al treilea an consecutiv, festivalul umorului vânătoresc ”Hai la glume că sunt bune” este găzduit de baștina marelui umorist Gheorghe Urschi. Astfel, împreună cu artiștii amatori din raionul Șoldănești, să sărbătorească ziua păcălelilor, […] Post-ul Hai la glume că sunt bune, la Cotiujenii Mari apare prima dată în ImpulsTV.
31 martie 2017
02:07
Situaţie demnă de emisiunea „Pusti govoreat”. O fetiţă de un anişor din raionul Şoldăneşti a fost abandonată de mamă. Cel puţin, asta o spun autorităţile locale. Copilul riscă să ajungă la orfelinat. Tatăl biologic nu figurează în documente şi pentru a-şi revendica drepturile părinteşti trebuie să facă testul de paternitate. Actualmente, copilul se află în […] Post-ul Abandonată de maică-sa, o fetiță de un an riscă să ajungă la orfelinat apare prima dată în ImpulsTV.
29 martie 2017
22:58
Fără susţinerea administraţiei publice locale, ONG-urile nu ar fi reuşit să realizeze proiectele lor comunitare. Este opinia mai multor preşedinţi de asociaţii care recunosc că mizează pe ajutorul primăriilor. Este şi cazul Asociaţiei Obşteşti „Bella Getica” din satul Cobâlea, raionul Şoldăneşti. Graţie conlucrării cu APL, organizaţia neguvernamentală a reuşit să implimenteze mai multe proiecte în […] Post-ul APL – ONG, parteneriat pentru comunitate apare prima dată în ImpulsTV.
25 martie 2017
12:47
Angajaţii de la staţia de cale ferată din Şoldăneşti nu au primit salariile de aproape jumătate de an. Oamenii nu mai suportă reţinerile şi ameninţă că vor demisiona. În căutarea unui serviciu mai bine plătit, câţiva lucrători deja s-au şi concediat. Situaţia de la Staţia Căii ferate din Şoldăneşti nu se deosebeşte de starea de […] Post-ul Declinul căilor ferate continuă apare prima dată în ImpulsTV.
20 martie 2017
23:27
Au găsit raiul pe pâmânt şi nu vor să-l lase pentru nimic în lume. Localitatea este amplasată în părdure, lângă un iaz. Este vorba despre cătunul Odaia, din raionul Şoldăneşti, despre care Impuls TV a mai comunicat. La doi ani distanţă de la ultima noastră vizită, localitatea s-a îmbogăţit cu încă o familie, venită din […] Post-ul Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație apare prima dată în ImpulsTV.
19 martie 2017
16:27
2017. Festivalul În scenă doar bărbații — partea 2 Post-ul Festivalul În scenă doar bărbații — partea 2 apare prima dată în ImpulsTV.
15:37
2017. Festivalul În scenă doar bărbații — partea 1 Post-ul Festivalul În scenă doar bărbații — partea 1 apare prima dată în ImpulsTV.
15 martie 2017
00:27
Cu trecerea lui Mihail Volontir în nefiinţă, au murit şi promisiunile oferite de autorităţi. La 9 martie curent, Maestru ar fi împlinit 83 de ani. La ultima vizită a sa în satul natal Glingeni din raionul Şoldăneşti, maestrului i s-a promis să i se facă un muzeu din casa părintească.  Administraţia publică locală nu a […] Post-ul Casa părintească a lui Mihai VOLONTIR: va fi sau nu MUZEU? apare prima dată în ImpulsTV.
13 martie 2017
21:17
Au cântat, au recitat, au dansat şi s-au distrat pe măsură. Cu ocazia lui 8 Martie, un grup de elevi de la gimnaziul din satul Olişcani, raionul Şoldăneşti, au organizat un concert de zile mari. Spectacolul a fost dedicat mamelor, bunicelor, surorilor şi profesoarelor din instituţia lor. Evenimentul a fost organizat de Olga Pisarenco, profesoară […] Post-ul Spectacol consacrat ființelor dragi: mamelor și profesoarelor apare prima dată în ImpulsTV.
12 martie 2017
21:07
La Şoldăneşti a avut loc cea de-a IV-a ediţie a turneului republican la judo. Cele mai multe medalii le-au obţinut sportivii din municipiul Chişinău şi din raioanele Şoldăneşti şi Rezina. Evenimentul a fost găzduit de liceul teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti. Potrivit lui Anatol Plaţânda, specialist secţia cultură şi sport a Consiliului raional Şoldăneşti, […] Post-ul Șoldănești, centru de lupte JUDO apare prima dată în ImpulsTV.
10 martie 2017
20:37
Centrul Analitic Independent Expert-Grup face astăzi publică lista școlilor selectate pentru participare în cadrul proiectului „Școala Mea – responsabilizare socială pentru reforma educației din Republica Moldova”, în anul 2017. Selecția a fost făcută de către Expert-Grup împreună cu cei cinci parteneri regionali ai proiectului, consultată cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și membrii Consiliului Consultativ […] Post-ul Școlile din Cobâlea și Vadul Rașcov, printre 20 de instituții de învățământ general din țară vor beneficia de asistență în cadrul proiectului multianual „Școala Mea” apare prima dată în ImpulsTV.
9 martie 2017
20:07
Festivalul-concurs raional de muzică şi dans „În scenă doar bărbaţii” a ajuns la a V-a ediţie. În preajma zilei de 8 martie, bărbaţii, artişti amatori din raionul Şoldăneşti, au cântat şi au dansat doar pentru femei. Cei mai buni au fost premiaţi cu diplome şi premii baneşti. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Căminului de cultură […] Post-ul Pentru femei, în scenă au cântat doar bărbații apare prima dată în ImpulsTV.
8 martie 2017
15:07
Cu rezultatele la învăţătură, care le avea, putea să devină medic, inginer, contabil, arthitect sau alt specialist bine plătit. Silvia Moscalu, managerul gimnaziului din Cuşmirca, raionul Şoldăneşti, a ales să fie pedagog. Deşi au trecut mai bine de trei decenii de când citeşte lecţii la şcoală, profesoara nu regretă niciun pic alegerea făcută. Gimnaziul din […] Post-ul Silvia MOSCALU: Cea mai importantă realizare a mea sunt discipolii apare prima dată în ImpulsTV.
6 martie 2017
22:57
Centrul de informare al Uniunii Europene a fost lansat la biblioteca publică orășenească dinTelenești. De acum încolo, orice vizitator va avea acces la cărți în format electronic. Sursele de informare sunt destinate diferitor categorii de cititori. Preșcolarii pot veni să se pregătească pentru școală, iar pedagogii, funcționarii de stat, studenții și oamneii de afaceri au […] Post-ul Centru de informare UE și la Telenești apare prima dată în ImpulsTV.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.