Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație

Impuls TV, 20 martie 2017 23:27

Au găsit raiul pe pâmânt şi nu vor să-l lase pentru nimic în lume. Localitatea este amplasată în părdure, lângă un iaz. Este vorba despre cătunul Odaia, din raionul Şoldăneşti, despre care Impuls TV a mai comunicat. La doi ani distanţă de la ultima noastră vizită, localitatea s-a îmbogăţit cu încă o familie, venită din […] Post-ul Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație apare prima dată în ImpulsTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Impuls TV

Acum 4 ore
21:37
Centrul pentru Jurnalism Independent anunță rezultatele concursului de selectare a partenerilor din presa locală Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat câștigătorii concursului de selectare a nouă parteneri din presa locală în cadrul proiectului “Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Georgia și Ucraina”.În urma evaluării dosarelor depuse, juriul a ales nouă echipe care […] Post-ul Impuls TV, selectat la Moldova+ apare prima dată în ImpulsTV.
21:27
Centrul pentru Jurnalism Independent anunță rezultatele concursului de selectare a partenerilor din presa locală 22 Februarie 2017 367 de afişări Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desemnat câștigătorii concursului de selectare a nouă parteneri din presa locală în cadrul proiectului “Consolidarea independenței în mediile de comunicare din Moldova, Georgia și Ucraina”.În urma evaluării dosarelor depuse, […] Post-ul Impuls TV, selectat la MOLDOVA+ apare prima dată în ImpulsTV.
Acum 12 ore
12:47
Angajaţii de la staţia de cale ferată din Şoldăneşti nu au primit salariile de aproape jumătate de an. Oamenii nu mai suportă reţinerile şi ameninţă că vor demisiona. În căutarea unui serviciu mai bine plătit, câţiva lucrători deja s-au şi concediat. Situaţia de la Staţia Căii ferate din Şoldăneşti nu se deosebeşte de starea de […] Post-ul Declinul căilor ferate continuă apare prima dată în ImpulsTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:27
Au găsit raiul pe pâmânt şi nu vor să-l lase pentru nimic în lume. Localitatea este amplasată în părdure, lângă un iaz. Este vorba despre cătunul Odaia, din raionul Şoldăneşti, despre care Impuls TV a mai comunicat. La doi ani distanţă de la ultima noastră vizită, localitatea s-a îmbogăţit cu încă o familie, venită din […] Post-ul Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație apare prima dată în ImpulsTV.
19 martie 2017
16:27
2017. Festivalul În scenă doar bărbații — partea 2 Post-ul Festivalul În scenă doar bărbații — partea 2 apare prima dată în ImpulsTV.
15:37
2017. Festivalul În scenă doar bărbații — partea 1 Post-ul Festivalul În scenă doar bărbații — partea 1 apare prima dată în ImpulsTV.
15 martie 2017
00:27
Cu trecerea lui Mihail Volontir în nefiinţă, au murit şi promisiunile oferite de autorităţi. La 9 martie curent, Maestru ar fi împlinit 83 de ani. La ultima vizită a sa în satul natal Glingeni din raionul Şoldăneşti, maestrului i s-a promis să i se facă un muzeu din casa părintească.  Administraţia publică locală nu a […] Post-ul Casa părintească a lui Mihai VOLONTIR: va fi sau nu MUZEU? apare prima dată în ImpulsTV.
13 martie 2017
21:17
Au cântat, au recitat, au dansat şi s-au distrat pe măsură. Cu ocazia lui 8 Martie, un grup de elevi de la gimnaziul din satul Olişcani, raionul Şoldăneşti, au organizat un concert de zile mari. Spectacolul a fost dedicat mamelor, bunicelor, surorilor şi profesoarelor din instituţia lor. Evenimentul a fost organizat de Olga Pisarenco, profesoară […] Post-ul Spectacol consacrat ființelor dragi: mamelor și profesoarelor apare prima dată în ImpulsTV.
12 martie 2017
21:07
La Şoldăneşti a avut loc cea de-a IV-a ediţie a turneului republican la judo. Cele mai multe medalii le-au obţinut sportivii din municipiul Chişinău şi din raioanele Şoldăneşti şi Rezina. Evenimentul a fost găzduit de liceul teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti. Potrivit lui Anatol Plaţânda, specialist secţia cultură şi sport a Consiliului raional Şoldăneşti, […] Post-ul Șoldănești, centru de lupte JUDO apare prima dată în ImpulsTV.
10 martie 2017
20:37
Centrul Analitic Independent Expert-Grup face astăzi publică lista școlilor selectate pentru participare în cadrul proiectului „Școala Mea – responsabilizare socială pentru reforma educației din Republica Moldova”, în anul 2017. Selecția a fost făcută de către Expert-Grup împreună cu cei cinci parteneri regionali ai proiectului, consultată cu Ministerul Educației al Republicii Moldova și membrii Consiliului Consultativ […] Post-ul Școlile din Cobâlea și Vadul Rașcov, printre 20 de instituții de învățământ general din țară vor beneficia de asistență în cadrul proiectului multianual „Școala Mea” apare prima dată în ImpulsTV.
9 martie 2017
20:07
Festivalul-concurs raional de muzică şi dans „În scenă doar bărbaţii” a ajuns la a V-a ediţie. În preajma zilei de 8 martie, bărbaţii, artişti amatori din raionul Şoldăneşti, au cântat şi au dansat doar pentru femei. Cei mai buni au fost premiaţi cu diplome şi premii baneşti. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Căminului de cultură […] Post-ul Pentru femei, în scenă au cântat doar bărbații apare prima dată în ImpulsTV.
8 martie 2017
15:07
Cu rezultatele la învăţătură, care le avea, putea să devină medic, inginer, contabil, arthitect sau alt specialist bine plătit. Silvia Moscalu, managerul gimnaziului din Cuşmirca, raionul Şoldăneşti, a ales să fie pedagog. Deşi au trecut mai bine de trei decenii de când citeşte lecţii la şcoală, profesoara nu regretă niciun pic alegerea făcută. Gimnaziul din […] Post-ul Silvia MOSCALU: Cea mai importantă realizare a mea sunt discipolii apare prima dată în ImpulsTV.
6 martie 2017
22:57
Centrul de informare al Uniunii Europene a fost lansat la biblioteca publică orășenească dinTelenești. De acum încolo, orice vizitator va avea acces la cărți în format electronic. Sursele de informare sunt destinate diferitor categorii de cititori. Preșcolarii pot veni să se pregătească pentru școală, iar pedagogii, funcționarii de stat, studenții și oamneii de afaceri au […] Post-ul Centru de informare UE și la Telenești apare prima dată în ImpulsTV.
15:27
Mai rar aşa ceva. O scară dintr-un bloc cu cinci etaje din oraşul Şoldăneşti s-a prăbuşit pe neaşteptate. Întâmplarea a avut loc în timp ce copiii de acolo se jucau. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Serviciul situaţii excepţionale urmează să stabilească cauzele producerii incidentului. Locatarii blocului spun că s-au speriat, când au […] Post-ul Copiii erau în preajmă, când scara unui bloc s-a prăbușit apare prima dată în ImpulsTV.
2 martie 2017
23:17
Comemorarea eroilor, căzuți pentru integritatea Republicii Moldova Post-ul Flori în memoria eroilor INTEGRITĂȚII apare prima dată în ImpulsTV.
28 februarie 2017
21:17
Franceza este disciplina la care elevii din școlile din raionul Șoldănești au luat cele mai multe locuri premiante la olimpiada raională 2017. Pe locul doi, în topul disciplinelor premiante, sunt istoria, informatica, limba engleză și limba română. Deși matematicienii erau cei mai numeroși în timpul probei la olimpiadă, fiind prezenți 65 de elevi, doar 7 […] Post-ul Franceza, mai preferată de elevii din raionului Șoldănești apare prima dată în ImpulsTV.
26 februarie 2017
21:27
Un grup de indivizi au distrus punctul de comandă şi evidenţă al sistem de iluminat public din satul Şestaci, Şoldăneşti. Primarul localităţii cere ajutorul presei şi cel al guvernanţilor. Dânsul spune că nu mai are încredere în poliţia din teritoriu. Montorii încă nu au reuşit să instaleze toţi pilonii şi să monteze corpurile de iluminat […] Post-ul Cui îi este frică de lumină la Șestaci? apare prima dată în ImpulsTV.
19 februarie 2017
16:07
,,Supraveghere de vecinătate’’ este noul proiect, lansat de poliţie şi în raionul Şoldăneşti. În cadrul acestuia, localnicii vor avea misiunea de a veghea mai minuţios ce se întâmplă în localitatea lor. În contextul dat, cetăţenii au încheiat contractele respective cu administraţia inspectoratului de poliţie. Satul Olişcani este prima localitate în raionul Şoldăneşti, unde a fost […] Post-ul Cu ochii pe casa vecinului apare prima dată în ImpulsTV.
17 februarie 2017
17:47
Prin ordinul nr 19EF din 10 februarie curent, semnat de șeful Serviciului Protecție civilă și salvatori, generalul-maior Mihail Harabajiu, prin transfer, Lilian Cazac a fost numit în funcția de șef al secției Situații excepționale Șoldănești. Până la această rocadă de cadre, locotinent-colonelul Lilian Cazac a activat în calitate șef adjunct la Inspectoratul de poliție Șoldănești. […] Post-ul apare prima dată în ImpulsTV.
13 februarie 2017
21:47
Doi tineri s-au stins din viață. Acesta este rezultatul unui accident, produs, recent, în preajma orașului Șoldănești. Potrivit informației oferite de poliția din Șoldănești, bărbatul, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în satul Olișcani, se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere. Poliția a mai precizat că, la intrare în oraș, […] Post-ul Deplasări cu final letal apare prima dată în ImpulsTV.
9 februarie 2017
13:07
Condiţii precare pentru deţinuţi. Reportaj realizat de Natalia Rotari (pentru Ziarul de gardă) Post-ul Apă cu miros de petrol apare prima dată în ImpulsTV.
7 februarie 2017
23:27
La Şoldăneşti, pentru prima dată, s-a desfăşurat Festivalul sportului şcolar. Tineriii de la liceul teoretic Alexei Mateevici din centrul raional au obţinut locul întâi și juriul le-a oferit dreptul de a merge la Festivalul republican zonal. Competiţia a avut loc în incinta liceului teoretic Alexei Mateevici din centrul raional. Aici, este sală modernă de sport […] Post-ul Primul festival al sportului, în școală apare prima dată în ImpulsTV.
18:07
http://media-azi.md/ro/stiri/alexandru-dorogan-asociația-presei-electronice-„tergiversarea-procesului-de-digitalizare-se   Există temerea că, . În ce fel statul ar putea să se implice în acest proces?Alexandru Dorogan, Asociația Presei Electronice: Conform unor calcule estimative, pentru crearea unui multiplex regional, în funcție de complexitatea reliefului, sunt necesare cca. 2,5 – 3,0 milioane de lei. Nici un radiodifuzor local nu-si poate permite o asemenea investiție. […] Post-ul Fără susținere statului în procesul tranziției la digitalizare, canalele regionale nu vor putea supraviețui apare prima dată în ImpulsTV.
5 februarie 2017
20:17
Ala Mândru, de la liceul Ștefan cel Mare din Șoldănești, a fost desemnată învingătoare în concursul raional ”Pedagogul anului”, ediția 2017. Inga Luca, de la gimnaziul Samașcani, a învins în categoria învățători. Pe motiv că participanții în competiție educatorilor nu au acumulat numărul necesar de puncte, primul loc în această categorie nu a fost acordat. […] Post-ul Au fost desemnați învingătorii concursului raional ”Pedagogul anului”, ediția 2017 apare prima dată în ImpulsTV.
2 februarie 2017
15:47
La Chișinău, a avut loc ceremonia solemnă de semnare a contractelor de finanțare, în cadrul Programului de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina. Prin semnătura sa, liderii a 16 instituții din Moldova și Ucraina au dat startul realizării a 16 proiecte de parteneriat transfrontalier cu valoarea totală de peste 3 milioane euro, alocate   de Uniunea Europeană. La eveniment […] Post-ul Parteneriate transfrontaliere de 3 milioane euro. apare prima dată în ImpulsTV.
31 ianuarie 2017
21:07
  Elevii de la gimnaziul Găuzeni au devenit lideri republicani. Aceasta s-a produs în cadrul Spartachiadei Republicane a Sportului Școlar la competiții republicane la tenis de masa. Evenimentul s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, în orașul Chișinău. La întreceri, au participat peste douăzeci de echipe. Competițiile s-au desfășurat 3 zile. Potrivit juriului, lupta pentru titlu […] Post-ul Tinerii sportivi din Gauzeni, campioni republicani la tenis apare prima dată în ImpulsTV.
30 ianuarie 2017
23:17
Vladimir Matcovschi. L-am cunoscut modest, calm, înzestrat cu calități de lider și experiență. Omul care nu doar și-a iubit profia, dumnealui a trait-o. Profesional la superlativ, Vadim Matcovschi a investit aniit toată energia în oamenii cu care a muncit cot la cot și în cei care solicitau ajutorul dumisale. Dumnezeu l-a înzestrat cu crezul în […] Post-ul Vadim MATCOVSCHI, plecat la cele veșnice apare prima dată în ImpulsTV.
26 ianuarie 2017
19:58
Asociația Presei Independente a premiat, azi, învingătorii concursului de eseuri pentru elevi la tema DREPTURILE OMULUI. Concursul e la cea de a doua ediție. Din cele 40 de materiale prezentate, Juriul a apreciat ca fiind cele mai bune eseurile scrise de Valeria GNACIUC din Cubolta, raionul Sângerei, și Ariadna IGNATIUC din Orhei. Un grup de […] Post-ul Daniela CIORICI din Șoldănești printre autorii celor mai bune eseuri apare prima dată în ImpulsTV.
23 ianuarie 2017
22:07
La începutul viitorului an de studii, elevii de la liceul teoretic din satul Cotiujenii Mari ar putea beneficia de puncte sanitare nemijlocit în incinta instituţiei. Acest lucru îl promit constructorii, antrenaţi la realizarea proiectului „Renovarea blocurilor sanitare în liceu”, susţinut financiar de guvernul SUA. Iniţial, încăperile şcolii medii din satul Cotiujenii Mari erau dotate cu […] Post-ul Comandații Armatei SUA susțin elevii din la Cotiujenii Mari apare prima dată în ImpulsTV.
22 ianuarie 2017
20:58
Şedinţa de judecată Cazimir Trocin, şeful Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti, împotriva jurnalistului Victor Sofroni din nou a fost amânată. De această dată, judecătoarea Ramona Moşneguţu a refuzat examinarea pe motiv că pe parcursul activităţii în cadrul procuraturii raionului Şoldăneşti, împreună cu jurnalistul Victor Sofroni a realizat mai multe reportaje pe cazuri de rezonanţă. Anume pentru […] Post-ul Şedinţa de judecată împotriva jurnalistului Victor Sofroni din nou a fost amânată apare prima dată în ImpulsTV.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.