Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație

Impuls TV, 20 martie 2017 23:27

Au găsit raiul pe pâmânt şi nu vor să-l lase pentru nimic în lume. Localitatea este amplasată în părdure, lângă un iaz. Este vorba despre cătunul Odaia, din raionul Şoldăneşti, despre care Impuls TV a mai comunicat. La doi ani distanţă de la ultima noastră vizită, localitatea s-a îmbogăţit cu încă o familie, venită din […] Post-ul Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație apare prima dată în ImpulsTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Impuls TV

Acum 24 ore
14:26
Locul femeilor nu este doar la cratiță. O spun bărbații din raionul Șoldănești. Ei cred că femeia se descurcă mai bine, decât bărbatul. În toate domeniile, inclusiv cel politic. Calitățile de care dispun femeile pentru a face față provocărilor din viața politică, socială și culturală ar fi empatia, răbdarea, și perseverența. La Șoldănești, bărbații vor […] Post-ul FEMEILE în avangardă apare prima dată în ImpulsTV.
Ieri
15:56
Elena LUPAN, meșteriță din satul Șestaci, raionul Șoldănești                Rodica BUJOR, întreprinzătoare, orașul Șoldănești Visele nu au termen de valabilitate. Nu contează cât timp aştepţi, important e ca acestea să se îndeplinească. Este şi cazul a două femei din raionul Şoldăneşti, care după decenii întregi şi-au văzut visul din […] Post-ul Visele nu au termen de valabilitate pentru oamenii iscusiți apare prima dată în ImpulsTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:56
Tatiana Lisnic, originară din Cobâlea, Şoldăneşti, a susținut admiterea la Conservatorul de Stat „G.Muzicescu” (Actuala Academie de Muzică şi Arte), având deja la activ Colegiul „Ştefan Neaga”. Studiind la colegiu, un timp activase ca solictă în Orchestra prezidenţială. La Concursul naţional „A.Stârcea”, organizat de Maria Bieşu, luase Premiul Uniunii Compozitorilor din Moldova. Dar când a […] Post-ul MOLDOVA+ Tatiana LISNIC: Să mă întorc acasă și să găsesc mai multă lume FERICITĂ apare prima dată în ImpulsTV.
24 iulie 2017
20:46
Implicarea femeilor în viaţa politică a comunităţii Cum participă femeile în politica si cum percepe societatea implicarea lor in viata politica, in special a comunitati. Despre aceasta discutăm astăzi cu. Silvia Moscalu, manageră şcolară, satul Cuşmirca Pavel Drăguţă, consilier raional, satul Răspopeni Tatiana Badan, preşedintă CALM, şi Elena Ratoi, managera de componenta a programului ONU […] Post-ul Implicarea femeilor în viaţa politică a comunităţii între DA și NU apare prima dată în ImpulsTV.
23 iulie 2017
23:06
Interviu cu Veaceslav PALII, directorul spitalului raional Șoldănești, privind optimizarea instituțiilor din medicină Post-ul Reforma instituțiilor din ocrotirea sănătății va spori calitatea și accesul la serviciile medicale? apare prima dată în ImpulsTV.
22 iulie 2017
16:16
Sfatul medicului cu Diana VĂDĂNESCU, stomatolog, spitalul raional Șoldănești Post-ul Dinții, un soi de vameși capricioși apare prima dată în ImpulsTV.
21 iulie 2017
18:06
Agricultorii strâng pâinea de pe câmpuri. Până în acest moment, în raionul Șoldănești, grânele au fost recoltate de pe jumătate suprafața totală de peste 9 mii de hectare, cât au ocupat culturile cerealiere din teritoriu. În gospodăria agricolă din satul Pohoarna, treieratul este pe sfârșite. Echipa de aici a treierat și a dus în depozite […] Post-ul Secerișul culturilor cerealiere, ajuns la ecuator apare prima dată în ImpulsTV.
20 iulie 2017
20:06
„O şcoală prietenoasă copiilor” şi vara. Copiii din satul Poiana, raionul Şoldăneşti, îşi petrec timpul frumos şi util la şcoală. Pe parcursul verii, administraţia gimnaziului le organizează diverse activităţi sportive şi distractive. Elevii spun că vin cu plăcere la şcoală pentru că aici se distrează. Nu au bani pentru foi de odihnă, dar asta nu […] Post-ul O școală prietenoasă copiilor și vara, la Poiana apare prima dată în ImpulsTV.
19 iulie 2017
17:26
Două sate din același raion cu istorii și destine diferite. Unul prosperă, altul e pe cale de dispariție. În Rogojeni, oamenii o duc bine pentru că au locuri de muncă. În schimb, la Pohoarna, tot mai mulți pleacă peste hotare și nu mai revin la baștină. actualmente, aici, aproximativ o sută din cele 700 de […] Post-ul Sate megieșe, destine diferite apare prima dată în ImpulsTV.
18 iulie 2017
19:46
Judecătoria Orhei, cu sediul la Şoldăneşti, a respins cererea de chemare în judecată a fostului primar de Şoldăneşti, Alexandru Tinică, împotriva jurnaliştilor Victor Sofronii şi Natalia Rotari de la Impuls TV. Instanţa a decis că cererea reclamantului este neîntemeiată. Alexandru Tinică insistă că jurnaliştii, într-o investigaţie jurnalistică, ”i-au lezat dreptul la respetctul vieţii private”. Alexandru […] Post-ul Ex-primarul Alexandru Tinică acuză Impuls TV că i-a lezat dreptul la respetctul vieţii private apare prima dată în ImpulsTV.
17 iulie 2017
18:26
Două absolvente de la liceul „Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti vor primi diploma preşedintelui Republicii Moldova. Tinerele au cea mai mare în raion medie a notelor la examenele de bacalaureat din acest an. Kamelia Gonţa a obţinut trei note de ”9” şi un ”8”. Media generală a notelor de pe parcursul anilor de studii […] Post-ul Lideri, de pe băncile școlii apare prima dată în ImpulsTV.
16 iulie 2017
08:16
Sfatul medicului cu Anastasia CALUGHER, oftalmolog, spitalul raional Șoldănești Post-ul OCHII, oglinda sufletului tău apare prima dată în ImpulsTV.
13 iulie 2017
19:36
Doar fiecare al treilea locuitor al raionului Şoldăneşti apt de  muncă este angajat oficial. Ceilalţi peste 15.000 nu au un serviciu stabil, însă numai a cincea parte dintre ei sunt înregistrați la Agenţia de ocupare a forţei de muncă. Mulți oameni de la sat sunt nevoiţi fie să lucreze cu ziua la baştină, fie să […] Post-ul Șomeri – mulţi, locuri de muncă — puţine apare prima dată în ImpulsTV.
12 iulie 2017
20:57
7 milioane de lei pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor din raionul Şoldăneşti. Aceasta este suma care a fost oferită de către Fondul rutier, fapt anunțat în cadrul şedinţei extraordinare din 30 iunie a anului curent a Consiliul raional Şoldăneşti. Consilierii urma să aprobe programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile raionale. Conform deciziei CR, […] Post-ul 7 milioane lei pentru reparația și întreținerea drumurilor. Care anume drumuri vor fi reparate? apare prima dată în ImpulsTV.
10 iulie 2017
22:17
Nu așteptă mila statului, nu cere ajutor social și nici nu vrea să audă că ar putea fi cândva șomer. Anatolie Atamanenco, din satul Cușmirca, raionul Șoldănești, este cioban la oile lui. Bărbatul spune că pentru el oile nu sunt doar animale, ci sunt parte din sufletul lui. Pornind de la câteva oi, dăruite de […] Post-ul Anatolie ATAMANENCO: Nu mă rușinez să mi se spună că sunt cioban apare prima dată în ImpulsTV.
15:57
Pentru a fi competitivi pe piață și pentru a-și asigura buna funcționare, agenții economici din raionul Șoldănești, care activează în sectorul agricol își diversifică activitatea. De rând cu culturile agricole pe care le produceau tradițional, printre care porumbul, floarea soarelui și grâul, aceștia cultivă culturi noi. Spre exemplu, asociația condusaă de Gheorghe Cojocari din Cotiujenii […] Post-ul Agricultorii din Șoldănești își consolidează pozițiile apare prima dată în ImpulsTV.
9 iulie 2017
09:46
Sfatul medicului cu Larisa LUPAN, medic, spitalul raional Șoldănești Post-ul REUMATISMul, rezultat al influenței factorilor climaterici apare prima dată în ImpulsTV.
8 iulie 2017
12:56
Tocmai din Ungaria au fost aduşi 300 de pui de fazani pe teritoriul raionului Şoldăneşti. După ce se vor obişnui cu clima din regiune, păsările vor fi trasferate în pădurile din preajma satelor Rogojeni, Zahorna, Răspopeni, Dobruşa, Cobâlea, Salcia, Curătura, Glingeni şi Olişcani. An de an, specialiştii de la Asociaţia vânătorilor şi pescarilor din Moldova […] Post-ul 300 de fazani la Șoldănești, din Ungaria apare prima dată în ImpulsTV.
6 iulie 2017
20:06
A trecut mai mult de jumătate de secol, dar ei n-au uitat. Mulți locuitori ai raionului Şoldăneşti şi acum simt fiori, când văd şi aud locomotive şi vagoane. La 6 iulie curent, la monumentul din faţa gării feroviare, victimele deportărilor staliniste şi urmaşii lor au comemorat cei 68 de ani de la deportarea în masă […] Post-ul Și acum, după jumătate de secol, îi trec fiorii, când văd locomotiva apare prima dată în ImpulsTV.
00:06
Agricultorii din raionul Şoldăneşti au dat startul recortării. În aceste zile, pe câmpurile raionului, gospodarii strâng rapiţa, orzul şi mazărea. Deşi recolta este mai mică, decât cea din anul trecut, agenţii economici din raion se mulţumesc cu roadnicia  obținută. În acest an, Vasile Belous, din satul Alcedar, pentru prima oară a plantat rapiţa. Iniţial avea […] Post-ul Tehnologii noi și roade bogate, la Alcedar apare prima dată în ImpulsTV.
4 iulie 2017
17:26
Condiţii europene la grădiniţa din satul Şestaci. Graţie unui proiect, finanţat de Fondul de Eficienţă Energetică, la iarna care vine, instituţia preşcolară va fi încălzită în toate încăperile, lux de care nu a avut parte până acum. Cazanele pe biomasă, care funcţionează pe peleți, şi panourile solare achiziţionate din proiect au fost deja instalate. Administraţia […] Post-ul Picii din Șestaci, în grădiniță modernă apare prima dată în ImpulsTV.
3 iulie 2017
17:06
La 2 iulie, în ziua trecerii în lumea celor drepți a lui Ștefan cel Nare și Sfânt, la Cobâlea, în preajma monumentului Marelui Voievod al Moldovei, a avut loc un miting de comemorare a Domniei sale. Evenimentul a încheiat cu depuneri de flori. Post-ul Cu flori și rugă la Ștefan cel Mare apare prima dată în ImpulsTV.
30 iunie 2017
20:16
Sfatul medicului cu Mariana BOTNARENCO, gastrolog, spitalul raional Șoldănești Post-ul Suntem ce CONSUMĂM apare prima dată în ImpulsTV.
29 iunie 2017
22:06
Curajul de a investi în Moldova banii câștigați peste hotare Moldoveni, veniți acasă! e îndemnul Guvernului care are un program cofinanțat de UE de atragere a investițiilor migranților moldoveni. Nu toți însă îndrăznesc să aibă încredere și să investească în țara cu un rating scăzut în domeniul siguranței investițiilor. Mulți dintre cei care revin o fac, […] Post-ul Curajul de a investi în Moldova banii câștigați peste hotare apare prima dată în ImpulsTV.
28 iunie 2017
22:16
33 de note negative au luat în sesiunea de BAC din acest an cei 74 de liceeni din raionul Şoldăneşti. Cel mai bun rezultat a fost o notă de 8 şi trei de 9 pe care le-a obţinut o absolventă a liceului teoretic „Ştefan cel Mare” din oraş. Deşi majoritatea liceenilor din raionul Şoldăneşti deja […] Post-ul 33 de note negative au luat în acest an liceeni din raionul Şoldăneşti apare prima dată în ImpulsTV.
27 iunie 2017
20:36
Iurie CIOBAN, întreprinzător, satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești Unii nu-şi pot găsi de lucru după profesie, alţii nu sunt mulţumiţi de alegerea făcută pentru că ar avea un salariu mic. Sunt, însă, şi oameni care au trecut peste toate obstacolele şi acum au afacerea lor. Este povestea unor tineri din raionul Şoldăneşti, care au ajuns […] Post-ul Cine-i harnic și muncește, obstacolul îl depășește apare prima dată în ImpulsTV.
24 iunie 2017
21:46
Vadim GROSU, directorul Centrului de Sănătate Publică din Șoldănești, despre INTOXICAȚIILE alimentare Post-ul Spălatul pe mâini, obstacol în calea INTOXICAȚIILOR alimentare apare prima dată în ImpulsTV.
22 iunie 2017
20:27
Sute de creştini ortodocşi din ţara noastră, din Rolânia, Ucraina şi din Belarus au venit să o cinstească pe sfânta Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca din raionul Şoldăneşti. Slujba divină a fost oficiată de un sobor ales din preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Vladimir, mitropolitul Moldovei. În cadrul evenimentului, maica stareţă, egumena Vera, […] Post-ul Au venit la Cușelauca să o cinstească pe sfânta Agafia apare prima dată în ImpulsTV.
21 iunie 2017
19:16
  Marina Cazacu, întreprinzătoare, orașul Șoldănești   Agenţia de ocupare a forţei de muncă din Şoldăneşti îi ajută pe tineri să-și realizeze visurile. Graţie cursurilor de formare profesională, mai multe femei şi-au deschis afaceri la baştina. Marina Cazacu este una din ele. Fiind dintr-o familie cu mulţi copii, n-a avut posibilitatea să facă o facultate. […] Post-ul De la cursuri de frizer, la propria afacere apare prima dată în ImpulsTV.
20 iunie 2017
18:16
Investesc sute de mii de lei în agricultură, apoi pierd totul într-o singură zi din cauza grindinei, înghețului sau a altor calamități naturale. Agricultorii moldoveni nu își asigură aproape deloc recoltele, chiar dacă autoritățile au creat un fond prin care subvenționează 50 la sută din suma poliței de asigurare. Astfel, circa o treime din cele […] Post-ul De ce agricultorii moldoveni nu-și asigură culturile? apare prima dată în ImpulsTV.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.