Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație

Impuls TV, 20 martie 2017 23:27

Au găsit raiul pe pâmânt şi nu vor să-l lase pentru nimic în lume. Localitatea este amplasată în părdure, lângă un iaz. Este vorba despre cătunul Odaia, din raionul Şoldăneşti, despre care Impuls TV a mai comunicat. La doi ani distanţă de la ultima noastră vizită, localitatea s-a îmbogăţit cu încă o familie, venită din […] Post-ul Cătunul Odaia, raiul ocolit de civilizație apare prima dată în ImpulsTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Impuls TV

Acum 8 ore
22:46
Activitatea a debutat cu un atelier de lucru creativ, găzduit de biblioteca publică orășenească. În cadrul acestuia, copiii au elaborat pliante consacrate abandonului de domiciliu și care aveau înscrise mesaje despre subiectul abordat. Ulterior, în comun cu polițiștii, copiii au distribuit trecătorilor pe aleia parcului public flori și panglice albastre. Participanții la flash mob au […] Post-ul Copiii sensibilizează societatea: iubiți copiii apare prima dată în ImpulsTV.
Ieri
01:27
“Invizibili printre noi”! Acesta a fost sloganul flash-mobului desfășurat, la Șoldănești, în cadrul campaniei de infomare cu privire la traficul de persoane. Evenimentul s-a desfășurat în centrul orașului Șoldănești. Trecătorii au putut citi pe siluetele expuse experiența prin care au trecut unii ceățeni, devenind victime ale traficului de ființe. Organizatorii flash-mobului au venit din capitală […] Post-ul Nu tolerați traficul de ființe apare prima dată în ImpulsTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
05:25
Ziua uşilor deschise la procuratura raionului Şoldăneşti. Cetăţenii au fost aşteptaţi pentru a li se oferi un sfat, a le asculta păsul. E o tendinţă de a familiariza oamenii cu activitatea celor chemaţi să stea de veghe respectării legislaţiei. Potrivit datelor oferite la procuratura Şoldăneşti, în anul curent instituţia a acordat o atenţie sporită folosirii […] Post-ul Ziua uşilor deschise la procuratura raionului Şoldăneşti. Au sfințit și edificiul apare prima dată în ImpulsTV.
19 mai 2017
00:16
A fi poștaș pe timp Skype Extinderea internetului și digitalizarea multor servicii pot transforma meseria de poștaș – și așa nepopulară și prost plătită – în una „pe cale de dispariție”. Ana Gherciu, moldova.org Elena Frate, poștașă în satul Ișnovăț, raionul Criuleni, distribuie corespondența de 14 ani și observă cum geanta ei se face tot mai ușoară. […] Post-ul apare prima dată în ImpulsTV.
18 mai 2017
21:27
Petras Austrevicius, membru al Parlamentului European (Lituania), raportor pentru Moldova din partea Comisiei pentru politică externă, îm discuții cu jurnaliști din Moldova despre restantele țării noastre in realizarea vectorului european Post-ul Petras Austrevicius: Moldova mai are restanțe în realizarea vectorului european apare prima dată în ImpulsTV.
16 mai 2017
00:57
Vor o școală mai verde! Sunt mici, dar tind încă din copilărie să fie utili societății. Elevii clasei a IX-a de la gimnaziul din satul Alcedar, raionul Șoldănești, au participat la o lecție publică neobișnuită în cadrul orei opționale „Surse de energie regenerabilă”. Profesoara lor, Aurelia Șveț, care este și autoarea mai multor manuale și […] Post-ul Vor o ”școală verde”, cu surse de energie regenerabilă apare prima dată în ImpulsTV.
16 mai 2017
20:57
Sistemul educațional din Republica Moldova nu-i prea ajută pe tineri să-și aleagă profesia, astfel că mulți optează pentru una „la modă”, dar fără cerere pe piața muncii. Victoria Colesnic, moldova.org Tinerii din Republica Moldova aleg meserii „la modă”, dar fără cerere pe piața muncii. Școala profesională nr. 2 din Chișinău O dată la câteva luni, Marilena […] Post-ul În căutarea unei meserii pentru o viață apare prima dată în ImpulsTV.
20:57
Sistemul educațional din Republica Moldova nu-i prea ajută pe tineri să-și aleagă profesia, astfel că mulți optează pentru una „la modă”, dar fără cerere pe piața muncii. Victoria Colesnic, moldova.org Tinerii din Republica Moldova aleg meserii „la modă”, dar fără cerere pe piața muncii. Școala profesională nr. 2 din Chișinău O dată la câteva luni, Marilena […] Post-ul În căutarea unei meserii pentru o viață apare prima dată în ImpulsTV.
15 mai 2017
21:27
Alternative 4 Cimislia Cine sunt sustinatorii Moldovei Post-ul Cine sunt susținătorii Moldovei? apare prima dată în ImpulsTV.
15:47
Şhow de excepţie la Şoldăneşti. Timp de două zile, în raion, s-a desfăşurat etapa a treia a Campionatului naţional Off Road. Microbiştii au avut parte de momente pline de emoţie şi adrenalină. Piloţii cu maşini de teren s-au întrecut la diverse probe, având misiunea să depăşească un şir de obstacole. Pentru munca şi curajul lor, […] Post-ul Automobile de teren pe câmpul de luptă, la Șoldănești apare prima dată în ImpulsTV.
11 mai 2017
19:37
Cu prilejul Zilei EUROPEI, Pirkka Tapiola șef al delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a organizat, la 10 mai 2017, o recepție. Printre jurnaliștii invitați la activitate a fost si Victor Sofronii, directorul Impuls TV. La receptie au fost prezenti Pavel Filip, primministrul Republicii Moldova, diplomati, lideri de opinie din tara. Pirkka Tapiola este un […] Post-ul Receptie consacrata Zilei Europei apare prima dată în ImpulsTV.
9 mai 2017
00:47
La Şoldăneşti, autorităţile împreună cu cetăţenii au marcat Ziua Victoriei şi Ziua Europei, duminică, 7 mai, în cadrul unui marş memorial şi un miting la monumentul ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă. Coloana a fost condusă de un grup de cetățeni, care aveau fotografiile rudelor căzute în cel de-al Doilea Război Mondial. Post-ul Ziua Victoriei şi Ziua Europei, marcate la Șoldănești apare prima dată în ImpulsTV.
8 mai 2017
00:27
Așa cum toţi cei peste 50 șoldăneșteni participanţi la cel de-al doilea război mondial, care revenise la baștină, au trecut în nefiinţă, pentru a-i comemora pe cei care și-au dat viața pentru libertatea noastră, la Șoldănești a fost organizat un marș al memoriei. Coloana a fost condusă de un grup de cetățeni, care aveau fotografiile […] Post-ul Marșul memoriei, cu fotografii ale eroilor căzuți apare prima dată în ImpulsTV.
7 mai 2017
18:37
Festivalul cântecului pascal, la mănăstirea Cușelăuca. Ediția 2017. Partea 2. Post-ul Laude Domnului, la festivalul cântecului pascal, la mănăstirea Cușelăuca-2 apare prima dată în ImpulsTV.
6 mai 2017
18:47
Cine este obligat să te ajute în identificarea unui loc de muncă? Post-ul Ești șomer în Moldova. Știi ce trebuie să faci? apare prima dată în ImpulsTV.
18:47
Are 40 de ani și n-a lucrat oficial nicio zi. Pentru acest bărbat din Ialoveni, ziua de mâine e o necunoscută. Ca el sunt mii de moldoveni. Post-ul Invizibili pe piața muncii apare prima dată în ImpulsTV.
5 mai 2017
18:07
Laude Domnului, la festivalul cântecului pascal, la mănăstirea Cușelăuca , ediția 2017 Post-ul Laude Domnului, la festivalul cântecului pascal, la mănăstirea Cușelăuca apare prima dată în ImpulsTV.
3 mai 2017
23:57
Nu au apă de două luni şi nimeni nu se grăbeşte să repună în funcţie apeductul lor. Asta o declară locuitorii de pe strada Bujorilor din preajma uzinei de beton armat din Şoldăneşti. Oamenii spun că furnizarea apei potabile ar fi fost sistată pe motiv că s-ar fi spart ţava centrală. Deşi s-ar fi adresat […] Post-ul Cu apeduct, dar fără apă apare prima dată în ImpulsTV.
12:07
Literatura, istoria şi cultura românească sunt o pasiune pentru elevii ginmaziilor şi liceelor din raionul Şoldăneşti. Pentru a demonstra acest lucru, ei au paricipat la concursul , care s-a desfăşurat în ultima zi a lunii aprilie. Lucrările a şase elevi au fost apreciate drept cele mai bune. La etapa naţională va merge Lucia Prodan, eleva […] Post-ul Lucia Prodan, din Răspopeni, va merge la etapa republicană a concursului „La izvoarele înţelepciunii” apare prima dată în ImpulsTV.
2 mai 2017
17:57
Un băiețel de 2 ani din satul Pohoarna, raionul Șoldănești, a căzut în fântâna din curtea casei și a murit. Deși rudele au reacționat promt și l-au scos în vreo 15 minute de la incident, micuțul nu a putut fi salvat. Potrivit lui Andrei Bulat, primarul satului Pohoarna, tragedia a avut loc în seara zilei […] Post-ul Un copil de 2 ani a căzut în fântâna din curtea casei apare prima dată în ImpulsTV.
10:17
Expoziția ”Fabricat în Republica Moldova” zilele trecute a fost găzduită de Casa culturii din orașul Ploiești, județul Prahova din România. Acțiunea a avut drept scop fortificarea relațiilor de colaborare dintre România și Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului român. La deschiderea expoziției ”Fabricat […] Post-ul Expoziția ”Fabricat în Republica Moldova”, trambulină pentru parteneriate de afaceri apare prima dată în ImpulsTV.
1 mai 2017
12:57
Reprezentanți ai autorităților publice locale din mai multe raioane din Moldova și județe din România au participat la ședința Eororegiunii Siret-Prut-Nistru. Evenimentul s-a desfășurat la Ploiești din județul Prahova, România. Raionul Șoldănești a fost repreyzentat de președinta raionului, Svetlana Rotundu. Chiar în debutul întrevederei, Ludmila Sfârloagă, vicepreședinta Eororegiunei ,,Siret-Prut-Nistru”, a punctat că scopul Asociaţiei este […] Post-ul Colaborarea spirituală, consolidată prin relații economice moldo-române apare prima dată în ImpulsTV.
25 aprilie 2017
19:17
Şoldăneştenii care au participat la lichidarea consecinţelor accidentului nuclear de la Cernobâl au primit medalii şi premii băneşti. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii celor 31 de ani de la declanşarea catastrofei. Îmbrăcaţi în uniforme militare, cu medalii la piept, majoritatea combatanţilor s-au prezentat în incinta Consiliului raional la festivitatea solemnă. Au trecut deja […] Post-ul Avaria de la Cernobâl, razboi nuclear nedeclarat apare prima dată în ImpulsTV.
21 aprilie 2017
15:58
Trei accidente rutiere pe aceiași porțiune de drum, pe parcursul a trei ore. Acestea s-au produs în preajma satului Olișcani, pe traseul Bălți-Râbnița. Mai întâi, din cauza precipitațiilor atmosferice căzute, a derapat de pe carosabil un microbuz. Acesta transporta un grup de elevi din raionul Edineț spre mănăstirea Saharna. Lilian Cazac, șeful secției situații excepționale […] Post-ul Trei accidente rutiere, pe același drum, în trei ore apare prima dată în ImpulsTV.
12:37
Să ne implicăm ori să aşteptăm? Am desprins această întrebare din genericul emisiunii noastre deloc întâmlător. Fiecare din noi doreşte ca în localitatea în care trăieşte să existe condiţiile necesare pentru un trai decent. Şi atunci răspunsul la întrebare e firesc şi logic: nu aşteptăm, ne implicăm! Dar cine şi cum să se implice în […] Post-ul Ne implicăm ori aşteptăm ca autoritțile să ne decidă soarta? apare prima dată în ImpulsTV.
20 aprilie 2017
17:41
În dimineaţa de 20 aprilie 2017, Moldova s-a trezit sub zăpadă. Copaci şi flori aplecate la pământ de povara zăpezii au văzut dimineaţa şi locuitorii raionului Şoldăneşti. Atmosfera pascală s-a transformat în una de Crăciun. Oamenii sunt îngroziţi şi le este frică să nu rămână fără roade. Iarna din aprilie i-a găsit pe toţi nepregătiţi. […] Post-ul Baba Dochia revine la mijloc de aprilie apare prima dată în ImpulsTV.
19 aprilie 2017
22:58
Nu uită tradiţiile. În a treia zi de Sfintele Paşti, locuitorii raionului Şoldăneşti s-au adunat la mănăstirea Cuşelăuca. Acolo, în curtea lăcaşului sfânt, s-a desfăşurat festivalul–concurs al cântecului pascal „Cu gândul la tine, Doamne”. La eveniment au evoluat colective de artişti amatori de copii şi maturi, coruri bisericeşti şi intepreţi individuali. An de an, cei […] Post-ul Au adus laude Domnului prin cântec pascal apare prima dată în ImpulsTV.
17 aprilie 2017
22:47
Inițial, administrația SA Salubritate Șoldănești anunțase fondatorii că îi convoacă la adunarea generală a acționarilor în cadrul căreia să facă bilanțul activității. Chiar dacă au trecut doi ani de la constituirea societății pe acțiuni, prmăriile care au participat la lansarea acestui agent economic încă nu au intrat în posesia acțiunilor care le revini. Managerul întreprinderii […] Post-ul SALUBRIZAREA: serviciu util. Cine îl consolidează ? apare prima dată în ImpulsTV.
15 aprilie 2017
21:47
Fundația Renato Usatâi a venit la Azilul din Șoldănești cu felicitări și daruri de Paste Post-ul Felicitări și daruri de Paste pentru cei de la AZIL de la Renato Usatâi apare prima dată în ImpulsTV.
13:57
Festivalul glumelor, la baștina lui Gheorghe URSCHI. Partea 2 Post-ul Festivalul glumelor, la baștina lui Gheorghe URSCHI apare prima dată în ImpulsTV.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.