foto | Miliardul furat a fost găsit și întors cetățenilor Republicii Moldova în cadrul expoziției „La Datorie”

Zugo.md, 17 februarie 2017 18:07

11 metri cubi și 10 tone de hârtie, cam asta înseamnă un miliard de dolari, cam așa arată gaura din bugetul statului. Artistul Ștefan Eșanu, împreună cu toți care i-au susținut ideea, a arătat întregii Moldove cum arată un miliard de dolari. Expoziția „La Datorie” s-a desfășurat ieri, 16 februarie, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum o oră
16:37
Acțiunile de restricție a vânatului de animale și păsări, inițiate de Ministerul Mediului, aduc rezultate și in raionul Ungheni. O dovadă în acest sens este un grup de șapte căprioare surprinse pe terernurile agricole din extravilanul localității Buzduganii de Jos.
16:27
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare sunt prezenți pe drumurile naționale, pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor neplăcute în trafic, întrucât în mai multe localități din țară persistă ceață și cad precipitații sub formă de lapoviță.
Acum 4 ore
14:57
Potrivit procurorului municipiului Chișinău, Igor Popa, în cazul atacului armat de la Stăuceni se examinează versiunea potrivit căreia bărbatul care a murit vineri s-ar fi târât până în mașină, fiind rănit în abdomen, a urcat în automobil unde a și murit. Ulterior, „camarazii” lui l-au aruncat jos.
14:27
Un caz tragic a avut loc noaptea trecută într-o familie din orașul Dondușeni. Un bebeluș de 5 luni a murit după ce mama acestuia, care nu consumase alcool, se juca cu el și l-a scăpat pe podea.
13:57
AIESEC în Chișinău anunță deschiderea aplicărilor pentru cei care doresc să profite la maxim de anii de studenție și să obțină experiențe unice. „Reach the next level” este mesajul campaniei de promovare din acest sezon. Dacă ești un tânăr energic în căutare de noi experiențe și vrei să treci la un alt nivel de dezvoltare, te îndemnăm să completezi formularul de înscriere pentru a deveni membru a celei mai mari rețele globale de tineri din lume.
13:37
Potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDI), din numărul total de 289.397 copii cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani, în I semestru al anului de studii 2016-2017 nu au fost școlarizați 115 copii, iar 148 de copii au abandonat studiile. Cele mai frecvente cauze ale neșcolarizării și abandonului școlar sunt refuzul părinților de a-și trimite copilul la școală, plecarea cu părinții peste hotare, vagabondajul, starea de sănătate.
13:37
După ce Catalogul tarifelor unice a fost modificat, toate instituțiile medicale operează cu prețuri noi. Astfel, serviciile medicale au devenit de câteva ori mai scumpe, unele de două ori, altele însă trei, cinci ori și chiar mai mult.
Acum 6 ore
12:37
Sâmbătă, 18 februarie, în Cramele Cricova s-a desfășurat primul și unicul în lume Festival subteran al vinului și muzicii stradale „Underland Wine&Music Fest”. Evenimentul a adunat un număr record de vizitator, dar și a înregistrat mai mulți indicatori demni de Cartea recordurilor Guinness.
12:27
Din necesitatea de a oferi mai multor tineri șansa de a acumula cunoștințele necesare și abilități practice în organizarea unor evenimente de calitate, împreună cu Agenția Națională pentru Turism Receptor. organizatorii au hotărât să redeschidă aplicările pentru programul de instruiri SUM Academy, ediția Event Management.
12:27
Actrița Angelina Jolie, aflată în Cambodgia pentru a promova filmul „First they killed my father”, a oferit un interviu pentru BBC. În cadrul acestuia, Jolie a fost rugată să comenteze divorțul de Brad Pitt și despre schimbările din viața ei.
12:07
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows (Programul de Stagiu Legislativ în SUA), runda 13 februarie – 7aprilie 2017.
11:57
Actrița Angelina Jolie, aflată în Cambodgia pentru a promova filmul „First they killed my father”, a oferit un interviu pentru BBC. În cadrul acestuia, Jolie a fost rugată să comenteze divorțul de Brad Pitt și despre schimbările din viața ei.
11:47
După ce acum câteva zile, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21, liderul PPDA, Andrei Năstase, a anunțat că Jurnal TV revine din luna martie, acum Val Butnaru, pe pagina sa de Facebook, a venit cu mai multe precizări, notează ZUGO.
Acum 8 ore
10:47
Potrivit IPN, administratorii rutelor de microbuz din Chișinău pregătesc un demers privind ajustarea tarifelor. La baza inițiativei ar sta faptul că din cauza cheltuielilor pe care le au, dar și din cauza tarifului neajustat de circa zece ani, nu le mai rămân bani ca să investească în unitățile de transport. Acesta ar fi și motivul pentru care șoferii încalcă orarului de circulație.
10:37
Vitalie Vlad, minorul de 17 ani, este unul din cei patru băieți implicați în omorul Cristinei Parhomenco, copila de 14 ani din Strășeni care și-a pierdut viața în seara zilei de 25 noiembrie 2016. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Psihiatrie după ce, la 8 februarie 2017, instanţa de judecată a admis demersul procurorului Procuraturii Străşeni, Tudor Bordan, autorizând transferul.
10:17
Organizaţia Studenţilor Basarabeni este o asociaţie neguvernamentală, non-profit şi neafiliată politic. A fost înființată în urma impulsului firesc al studenților basarabeni de a se afirma în mediul studențesc românesc și de a genera o întrepătrundere între specificul cultural basaraben și cel din România.
10:07
Mobile apps, 3D modeling & printing, UI/UX design, prelucrarea imaginilor în Photoshop/CorelDraw – acestea sunt doar câteva dintre temele abordate în cadrul trainingului „IT Academy”, desfăşurat în perioada 18-19 februarie şi care a adunat 30 de liceeni pasionaţi de tehnologii şi design din diferite regiuni ale ţării, precum Chişinău, Orhei, Drochia, Ialoveni, Ungheni, Călăraşi.
09:57
Imagini emoționante au fost surprinse de către salvatorii care, ieri, 20 februarie, au fost alertați de lucrătorii întreprinderii ATB-2 de pe str. Codrilor, 10. Din primele informații, aceștia au aflat că într-o gaură cu diametrul de 100 mm și adîncimea de 4 metri a căzut un cîine, care statea acolo mai mult de 27 de ore.
Acum 24 ore
19:37
În jurul orei 18:40, pe viaductul ce leagă sectorul Centru și Botanica al capitalei, trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier violent. Potrivit martorilor oculari, răniți nu sunt, iar un echipaj al poliției rutiere se îndreaptă deja către locul accidentului.
19:28
Stăpânii acestui câine de rasă Jack Russell au fost intens criticați de internauți, după ce l-au dus la veterinar ca să-i facă operații estetice. Mai exact, Marina Esmat, femeia de 37 de ani din Rusia, a vrut să-i „dea urechile mai jos”, întrucât nu îi plăcea forma pe care o aveau urechile naturale ale patrupedului.
18:57
Aniversarea de 15 ani a adolescentei Maya Henry nu a fost una obişnuită: organizată într-un complex de 20.000 de metri pătraţi în San Antonio, Texas, petrecerea a costat nu mai puţin de 6 milioane de dolari. Spaţiul a fost decorat cu cireşi înfloriţi, pereţi de trandafiri şi fântâni.
18:47
În urmă cu patru ani, Jane Park, o tânără de 17 ani, a cumpărat primul său bilet la loterie şi a câştigat premiul cel mare - 1 milion de lire sterline. Din acel moment, banii i-au schimbat viaţa.
18:47
Caz tragit s-a întâmplat în satul Borogani, raionul Leova. În urma unei explozii, un bărbat în vârstă de 40 de ani a murit. Incidentul a avut loc în propriul său garaj, în după amiaza zilei de astăzi.
17:57
Felul în care îți porți părul te reprezintă. De aceea este important să ai grijă de coafura ta, dar și să fii în pas cu noile tendințe. O dată cu sezonul cald, vin și schimbările, astfel ai putea să începi cu o coafură potrivită.
17:37
Criticii au notat că costumul bleu-ciel, cu bolero și rochie, semnat Ralph Lauren, în care Melanie Trump a apărut la ceremonia de învestire a soțului său a fost inspirată de la o altă fostă Primă Doamnă. Presa americană a scris mult pe seama acestui subiect după ceremonia de investire din 20 ianuarie, când Donald Trump a devenit official cel de-al 45-lea președinte al SUA.
Ieri
13:47
După ce o femeie de 53 de ani a primit o șansă la viață datorită transplantului de ficat prelevat de la tânărul din Mingir, omorât în bătaie în discobarul din sat, alte două persoane au beneficiat de mărinimia familiei tânărului care a decis să doneze organele acestuia.
13:47
Emoţiile sunt cele care la un moment dat se răsfrâng asupra sănătății noastre. Acestea pot declanşa la nivelul organismului numeroase afecţiuni, de la cele mai uşoare, până la boli grave. Atacurile de panică, stările de anxitate şi depresia sunt doar câteva dintre afecţiunile prin care organismul încearcă să se descarce.
13:37
De Dragobete vino să simți o cascadă de sentimente la evenimentul organizat de Consiliul Școlar al IPLT „O.Ghibu”. „The Love Quest” este locul perfect unde îți poți petrece ziua de Dragobete alături de persoana iubită sau să-ți găsești a doua jumătate.
12:57
Clubul Jurnaliștilor al Ligii Tineretului din Moldova vă invită la „Forum Jurnalism” la data de 25 februarie, între orele 15:00-19:00. Evenimentul se va desfășura în cadrul Summit Events.
18 februarie 2017
20:47
Cunoscuta bloggeriță de fashion și make up artista Ana Ciorici a trecut, de astăzi, în grupul celor peste 30 de ani. Cu această ocazie, frumoasa blondină a dat o petrecere de zile mari unde a strălucit la propriu.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.