foto | Miliardul furat a fost găsit și întors cetățenilor Republicii Moldova în cadrul expoziției „La Datorie”

Zugo.md, 17 februarie 2017 18:07

11 metri cubi și 10 tone de hârtie, cam asta înseamnă un miliard de dolari, cam așa arată gaura din bugetul statului. Artistul Ștefan Eșanu, împreună cu toți care i-au susținut ideea, a arătat întregii Moldove cum arată un miliard de dolari. Expoziția „La Datorie” s-a desfășurat ieri, 16 februarie, în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 4 ore
19:37
La 19 martie curent, un tânăr de 19 ani și-a omorât iubita de 21 de ani care, la momentul strangulării, era însărcinată. Mai mult, anume sarcina Irinei a și fost motivul pentru care moldoveanul a decis să-i ia viața și să o arunce într-un șanț din Treviso, Italia.
19:17
Mai mulți polițiști din Germania au venit în Republica Moldova pentru a desfășura o operațiune comună. Este vorba despre depistarea mașinelor de lux din țara noastră care au fost furate.
19:17
A fost diagnosticat cu Sindromul Dravet (Epilepsie Mioclonică Infantilă Severă), mutație de novo în gena SCN1A. Acesta este singurul caz de Sindrom Dravet confirmat genetic în Republica Moldova și, respectiv, medicii neuropediatri nu au experiență în monitorizarea cazurilor similare. Este vorba de Alexandru Boțan, un băiețel de 4 ani, care are mare nevoie de ajutorul tău.
18:57
Duminică, 9 aprilie, ora 9:00, vino la Liceul Academiei de Științe a Moldovei și participă la una din cele mai tari dezbateri ale acestei primăveri în cadrul proiectului „Cupa Interact 2.0.”.
Acum 6 ore
17:27
După ce au jucat o nuntă ca în povești, proaspeții nași – Lilu și Călin Roșca, alături de fini, au evadat pe câteva zile în Italia. Mai exact, vedeta a optat pentru Veneția, orașul unde se vor distra timp de o săptămână.
16:57
Mai mulți membri fondatori ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au anunțat că părăsesc formațiunea din cauza pozițiilor anunțate de conducerea partidului în raport cu mai multe subiecte de actualitate.
16:57
De curând a fost publicat „World Happiness Report” pentru 2017, astfel cunoaștem unde trăiesc cei mai fericiți oameni din lume. Iar pentru că mâncarea delicioasă se numără printre bucuriile vieții, ne-am dorit să aflăm ce mănâncă acești oameni. Iată care sunt gustările care-i încântă cel mai mult pe cei mai fericiţi oameni din lume.
16:27
O scrisoare de motivare bună și un eseu de aplicare reușit măresc șansele absolvenților de a fi inmatriculați la o universitate din străinătate. Primul Centru de Scriere Academică în limba engleză din Republica Moldova oferă consultanță gratuită la redactarea eseurilor și scrisorilor de motivare pentru aplicările la universitățile din străinătate. În cadrul proiectului participanții sunt instruiți gratuit de către profesori care au făcut masteratul și/sau doctoratul în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.
16:17
Referendumul național care va include patru subiecte asupra cărora ar urma să se expună poporul Republicii Moldova, decretul cu privire la organizarea și desfășurarea fiind semant la 28 martie curent de către președintele Igor Dodon, ar costa statul circa 75 de milioane de lei.
Acum 8 ore
15:57
O mămică din capitală se plânge că fetița ei, de nici doi anișori, a fost agresată de către educatoarea unei grădinițe private din capitală. Femeia a mers la grădiniță după ce fiica ei i-a povestit, prin gesturi și cuvinte, cum se procedează cu ea.
15:47
Fosta ministră a Finanțelor, în perioada 2008 – 2009, precum și Ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie, în perioada 2004 - 2008, poate fi admirată pe coperta revistei Forbes România. Mai exact, Mariana Durleșteanu a fost inclusă în „Top 50 a celor mai influente femei din România”, potrivit redacției Unimedia.
15:27
Veronica, de 17 ani, Marcu, de 12 ani și Maria, de 4 ani, sunt trei copii care, până mai ieri își făceau planuri de viitor. Totul s-a năruit atunci când au primit un apel telefonic în care li se spunea că mama lor, cea care de mai mulți ani muncea în Italia pentru a le oferi o viață mai bună, a decedat subit.
15:17
Primăria municipiului Chişinău informează despre demararea lucrărilor de organizare a circulaţiei rutiere cu sens giratoriu la intersecţia străzilor Uzinelor - Industrială. Lucrările sunt executate de ÎM Regia „Exdrupo”.
15:17
Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în cauza Savotchko și este obligată să achite reclamantei 5000 de euro. După ce instanțele nu i-au făcut dreptate într-o neînțelegere pe care a avut-o cu mama sa legată de împărțirea unui imobil, Olga Savotchko, o locuitoare din Chișinău, s-a adresta la Înalta Curte.
14:17
BAA „Popa şi Asociaţii” oferă două burse de 500 euro pentru studenţii de la Drept. La concurs se pot înscrie studenţii anilor III-IV de la facultăţile de drept din cadrul instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova.
Ieri
20:27
Încă trei oameni de cultură declară că susțin inițiativa lansată de PD, spunând că votul uninominal presupune atât responsabilizarea deputaţilor, cât şi a poporului.
20:17
Astăzi, la 28 martie, președintele Igor Dodon, care a împlinit la 23 martie 100 de zile de la investirea în funcția respectivă, își prezintă raportul de activitate în fața mass-media. Întregul dialog este transmis și on-line și poate fi urmărit mai jos.
19:58
Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est, sărbătorește astăzi deschiderea celei de-a 26-a baze aeriene la Chișinău, în Republica Moldova.
16:17
Călin Vieru, fost deputat PLDM, salută inițiativa lansată de Vlad Plahotniuc privind votul pe circumscripții uninominale.
12:58
Cea mai sexy femeie din Moldova în anul 2016, Vlada Bernevec, îi îndeamnă pe toți doritorii de a face o faptă bună în ajunul Sfintelui Paște să se alăture unei cauze nobile și să ajute o familie din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.
11:47
Șeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala ÎS Căile Ferate, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament de 300 000 de lei, ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte.
11:37
Recent, o femeie în vârstă de 44 ani, s-a adresat după ajutorul poliţiştilor sectorului Râşcani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, comunicând că i-au fost furate din locuinţă mai multe lucruri în valoare de aproximativ 50.000 lei.
11:28
Atunci când vine vorba de arta culinară, minunății putem vedea multe. Aceste torturi, însă, sunt adevărate omagii aduse naturii și, în special, florilor. Privindu-le, nici nu-ți va veni să crezi că sunt comestibile. De fapt, cine ar putea fi atât de „răufăcător” încât să îndrepte cuțitul spre ele?
11:07
Trei tineri cu vârstele cuprinse între 17 ani şi 19 ani, originari din raioanele Ialoveni, Hînceşti şi Teleneşti, au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi de comiterea jafurilor stradale în serie pe teritoriul Capitalei.
11:07
Natalia Cavcaliuc este studentă în anul I la Facultatea Pedagogie a Universității de Stat din Tiraspol cu sediul în Chișinău. Are o pasiune aparte pentru cărți și arta scrisului, aceasta fiind editoarea unui blog personal.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:17
Dacă ești un student acitv, dorești schimbări în sistemul educațional și ai multe idei și timp liber, atunci nu evita șansa de a deveni membru ASM!
21:07
HOFS este un seminar organizat de către Voluntarii CNTM pentru elevii liceeni care se orientează spre studii universitare după absolvirea ciclului liceal. Toți liceenii care și-au pus vreodată întrebări referitor la metode de aplicare la universitate, viața de student în țară, dar și peste hotare, programe de studii, învățarea rapidă a limbilor străine, metode de a eficientiza gestionarea banilor și a timpului, mijloace prin care se poate depăși stresul cauzat de studii și examene, precum și multe alte activități interactive, se vor regăsi în cursurile și activitățile din cadrul seminarului.
20:47
În acest weekend s-a desfășurat cea de-a treia semifinală a concursului POT Music, câștigătorul căreia a fost desemnată trupa „Godby”. Astfel, pe 9 aprilie, în cadrul finalei, tinerii se vor „bate” pentru marele trofeu cu trupele Hi, Mum (Comrat), Claps (Chișinău) și The Glimpse (Chișinău).
20:07
Moldovenii noștri și, mai ales, moldovencele devin cunoscuți peste tot în lume și nu mai este o noutate faptul că domeniile în care excelează sunt pe cât se poate de variate. O dovadă în plus este Olesea Damian.
19:47
Angelina Jolie și-a concediat fratele. După ce James Haven s-a plâns că jobul este epuizant, starul de la Hollywood a luat decizia de a renunța la serviciile sale.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.