Retrospectiva alegerilor prezidențiale din 30 octombrie 2016

Politics, 17 februarie 2017 18:07

Conferința are drept scop analiza modului de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale din 2016. Evenimentul reunește experți naționali și internaționali ce au făcut parte din misiunile de observare a scrutinului, judecători, persoane care au activat în cadrul organelor electorale, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai concurenților electorali, instituțiilor mass-media, ai societății civile, precum și parteneri de dezvoltare ai Comisiei Electorale Centrale. Subiectele puse în discuție vizează perfecționarea cadrului legal electoral în contextul scrutinului prezidențial, informarea alegătorilor și campanii de sensibilizare, votarea peste hotare. De asemenea s-a discutat despre transparența finanțării activității grupurilor de inițiativă și a campaniei electorale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 30 minute
17:07
„Prezentarea operativă și calitativă a datelor statistice este un factor foarte important în procesul de elaborare și implementare a strategiilor și programelor de dezvoltare națională”, a afirmat viceprim-ministrul, Octavian Calmîc. Totodată, referindu-se la interacțiunea cu mediul de afaceri, ministrul Economiei a solicitat minimalizarea numărului de rapoarte solicitate, precum și excluderea aplicării măsurilor de constrîngere față de agenții economici. „Noi trebuie să stabilim relații reciproc avantajoase cu mediul de afaceri, să-l susținem și încurajăm să activeze cît mai eficient, dar nu să-l constrîngem prin introducerea unor rapoarte inutile și fără efect atît asupra activității BNS, cît și a agenților economici”, a menționat ministrul Economiei.
Acum o oră
16:37
Printre cele 47 de persoane aflate pe banca acuzaților, 44 se află în detenție preventivă, iar alți trei sunt dați în urmărire generală, fiind judecați în contumacie. Acuzații, unii îmbrăcați în costume și cu cravată, au fost conduși la tribunal de forțele de securitate în fața camerelor de televiziune și sub huiduielile și fluierăturile spectatorilor, au constat jurnaliști AFP la fața locului. Președintele Erdogan era în vacanță împreună cu familia sa în stațiunea balneară Marmaris, în provincia Mugla, în timpul puciului eșuat din 15 iulie. Potrivit lui, un comando de militari puciști transportat cu elicopterul a luat cu asalt complexul hotelier în care se afla el. „Dacă rămâneam acolo 10 sau 15 minute în plus, aș fi fost ucis sau capturat", a declarat Erdogan într-un interviu acordat CNN la 18 iulie 2016.
Acum 2 ore
16:07
Oficialii au examinat un şir de subiecte ce ţin de stadiul actual şi perspectivele relaţiilor moldo-israeliene, inclusiv în contextul pregătirii vizitei Ministrului Andrei Galbur în Statul Israel preconizată pentru începutul lunii martie curent.
15:37
Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, Andrian Candu a menționat că Acordul cu FMI înseamnă nu doar finanțare, dar în primul rând suport în implementarea reformelor asumate. Andrian Candu a anunțat că autoritățile au elaborat o agendă de reforme, discutată la o şedinţă comună Guvern – Parlament. Potrivit lui, cele două instituţii îşi vor coordona în continuare acţiunile pentru implementarea cu succes a reformelor. Anii 2017-2018 urmează să devină ani ai abordărilor moderne, ai dezvoltării și construcției instituționale, a subliniat Andrian Candu. Președintele Parlamentului a prezentat acțiunile întreprinse pentru modernizarea cadrului legal în sectorul energetic, transparentizarea procedurilor de procurare a surselor energetice, precum și măsurile adoptate pentru consolidarea rolului și creșterea independenței Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), conform cerințelor internaţionale.
Acum 4 ore
15:07
„În cadrul „Cabinetului din Umbră”, care va fi prima emisiune speciala din acea zi, voi răspunde la mai multe întrebări și nu numai. Vor urma ediții speciale ale emisiunilor: Acasă devreme, Popcorn show la Jurnal FM (o premiera!), Veranda, Știri, Ora expertizei, Ora de Ras!”, a scris Butnaru pe pagina sa de Facebook.  Amintim că la 16 ianuarie curent, Jurnal TV și-a modificat esențial grila de emisie, din motiv că a fost silit să părăsească sediul Sky Tower, unde închiria spații. Sky Tower declara atunci că a reziliat contractul cu „Jurnal Media Trust” pentru datorii la chirie. Jurnal TV s-a lansat la 5 martie 2010 ca televiziune de știri. Ulterior s-a transformat în televiziune tip generalist.
14:37
Duminică, mii de oameni au protestat în Gomel și alte orașe, după o demonstrație similară care a avut loc cu două zile mai devreme la Minsk. Protestele față de așa-numita „Lege împotriva parazitării sociale” sunt cele mai mari din ultimii ani. Manifestațiile s-au desfășurat fără incidente, chiar dacă nu primiseră autorizația prealabilă a autorităților. Peste 60.000 de oameni au semnat o petiție împotriva legii, care impune o taxă de aproximativ 200 de dolari pe an pentru cei care au fost angajați mai puțin de jumătate de an.
14:07
Rogozin a subliniat că la ora actuală Rusia este înarmată cu rachete de modele diferite, inclusiv „Voevoda" (sau „Satan", potrivit specificațiilor NATO) de producție sovietică, însă în curând va fi finalizată crearea unor sisteme noi. El a precizat că dezvoltarea noilor rachete se desfășoară conform agendei, iar sistemele de apărare ale SUA, atât cele de azi, cât și cele care vor mai fi create, nu reprezintă pentru Rusia o amenințare militară semnificativă. „Noi vom zdrobi acest scut de apărare", a declarat oficialul. Potrivit vicepremierului rus, actualele sisteme de rachete ale Rusiei sunt arme foarte sigure, de care se tem țările occidentale. Însă în curând acestea vor fi înlocuite cu rachete balistice intercontinentale de generație nouă, a căror construcție progresează.
13:37
La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 49 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 34 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi în sumă de 131 056 lei. În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 74 713 traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 290 și respectiv 13 176 traversări. Totodată, pe parcursul săptămânii trecute, au fost eliberate 9 132 de viniete și alocate în bugetul de stat circa 1,7 milioane lei.
Acum 6 ore
13:07
Serviciul poate fi achitat prin intermediul M-Pay sau la oricare filială a Moldova Agroindbank, însă acolo se va percepe un comision de 7 lei sau 1,5% din valoarea vinietei. Verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din Republica Moldova, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine Inspectoratului Național de Patrulare, dar și echipelor mobile ale Serviciului Vamal.
12:37
„Vreau să declar că plec din funcţia de preşedinte al Adunării Populare a Găgăuziei din iniţiativă proprie, din cauză că nu cunosc limba găgăuză. Eu consider că Adunarea Populară trebuie să activeze în conformitate cu legea şi nu este corect să începem cu încălcarea ei. Le mulţumesc deputaţilor care m-au susţinut. Mi-am dorit să fac multe lucruri utile pentru autonomie, însă nicio acţiune de bună-credinţă nu trebuie să prevaleze asupra legii. Consider că preşedinte a APG trebuie să devină o persoană care cunoaşte limba găgăuză, este un patriot şi va pleda pentru atribuţiile autonomiei”, a declarat Tarnavschi. Potrivit legislaţiei autonomiei, preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei trebuie să cunoască limba găgăuză. Precizăm că deputatul Adunării Populare din Găgăuzia, Alexandr Tarnavschii, a fost ales pe 20 ianuarie curent în calitate de preşedinte al APG de legislatura a şasea.
12:07
Acești cercetători, dintre care unii purtau bluze albe de laborator, au cerut mai ales președintelui Trump și administrației sale să recunoască realitatea schimbării climatice și să continue politicile în favoarea protejării mediului înconjurător. Ei s-au adunat într-o piață din apropierea Palatului Congreselor Hynes, unde a avut loc în weekend conferința anuală a Asociației americane pentru progresul științei (AAAS), cea mai mare asociație mondială de știință generalistă, care editează între altele prestigioasa revistă Science. Manifestanții agitau pancarte pe care se putea citi „Faceți din nou America inteligentă", parafrazând astfel sloganul lui Trump „Make America Great Again” („Să facem America mare din nou"), precum și „Știința este importantă" și „Savanții în căutarea adevărului salvează lumea".
11:37
Dacă în anii precedenţi, contribuabilii erau obligaţi să dea darea de seamă până în 25 martie, în acest an, termenul limită este 30 aprilie. Pentru persoanele juridice termenul a rămas neschimbat. Sunt obligate să-şi declare veniturile, persoanele care au obţinut salariu de la două sau mai multe locuri de muncă care cumulativ depăşesc suma de 29.640 de lei sau persoanele care au obţinut venit din salariu şi din vânzarea unei proprietăţi în aceeaşi sumă. La fel și în cazul celor care au vândut bunuri în valoare de peste 10.000 de lei, și-au schimbat domiciliul permanent în altă țară sau solicită restituirea impozitelor achitate în plus. Declaraţiile pot fi depuse la orice oficiu fiscal.
Acum 8 ore
11:07
În cadrul manifestării, Igor Dodon, Comandantul Suprem al Forțelor Armate, a adresat un mesaj tuturor militarilor și veteranilor Forţelor Armate ale Republicii Moldova. „Stimaţi militari! Dragi apărători ai Patriei noastre! În preajma zilei de 23 februarie, care a fost zi de sărbătoare pentru taţii şi buneii noştri – care cândva au purtat uniformă militară, ţin să Vă felicit şi să Vă mulţumesc din toată inima. Zi de zi aţi stat de veghe, apărînd pacea pe meleagurile noastre, iar muți dintre voi continuă să se afle şi astăzi în rîndurile Armatei Naţionale. Republica Moldova este un stat neutru şi paşnic. Noi nu avem nevoie de pămînturi străine. Noi nu dorim să participăm la blocuri militare străine. Dar, pentru a păstra pacea şi neutralitatea, noi trebuie să avem o armată puternică, care va putea, în orice clipă, să se ridice întru apărarea graniţelor noastre.
10:37
Şeful diplomaţiei moldoveneşti s-a referit la priorităţile agendei de cooperare Republica Moldova-NATO în cadrul Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP). Andrei Galbur a menționat că autorităţile moldoveneşti vor continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională în conformitate cu noile evoluţii şi cerinţe ale mediului actual de securitate, fiind urmărit scopul consolidării securităţii şi a cetăţenilor Republicii Moldova, cu respectarea principiului de neutralitate a ţării. În context, ministrul a reiterat determinarea pentru deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, o reprezentanţă în cadrul căreia vor activa experţi civili din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova şi care va facilita cooperarea pe linie bilaterală, inclusiv  implementarea proiectelor cu sprijinul Alianţei.
10:17
Bloggerul Veaceslav Balacci dezvăluie într-o investigație cum Platon, împreună cu partenerii săi, a elaborat o schemă și a deposedat moldovenii de pământurile care le dețineau în proprietate. Printr-o schemă aplicată prin Banca de Economii, cu ajutorul judecătorilor controlaţi şi sub ochii procurorilor săi, în anul 2012 Platon a pus mâna pe cea mai mare întreprindere agricolă din Nord, cu capital de stat, CEREALE-CUPCINI. Regiunea de Nord şi în special localitatea Cupcini din Edineţ este preferata lui Platon, scrie Balacci. Încă în anii ’90, în special în perioada ’98-’99, Platon a acaparat prin sistemul de privatizări agrariano-lucinschiste şi atacuri raider mai multe proprietăţi în zona de Nord, SA CUPCINI-CRISTAL, SA GLODENI-ZAHĂR, SA COMBINATUL DE ZAHĂR DIN ALEXĂNDRENI, SA FRUNZĂ şi SA FABRICA DE ZAHĂR DIN FĂLEŞTI.
10:07
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au trecut în revistă relaţiile de cooperare bilaterală moldo-turcă, menţionând interesul comun pentru dezvoltarea acestora în diverse domenii, atât în plan bilateral, cât şi multilateral. Un accent special a fost pus pe necesitatea impulsionării schimburilor comerciale în baza Acordului de liber schimb între cele două ţări, care a intrat în vigoare începând cu 1 noiembrie 2016. De asemenea, interlocutorii au punctat un şir de evenimente comune planificate pentru anul curent. Ministrul Andrei Galbur a reiterat invitaţia adresată omologului său turc de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.
09:37
Cu această ocazie, premierul a exprimat gratitudine pentru decizia Comisiei Europene din 13 ianuarie 2017 de a propune asistență macrofinanciară ţării noastre în valoare de 100 de milioane euro, pentru perioada 2017-2018.  Pavel Filip a spus că decizia respectivă este foarte importantă pentru Republica Moldova şi a exprimat determinarea fermă a Guvernului de a continua dialogul cu Directoratul General „ECFIN”  din cadrul Comisiei Europene pentru a asigura alocarea la timp a asistenţei macrofinanciare. În acelaşi timp, Pavel Filip a catalogat condițiile ce urmează a fi impuse de Uniunea Europeană și organismele financiare internaţionale drept un instrument de suport pentru Guvern, deoarece agenda de reforme este ambițioasă și deseori nepopulistă. Respectiv, necesitatea respectării unor condiții va ajuta Guvernul în asumarea răspunderii la toate nivelurile decizionale, precum și va facilita conștientizarea acestora la nivel de societate.
Acum 12 ore
09:07
La eveniment au participat reprezentanți ai Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, profesori universitari, medici, experți naționali și internaționali în domeniul imunizării, precum și parteneri de dezvoltare. Specialiștii au precizat că vaccinarea populației trebuie să rămână în continuare o măsură obligatorie, așa cum prevede legislația țării. În contextul implementării cu succes a Programului Național de Imunizări, a fost propusă stabilirea unei colaborări între instituțiile statului și societatea civilă.  De asemenea, experții și oficialii au concluzionat că este necesar de a identifica posibilități suplimentare de finanțare a acțiunilor stipulate în Program. „Vaccinarea nu este  doar o injecție, ci o măsură  de profilaxie. Pe termen de lungă durată, aceasta reduce din povara  financiară, provocată de tratamentul maladiilor.
Ieri
12:17
Henrik Villadsen, înaltul Comisar pentru Minorități Naționale OSCE, a subliniat importanța realizării politicilor care contribuie la reglementarea politică şi durabilă a conflictului transnistrean, fapt care ar spori la consolidarea independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova. De asemenea, oficialul și-a exprimat interesul pentru acțiunile necesare privind implementarea Strategiei de integrare a minorităţilor naţionale a Republicii Moldova 2015-2020 și aspectele financiare ce țin de implementarea acesteia. În context, vicepremierul Gheorghe Brega și-a exprimat încrederea că acțiunile bine gândite, consecvente și efortul comun al Guvernului și al minorităților naționale vor duce la consolidarea statului. Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan a menționat despre sprijinul acordat de OSCE pentru două programe de predare a limbii de stat minorităților naționale.
10:37
Plahotniuc spune că cele mai importante evenimente politice ale anului 2016 sunt formarea coaliţiei majoritare şi stabilizarea ţării, alegerea preşedintelui de către cetăţeni și semnarea acordului cu FMI. Printre aspectele pozitive, el punctează revenirea la stabilitate politică. „Am reuşit să formăm un guvern stabil, a cărui eficienţă s-a văzut în rezultatele obţinute în planul reformelor convenite cu partenerii de dezvoltare, în special prin îndeplinirea într-un timp record a angajamentelor care au dus la aprobarea Acordului cu FMI. Voi aminti, însă, că anul trecut a început cu tensiuni şi isterie politică, cu manipulări, iar efectul acestora s-a văzut în alegerile de la sfârşitul anului, când politica falsă şi populismul opoziţiei de dreapta l-a făcut preşedinte al ţării pe candidatul de stânga. Inclusiv din această perspectivă, cred că anul 2016 ne-a învăţat nişte lecţii politice foarte importante.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:07
La această înțelegere au ajuns ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, și șefa Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM), Siri Fjørtoft. Vladimri Cebotari și Siri Fjørtoft au convenit că instituțiile pe care le conduc vor crea un model organizațional pentru penitenciarele din Moldova, începând cu cele de la Rusca și Goian. Vor fi identificate clar necesitățile, resursele umane, vor fi proiectate optimizarea proceselor și eficientizată activitatea, cu reducerea birocrației. Mai multe eforturi vor fi transferate spre securitatea comunicativă și pregătirea inculpaților pentru revenirea în comunitate. De asemenea, oficialii au discutat despre situația femeilor care dau naștere copiilor după gratii și procesul de eliberare condiționată a deținuților, inclusiv eforturile probațiunii în această direcție.
18:37
Premierul a menţionat că SUA este un partener strategic al Republicii Moldova, iar sprijinul oferit de Statele Unite este foarte valoros şi important. „Suntem recunoscători pentru suportul Dumneavoastră. Sprijinul SUA şi al UE a fost crucial pentru stabilizarea situaţiei economico-financiare în 2016. Cel mai important eveniment al anului trecut este încheierea Acordului cu FMI”, a spus şeful Executivului. Pavel Filip a subliniat că anul 2017 trebuie să devină un an al dezvoltării economice durabile şi al creşterii investiţiilor şi a exprimat angajamentul ferm al autorităţilor de a continua parcursul european al ţării.„ Atât Guvernul, cât şi Parlamentul sunt determinaţi să menţină drept prioritatea numărul unu implementarea Acordului de Asociere RM-UE şi să continue eforturile comune de realizare a angajamentelor asumate”, a subliniat prim-ministrul.
18:07
Conferința are drept scop analiza modului de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale din 2016. Evenimentul reunește experți naționali și internaționali ce au făcut parte din misiunile de observare a scrutinului, judecători, persoane care au activat în cadrul organelor electorale, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai concurenților electorali, instituțiilor mass-media, ai societății civile, precum și parteneri de dezvoltare ai Comisiei Electorale Centrale. Subiectele puse în discuție vizează perfecționarea cadrului legal electoral în contextul scrutinului prezidențial, informarea alegătorilor și campanii de sensibilizare, votarea peste hotare. De asemenea s-a discutat despre transparența finanțării activității grupurilor de inițiativă și a campaniei electorale.
17:37
În cadrul discuțiilor s-a ajuns la înțelegerea ca în lunile aprilie sau mai ale anului curent să se desfășoare ședința Comisiei Mixte în Transport, pentru a fi soluționate mai multe probleme apărute între timp. De asemenea, Iurie Chirinciuc și Excelența Sa, Igor Musalimov au mai vorbit și despre eliberarea licențelor de transport dintre R.M. și Kazahstan. Ministrul Transporturilor a mai menționat despre posibilitatea deschiderii unei curse aeriene directe între Republica Moldova și Kazahstan. Această idee a fost salutată  de consulul Kazahstanului, care a spus că discuția ar trebui să fie abordată următoarea ședință a Comisiei Mixte. La final, cei doi oficiali au dat asigurări că relațiile dintre Republica Moldova și Kazahstan vor fi și în viitor cele mai bune, așa cum sunt și în prezent.
17:07
Reuniunea, condusă de către viceministrul Daniela Morari a inclus discuţii privind Raportul de progres privind Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană în perioada anilor 2014–2016, mecanismul de coordonare şi noile elemente ale Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere pentru perioada anilor 2017–2019. De asemenea, discuţiile s-au axat şi pe priorităţile agendei europene a Republicii Moldova pentru anul 2017, inclusiv, viitorul Summit al Parteneriatului Estic, pregătirile către reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, consolidarea eforturilor de informare şi comunicare pe dimensiunea integrării europene cu societatea civilă. Reprezentanţii societăţii civile au mulţumit pentru organizarea reuniunii respective, exprimându-şi speranţa că această platformă de comunicare ar putea căpăta un caracter permanent.
16:37
„Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele două țări l-au inițiat deja. Documentul trebuie doar semnat… Nu exista dificultăți în plată, problema va fi închisă până în vară”, a relatat ziarul rus Izvestia citând Ministerul de Finanțe. Săptămâna trecută, ministerul a anunțat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari către Macedonia și a declarat că singura datoria restantă din perioada sovietică este către Bosnia-Herțegovina. Ambele țări au apărut după destrămarea Iugoslaviei și au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste. Serviciul de presă al ministerului a confirmat că plata se va face dintr-o parte a bugetului 2017, având ca scop să lichideze datoriile cu o sumă de 512,3 miliarde de ruble (8,9 miliarde dolari).
16:07
Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a anunțat într-o conferință de presă despre începutul unei campanii mediatice de promovare a reformelor în sistemul de sănătate, care se întemeiază pe o evaluare a sistemului public de sănătate realizate cu sprijinul unor instituții internaționale. Obiectivul principal al acțiunilor următoare este accesul echitabil al populației la serviciile medicale în sistemul public de sănătate, asigurarea tratamentelor necesare de calitate și la timp și, implicit, îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, asigurarea accesului la medicamente compensate și gratuite a fost declarată una dintre prioritățile politicilor de sănătate aplicate de Guvernul Republicii Moldova în scopul îmbunătățirii stării de sănătate a populației. Numărul medicamentelor compensate de care beneficiază populația în sistemul public de sănătate s-a dublat în ultimii doi ani.
15:37
Temele care vor fi discutate la Summitul G20 sunt unele globale, precum prevenirea conflictelor și dezvoltarea cooperării cu Africa. Printre participanții la Summit este și secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, care efectuează prima sa vizită în străinătate de la învestirea în funcție. Tillerson a avut aseară o întâlnire cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Cei doi au discutat despre cooperarea dintre Kremlin și Casa Albă, dar și despre criza din Ucraina și respectarea Acordului de la Minsk.
15:07
Ceremonia de învestitură a avut loc într-un palat somptuos din centrul capitalei Așhabad, la care au participat 2.500 de persoane, printre care parlamentari, oficiali guvernamentali, ambasadori străini și opt contracandidați ai lui Berdîmuhamedov la alegerile prezidențiale de duminica trecută. „Poporul meu mi-a acordat o mare încredere, alegându-mă" la președinție, a declarat Berdîmuhamedov, 59 de ani, în aplauzele participanților la ceremonie. „Este o nouă etapă de dezvoltare care începe pentru Turkmenistan și ne-am stabilit obiective și mai grandioase", a spus el, promițând să creeze „în scurt timp" un post de delegat pentru drepturile omului în această țară unde, potrivit ONG-urilor specializate cum ar fi Amnesty International, acestea sunt încălcate cu regularitate.
14:37
La evenimentul care va dura zece zile, vor participa reprezentanţi din aproximativ 29 de ţări.  Antrenamentele includ demonstraţii de asalt amfibie, ce implică raiduri militare cu elicoptere, iar soldații au trageri cu muniţie de război. Totodată, manevrele prevăd operațiuni de menținere a păcii, de ajutor umanitar, și de evacuare în masă. Este pentru a 36-a oară când SUA organizează astfel de exerciţii.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.