Ministru interimar bulgar: Sofia nu este în niciun fel obligată să-şi sporească cheltuielile militare

Independent, 17 februarie 2017 18:07

Bulgaria nu este obligată în niciun fel să crească cheltuielile militare şi este necesară o dezbatere la nivel naţional pe această temă, a declarat ministrul interimar al Apărării, Stefan Yanev, în contextul în care SUA cere statelor NATO să-şi sporească cheltuielile militare până la 2% din PIB. The post Ministru interimar bulgar: Sofia nu este în niciun fel obligată să-şi sporească cheltuielile militare appeared first on Independent.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Independent

Acum o oră
21:07
O monedă de aur în valoare de 4 milioane de dolari a fost furată dintr-un muzeu din Germania. Moneda a fost înscrisă în Guinness Book datortită purităţii materialului din care este fabricată. The post O monedă de o sută de kilograme a fost furată dintr-un muzeu din Berlin appeared first on Independent.
Acum 2 ore
20:37
O persoană a încercat să intre cu un vehicul într-o barieră de securitate, la sediul Congresului Statelor Unite, fiind oprită cu focuri de armă şi reţinută, relateză Mediafax.ro. The post Incident de securitate la sediul Congresului SUA appeared first on Independent.
20:27
Moldtelecom a decis să demonteze taxofoanele din capitală, ele fiind, în mare parte un element de decor. Azi muncitorii au început să smulgă din pământ aparatele de telefon, care, acum câteva zeci de ani erau principala sursă de legătură între rude. The post Taxafoanele din Chișinău au început să fie demontate appeared first on Independent.
20:17
Polițiștii desfășoară în fiecare an un turneu de mini-fotbal în memoria unui coleg căzut la datorie. În cadrul competiției, oamenii legii din toate subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției, pot demonstra cât de bine joacă. The post (VIDEO) Polițiștii de la Ciocana, desemnați cei mai buni în cadrul unui turneu de fotbal appeared first on Independent.
Acum 4 ore
19:47
23 de britanici au fost, fără voia lor, actorii unui reality show ratat. Au petrecut un an de zile într-unul dintre cele mai izolate locuri din Scoţia unde credeau că participă la un concurs de supravieţuire. The post Britanici abandonați în sălbăticie timp de un an. Nimeni nu le-a spus că reality-show-ul la care participau s-a anulat appeared first on Independent.
19:27
Diaspora și-a expus și anterior părerea față de schimbarea sistemului electoral, promovată cu atâta patimă de Partidul Democrat. Fiind în Dublin, Irlanda, într-un turneu, artiștii Pașa Parfeni și Cătălin Josan au venit cu un mesaj pe care, spun ei, îl susțin și moldovenii stabiliți la mii de kilometri distanță de casă: Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi! The post Mesaj din diasporă: Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi! appeared first on Independent.
19:17
Polițiștii vor să informeze oamenii despre riscurile la care se expun dacă au ăncredere în toți cei care le promit marea și sarea în străinătate. Oamenii legii au spus în repetate rânduri că persoanele se lasă traficate, în primul rând, pentru că nu sunt informate. The post Polițiștii au inițiat o campanie de informare despre traficul de persoane appeared first on Independent.
18:47
Se știe că aprinderea lumânărilor este un obicei străvechi. Nu și când este vorba despre lumânîri colorate. În ziua de azi aproape că nu există ceremonial, rit creştin sau sărbătoare spirituală importantă fără ca lumina caldă a lumânărilor să fie prezentă în decor. Acestea sunt încărcate de simboluri magice. The post Lumânările colorate atrag norocul. Vezi ce spun specialiștii appeared first on Independent.
18:37
Liderii statelor membre ale UE au avut reacții „diplomatice” după ce Marea Britanie a notificat oficial Consiliul European în legătură cu intenția de a ieși din blocul comunitar. Majoritatea și-a exprimat speranța că relațiile dintre „Cei 27” și Londra vor evolua pozitiv. The post Reacții ale liderilor europeni după ce Marea Britanie a notificat oficial UE despre declanșarea Brexit-ului appeared first on Independent.
18:27
Un trib din Amazon va primi o despăgubire record de 1,3 milioane de dolari, în urma unui accident aviatic. The post Un trib din Amazon a primit despăgubiri record, în urma unui accident aviatic appeared first on Independent.
18:17
Fostul ales al poporului din partea Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu a fost adus astăzi la Curtea de Apel. Magistrații urmau să decidă dacă îl lasă sau nu după gratii pe ex-deputatul, acuzat de trădare de patrie. Chiar dacă avocații lui au insistat pe faptul că el nu trebuie menținut în arest, judecătorii au menținut decizia primei instanțe. The post Fostul deputat PD, acuzat de trădare de patrie rămâne în arest. Bolboceanu: Nu am vândut secrete de stat appeared first on Independent.
18:07
Islanda spune bun venit unui număr record de bebeluşi, născuţi la nouă luni distanţă de succesul istoric în faţa Angliei, la Euro 2016. The post Fenomenul petrecut în Islanda la nouă luni după victoria împotriva Angliei de la EURO 2016 appeared first on Independent.
18:07
Decretul cu privire la organizarea unui referendum consultativ emis ieri de președintele Igor Dodon va fi contestat la Curtea Constituțională. Un anunț în acest sens a fost lansat acum câteva minute de către Partidul Liberal. The post Decretul lui Dodon cu privire la referendumul consultativ va fi contestat la Curtea Constituțională appeared first on Independent.
Acum 6 ore
17:47
Ministerul Afacerilor Externe a Ucrainei a publicat un video de promovare a orașului Kiev, acolo unde va fi găzduit concursul internațional „Eurovision Song Context - 2017”. Filmulețul arată un oraș european cu parcuri, restaurante, locuri de distracție, transport sigur și atmosferă plăcută. The post (VIDEO) Iată cum promovează Ucraina orașul-gazdă al Eurovision – 2017: Muzee, restaurante, hoteluri appeared first on Independent.
17:37
Deputatul liberal-democrat Angel Agache, președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, consilierul municipal, Ghenadie Dumanschi, fostul șef de la Agenția Turismului, Nicolae Platon, și fostul membru al CNP Dorin Mândreanu au anunțat astăzi că părăsesc Partidul Liberal Democrat din Moldova, exprimându-și dezacordul cu politicile și ultimile decizii ale formațiunii. În speță, aceștia au făcut trimitere la poziția conducerii formațiunii cu privire la votul uninominal și imunitatea parlamentară. The post Ruptură în PLDM: Un deputat și patru membri au părăsit formațiunea. Reacția conducerii appeared first on Independent.
17:37
Cântăreţul american John Legend i-a surprins pe cei aflaţi în staţia de metrou londoneză St. Pancras cu un mini concert. The post (VIDEO) John Legend i-a surprins pe londonezi cu un concert neprevăzut, într-o staţie de metrou appeared first on Independent.
17:27
Consiliul executiv al Băncii Naţionale a Moldovei a decis, miercuri, prin vot unanim, să mențină rata de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul actual de 9%. The post BNM menține rata de bază la 9% anual, dar majorează norma rezervelor obligatorii pentru bănci appeared first on Independent.
17:07
Fostul președinte al Georgiei, actual lider de partid în Ucraina, Mihail Saakashvili, este de părerea că cetățenii Republicii Moldova trebuie să se opună schimbării sistemului electoral, deoarece votul uninominal ar însemna „o catastrofă” pentru țara noastră. The post (VIDEO) Mihail Saakashvili: Votul uninominal ar fi „o catastrofă” pentru Republica Moldova appeared first on Independent.
16:57
Marea Britanie şi Uniunea Europeană au dat oficial startul Brexit. Ambasadorul Marii Britanii la UE, Sir Tim Barrow, i-a înmânat miercuri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea prin care Londra a invocat Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru ieşirea din blocul comunitar, relatează Reuters. În momentul în care Tusk a acceptat scrisoarea, procesul de Brexit a fost lansat oficial. The post (INFOGRAFIC) Drumul de la Articolul 50 la Brexit; Marea Britanie va părăsi UE la 29 martie 2019 appeared first on Independent.
16:47
Leul moldovenesc se apreciază în raport cu principalele valute de referință, în special faţă de moneda unică europeană. The post Leul se apreciază; Ratele de schimb pentru vineri appeared first on Independent.
16:37
Autoritățile elvețiene elaborează o nouă Strategie de cooperare cu Republica Moldova pentru perioada 2018-2021. Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu Ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, Guillaume Scheurer. The post Elveția elaborează o nouă Strategie de cooperare cu Republica Moldova pentru anii 2018-2021 appeared first on Independent.
16:27
Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, pe ale cărui prevederi Londra şi Bruxellesul este necesar să le aplice în vederea ajungerii la un acord, are doar 255 de cuvinte în versiunea engleză. Prezentăm în continuare cele cinci paragrafe ale textului: The post Ce prevede articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia Marea Britanie va ieși din UE appeared first on Independent.
16:27
Deși sistemul medical pare să se modernizeze an pe an, medicii din Republica Moldova sunt nemulțumiți de salarii și nu contenesc să emigreze. Tendința este ușor în descreștere, cu toate aceste cadrele medicale continuă să plece din țară, arată un raport al Sindicatului Sănătatea. The post Medicii din Republica Moldova sunt nemulțumiți de salarii și continuă să emigreze appeared first on Independent.
16:17
Ambasadorul Marii Britanii la UE, Sir Tim Barrow, i-a înmânat miercuri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea prin care Londra a invocat Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, pentru ieşirea din blocul comunitar, relatează Reuters. The post (VIDEO) Marea Britanie şi UE au dat oficial startul Brexit. May: Regatul Unit părăseşte UE. Este un moment istoric şi nu poate exista o cale de întoarcere appeared first on Independent.
16:07
Ținând cont de experiența ultimelor scrutine naționale, cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la circa 75 de milioane de lei, menționează Comisia Electorală Centrală într-un răspuns la o solicitare a Agenției de presă IPN. The post CEC: Un eventual referendum ar costa statul circa 75 de milioane de lei appeared first on Independent.
Acum 8 ore
15:57
Legea privind finanțarea partidelor politice din bugetul de stat chiar aduce beneficii unor formațiuni politice. Este și cazul Partidului Liberal condus de Mihai Ghimpu, care a beneficiat anul trecut de peste 4,5 milioane de lei în calitate de subvenții de la bugetul de stat, în timp ce membrii formațiunii au contribuit cu doar puțin peste 480 de mii de lei. Astfel, chiar dacă au început anul 2016 cu doar 8 lei în cont, liberalii au intrat în 2017 cu peste 3,8 milioane de lei în visteria de partid. The post (DOC) Bugetul de stat – „donator” principal pentru PL. Partidul a început anul 2016 cu 8 lei în cont, dar l-a încheiat cu 3,8 milioane appeared first on Independent.
15:57
Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului în cazul „Șolari”, statul urmând să achite despăgubiri în valoare de aproape 5600 de euro. The post Republica Moldova mai pierde un dosar la CEDO; Va achita aproape 5.600 de euro appeared first on Independent.
15:37
În capitala statului Peru, Chiclayo, oamenii au putut fi martorii unui fenoment uimitor. Pe cer s-a observat un curcubeu mai puțin obișnuit. Avea culorile spectaculoase, însă avea forma unor flăcări care trimitea cu gândul la un scenariu apocaliptic, potrivit rt.com. The post (FOTO) Fenomen apocaliptic pe cer: Un curcubeu care seamănă cu flăcări a uimit întreaga lume appeared first on Independent.
15:37
Doi deţinuţi au murit şi alţi treisprezece au fost răniţi, marţi, în urma unei revolte care a izbucnit la o închisoare din nordul Mexicului, a anunţat Guvernul statului Nuevo León, scrie Mediafax. The post Revoltă la o închisoare din Mexic: Doi deţinuţi au murit şi alţi 13 au fost răniţi appeared first on Independent.
15:37
Google a actualizat aplicaţia Maps şi de acum e mai utilă în găsirea oamenilor sau maşinii pe care ai uitat unde ai parcat. Din fericire, va funcţiona pe iOS şi Android. The post O nouă actualizare pentru Google Maps: Îți poate găsi mașina și prietenii appeared first on Independent.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.