Salvatorii continuă campania de prevenire a înecurilor la Școala Securității

Democracy.md, 17 februarie 2017 18:07

Astăzi, la Școala Securității specialiștii au prezentat un master class copiilor din instituțiile de învățământ despre metodele de salvare a celor care s-au prăbușit în apă. Salvatorii le-au vorbit copiilor cum trebuie să-și salveze camarazii care au căzut în iazul sau rîul înghețat și ce nu trebuie să întreprindă. Specialiștii recomandă oamenilor să nu meargă pe gheața bazinelor dacă aceasta este mai subțire de 8 cm. Mai mult, în cazul în care cineva se pomenește sub ea, e bine ca cei care sunt alături să-i întindă vreo haină sau un obiect rigid pentru al salva, fără de a se apropia de el. Salvatorii îndemnă oamenii să meargă la distanța de minim un metru unul de altul, pentru a nu sparge gheața.Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu traverseze râurile și lacurile în această perioadă, întrucît temperaturile pozitive topesc gheața.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 30 minute
12:07
În cadrul dialogului, Pavel Filip a informat despre situația creată în contextul intemperiilor care s-au abătut asupra Republicii Moldova. Totodată, premierul s-a referit la acțiunile Guvernului pentru continuarea parcursului european al țării și implementarea reformelor necesare pentru dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor. Premierul turc și-a exprimat regretul pentru condiţiile meteo nefavorabile la care a fost expusă în ultimele zile Republica Moldova și a confirmat disponibilitatea Guvernului turc de a contribui la diminuarea efectelor pagubelor suportate de ţara noastră. În cadrul convorbirii au mai fost abordate aspecte ale relaţiilor moldo-turce și perspectivele dezvoltării colaborării bilaterale. De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația politică din cele două țări.
Acum 2 ore
11:07
Astfel, cei 150 de militari din cadrul Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului de Gardă şi Batalionului cu Destinaţie Specială sunt antrenaţi în lucrări de defrişare şi curăţare a căilor de acces în sectoarele Botanica, Centru, Râşcani, Buiucani şi Ciocana ale capitalei. De notat că până în prezent Armata Naţională, cu un efectiv de 1025 de militari şi 51 de mijloace tehnice, a executat 47 de misiuni pentru ajutorarea populației și înlăturarea consecinţelor căderii de zăpadă în Cahul, Chişinău, Străşeni, Negreşti — Ungheni.
Acum 4 ore
10:07
Astfel, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a beneficiat de o donație, constituită din echipament care poate fi folosit în lichidarea consecințelor situației create. În acest context, au fost donate 41 generatoare, 30 motoferăstraie și 13 tone combustibil, toate în suma de circa 1,010,000 MD. Acest echipament a fost distribuit prin subdiviziunile Serviciului PC şi SE din zonele afectate, și anume în municipiul Comrat, Chișinău (inclusiv Detașamentele de căutare-salvare), raionul Cahul, Hîncești, Ungheni și Căușeni. Șeful Serviciului PC SE, Mihail Harabagiu, a mulțumit Organizaţiaei Naţiunilor Unite din Moldova și tuturor organizațiilor sale pentru această donație. Echipamentul donat le va servi echipelor de salvare drept unul suplimentar și va fi de mare ajutor pentru lichidarea consecințelor situației excepționale în urma ninsorii.
Ieri
18:07
Roman Seleznev, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Seattle pentru că ar fi efectuat atacuri cibernetice cu scopul obţinerii date ale cardurilor de credit, cauzând pagube de 169 de milioane de dolari unor companii americane, scrie Mediafax. Ambasada rusă de la Washington a comunicat că Rusia va continua să conteste modul în care acesta a fost reţinut în Maldive în anul 2014, afirmând că arestarea acestuia ar fi „ilegală”. Roman Seleznev este fiul lui Valerii Seleznev, membru al Parlamentului rus. Într-un document dat publicităţii de avocatul lui Seleznev, condamnatul afirmă că sentinţa dură este modul în care autorităţile din Statele Unite trimit un mesaj preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:57
Colonelul John Thomas, purtător de cuvânt al Centrului de Comandă al armatei americane, a relatat că este vorba despre „peste 50 de victime” ale unui grup de militanți talibani care a atacat o bază militară aflată la câțiva kilometri de localitatea Mazar-e-Sharif. Talibanii, care purtau uniforme și conduceau trei vehicule militare, au lansat o rachetă către intrarea în bază și au distrus sala de mese și o moschee aflată în incintă, în timp ce militarii luau parte la rugăciunile de vineri.  Este al doilea masacru ce vizează ținte militare din ultimele săptămâni, după ce militanții ISIS au revendicat un atac asupra unui spital militar din Kabul, ce a avut loc pe 8 martie.
20:27
„Au fost cazuri când pasageri blocați în Aeroport vroiau să se întoarcă acasă, iar taximetriștii cereau nu mai puțin de 300 de lei. Asta e solidaritatea moldovenilor... așa se acționează”, a comentat Pavel Filip, menționând că a discutat cu mai mulți reprezentanți ai structurilor de stat referitor la aceste cazuri. În acest context, premierul a cerut Ministerului Agriculturii să se asigure că nu vor proceda la fel și importatorii de pesticide și îngrășământ, pentru a se îmbogăți pe spatele agricultorilor. „Să aveți o discuție să nu vină cu prețuri majorate când agricultorilor le este cel mai greu”, a solicitat Filip. El a menționat că anume în astfel de momente complicate se măsoară gradul de maturitate a unei societăți. „Aici este testul de maturitate pentru societatea noastră - atunci când ne este greu trebuie să fim solidari și să nu băgăm cuțitul în coaste.
20:07
S-a constat că, la moment, în agricultură nu sunt pagube majore. În Centru-Nord nu s-au înregistrat temperaturi mai mici de 0 +1  grade Celsius, astfel culturile din zona respectivă nu vor fi afectate major. Zona Centru-Sud se confruntă cu o situație mai rea.  Aici, în denivelări de terenuri agricole, s-au înregistrat temperaturi de până la -3 grade Celsius (Cahul, UTA Găgăuzia). Precipitații atmosferice sub formă de ninsoare s-au înregistrat în zona de Centru și Sud. În zona centrală au căzut mai multe precipitații, formând un strat de zăpadă de la 60-80 cm, în unele locuri chiar și 1 m, în timp ce în zona de Sud stratul de zăpadă a atins 50-60 cm grosime. În acest condiții, ar putea suferi plantațiile pomicole tinere, mai ales culturile de alun, a căror suprafață foliară este dezvoltată până la 40%. De asemenea, s-ar putea înregistra daune la plantațiile de cireș, vișin și cais.
19:47
Specialiștii de la minister spun că este important ca în următoarele 2-3 zile să fie curățate toate căile de evacuare a apei: canale, râpe, râulețe și râuri. Cetățenii sunt îndemnați să participe activ la acest proces având în vedere că în anumite localități primăriile au posibilități modeste de intervenție. Proprietarii și administratorii celor 4000 de bazine acvatice din Moldova trebuie să monitorizeze nivelul apei, asigurând după necesitate evacuarea controlată și coordonată cu instituțiile abilitate a apei, pentru evitarea ruperii digurilor și provocării inundațiilor. În ultimele 24 de ore, în zona centrală și de sud a țării au căzut cantități record de precipitații sub formă de ninsoare și ploaie. În Chișinău a sunt 57 cm de zăpadă, la Leova 40 cm, iar la Cahul 50 cm.
18:07
Lansat în iulie 2012, Programul PNUD pentru Democrație s-a axat pe realizarea obiectivului de bază – edificarea și consolidarea capacităților Parlamentului Republicii Moldova și ale Comisiei Electorale Centrale. Activitatea Programului a fost structurată în două componente: parlamentară și electorală, fiecare având rezultatele sale specifice. Principalele domenii de intervenție ale Programului au vizat dezvoltarea instituțională a Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale, îmbunătățirea funcțiilor-cheie ale instituțiilor și încorporarea dimensiunii de gen și principiilor drepturile omului în procesele politice și electorale. Prezentă la eveniment, vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici a menționat  că Programul suport pentru Democrație a constituit un sprijin important pentru Legislativ.
16:57
În cadrul întrevederii, părţile au examinat stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, în domeniul economic şi pe linie parlamentară. Vicespeaker-ul Ploskov s-a arătat deschisă să promoveze posibilităţile de investiţii în Republica Moldova, dar şi potenţialul turistic pe care îl are ţara noastră. Şeful diplomaţiei moldovene a reiterat importanţa diversificării schimburilor comercial-economice, extinderea acordurilor bilaterale, precum şi menţinerea bunelor relaţii de cooperare socio-culturală şi interumană dintre popoarele celor două ţări. Vicepreşedintele Knesset-ului israelian Tali Ploskov este originară din  Republica Moldova.
15:57
Echipele mobile de specialiști sunt deja în teritoriu pentru a asigura suportul necesar pentru reconectarea imediată la serviciile de termoficare. Gestionarii fondului locativ, dar și administratorii instituțiilor bugetare la necesitate trebuie să reconecteze livrarea agentului termic în edificii. Toți doritorii de a beneficia de căldură sunt îndemnați să solicite acest lucru de la administratorul blocului. În prezent sunt reconectate la căldură peste 100 de blocuri locative, 83 de grădinițe, 8 spitale, 6 instituții medicale, 9 agenți economici și 4 case particulare.
15:07
Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori. Sursa a specificat că militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din Divizionul de Artilerie — la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină în municipiul Chişinău. Armata Naţională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.
13:57
Astfel, au fost raportate toate acțiunile întreprinse de către fiecare instituție și raportată situația din țară în general. Respectiv, în țară mai rămân deconectate circa 220 localități din sudul și centrul țării, unde echipele lucrează pentru restabilirea energiei. Cifra localitatilor variaza de la ora la ora. În ultimele 24 de ore au fost înregistrați circa 1 mie de copaci căzuți în mun. Chișinău și în republică în general. Pentru ridicarea acestora au lucrat reprezentanții Spațiilor Verzi, salvatori, pompieri, carabinieri și polițiști. Echipele de salvatori au acționat pentru deblocarea și tractarea a peste 200 mijloace de transport, unde se aflau circa 400 persoane, inclusiv minori.
13:07
Șeful Centrului Prognoze Meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, spune că răcirea vremii este cauzată de un val de frig care vine din Arctica. Ciclonul a adus temperaturi joase și ninsori puternice pe aproape întreg teritoriul țării. „Cea mai mare parte a ciclonului se răsfrânge asupra zonei de centru și de sud a Republicii Moldova”, a declarat Ghenadie Roșca pentru IPN. Șeful CPM spune că astfel de fenomene meteorologice în această perioadă a anului se întâmplă pentru prima dată în Moldova.
11:57
În opinia oficialilor germani, în rezultatul implementării Proiectului, prin elaborarea măsurilor de depășire a barierelor administrative și tehnice întâmpinate de investitori  și simplificarea cerințelor față de aceștia, au fost îmbunătățite condițiile de investiții în țară, mediul de afaceri este implicat tot mai activ în elaborarea propunerilor de reformare a domeniilor. În rezultatul eforturilor comune, la moment serviciile de promovare a investițiilor sunt consolidate, astfel că Guvernul Republicii Moldova oferă asistență bazată pe cerere pentru proiecte potențiale și actuale de investiții care creează locuri de muncă. Aceste servicii includ, pe lângă furnizarea de materiale informative orientate spre cerere, și asistență individuală a companiilor investitoare.
11:07
Liliana Palihovici s-a referit la importanța valorificării relațiilor sociale, economice și culturale între cele două state, precum și la dinamizarea cooperării între comisiile parlamentare și Grupurile de prietenie pentru transfer de bune practici pe subiecte de interes comun. Vicepreședinta Parlamentului a mai remarcat necesitatea unor proiecte moldo-israeliene în diverse domenii: economic, social, cultural, educațional, sănătate,  precum și  în dezvoltarea turismului și studierea istoriei comunității evreiești din Republica Moldova.  „Ne dorim să contribuim, pe platformă parlamentară, la semnarea într-un termen restrâns a acordului între Republica Moldova și Statul Israel în domeniul securității sociale. Este o prioritate pentru autoritățile din Republica Moldova să aibă astfel de acorduri cu toate statele în care se află și muncesc cetățeni moldoveni”, a precizat vicepreședinta Parlamentului.
10:57
Potrivit prim-ministrului, de ieri a fost creată o celulă de criză în care va fi implicată și Armata Națională. „Mă adresez către toți cetățenii RM să se abțină de a părăsi locuințele, mai ales luând în considerare că avem în față Paștele Blajinlor. Înțelegem ce înseamnă această zi, dar luând în calcul această situație aș recomanda insistent tuturor să se abțină de la plecări. Deci, să nu uităm că avem drumuri blocate și copaci căzuți. Vom actualiza aceste informații și vom anunța când va fi posibil de circulat'', a declarat Pavel Filip. Prim-ministrul a mai adăugat că sunt implicate toate forțele necesare și se va acționa în funcție de condițiile meteorologice. „Este un moment greu prin care trecem și de aceea trebuie să dăm dovadă de solidaritate, așa cum am mai spus. Azi, după ce am auzit toate rapoartele, am hotărât să declarăm stare de urgență.
09:57
Cazul a avut loc la 5 aprilie curent, în satul Buţeni, raionul Hânceşti. Suspecții cu cagule pe cap, au atacat şoferul microbuzului care tocmai oprise pentru a prelua de la o femeie un colet pentru a fi transmis în Italia. În urma investigațiilor s-a stabilit că victima a fost ameninţată cu un obiect asemănător cu un pistol, fiind impus să predea transportul, bunurile şi mijloacele băneşti pe care le avea, după care bănuiţii s-au deplasat într-o direcţie necunoscută, iar câteva ore mai tîrziu, oamenii legii au găsit vehiculul, abandonat în preajma unui câmp agricol din raionul Ialoveni. Bănuiţii au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore. Aceştia au vârstele cuprinse între 20-23 de ani, trei dintre ei fiind studenţi ai facultăţii de drept la o universitate din capitală.
09:07
Discuţiile au vizat perspectivele dialogului bilateral moldo-norvegian în contextul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi agenda vizitelor bilaterale pentru anul curent. Şeful diplomaţiei moldovene a remarcat asistenţa tehnică oferită de Norvegia ţării noastre în domenii prioritare precum reformarea sectorului justiţiei şi afacerilor interne, angajarea în câmpul muncii a persoanelor din grupurile subreprezentate, precum şi dezvoltarea incubatoarelor de afaceri în Republica Moldova.
20 aprilie 2017
20:04
Prezent la eveniment, viceministrul Apărării Gheorghe Galbura a felicitat militarii şi angajaţii civili ai unităţii, apreciind prestaţia acestora în cadrul misiunilor din ţară şi de peste hotare, la exerciții internaționale, alături de partenerii Republicii Moldova. Viceministrul Galbura a solicitat efectivului unităţii responsabilitate în executarea obligațiunilor de serviciu așa cum o cer regulamentele și legile țării. „Vă îndemn să rămâneți un exemplu pentru comunitatea locală și să fiți alături de cetățenii din regiunea de centru, atunci când vor avea nevoie”, a spus Gheorghe Galbura. În cadrul ceremoniei, cei mai buni artilerişti au primit distincţii ale Armatei Naţionale şi diplome de merit.
19:31
Comisia de monitorizare și documentare, în termen de zece zile lucrătoare: 1. Va examina și evalua situația creată, în baza informațiilor prezentate de Direcțiile Raionale Agricultură și Alimentație; 2. Va elabora recomandări referitoare la măsurile ce urmează a fi întreprinse, în vederea reducerii consecințelor înghețurilor și ca urmare, a eventualelor afectări de înghețuri; 3. Va informa conducerea Ministerului, referitor la rezultatul evaluării situației create și va prezenta recomandări. După primele discuții ale Comisiei, s-au stabilit următoarele: Gradul de afectare a culturilor de câmp nu poate fi determinat, din motiv că sunt prevăzute ninsori în următoarele zile. Posibil cea mai afectată cultură va fi rapița. Agricultorii care au reușit să facă lucrările de fertilizare la culturile de toamnă nu vor fi afectați substanțial.
19:00
Dodon a lăudat activitatea preşedintelui Alexandr Lukaşenko, dar şi starea economică în care se află Belarusul, afirmând că un schimb de experinţă ar fi util pentru Republica Moldova. „Uitaţi-vă Belorusia, pe care o critică foarte mulţi, uitaţi-vă cum şi-a dezvoltat economia, ce se întâmplă în agricultura lor. Câte locuri de muncă au, ce se întâmplă cu infrastructura. În majoritatea clasamentelor, Doing Business pe care le face Banca Mondială, Belorusia este plasată mult mai sus decât Republica Moldova. Unii spun că e regim nu ştiu de care, dar situaţia este mult mai bună decât la noi”, a declarat Dodon.   Şeful statului a avut deja o întrevedere cu Lukaşenko, la Bişkek, la adunarea Înaltului Comitet Economic Euroasiatic. În cadrul evenimentului, preşedintele a avut întâlniri bilaterale cu liderii a cinci state membri a Uniunii Economice Euroasiatice, Rusia, Kazahstan, Armenia, Kârgâstan şi Belarus.
18:35
Astăzi și mâine ne așteaptă ninsori pe întreg teritoriul țării, iar sâmbătă, doar în zona de nord. Pe parcursul acestor zile temperaturile vor oscila între +1 și +6 grade Celsius ziua, iar noaptea între -2 și +3 grade Celsius, spun meteorologii. De sâmbătă vremea se va încălzi ușor până la +12 grade Celsius. De Paștele Blajinilor vom avea vreme senină deși noaptea vor continua să persiste temperaturile cu minus. Potrivit meteorologilor, abia săptămâna viitoare se va încălzi cu-adevărat, iar mercurul va urca în termometre până la +17 grade Celsius. Codul galben de îngheț este stabilit până pe 24 aprilie curent, iar în acest interval se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de -1..-4°С.
18:04
Documentarea activității infracționale a acestora a fost desfășurată pe parcursul a aproximativ 4 luni de zile, interval în care subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal au acumulat probe și materiale concludente referitor la modalitatea de operare a membrilor grupării, precum și a fost stabilită identitatea mai multor beneficiari finali ai bunurilor de contrabandă. În cadrul perchezițiilor desfășurate la depozitele deținute de către liderii grupărilor, organele de anchetă au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte în asortiment), valoarea totală a cărora se cifrează la circa 1,5 milioane lei. Totodată, la domiciliile suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicate blocuri de sistem și telefoane mobile care urmează a fi supuse expertizei informaționale.
17:31
Veaceslav Platon urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis. Fostul deputat a fost găsit vinovat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, în dosarul Băncii de Economii.  De asemenea, magistrații au mai decis că Veaceslav Platon nu va putea ocupa funcții în sistemul bancar timp de 5 ani. Totodată judecătorii l-au obligat pe fostul deputat să achite 869 de milioane de lei în favoarea statului, în calitate de despăgubiri. Amintim că omul de afaceri Veaceslav Platon a fost arestat vara trecută de către autorităţile ucrainene, la solicitarea procurorilor moldoveni, iar la 29 august 2016 a fost extrădat în Republica Moldova.
17:01
 „Pe parcursul activităţii sale omul de afaceri Veaceslav Platon a fost arestat de câteva ori de autorităţile de la Chişinău şi a figurat în mai multe cauze penale, inclusiv pentru fraude, falsificare de documente, cumpărare de politicieni, port ilegal de armă şi asasinate”, scria acum câteva luni portalul  www.mold-street.com. Unul dintre dosarele vechi în care Veaceslav Platon a figurat ca martor și suspect este cel al omorului omului de afaceri Vasile Lapteacru, director şi fondator al firmei Oferta-Plus. Pe 27 decembrie 1999, Vasile Lapteacru, directorul firmei Oferta Plus a fost împușcat în cap în biroul său aflat într-un imobil amplasat peste drum de actualul sediu central al Moldindconbank. Cine este autorul crimei aşa-şi nu s-a descoperit, chiar dacă investigaţiile au fost reluate de câteva ori şi au durat aproape 10 ani.
17:01
În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situaţia din ţară şi, în special, la cea din Autonomie. Igor Dodon a subliniat importanţa păstrării şi dezvoltării colaborării la nivelul şefului statului şi al liderului UTA Gagauz-Yeri.  Președintele țării și-a reiterat sprijinul atât pentru Başcan, cât şi pentru Comitetul Executiv al autonomiei. În acest context, Igor Dodon a propus ca reprezentanţii Găgăuziei să sprijine activ diferite iniţiative ale preşedintelui şi să se încadreze în structurile instituite pe lîngă şeful statului. În cadrul dialogului, oficialii au convenit ca în zilele imediat următoare, Başcanul să propună candidaturi ale reprezentanţilor regiunii care vor face parte din componenţa Consiliului Economic şi a Consiliului societății civile pe lângă președintele Republicii Moldova, precum şi din componenţa Consiliului Suprem de Securitate.
16:34
Urmare a acumulării materialului probator, bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost reţinut pe un termen de 72 de ore. O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 326 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat, omul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 5 ani sau amendă în mărime de până la 3000 unități convenționale - echivalentul sumei de 150 000 de lei.
16:07
Alegerile au avut loc în cadrul sesiunii Consiliului Economic şi Social (ECOSOC) al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Toate statele membre ale ECOSOC, participante la procesul de votare, au susţinut prin vot alegerea Republicii Moldova în cele două structuri elective ale ONU. Comitetul pentru Programe şi Coordonare este un organ subsidiar principal al Adunării Generale a ONU şi al Consiliului Economic şi Social, care are mandatul să contribuie la realizarea activităţilor de planificare, programare şi coordonare în cadrul ONU. Comisia pentru Dezvoltare Socială este un organ funcţional al ECOSOC, însărcinat cu examinarea şi promovarea politicilor relevante pentru dezvoltarea socială, iniţiate în baza deciziilor Reuniunii de Nivel Înalt pentru Dezvoltare Socială de la Copenhaga (1995).
15:44
Potrivit democraților, acest lucru ar permite de abuzuri și amestecul unor puteri sau organizații străine în politica interna din Republica Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre. „Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetățeni străini pentru partidele din Republica Moldova”, declară democrații care au remis un comunicat presei.  Aceștia cataloghează inițiativa ca fiind „o altă gafă politică marca Maia Sandu-PAS” și speră că nu ascunde alte intenții care ar putea atrage amestecul unor puteri străine în politica internă din Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.