Salvatorii continuă campania de prevenire a înecurilor la Școala Securității

Democracy.md, 17 februarie 2017 18:07

Astăzi, la Școala Securității specialiștii au prezentat un master class copiilor din instituțiile de învățământ despre metodele de salvare a celor care s-au prăbușit în apă. Salvatorii le-au vorbit copiilor cum trebuie să-și salveze camarazii care au căzut în iazul sau rîul înghețat și ce nu trebuie să întreprindă. Specialiștii recomandă oamenilor să nu meargă pe gheața bazinelor dacă aceasta este mai subțire de 8 cm. Mai mult, în cazul în care cineva se pomenește sub ea, e bine ca cei care sunt alături să-i întindă vreo haină sau un obiect rigid pentru al salva, fără de a se apropia de el. Salvatorii îndemnă oamenii să meargă la distanța de minim un metru unul de altul, pentru a nu sparge gheața.Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să nu traverseze râurile și lacurile în această perioadă, întrucît temperaturile pozitive topesc gheața.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Ieri
20:07
Astfel, până pe 1 iulie 2017, pentru înregistrarea automobilelor respective proprietarii vor plăti doar 30%  din cota accizelor stabilită pentru anul 2016, transmite IPN. Veronica Vragaleva, viceministru al finanțelor, a declarat că la ziua de azi, au fost înregistrate peste 14 mii de automobile, dintre care peste 1 500 înmatriculate în regiunea transnistreană. Ca rezultat, au fost încasate peste 339 de milioane de lei. Prelungirea termenului s-a propus întrucât s-a constatat că numărul celor care doresc să-și înregistreze mașinile în țară a crescut simțitor în ultima săptămână, iar autoritățile nu reușesc să se încadreze în termenul stabilit inițial – 1 aprilie.
19:07
În luna ianuarie, CCR a respins ca neîntemeiată o obiecție de neconstituționalitate a unor dispoziții din Legea privind modificarea și completarea Legii 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Legea care reglementează meseria de avocat a fost adoptată toamna trecută de Camera Deputaților, fiind for decizional. Printre cele mai importante modificări se numără acordarea unei „superimunități” a avocaților - s-a eliminat condiția informării „de îndată” asupra interceptării realizate, iar decanul baroului sau un reprezentant al acestuia nu mai trebuie să fie prezent la efectuarea perchezițiilor în biroul avocatului.
18:37
Cele 17 echipe formate din cadrul subdiviziunilor serviciului, s-au întrecut pentru demonstrarea abilităților sportive, prin două probe, de 3 și 5 km. În final, pe primele trei locuri s-au clasat, după cum urmează: I loc - Detașamentul salvatori și pompieri Rîșcani, II-lea loc - Detașamentul salvatori și pompieri Centru, III-lea loc - Detașamentul salvatori și pompieri Botanica. Campionatul are drept scop perfecționarea abilităților sportive ale pompierilor și salvatorilor din țară și se desfășoară anual.
18:07
La semnare au participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, șeful IGP, Alexandru Pînzari și directorul executiv Soros-Moldova, Victor Ursu. Semnarea acestui document va fortifica cooperarea în domeniul instituirii, stabilind mecanisme transparente de aplicare a legii, care vor spori încrederea societăţii civile faţă de sistemul justiției penale, generând astfel şi responsabilitatea ofițerilor de poliție. În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne a adus mulțumiri reprezentanților FSM pentru deschiderea pe care o au față de activitatea MAI și cel mai important, față de respectarea drepturilor omului prin prisma activității polițienești. Ministrul a menționat importanța dialogului bilateral dintre MAI şi Fundaţia Soros în contextul consolidării parteneriatului dintre Poliţie şi societatea civilă.
17:37
În prezent, doar 73 la sută dintre copiii cu vârsta de un an sunt supravegheați de medici.  Ministerul Sănătății și UNICEF planifică să majoreze această rată  până la 90 la sută. În acest scop, va fi elaborat un Regulament în baza căruia medicii vor efectua  vizite la domiciliu. În același timp, asistenții medicali vor fi instruiți cum să asiste eficient copiii la locul de trai. De asemenea,  Ministerul  Sănătății va elabora standarde de  îngrijire și creștere  a copiilor. Pentru a preveni maladiile fetușilor și nou născuților, va fi întocmit un protocol național, cu privire la acordarea asistenței medicale în perioada  antenatală și postnatală. Totodată, studenții Universității de Medicină ”Nicolae Testemițanu” și a Colegiului de Medicină vor fi instruiți să  promoveze imunizarea  copiilor și să comunice eficient în situații de criză.
17:27
Aceasta după ce Năstase  a adus la Reședința de Stat 70-80 de protestatari ca să ceară de la Președinte anularea „legii miliardului”, iar apoi a ajuns să fugă de purtătorul de cuvânt al acestuia, Ion Ceban, împreună cu grupul de protestatari. „Vine un ditamai de vreo 70-80 de oameni în frunte cu Andrei Nastase la resedință. Protest al Platformei DA. Au zis ca au întrebări la președinție. Au început să le pună. Au adus o halteră (cum au zis ei ghiră), un proiect de decret de anunțare a referendumului pe anularea miliardului pe 28 mai (nihilism juridic, dar despre asta mai tîrziu). Am ieșit și am stat 70 la sută din conferința lor de presă împreună cu ei. Jurnaliștii nu prea au avut întrebări. Însă au avut cei din platformă, zic dacă ați venit la noi și aveți întrebări dați-mi voie să răspund. Au strîns tribuna, au luat microfonul și au început a pleca. Zic ok, să le răspund jurnaliștilor.
17:07
Ministerul Sănătății a semnat acordul cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Educaţiei, Organizația de caritate „Hjelp Moldova” și Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „LOW VISION”. Institițiile au convenit să coopereze eficient  în procesul de diagnosticare, reabilitare, incluziune socială și educațională a persoanelor cu deficiențe de vedere. Ministerul Sănătății va întreprinde măsuri pentru a moderniza serviciul oftalmologic. În acest scop, instituțiile medicale din țară vor fi dotate cu echipament modern pentru diagnosticarea și tratarea patologiilor oftalmologice. Totodată, pacienți vor fi asigurați gratuit cu dispozitive de corecție optică și ajutor vizual. „Cooperarea ne va ajuta să îmbunătățim calitatea asistenței medicale acordată persoanelor cu deficiențe de vedere și să asigurăm accesul echitabil tuturor pacienților la serviciile medicale.
16:57
Motivul ar fi cererea „Gas Natural Fenosa”, potrivit căreia o companie cu capital rusesc nu reuşește să prezinte ofertele până la ziua stabilită anterior. Astfel incertitudinea privind semnarea unui nou contract de achiziție a energiei electrice se menține și nu este clar dacă începând cu data de 1 aprilie 2017, Republica Moldova va fi asigurată cu o cantitate suficientă de energie. Grupul spaniol susţine că va întreprinde toate acţiunile necesare pentru identificarea celei mai avantajoase oferte de furnizare a energiei electrice. Este deja a cincea oară în ultimele două luni când termenul este extins.
16:07
Amintim că sindicaliștii au negociat cu Guvernul timp de câteva luni de la începutul acestui an, fără să se ajungă la un consens. Prim-vice președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ion Bulat, a declarat ieri că protestele vor continua și că s-ar putea ajunge și la sistarea procesului de învățământ, deși această măsură ar fi una nedorită de către organizatori. Cea mai importantă solicitare este majorarea cu 50 la sută a salariilor pedagogilor. Ei mai cer egalarea salariilor personalului non-didactic la nivelul minimului de existență, precum și recalcularea anuală a pensiilor profesorilor încadrați în câmpul muncii.
16:07
Potrivit Agerpres, Corina Fusu a comentat pe facebook că pregătirea copiilor pentru secolul al XXI-lea şi provocările lui înseamnă „o educaţie de calitate, modernă”.  „Aceasta presupune mai multă cunoaștere și un proces de învățare în ritm cu dezvoltarea tehnologiei. Nu înseamnă lipsa de standarde, așa cum doresc unii. Modernizarea educației e un pas spre viitor nu spre trecut. Propunerea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSDM) este o glumă, dar și o dovadă în plus că gândirea politică regresează. Destinul copiilor noștri nu este obiect de joacă la 'ruleta rusească', ci se constituie zilnic în școli, cu respect pentru copii, părinți și dascăli”, a menționat ea. Dodon a venit cu trei propuneri de reforme a modului în care elevii să absolve liceul.
15:07
Discuţiile au fost conduse de negociatorii-şefi Daniela Morari, viceministrul afacerilor externe şi integrării europene şi Dirk Schuebel, şeful Direcţiei Parteneriat Estic, cooperare bilaterală, Serviciul European pentru Acţiune Externă, cu participarea largă a autorităţilor naţionale. Negocierile au vizat identificarea acţiunilor prioritare care necesită a fi întreprinse în următorii trei ani în vederea bunei implementări a Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană.
14:37
Deoarece, din data de 28 martie curent Georgia va beneficia de regim liberalizat de vize cu UE, autoritățile georgiene și organizațiile internaționale, care le acordă suport, și-au arătat interesul de acțiunile implementate de autoritatea de frontieră a Republicii Moldova în vederea pregătirii către regimul liberalizat de vize, cât și activitățile post factum a acestui eveniment. Astfel, reprezentantul Poliției de Frontieră a prezentat succesele statului în acest domeniu și anume: munca enormă depusă în îmbunătățirea controlului și supravegherii frontierei de stat, dezvoltarea cadrului legal, preluarea celor mai bune practici europene, dar și datele statistice privind călătoriile cetățenilor moldoveni în spațiul comunitar.
14:07
Timp de două luni de documentare, ofițerii Direcției operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații și angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, au stabilit că suspecta, în comun cu alte persoane, prin intermediul rețelelor de socializare recrutau persoane de gen femenin cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din zona de nord a țării. Suspecții, urmăreau scopul de profit, convingând victimile să practice prostituția în Cipru.   Ulterior, membrii grupului infracțional perfectau toate actele necesare, procurau biletele de zbor persoanelor care urmau să meargă să se prostitueze în Cipru. Astfel, ca urmare a unor descinderi, la 16 martie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținută în flagrant o tânără, membră a grupului criminal, în timp ce însoțea o victimă de 25 de ani, care trebuia sa ajungă în Cipru.
13:37
În context, Pavel Filip a evidenţiat dialogul politic foarte bun între părţi şi cooperarea bilaterală în mai multe domenii de interes comun, inclusiv  parteneriatul strategic în vederea integrării europene a Republicii Moldova. „Republica Moldova rămâne ferm angajată pe calea realizării proiectului nostru strategic - implementarea consecventă a reformelor prevăzute de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Moldova privește în continuare spre Vest ca și proiect de țară. Adevărul e că, indiferent de poziționările prezidențiale de la Chişinău, Constituția dă mai multă putere de decizie Parlamentului şi Guvernului, astfel relația noastră nu se va schimba, așa cum nu se va schimba nimic și în opțiunea noastră europeană”, a declarat Pavel Filip.
13:07
Acesta a spus că se negociază subiectele de pe agenda întrevederii, care va avea loc pe malul drept al Nistrului. Întâlnirea are loc în contextul consultărilor la nivel informal, a precizat consilierul prezidențial. Presa din stânga Nistrului menționează că Igor Dodon l-a invitat pe Vadim Krasnoselski la Chișinău, iar în timpul întrevederii va fi discutată organizarea controlului vamal moldo-ucrainean la frontiera cu regiunea transnistreană. Administrația regiunii consideră că un control vamal comun moldo-ucrainean va distruge economia din stânga Nistrului. „Dacă în anul 2006 a fost dată o lovitură serioasă exportului republicii noastre, prin instalarea posturilor vamale comune va fi dată o lovitură importului în Transnistria.
12:47
Acțiunea a durat două ore, iar șoferii de taxi au fost trași pe dreapta de angajații Inspectoratului Național de Patrulare. Aceștia, pe lângă buletin, permis, certificat de înmatriculare, asigurarea auto obligatorie, au trebuit să mai prezinte certificate de competență profesională pentru transportarea pasagerilor, asigurarea de bagaje și călători, buletinul metrologic pentru casa de marcat și să aibă la vedere ecusonul cu numele, fotografia și tarifele practicate. De asemenea, au fost verificați dacă folosesc casa de marcat și dau bon clienților. În cadrul acțiunii au fost verificate peste 50 de automobile în regim de taxi, iar ofițerii de patrulare, specialiștii IFS și ANTA au constatat 29 de abateri contravenționale.
11:58
Un incendiu în care au fost afectate peste 15 hectare de stuf și vegetație uscată a avut loc în localitatea Puhoi raionul Ialoveni. Aici pompierii au lucrat mai mult de 5 ore pentru a opri răspândirea arderii. Alte focare de iarbă uscată au fost stinse în raioanele Călărași, Strășeni, Ialoveni, Rezina, Orhei și mun. Chișinău. În ultimele 24 de ore salvatorii au lichidat 53 incendii de vegetație, 11 dintre care în municipiul Chișinău. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI  atenționează oamenii să nu aprindă iarba uscată și resturile menajere, întrucât aceste focare se pot răspândi cu ușurință spre spații extinse punând în pericol pădurile și casele persoanelor.
11:58
În cadrul întrevederii au fost puse în discuție subiecte ce țin de instruirea angajaților Poliției Republicii Moldova în cadrul Academiei Naționale FBI. De asemenea, oficialii au discutat despre cooperarea pe segmentul prevenirii și contracarării terorismului, crimelor cibernetice, antidrog și analiza comportamentală, dar și asistența și expertiza acordată în investigarea infracțiunilor complexe. „Suntem extrem de onorați că ne oferiți posibilitatea de a instrui polițiștii moldoveni la Academia Națională FBI, sperăm că bunele practici preluate de la colegii din SUA vor fi implementate cu succes în cadrul procesului de modernizare și dezvoltare a Poliției Republicii Moldova”, a declarat șeful IGP. Atașatul a salutat  deschiderea  conducerii IGP și a dat asigurări că Ambasada SUA la București va susține în continuare Poliția din Republica Moldova în eforturile depuse pentru dezvotare continuă.
11:07
În acest scop, a fost creat un grup de lucru, care va identifica alimentele mai potrivite pentru recuperarea acestor persoane.   În prezent, pachetul alimentar conține suc de mere și struguri, pateu din carne de găină, sardine în ulei și lapte condensat. Alimentele asigură donatorilor cantitatea necesară de nutrienți pentru recuperarea sângelui donat. Problema este că o parte dintre aceste produse, cum ar fi pateul și sardinele în ulei, nu sunt sănătoase. „Pateul trebuie schimbat. Preferabil de înlocuit cu carne de bovine, care reprezintă o sursă bună de fier și proteine pentru organism. De asemenea, sardinele în ulei sunt foarte grase, ceea ce nu e bine pentru sănătate”, a menționat profesorul universitar Alexei Chirlici, membru al grupului de lucru.  Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a solicitat grupului de lucru să prezinte, peste două săptămâni, o listă a produselor alimentare care pot fi incluse în pachet.
10:37
3576 de bolnavi de tuberculoză se aflau la evidența medicilor anul trecut, cu 30 mai puțini comparativ cu 2015. Din numărul total al cazurilor înregistrate în 2016, noi au fost 2228.   Totodată, 24 la sută dintre pacienți au dezvoltat tuberculoză multidrog rezistentă. Anul trecut, au fost înregistrate 506 cazuri de acest fel, cu aproape 300 mai puține față de 2012. În același timp, rata cazurilor noi de tuberculoză depistate printre pacienții cu infecția HIV a constituit 8,2 la sută, În 2014 acest indicator a fost de doar 5,8 la sută. Față de acum doi ani, din cauza tuberculozei au murit cu aproximativ 30 de pacienți mai puțini. În total, anul trecut au fost înregistarte 380 de cazuri de decese. Organizația Mondială a Sănătății își propune să reducă numărul cazurilor noi de tuberculoză la nivel mondial cu 90 la sută, în următorii 18 ani. Un alt obiectiv, este diminuarea ratei deceselor cu 95 la sută, în această perioadă.
10:07
În discuțiile cu Miniștrii de Externe ai Austriei, Afganistanului, Bosniei şi Herțegovinei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei, Marii Britanii, Muntenegrului, Noii Zeelande, României, Suediei, Turciei şi Ungariei a fost făcut un schimb de opinii privind stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale, dar şi asupra evoluțiilor pe plan global şi regional. Totodată, a fost abordată agenda vizitelor bilaterale pe parcursul anului curent. În cadrul dialogului cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, a fost abordat subiectul pregătirilor pentru Consiliul de Asociere Republica Moldova - UE care va avea loc la 31 martie curent, la Bruxelles.
09:37
Astfel, în contextul vizitei oficiale, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său, Carmen Daniela Dan, în cadrul căreia au fost abordate subiecte privind colaborarea între cele două instituții, comunică Democracy.MD. În cadrul discuțiilor, ministrul Afacerilor Interne de la Chișinău a comunicat omologului său, Carmen Daniela Dan despre rolul important pe care care îl are România și experiența Ministerului de Interne român în activitatea și în procesul reformelor din cadrul MAI din RM. La rândul său, ministru de Interne al României a reiterat sprijinul pe care Ministerul Afacerilor Interne din România va continua să îl acorde în procesul de reformă în care este antrenat MAI din Republica Moldova.
09:07
În cadrul reuniunii, la care participă guvernatorii BERD de țară din Elveția, Ucraina, Republica Moldova, Liechtenstein, Serbia, Muntenegru, Turkmenia și Uzbekistan vor fi discutate aspectele legate de rolul instituției bancare în procesele social-economie din statele respective, consolidarea parteneriatului dintre BERD și autoritățile naționale, posibilitatea inițierii unor noi proiecte bilaterale. Guvernatorii vor trece în revistă proiectul agendei reuniunii anuale a BERD, care se va desfășura în luna mai 2017 în Cipru, inclusiv și chestiunea legată de alegerea directorului executiv al Băncii. În timpul vizitei, vicepremierul Octavian Calmîc va avea o întrevedere de lucru cu Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției, Johann N.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:37
Potrivit autorilor, proiectul va crea premise legale pentru implementarea Acordului privind Spaţiul Aerian Comun şi va asigura încadrarea funcţională a aviaţiei civile a Republicii Moldova în sistemul european. Noile prevederi vor stabili procedurile de certificare şi operare a aeronavelor, de protecţie a persoanelor şi bunurilor de la sol, de certificare a operatorilor aerieni, aerodromurilor, personalului aeronautic, precum şi a tehnicii aeronautice. De asemenea, proiectul prevede introducerea taxelor de securitate şi de navigaţie aeriană pentru asigurarea serviciilor de securitate aeroportuară şi de navigaţie aeriană. Administratorii aerodromurilor ar putea fi obligați să elaboreze hărţi de zgomot. Codul aerian urmează să reglementeze activităţile aeronautice civile, să stabilească instituţiile cu atribuţii în domeniul administrării aviaţiei civile, precum şi competenţele altor organisme în domeniul siguranţei şi securităţii aviaţiei.
20:07
În cadrul acestui eveniment participanţii au efectuat un schimb larg de opinii privind eforturile întreprinse în vederea combaterii terorismului care reprezintă o adevărată provocare şi ameninţare la adresa securităţii statelor lumii. Şefii delegaţiilor, de asemenea, au remarcat principalele realizări obţinute de către Coaliţie în lupta împotriva ISIL, pledând pentru intensificarea cooperării în vederea prevenirii extremismului şi radicalismului, precum şi a contracarării organizaţiei teroriste ISIL. Şeful diplomaţiei moldoveneşti a exprimat susţinerea pentru eforturile Coaliţiei Globale privind combaterea Statului Islamic, menţionând importanţa asigurării securităţii politico-militare şi social-economice în regiunile afectate de acţiunile teroriste. La finalul reuniunii, a fost adoptată o declaraţie a Coaliţiei prin care părţile au confirmat sprijinul pentru consolidarea eforturilor de combatere a organizaţiei teroriste ISIL.
19:27
Tatiana Avasiloaie, Ecaterina Buzu, Natalia Clevadî, Elena Costiuc,  Dumitru Bosîi, Adrian Cerbu, Igor Chiroșca și Radu Holban au fost numiți în funcția de judecător pînă la atingerea plafonului de vîrstă. În cadrul întrevederii cu judecătorii, la care a participat și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a avut  loc o discuție cu privire la starea lucrurilor în sistem prin prisma reorganizării instanțelor judecătorești. Discuțiile s-au axat pe necesitatea consolidării puterii judecătorești și îmbunătățirea actului de justiție. Șeful statului s-a adresat către magistrații promovați cu solicitarea să îndeplinească cu responsabilitate maximă obligațiunile de serviciu, să fie imparțiali, deschiși și onești, pentru a asigura apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor, să nu admită acțiuni care dăunează intereselor serviciului și prestigiului justiției.
19:07
Distincţia i-a fost înmânată de către şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, pentru contribuţia personală la dinamizarea cooperării moldo-britanice pe segmentul apărării și în legătură cu încheierea mandatului. Generalul Cutie i-a mulţumit colonelului Bakewell pentru eforturile depuse la consolidarea parteneriatului bilateral pe domeniul apărării, cu accent pe asistenţa şi expertiza oferite de Guvernul englez. De asemenea, comandantul Armatei Naţionale a apreciat participarea unui grup de militari din Regimentul Regal Irlandez al Marii Britanii la parada militară desfăşurată anul trecut la Chişinău, cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova. La rândul său, colonelul Bakewell a declarat că pentru el a fost un privilegiu să deţină funcţia de ataşat militar pentru ţara noastră.
18:27
În raportul prezentat, ministrul mediului Valeriu Munteanu a menționat că principalul pilon al Strategiei de gestionare a deșeurilor este noua lege de gestionare a deșeurilor care a fost adoptată în decembrie 2016 și urmează să intre în vigoare peste un an de la data adoptării. „Este o lege progresivă care va putea asigura o platformă corectă de gestionare a deșeurilor. Este în premieră, când obligațiile cu privire la această problemă nu sunt doar în seama autorităților locale, ci sunt împărțite, inclusiv și producătorilor de deșeuri”, a spus raportorul. Potrivit ministrului, până în prezent au fost realizate studii de fezabilitate pentru unele din cele 8 regiuni, create pentru gestionarea deșeurilor. Totodată, au fost realizate simulări de aplicare a activității asociațiilor intercomunale de gestionare a deșeurilor.
18:07
Cei doi premieri au avut o întrevedere tete-a-tete, după care discuțiile despre parteneriatul bilateral și posibilitățile de aprofundare a colaborării moldo-române, inclusiv prin lansarea a noi proiecte, au continuat la ședința în format restrâns a Guvernelor de la Chișinău și București. În debutul ședinței, Premierul Pavel Filip a mulțumit autorităților române pentru ospitalitate și deschidere, menţionând că această întâlnire este un bun prilej pentru a discuta despre posibilitățile de avansare pe agenda bilaterală și de a consolida prietenia dintre cele două state prin proiecte comune. „Suntem recunoscători pentru felul în care Romania a continuat să ajute Republica Moldova, aceasta contează mult pentru noi. După mai mult de un an de activitate a Guvernului Republicii Moldova putem constata că am reușit, în mare măsură, să stabilizăm şi să ameliorăm situaţia din ţară, pe plan politic, social, economic şi financiar.
17:27
Anunțul a fost făcut ieri, de către cabinetul ministrului educației, în cadrul unei întrevederi cu un grup de părinți, ce a avut ca subiect de discuție stabilirea vacanței de vară în grădinițe și creșe, durata sistării activității, necesitatea respectării prevederilor Codului Educației, Codului Muncii și altor acte legislativ-normative. Ministerul Educației accentuează că proiectul Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie este la etapa de avizare la Ministerul Justiției și încă nu a intrat în vigoare. Respectiv, Ministerul Educației este deschis pentru propuneri privind îmbunătățirea viitorului document.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.