Noi cerințe de calitate pentru comercializarea de fructe și legume în Rep. Moldova

InfoPrut, 11 ianuarie 2017 19:37

  Guvernul de la Chișinău a aprobat noi standarde de calitate pentru comercializarea de fructe și legume proaspete. Merele, perele, strugurii de masă, căpşunile, piersicile şi nectarinele, ardeii graşi, roșiile, salata verde sunt câteva dintre fructele și legumele din lista inclusă în documentul aprobat de Executiv. Acestea vor fi clasificate, sortate, ambalate și marcate într-un [&hellip The post Noi cerințe de calitate pentru comercializarea de fructe și legume în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Mai mult de 2 zile în urmă
16:58
  Deputatul de la București Constantin Codreanu a participat vineri la o conferință de presă cu tema „Falsificarea datelor recensământului”, în contextul anunţării rezultatelor Recensământului populaţiei desfăşurat în 2014 în Republica Moldova. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, doar 7 % din populaţia Republica Moldova se declară români şi 23 % vorbesc limba română. În [&hellip The post Un deputat de la București condamnă falsificarea rezultatelor recensământului din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
16:37
  Promovarea comerţului dintre Republica Moldova și UE a fost unul dintre subiectele de pe agenda discuțiilor dintre șeful Executivului de la Chișinău, Pavel Filip, și comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström. Premierul Pavel Filip şi comisarul european pentru comerţ Cecilia Malmström au avut vineri o întrevedere de lucru în marja celei de-a treia reuniuni a Consiliului [&hellip The post Discuție Filip-Malmström. Subiectul? Comerțul Rep. Moldova cu UE appeared first on InfoPrut.
15:37
  În cadrul vizitei de lucru în Belgia, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu  Vytenis Andriukatis, comisar european pentru sănătate şi siguranţă alimentară.  Părţile au discutat despre acţiunile întreprinse şi perspectivele de dezvoltare a cooperării Republicii Moldova și Uniunea Europeană în domeniul sănătăţii şi siguranţei alimentare, sectoare prioritare în Agenda de reforme [&hellip The post Siguranța alimentară din Rep. Moldova, subiect de discuție la Bruxelles appeared first on InfoPrut.
15:17
  Angajaţi din sistemul de învă­ţământ din Republica Moldova anunță că vor ieși pe 5 aprilie la un marș de protest la Chișinău.   Participanţii, care și-au anunțat prezența în număr mare, vor porni din scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi vor ajunge până în faţa clădirii Guvernului, unde va avea loc un miting [&hellip The post Cadrele din învățământ vor ieși la proteste în Chișinău appeared first on InfoPrut.
13:37
  Tinerii Moldovei au reacționat la anunțarea de către Biroul Național de Statistică a rezultatelor finale la recensământul populației derulat în 2014, potrivit cărora în Republica Moldova ar fi  7% români și 75% „moldoveni”. „Sursele noastre, precum şi monitorizarea din teren, prin numărătoarea paralelă, arată că diminuarea procentului de etnici declaraţi români s-a efectuat în [&hellip The post Tinerii Moldovei: Recensământul din 2014 nu este valid appeared first on InfoPrut.
11:17
  Cum să fie 7% români? Propagandă, propagandă, dar asta nu mai încape nici în șmenurile propagandei, ci pare ca furtul de motorină din vagoane ziua în amiaza mare. Cum te simți oare ca „statistician” după ce fraudezi într-un asemenea hal identitatea unei populații? „Statisticieni”? De fapt, definiția potrivită de nomenclator ar fi, în cazul [&hellip The post Cămătarii de identități de la cârma Republicii Moldova appeared first on InfoPrut.
30 martie 2017
22:57
  Parlamentul de la Chişinău introduce un “filtru” în domeniul audiovizualului care va avea drept rezultat o reducere a ponderei produselor mass-media ruseşti în Republica Moldova. Legislavitul Republicii Moldova a votat joi, în a doua lectură, modificările la Codul Audiovizualului. Printre acestea, se numără obligația de a plasa 30% de conținut local între orele 18.00-24.00 [&hellip The post Parlamentul de la Chişinău a decis: Posturile TV şi radio din Rep. Moldova, obligate prin lege să aibă conţinut autohton şi în limba română appeared first on InfoPrut.
15:27
  Adjunctul bașcanului Găgăuziei, Vadim Ceban, este de părere că România reprezintă un exemplu pentru Republica Moldova. „Cum România a crescut în ultimii 3-4 ani – este un exemplu pentru noi, avem multe de învățat (…) Lupta cu corupția care are loc la ei este una fabuloasă, iar noi nu avem nevoie să urmăm exemplul [&hellip The post Prim-vicebașcanul Găgăuziei: România este un exemplu pentru noi appeared first on InfoPrut.
14:57
  Continuarea dialogului politic și consolidarea cooperării practice între Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică au fost principalele subiecte abordate joi la întrevederea premierului de la Chișinău, Pavel Filip, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. „Prim-ministrul a accentuat că Guvernul de la Chișinău optează pentru dinamizarea relaţiei cu NATO în domeniile de interes comun, în [&hellip The post Pavel Filip, către șeful NATO: „Neutralitatea nu înseamnă izolare de comunitatea internațională” appeared first on InfoPrut.
13:47
  Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a reacționat la anunțul făcut de președintele Igor Dodon, potrivit căruia, în luna aprilie, intenționează să semneze un acord cadru cu Uniunea Euroasiatică. Pavel Filip a declarat nu va ratifica niciun acord de acest fel. „Poziția noastră este una foarte fermă și deja a fost transmisă președintelui. I-am transmis [&hellip The post Filip, la întâlnirea cu șeful NATO: Nu vom ratifica acordul lui Dodon appeared first on InfoPrut.
12:47
  Deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă şi vicepreşedinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, în Camera Deputaților, a anunțat că lucrează la o inițiativă legislativă referitoare la redobândirea cetățeniei române prin recunoaștere, în contextul în care pentru etnicii români din Republica Moldova, cetățenia română este foarte importantă. „Ca fost jurnalist, [&hellip The post Deputat de la București: Lucrez la o propunere legislativă legată de redobândirea cetățeniei prin recunoaștere appeared first on InfoPrut.
12:27
  Sâmbătă, 1 aprilie, se vor împlini 76 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. Până pe 12 aprilie, o expoziție foto despre această filă sângeroasă din istoria românilor este deschisă publicului la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, etajul 1 (Decanat). Expoziția, intitulată „MASACRUL DE LA FÂNTÂNA ALBĂ – BUCOVINA”, este [&hellip The post Expoziție foto la București despre masacrul de la Fântâna Albă appeared first on InfoPrut.
10:07
  Votul uninominal este o metodă sigură pentru oligarhii care vor să dețină întreaga putere asupra unui stat, consideră fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, actual politician ucrainean. Mihail Saakașvili spune că implementarea votului uninominal, proiect ce poartă semnătura oligarhului Vladimir Plahotniuc, liderul PDM, va avea efecte catastrofale pentru Republica Moldova. „Noi încercăm acum să ne debarasăm [&hellip The post Saakașvili: Votul uninominal va fi devastator pentru Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
29 martie 2017
16:57
  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, tună și fulgeră împotriva a tot ce este românesc în stânga Prutului, însă la el acasă, în satul Sadova, oamenii nu se opintesc în declarațiile lui. Astfel, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, gimnaziul din localitatea din care este originar Dodon a [&hellip The post (VIDEO) Satul de baștină a lui Igor Dodon a sărbătorit Ziua Unirii Basarabiei cu România appeared first on InfoPrut.
14:07
  Acum 100 de ani, pe vremea asta, elitele din Basarabia au văzut în preajma revoluției ruse din februarie-martie oportunitatea organizării pentru obținerea drepturilor și libertăților naționale. Partidul Național Moldovenesc a fost una dintre locomotivele politice care au dus Basarabia către autonomie, independență și Unirea cu România. Între martie 1917 și martie 1918, drumul Basarabiei către [&hellip The post (VIDEO) Istorie pe șleau: Partidul Național Moldovenesc și drumul spre Unirea Basarabiei cu România appeared first on InfoPrut.
13:27
  Împlinirea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România a fost sărbătorită și de câteva zeci de tineri din Bistrița. „La petrecerea naţională de la Bistriţa a cântat aproape toată lumea: atât tinerii de la microfoane, cât şi cei din public, căci cu toţii au primit câte un pliant cu cântecele şi [&hellip The post Cum au sărbătorit bistrițenii 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România appeared first on InfoPrut.
12:37
Recensământul populației din Republica Moldova din 2014 a fost mort din fașă. Ulterioarele tergiversări legate de publicarea rezultatelor nu au făcut altceva decât să îndeplinească încă o etapă dintr-o afacere de stat pe care, acum, specimene precum Igor Dodon o vor putea folosi ca intrument de chiuretaj identitar anti-românesc.  Dacă informația pe surse invocată de [&hellip The post Recensământul halucinației appeared first on InfoPrut.
11:27
  Vineri, 31 martie, Biroul Naţional de Statistică (BNS) se pregăteşte să anunţe „rezultate falsificate” ale procesului de recensământ desfăşurat în mai 2014, se arată într-un comunicat de presă Mișcării Civice Tinerii Moldovei. „Din surse sigure, Mişcarea Civică Tinerii Moldovei a aflat că la întrebarea privind etnia/naţionalitatea se va da un alt rezultat final decât [&hellip The post Recensământ 2014: BNS va anunța un rezultat fals privind numărul românilor din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
11:07
  La Chișinău va fi organizat miercuri, cu începere de la ora 14:30, un protest împotriva președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Protestul va avea loc în fața Reședinței de Stat a Republicii Moldova. Motivul îl reprezintă decretul semnat marți de Igor Dodon privind desfășurarea unui referendum pe data de 24 septembrie 2017. Printre subiectele care [&hellip The post Protest anti-Dodon la Chișinău appeared first on InfoPrut.
10:47
  Evenimentele dedicate împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au fost finalizate la Dolj, marți, printr-o manifestare intitulată „Zilele marcante din Istoria României”. „Pentru noi, evenimentul de astăzi este unul foarte important pentru că marcăm 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc pe 27 [&hellip The post „Zilele marcante din Istoria României”, eveniment cu studenți din Rep. Moldova în România appeared first on InfoPrut.
28 martie 2017
16:07
  Președintele de la București Klaus Iohannis a avut marți o discuție telefonică cu premierul de la Chișinău Pavel Filip. Cei doi oficiali au discutat despre parteneriatul dintre România și Republica Moldova și despre posibilitățile de inițiere a colaborării bilaterale în noi domenii de interes comun.   În cadrul dialogului, Filip a menționat că Guvernul de [&hellip The post Consultare între președintele Iohannis și premierul Filip appeared first on InfoPrut.
15:57
  Cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, două localități din județul Prahova s-au înfrățit cu localități din Republica Moldova. Este vorba despre comunele Măneşti (Prahova) şi Abaclia (raionul Basarabeasca), și comuna Aluniş (Prahova) şi localitatea Şipoteni (raionul Călăraşi). Acordurile de cooperare dintre localități au fost semnate în contextul în care o delegație a Consiliului Judeţean Prahova, [&hellip The post Înfrățirile, în ritm galopant. Ce localități au semnat acorduri de cooperare de Ziua Unirii Basarabiei cu România appeared first on InfoPrut.
14:57
  Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a adresat câteva propoziții în română premierului de la Chișinău, Pavel Filip, la întrevederea pe care cei doi oficiali au avut-o la Kiev cu prilejul unei reuniuni GUAM. Potrivit Radio Chișinău, în momentul în care liderul de la Kiev a dat mâna cu Pavel Filip, Petro Poroșenko i-a vorbit în română: [&hellip The post Poroșenko i s-a adresat în română lui Pavel Filip: „Cum viața? Tot normal?” appeared first on InfoPrut.
12:27
  La ce folosesc misiunile de pace? – se întreabă filosoful și publicistul Cătălin Avramescu într-un articol de opinie publicat în ziarul Bursa. Printre misiunile de pacificare „autopsiate” în articol, se numără și cea din regiunea transnistreană. „Prima dată când am auzit de aşa ce va a fost, cred, pe la începutul anilor ’80. La [&hellip The post Cătălin Avramescu: Regiunea transnistreană, caz elocvent despre misiunile de pacificare în umbra cărora apar „tot felul de ticăloșii” appeared first on InfoPrut.
12:17
  Cu prilejul aniversării a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România,  pe 27 martie , la Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul a avut loc un concert extraordinar susținut de Mihai Mărgineanu și trupa sa. „Acest spectacol reprezintă un dar de suflet de la români pentru români. Fără temelia așezată acum [&hellip The post Ziua Unirii Basarabiei cu Țara, sărbătorită la Cahul appeared first on InfoPrut.
11:17
  Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol a sărbătorit luni Ziua Unirii Basarabiei cu România. Elevii și profesorii liceului românesc din regiunea transnistreană au cântat piese patriotice, au recitat poezii și au întins un tricolor uriaș pe holurile instituției de învățământ.   În regiunea transnistreană funcționează opt școli și licee românești, aflate potrivit legislației în [&hellip The post (FOTO) Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la liceul românesc din Tiraspol appeared first on InfoPrut.
10:27
  Un grup de piloți auto din Republica Moldova a ocupat locul I în cadrul unui campionat de Jeep Trial din România. Cei trei câștigători sunt Oleg Varzari, Vladimir Ursu și Andrei Musteață. Campionatul a fost organizat la Râmnicu Vâlcea, informează Agora.md. La eveniment au participat peste 60 de echipe. „În România se organizează 7 cupe și sunt [&hellip The post Trei piloți de Jeep din Rep. Moldova, locul I la un campionat din România appeared first on InfoPrut.
10:07
  Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi omologul său ucrainean, Vladimir Groisman, au avut luni o întrevedere bilaterală, în contextul reuniunii șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM. Oficialii au discutat despre posibilitățile de dinamizare a parteneriatului bilateral și evoluțiile înregistrate în implementarea Foii de parcurs privind dezvoltarea [&hellip The post Discuții între Pavel Filip și Vladimir Groisman. Protecția ecologică a râului Nistru și controlul vamal, printre subiectele cruciale de pe agendă appeared first on InfoPrut.
27 martie 2017
17:07
  Ministrul Mediului de la Chișinău, Valeriu Munteanu, a alergat pentru Unire în România, în cadrul Maratonului Nisipului, organizat la Constanța. În fiecare an, la Maratonul Nisipului participă mulţi concurenţi de peste Prut. În acest an, s-a aflat printre ei şi ministrul Mediului din Republica Moldova, Valeriu Munteanu. Munteanu a concurat la proba de zece [&hellip The post Ministru de la Chișinău, participant la Maratonul Nisipului din România: „Alerg pentru Unire” appeared first on InfoPrut.
17:07
  Președintele de la București Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România – zi de sărbătoare naţională. „România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, [&hellip The post Președintele Iohannis, gest referitor la Unirea Basarabiei cu România appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.