Noi cerințe de calitate pentru comercializarea de fructe și legume în Rep. Moldova

InfoPrut, 11 ianuarie 2017 19:37

  Guvernul de la Chișinău a aprobat noi standarde de calitate pentru comercializarea de fructe și legume proaspete. Merele, perele, strugurii de masă, căpşunile, piersicile şi nectarinele, ardeii graşi, roșiile, salata verde sunt câteva dintre fructele și legumele din lista inclusă în documentul aprobat de Executiv. Acestea vor fi clasificate, sortate, ambalate și marcate într-un [&hellip The post Noi cerințe de calitate pentru comercializarea de fructe și legume în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 24 ore
12:58
  Într-un material de analiză despre conferinţa de presă ţinută de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, alături de preşedintele Republicii Moldova, publicaţia The Atlantic readuce în discuţie câteva declaraţii făcute de Igor Dodon în campania prezidenţială de anul trecut, care se pare că au scăpat atenţiei presei de pe cele două maluri ale Prutului.  [&hellip The post Declaraţii mai puţin cunoscute ale lui Igor Dodon: „Voi fi un lider dictatorial, la fel ca Putin” appeared first on InfoPrut.
11:17
  Ca o noapte de beţie cruntă, în urma căreia te trezeşti dimineaţa într-o baltă de vomă şi urină, într-un gang, fără haine şi cu un tatuaj incriminator pe-o fesă. Păstrând proporţiile alegoriei, aşa a arătat călătoria moscovită a lui Igor Dodon.  Am stabilit comparaţia. Să stabilim şi tatuajul: ruşii i-au ştanţat cu acul şi [&hellip The post Marea, râurile, pâraiele şi… Dodon appeared first on InfoPrut.
11:07
  Reprezentanții etnicilor români din comunitățile istorice și din Republica Moldova vor fi premiați la București în cadrul unei gale organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. Gala Premiilor de Excelență, aflată la cea de-a doua ediție, va avea loc pe 30 ianuarie, [&hellip The post Premii de excelență pentru liderii românilor din comunitățile istorice și din Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
09:58
  Directoarea Liceului „Vasile Alecsandri” din Chișinău, Daniela Vacarciuc, este de părere că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cunoaște bine istoria spațiului dintre Prut și Nistru, mai cu seamă în contextul în care mama acestuia este profesoară de limba română, însă preferă să facă jocuri (geo)politice. „Sunt sigură că Igor Dodon care vine dintr-o familie [&hellip The post Voce de la Chișinău: „Îmi pun speranța și în mămica lui Dodon, care este profesoară de limba română” appeared first on InfoPrut.
Ieri
22:07
  “Nucleara” zilei ne parvine de la Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, şi are legătură cu datoriile regiunii transnistrene către compania Gazprom. În cadrul vizitei efectuate de Igor Dodon la Moscova, preşedintele socialist a declarat, la întâlnirea cu reprezentanţii concernului Gazprom, că datoriile separatiştilor din stânga Nistrului, care ating suma exorbitantă de 6,5 miliarde de [&hellip The post Igor Dodon, pericol pentru economia Rep. Moldova. Vrea să plătească datoria separatiştilor transnistreni către Gazprom appeared first on InfoPrut.
16:37
  În Republica Moldova va fi creată Rezervația „Prutul de Jos”, în cadrul proiectului transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova, finanţat de Uniunea Europeană. Decizia a fost luată miercuri de Guvernul de la Chișinău. Proiectul va extinde suprafața ariei naturale protejate și va asigura conservarea diversității biologice din Republica Moldova, anunță autoritățile de la Chișinău. [&hellip The post Rezervația „Prutul de Jos”, proiect transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
14:17
  Dacă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va anula Acordul de Asociere cu Uniune Europeană, liderul socialist ar putea avea acelaşi destin politic ca fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, scriu jurnaliştii de la Financial Times. Jurnaliştii publicaţiei britanice reamintesc de anul 2013, când, la presiunea lui Vladimir Putin, preşedintele de atunci al Ucrainei a renunţat [&hellip The post Financial Times: Pe Dodon îl paşte soarta lui Viktor Ianukovici appeared first on InfoPrut.
13:28
  Președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul Andi Cristea, este de părere că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se compromite prin declarațiile sale în fața tuturor partenerilor externi, inclusiv în fața României, de al cărei sprijin va depinde. „Din păcate, președintele Republicii Moldova își dorește atât de mult să fie pe placul lui [&hellip The post Europarlamentar: E doar o chestiune de timp până când Dodon va fi nevoit să bată la ușa Bucureștiului appeared first on InfoPrut.
12:47
  Consilierul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, însărcinat cu Afaceri, Tatiana Solomon, va reprezenta Republica Moldova la ceremonia de învestire a noului preşedinte al SUA, Donald Trump. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de către reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Evenimentul învestirii lui Donald Trump în funcția de președinte al [&hellip The post Ea va reprezenta Rep. Moldova la învestirea lui Donald Trump appeared first on InfoPrut.
11:28
  Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale a Republicii Moldova, generalul de brigadă Igor Cutie, a participat la reuniunea Comitetului Militar NATO în formatul şefilor statelor majore generale ale statelor NATO şi statelor partenere (EAPMC/CS).  Întrunirea s-a desfăşurat la sediul Cartierului General NATO de la Bruxelles. Agenda reuniunii a cuprins aspecte militare de actualitate, [&hellip The post Ce discuţii a purtat Şeful Marelui Stat Major din Rep. Moldova la Reuniunea Comitetului Militar NATO appeared first on InfoPrut.
10:37
  Partidul Democrat din Moldova respinge ideea promovată de socialiști și de președintele Igor Dodon, de federalizare a Republicii Moldova, argumentând că ar genera divizarea, nu soluționarea conflictului transnistrean. „Este o abordare care poate tensiona și duce pe o direcție greșită și periculoasă procesul de negociere. Nici cetățenii, nici partenerii noștri de dialog în problema transnistreană, [&hellip The post Partidul lui Plahotniuc, nemulțumit de „ticul” lui Dodon: Federalizarea înseamnă divizarea Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
10:17
  Promisiunile de „vasalitate” ale lui Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, la Moscova nu au vizat numai ruperea Acordului de Asociere cu UE sau punerea în aplicare a Planului Kozak de federalizare, ci şi biroul de legătură NATO de la Chişinău. Într-o atmosferă de profund servilism, Igor Dodon a promis că va avea o discuţie [&hellip The post Dodon a promis la Moscova că se va duce la Bruxelles să „certe” NATO appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:07
  S-a dus Dodon la Mosocova şi Moscova i-a desfăcut frumuşel degetele şi i-a scris cu pixul în palmă agenda mandatului său prezidenţial: federalizarea, puişor, asta ţi-e misiunea. Putin: „Știți că în 2003, noi ne-am apropiat ca niciodată de soluționarea definitivă a acestui conflict, dar, din păcate, conducerea de atunci a Republicii Moldova și-a schimbat [&hellip The post Igor „Oleg Popov” Dodon în stepele Ţarului. Legenda clovnului şi a federalizării appeared first on InfoPrut.
13:17
  Ambasada României la Chișinău a primit luni Premiul „Ștefan Ciobanu” în domeniul conservării patrimoniului cultural și muzeografiei, acordat în cadrul Galei Premiilor Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Potrivit Ministerului Culturii, premiul a fost acordat Ambasadei României la Chișinău pentru contribuția substanțială a Guvernului României la restaurarea și promovarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, în special, [&hellip The post Ambasada României la Chișinău, premiată pentru conservarea patrimoniului cultural în Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
11:37
  Ministrul Afacerilor Externe de la Bucureşti, Teodor Meleșcanu, a efectuat luni prima vizită oficială la Bruxelles. Oficialul român a avut o întrevedere cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a UE/vicepreședinte al Comisiei Europene, prilej cu care au fost discutate evoluțiile din Republica Moldova și vecinătatea estică, stadiul implementării [&hellip The post Ministrul de Externe de la Bucureşti, discuţie la Bruxelles despre Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
11:07
  Discreditarea și stigmatizarea – aceste două instrumente sunt din ce în ce mai des folosite în mass-media din Republica Moldova, a sesizat Consiliul de Presă. „Auzim practic în fiecare zi etichete de felul , , , etc., pe care jurnaliștii le aplică fără să existe decizii definitive ale instanțelor de judecată. Etichetarea și stigmatizarea [&hellip The post Consiliul de Presă, în alertă: Auzim în fiecare zi etichetele „mafiot”, „ucigaș”, „rider”, „oligarh” appeared first on InfoPrut.
10:58
  Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării de la Chişinău, a declarat că Mihai Ghimpu, liderul lideralilor, i-ar fi spus că singura condiţie ca să nu-i ridice sprijinul politic pentru portofoliul ministerial ar fi fost ca să îşi ceară scuze pentru declaraţiile privind degradarea PL.  Anatol Şalaru a vorbit despre această chestiune în cadrul emisiunii [&hellip The post Şalaru, dezvăluiri. Ce condiţie i-ar fi pus Mihai Ghimpu ca să-l sprijine în continuare în funcţia de ministru al Apărării appeared first on InfoPrut.
16 ianuarie 2017
19:59
    Trenul de pe cursa Chișinău – Odesa, care, anterior, circula în zilele de sâmbătă și duminică, va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri, începând cu 20 ianuarie. Orarul va fi valabil timp de o lună, se precizează într-un comunicat de presă al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM). [&hellip The post CFM: Trenurile de pe cursele Chişinău-Odesa şi Chişinău-Socola vor circula mai des appeared first on InfoPrut.
14:58
  Prim-ministrul de la Chișinău Pavel Filip a primit luni propunerea președintelui Igor Dodon de  revocare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea. Într-un comunicat succint, șeful Executivului anunță că nu va da curs solicitării lui Dodon. Igor Dodon l-a acuzat pe ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, că a devenit avocatul României. Ambasadorul Republicii Moldova [&hellip The post Ce îi răspunde Pavel Filip lui Dodon cu privire la revocarea din funcție a ambasadorului Rep. Moldova în România appeared first on InfoPrut.
14:17
  Partidul Democrat din Moldova (PDM) dorește ca Partidul Liberal (PL) să prezinte în cadrul coaliției argumentele care stau la baza inițiativei privind suspendarea din funcție a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. „Dacă există elemente care induc riscul unei posibile încălcări ale legii fundamentale, PDM ar putea semna un demers către Curtea Constituțională, așa cum prevede [&hellip The post PDM vrea să fie convins de PL de necesitatea suspendării lui Dodon appeared first on InfoPrut.
14:07
  Cetăţenii Republicii Moldova care muncesc în Rusia trăiesc un veritabil coşmar alimentar.  În Rusia se falsifică un sfert din toate produsele alimentare, a declarat la finale săptămânii trecute adjunctul șefului Rosselkhoznadzor (serviciul federal pentru supraveghere Veterinară și fitosanitară din Rusia), Alexei Alekseenko. „Singurele excepții sunt ouăle”, a precizat oficialul, potrivit Nezavisimaia Gazeta, informează Paginaderusia.ro. [&hellip The post Cetăţenii Rep. Moldova care muncesc în Rusia, hrăniţi cu produse alimentare falsificate appeared first on InfoPrut.
13:07
  Partidul Liberal de la Chișinău a inițiat un proiect de hotărâre privind suspendare din funcție a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Formațiunea solicită sprijinul deputaților din Parlament. Liberalii, prin  vocea liderului Mihai Ghimpu, precizează că la baza inițiativei au stat declarațiile pe care Igor Dodon le-a făcut în campania electorală și după victoria din alegeri. [&hellip The post Liberalii vor să îi scurteze lui Dodon zilele în fotoliul de președinte al Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
12:37
  După ce președintele de la Chișinău Igor Dodon l-a acuzat pe ambasadorul Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, că a devenit avocatul României, acesta a trecut și la fapte, solicitând luni Guvernului Pavel Filip să îl revoce pe Gribincea din funcție. „La data de 9 ianuarie 2017, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în [&hellip The post Dosarul „Cetățenia lui Băsescu”: Dodon cere Guvernului Rep. Moldova să îl recheme din funcție pe Gribincea appeared first on InfoPrut.
11:47
  Regiunea transnistreană apare într-o carte de ilustraţii semnată de celebrul pictor spaniol Ricardo Cavolo.  Titlul cărţii, „Periferii”, exprimă întocmai conţinutul ilustraţiilor transfigurate: periferiile. Însă nu doar perfieriile urbane, ci şi cele umane, geografice, biologice, anatomice sau animale. Persoanele atinse de albinism, oamenii străzii, cavalerii bakongo, favelele din America de Sud, jungla din Calais, oraşele-dormitor [&hellip The post „Periferii”, ilustraţii de Ricardo Cavolo. La ce capitol a trecut pictorul spaniol regiunea transnistreană appeared first on InfoPrut.
11:17
  Judeţul Botoşani şi raionul Drochia au încheiat vineri un protocol de colaborare. Colaborarea pe toate segmentele de activitate, în special în domeniul cultural, este obiectivul înfrățirii, enunțat de autoritățile de la Botoșani, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care s-au deplasat la Drochia pentru a semna acordul cu Vasile Grădinaru, preşedintele raionului Drochia. „Acesta [&hellip The post O nouă înfrățire între un județ din România și un raion din Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
10:58
  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îşi începe luni vizita oficială la Moscova.  În capitala Federaţiei Ruse, Dodon va avea întâlniri cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, vicepremierul Dmitri Rogozin şi cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov. Igor Dodon a postat pe Facebook componenţa delegaţiei cu care va merge la „porţile Ţarului”: Zinaida Greceanîi, [&hellip The post Dodon a plecat la Moscova să-şi vadă „păpuşarii” appeared first on InfoPrut.
15 ianuarie 2017
17:17
  Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării de la Chişinău, îşi face partid. Anatol Şalaru a declarat pentru Pro TV că deocamdată nu se ştie cum se va numi partidul şi nici cine va face parte din el, adăugând că a fost creat deja un grup de iniţiativă care urmează să pună la punct toate [&hellip The post Rămâne bătut în cuie: Anatol Şalaru îşi face partid. Misiunea? Unionismul appeared first on InfoPrut.
12:37
  Ziua de 15 ianuarie, desemnată drept Ziua Culturii Naționale, reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Ziua Culturii Naționale este marcată an de an la București, Iași, Cernăuți, Chișinău, Ismail, în Valea Timocului, și de către românii de pretutindeni. În România, Camera Deputaților a adoptat pe 16 noiembrie 2010 proiectul de [&hellip The post Mihai Eminescu, omagiat de românii din Țară, din comunitățile istorice, din Republica Moldova și de pretutindeni appeared first on InfoPrut.
12:17
  Colaborarea dintre județul Prahova din România și raionul Hîncești din Republica Moldova a înregistrat un nou rezultat. Sâmbătă a fost inaugurată sala de ședințe „Constantin Stere” a Consiliului Raional Hîncești, investiție realizată de Consiliul Județean Prahova și de Consiliul Raional Hîncești. Prezentă la eveniment, vicepreședintele CJ Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a precizat că sala „Constantin [&hellip The post Consiliu județean din România, investiție la Hîncești appeared first on InfoPrut.
08:58
  Petrişor Peiu, expert în economie al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), explică faptul că sprijinul României a fost vital pentru Republica Moldova în 2016. „Tot parcursul Republicii Moldova din 2016 , inclusiv acordurile cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, precum și recenta îmbunătățire a ratingului NU ar fi fost posibile fără creditul [&hellip The post Expert: Ratingul de țară al Republicii Moldova a fost îmbunătățit datorită României appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.