Noi cerințe de calitate pentru comercializarea de fructe și legume în Rep. Moldova

InfoPrut, 11 ianuarie 2017 19:37

  Guvernul de la Chișinău a aprobat noi standarde de calitate pentru comercializarea de fructe și legume proaspete. Merele, perele, strugurii de masă, căpşunile, piersicile şi nectarinele, ardeii graşi, roșiile, salata verde sunt câteva dintre fructele și legumele din lista inclusă în documentul aprobat de Executiv. Acestea vor fi clasificate, sortate, ambalate și marcate într-un [&hellip The post Noi cerințe de calitate pentru comercializarea de fructe și legume în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 6 ore
21:27
  Muzeul Național al Literaturii Române organizează la Chișinău, Iași și Târgu Neamț Zilele „Ion Creangă”, o serie de evenimente dedicate aniversării a 180 de ani de la nașterea scriitorului humuleștean. Duminică și luni, Ion Creangă a fost omagiat la Chișinău de Biblioteca Națională pentru Copii și Tineret „lon Creangă”, notează Reporteris. Miercuri, la Iași [&hellip The post Ion Creangă, omagiat pe ambele maluri ale Prutului appeared first on InfoPrut.
Acum 8 ore
20:37
  Liderul PAS, Maia Sandu, consideră că pachetele de asistenţă financiară oferite de România Republicii Moldova ar trebui să ajungă în mod echitabil la nivel local, să “ocolească” intermedierea partidelor aflate la putere în Chişinău. Maia Sandu face în special referire la PDM, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Întrebată într-un interviu oferit Ziarului de Iaşi [&hellip The post Maia Sandu: România trebuie să investească direct în comunităţile din Rep. Moldova, să evite intermedierea prin partide appeared first on InfoPrut.
Acum 12 ore
14:57
  Primăvara și simbolurile acesteia vin cu un alt semn de apropiere ale celor două maluri de Prut. Festivalul mărțișorului de la Iași, care a debutat pe 25 februarie, a adunat în centrul orașului meșteri populari din România și Republica Moldova, uniți sub semnul unui fir împletit în alb și roșu. Mai mulți meșteri populari [&hellip The post Un fir de mărțișor unește malurile de Prut appeared first on InfoPrut.
14:37
  Trupele din Republica Moldova Zdob și Zdub, Alternosfera, Cuibul și Rupt vor susține un concert extraordinar la București, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni [&hellip The post Concert #dinBasarabia, de Ziua Unirii cu România appeared first on InfoPrut.
14:17
  Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se țin de glume proaste. Un activist de partid a fost reținut de Poliție, după ce duminică a lăsat o geantă suspectă în fața Ambasadei SUA la Chișinău. În cursul zilei de duminică a fost dat un apel telefonic la numărul de urgență 902 pentru a semnala [&hellip The post Ambasada SUA la Chișinău, ținta unei glume proaste făcute de un membru al PSRM appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
13:37
  Reprezentare politică, dreptul la educație în limba maternă, la serviciu religios și acces la mass-media sunt câteva aspecte discutate în perioada 22-24 februarie de o delegație a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor cu reprezentanți ai comunitatilor de români din Serbia (Voievodina și Timoc) și cu autorități de [&hellip The post Parlamentari ai României pun piciorul în prag la Belgrad pentru drepturile etnicilor români din Timoc și Voievodina appeared first on InfoPrut.
11:57
  Reprezentare politică, dreptul la educație în limba maternă, la serviciu religios și acces la mass-media sunt câteva aspecte discutate în perioada 22-24 februarie de o delegație a Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor cu reprezentanți ai comunitatilor de români din Serbia (Voivodina și Timoc) și cu autorități de [&hellip The post Parlamentari ai României pun piciorul în prag la Belgrad pentru drepturile etnicilor români din Timoc și Voivodina appeared first on InfoPrut.
Ieri
14:47
  NATO va implementa în Republica Moldova sistemul de telemedicină, prin care un medic poate să ofere soluţii sau recomandări în timp real în diverse situaţii de urgenţă sau în zone de luptă. Finanţat de programul Ştiinţă pentru Pace şi Securitate al NATO, proiectul prevede folosirea telemedicinei ca asistenţă medicală de la distanţă. Republica Moldova [&hellip The post România şi Rep. Moldova, partenere într-un proiect NATO appeared first on InfoPrut.
14:27
  Ce mai citim în weekend sau în puţinul răgaz pe care ni-l lasă, totuşi, tumultul cotidian? „Amintiri din viaţă. 20 de ani în Siberia”, povestirea cutremurătoare şi splendidă a Aniţei Nandriş, o ţărancă cu trei clase, din Bucovina, ridicată în miez de noapte de KGB şi deportată în Gulagul sovietic, este propunerea criticului de film [&hellip The post Anița Nandriș-Cudla din Mahala, 20 de ani în Siberia appeared first on InfoPrut.
14:17
  Fostul ministru al Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, consideră participarea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, la recepţia dedicată “Zilei Apărătorului Patriei”, desfăşurată în ambasada Rusiei, este “umilitoare”. La evenimentul de la ambasada Rusiei, Igor Dodon a participat alături de aşa-zisul “ministru al Apărării” din stânga Nistrului. “Este umilitor ca un șef de stat [&hellip The post Şalaru, despre participarea lui Dodon la “Ziua Apărătorului Patriei”: “Este umilitor” appeared first on InfoPrut.
14:07
  Trupa din Republica Moldova The Motans a lansat primul său single din 2017, în colaborare cu Delia, una dintre cele mai populare artiste din România. Piesa produsă de Alex Cotoi se numește „Weekend” și a înregistrat peste 400.000 de vizualizări în mai puțin de 24 de ore de la lansare.  „The Motans este un [&hellip The post Unire prin muzică: The Motans feat. Delia appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:07
  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este invitat de Clubul Internațional Transilvania să sărbătorească la Bistrița împlinirea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Profesorul de religie ortodoxă Florin Bojor, cel care a lansat invitația, explică faptul că prezența lui Dodon la Bistrița este justificată de mai multe aspecte: socialistul este președintele [&hellip The post Igor Dodon, invitat la Bistrița să sărbătorească împlinirea a 99 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldovenești cu Regatul României appeared first on InfoPrut.
16:27
  Numirea lui Vasile Botnari la conducerea companiei “Moldovagaz” ar putea duce la dispariţia încă unui miliard de dolari din Republica Moldova, totul sub ghidajul politic al oligarhului Vladimir Plahotniuc, liderul PDM. Opinia îi aparţine expertului în economie Petrişor Peiu, coordonatorul Departamentului de Analize Economice din cadrul Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN). Într-un editorial [&hellip The post Expert FUMN: Numirea lui Vasile Botnari la şefia Moldovagaz ar putea duce la un nou “jaf al secolului”. Ce rol ar deţine în schemă “talentatul domn Plahotniuc” appeared first on InfoPrut.
24 februarie 2017
13:07
  Până la finele acestei luni, Gazprom urmează să anunțe prețul de livrare a gazelor naturale Republicii Moldova pentru  anul 2017.  Trendul internațional înclină spre un preț mai mic decât în 2016, crede ministrul Economiei de la Chișinău, Octavian Calmîc. Anul trecut, prețul gazului a fost de 176 de dolari/mia de metri cubi. Ministrul Economiei [&hellip The post Gazprom urmează să anunțe prețul gazului pe 2017 pentru Rep. Moldova. Ce spune ministrul Economiei appeared first on InfoPrut.
09:57
  Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice (NATO), Jens Stoltenberg, a declarat în cadrul unei conversații telefonice cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, că Biroul de legătură NATO la Chișinău va fi deschis în luna iunie. O altă etapă, care se va derula în luna martie, este cea care vizează lansarea procedurilor de acreditare a şefului şi a [&hellip The post Anunțul secretarului general al NATO, în ciuda lui Dodon appeared first on InfoPrut.
23 februarie 2017
14:27
  Dascălul și inspectorul școlar aromân Apostol Mărgărit (1839-1903) va fi omagiat pe 28 februarie în cadrul unui eveniment organizat de Institutul „Frații Golescu” pentru românii de pretutindeni la București. Sub genericul „Adevăruri despre noi – ADN V – Apostol Mărgărit”, prof. univ. dr. Adina Berciu-Drăghicescu, jurnalistul Marian Voicu, etnologul dr. Emil Țîrcomnicu și istoricul dr. [&hellip The post Personalitate a românității balcanice, evocată la București appeared first on InfoPrut.
12:27
  Vicepremierul turc Tuğrul Türkeş a declarat marți la Ankara că viitorul găgăuzilor se află în Republica Moldova și că regiunea autonomă găgăuză este o punte de legătură între Turcia și Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în contextul împlinirii a 25 de ani de relații diplomatice între Turcia și Republica Moldova. Türkeş a precizat că [&hellip The post Vicepremierul Turciei: Viitorul găgăuzilor se află în Republica Moldova appeared first on InfoPrut.
12:27
  Războiul hibrid al Rusiei are un nou nume – „Moldova nu este România”. Vorbim despre titlul unui proiect anti-românesc pe care hackerii ucraineani l-au descoperit în computerul unui activist belarus, Alexandr Osovski, suspectat de organizarea manifestațiilor anti-ucrainene din Polonia. Printre fişierele acestuia, voluntarii ucraineni au descoperit și un alt document numit „Ucraina nu este UE”, scrie informnapalm.org, [&hellip The post Hackerii au scos la suprafață planul „Moldova nu este România”. Ce rol ar fi trebuit să îndeplinească PSRM în schema propagandistică appeared first on InfoPrut.
10:57
  Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi şi-au prezentat miercuri raportul de activitate pentru anul 2016. La eveniment au participat procurorul general al României, Augustin Lazăr, membri CSM, dar şi anchetatori din Republica Moldova, Iaşi şi Vaslui. Mai multe rechizitorii trimise instanţei, mai multe dosare finalizate, acestea sunt principalele concluzii din raportul de activitate [&hellip The post Adjunctul procurorului general al Republicii Moldova, oaspete al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iași appeared first on InfoPrut.
10:27
  Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană fără să nu violeze frontiera cu Ucraina, este de părere Evgheni Marciuk, reprezentantul Kievului în negocierile de la Minsk privind soluționarea conflictului separatist din Donbas.  Oficialul ucrainean a discutat despre acest proiect militar al Rusiei într-un interviu oferit postului de televiziune 112. „Noi știm [&hellip The post Oficial de la Kiev: Rusia nu poate dezvolta o bază de atac în regiunea transnistreană fără să nu violeze frontiera cu Ucraina appeared first on InfoPrut.
10:07
  InfoPrut publică dreptul la replică al eurodeputatului Siegfried Mureșan față de articolul „Europarlamentar: Republica Moldova nu se va integra în Uniunea Europeană”, din 22 februarie 2017. Redăm integral textul primit pe adresa redacției: „În titlul articolului se afirmă, în mod eronat, că deputatul european Siegfried [&hellip The post Drept la replică al europarlamentarului Siegfried Mureșan appeared first on InfoPrut.
22 februarie 2017
20:37
  Președintele ucrainean Petro Poroșenko spune că pericolul de invazie militară a Rusiei în Ucraina rămâne valabil. Potrivit preşedintelui Ucrainei, regiunea transnistreană ar putea fi folosită “în orice moment” pentru un “asupra noastră şi ameninţă graniţele noastre”, informează Ukrainskaia Pravda. Petro Poroşenko a vorbit despre această iminenţă a invaziei militare în cadrul unei reuniuni operative [&hellip The post Poroşenko: În orice moment, Rusia poate invada Ucraina prin regiunea transnistreană appeared first on InfoPrut.
16:17
  România va oferi trei milioane de euro pentru modernizarea a 83 de grădinițe din Republica Moldova. Ajutorul financiar este nerambursabil. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea sistemelor de încălzire a grădiniţelor, schimbarea ferestrelor şi acoperişurilor blocurilor de studii, procurarea mobilierului nou şi a echipamentelor necesare, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, dar și pentru [&hellip The post Alte 83 de grădinițe din Republica Moldova vor fi modernizate cu bani din partea României appeared first on InfoPrut.
15:27
  Armata rusă continuă să ignore notele de protest ale Ministerului Afacerilor de Externe de la Chișinău și derulează mai departe recrutările în stânga Nistrului.  Armata Rusiei plasează anunțuri de recrutare în stațiile de autobuz și pe stâlpi în regiunea transnistreană, informează Deschide.md. Anunțurile conțin informații privind condițiile de angajare și beneficiile de care se va [&hellip The post Armata rusă a ieșit din nou la recrutat în regiunea transnistreană appeared first on InfoPrut.
13:47
  Purtătorul de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, Oana Lungescu, a declarat miercuri că biroul de legătură NATO din Chişinău nu va fi o bază militară şi nici nu va avea un profil militar, fiind vorba despre o reprezentanţă diplomatică şi civilă în Republica Moldova. Reacția purtătoarei de cuvânt vine ca urmare a atacurilor repetate ale [&hellip The post Purtătorul de cuvânt al NATO îi răspunde lui Dodon pe tema Biroului de legătură din Chișinău appeared first on InfoPrut.
12:37
  O delegație a Inspectoratului Școlar Național (ISN) din Republica Moldova, condusă de directorul Ana Vivdici, a avut marți o întâlnire cu prefectul de Vaslui, Isabel Bogdan.  Delegația a fost însoțită de Adelina Ghețiu, director adjunct ISN Republica Moldova, și Eudochia Ceban, șef adjunct al direcției ISN Republica Moldova, alături de Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar [&hellip The post Parteneriate între școlile din Vaslui și cele din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
10:07
  Eurodeputatul Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, a declarat că parcursul proeuropean al Republicii Moldova nu este luat în considerare de nicio cancelarie europeană. „Guvernul Filip a implementat în primul său an de mandat reformele prevăzute în acest Acord într-un ritm mai lent, iar Președintele Igor Dodon se joacă de-a politicianul populist, care [&hellip The post Europarlamentar: Republica Moldova nu se va integra în Uniunea Europeană appeared first on InfoPrut.
09:47
  În prezent, Occidentul, în special Uniunea Europeană, se află în retragere în Republica Moldova, pe fondul unei clase politice care a eșuat față de proiectul european. De această părere este expertul polonez Marek Marszalek, manager de Programe pentru România și Moldova din cadrul Institutului de Studii Est-Europene de la Varșovia. Specialistul polonez s-a arătat [&hellip The post Expert polonez: UE este în retragere în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
21 februarie 2017
20:47
  Guvernul de la Chişinău ia în calcul eventuale privatizări către companii româneşti a unor societăţi energetice de stat din Republica Moldova. Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii de marţi, de la Bucureşti, dintre ministrul Economiei de la Chişinău, Octavian Calmîc, şi ministrul Energiei din România, Toma Petcu, ca parte integrantă a “unor [&hellip The post Firme româneşti ar putea prelua companii energetice din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
15:17
  Viceministrul afacerilor externe al Turciei, Ahmet Yildiz, a efectuat duminică o vizită la Comrat, prilej cu care a discutat cu autoritățile regiunii autonome găgăuze despre implementarea unor proiecte cu susținerea financiară a Ankarei. Finalizarea reconstrucției Casei de cultură din Comrat și deschiderea unei bănci turcești în Găgăuzia au fost principalele proiecte pe care Turcia [&hellip The post „Intervenții chirurgicale” ale Turciei în regiunea autonomă Găgăuzia a Rep. Moldova. Erdoğan este așteptat la Comrat appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.