Confluențe românești | Ediția din 10 ianuarie 2017

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 19:27

O emisiune cu și pentru românii de pretutindeni.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
19:31
Procuratura Anticorupţie a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a Secretarului Consiliului municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didencu, acuzat de comiterea mai multor acte de corupţie.
19:16
Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, Regulamentul cu privire la studiile străinilor în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova. Noile prevederi vor contribui la sporirea atractivității sistemului naţional de educație pentru cetățenii străini și îmbunătățirea calităţii serviciilor educaţionale prestate.
18:56
Patru persoane acuzate de escrocherie și cauzarea daunelor în proporții deosebit de mari magazinului Unic se vor prezenta în fața magistraților. Învinuiții ar fi obținut dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 290 de metri pătrați din incinta magazinului în baza unei încheieri de judecată false.
18:41
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, au executat o cerere de asistență juridică internațională, formulată de autoritățile de drept ale Austriei.
18:26
Circa 200 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Brigada „Moldova” participă la exerciţiul „Scutul Păcii 2017”, care se desfăşoară în perioada 19-23 iunie curent, la Centrul de instruire a Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.
18:11
Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că în cazul Brexit este nevoie de "o negociere secvențială", pentru început fiind necesare discuții pe "teme sensibile legate de cetățeni, bani și Irlanda".
17:51
Strategia companiilor Kroll și Steptoe & Johnson pentru inițierea acțiunilor în justiție în vederea obținerii în continuare a informațiilor și recuperării activelor care au fost delapidate este în curs de revizuire la autoritățile de resort din Republica Moldova.
17:46
De la începutul acestui an, despăgubirile oferite consumatorilor pentru produsele sau serviciile neconforme și neexecutarea contractelor de prestare a serviciilor au constituit 543,4 mii lei.
Acum 24 ore
17:26
După furtuna și ploaia din această după-amiază în Capitală au fost doborâţi sau au fost parţial afectaţi de vânt mai mulţi copaci. În special, pe străzile Gheorghe Asachi, Puşkin, pe Șoseaua Hânceşti şi Șoseaua Munceşti copacii au căzut pe partea carosabilă.
17:11
Angajatorii vor fi scutiți de obligația de a prezenta informații despre statele de personal inspecției teritoriale de muncă, precum și de a elibera salariaților permise nominale de acces în clădire. Totodată, emiterea ordinului de angajare va deveni opțională, fapt care va contribui la reducerea poverii administrative asupra angajatorilor, potrivit modificărilor la Codul muncii, aprobate astăzi de Cabinetul de miniștri.
16:56
Pericolul de averse puternice însoțite de descărcări electrice și de rafale de vânt puternic a trecut pentru zona de centru a Republicii Moldova.
16:36
Procurorii cer patru ani și şase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, și aplicarea unei amenzi de 500 de unități convenționale pentru președintele Partidului „Casa Noastră Moldova” Grigore Petrenco.
16:11
La punctul de trecere "Pogar" de la frontiera cu Ucraina, inspectorii Rosselhoznadzor nu au permis introducerea în Rusia a unui lot de cașcavaluri din Republica Moldova.
15:56
Şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre ale UE au convenit în privinţa armonizării şi consolidării cooperării militare între ţările membre, a afirmat preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.
15:36
Angajatorii vor fi scutiți de obligația de a prezenta informații despre statele de personal inspecției teritoriale de muncă, precum și de a elibera salariaților permise nominale de acces în clădire. Totodată, emiterea ordinului de angajare va deveni opțională, fapt care va contribui la reducerea poverii administrative asupra angajatorilor, potrivit modificărilor la Codul muncii, aprobate astăzi de Cabinetul de miniștri.
15:16
Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 24-30 iunie, pentru partea de nord a republicii, se preconizează pericol excepțional de incendiu de clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere, dar și a culturilor agricole în intervalul 24-30 iunie, pericol, care se prevede a se extinde pe o mare parte a teritoriului republicii.
15:11
Deputatul Parlamentului European Siegfried Mureșan este de părere că legătura de prietenie pe care o are președintele Republicii Moldova Igor Dodon cu cel al Federației Ruse Vladimir Putin afectează cetățenii Republicii Moldova.
14:56
Potrivit istoricului Ion Negrei declarația de suveranitate de la 23 iunie 1990 este echivalentă cu o declarație de independență. Acesta a fost un prim pas de ruperea de la Uniunea Sovietică și a reprezentat supremația Constituției și legilor R.S.S. Moldovenești pe teritoriul său, apreciază istoricul Ion Negrei.
14:51
Fostul ministru al Justiției, Oleg Efrim, a fost numit în funcția de membru al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate, din partea Guvernului. Mandatul său va avea o durată de cinci ani.
14:26
Cabinetul de miniștri a acceptat, în ședința de astăzi a Guvernului, propunerile Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de a numi noi ambasadori ai Republicii Moldova în Statele Unite și Franța.
14:26
Unsprezece persoane au fost rănite vineri în ceea ce pare a fi un atac cu gaze lacrimogene comis la o agenție de ocupare a forței de muncă din centrul Germaniei, a anunțat poliția locală,
14:11
Numărul migranților care au murit sau sunt dați dispăruți în tentativa de traversare a Mediteranei în acest an a depășit 2.000, a anunțat vineri Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), scrie Agerpres.
13:41
Dialogul strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii a fost relansat astăzi, la Chișinău. Anunțul a fost făcut într-un briefing de presă comun al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, și asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Bridget Brink, aflată într-o vizită în R.Moldova.
13:31
Incendiul devastator care a cuprins blocul Grenfell Tower din Londra și în urma căruia au murit ori sunt date dispărute cel puțin 79 de persoane s-a declanșat de la congelatorul unui frigider, a comunicat vineri poliția londoneză, transmite Reuters.
13:26
Ministerul rus al Apărării a anunţat că două nave de război ruseşti şi un submarin desfăşurate în Marea Mediterană au lansat rachete de croazieră asupra unor obiective ale grupării Statul Islamic în provincia siriană Homa.
13:21
Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor s-a autosesizat la cazul de constatare a produsului neconform pus în comercializare la gereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1 şi descoperit de către Nadejda Roşcovanu, fotoreporter la “Jurnal de Chişinău”.
12:56
Aproximativ 200 de militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Brigada „Moldova” participă la exerciţiul „Scutul Păcii 2017”, care se desfăşoară în perioada 19-23 iunie curent, la Centrul de instruire a Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.
12:31
Statele Unite i-au acuzat pe rebelii proruși din estul Ucrainei că desfășoară o campanie de "violență și hărțuire" față de observatorii OSCE, transmite Agerpres.
12:26
Președintele României Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că a avut o întâlnire foarte bună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu care a discutat inclusiv despre Schengen, transmite Agerpres.
12:16
"Nu i se va cere niciunui cetățean din UE care se află în prezent ilegal în Marea Britanie să părăsească țara în momentul ieșirii acesteia din UE", a explicat sursa citată.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.