ONU | Convorbirile de pace asupra Ciprului sunt pe drumul cel bun

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 18:42

Convorbirile de pace de la Geneva privind soluționarea problemei divizării Ciprului, veche de decenii, sunt "pe drumul cel bun", a anunțat miercuri emisarul ONU pentru Cipru, Espen Barth Eide, adăugând că multe chestiuni care divizează părțile au fost rezolvate, informează Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum o oră
21:36
Președintele francez, Francois Hollande, a declarat sâmbătă că al doilea tur al alegerilor prezidențiale din țara sa va aduce 'o alegere europeană' și a insistat că 'francezii au numai de câștigat din rămânerea în Uniunea Europeană', scrie Agerpres.
Acum 2 ore
20:36
Uniunea Europeană şi NATO au făcut apel la calm în Macedonia după ce protestari naţionalişti au luat cu asalt Parlamentul, atacând politicieni şi jurnalişti într-o încercare de a preveni alegerea unui etnic albanez ca purtător de cuvânt,
Acum 4 ore
20:06
Nouă zimbri, şapte femele şi doi masculi, au fost aduşi în Munţii Ţarcu, din judeţul Caraş-Severin, din rezervaţia Avesta, Suedia, urmând ca peste două luni să fie lăsaţi în libertate, transmite Mediafax.ro.
19:36
Geaca de piele pe care actorul american Patrick Swayze a purtat-o în filmul ”Dirty Dancing” a fost vândută cu 62.500 de dolari la o licitaţie care a avut loc vineri în Los Angeles, scrie news.ro.
18:46
Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu anunţă că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şoseaua Transalpina nu va fi deschisă pe 30 aprilie, aşa cum era stabilit iniţial. Şoferii vor putea circula pe acest secotr după 31 mai, transmite Mediafax.ro.
Acum 6 ore
18:11
Uniunea Europeană nu va mai acorda asistență Republicii Moldova în procesul de implementare a Acordului de Liber Schimb, Comprehensiv și Aprofundat (DCFTA).
17:51
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că "Rusia este dispusă să coopereze pe deplin cu Statele Unite în Siria". Lavrov a specificat că Moscova subliniază disponibilitatea sa de a coopera cu Washingtonul în ceea ce priveşte reglementarea conflictului din Siria.
17:31
Corespondenţii a două instituţii de presă ruseşti au rămas fără acreditare la evenimentele de campanie ale lui Emmanuel Macron. Candidatul de centru la preşedinţia Franţei le reproşează unei televiziuni şi unei agenţii de presă pro-Kremlin că publică „informaţii mincinoase" la adresa sa. De un tratament similar se plânge o mare parte a presei franceze, de data aceasta din partea echipei de campanie a candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen.
16:56
Militarii din subdiviziunile de geniu ale Armatei Naţionale şi ale Statelor Unite ale Americii se pregătesc de exerciţiul moldo-american „Dragoon Pioneer 2017”. O conferinţă de planificare a acesteui execițiu a avut loc la Chișinău în perioada 25-28 aprilie, informează Ministerul Apărării.
Acum 8 ore
16:21
Deputații mexicani au adoptat definitiv vineri o lege care autorizează utilizarea medicală și științifică a canabisului, sub impulsul lui președintelui Enrique Pena Nieto, a cărui țară este grav afectată de violențele cartelurilor de droguri, scrie Agerpres.
15:51
Societatea americană SpaceX urmează să efectueze duminică prima sa lansare militară, cu o încărcătură clasificată strict secret pentru National Reconnaissance Office (NRO), o agenție de informații americană specializată în sateliți spion, scrie Agerpres.
15:41
Liderii celor 27 de state ale UE (fără Marea Britanie) au adoptat în unanimitate la summitul extraordinar de sâmbătă liniile directoare ale negocierilor privind Brexitul, a anunțat pe Twitter președintele Consiliului European, Donald Tusk.
15:26
Rusia și-a plasat sistemul de apărare antiaeriană din Orientul Îndepărtat în stare de alertă maximă după testul cu rachetă de sâmbătă al Coreii de Nord, a anunțat Viktor Ozerov, președintele Comisiei pentru apărare și securitate din Consiliul Federației
15:11
Nicolae Olaru urmează să-i ia locul Lilianei Palihovici în Parlamentul R.Moldova. Acesta a candidat pe listele PLDM la alegerile din 2014, fiind pe locul 35. Originar din s. Sârcova, Rezina, Olaru este istoric, manager în administrația publică locală, fost deputat darși fost viceministru al Agriculturii.
14:41
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat printr-un mesaj postat pe Twitter după ultimul test cu rachetă balistică al regimului de la Phenian, susţinând că nord-coreenii au dat dovadă de lipsă de respect faţă de China şi de preşedintele Xi Jinping.
Acum 12 ore
14:21
Sute de agenţi de poliţie au fost desfăşuraţi sâmbătă în centrul Moscovei înaintea unui protest al opoziţiei faţă de o eventuală participare a lui Vladimir Putin la scrutinul prezidenţial din 2018, informează Mediafax.ro.
14:16
Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, înaintea începerii lucrărilor Consiliului European de la Bruxelles, că subiectul cel mai important privind stabilirea liniilor directoare pentru negocierile cu Marea Britanie sunt oamenii şi cum le vor fi respectate drepturile, apoi banii din fondurile europene.
13:56
Turcia a blocat sâmbătă în totalitate accesul internet la enciclopedia Wikipedia, a anunțat Turkey Blocks, un organism de supraveghere online, fără nicio altă explicație, scrie Agerpres.
13:46
Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu, a fost ales ieri în funcția de președinte al Uniunii Cineaștilor din Moldova, la cel de-al XII-lea Congres al UCM, relatează Moldpres. Virgil Mărgineanu este și președinte al Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF.
13:46
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că imaginile pe care le-a prezentat Centrul Național Anticorupției din cadrul anchetei ce îl vizează pe ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, ar fi trucate.
13:21
O fetiță în vârstă de 12 originară din Orhei, Iuliana Beregoi, a interpretat o piesă în limba română în finala unui proiect muzical pentru copii din Federația Rusă (The Voice Kids Russia). Este vorba despre cântecul „Lupii”, cântat în original de Adda, o interpretă din România.
12:56
Procuratura Anticorupție a făcut publice vineri, 28 aprilie, mai multe înregistrări video care demonstrează implicarea ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în scheme de contractare a unor subantreprenori pentru efectuarea lucrărilor de reparație a drumurilor.
12:51
Președintele Partidului Liberal Democrat, Viorel Cibotaru, comentează părăsirea fracțiunii PLDM de către proaspătul deputat, Iurie Chiorescu, și aderarea imediată la fracțiunea Partidului Democrat. El consideră că acesta a fost un gest care îi descurajează pe oamenii cinstiți și corecți să acceadă în politică.
12:26
De 9 mai, în Republica Moldova va fi marcată oficial Ziua Europei. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de Parlamentul la şedinţa din 28 aprilie. Totodată, decizia nu exclude marcarea în aceeaşi a Zilei Victoriei împotriva fascismului în cel de-al doilea război mondial.
12:16
Uniunea Europeană a celor 27 "trebuie să rămână unită" pe tot parcursul negocierilor cu Marea Britanie asupra Brexit, a afirmat președintele Consiliului European, Donald Tusk, la sosirea sa sâmbătă la Bruxelles pentru un summit, potrivit AFP.
11:56
Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internațională a dansului, în 1982, la inițiativa Consiliului Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. În acest fel este celebrat atât dansul ca formă de artă, cât și fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre, născut la 29 aprilie 1727.
11:41
Pe mai multe străzi din municipiul Chișinău, dar și curțile blocurilor, sunt efectuate și astăzi  lucrări de curățare și evacuare a arborilor, cu sistarea temporară a circulației rutiere și redirecționarea ei, informează ”InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare.
11:31
Pe mai multe străzi din municipiul Chișinău, dar și curțile blocurilor, sunt efectuate și astăzi  lucrări de curățire și evacuare a arborilor, cu sistarea temporară a circulației rutiere și redirecționarea ei, informează ”InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare.
11:16
Un cutremur de magnitudine 6,8 a fost resimțit sâmbătă în nordul insulei Sulawesi din Indonezia, a declarat telefonic agenției Xinhua o oficialitate a agenției meteorologice și geofizice indoneziene. Agenția a emis o alertă de tsunami, scrie Agerpres.
11:11
Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică dintr-o zonă la nord de capitala Phenian, a anunțat statul-major interarme din Coreea de Sud, într-un comunicat citat de Yonhap.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.