ONU | Convorbirile de pace asupra Ciprului sunt pe drumul cel bun

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 18:42

Convorbirile de pace de la Geneva privind soluționarea problemei divizării Ciprului, veche de decenii, sunt "pe drumul cel bun", a anunțat miercuri emisarul ONU pentru Cipru, Espen Barth Eide, adăugând că multe chestiuni care divizează părțile au fost rezolvate, informează Reuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
17:37
Europarlamentarul social-democrat român Ioan Mircea Pașcu a fost ales miercuri, 18 ianuarie, unul dintre cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European (PE), cu 517 voturi, a anunțat președintele PE Antonio Tajani.
17:32
Contactele Uniunii Europene cu autoritățile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a Acordului de Asociere, spre binele cetățenilor moldoveni.
Acum o oră
17:27
Cadoul pe care i l-a făcut Putin lui Dodon – harta Moldovei medievale - este unul sugestiv, potrivit fostului consilier prezidențial Vlad Țurcanu, care subliniază că înainte de orice vizită oficială, serviciile de protocol ale celor doi președinți care se întâlnesc discută orice detalii din programul vizitei, inclusiv cadourile.
17:17
Guvernul a aprobat fondarea Rezervația „Prutul de Jos”, în cadrul proiectului transfrontalier România – Ucraina – Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană, transmite IPN.
17:07
Guvernul a aprobat miercuri, 18 ianuarie, câteva dintre revendicările sindicatelor din domeniul educației, care au organizat marți, 17 ianuarie, un protest în fața executivului.
Acum 2 ore
16:52
Reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Vlad Lupan, a postat miercuri un mesaj pe pagina sa de Facebook în care amintește 'tuturor novicilor în materie de istorie că teritoriul actual al Republicii Moldova a fost rupt în 1812 de la Imperiul Otoman și a fost numit greșit 'Besarabskaia Gubernia' și că Principatul Moldovei a continuat să existe până în anul 1859, când principatele Moldovei, Munteniei și Ardealului s-au unit sub numele de România'.
16:47
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de declarațiile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, lansate cu prilejul vizitei la Moscova, pe care le consideră inadecvate și care nu corespund realităților politice și relațiilor speciale dintre România și Republica Moldova, arată un răspuns al MAE, la solicitarea AGERPRES.
16:42
Liderii unor țări care sunt aliate ale SUA au intervenit în mod deschis în campania pentru alegerile prezidențiale americane, în timp ce toate acuzațiile potrivit cărora Rusia a făcut același lucru sunt calomnioase, a declarat miercuri, la Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe de presă, după o reuniune cu omologul său austriac, președintele Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Sebastian Kurz, relatează TASS citată de MIA.
16:37
Declarațiile făcute de președintele Igor Dodon referitoare la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la Moscova nu vor avea niciun efect practic la Chișinău, a declarat premierul Pavel Filip, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.
16:12
Potrivit raportului Comisiei Europene privind programele naționale de apicultură în perioada 2013-2015, România a înregistrat, la finalul anului 2015, cea mai mare producție de miere de albine din Uniunea Europeană.
Acum 4 ore
15:57
Vizita lui Igor Dodon la Moscova a fost o posibilitate pentru acesta de a ieși din nou la rampă, dar nu a adus nici un rezultat palpabil pentru Republica Moldova, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.
15:52
Prim-ministrul Pavel Filip a avut, miercuri, 18 ianuarie, o întrevedere cu Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Wolf Dietrich Heim.
15:47
Prin declarațiile sale de marți, 16 ianuarie, de la Moscova, președintele Igor Dodon și-a reconfirmat imaginea de promotor al intereselor Federației Ruse în Republica Moldova, iar o  posibilă denunțare a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană ar avea consecințe economice negative, constată experții. 
15:37
Găsirea unui loc de parcare în centrul oraşelor aglomerate va da mai puţine motive de frustrare utilizatorilor Google Maps, care vor putea afla nu doar cât de congestionată este ruta aleasă, dar şi care sunt parcările unde pot găsi cele mai multe locuri libere.
15:12
Un fost primar din satul Saint-Pons-de-Thomieres, în provincia franceză Herault, a lăsat moștenire comunității pe care a condus-o 800.000 de euro, scrie News.ro, citând AFP.
15:07
Trezoreria SUA a făcut publică recent o nouă monedă de aur care o înfăţişează pe celebra Lady Liberty drept o femeie de culoare, pentru prima dacă în istoria americană.
14:57
Comisia parlamentară pentru drepturile omului a amânat examinarea proiectului de modificare a Legii cu privire la avocatură, pe motiv că nu au fost prezenți autorii documentului.
14:57
Președintele rus, Vladimir Putin, consideră că cei care au facut comanda de informatii compromițătoare împotriva presedintelui ales al SUA, Donald Trump, sunt ”lipsiti de scrupule morale”, transmite Unian declaratia lui Putin de la conferința comună cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
14:47
Guvernul german a stabilit miercuri, 18 ianuarie, data viitoarelor alegeri parlamentare federale pentru 24 septembrie, transmite Agerpres. Cabinetul a aprobat propunerea în acest sens înaintată de ministrul de interne Thomas de Maiziere.
14:47
A murit actorul Ion Besoiu. Actorul, în vârstă de 85 de ani, s-a stins din viaţa. Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai UNITER.
14:32
Copii cu dizabilități din regiunea transnistreană și familiile acestora vor fi sprijiniți în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de organizația Keystone Moldova.
14:22
Fostul contractor american Edward Snowden a primit dreptul de a sta încă doi ani pe teritoriul Rusiei, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, transmite Agerpres.
14:12
Atacatorul uzbek care a ucis 39 de persoane într-un club din Istanbul în noaptea de Anul Nou a declarat poliției că a trebuit să schimbe ținta în ultimul moment pentru a evita dispozitive puternice de securitate și a acționat la ordinele directe ale grupării Statului Islamic din Siria, a relatat astăzi cotidianul Hurriyet, preluat de Reuters.
Acum 6 ore
13:52
Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a descris Rusia, miercuri, în ultimul său discurs important înainte de a-și încheia mandatul, drept cea mai mare amenințare pentru ordinea internațională liberală și s-a declarat sigur că Moscova va încerca să influențeze alegerile care urmează să aibă loc în Europa, așa cum este acuzată că a făcut în SUA, adăugând că cel mai bun mod de a o opri este o alianță puternică între SUA și UE, informează Agerpres.
13:42
Soluția de reglementare a conflictului transnistrean trebuie să fie luată în cadrul formatului de negocieri 5+2 și consultată cu societatea civilă și cu cetățenii Republicii Moldova, a declarat astăzi vicepremierul responsabil pentru reintegrare Gheorghe Bălan, în cadrul unei conferințe comune de presă cu reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană Wolf Dietrich Heim. 
13:32
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a oferit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu ocazia primei vizite a acestuia la Moscova, o hartă a Moldovei "istorice". În context, la conferința de presă, Igor Dodon le-a spus ziariștilor ruși că "jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc".
13:27
Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, participă, în perioada 16-17 ianuarie curent, la reuniunea Comitetului Militar NATO în formatul şefilor statelor majore generale ale ţărilor NATO şi țărilor partenere (EAPMC/CS).
13:27
Autoritățile franceze au confirmat identitatea unuia dintre atacatorii din Stade de la France dintr-un atac terorist în noiembrie 2015, potrivit unui raport declasificat, citat de Le Parisien.
13:07
Pe 17 ianuarie, în baza unor informații operative, ofițerii Serviciului Investigare Fraude Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, au stopat un autocamion la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 46 de ani, locuitor al municipiului Bălți.
12:57
Preşedintele României Klaus Iohannis a subliniat miercuri, în deschiderea reuniunii cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti, angajamentul României referitor la dezvoltarea Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi, totodată, a reiterat aşteptările părţii române ca preşedintele Igor Dodon să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.