Aproape 90 de persoane au suferit în ultimele 24 de ore traumatisme din cauza poleiului de pe drumuri

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 18:07

Aproape 90 de persoane s-au adresat în ultimele 24 de ore la Institutul de Medicină Urgentă din capitală cu diverse traumatisme și contuzii din cauza poleiului de pe drumuri și trotuare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum o oră
18:11
Fostul deputat Grigore Petrenco a fost condamnat, miercuri, 28 iunie, la 4 ani și jumătate de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei.
Acum 2 ore
17:51
Convocarea Consiliului municipal Chișinău, de către Dorin Chirtoacă, pentru a numi doi viceprimari este o încercare de a asigura un anumit control asupra Primăriei, consideră comentatorul politic Vlad Țurcanu.
17:46
Ministrul american al apărării, James Mattis, a afirmat miercuri la Bruxelles că avertismentul lansat de către președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump, în legătură cu un nou atac chimic în Siria a fost luat în serios de către regimul lui Bashar Al-Assad, relatează AFP și Reuters.
Acum 4 ore
16:51
Cu trei luni înainte de alegerile din Germania, Guvernul a prezentat miercuri proiectul de buget pentru 2018 și un plan financiar până în 2021, cu o generoasă rezervă financiară (buffer) de 14,8 miliarde de euro (16,8 miliarde de dolari), transmit Reuters și DPA.
16:41
Radu Albot s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP din Antalya. Tenismenul moldovean l-a învins în două seturi pe numărul 33 mondial, italianul Paolo Lorenzi, scor 6-3, 6-4, transmite IPN.
16:41
În anul 2016, Parlamentul a cheltuit 1,5 milioane de lei pentru traducerea și redactarea în sau din limba rusă a proiectelor de acte legislative. Informația a fost prezentată de către Secretariatul legislativului la solicitarea deputatei Partidului Liberal Alina Zotea, transmite IPN.
16:26
Aproape 70 la sută dintre antreprenori sunt de părere că practicile de corupție sunt pe larg răspândite în Republica Moldova. Aproximativ 45% spun că au dat mită fiind obligați, iar 35% au dat mită din proprie inițiativă pentru a obține anumite beneficii, potrivit  unui studiu al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”.
16:26
Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins miercuri, 28 iunie, recursul avocaților primarului care au cerut eliberarea acestuia și cercetarea în libertate.
16:21
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat miercuri la Bruxelles că Alianța Nord-Atlantică își întărește apărarea cibernetică, iar membrii săi vor să aibă posibilitatea de a riposta colectiv la un atac informatic împotriva unuia dintre ei, așa cum ar proceda în caz de agresiune aeriană sau terestră, relatează AFP.
16:01
Compania Gazprom analizează diferite variante de colaborare cu consumatorii de gaze naturale din Turcia, își va adapta activitatea în funcție de situația în schimbare existentă pe piața din Turcia - a comunicat pentru RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.
15:51
Aproape 70 la sută dintre antreprenori sunt de părere că practicile de corupție sunt pe larg răspândite în Republica Moldova. Aproximativ 45% spun că au dat mită fiind impuși, iar 35% au dat mită din proprie inițiativă pentru a obține anumite beneficii, potrivit  unui studiu al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”.
15:46
Un grup de cetățeni moldoveni din diaspora a donat 2 mii de euro pentru ca locuitori din satele Republicii Moldova să poată asculta pe viu muzică clasică. Este vorba despre proiectul Moldo Crescendo, fondat de tineri muzicieni din Republica Moldova, care își propun să susțină vara aceasta concerte în casele de cultură din câteva sate. Pentru desfășurarea lor, organizatorii colecționează fonduri de la cetățeni. 
15:36
Afirmațiile SUA potrivit cărora guvernul sirian ar pregăti un atac cu arme chimice complică negocierile de pace cu privire la Siria, a declarat miercuri, 28 iunie, viceministrul rus de externe, Ghennadi Gatilov, citat de Agerpres.
Acum 6 ore
14:46
Convorbiri menite să găsească soluţii vizând disputa asupra Ciprului, care durează de mult timp, vor începe în oraşul elveţian Geneva.
14:11
Armata chineză a lansat miercuri, 28 iunie, un nou tip de distrugător, informează presa oficială locală, citată de Agerpres.
13:56
Aliații europeni din NATO și Canada își vor crește cheltuielile pentru apărare cu 4,3% în 2017, a anunțat miercuri secretarul general, Jens Stoltenberg, ceea ce reprezintă un salt cumulat de 46 de miliarde de dolari de la stoparea tăierilor în 2014, a anunțat miercuri secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.
13:31
Pretinsul Soviet Suprem de la Tiraspol i-a ridicat, astăzi, imunitatea fostului lider al regiunii separatiste Transnistrene, Evgheni Șevciuk.
13:21
La Chișinău au loc astăzi mai multe evenimente de comemorare a 77 de ani de la anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică, în urma unei înțelegeri secrete între URSS și Germania nazistă.  Mai mulți politicieni, dar și membri ai societății civile susțin că Raptul Basarabiei din 28 iunie 1940 este un eveniment tragic pentru Republica Moldova.  
13:06
Șeful statului creează un precedent periculos pentru reglementarea conflictului transnistrean și ar trebui inițiat un referendum pentru demiterea sa.
Acum 8 ore
12:36
Turcia și Arabia Saudită răspândesc în mare măsură valorile islamice în rândul societăților din țările balcanice, a declarat ministrul apărării din Austria, Hans Peter Doskozil, într-un interviu publicat marți de ziarul german Die Welt, scrie Agerpres.
12:26
Cel mai tânăr, divers din punct de vedere etnic și echilibrat în funcție de gen parlament din istoria modernă a Franței și-a deschis marți lucrările, în timp ce membrii partidului președintelui Emmanuel Macron, mulți dintre ei fără o mare experiență politică, și-au început activitatea în calitate de legislatori, scrie Agerpres.
12:16
Actorul Jim Carrey va fi judecat în aprilie pentru uciderea din culpă a fostei sale iubite, Cathriona White, care s-ar fi sinucis cu o supradoză, după ce starul hollywoodian i-ar fi furnizat acesteia medicamentele, informează mirror.co.uk.
12:11
Emisiune despre celebrul dirijor, pianist și profesor român.
12:06
Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a instalat puncte de reabilitare anti-caniculă. Corturile au fost amenajate în cele cinci sectoare ale capitalei, dar și în raioanele Cahul, Bălți, și UTA Găgăuzia.
11:56
Șoferii implicați în accidente, pe lângă testul la alcoolemie, sunt supuși și unui examen medical pentru a stabili dacă au consumat droguri. În ultimele luni ale anului curent, numărul persoanelor depistate cu consum de droguri și alte substanțe psihotrope este în creștere, fapt ce a contribuit și la majorarea numărului de accidente rutiere.
11:36
Ce să ascult? Ce să privesc? Ce aleg de pe raftul din magazin? Pe cine votez? În fiecare zi avem de făcut alegeri care ne influențează în diverse moduri.
11:31
Statul Islamic a ordonat marți firmelor din teritoriile pe care le controlează să afișeze prețurile în dirham, moneda pe care o emite din 2015 informează Reuters. Cursul față de lira siriană, care urmează să fie anunțat zilnic, a fost stabilit la 1:1000, echivalent cu 1,80 dolari pentru un dirham.
11:21
Aproximativ 40% dintre cetăţenii Federaţiei Ruse consideră că există un real pericol militar împotriva ţării lor; dintre aceştia, peste 60% consideră că SUA este un potenţial agresor, altă treime apreciază Ucraina ca un potenţial agresor - arată rezultatele sondajului de opinie efectuat telefonic de specialiştii Centrului pentru studierea opiniei publice din Rusia în perioada 16-17 iunie 2017, pe un eşantion de 1.200 de locuitori ai Rusiei cu vârsta peste 18 ani.
11:16
Şapte ore şi şase minute. Atât trebuie să dormim în fiecare noapte ca să ne trezim mai fericiţi. Şi trebuie să avem grijă ce facem înainte de culcare, pentru că multe activităţi provoacă insomnii, susţin cercetătorii britanici.
10:56
Primul ATM din lume, pus în funcțiune în urmă cu cinci decenii, a transformat modul în care oamenii obțineau și foloseau sume de bani. A 50-a aniversare a acestui distribuitor de bancnote a fost marcată, marți, la Londra, cu un bancomat auriu în fața căruia a fost rulat un covor roșu, informează Reuters
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.