Aproape 90 de persoane au suferit în ultimele 24 de ore traumatisme din cauza poleiului de pe drumuri

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 18:07

Aproape 90 de persoane s-au adresat în ultimele 24 de ore la Institutul de Medicină Urgentă din capitală cu diverse traumatisme și contuzii din cauza poleiului de pe drumuri și trotuare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
21:07
Care este simbolismul zilei de 27 martie? Ce perspective mai are GUAM? De ce trimite Marea Britanie avioane Tayphoon în România? Ce beneficii a adus Parteneriatul Estic? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem în ediția de astăzi a emisiunii Ora de Vârf, alături de invitatul nostru permanent, comentatorul politic Vlad Țurcanu.
20:42
Parlamentul scoțian a votat marți în favoarea planului premierului Nicola Sturgeon de a organiza un nou referendum privind independența Scoției la sfârșitul anului 2018 sau în 2019, de îndată ce termenii ieșirii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană vor deveni clari, transmit Reuters și DPA.
20:37
Luptătorii din R. Moldova au cucerit o medalie de bronz în prima zi a campionatelor europene de tineret la lupte începute marți, 28 martie a.c., la Szombathely, Ungaria.
20:37
Peste 68 de mii de persoane care desfășoară activitate de întreprinzător și-au onorat obligațiunea de a depune declarații cu privire la impozitul pe venit până la expirarea datei limite prevăzute în acest scop – 27 martie.
Acum 8 ore
20:07
Premierul Pavel Filip, va efectua începând de miercuri, 29 martie, o vizită de lucru în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg, iar pe 31 martie va participa la Bruxelles, la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.
19:32
Din 1 aprilie, părinții pot depune actele pentru înscrierea copiilor în clasa I. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, sunt înscriși obligatoriu în clasa I, fără probe de concurs, toți copiii care au împliniți 7 ani până la începutul anului școlar.
19:02
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a susţinut validitatea sancţiunilor impuse de blocul comunitar mai multor companii ruse, între care şi gigantul energetic deţinut de stat Rosneft.
18:47
O emisiune cu și pentru românii de pretutindeni.
18:37
Europenii preferă vinuri seci, iar chinezii vin roșu moale, au spus reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), revenind de la expozițiile internaționale a vinurilor „ProWein 2017”, Dusseldorf (Germania), desfășurat între 19-21 martie 2017, și „China Food and Drink Fair 2017”, care a avut loc la Chengdu (China), între 23-25 martie 2017.
18:27
Cel mai mare grup bancar rusesc, Sberbank, a anunţat, marți, 28 martie, vânzarea filialei sale din Ucraina, după ce a semnat un acord de vânzare cu un consorţiu de investitori condus de banca letonă Norvik Banka şi o companie privată din Republica Belarus, care aparţine lui Mihail Guţeriev Said, un om de afaceri de britanic.
Acum 12 ore
18:17
O emisiune cu și pentru românii de pretutindeni.
18:07
Organizația GUAM, din care face parte și Republica Moldova, care a luat ființă ca o alternativă timidă pentru CSI, s-a dovedit nefuncțională în mai toate situațiile decisive, a remarcat analistul politic Vlad Țurcanu în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău.
17:57
Anis Amri ar fi putut fi arestat înainte de a comite atentatul cu camion pe 19 decembrie 2016 la Berlin, a declarat marți ministrul de interne german Thomas de Maiziere, relatează DPA.
17:57
Una dintre cele mai prestigioase universităţi din China a decis că toţi studenţii trebuie să înveţe să înoate, înainte de absolvirea studiilor.
17:47
Curtea Constituțională a respins sesizarea Curții Supreme de Justiție referitoare la cazul magistratei Domnica Manole. CSJ a cerut Curții Constituționale să se pronunțe asupra legalității unui articol din Codul Penal, referitor la răspunderea penală a judecătorilor pentru pronunțarea unei hotărâri ilegale, iar Curtea a decis că acesta este conform cu Legea Supremă.
17:37
În Ungaria au intrat marți, 28 martie, în vigoare reglementări mai stricte privind solicitanţii de azil. Măsurile vizează locaţiile în care imigranţii aşteaptă deciziile din justiţie dar şi modul în care aceştia pot circula.
17:12
Antreprenorii de la sate vor putea beneficia de programul în 2017 ținta programului de atragere a remitențelor în economia moldovenească PARE 1+1. Bugetul prevăzut pentru acest an este de 40 de milioane de lei, iar finanțarea va fi deschisă în luna mai, transmite IPN.
17:07
Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".
17:02
Consiliul de Asociere UE-Republica Moldova, care se va reuni pe data de 31 martie, va face un bilanț al progresului înregistrat de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE, potrivit unui comunicat al Consiliului European remis CaleaEuropeană.ro.
17:02
Copii ale documentelor de arhivă care ilustrează momentele constituirii și etapele evoluției Uniunii Europene au fost expuse la Academia de Studii Economice din Moldova cu ocazia aniversării a 60-a de la semnarea Tratatului de la Roma, care a pus bazele UE.
16:42
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o discuție telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Oficialii au discutat despre parteneriatul moldo-român și posibilitățile de inițiere a colaborării bilaterale în noi domenii de interes comun.
16:37
Penelope Fillon, soția candidatului conservator la președinția Franței, este bănuită că a falsificat un document pentru a-și justifica locul de muncă de la biroul parlamentar al soțului ei, Francois Fillon, scrie marți presa franceză, sintetiza de agenția EFE.
16:12
Austria trebuie să-și onoreze obligațiile care îi revin în conformitate cu acordul Uniunii Europene privind relocarea refugiaților, a declarat marți o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, ca reacție la anunțul Vienei potrivit căruia va solicita o derogare de la regula de a accepta mai mulți solicitanți de azil în baza sistemului Uniunii Europene de relocare de migranți între țările membre, transmite DPA.
15:52
Cu un singur click, utilizatorii pot afla acum ce salarii au femeile în comparație cu bărbații, care este starea de sănătate a populației raportată la sexe, dar și alte statistici sensibile la dimensiunea de gen, prezentate în conținut grafic interactiv.
15:47
Consiliul de Asociere UE-Republica Moldova, care se va reuni pe data de 31 martie, va face un bilanț al progresului înregistrat de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu UE, potrivit unui comunicat al Consiliului European remis CaleaEuropeană.ro.
15:37
O expoziţie personală de pictură cu genericul „Timpuri” a artistului plastic Eleonora Romanescu, deţinătoare a Ordinului Republicii, laureată a Premiului Naţional, a fost vernisată la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău.
15:12
Ministerul Educației informează părinții că în perioada 1 aprilie - 23 iunie se va desfășura prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2017-2018. Actele urmează a fi depuse în instituțiile de învățământ din districtul școlar sau în alte districte, în limita locurilor disponibile.
14:57
Poliția britanică a instalat marți noi bariere în jurul castelului Windsor al reginei Elisabeta a II-a, la aproape o săptămână după ce un atacator a ucis patru oameni în apropierea Parlamentului, în centrul Londrei, informează Reuters.
14:52
Președintele Igor Dodon se va întâlni, pe 30 martie, cu liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Aceasta va fi cea de-a a două în acest an întrevedere între Dodon și Krasnoselski și se va desfășura în pensiunea prezidențială de la Holercani, au anunțat surse avizate pentru portalul NewsMaker.md
14:47
Curtea Constituțională urmează să decidă marți, 28 martie, dacă răspunderea penală a  judecătorilor pentru pronunțarea unei hotărâri ilegale este conformă cu Legea Supremă.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.