Unul dintre cei mai influenți sociologi ai secolului XX s-a stins la vârsta de 91 de ani

UNIMEDIA, 11 ianuarie 2017 17:58

Unul dintre cei mai influenți socilogi ai secolului XX, Zygmut Bauman, s-a stins la vârsta de 91 de ani la Leeds, scrie mediafax.ro 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 8 ore
20:40
Ministerul Finanțelor confirmă faptul că „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor, adică a vinderii activelor băncilor falimentate. Declarațiile au fost făcute de Ministrul Finanțelor Octavian Armașu pentru UNIMEDIA. Mai mult, Armașu mai spune că niciun leu din miliardul furat nu a fost recuperat până la moment.
Acum 12 ore
20:19
Ministerul Finanțelor confirmă faptul că „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor, adică a vinderii activelor băncilor falimentate. Declarațiile au fost făcute de Ministrul Finanțelor Octavian Armașu pentru UNIMEDIA. Mai mult, Armașu mai spune că niciun leu din miliardul furat nu a fost recuperat până la moment.
20:12
Republica Moldova nu are o statistică credibilă. Datele îmbătrânite ale referendumului din 2014 și datele Biroului Național de Statistică arată că numărul de alegători este mai mare decât numărul cetățenilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA de fostul deputat în Parlament, Mihai Druță.
19:23
Procurorii britanici au anunţat, miercuri, că un student care a manifestat un interes ridicat pentru arme şi extremism a plantat o bombă artizanală într-un tren de metrou din Londra, cu intenţia de a provoca un masacru, relatează site-ul The Associated Press.
19:10
Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în prima zi a vizitei la Berlin a avut întâlniri cu conducerea de vârf a fundației KAS, Hans-Gert Pöttering, Președintele KAS și fost Președinte al Parlamentului European, cu Franz-Josef Jung, Vicepreședinte al Grupului Parlamentar CDU/CSU pentru Apărare și Politică Externă, cu Fritz Felgentreu, Președinte al Forumului Moldo-German și cu alți oficiali germani.
18:38
Zaria Bălți s-a calificat în semifinalele Cupei Moldovei după o victorie dramatică în fața lui Dacia. Băieții lui Vlad Goian s-au impus după loviturile de departajare cu scorul de 4-2 și vor juca în semifinalele competiției cu Zimbru Chișinău.
18:26
Sheriff Tiraspol a obținut biletul de calificare în semifinalele Cupei Moldovei după victoria de la Orhei în fața lui Milsami cu scorul de 1-0. Pentru echipa pregătită de Roberto Bordin a marcat Radu Gînsari în minutul 62.
18:26
Armata rusă urmăreşte cu atenţie traseul distrugătorului britanic HMS Daring, aflat în Marea Neagră, în apele teritoriale ale României, pentru exerciţii militare cu fregata Regele Ferdinand, afirmă surse militare ruse citate de ediţia italiană a agenţiei Sputnik.
18:11
Pavel Filip a cerut Ministerul Transportului de ai aduce pe taximetriști „în albia legală”, asta după ce aceștia au triplat prețurile de călătorie în timpul ninsorilor care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. 
18:11
Cei patru suspecți în cazul omorului adolescentei de 14 ani din Strășeni și-au aflat sentința. Judecătoria Strășeni i-a condamnat pe trei dintre aceștia la 6 ani și 8 luni de închisoare.
18:11
Ilya Varlamov este atacat din nou în orașul Stavropol și, iarăși, a fost stropit cu verde de briliant. „Suntem urmăriți, ne tachinează mașina, suntem urmăriți de o mașină albă, marca Lada Priora, cu numerele В 091 МЕ 126” - a scris blogger-ul pe varlamov.ru
17:39
Artele sunt buni traducători culturali, ele pun în pagină experiențe comune, preocupări, gânduri, interese și prin aceasta îi aduc pe oameni mai aproape unii de alții. Fie că e vorba de pictură, sculptură, fotografie sau film, artele vizuale contemporane sunt chei de înțelegere a lumii de astăzi, dar și de cunoaștere a lumii de ieri.
17:08
Trei jurnaliști s-au bătut în direct în cadrul unei emisiuni la un post rusesc. Conflictul a apărut după ce jurnalistul polonez Tomáš Mateiciuc i-a zis redactorului-șef a publicației „PolitRussia” Ruslan Ostashko: „ Buneii voștri au fost fasciști roșii”.
17:01
Libertatea Presei – o categorie importantă pentru orice țară care tinde să fie una democratică. Pluralismul de idei și independența financiară a canalelor mediatice trebuie să stea la fundamentul unei societăți care doresc ca libertatea să fie pe primul loc. Au fost analizate 180 de țări, s-a luat în calcul: pluralismul, transparența, independența media etc.  
16:49
Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care ziua de luni, 8 mai a. c. este considerată zi de odihnă. Această zi va fi recuperată pe 20 mai. 
16:38
Pavel Filip a cerut Ministerul Transportului de ai aduce pe taximetriști „în albia legală”, asta după ce aceștia au triplat prețurile de călătorie în timpul ninsorilor care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. 
16:38
Zeci de moldovence luptă pentru titlul de Miss Moldova 2017. Competiția se petrece la un hotel luxos din capitală. 
16:18
Emmanuel Macron, marele favorit să devină noul preşedinte al Franţei, s-a însurat cu fosta lui profesoară în liceu.
16:18
Ucraina va aloca 10 milioane de grivne Guvernului Republicii Moldova pentru lichidarea consecințelor ninsorilor de la sfârșitul săptămânii trecute.
16:08
Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei naționale va constitui 2380 de lei lunar, în creștere cu 13,3% față de nivelul actual, începând cu 1 mai curent. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului.
16:00
Treizeci de familii tinere din Orhei au primit un ajutor material în suma totală de 276 mii lei. Alocațiile variază între 7000 și 10000 lei, pentru primul și respectiv următorii copii.
16:00
Un nou ghișeu unic în Republica Moldova. Astfel, întreprinderea Registru va fi reorganizată în Agenția pentru Servicii Publice, apoi se va altătura și Întreprinderea de Stat Cadastru, Camera de Licențiere și Camera de Înregistrare de Stat, dar și Serviciul de Stare Civilă. 
16:00
După lansarea noului Kodiaq pe piață, Skoda se poate concentra la un alt model din gama sa care are șanse cel puțin la fel de bune ca să înregistreze vânzări bune. 
15:48
Ministerul Justiției va aloca 50 de mii de dolari unei firme de avocatură din Franța și uneia din Moldova pentru reprezentarea Republicii Moldova în fața Curții de Casație din Paris.
15:38
Ambasadorii Moldovei în Franța, Iulian Moraru, și consulul RM în America pe lângă Naţiunile Unite Vlad Lupan, au fost rechemați. Despre aceasta a anunțat ministrul de externe Andrei Galbur în cadrul ședinței Guvernului de astăzi. 
15:29
BMW extinde noua generaţie a celui mai de succes sedan business din lume, BMW Seria 5, prin adăugarea unui nou model M Performance. Noul BMW M550d xDrive este echipat cu cel mai puternic motor diesel oferit vreodată în gama BMW Seria 5.
15:29
La nici 21 de ore de la lansarea videoclipului oficial, „Tu și Eu” a ajuns la un milion de vizualizări.
Acum 24 ore
15:18
Dacă vreți să respirați aerul fin pe care, cândva, l-a respirat și Marilyn Monroe, aflați că ultima ei reședință a fost listată pe site-urile de specialitate. E vorba despre proprietatea din Los Angeles, cumpărată de Marilyn cu patru luni înainte de a-și găsi sfârșitul.
15:07
Prim-ministrul Pavel Filip a susținut un briefing de presă cu zece minute înainte de ședința Guvernului. Dânsul a venit cu un apel către chișinăuieni.
15:07
Astăzi are loc o nouă ședință de Guvern prezidată de premierul Pavel Filip. Cabinetul de miniștri urmează să discute 23 de subiecte incluse pe ordinea de zi. Ședința începe la ora 15:00 și poate fi urmărită live pe UNIMEDIA.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.