Spații gratuite pentru instituțiile medico-sanitare publice

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 17:17

Instituțiile medico-sanitare publice vor fi asigurate cu titlu gratuit, de către autoritățile publice locale, cu încăperi necesare pentru activitate. O inițiativă legislativă în acest sens a deputaților a fost avizată pozitiv de către Guvern, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
21:37
Astăzi la Ora de Vârf discutăm despre ultimile inițiative și atacuri ale lui Igor Dodon, despre ideea unui Parchet European, susținută și de către România, despre decizia Poloniei de a părăsi Eurocorps. Ca de obicei, invitatul permanent al emisiunii este comentatorul politic Vlad Țurcanu.
Acum o oră
21:07
Astăzi la Ora de Vârf discutăm despre ultimile inițiative și atacuri ale lui Igor Dodon, despre ideea unui Parchet European, susținută și de către România, despre decizia Poloniei de a părăsi Eurocorps. Ca de obicei, invitatul permanent al emisiunii este comentatorul politic Vlad Țurcanu.
Acum 2 ore
20:22
„Abordarea la pachet” a problemelor în reglementarea transnistreană conține câte patru subiecte pe care au insistat fiecare dintre părți. Documentul a fost dat publicității cu o zi înainte de întrevederea din 30 martie dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmite IPN.
Acum 4 ore
19:37
O emisiune realizată de Ana Bantoș.
18:47
Deputații liberali vor contesta la Curtea Constituțională decretul președintelui Igor Dodon privind organizarea unui referendum consultativ, pe 24 septembrie.
18:47
Primăria Capitalei vrea să revină la proiectul parcărilor cu plată în Chișinău. Documentul a fost supus consultărilor publice, ca ulterior să fie dezbătut la ședințele Consiliului municipal Chișinău.
18:37
Organizația unionistă ”Onoare, Demnitate și Patrie” a organizat un protest în fața Reședinței de stat a președintelui. Ei și-au exprimat nemulțumirea față de ultimele declarații ale lui Igor Dodon, referitoare la obligativitatea studierii limbiii ruse în școlile din Republica Moldova și la eliminarea disciplinei ”Istoria românilor” din programul școlar.
18:32
Prințul Charles a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.
18:27
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, efectuează joi o vizită la cartierul general al NATO, urmând a avea o întrevedere cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, informează un comunicat al NATO remis CaleaEuropeana.ro.
18:22
Guvernul Republicii Moldova vine cu un proiect de hotărâre ce prevede extinderea domeniilor pentru care se acordă Premiului Național.
18:12
Din suprafața totală a plantațiilor pomicole înregistrate – 5,51% o reprezintă plantațiile de cireș. Suprafețele au avut o creștere semnificativă în ultimii ani.
18:02
Lideri ai mai multor state membre ale Uniunii Europene au reacționat, miercuri, la scurt timp după ce Marea Britanie a notificat oficial Consiliul European în legătură cu intenția de a ieși din blocul comunitar, exprimându-și speranța că relațiile dintre 'Cei 27' și Londra vor evolua pozitiv, transmit agențiile internaționale de presă.
Acum 6 ore
17:47
Viceministrul educației Elena Cernei a luat parte la lucrările conferinței de totalizare a Programului „Integrare cu respect pentru diversitate - învățarea simultană a limbilor română și găgăuză”.
17:37
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale din România, Elena Udrea, a decis să conteste sentinţa pronunţată marți, 28 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care a fost condamnată pentru fapte de corupţie, la 6 ani de închisoare cu executare şi plata a aproape trei milioane de euro despăgubiri în dosarul Gala Bute.
17:12
Igor Dodon a amestecat mai multe teme în inițiativa sa de referendum, pentru a distrage atenția de la lucrurile care îl interesează cu adevărat – mai multe atribuții pentru funcția de președinte, susține fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.
16:57
Naționala de fotbal a R. Moldova va disputa la începutul lunii iunie un amical cu Israelul în deplasare înaintea partidei oficiale de pe teren propriu cu Georgia din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2018.
16:52
„Abordarea la pachet” a problemelor în reglementarea transnistreană conține câte patru subiecte pe care au insistat fiecare dintre părți. Documentul a fost dat publicității cu o zi înainte de întrevederea din 30 martie dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, transmite IPN.
16:42
Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Aurel Fondos participă la o reuniune specială a Forumului OSCE pentru cooperare în domeniul securității (Forum for Security Co-operation), care se desfăşoară la 29 martie curent, la Viena, Austria.
16:27
Fos­tul depu­tat Iurie Bol­bo­cea­nu, reți­nut recent pen­tru spi­o­naj, rămâ­ne în arest pre­ven­tiv pe un ter­men de 30 de zile. Magis­tra­ții Cur­ții de Apel au res­pins recur­sul avo­ca­ți­lor aces­tu­ia. Iurie Bol­bo­cea­nu se decla­ră nevi­no­vat.
16:22
Acum 100 de ani, în primvara anului 1917, trei sferturi din Regatul României se aflau sub ocupaţia trupelor germane, aliate cu cele bulgare şi turce. Partea rămasă liberă, Moldova, era copleşită de refugiaţi şi obligata să susţină întreaga armată. Puţini au fost cei care şi-au păstrat sângele rece. Primul exemplu l-a dat cuplul regal, Maria şi Ferdinand. Au existat si multe familii bogate ale căror doamne au ales să înfrunte bolile şi mizeria ca să aibă grijă de cei care luptau pentru ţară.
16:12
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, prezent miercuri la summitul Ligii Arabe din Iordania, a avertizat că legătura care se face între 'actele josnice' ale militanților și Islam contribuie la creșterea urii antimusulmane, relatează DPA.
Acum 8 ore
15:47
Divulgarea, fără acordul persoanei, a datelor cu caracter personal referitoare la serviciile de telefonie fixă furnizate și utilizarea acestora împotriva sa în procedura civilă constituie o ingerință în dreptul la viață privată și corespondență. Este concluzia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO), în cazul unei adresări din partea unei persoane de naționalitate rusă, care locuiește în Chișinău.
15:47
Igor Dodon duce Republica Moldova spre o uniune de zece ori mai săracă decât Uniunea Europeană, iar pentru ca oamenii să înțeleagă spre ce prăpastie împinge țara, trebuie doar să facă o comparație între ce înseamnă Uniunea Europeană și țările democratice europene, pe de o parte, și Uniunea Eurasiatică și Federația Rusă, pe de altă parte. Sugestia vine de la europarlamentarul Siegfried Mureșan, citat de IPN.
15:32
România și alte 12 state membre au decis marți în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne lansarea unei cooperări consolidate în privința înființării Procurorului Public European, exemplu pe care președintele Klaus Iohannis și Guvern l-au indicat ca o dovadă a faptului că România se află în nucleul dur al UE în contextul avansării integrării europene.
15:22
Ținând cont de experiența ultimelor scrutine naționale, cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la circa 75 de milioane de lei, menționează Comisia Electorală Centrală într-un răspuns la o solicitare a Agenției de presă IPN.
15:17
Șefa executivului britanic, Theresa May, a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, transmite EFE.
15:12
Administrația prezidențială a publicat proiectul Memorandumului de colaborare dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova, care ar urna să fie semnat pe 3 aprilie la Chișinău.
14:52
Ambasadorul Marii Britanii la Uniunea Europeană, Tim Barrow, i-a înmânat personal, miercuri după-amiază, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea de notificare privind declanșarea Brexit-ului, relatează agențiile internaționale de presă.
14:42
Președintele Igor Dodon a semnat, marți, 28 martie, un decret care prevede organizarea unui referendum consultativ pe 24 septembrie.
14:42
Candidatul centrist francez Emmanuel Macron, considerat favorit la alegerile prezidențiale din mai din Franța, a afirmat miercuri că prioritatea sa, în timp ce Londra demarează procesul de ieșire din Uniunea Europeană, va fi protecția cetățenilor UE, relatează agenția Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.