Victimele violenței în familie ar putea fi scutite de plata taxei de stat în judecată

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 16:42

Victimele violenței în familie vor fi scutite de plata taxei de stat în acțiunile civile  de reparare a prejudiciului material sau moral cauzat. Modificări în acest sens au fost aprobate de către Guvern într-o serie de acte legislative în vigoare, cum ar fi Codul de procedură penală și Legea cu privire taxa de stat, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 8 ore
20:32
Fostul consilier prezidențial a subliniat că și cetățenii Republicii Moldova trebuie să depună eforturi pentru a-și ridica standardele de viață, odată cu ajutorul oferit de partenerii occidentali.
19:52
Cooperarea mai profundă între Moldova şi Uniunea Europeană este benefică pentru cetăţeni şi pentru comerţ. R. Moldova este ţara din Parteneriatul Estic care beneficiază cel mai mult de oportunitățile oferite de UE: călătorii fără vize, Acord de Asociere şi zonă de comerţ liber.
19:07
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Galbur, a avut luni, 27 februarie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Sven Mikser, aflat într-o vizită oficială la Chişinău.
Acum 12 ore
18:42
Uniunea Europeană a adoptat luni noi sancțiuni împotriva Coreii de Nord, reflectând măsuri impuse de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite împotriva Phenianului pentru testele sale nucleare și tirurile cu rachete balistice, relatează AFP.
18:27
Hoyt Yee a afirmat la Constanţa, că Statele Unite au colaborat cu instituţii româneşi pentru a găsi modalităţi de a ajuta Republica Moldova să se îndrepte spre integrarea în Europa şi că cetăţenii şi liderii acestui stat trebuie convinşi că viitorul lor este unul occidental.
18:07
Dezvoltarea în continuare a relațiilor economice dintre Ungaria și România constituie o prioritate pentru Guvernul condus de Viktor Orban, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, Peter Szijjarto, după întrevederea pe care a avut-o la Budapesta cu șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu.
18:02
Vasile Conta s-a născut la 15 noiembrie 1845 în comuna Ghindăoani, județul Neamț și a murit la 21 aprilie 1882, la Iași.
17:52
Guvernul Japoniei oferă granturi în valoare de peste 400 de mii de dolari pentru finanțarea proiectelor de securitate umană în Republica Moldova.
17:52
Serviciul Fiscal de Stat anunţă că persoanele fizice sunt obligate să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2016, până la 2 mai.
17:42
Actorul şi regizorul Alexandru Repan, care împlineşte vârsta de 77 de ani la 26 februarie – un bărbat şarmant, cu privire pătrunzătoare şi cu zâmbet cuceritor, care a fost fratele mijlociu din “Fraţii Karamazov”, fermecătorul Claudiu din “Hamlet” sau Lopahin din “Livada de vişini” -, mărturiseşte că hobby-ul său e teatrul, iar meseria sa e viaţa.
17:32
Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat că una dintre priorităţile negocierilor pentru ieşirea ţării din blocul comunitar va fi găsirea unei soluţii pentru drepturile cetăţenilor europeni care locuiesc în Regatul Unit, transmite Reuters.
17:17
Familia Martens, care s-a mutat în Rusia din cauza lecțiilor de educație sexuala, obligatorii în școala germană, s-a întors acasă în Germania, scrie portalul VN.ru.
17:12
4162 de apartamente şi 1240 de case individuale de locuit au fost date în exploatare în 2016 pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în scădere cu 18,4% faţă de situația din 2015, arată datele Biroul Naţional de Statistică.
17:07
Casa Albă trimite luni departamentelor federale o primă variantă a proiectului de buget, ce include majorarea fondurilor pentru apărare, promisă de preşedintele Donald Trump şi finanţată parțial din tăieri ale bugetului Departamentului de Stat, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi altor programe nemilitare, au declarat doi oficiali americani potrivit Reuters.
16:37
Un politician separatist de rang înalt din Catalonia a compărut în faţa instanţei de la Madrid, în legătură cu un referendum neautorizat privind independenţa regiunii, organizat în noiembrie 2014.
16:27
Guvernul Poloniei preconizează că aproximativ o cincime dintre cei 900.000 de polonezi care locuiesc în Marea Britanie se vor întoarce acasă, după retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.
16:17
Fostul preşedinte al Consiliul de Administraţie al Băncii de Economii, primarul de Orhei, Ilan Şor, rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile.
16:12
Premierul danez, Lars Lokke Rasmussen, și lidera Partidului Social-Democrat, de opoziție, Mette Frederiksen, au respins luni ideea avansată de eurosceptici privind convocarea unui referendum privind apartenența Danemarcei la Uniunea Europeană, informează agenția DPA.
16:07
Primăria capitalei este acuzată că încearcă să implementeze proiectul privind eficiența energetică și izolarea termică a clădirilor publice, finanțat de BERD și BEI, într-un mod netransparent.
15:47
Paza de coastă spaniolă a salvat la sfârșitul săptămânii trecute 257 de migranți africani, printre care 22 de femei și patru copii, aflați la bordul a șapte ambarcațiuni ce navigau între Maroc și Spania, a anunțat aceasta luni, informează AFP.
15:47
Consiliul UE si-a dat luni, 27 februarie, acordul final pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii Georgiei, se arata intr-o declaratie a Consiliului UE, conform Washington Post.
15:42
Amenda pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate va crește de la 3000 de lei, la 25 de mii de lei, începând cu data de 16 martie 2017.
15:37
Igor Dodon a discutat luni, 27 februarie, cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău evoluția relațiilor dintre cele două state. Întrevederea a avut loc după un schimb de scrisori cu replici dure între el și șefii misiunilor diplomatice ale SUA și României acreditați la Chișinău.
15:37
Candidatul dreptei la președinția Franței, Francois Fillon, a evocat duminică existența unui 'climat de cvasi război civil' în această țară, în contextul violențelor de la periferia Parisului și incidentelor din timpul campaniei electorale pentru care el acuză actualul guvern socialist, relatează AFP.
15:17
Președintele rus Vladimir Putin începe luni, 27 februarie, un turneu de două zile în țări din Asia Centrală, care cuprinde vizite în Kazahstan, Tadjikistan și Kârgâzstan, pe agenda discuțiilor figurând aspecte legate de integrarea euroasiatică, relatează presa rusă.
15:12
Asociația Împotriva Violenței “Casa Mărioarei” a demarat în aceste zile o CAMPANIE prin care îți poți surprinde mama, soția, iubita, mătușa, bunica sau sora, cu o felicitare confecționată manual. Felicitările sunt confecționate într-o atmosferă vie, colorată, cu zâmbet și autenticitatea unor cadouri handmade făcute cu mult suflet.
14:47
Termoizolarea primelor clădiri din municipiul Chișinău va începe la sfârșitul anului 2017, a anunțat luni, 27 februarie, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.
14:42
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunțat luni, 27 februarie, la sesiunea anuală a Consiliului Drepturilor Omului, ascensiunea populismului și extremismului, în timp ce Înaltul Comisar Zeid Ra'ad Al Hussein a atras atenția asupra "profitorilor politici" tentați de retragerea din sistemul multilateralist, relatează Agerpres.
14:02
Partidul Unionist Dreapta consideră că acordarea unui statut special regiunii transnistrene în componența Republicii Moldova ar fi periculoasă și ar conduce de fapt la așa-numita transnistrizare a Republicii Moldova.
14:02
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a insistat asupra faptului că Uniunea Europeană trebuie să deschidă cât mai repede în Libia centre pentru primirea refugiaților, afirmând, într-un interviu publicat luni de Die Zeit, că, dacă europenii nu iau acum măsuri, 20 de milioane de africani vor veni în UE în următorii ani, scrie Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.