O țară preponderent musulmană, interzice vălul islamic, din cauza intensificării temerilor privind terorismul

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 14:52

Autoritățile marocane au interzis fabricarea și vânzarea burqa, vălul integral musulman care acoperă în întregime capul și corpul, anunță presa marocană, relatează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
21:32
Comentatorul politic Vlad Țurcanu a menționat în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău că punctele de vedere exprimate oficial contează într-un proces. Vlad Țurcanu a atras atenția și asupra faptului că Igor Dodon nu și-a coordonat declarațiile cu Ministerul Afacerilor Externe, fapt ce reprezintă o datorie a președintelui.
21:07
20:02
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi că Uniunea Europeană este ''pe deplin pregătită'' să pună toate instrumentele de care dispune în sprijinul regiunilor italiene afectate de ultimele cutremure și de avalanșa care a îngropat aproximativ 30 de oameni într-un hotel din stațiunea de schi Farindola, în Munții Apenini, scrie EFE.
19:47
În ultimii ani, de la momentul semnării Acordului de Asociere şi Acordului de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător cu Uniunea Europeană, se înregistrează o diversificare a exporturilor şi o reorientare masivă a exportului din Moldova dinspre piețe tradiționale spre piaţa europeană.
19:22
Grupul de lucru al Parlamentului cu Adunarea Populară a UTA Găgăuziei își va relua activitatea imediat după desemnarea de către Comrat a unor noi membri în componența grupului.
19:02
Sistemul energetic din Moldova trebuie conectat la cel european cel puţin prin două linii electrice aeriene (LEA) de înaltă tensiune, pentru a spori securitatea energetică.
18:37
Locuitorii din strada Calea Basarabiei, 41, inclusiv cu fracții, vor rămâne vineri, 20 ianuarie, fără apă la robinet. Sistările sunt programate între orele 09.00 și 16.00, transmite IPN.
18:22
O emisiune cu și pentru românii de pretutindeni.
18:07
Uniunea Europeană (UE) a lăudat joi, 19 ianuarie, beneficiile economice 'pentru ambele părți' ale Acordului de Comerț Liber parte a Acordului de Asociere semnat cu Republica Moldova în 2014 și pus sub amenințare de noul președinte prorus de la Chișinău, notează Agerpres.
18:07
Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora trei cetățeni români - un adult și doi minori - s-ar afla în hotelul care a fost lovit de avalanșă în localitatea Farindola, din regiunea Abruzzo, a informat joi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.
17:52
Declarația lui Igor Dodon precum că datoria de 6 miliarde de dolari a regiunii transnistrene față de concernul rus Gazprom este datoria Republicii Moldova, ar putea să fie folosită, în eventualitatea unui proces internațional, împotriva țării noastre, este de părere comentatorul politic Vlad Țurcanu.
17:17
Calea Ferată din Moldova (CFM) și întreprinderea omoloagă din regiunea transnistreană vor stabili, în viitorul apropiat, o înțelegere de colaborare privind comunicațiile feroviare.
17:07
Un grup de activiști din domeniul protecției drepturilor animalelor au organizat o acțiune de protest la Ministerul Justiției, cerând pedepse penale pentru cruzimea față de animale.
Acum 24 ore
16:42
În condițiile în care Republica Moldova este dependentă de energia electrică cumpărată de la Cuciurgan în proporție de aproape 80 la sută, interconexiunea cu România pe acest sector ar asigura securitatea energetică a țării, se arată într-un studiu comun al experților de la Chișinău și București.
15:57
Moldovenii au început să-i trimită facturile pentru gaz președintelui Igor Dodon, indignați de faptul că acesta și-a asumat la Moscova datorii în valoare de 6 miliarde de dolari pentru gazul consumat de regimul de la Tiraspol timp de peste 25 de ani.
15:47
Ambasada României în Republica Moldova anunță că, începând cu data de 1 februarie 2017, va intra în vigoare Legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 15 din 6 ianuarie 2017.
15:37
Săptămâna viitoare în Moldova vor sosi inspectori de la Rospotrebnadzor şi Rosselhoznadzor pentru a verifica mai multe companii şi pentru a extinde lista companiilor moldoveneşti ce îşi exportă producţia pe piaţa rusă.
15:32
Într-un material de analiză despre conferinţa de presă ţinută de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, alături de preşedintele Republicii Moldova, publicaţia The Atlantic readuce în discuţie câteva declaraţii făcute de Igor Dodon în campania prezidenţială de anul trecut, care se pare că au scăpat atenţiei presei de pe cele două maluri ale Prutului.
15:17
Facebook a introdus pe 18 ianuarie restricții temporare pentru canalul in limba engleza al „Russia Today” (RT). Postul tv nu poate posta mesaje care contin link-uri la materiale, imagini și clipuri video.
15:07
Declarațiile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, făcute la Moscova sunt condamnabile și contravin prevederilor constituționale, ignoră interesele naționale, divizează și mai mult societatea și periclitează securitatea economică a țării, se arată într-un apel semnat de liderii a peste 30 de organizații non-guvernamentale.
14:57
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, într-un interviu apărut joi, 19 ianuarie, într-un ziar german, că este 'extrem de îngrijorat' de înmulțirea anul trecut a atacurilor cibernetice împotriva Alianței și a atras atenția asupra unor posibile manipulări în cadrul unora dintre viitoarele alegeri din Europa, transmite Agerpres.
14:42
Pentagonul pregătește o serie de opțiuni pentru accelerarea campaniei militare împotriva grupării Statul Islamic, una dintre ele fiind trimiterea de efective militare suplimentare în Siria, relatează Agerpres. Planurile îi vor fi prezentate lui Donald Trump după preluarea mandatului de președinte.
14:32
Declarația lui Igor Dodon la Moscova potrivit căreia, Republica Moldova ar trebui să-și asume datoriile la gaz ale regiunii transnistrene de aproximativ 120 de miliarde de lei este un populistă, menită să facă pe plac autorităților ruse, dar care este una foarte riscantă pentru Republica Moldova, consideră experții în domeniu.
14:12
Amnesty International Moldova este îngrijorată de atacurile tot mai frecvente, din partea unor funcționari publici, la adresa presei, în special la adresa jurnaliștilor de investigație.
13:47
Legislativul din Ucraina a adoptat joi o lege prin care se permite accesul militarilor străini pe teritoriul țării, în vederea antrenamentelor și exercițiilor, pe durata acestui an, relatează publicația Kyiv Post, citată de Agerpres.
13:42
În Bulgaria este în vigoare şi astăzi avertizare cod galben de ninsori, polei şi vânt, traficul fiind limitat temporar pe segmentul Ruse-Razgrad, iar pe alte drumuri, acesta se desfăşoară în condiţii de iarnă, avertizează Ministerul bulgar de Externe.  
13:37
Purtătoarea de cuvânt a şefei politicii externe a UE, Frederica Mogherini, Maja Kocijancic, a declarat că "Acordul de Asociere RM-UE va fi implementat spre binele cetăţenilor moldoveni".
13:27
Cofeina ar putea contracara anumite tipuri de inflamatie declansate in organism odata cu inaintarea in varsta, sunt de parere autorii unui studiu realizat recent in cadrul Universitatii Stanford.
13:22
Viscolul continuă să creeze probleme în judeţul Constanta. Mai multe maşini au rămas blocate în zăpadă pe drumul care face legătura între localităţile Corbu şi Săcele.
13:02
Profesorii abia aşteaptă să treacă luna aceasta. Din februarile le cresc lefurile. Trebuia să ia salarii mai mari de la începutul anului, dar majorările au fost amânate.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.