Peste 100 de proiecte locale sunt cofinanțate de Guvernul Elveției, autorități și migranți

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2017 14:37

Primari din 23 de localități vor semna acorduri de grant a câte 20 de mii de dolari – sume oferite de Guvernul Elveției prin intermediul PNUD – pentru a realiza proiecte de infrastructură locală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
17:12
Republica Moldova s-ar alege cu noi spasme sociale și politice dacă ar accepta negocieri trilaterale Chișinău – Bruxelles – Moscova în problema comerțului produselor moldovenești, precum au propus Igor Dodon și Kremlinul, consideră comentatorul politic Vlad Țurcanu.
Acum 30 minute
16:52
Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare, sunt obligate să prezinte declarațiile privind impozitul pe venit pentru anul 2016 până în data de 27 martie anul curent.
Acum o oră
16:47
Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, a declarat luni că Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional au ajuns la o "poziție comună" cu privire la Grecia, care ar trebui să le permită să revină la Atena și să rezolve impasul în care se găsește programul de asistență convenit cu Grecia.
16:37
Patru militari ruși au fost uciși joi după explozia unei mine artizanale în momentul trecerii convoiului în care se aflau spre Homs, în centrul Siriei, au anunțat luni, citând armata rusă, agențiile de presă de la Moscova, preluate de AFP.
16:32
Viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al economiei, cere conducerii Biroului Național de Statistică să examineze posibilitatea de prezentare în euro a datelor statistice privind comerțul exterior, transmite IPN.
Acum 2 ore
15:57
O instanţă turcă a început luni judecarea celor 47 de militari, acuzaţi că au orchestrat în noaptea puciului eşuat un plan de asasinare a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan prin lansarea unei opraţiuni asupra unui hotel din staţiunea Mugla.
15:57
Noile rachete balistice dezvoltate de Rusia vor fi capabile să depăşească orice sistem de apărare antirachetă al SUA, a declarat duminică seara vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil de industria apărării în guvernul de la Moscova, într-o emisiune la postul public de televiziune Rossia-1, scrie Agerpres.
15:52
Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a îndemnat, luni, edilii comunelor din România să se înfrățească cu localități din Republica Moldova cărora să le aloce fonduri în vederea dezvoltării, consolidând astfel legăturile și evitând o ruptură "definitivă".
15:47
Lipsa de comunicare din partea autorităților, frauda bancară, precum și mesajele duplicitare din partea autorităților sunt principalele cauze ale scăderii popularității integrării europene în rândul populației, potrivit unui studiu prezentat astăzi de Asociația pentru Politică Externă.
15:42
Aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și România vor fi discutate de viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, cu unii colegi din cadrul Guvernului român, în cadrul vizitei de lucru la București  din 21 februarie curent.
15:37
Curtea Supremă de Justiție a sesizat Curtea Constituțională referitor la eliminarea posibilității de căutare după nume și prenume pe portalul instanțelor de judecată.
Acum 4 ore
15:12
83 de grădiniţe din Republica Moldova vor fi reparate pe banii Guvernului României, în 2017. Lista instituţiilor de învăţământ preşcolar ce vor fi renovate va fi aprobată miercuri, 22 februarie, în şedinţa Executivului.
14:57
Statele Unite vor consolidarea relației cu Uniunea Europeană. Vicepreședintele american Mike Pence i-a spus, astăzi, șefei diplomației europene Federica Mogherini, la Bruxelles, că Administrația Trump caută mijloace de 'consolidare a relației' cu Uniunea Europeană, transmite Agerpres.
14:52
Potrivit datelor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDI), din numărul total de 289397 copii cu vârsta cuprinsă între 7 -16 ani, în I semestru al anului de studii 2016-2017 nu au fost școlarizați 115 copii, iar 148 de copii au abandonat studiile. Cele mai frecvente cauze ale neșcolarizării și abandonului școlar sunt refuzul părinților de a-și trimite copilul la școală, plecarea cu părinții peste hotare, vagabondajul, starea de sănătate ș.a.
14:32
Vicepreşedintele şi moştenitorul companiei Samsung, Lee Jae-yong, care vineri a fost arestat pentru dare de mită, se află închis în regim de detenţie solitară într-o celulă de 6,56 de metri pătraţi, care are pe jos o saltea, relatează publicaţia Korea Herald pe pagina electronică.
14:27
Plata pentru chiria manualelor școlare a fost anulată printr-o hotărâre a Curții Constituționale, care stipulează că această prevedere încalcă Legea Supremă a Republicii Moldova care spune că învățământul general este gratuit. Cum vor fi recuperate aceste cheltuieli, în condițiile în care banii colectați din aceste plăți erau utilizați pentru editarea de noi manuale, a încercat să afle Natalia Zaharescu.
13:57
Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a calificat drept iresponsabile afirmaţiile procurorului Muntenegrului, Milivoje Katnić, potrivit cărora organele oficiale ale puterii din Rusia au pregătit lovitura de stat din această ţară.
13:52
Potrivit serviciului de presă al instituţiei, dacă în anii precedenţi, contribuabilii erau obligaţi să dea darea de seamă până pe 25 martie, în acest an, termenul limită este 30 aprilie. Pentru persoanele juridice termenul a rămas neschimbat.
13:37
Șefa Comitetului Nobel din Norvegia, dna Kaci Kullmann Five, organismul care acordă Premiul Nobel pentru Pace, a murit după o lungă luptă cu cancerul, la vârsta de 65 de ani, a anunțat luni această instituție, conform EFE și DPA.
13:37
Creștinii ortodocși de stil vechi intră de luni, 20 februarie, în Săptămâna Albă, săptămâna dinaintea Postului Mare, în care creștinii nu mai consumă carne, ci doar produse lactate, ouă, pește, pentru a se întări trupește și de a putea rezista până la Paști.
13:37
Autoritățile Republicii Moldova nu au o strategie de comunicare a vectorului european şi de aici pornește problema perceperii acestui proces – a declarat directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă, Victoria Bucătaru, în cadrul clubului de presă „Comunicarea Vectorului european într-un nou context de securitate regională”, desfășurat la IPN.
13:27
Municipiul Chișinău riscă să fie deposedat de peste 500 de terenuri de către Agenția Proprietății Publice, anunță reprezentanții Primăriei. Ei califică aceste acțiuni drept un atac fără precedent asupra patrimoniului Capitalei. Reprezentanții Agenției au anunțat că vor veni cu o reacție la acest subiect, marți, 20 februarie, în cadrul unei conferințe. 
Acum 6 ore
13:07
Şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii în perioada 19-25 februarie, pe agenda sa aflându-se o întâlnire cu generalul Joseph F.Dunford jr., preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore.
13:07
Preşedintele Consiliului de Miniştri al Bosnia-Herţegovina, Denis Zvizdic, s-a întâlnit în marja Conferinţei de securitate de la München cu şeful diplomaţiei europene, Federica Mogherini, căreia i-a prezentat actuala situaţie politico-economică din Bosnia-Herţegovina.
12:57
Secretarul american al apărării, James Mattis, a dezminţit că Statele Unite intenţionează să pună mâna pe petrolul irakian, distanţându-se astfel de o serie de comentarii anterioare făcute de preşedintele Donald Trump.
12:47
Luni, 20 februarie, se împlinesc 79 de ani de la debutul radiofonic al Mariei Tănase, moment care avea să influenţeze decisiv cariera artistică excepţională a talentatei soliste de muzică populară. Supranumită „Pasărea Măiastră a muzicii româneşti”, „Edith Piaf a României”, „reprezentanta întregii românimi”, „marea doamnă a milenarului cântec românesc”, „mitul Maria Tănase”, ori „Privighetoarea cântecului popular românesc”, Maria Tănase a reprezentat un fenomen unic în muzica românească, fiind însă considerată şi prima divă din ţara noastră, în adevăratul sens al termenului.
12:32
Istoricul britanic Antony Beevor riscă cinci ani de închisoare în cazul în care este prins  de autoritatile ruse, potrivit Daily Mail. Motivul – o carte în care acesta acuză armata sovietică de „violuri în masă” comise împotriva femeilor din Germania, la sfârșitul celui de al Doilea război mondial.
12:32
Președintele Adunării Populare (legislativul regional – n.red) de la Comrat, Aleksandr Tarnavski, și-a anunțat demisia, la numai o lună după ce a fost ales în această funcție.
12:22
Multe din situațiile dificile în care ajungem ca persoane și ca societate, sau țară în general, sunt provocate adesea de o comunicare deficitară.
12:02
Procesul celor 47 de persoane suspectate că au încercat să-l asasineze pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, într-un complex hotelier de pe coasta Mării Egee în timpul loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016 s-a deschis luni la Mugla (vest), relatează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.