Stadiul lucrărilor de reabilitare a podului și a pasajului peste calea ferată pe drumul M1, Etapa II

Provincial, 10 iulie 2024 17:00

Continuă lucrările de reabilitare la obiectivul: podul peste râul Bâc și pasajul peste calea ferată pe drumul M1 Frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 94 – 95, Etapa II. Stadiul fizic de execuție în prezent este următorul: podul peste râul Bâc – 50%; pasajul peste calea ferată […] Post-ul Stadiul lucrărilor de reabilitare a podului și a pasajului peste calea ferată pe drumul M1, Etapa II apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 10 minute
07:30
Un bloc al Centrului social din localitatea Copceac din UTA Găgăuzia, destinat persoanelor din grupuri vulnerabile, vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și refugiaților din Ucraina, a fost renovat și izolat termic, cu suportul inițiativei UE-PNUD „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG). Pentru lucrările de reparație, Uniunea Europeană a alocat, prin intermediul PNUD, 90 de mii de euro. […] Post-ul (FOTO) Un bloc al Centrului social din Copceac din UTA Găgăuzia, renovat apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
17:50
În contextul avertizării emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 12 – 17 iulie curent, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice, iar în unele regiuni temperaturile aerului vor atinge valori de +39..+40°C. În perioada de caniculă, în condiții de umiditate redusă, flăcările prezintă un pericol imens pentru sectorul […] Post-ul MAIA îndeamnă populația să respecte regulile de siguranță în perioada de caniculă apare prima dată în Provincial.
17:40
În premieră, în anul curent, admiterea la universități (studii superioare de licență) se va desfășura prin intermediul platformei unice eadmitere.gov.md. Platforma oferă posibilitatea de a depune dosarele online și va fi funcțională din data de 22 iulie, când începe procesul de admitere online la universități. Candidații vor putea selecta cel mult 3 universități și câte […] Post-ul MEC a lansat eadmitere.gov.md apare prima dată în Provincial.
17:40
La Orhei a fost inaugurat astăzi noul sediu al Substației de Asistență Medicală Urgentă (SAMU). La eveniment au participat: președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie Adrian Belîi, șefi de substații, personal medical și angajați ai instituției. SAMU Orhei este una dintre cele mai mari substații […] Post-ul Noul sediu al SAMU Orhei, inaugurat apare prima dată în Provincial.
17:30
Președinta Maia Sandu a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Bălți, unde a participat la ceremonia de absolvire a studenților Universității de Stat „Alecu Russo”. Șefa statului le-a urat mult succes mai departe și i-a îndemnat pe tineri să rămână acasă, în Moldova. „Sunt 683 de tinere și tineri, viitori funcționari publici, jurnaliști, ingineri […] Post-ul Maia Sandu a participat la festivitatea de absolvire a studenților Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți apare prima dată în Provincial.
16:30
În după amiaza zilei de 15 iulie 2024, pompierii din sudul țării au fost solicitați la lichidarea unui incendiu de pădure. Apelul a fost recepționat la ora 14:52, iar potrivit informațiilor înregistrate focul a cuprins pădurea și iarbă uscată de la periferia municipiului Cahul. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost îndreptate 6 echipe […] Post-ul Pompierii IGSU au intervenit pentru a stinge flăcările ce o cuprins o pădure și iarbă uscată în municipiul Cahul apare prima dată în Provincial.
16:20
Agricultorii din localitățile raionului Ialoveni și din raioanele: Strășeni, Hîncești, Anenii Noi și Criuleni au participat, astăzi, 15 iulie, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Ialoveni, la cursul de instruire pentru fermieri cu tematica ,,Optimizarea siguranței și productivității în agricultură: soluții financiare și finanțare pentru infrastructura de irigare”, organizat de Centrul de Consiliere […] Post-ul Fermierii din localitățile raionului Ialoveni, instruiți la capitolul granturilor pentru finanțarea infrastructurii de irigare apare prima dată în Provincial.
14:50
Programul Național „Satul European” a adus apă în alte 230 de gospodării (beneficiari direcți aproximativ 1000 de locuri) din comuna Răciula, raionul Călărași. Proiectul a inclus construcția a peste 6,3 km de rețele de apeduct, instalarea a 18 hidranți și conectarea a 230 de branșamente. De asemenea, la apeduct au fost conectate toate instituțiile publice: […] Post-ul În comuna Răciula, raionul Călărași s-au construit peste 6,3 km de rețele de apeduct. Primar: acum, apa ajunge și în cele mai îndepărtate colțuri ale satului apare prima dată în Provincial.
14:00
Alexandr Stoianoglo, ex-procuror general al Republicii Moldova, candidat desemnat la funcția de șef al statului, a spus de ce a fost desemnat din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și nu a preferat să meargă independent, informează PROVINCIAL. „Nu eu am fost persoana care s-a gândit la un moment dat: oare să devin Președintele Moldovei? Nu […] Post-ul Alexandr Stoianoglo: E important să ne consolidăm și să continuăm dialogul cu politicienii și reprezentanții societății civile apare prima dată în Provincial.
13:40
Păreri contradictorii în rândurile locuitorilor raionului Edineț în privința parcursului european al Republicii Moldova. În timp ce unii localnici susțin retorica Federației Ruse și se opun schimbărilor, alții afirmă că integrarea în UE este singura cale de dezvoltare a țării noastre. Mai mulți reprezentanți ai societății civile și autorităților publice locale, dar și câțiva primari […] Post-ul Locuitorii din Edineț, între propaganda rusă și investițiile europene apare prima dată în Provincial.
12:40
Andrei Năstase, fost ministru, pretendent la funcția de Președinte al țării, sâmbătă, a discutat cu oamenii din raionul de baștină despre probleme și necesități. După întâlniri, politicianul a scris: „Ce poate fi mai înălțător decât revenirea Acasă? Am spus acest lucru de multe ori, o să-l spun mereu pentru că întâlnirea cu oamenii mei dragi […] Post-ul Andrei Năstase, în raionul Telenești: avem soluții pentru a construi un viitor mai bun apare prima dată în Provincial.
12:10
În acest weekend, o echipă a autorităților publice locale Ungheni, în frunte cu primarul Vitalie Vrabie, au participat la Zilele Bistriței, oraș înfrățit cu Ungheniul, transmite PROVINCIAL. “A fost un prilej bun de a iniția discuții și a stabili noi parteneriate cu orașe din Austria, Germania, Italia. Totodată, a fost o ocazie de transferuri de […] Post-ul Primarul de Ungheni a participat la Zilele Bistriței apare prima dată în Provincial.
12:10
Ieri, 14 iulie 2024, în punctul de trecere al frontierei ,,Palanca-Maiaki-Udobnoe”, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat în calitate de pieton un cetățean al Federației Ruse cu vârsta de 30 de ani. Conform profilului de risc străinul a fost supus unui control suplimentar.  În timpul controlului în geantă de mână a persoanei, polițiștii […] Post-ul Permis cu indici de falsificare depistat în punctul comun de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe apare prima dată în Provincial.
11:40
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Astfel, săptămâna curentă, vor fi prestate gratuit servicii stomatologice copiilor în localitățile din raionul Cahul, și anume: – în perioada 15 – 18 iulie – în Larga […] Post-ul Servicii stomatologice gratuite copiilor în localitățile din raionul Cahul apare prima dată în Provincial.
11:40
Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei. „Europa e deja aici” – acest lucru l-am auzit de la medicii care au participat la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei. De azi, cei 62 de angajați, printre care medici, felceri, infirmieri, șoferi, vor lucra […] Post-ul Maia Sandu, la deschiderea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei: „Vom continua să sporim accesul cetățenilor la serviciile de sănătate de calitate” apare prima dată în Provincial.
11:20
Republica Moldova va beneficia de suport financiar acordat de Banca Mondială pentru îmbunătățirea serviciilor hidrometeorologice și pentru consolidarea instituțiilor în vederea reacțiilor în cazul situațiilor de urgență. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru avizul consultativ privind inițierea negocierilor Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și […] Post-ul Serviciile hidrometeorologice vor fi îmbunătățite apare prima dată în Provincial.
11:10
„Toba Fest”, primul festival al toboșarilor din Moldova, a avut loc, ieri, în satul Văleni din raionul Cahul. Ineditul eveniment a reunit în localitatea din sudul țării, desemnată anul trecut de către Organizația Mondială a Turismului drept una dintre cele mai bune destinații turistice din lume, entuziaști ai tobelor de toate vârstele. Festivalul a fost […] Post-ul Primul Festival al toboșarilor din Moldova, organizat la Văleni apare prima dată în Provincial.
10:50
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, în colaborare cu Direcția regională Sud, sub conducerea Procuraturii Ungheni, au destructurat o rețea de migrație ilegală. În baza probatoriului acumulat, au identificat un cetățean moldovean în vârstă de 29 de ani, implicat în organizarea trecerii ilegale a frontierei pentru mai mulți cetățeni ai Ucrainei. Reținerea acestuia […] Post-ul Rețea de migrație ilegală destructurată de polițiștii de frontieră apare prima dată în Provincial.
10:40
Vinificatorii moldoveni vor beneficia de circa 8 milioane de lei sub formă de granturi pentru a-și extinde prezența și a-și consolida reputația pe piețele internaționale. În acest sens, la 12 iulie curent, a fost lansat Programul de Granturi WESA „Promovarea și Exportul Vinului Moldovei”, o inițiativă finanțată de Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova (UMAEF). Aceasta […] Post-ul Un nou program de granturi pentru vinificatorii moldoveni apare prima dată în Provincial.
10:30
Un exemplu este satul Colonița, unde în comun au fost implementate mai multe proiecte de infrastructură necesare locuitorilor. Este vorba despre investiții în școală și grădinițe, centrul de sănătate, transport de calitate, infrastructura drumurilor, iluminatul stradal, gazificare, cultură, sport și agrement. „Ne bucurăm că împreună cu administrația locală am reușit să oferim condiții moderne și […] Post-ul Ion Ceban: locuitorii din Colonița și cei din satele vecine au condiții excelente la Centrul de Sănătate, care a fost reparat capital prin eforturile noastre comune apare prima dată în Provincial.
10:20
Moldova va găzdui în perioada 27 septembrie – 3 octombrie 2024 turneul de dezvoltare UEFA WU15. Selecționata noastră de junioare are programate 3 meciuri cu reprezentativele similare din Ucraina, Grecia și Lituania. La competiție vor evolua jucătoarele născute în anul 2010.  Data și ora partidelor din cadrul turneului de dezvoltare UEFA 2024 vor fi anunțate […] Post-ul Fotbal feminin WU15. Moldova, gazda Turneului de Dezvoltare UEFA 2024 apare prima dată în Provincial.
10:20
Consiliul raional Ialoveni și Asociația obștească “Eco-Răzeni” oferă o nouă oportunitate de participare pentru 30 de tineri și tinere cu vârste cuprinse între 14 – 35 ani, din șase localități ale raionului: or. Ialoveni, s. Costești, c. Răzeni, c. Ruseștii Noi, c. Gangura și s. Dănceni, partenere ale Programului ,,Comunitatea Mea”. În perioada 06 – […] Post-ul CR Ialoveni și Asociația “Eco-Răzeni” vor organiza Școala de vară „Participarea tinerilor – soluția dezvoltării comunitare” apare prima dată în Provincial.
10:20
Poliția de Frontieră informează că ieri dimineață a avut loc un accident în cadrul SPF Cahul. În timpul verificării unei arme de către un subofițer, s-a produs o împușcătură accidentală în afara tubului de control. Ca rezultat, un fragment de glonț a atins piciorul unei angajate care efectua, la rândul ei, verificarea armei. Angajata a […] Post-ul Accident în cadrul SPF Cahul. Un polițist de frontieră a împușcat accidental colega sa de serviciu apare prima dată în Provincial.
10:20
Spania este Regina Europei! Ibericii au câștigat al patrulea titlu Euro, un record. „La Furia Roja” a câștigat EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 la Berlin pentru a-și adjudeca al patrulea titlu, devenind cea mai de succes echipă din competiție după un turneu de neuitat pentru Luis de la Fuente și jucătorii […] Post-ul EURO 2024 în Germania. Spania este noua regină a Europei! apare prima dată în Provincial.
Ieri
08:10
La 12 iulie curent, în localitatea Coșernița, Criuleni, a fost celebrată munca și dedicarea pomicultorilor, la cea de-a VI-a ediție a „Zilei Fructelor”! Organizată de Asociația „Moldova Fruct” cu sprijinul proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și al Agenției de Investiții, „Ziua Fructelor” reprezintă o ocazie de a explora tendințele actuale din sectorul […] Post-ul Vladimir Bolea a participat la cea de-a VI-a ediție a Zilei Fructelor apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
150 de locuitori ai municipiului Orhei au primit ajutor material din partea primăriei, după ce s-au adresat cu o cerere în acest sens către administrația locală. Majoritatea beneficiarilor sunt pensionari pentru limita de vârstă, care primesc o pensie minimă, precum și persoane care au solicitat ajutor pentru tratament medical. Sprijinul material este oferit anual începând cu […] Post-ul Ajutor material pentru 150 de locuitori din Orhei. Primara Tatiana Cociu: “Suntem bucuroși că putem ajuta” apare prima dată în Provincial.
10:10
În comuna Purcari, raionul Ștefan Vodă, au fost construite spații de recreere și agrement moderne pentru cei 2400 de locuitori, dintre care aproximativ 350 sunt copii. Astfel, prin Programul Național ”Satul European”, ediția I, în centrul localității Purcari a fost amenajată o Zonă care include terenuri de volei, fitness și joacă, complet echipate. Tot acolo […] Post-ul (FOTO) La Purcari din raionul Ștefan Vodă, construite spații de recreere și agrement moderne apare prima dată în Provincial.
09:20
Echipa Zimbru Chișinău a fost premiată pentru locul 3 ocupat în campionatul Moldovei, Super Liga, ediția 2023/24. Medaliile și Cupa au fost înmânate jucătorilor, staffului tehnic şi conducătorilor formației de către secretarul general adjunct FMF, Nicolae Cebotari, și directorul competiții FMF, Petru Soltanici. Ceremonia de premiere a avut loc pe 12 iulie, la stadionul Zimbru, […] Post-ul Zimbru, premiată pentru locul 3 în Super Liga, sezonul 2023/24 apare prima dată în Provincial.
09:20
Cupa Republicii Moldova la fotbal pe plajă, și-a aflat finaliste, vineri, 12 iulie 2024, pe Beach Soccer Arena FMF din Parcul La Izvor al capitalei. Prima formație care s-a calificat în marea finală este ARF Dubăsari, după ce a dispus de echipa FC Tinerețea cu un scor categoric de 9-4. Cea de a doua finalistă […] Post-ul Fotbal pe plajă. S-au stabilit finalistele Cupei Republicii Moldova 2024 apare prima dată în Provincial.
09:10
Pe 12 iulie curent, la Centrul de Informare pentru Cetățeni al Primăriei a avut loc o masă rotundă pentru consultarea cetățenilor privind implementarea Programului de Revitalizare Urbană 2023-2027. Participanții, reprezentanți ai instituțiilor publice, întreprinderilor municipale, autorităților publice locale, societății civile, agenți economici, locuitori ai municipiului Ungheni, au fost informați despre situația cu privire la proiectele […] Post-ul Ungheni: Programul de Revitalizare Urbană 2023-2027 în vizorul cetățenilor apare prima dată în Provincial.
09:00
Concluziile auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Sănătății la situația din 31 decembrie 2023 au fost examinate la data de 12 iulie curent, în ședința Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM). Conform Rapoartelor financiare auditate, patrimoniul gestionat de Ministerul Sănătății la situația din 31 decembrie 2023 a constituit 3,5 miliarde lei, iar cheltuielile efective […] Post-ul Concluziile auditului la Ministerul Sănătății, examinate la ședința Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
12 iulie 2024
17:20
Peste 200 de reprezentanți ai autorități publice locale (APL) din Regiunea de Dezvoltare Nord au fost informați, în perioada 5-12 iulie curent, despre modul de participare la Concursul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru orașele și satele din Republica Moldova, ediția 2024, lansat recent de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Ampla campanie de informare, […] Post-ul Peste 200 de reprezentanți ai APL din nordul țării, informați despre noul concurs de selectare a proiectelor de dezvoltare regională apare prima dată în Provincial.
17:10
Parlamentul găzduiește o expoziție de desene și eseuri ale unor elevi din țară, menită să promoveze educația incluzivă, să combată discriminarea și să încurajeze persoanele dezavantajate. Expoziția prezintă 6 dintre cele mai reprezentative lucrări din cele 100, elaborate de către copii din școlile din țara noastră în cadrul campaniei naționale „Învățăm împreună”, lansată de Ministerul […] Post-ul Educația incluzivă, promovată prin intermediul unei expoziții organizate la Parlament apare prima dată în Provincial.
17:00
În contextul avertizărilor meteorologice emise pentru perioada imediat următoare, Ministerul Educației și Cercetării recomandă comunităților sportive anularea antrenamentelor desfășurate în aer liber în intervalul de timp 10:00-17:00 pe durata zilelor  caniculare. Antrenamentele pot fi reprogramate în afara intervalului menționat, sau pot avea loc în spații închise, cu condiția ca acestea să fie ventilate și răcorite […] Post-ul MEC recomandă: Anularea antrenamentelor sportive desfășurate în aer liber în intervalul de timp 10:00-17:00 apare prima dată în Provincial.
17:00
Astăzi, 12 iulie 2024, membrii Grupului Participativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în raionul Leova s-au întrunit în ședința de lucru nr.6, organizată în cadrul programului „EU4Moldova: Comunități Locale”. La începerea ședinței președintele raionului Leova, Nicolae Popa, a menționat importanța și aportul pe care îl aduce în dezvoltarea raionului de-a lungul timpului Agenția de Cooperare […] Post-ul Membrii Grupului Participativ pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în raionul Leova s-au întrunit în ședința de lucru apare prima dată în Provincial.
14:20
Primăria Chișinău informează că, în weekendul: 13 – 14 iulie 2024, în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, după cum urmează: În sectorul Botanica: ️ Parcul „Valea Trandafirilor”, pe 13-14 iulie 2024 – Târg al micilor antreprenori, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”; În sectorul Buiucani: ️ Pe […] Post-ul În sectoarele Capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse autohtone apare prima dată în Provincial.
13:50
Astăzi, 12 iulie 2024, Conducerea raionului Ialoveni – președinta Natalia Eremia și vicepreședintele Eugeniu Secrieru au avut o întâlnire cu primarii din raion, în cadrul căreia s-a discutat despre Apelul competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională. Potrivit Primăriei, în cadrul acestei reuniuni, au fost analizate și discutate în detaliu proiectele care urmează a […] Post-ul Conducerea raionului Ialoveni – întâlnire cu primarii din raion. Ce au discutat apare prima dată în Provincial.
13:40
În legatura cu avertizările meteorologice survenite din cauza temperaturilor extrem de ridicate în intervalul de timp 10:00-17:00, Federația Moldovenească de Fotbal, conform circularei Ministerului Educației și Cercetării al R. Moldova, recomandă anularea antrenamentelor şi activităţilor sportive desfăşurate în aer liber în acest interval orar, pe durata zilelor de caniculă. Această măsură este necesară pentru a proteja […] Post-ul În atenția cluburilor de fotbal. FMF recomandă ajustarea programului de antrenamente pe timp de caniculă apare prima dată în Provincial.
13:20
O femeie a decedat după ce a fost implicată astăzi dimineață într-un accident rutier care a avut loc în comuna Băcioi. Preliminar, la fața locului polițiștii  au stabilit că un bărbat de 60 de ani la volanul unui Daewoo, efectuând manevra de întoarcerea de pe acostament, nu s-a asigurat, iar  în rezultat s-a ciocnit cu […] Post-ul Accident rutier în comuna Băcioi. O femeie a decedat apare prima dată în Provincial.
13:20
Comerțul Republicii Moldova, deja al doilea an, stagnează. Exporturile moldovenești în 2023 au înregistrat scădere, iar datele din primul trimestru al acestui an arată că sunt în continuă scădere. Puternic au scăzut exporturile de bunuri, iar în ultima jumătate de an stagnează și exportul de servicii. Despre aceasta a declarat Veaceslav Ioniță, expert în politici […] Post-ul Comerțul Republicii Moldova, deja al doilea an, stagnează apare prima dată în Provincial.
13:10
Peste 60% din punctele termice individuale (PTI) planificate spre instalare în circa 100 blocuri locative din capitală au ajuns în încăperile tehnice ale clădirilor, dintre care 44% au fost deja instalate, iar alte 18% sunt în proces. Totodată, au fost finalizate lucrările de reparație  a încăperilor destinate pentru instalarea PTI în circa 80% din adrese, […] Post-ul Mai mult de jumătate din PTI-urile pentru cele 100 de blocuri locative din capitală au ajuns la încăperile tehnice ale clădirilor apare prima dată în Provincial.
12:50
Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției. Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes […] Post-ul Un angajat al Spitalului raional Leova, cercetat pentru pretindere sistematică de remunerații ilicite apare prima dată în Provincial.
12:40
Pensiunea ,,la Tudora” în parteneriat cu Consiliul Raional Ștefan Vodă organizează Târgul cultural-turistic ,,Hai la piersici!”, ediția V. Evenimentul plin de culoare și tradiție va avea loc pe 20 iulie 2024, începând cu ora 12:00, în centrul satului Tudora, raionul Ștefan Vodă. În program: expoziții ale meșterilor populari; târgul piersicilor și fructelor direct de la […] Post-ul În satul Tudora va avea loc Târgul cultural-turistic ,,Hai la piersici!” apare prima dată în Provincial.
11:50
De acumi înainte, unghenenii vor putea utiliza pentru deplasare și trotinete electrice. Astfel, astăzi, 12 iulie, au fost aduse la Ungheni primele 20 de trotinete. Despre aceasta a anunțat Primăria, informează PROVINCIAL. „Vom reveni cu detalii și explicații cum pot fi folosite,” menționează Primăria. Post-ul La Ungheni au fost aduse primele 20 de trotinete apare prima dată în Provincial.
11:40
Ieri, 11 iulie 2024, în incinta Consiliului Raional Cahul, a avut loc o sesiune de informare în cadrul misiunii de consultare a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole. La eveniment au participat Vladimir Bolea, Viceprim-ministru, Ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, Secretarul general al ministerului, Vasile Șarban, Secretarul de stat, […] Post-ul Sesiune de consultare a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, desfășurată la Cahul apare prima dată în Provincial.
11:20
Noţiunea „stat de drept” este una dintre cele mai utilizate în Republica Moldova. Despre stat de drept se vorbeşte practic în fiecare seară în platourile posturilor de televiziune; la această temă îşi dau cu părerea în public diverşi analişti, formatori de opinie, jurnalişti, politicieni, reprezentanţi ai sectorului asociativ. Unii folosesc noţiunea „stat de drept” pentru […] Post-ul Statul de drept – între abordări formale şi acţiuni concrete apare prima dată în Provincial.
11:10
La data de 10 iulie 2024, orașul Cimișlia a fost gazda unei delegații oficiale din Polonia. Astfel, în componența delegației poloneze au făcut parte: Jakub Wiśniewski, Ministru Adjunct al Afacerilor Externe, Barbara Szymanowska, Director al Departamentului Asistenței pentru Dezvoltare (DWR), MAE RP, Bartosz Dawidczyk, Secretar III, DWR, MAE RP, Tomasz Kobzdej, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al […] Post-ul (FOTO) Orașul Cimișlia, gazda unei delegații oficiale din Polonia apare prima dată în Provincial.
11:10
În contextul codului roșu de caniculă anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu următoarele recomandări pentru populație:  evitați expunerea la soare între orele 11:00 – 18:00; purtați pălărie de soare sau basma, haine lejere, din fibre naturale, de culori deschise, preferabil cu mâneci;  evitați activitățile fizice în aer liber care necesită un […] Post-ul Cod roșu de caniculă: recomandările Ministerului Sănătății apare prima dată în Provincial.
10:50
Șefa statului i-a salutat pe cei 53 de profesori de limba română și alte discipline școlare din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, municipiile Cahul și Bălți, care vor pleca în România pentru cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română. „Iată cum limba română creează punți între comunități și țări și sunt convinsă că […] Post-ul Maia Sandu s-a întâlnit cu 53 de profesori, care merg în România la cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română apare prima dată în Provincial.
10:50
În fluxul din punctul de trecere a frontierei Costești a fost descoperit un conațional care deținea o carte de identitate românească cu semne clare de falsificare. Din declarațiile acestuia s-a aflat că obținerea documentului în cauză l-ar fi costat 200 EUR.  Ieri, 11 iulie 2024, în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au suspus […] Post-ul Un conațional și-a cumpărat o carte de identitate românească falsificată apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.