BNM: Curs valutar 11 iulie, 2024

Agro TV, 10 iulie 2024 16:50

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro și dolarul American. În același timp, leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 24 bani, cu 3 bani mai puțin, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 78 de bani, ieftinindu-se cu 2 bani. […] Articolul BNM: Curs valutar 11 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 24 ore
16:20
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și leul românesc și se apreciază în raport cu dolarul american. În același timp, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 36 de bani, cu 3 bani mai mult, iar dolarul american este cotat la 17 lei și […] Articolul BNM: Curs valutar 16 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:10
Săptămâna trecută, au fost înregistrate 25 de cazuri de insolație, 11 dintre acestea fiind raportate la copii și 14 la adulți. Anunțul vine din partea șefului adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan. Potrivit oficialului, în contextul codului roșu de caniculă, punctele de triaj și asistență anticaniculară au deservit peste 3000 de cetățeni. […] Articolul 25 de cazuri de insolație au fost înregistrate săptămâna trecută în contextul codului roșu de caniculă apare prima dată în AgroTV.
15:20
Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciului Vamal a încasat peste 757 de milioane de lei la bugetul de stat. Astfel, cifra de control pentru perioada de referință a fost îndeplinită în mărime de aproximativ 105,8 la sută. Totodată, instituția a colectat la bugetul de stat circa 19,23 miliarde lei, ceea ce semnifică îndeplinirea cifrei de control […] Articolul Peste 757 de milioane de lei au fost încasați de Serviciul Vamal pe parcursul săptămânii trecute apare prima dată în AgroTV.
12:50
Peste 50 de companii expozante, vizitatori străini și participanți din țară s-au reunit la cea de-a șasea ediție de Ziua Fructelor în satul Coșernița, raionul Criuleni. Expoziția, organizată anual de Asociația „Moldova Fruct”, a explorat cele mai eficiente soluții, tehnici și echipamente din domeniul horticol, care asigură sectorul fructelor cu o agricultură de precizie în […] Articolul Soluții, tehnici și echipamente inovative, prezentate la cea de-a șasea ediție de „Ziua Fructelor” apare prima dată în AgroTV.
12:00
Prețul la benzină și motorină scade la început de săptămână. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru marți. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,27 de lei, cu 1 ban mai puțin. Totodată, motorina standard va fi vândută la stațiile PECO din […] Articolul Prețul la benzină și motorină scade la început de săptămână apare prima dată în AgroTV.
10:20
Cum s-a desfășurat recensământul populației și locuințelor, care au fost obstacolele întâmpinate și cum pot fi folosite datele obținute pentru modelarea politicilor publice. Invitatul ediției: Oleg CARA, directorul general al Biroului Național de Statistică. Articolul Recensământul, la final – bilanțul datelor obținute și al amenzilor apare prima dată în AgroTV.
10:20
Articolul AGRO TV News – Retrospectiva Săptămânii 13 iulie 2024 apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Ministerul Mediului atrage atenția la necesitatea utilizării raționale a resurselor de apă. Acest lucru este necesar în contextul avertizării hidrologice emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat în raport cu scurgerea redusă a apei în râuri. Avertizarea este valabilă de pe 9 iulie până pe 16 iulie anul curent. Cele mai afectate sunt râurile Botna, […] Articolul Cetățenii, încurajați să consume rațional apa apare prima dată în AgroTV.
16:10
Cea de-a VI-a ediție a expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor” a fost, vineri, 12 iulie, locul de întâlnire pentru sute de producători de fructe, exportatori și specialiști ai domeniului. Expoziția a fost organizată de Asociația „Moldova Fruct” cu suportul proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și a Agenției […] Articolul Număr record de expozanți din UE la expoziția „Ziua Fructelor”: Prin ce s-a deosebit ce-a de-a VI-a ediție apare prima dată în AgroTV.
16:00
O nouă oportunitate pentru vinăriile din Republica Moldova de a se extinde pe piețele internaționale a fost lansată. Fondul American pentru Întreprinderi Ucraina-Moldova implementează  Programul de granturi WESA – „Promovarea și Exportul Vinului Moldovei”. Acesta urmărește creșterea exporturilor de vinuri de calitate pe piețele internaționale și afirmarea Republicii Moldova ca țară vitivinicolă. VLADIMIR BOLEA, ministrul […] Articolul Oportunitate pentru vinăriile din țară de a se extinde pe piețele internaționale apare prima dată în AgroTV.
15:50
Ieftiniri la carburanți la sfârșit de săptămână. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru perioada 13-15 iulie anul curent. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,28 de lei, cu 1 bani mai puțin. Totodată, motorina standard va fi vândută la stațiile PECO […] Articolul Carburanții se ieftinesc la sfârșit de săptămână apare prima dată în AgroTV.
11 iulie 2024
16:50
Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro. În același timp, dolarul american, leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 29 bani, cu 5 bani mai mult, iar dolarul american se menține la 17 lei și 78 de bani. Leul românesc rămâne la 3 […] Articolul BNM: Curs valutar 12 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:40
Din 22 iulie, universitățile își vor deschide ușile pentru o nouă generație de tineri entuziaști. Astfel, absolvenții liceelor și colegiilor din țară care vor să obțină o profesie creativă sunt așteptați să-și depună dosarele la patru universități: Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice […] Articolul Carieră de succes și un loc de muncă solicitat?: Poți aplica la Animație, Game Design sau Multimedia apare prima dată în AgroTV.
16:00
Motorina se ieftinește, iar prețul la benzină ramâne neschimbat. Noile prețuri la carburanți pentru vineri au fost stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,29 de lei. Totodată, motorina standard va fi vândută la un preț maxim de 21,92 de lei pentru un litru, […] Articolul Motorina, mai ieftină de mâine. Benzina rămâne la același preț apare prima dată în AgroTV.
11:40
Cea de-a X-a ediție a Business-Summitului Nucicultorilor din Republica Moldova va întruni producători, procesatori și exportatori din mai multe regiuni ale țării pentru un schimb de experiență unic despre inovație în sectorul nucifer. Evenimentul va avea loc pe data de 17 iulie anul curent, începând cu ora 9:00 și se va desfășura la Mi Piace […] Articolul Asociația Nucicultorilor din Republica Moldova te invită la „Business-Summitul Nucicultorilor”, ediția a X-a apare prima dată în AgroTV.
10:50
Unele rafinării ar putea fi nevoite să reducă producția de carburanți în contextul nivelului de care se apropie temperaturile în Europa. Acestea au fost cu mult peste normalul perioadei şi nu există semnale că situaţia se va schimba prea curând, transmit Bloomberg și agerpres.ro. Totodată, Grecia se confruntă cu incendii de vegetaţie, în timp ce, […] Articolul Rafinăriile europene ar putea fi nevoite să reducă producția de carburanți apare prima dată în AgroTV.
10:30
Antreprenorii moldoveni devin tot mai interesați de cultivarea lavandei, denumită și „aurul mov”, datorită profiturilor considerabile obținute în raport cu investițiile. Pentru a-și maximiza veniturile din această afacere atractivă, antreprenorii caută să pătrundă pe cât mai multe piețe de desfacere, iar pentru ca acest lucru să devină posibil aceștia obțin cât mai multe certificate de […] Articolul Agricultura 4.0 – Cultivarea lavandei în sistem ecologic apare prima dată în AgroTV.
10 iulie 2024
16:50
Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro și dolarul American. În același timp, leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 24 bani, cu 3 bani mai puțin, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 78 de bani, ieftinindu-se cu 2 bani. […] Articolul BNM: Curs valutar 11 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
16:20
Chișinău, Republica Moldova – 10 iulie 2024. Comisia Europeană și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare au semnat o declarație de intenție pentru instituirea unui program de reducere a costurilor de renovare a eficienței energetice pentru clădirile rezidențiale din Republica Moldova. Uniunea Europeană va contribui cu 9,5 milioane EUR sub formă de granturi în sprijinul […] Articolul Uniunea Europeană intensifică sprijinul pentru eficiența energetică în sectorul rezidențial din Republica Moldova apare prima dată în AgroTV.
16:00
Peste 40 de companii din domeniul agricol vor fi prezente la expoziția „Ziua Fructelor”, organizată de „Moldova Fruct”. Pe 12 iulie, specialiștii în agricultură din țară și din străinătate sunt așteptați la cea de-a VI-a ediție a expoziției. Evenimentul se va desfășura în satul Coșernița, raionul Criuleni, în livada unui antreprenor. În cadrul emisiunii „Actualitatea […] Articolul „Ziua Fructelor” – oportunitate pentru dezvoltarea afacerilor agricole apare prima dată în AgroTV.
16:00
În intervalul 15:30 – 23:00, un nou cod galben de instabilitate atmosferică este preconizat de meteorologi. Atenționarea vine din partea Serviciului Hidrometeorologic de Stat. Astfel, pe arii extinse se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. […] Articolul Avertizare meteorologică! Cod galben de descărcări electrice cu ploi, grindină și intensificări ale vântului apare prima dată în AgroTV.
15:30
În perioada 17-19 octombrie, Republica Moldova va deveni capitala europeană a turismului vitivinicol. Astfel, țara noastră va găzdui Adunarea Generală a „ITER VITIS – Les Chemins de la vigne” – ruta oenoturistică europeană care integrează peisajele și patrimoniul vitivinicol din țările membre, susținută de Federația Europeană ITER VITIS și certificată conform standardelor Consiliului Europei din […] Articolul Republica Moldova – capitala europeană a turismului vitivinicol apare prima dată în AgroTV.
15:00
Sugestiile fermierilor privind constituirea Camerelor Agricole au fost consultate la Bălți în cadrul unei noi ședințe care a adunat agricultorii locali. Aceștia au propus implementarea unui proiect pilot într-un raion al țării, care va evalua eficiența proiectului. Totodată a fost discutat potențialul de a îmbunătăți coordonarea în sectorul agricol și de a facilita accesul la […] Articolul Propunerile fermierilor privind crearea Camerelor Agricole au fost consultate la Bălți apare prima dată în AgroTV.
14:20
Luna iunie înregistrează cele mai mari temperaturi medii din Grecia. Astfel, din 1960 până acum, țara nu s-a mai confruntat cu o asemenea creștere. Totodată, Grecia se pregăteşte de săptămâni întregi pentru o vară deosebit de dificilă din punct de vedere al caniculei şi al incendiilor de pădure, informează agerpres.ro. Președintele comisiei pentru schimbări climatice […] Articolul Luna iunie în Grecia – cele mai ridicate temperaturi din 1960 până acum apare prima dată în AgroTV.
13:10
Proprietarii și deținătorii de animale sunt atenționați să respecte măsurile speciale pentru protecția şi bunăstarea acestora în perioada caniculară. Recomandarea vine din partea Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor. Totodată, instituția reamintește că transportul internațional și național de animale vii pe teritoriul Republicii Moldova este restricționat în periada 10-16 iulie, în contextul temperaturilor ridicate. Potrivit autorităților […] Articolul În atenția fermierilor și deținătorilor de animale! Măsuri speciale pentru protecție pe timp de caniculă apare prima dată în AgroTV.
12:30
Costurile reduse de întreținere, sursele alternative de energie și inovațiile tehnice sunt elemente- cheie în dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. Astfel, fermierii din localitatea Crocmaz, raionul Ștefan-Vodă, au parte de un sistem optimizat de răcire a fructelor și legumelor, care utilizează energie solară pentru a păstra culturile agricole la temperaturi adecvate. Sistemul, numit Coolomat, […] Articolul Sistem de răcire inteligent pentru fructe și legume în sprijinul producătorilor agricoli din Crocmaz apare prima dată în AgroTV.
12:30
O nouă propunere privind reglementările tehnice la produsele alimentare a fost aprobată de executiv. Astfel, producerea și comercializarea zahărului și orezului vor fi ajustate pentru asigurarea corespunzătoare a alimentației naționale și adaptarea la rigorile europene. Mai mult, proiectul va asigura o calitate mai bună a alimentelor de pe piață și o transportare adecvată. Potrivit oficialului […] Articolul Producerea și comercializarea zahărului și orezului, ajustate la cerințele europene apare prima dată în AgroTV.
12:20
Prețul la benzină crește în continuare, în timp ce motorina se ieftinește. Noile prețuri la carburanți pentru joi au fost stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,29 de lei, cu un ban mai mult. Totodată, motorina standard va fi vândută la un preț […] Articolul Prețul la benzină crește în continuare, în timp ce motorina se ieftinește apare prima dată în AgroTV.
11:00
Singura sursă de apă a fermierilor sicilieni poate dispărea complet din cauza precipitațiilor scăzute și a căldurii. Secarea lacului Pergusa din Sicilia amenință atât biodiversitatea din jur, care găzduiește pești, moluște, nevertebrate și păsările migratoare, cât și sectorul agricol. Astfel, localnicii speră la refacerea lacului în toamnă, când ar putea ploua mai mult, transmite agrointel.ro. […] Articolul O sursă importantă de apă pentru fermierii sicilieni este pe cale să sece complet apare prima dată în AgroTV.
9 iulie 2024
20:10
Costurile reduse de întreținere, sursele alternative de energie și inovațiile tehnice sunt elemente- cheie în dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră. Astfel, fermierii din localitatea Crocmaz, raionul Ștefan-Vodă, au parte de un sistem optimizat de răcire a fructelor și legumelor, care utilizează energie solară pentru a păstra culturile agricole la temperaturi adecvate. Sistemul, numit Coolomat, […] Articolul Sistem de răcire inteligent pentru fructe și legume în sprijinul producătorilor agricoli dinCrocmaz apare prima dată în AgroTV.
16:30
Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul American și leul românesc. În același timp, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 27 bani, cu 3 bani mai puțin, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 80 de bani, ieftinindu-se cu 3 bani. […] Articolul BNM: Curs valutar 10 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
15:40
Carburanții se scumpesc în continuare. Noile prețuri la benzină și motorină pentru miercuri au fost stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,28 de lei, cu doi bani mai mult. Totodată, motorina standard va fi vândută la un preț maxim de 21,97 de lei […] Articolul Carburanții se scumpesc în continuare apare prima dată în AgroTV.
15:30
Cod portocaliu de caniculă în sudul și centrul țării, avertizează meteorologii. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 10-16 iulie, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 36 și 39 de grade Celsius. Astfel, instituția reamintește că cetățenii trebuie să respecte cu strictețe regulile împotriva incendiilor. În nord se menține codul galben de […] Articolul Sudul și centrul țării, sub cod portocaliu de caniculă apare prima dată în AgroTV.
15:00
Ceremonia de înmânare a diplomelor pentru absolvenții de la masterat are o valoare aparte pentru fiecare profesor, student sau specialist. Astfel, masteranzii de la specialitatea Psihologie și Psiho-Pedagogie Specială din cadrul UPSC au participat la evenimentul tematic care încununează anii petrecuți împreună.  Decanul facultății Psihologie și Psiho-Pedagogie Specială, Maria Vârlan, a relevat care este semnificația […] Articolul UPSC: Ceremonia de înmânare a diplomelor pentru absolvenții de la masterat apare prima dată în AgroTV.
14:20
Producători, exportatori, importatori și furnizori de echipamente și servicii în pomicultură sunt așteptați la cel mai important eveniment al verii. Vitalie GORINCIOI – președinte Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct; Iurie FALĂ – director executiv Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct; Teodor BOȚAN – expozant, directorul companiei Agrodor Succes SRL. Articolul Ziua Fructelor, 2024 apare prima dată în AgroTV.
14:00
Plăți directe pentru crescătorii de animale. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a lansat cel de-al treilea apel de depunere a cererilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Astfel, cererile de solicitare per cap de animal pot fi depuse începând cu 11 iulie până la 13 septembrie anul curent, iar cele per kilogram de […] Articolul Plăți directe pentru crescătorii de animale. AIPA a lansat cel de-al treilea apel de depunere a cererilor de solicitare apare prima dată în AgroTV.
12:10
Pericol excepțional de incendii cu caracter natural este prevăzut pe arii extinse. Serviciul Hidrometeorlogic de Stat a emis un nou cod galben în intervalul 8-15 iulie. Astfel, cetățenii sunt avertizați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Mai mult, instituția reiterează că, în condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate, orice sursă de […] Articolul Pericol excepțional de incendii pe parcursul săptămânii. Un nou cod galben a fost emis de autorități apare prima dată în AgroTV.
11:50
Aproximativ un milion de tone de grâu din Republica Moldova este destinat exportului. Datele au fost transmise de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Oficialul informează că restul grâului se procesează sau se utilizează în formă de material semincer și furajer. Astfel, cea mai mare parte a grâului din țară este exportată, producția totală fiind estimată la […] Articolul Aproximativ un milion de tone de grâu este exportat din țară, potrivit ministrului Agriculturii apare prima dată în AgroTV.
10:40
Tot mai multe persoane din Republica Moldova se confruntă cu reacții alergice din cauza ambroziei, una dintre cele mai frecvente cauze a alergiilor la om. Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor le reamintește cetățenilor, operatorilor din domeniul agricol și autorităților publice locale, despre responsabilitatea comună în procesul de combatere și eradicare a buruienii. Potrivit autorităților, […] Articolul Combaterea ambroziei – responsabilitatea comună a tuturor cetățenilor apare prima dată în AgroTV.
8 iulie 2024
17:00
Traficul rutier va fi suspendat temporar pe strada Vladimir Korolenko, tronsonul cuprins între străzile Nicolae Testemițanu și Gheorghe Asachi. Astfel, în perioada 10 iulie-11 iulie și 11– 12 iulie, intervalul 22:00-07:00, vor fi executate lucrări de așternere a învelișului asfaltic. Astfel, în perioada menționată, Ruta municipală de autobuz nr. 8 va circula de pe strada […] Articolul Traficul rutier va fi întrerupt temporar pe unele străzi din Chișinău apare prima dată în AgroTV.
16:50
Corturi de prim-ajutor vor fi instalate în toate raioanele țării în contextul lansării codului galben de caniculă. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Scopul amenajării punctelor de reabilitare este de a proteja populația de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii.  Printre raioanele în care vor fi instalate […] Articolul Puncte de reabilitare vor fi instalate în toate raioanele țării apare prima dată în AgroTV.
16:30
Leul moldovenesc se apreciază în raport cu euro, dolarul American și hrivna ucraineană. În același timp, leul românesc și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, moneda unică europeană va costa 19 lei și 30 bani, cu 2 bani mai puțin, iar dolarul american este cotat la 17 lei și 83 de bani, ieftinindu-se cu 2 bani. […] Articolul BNM: Curs valutar 9 iulie, 2024 apare prima dată în AgroTV.
15:30
Peste 16 mii de adresări au fost înregistrate la corturile de prim-ajutor instalate în toate sectoarele din Capitală. Datele au fost prezentate de Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială. Astfel, pentru a corespunde necesităților cetățenilor, numărul de corturi urmează să fie mărit. VLADIMIR BOLOCAN, șef adjunct al Direcției generale asistență […] Articolul Peste 16 mii de adresări au fost raportate la corturile de prim-ajutor din capitală apare prima dată în AgroTV.
15:30
Pentru a asigura integritatea bunurilor sistemelor centralizate de irigare și desecare, un nou regulament a fost aprobat de executiv. Astfel, proiectul își propune să instituiască un mecanism clar și eficient pentru administrarea și gestionarea infrastructurii. Totodată, Iurie Scripnic, Secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a evidențiat principalele prevederi ale noii legi. […] Articolul Regulament nou privind sistemele centralizate de irigare și desecare apare prima dată în AgroTV.
14:10
Data de 20 mai a fost declarată Ziua Națională a Albinei, pentru a marca importanța consumul de miere și a produselor apicole. Propunerea a fost aprobată de executiv. Potrivit Secretarului de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Iurie Scripnic, noua sărbătoare va promova Republica Moldova ca stat cu înalt potențial privind creșterea albinelor, […] Articolul Ziua de 20 mai, declarată sărbătoare națională în cinstea albinelor apare prima dată în AgroTV.
13:00
Crescătorii de animale sunt alarmați de prețul scăzut al laptelui pe piața internațională. Potrivit experților, o explicație în acest sens este cererea scăzută pe piața din China. Aceasta este cea mai mare scădere din august anul trecut până acum, precizează agrointel.ro. Datele publicate de Global Dairy Trade atestă că, în ultima campanie din 18 iunie, […] Articolul Crescătorii de animale, alarmați de prețul scăzut al laptelui pe piața internațională apare prima dată în AgroTV.
12:20
Din 1 ianuarie, 2024, în Republica Moldova, a intrat în vigoare un nou mecanism de sprijin care vine să înlocuiască mecanismul de sprijin Contorizare netă. Schema de sprijin vizează consumatorul final, deținător al centralei electrice cu o putere instalată de până la 200 kW, dar nu mai mare decât puterea contractată cu furnizorul de energie […] Articolul Moldova introduce Facturarea netă: Sprijin nou pentru prosumatori și energie verde din 2024 apare prima dată în AgroTV.
12:10
Săptămâna începe cu scumpiri la carburanți. Noile prețuri la benzină și motorină pentru marți au fost stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Astfel, un litru de benzină A95 va fi comercializat cu 25,26 de lei, cu cinci bani mai mult. Totodată, motorina standard va fi vândută la un preț maxim de 21,96 de […] Articolul Prețuri mai ridicate la carburanți apare prima dată în AgroTV.
12:10
Platforma online dedicată dezvoltării pieței de energie din biomasă în Republica Moldova – piata-biomasa.md – a fost lansată azi, în cadrul Conferințelor tehnico-științifice cu participare internațională „Energie, eficiență, ecologie și educație” și „Instalații pentru construcții și economia de energie”, desfășurate cu sprijinul Guvernului Japoniei și al PNUD. Această platformă concentrează informațiile necesare pentru producătorii și […] Articolul A fost lansată platforma informațională piața-biomasa.md apare prima dată în AgroTV.
11:20
Încasările Serviciului Vamal în ultima săptămână se ridică la peste 745 milioane de lei. Astfel, în perioada 1-7 iulie, cifra de control a fost îndeplinită în mărime de 104,2 la sută. Totodată, instituția a colectat la bugetul de stat circa 18,5 miliarde lei de la începutul anului curent, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control […] Articolul Încasările Serviciului Vamal se ridică la peste 745 milioane de lei în ultima săptămână apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.