Guvernul a aprobat modificări legislative pentru eficientizarea eforturilor de gestionare a situațiilor excepționale

NewsUngheni, 10 iulie 2024 14:40

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi modificări la Hotărârea Guvernului cu privire la clasificarea situațiilor excepționale și la modul de acumulare și prezentare a informațiilor [...] Articolul Guvernul a aprobat modificări legislative pentru eficientizarea eforturilor de gestionare a situațiilor excepționale apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsUngheni

Acum 6 ore
02:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 16 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7625 [...] Articolul Cursul valutar oficial la 16 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
02:00
Luptătorul de stil liber Maxim Saculțan, cunoscut în lumea show-businessului ca Magnat, va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Federația [...] Articolul Luptătorul de stil liber Maxim Saculțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
01:40
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională la Biologie, desfășurată [...] Articolul R. Moldova a obținut o medalie de argint, o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională la Biologie apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Acum 8 ore
01:20
Instituțiile de învățământ profesional tehnic au început din 15 iulie 2024, concursul de admitere. În anul curent elevii pot opta pentru unul dintre cele peste [...] Articolul START admitere în instituțiile de învățământ profesional tehnic apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Acum 12 ore
19:30
În premieră, în anul curent, admiterea la universități (studii superioare de licență) se va desfășura prin intermediul platformei unice eadmitere.gov.md. Platforma oferă posibilitatea de a [...] Articolul eadmitere.gov.md – unica platformă pentru admiterea la studii de licență în universități apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:50
Armata Națională urmează să recepționeze în această săptămână un lot de tehnică militară din partea Statelor Unite ale Americii care cuprinde 20 de unităţi de tehnică HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled [...] Articolul Armata Națională va primi în dotare încă 20 mașini tip HMMWV din partea SUA apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Acum 24 ore
12:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre faptul că a treia săptămână din iulie 2024 începe cu ieftinirea nesemnificativă a prețului de comercializare la [...] Articolul Minus 4 bani pentru un litru de motorină la 16 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:30
În acest weekend, 47 de șoferi au fost depistați în trafic conducând în stare de ebrietate, unul dintre aceștia se afla în stare de ebrietate [...] Articolul INSP a depistat 47 de șoferi conducând în stare de ebrietate alcoolică și narcotică apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:10
Un tânăr de 23 de a ani din raionul Ungheni a fost reținut după ce ar fi răpit, în plină zi, un Citroen parcat la [...] Articolul Un tânăr din Ungheni reținut pentru răpirea unui Citroën apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:10
Ca și în weekendurile anterioare, INSP a continuat verificarea șoferilor în cadrul mai multor filtre care au avut loc pe tot teritoriul țării pentru depistarea [...] Articolul Sinteza INSP pentru weekend: peste 3 900 de încălcări a RCR apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:50
În perioada 8 – 14 iulie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 757.12 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea [...] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de 757.12 mln MDL în perioada 8 – 14 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:40
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest, în colaborare cu Direcția regională Sud, sub conducerea Procuraturii Ungheni, au destructurat o rețea de migrație ilegală. [...] Articolul Rețea de migrație ilegală destructurată de polițiștii de frontieră din cadru DR Vest apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A. „RED-Nord”, anunță întreruperea furnizării energiei electrice în perioada 15 [...] Articolul Adresele din Fălești unde va fi deconectată energia electrică în perioada 15 – 21 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 15 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7627 [...] Articolul Cursul valutar oficial la 15 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina (EUFOR ALTHEA). Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost adoptat [...] Articolul Hotărârea prin care militarii moldoveni vor participa la operațiunea de pace în Bosnia și Herțegovina votată de Parlament apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
 36,2 milioane de euro vor fi investiți în sectorul medical pentru ca pacienții să beneficieze de servicii de calitate. Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței [...] Articolul Pacienții vor avea acces la tratamente de reabilitare de calitate apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Parlamentul a votat în prima lectură politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025. Documentul înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către Guvernul Republicii Moldova, [...] Articolul Politica bugetar-fiscală și vamală pentru 2025 a fost votată în prima lectură apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Cadrul de activitate al Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidat, ținând cont de standardele internaționale aplicabile băncilor centrale. Parlamentul a votat în lectura a [...] Articolul Independența funcțională a Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidată apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Proiectul de lege care vizează consolidarea sectorului energetic și dezvoltarea tehnologiilor inovatoare în acest domeniu a fost adoptat în prima lectură de 57 de deputați. [...] Articolul Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care stimulează inovația în sectorul energetic național apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Legislativul a adoptat la 11 iulie 2024 proiectul de lege care prevede exceptarea de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a cerealelor originare din [...] Articolul Cerealele din Ucraina care tranzitează teritoriul R. Moldova vor fi exceptate de la controlul ANSA apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Alegătorii care vor pretinde, accepta sau primi bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse din tutun, alimentare, sau servicii pentru a favoriza sau a defavoriza un anumit [...] Articolul Parlamentul înăsprește sancțiunile pentru coruperea alegătorilor apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:20
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 77 443 [...] Articolul Situația la Frontieră: peste 77.4 mii de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:30
Parlamentul a votat la 11 iulie 2024 în prima lectură un proiect de modificare a Anexei la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.  Informația [...] Articolul Parlamentul ajustează lista bunurilor proprietate publică nepasibile de privatizare apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
00:20
Deputații au examinat, la ședința de astăzi, PROIECTUL de lege care prevede instituirea un mecanism de monitorizare de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile. Informația [...] Articolul Activitatea de evaluare a bunurilor imobile va fi monitorizată de stat apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
00:00
Cadrul normativ ce vizează rezervele de stat și de mobilizare va fi îmbunătățit. Un PROIECT de lege care presupune acest lucru a fost votat, în prima lectură, [...] Articolul Modificările cu scopul de a îmbunătăți cadrul normativ ce vizează rezervele de stat și mobilizare votate în prima lectură apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12 iulie 2024
19:30
PROIECTUL de lege cu privire la veteranii de război a fost votat, în prima lectură, de 74 de deputați. Documentul conține mai multe măsuri de protecție [...] Articolul Veteranii de război vor beneficia de mai multe măsuri de protecție socială apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
18:20
Administrația de Stat a Drumurilor informează opinia publică despre faptul că continuă lucrările de reabilitare la obiectivele de pe centura municipiului Chișinău, parte a drumul [...] Articolul Stadiul lucrărilor la podurile peste Bâc și calea ferată Chișinău – Ungheni este de cca 50% apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:40
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 13 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7607 [...] Articolul Cursul valutar oficial la 13 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:30
Au fost prezentate și identificate trei opțiuni viabile de amplasare și configurare a primului complex logistic multimodal din Moldova, la statia feroviara Berești din Ungheni. [...] Articolul Autoritățile au identificat 3 opțiuni de amplasare și configurare a primului complex logistic multimodal din Moldova – st. Berești din Ungheni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:10
Salvatorii IGSU avertizează populația despre riscul scăldatului în perioada de caniculă și necesitatea respectării regulilor de siguranță pentru evitarea cazurilor tragice. Astfel, în seara zilei [...] Articolul Salvatorii avertizează despre riscul scăldatului în perioada de caniculă apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
15:30
Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Republica Moldova. Despre acest lucru au anunțat în cadrul unui briefing de presă, vicepremierul Dumitru Alaiba și [...] Articolul Bursa Română de Mărfuri a trecut Prutul și se extinde în Republica Moldova apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:00
Locuitorii din regiunea UNGHENI (raionale Ungheni, Nisporeni, Călărași) nu mai au nevoie să facă drumuri în plus pentru a beneficia de servicii în domeniul muncii [...] Articolul La UNGHENI este pilotat în PREMIERĂ primul Ghișeu social UNIC în Republica Moldova apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
13:50
Nu există niciun rezumat deoarece acesta este un articol protejat. Articolul Protejat: La UNGHENI este pilotat în PREMIERĂ primul Ghișeu unic social UNIC în Republica Moldova apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:20
Începând cu ziua de astăzi, 12 iulie 2024, locuitorii și oaspeții Porții de Vest a Republicii Moldova – Municipiul Ungheni, beneficiază de o nouă soluție [...] Articolul Municipiul Ungheni – al 3-lea oraș din R. Moldova în care pot fi închiriate trotinete electrice apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
12:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre faptul că a doua săptămână din iulie 2024 se finalizeazăcu ieftinirea nesemnificativă a prețului de comercializare la [...] Articolul Minus 5 bani pentru un litru de motorină în perioada 13 – 15 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:40
Peste 170 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus la 11 iulie 2024 jurământul militar în cadrul unei ceremonii desfășurate la Chișinău. Prezent la evenimentul din cadrul Regimentului de Stat [...] Articolul Peste 170 de tineri recent încorporați au depus Jurământul militar apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:20
Militarii Armatei Naționale au participat la exercițiul multinațional „JCET—2024” (Joint Combined Exchange Training) în România. Instruirea în comun a avut loc în perioada 30 iunie — 12 iulie curent, cu participarea militarilor moldoveni din cadrul [...] Articolul Militarii Armatei Naționale au participat la exercițiul multinațional „JCET—2024” apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:10
În contextul avertizării emise de Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada de 12 – 17 iulie 2024, valul de căldură va continua să se extindă [...] Articolul IGSU îndeamnă cetățenii să respecte regulile de siguranță în perioada de caniculă apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:30
Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de modificare a Anexei la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.  Informația este comunicată de către [...] Articolul Parlamentul ajustează lista bunurilor proprietate publică nepasibile de privatizare apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
10:10
Serviciul Fiscal de Stat informează că, pe parcursul ultimelor 18 luni, a examinat activitatea desfășurată de către persoanele fizice care desfășoară activitate în mediul online [...] Articolul Creatorii de content online sub lupa Serviciului Fiscal de Stat apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
09:40
SPIA al MAI are un șef adjunct de Serviciu în domeniul anticorupție La data de 11 iulie 2024, comisarul-șef Sergiu Rusu a fost numit șef [...] Articolul Comisarul-șef Sergiu Rusu – noul Șef-adjunct al Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
09:30
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 64 590 [...] Articolul Situația la Frontieră: peste 64.5 mii de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
00:00
O camionetă a luat foc, după ce șoferul a pierdut controlul volanului, iar din motive necunoscute s-a răsturnat pe traseul M5 Criva – Bălți – [...] Articolul [VIDEO] O camionetă s-a răsturnat și a fost cuprinsă de flăcări pe traseul M5, în Călărași apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11 iulie 2024
23:50
Copiii și părinții din raionul Ungheni vor beneficia de servicii medicale de calitate după ce în cadrul Centrului de Sănătate Ungheni au fost reparate spațiile [...] Articolul Spațiile destinate serviciilor pediatrice din Centrul de Sănătate Ungheni au fost modernizate apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
23:40
Caravana amintirilor din Gulag – expoziție care reînvie emoția unor destine tragice, ale deportaților și victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică Vedeți: [...] Articolul Caravana amintirilor din Gulag vine la Nisporeni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
23:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 12 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7607 [...] Articolul Cursul valutar oficial la 12 iulie 2024 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
20:30
Infrastructura rutieră și punctele de frontieră vor fi modernizate cu suportul Băncii Mondiale. Parlamentul a ratificat două acorduri de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție [...] Articolul Parlamentul a ratificarea Acordul pentru finanțarea reparației drumului G88 Cornești – Condrătești – M5 apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
20:10
Astăzi, Uniunea Europeană a predat 40 de vehicule de patrulare și 100 camere video corporale Inspectoratului General al Poliției (IGP) în cadrul unui proiect finanțat [...] Articolul Parcul auto al IGP dotat cu încă 40 autoturisme noi achiziționate de UE apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
17:10
Un grup de 53 de cadre didactice din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, Cahul și mun. Bălți vor pleca în România pentru a participa la [...] Articolul Al doilea grup de profesori din Cahul, Dubăsari, Taraclia, UTA Găgăuzia și Bălți pleacă la cursuri de limba română în România apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
16:50
Intervenția IGSU în raionul Cantemir conform nivelului sporit de intervenție În după amiaza zilei de 11 iulie 2024, pompierii IGSU au intervenit conform nivelului sporit [...] Articolul Incendiu de vegetație de proporție în raionul Cantemir. Un bătrân a decedat și 5 case parăsite au fost afectate de foc apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.