Trei morți și 100 de răniți la Sevastopol în urma unui atac cu rachete ucrainene

Radio Moldova, 23 iunie 2024 17:50

Un atac ucrainean cu rachete a ucis trei persoane, printre care un copil de doi ani, și a rănit aproape 100, duminică, la Sevastopol, în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, relatează agenția oficială rusă TASS și News.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Moldova

Acum 30 minute
14:40
15 sportivi din Rusia vor participa la Jocurile Olimpice de vară care vor avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august, potrivit listelor publicate pe site-ul Comitetului Internațional Olimpic (CIO), citează BBC.
Acum 2 ore
13:40
Președintele Maia Sandu a ajuns în Marea Britanie, unde va participa la Summitul Comunității Politice Europene, care se desfășoară la Londra. Șefa statului a fost întâmpinată de premierul britanic, Keir Starmer, care este gazda acestui eveniment.
13:10
Ursula von der Leyen a promis să ia măsuri pentru consolidarea Europei, dar să lanseze proiecte în domeniul apărării, inclusiv un scut aerian european. Declarația a fost făcută în plenul Parlamentului European, înainte de alegerea noului conducător al Comisiei Europene, scrie Agerpres.
13:00
Willem Brouwer este noul membru al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. O decizie în acest sens a fost votată de 63 de deputați.
Acum 4 ore
12:50
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat un proiect de lege care asigură acces egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii. Această lege aliniază țara noastră la standardele Uniunii Europene în materie de egalitate de gen. Noua legislație elimină discriminarea în privința prețurilor, condițiilor de vânzare și accesului la produse și servicii.
12:40
În doar un an de la implementarea Programului 373, investițiile stimulate în economia națională sunt de două miliarde de lei, a precizat directorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Vadim Codreanu, la emisiunea ”În Context” de la Moldova 1. Potrivit acestuia, obiectivul e ca până la sfârșitul anului să se ajungă la patru miliarde.
11:50
Resursele de apă din Republica Moldova sunt foarte limitate și provin în principal din râurile Nistru și Prut. Majoritatea localităților utilizează apele subterane prin fântâni arteziene, a declarat la Radio Moldova vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Este esențial să nu permitem îndiguirea ilegală a râurilor pentru acumularea apei în scopuri de irigare, o practică observată în ultimii ani, a subliniat el.
11:30
În perioada 19-23 august, va fi desfășurată o probă adițională a examenului de clasa a noua pentru a oferi copiilor o a treia șansă de a susține examenul. Decizia a fost luată din cauza scăderii ratei de promovabilitate în urma reevaluărilor, a declarat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun.
11:20
Actualizare: În urma perchezițiilor din această dimineață la postul vamal Leușeni, patru vameși au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore. Bănuiții ar fi pretins și acceptat diverse sume de bani de la transportatorii de colete și pasageri care operau curse internaționale din și spre țările Uniunii Europene.
11:10
Printre subiectele incluse pe ordinea de zi se regăsește modificarea bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale pentru acest an. De asemenea, urmează să fie ratificat acordul privind oferirea unui grant de 6 milioane de euro oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul Proiectului „Locuințe publice III”.
Acum 6 ore
10:40
Ploile cu vânt puternic și grindina din după-amiaza zilei de miercuri au deteriorat sau au distrus parțial mai multe acoperișuri de locuințe în mai multe raioane din centrul și nordul Republicii Moldova, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). De asemenea, pompierii au intervenit în 23de cazuri de defrișare a copacilor doborâți de vânt.
10:20
Presa străină își îndreaptă atenția asupra ședinței de astăzi a Parlamentului European, deputații urmând să supună votului candidatura actualului președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un nou mandat de 5 ani. Publicațiile americane anunță despre îmbolnăvirea cu Covid a președintelui Statelor Unite Joe Biden în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, iar presa franceză relatează despre ultimele măsuri de securitate pe care le iau autoritățile de la Paris înaintea Jocurilor Olimpice de Vară.
10:20
Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția de la candida la funcția de președinte al R. Moldova. Anunțul a fost făcut de aceasta, în cadrul unui briefing de presă.
09:50
Provocările campaniei electorale din R. Moldova; posibila implicare a jurnalistei Natalia Morari la alegerile prezidențiale, precum și detalii ale anchetelor în cazul omorului de la Chișinău și a celor de pe Aeroport de anul trecut - sunt printre principalele teme abordate de presă.
09:40
Provocările campaniei electorale din R. Moldova; posibila implicare a jurnalistei Natalia Morari la alegerile prezidențiale, precum și detalii ale anchetelor în cazul omorului de la Chișinău și a celor de pe Aeroport de anul trecut - sunt printre principalele teme abordate de presă.
09:40
Toate cele 16 drone lansate noaptea și două din cele trei rachete au fost doborâte, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, citate de BBC.
Acum 8 ore
08:50
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins, în această dimineață, la postul vamal Leușeni, într-un dosar de corupție. Sunt vizați mai mulți angajați vamali care sunt bănuiți de pretindere și acceptare de remunerații ilicite.
07:50
Președintele american Joe Biden a s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunțat în această noapte, 18 iulie, serviciul de presă al Casei Albe. Liderul de la Washington însuși declară că se simte bine, potrivit DW.
07:30
Președintele american Joe Biden a s-a îmbolnăvit de COVID-19, a anunțat în această noapte, 18 iulie, serviciul de presă al Casei Albe. Liderul de la Washington însuși declară că se simte bine, potrivit DW.
07:00
Ultimul număr, pe luna iulie, al revistei lunare de studii politice și geopolitice «Le Monde Diplomatique» conține un portret complex al celei care este aproape sigura ca va primi astăzi investitura Parlamentului UE pentru un al doilea mandat de cinci ani in fruntea Comisiei europene: actuala șefă a Comisiei UE din 2019 încoace Ursula von der Leyen.
Acum 24 ore
00:50
De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate în total 201 cazuri de COVID 19, dintre acestea 25 în regiunea Transnistreană, iar 40 în rândul copiilor de până la 14 ani, arată datele pe care ni le-a furnizat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
17 iulie 2024
22:10
Germania va reduce anul viitor la jumătate ajutorul militar pentru Ucraina, în ciuda unei posibile reveniri a lui Donald Trump la Casa Albă. Decizia Berlinului vine în contextul în care fostul președinte american a amenințat că, sub conducerea lui, Statele Unite ar putea sista ajutorul militar oferit Kievului în războiul cu Rusia.
21:00
Adoptarea Strategiei naționale de apărare este salutabilă, chiar dacă a fost votată cu întârziere, deoarece aceasta a identificat principalii furnizori de instabilitate și a stabilit principalele obiective pentru a contracara amenințările la adresa securității Republicii Moldova. Opinia a fost expusă de expertul Mihai Isac în cadrul emisiunii „În Context” de la Moldova 1.
21:00
NATO a anunțat miercuri că a numit un oficial de rang înalt pentru a conduce eforturile alianței în Ucraina, ca parte a unui efort mai amplu de a intensifica sprijinul pentru Kiev în lupta împotriva invaziei Rusiei, scrie Reuters.
20:40
Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma vizitei de astăzi a ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, a secretarului de stat Vasile Șarban și a premierului Dorin Recean în satul Roșu, raionul Cahul, aceștia au promis că vor fi întocmite acte de constatare. Agricultorii insistă ca zona de sud să fie declarată zona de secetă, pentru a-și putea justifica pierderile în instanță.
18:40
De la începutul lunii iulie, au fost înegistrate în total 201 cazuri de COVID 19, dintre acestea 25 în regiunea Transnistreană, iar 40 în rândul copiilor de până la 14 ani, arată datele pe care ni le-a furnizat Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
18:40
Ploile de astăzi au făcut ravagii în raionul Glodeni. Mai mulți copaci au fost doborâți, deteriorate țevi de gaz și rupte fire electrice.
18:30
Ursula von der Leyen are susținerea a 401 din cei 720 de europarlamentari și va fi votată joi la șefia Comisiei Europene. Sprijinul vine din partea coaliției proeuropene în Parlamentul European, formată din Partidului Popular European, Grupul Renew și de Grupul Socialiștilor Europeni. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Partidului Popular European, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan.
17:30
Parlamentul European și-a reconfirmat miercuri, printr-o rezoluție, opinia, potrivit căreia UE trebuie să continue să sprijine Kievul atât timp cât va fi nevoie până la victorie, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.
17:00
Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană, a anunțat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la Europa Liberă. Potrivit lui, pe teritoriul țării noastre ar putea fi instalate centrale electrice care să genereze anual până la 500 de megawați, țara vecină urmând să plătească doar costurile de procesare.
16:40
Cetățenii sunt îndemnați să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Canicula care afectează în aceste zile Republica Moldova a provocat o cerere mare de energie electrică din partea consumatorilor care folosesc aparatele de aer condiționat, în special în orele de vârf, precizează Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Pentru a economisi energia electrică, furnizorii de energie electrică vin cu recomandări.
15:00
Toronto se zbate sub povara inundațiilor și penelor de curent în urma unor furtuni puternice care au lovit orașul marți, potrivit BBC. Ploi record provenite din trei furtuni consecutive au inundat zone din Toronto, au întrerupt alimentarea cu energie electrică și au lăsat șoferii blocați pe autostrada principală care traversează orașul.
Ieri
14:00
Președinta Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda. Conform agendei, Maia Sandu va participa la Summitul Comunității Politice Europene, găzduit de prim-ministrul britanic, Keir Starmer.
13:40
Meteorologii anunță Cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă pentru astăzi, 17 iulie, în intervalul orelor 13:30-24:00.
13:30
Peste 50 milioane de euro vor fi investite în proiectele de eficiență energetică a circa 50 de școli din țară și îmbunătățirea sistemului de alimentare cu energie termică a clădirilor publice. Măsurile sunt prevăzute în Acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).
13:30
În timp ce locuitorii de la sate nu prea fac cumpărături online, cei de la orașe apelează frecvent la magazinele de pe Internet, constată un studiu realizat de Camera de Comerț Americană din Moldova. 80% din populația în vârstă nu utilizează serviciile oferite de magazinele online.
13:00
Fermierii insistă ca autoritățile centrale să declare stare de urgență în sector. Aceasta este singura soluție, spun ei, întrucât situația este foarte complicată și sunt necesare măsuri care să salveze producătorii moldoveni. Fermierul din Leova, Ion Plămădeală, susține că „nu sunt agricultorii de vină în faptul că arșița s-a năpustit asupra țării noastre”. De asemenea, se solicită și introducerea subvențiilor per hectar. Precizăm că premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii Vladimir Bolea vor efectua miercuri după-amiază o vizită în sudul țării pentru a evalua pagubele și a identifica soluții de sprijin. Potrivit agricultorilor, oficialii vor vizita localitatea Roșu din raionul Cahul.
13:00
Prețurile la benzină și motorină continuă să scadă, conform noilor prețuri afișate astăzi, 17 iulie, de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).
12:50
Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Black Entertainment Television că ar putea renunța la lupta pentru un nou mandat prezidențiale, dacă i se vor descoperi probleme de sănătate, scrie Unian.
12:20
Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Black Entertainment Television că ar putea renunța la lupta pentru realegere dacă i se vor descoperi probleme de sănătate, scrie Unian.
12:00
Premierul Dorin Recean atenționează cetățenii să folosească apa rațional și să nu aprindă foc deschis în preajma vegetației uscate. Apelul a fost făcut în contextul în care în țară este declarat cod galben de incendiu și cod roșu de caniculă.
11:40
Părinții care își transferă copiii dintr-o școală cu mai puțin de 50 de elevi într-o instituție mai mare vor beneficia de o alocație lunară de 1000 de lei, timp de doi ani. Un regulament în acest sens a fost aprobat astăzi de executiv. Potrivit ministrului Educației, Dan Perciun, proiectul va contribui la o mai bună pregătire pentru viitor a elevilor.
11:40
Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Republicii Moldova. Programul său electoral se va axa, potrivit ei, strict pe problemele concrete ale oamenilor și pe soluțiile pentru acestea.
11:30
Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe perioada lunilor iunie-august. Un regulament în acest sens a fost aprobat de Guvern.
11:30
Părinții vor putea contribui benevol, necondiționat și exclusiv prin transferuri bancare. Pentru a beneficia de donații, instituțiile de învățământ urmează să deschidă conturi trezoreriale, ale căror date vor fi afișate pe paginile web, prevede regulamentul, aprobat astăzi de Guvern. Banii donați nu vor putea fi folosiți pentru plata salariilor sau a serviciilor, a subliniat ministrul Educației, Dan Perciun.
11:30
Premierul Dorin Recean atenționează cetățenii să folosească apa rațional și să nu aprindă foc deschis în preajma vegetației uscate. Apelul a fost făcut în contextul în care în țară este declarat cod galben de incendiu și cod roșu de caniculă.
11:00
Într-o scrisoare adresată premierului Ungariei, Viktor Orbán, președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a avertizat pe liderul ungar cu privire la „misiunile de pace” autodeclarate în Kiev, Moscova, Beijing și Washington.
11:00
Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor.
10:40
Bugetul de apărare națională va crește treptat, astfel încât până în 2030 să atingă un procent din Produsul Intern Brut. Această măsură se regăsește în Strategia Națională 2024-2034, care urmează să fie aprobată astăzi de Guvern.
10:40
Schimbarea noului sediul al Procuraturii Anticorupție în câteva ore; percepția cetățenilor față de reglementarea conflictului transnistrean și reducerea dependenței energetice a Republicii Moldova - sunt printre principalele teme abordate de presă.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.