Tragedie în parcul Valea Trandafirilor. la Un tânăr s-ar fi înecat în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului

Radio Chisinau, 23 iunie 2024 14:50

În seara zilei de 22 iunie 2024 către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor subacvatice, după ce o persoană se presupune că s-ar fi înecat, transmite IGSU.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 24 ore
08:25
Fostul președinte american Donald Trump a fost coborât de urgență de pe scenă după ce au izbucnit focuri de armă la un miting politic din Pennsylvania, într-o aparentă tentativă de asasinat, relatează BBC. Atacatorul de sex masculin a fost împușcat, iar alte două persoane au fost grav rănite.
08:05
Fostul președinte american Donald Trump a fost coborât de urgență de pe scenă după ce au izbucnit focuri de armă la un miting politic din Pennsylvania, într-o aparentă tentativă de asasinat, relatează BBC. Atacatorul de sex masculin a fost împușcat, iar alte două persoane au fost grav rănite.
Ieri
18:35
Reuters a vorbit cu opt actuali și foști oficiali ucraineni și străini care au lucrat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, precum și cu mai mulți prieteni și colegi din trecut. Aceștia fac portretul unui lider care a devenit mai dur și mai hotărât, mai puțin tolerant față de greșeli și chiar predispus la paranoia, pe măsură ce se confruntă cu stresul și oboseala 24 de ore din 24.
18:00
Direcția generală educație, tineret și sport organizează cea de-a doua ediție a Turneului municipal de șah și joc de dame „Cupa Seniorilor”. Concursul este destinat persoanelor de la 50 de ani în sus se va desfășura în parcurile din sectoarele municipiului Chișinău, transmite IPN.
17:30
Patru zile de discursuri și, în final, încoronarea lui Donald Trump: Partidul Republican se reunește luni, 15 iulie, la Milwaukee, pentru marea lor convenție, care va fi probabil marcată de dezbaterile din jurul candidaturii lui Joe Biden.
17:05
Uniunea Europeană este, de departe, cel mai mare investitor în Republica Moldova. Potrivit datelor publicate de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, 81,5% din investițiile străine directe în economia Republicii Moldova vin din Uniunea Europeană (date din 2023) și doar 6% sunt din investițiile străine provin din CSI.
16:40
Școlile și grădinițele, pentru a beneficia de donații sub formă de mijloace financiare, vor trebui să deschidă un cont trezorerial. Toate operațiunile de donație se vor efectua exclusiv prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay). Regulamentul va fi examinat miercuri la ședința Guvernului, transmite IPN.
16:10
Republica Moldova a devenit stat membru al Consiliului Europei la data de 13 iulie 1995, astăzi împlinindu-se 29 de ani de activitate a țării noastre în cadrul acestei organizații internaționale, transmite Radio Chișinău.
15:40
Uniunea Europeană va acorda suport Biroului Național de Statistică (BNS) în vederea efectuării, Recensământul general agricol, runda 2030, informează instituția pe pagina sa web oficială.
15:15
57 de studenți seniori au absolvit Universitatea Vârstei a Treia. Aceștia și-au primit diplomele de absolvire în cadrul unei ceremonii festive la care a participat și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.
14:45
Perspectivele de colaborare între autoritățile de frontieră din Republica moldova și România au fost discutate la întrevederea șefului Inspectoratului general al Poliției de Frontieră (IGPF) al MAI, Ruslan Galușca, cu omologul român, împuternicit inspector general Cornel-Laurian Stoica, scrie MOLDPRES.
14:20
Republica Moldova urmează să participe la Olimpiada de la Paris cu un lot format din 25 de sportivi, număr care este mai mare decât cele înregistrate la precedentele trei ediții ale Jocurile Olimpice (JO).
13:45
Zeci de percheziții în hoteluri, construcții și case abandonate au fost efectuate după omorul din 10 iulie la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. S-a descins în cel puțin 24 de centre comerciale, gări auto, piețe, centre de plasament, parcuri, cooperative și garaje, iar peste 700 de persoane au fost verificate. Inspectoratul General al Poliției precizează că au fost reținute două persoane suspectate de complicitate la comiterea omorului. Țintașul nu este încă reținut, transmite IPN.
13:20
Republica Moldova este în epicentrul valului de căldură sahariană, arată harta meteo europeană. Culoarea neagră indică cea mai mare diferență de temperatură înregistrată vreodată în această perioadă, comparativ cu anii 1991-2000.
12:45
Polonia ia în considerare o propunere din partea Kievului de a doborî rachetele rusești care se îndreaptă spre teritoriul polonez în timp ce acestea se află încă în spațiul aerian ucrainean.
12:00
Președinta Maia Sandu a evidențiat rolul femeii în funcții publice, în cadrul unui panel de dezbateri la a doua ediție a „Moldova Women Forum”, care are loc astăzi, 13 iulie 2024, și la care sunt prezente sute de femei din Republica Moldova, dar și invitate de peste hotare, transmite Radio Chișinău.
11:55
Un bărbat de 45 de ani, angajat al unui SRL, a murit electrocutat în timp ce încerca să repare un ascensor la spitalul raional Ialoveni.
11:25
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul rus al apărării, Andrei Belousov, au vorbit ieri, 12 iulie, la telefon, deja pentru a doua oară în decurs de mai puțin de o lună, convorbirea fiind anunțată atât de Pentagon, cât și de Moscova, scrie G4media.
10:55
Un cutremur cu magnitudinea 4 s-a produs, vineri seară, în județul Tulcea, transmite News.ro.
10:30
Opere de artă ce aduc în prim-plan portrete ale țăranilor și portrete de femei, precum și o diversitate de naturi statice au fost prezentate publicului larg la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Expoziția cuprinde lucrări ale celebrului pictor român Ion Theodorescu-Sion, din colecțiile private și ale muzeelor din România, transmite IPN.
10:00
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu omologul său din Ucraina, Andriy Pyshnyy, aflat la Chișinău pentru a participa la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.
09:35
Chișinăul găzduiește astăzi, 13 iulie 2024, a doua ediție a „Moldova Women Forum”, la care și-au anunțat prezența peste 300 de femei din Republica Moldova, dar și invitați și invitate de peste hotare.
09:05
La Chișinău au fost lansate ieri, 12 iulie, primele licitații pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de 165 MW. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a subliniat că acestea vor aduce investiții de peste 190 de milioane de euro în economie și ne vor ajuta să sporim independența energetică și să atingem obiectivele de decarbonizare a economiei, transmite MOLDPRES.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:50
O stea care se află de ani de zile în vizorul astronomilor ar putea să fie prima planetă oceanică detectată în afara sistemului solar, datorită Telescopului Spațial James Webb, potrivit unui studiu publicat în Astrophysical Journal Letters, relatează News.ro.
20:20
Problemele circulatorii pot duce la afecțiuni grave dacă nu sunt ținute sub control și sunt cauzate de boli precum diabetul, obezitatea, fumatul, boala arterială periferică și boala Raynaud. Simptomele includ amorțeală, furnicături, crampe musculare, oboseală, ulcere la nivelul picioarelor și vene varicoase, scrie G4Media.
19:50
Populația mondială va atinge „vârful” maxim de creștere în acest secol, în jurul anului 2080, pentru ca apoi să înceapă să scadă, până la punctul în care, în 2100, va fi pierdut 700 de milioane de locuitori, o scădere de 6%, potrivit unui raport al ONU intitulat „World Population Prospects 2024”, relatează agenția EFE, citată de Agerpres, transmite HotNews.
19:20
Sistemul experimental de plată introdus pentru turiști de orașul italian Veneția a avut doar un impact limitat asupra reducerii aglomerației în orașul lagună. Astfel, prețurile vor fi aproape sigur majorate anul viitor, a declarat vineri un politician care a condus proiectul, notează Digi24.
19:05
Comisia parlamentară securitate națională și ordine publică a Parlamentului va desfășura, luni, audieri pe cazul omorului cetățeanului turc la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. La ședință au fost invitați reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, ai Procuraturii Generale, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informații și Securitate. Audierile sunt programate pentru ora 09:00. Și prim-ministrul Dorin Recean a convocat azi la Guvern o ședință ca urmare a cazului, transmite IPN.
18:45
Noul sistem american de apărare împotriva rachetelor balistice “Aegis Ashore” din Redzikowo, Polonia, a devenit operațional și disponibil pentru apărarea Alianței Nord-Atlantice la summitul de la Washington, la opt ani distanță de când aliații au declarat, la summitul de la Varșovia din 2016, capacitatea operațională a sistemului antirachetă de la Deveselu, România, transmite caleaeuropeana.ro.
18:25
În seara zilei de 11 iulie 2024, o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un iaz din localitatea Colonița din municipiul Chișinău. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:39. Potrivit informațiilor recepționate un bărbat s-a înecat în timpul scăldatului.
18:10
Agenții economici din domeniul restaurantelor, serviciile de alimentație și agențiile imobiliare au obligația de conectare a echipamentelor de casă și de control la Sistemul Informațional Automatizat ”Monitorizarea electronică a vânzărilor” până în data de 1 octombrie, informează bizlaw.md.
17:45
Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, i-a reconfirmat ministrului ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, ”angajamentul UE de a continua să ofere asistență militară Ucrainei, acum și pe termen lung”, transmite caleaeuropeana.ro.
17:30
Situația cetățenilor străini dați în căutare internațională și care se ascund de justiție în Rep. Moldova a fost discutată astăzi în cadrul unei ședințe speciale convocată de premierul Dorin Recean. La întrevedere au participat ministra Justiției, ministrul Afacerilor Interne, șeful Inspectoratului General al Poliției, reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Magistraturii, informează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite Radio Chișinău.
17:10
Sprijinul pe care Alianța Nord-Atlantică a decis să îl acorde Ucrainei la summitul istoric de la Washington reprezintă o garanție suplimentară că Ucraina și Republica Moldova își pot îndeplini calea europeană și transmite un semnal Moscovei că NATO nu va obosi în acest efort, a declarat joi secretarul general adjunct al organizației, Mircea Geoană, într-un interviu acordat la Washington pentru CaleaEuropeană.ro.
16:55
Din cele 37 de persoane care au depus dosarele la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, lansat de Ministerul Energiei, 33 au fost admise la interviu. Astfel, în perioada 16-17 iulie, la sediul Ministerului Energiei se vor desfășura interviurile pentru candidații admiși, transmite Ministerul Energiei.
16:35
Cea de-a VI-a ediție a expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor” a fost astăzi locul de întâlnire pentru sute de producători de fructe, exportatori și specialiști ai domeniului. Expoziția a fost organizată de Asociația „Moldova Fruct” cu suportul proiectului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și a Agenției de Investiții, transmite MOLDPRES.
16:10
Ministerul Mediului atrage atenția la necesitatea de utilizare rațională a resurselor de apă, în legătură cu avertizarea hidrologică emisă de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat în urma monitorizării stării și evoluției condițiilor meteorologice și hidrologice pe teritoriul țării, transmite Ministerul Mediului.
15:55
În ultimele 24 de ore, factorii meteorologici au contribuit la acumularea poluanților în aer, cauza principală fiind valorile înalte ale temperaturii aerului, radiația solară intensă, vântul slab, prezența stratului de reținere în orele nocturne și ale dimineții, transmite Agenția de Mediu.
15:35
Exportul de caise a crescut de 4,5 ori într-un singur an, de la 821 tone exportate în perioada ianuarie-iunie 2023, până la 3689 tone în aceeași perioadă a anului curent. Informațiile au fost prezentate astăzi de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES.
15:20
Dor de izvor - emisiunea din 11 iulie 2024. Invitatul ediției este naistul român Damian Luca.
15:00
Ăn cadrul campaniei informative ”#E bine să știm!”, Serviciul Vamal prezintă regulile și condițiile de a introduce în Rep. Moldova bunuri prin intermediul trimiterilor poștale.
14:50
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea pentru controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 1122 din 26 septembrie 2023, prin care Alexandru Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general
14:45
Republica Moldova se află în prima zi de Cod roșu de vreme caniculară în regiunile centrale și de sud și Cod portocaliu în zona de nord, atenționările fiind valabile până la mijlocul săptămânii viitoare. Evitarea expunerii la soare în intervalul orelor 10:00-17:00, consumarea lichidelor, precum și purtarea hainelor lejere sunt printre recomandările specialiștilor, transmite Radio Chișinău.
14:25
Cel puțin 15 companii vitivinicole din toate regiunile Republicii Moldova vor beneficia de programul WESA, care oferă granturi de până la 800 de mii de lei pentru susținerea vinăriilor în eforturile lor de vizibilitate internațională. Programul de Granturi WESA, care a fost lansat astăzi, 12 iulie, se concentrează pe creșterea exporturilor cu 15-20% și pe sporirea anuală a bugetelor de marketing cu 60%, transmite IPN.
14:10
Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, l-a avertizat joi pe președintele rus Vladimir Putin că acordurile la care a ajuns NATO, de a sprijini în continuare Ucraina, sunt un semn că locatarul de la Kremlin „nu va putea supraviețui” războiului, informează EFE, transmite Agerpres.
13:55
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea pentru controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 1122 din 26 septembrie 2023, prin care Alexandru Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general
13:50
Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea pentru controlul constituționalității Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 1122 din 26 septembrie 2023, prin care Alexandru Stoianoglo a fost demis din funcția de procuror general.
13:35
„Rep. Moldova dorește să fie la masa negocierilor ca membru al Uniunii Europene și NATO pentru a nu ajunge în meniu”, a declarat vicepremierul Mihai Popșoi, în cadrul unui panel de discuții organizat în marja Summitului Alianței de la Washington. Oficialul a efectuat o vizită în Statele Unite, unde a participat la Summitul NATO care a marcat cea de-a 75-a aniversare de la crearea Alianței, transmite Radio Chișinău.
13:20
Tronsonul ieșean al Autostrăzii Unirii va costa 5 miliarde de euro. Proiectul arterei care va trece prin județ are în vedere construirea unui număr de 100 de poduri și 14 tunele
13:00
Compania „Sundoogiup” din Coreea de Sud își dorește să deschidă în Republica Moldova o fabrică de producere a îngrășămintelor minerale bio, urmând a fi investiți peste 5 mln de dolari. Despre acest lucru a anunțat vicepremierul Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.