Fotbal - EURO 2024: România, învinsă de Belgia cu 2-0

Radio Chisinau, 23 iunie 2024 09:55

Naționala României a fost învinsă de selecționata Belgiei cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Cologne Stadium din Koln, în Grupa E a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
19:05
Cadrul normativ cu privire la serviciul diplomatic va fi îmbunătățit. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, comunică MOLDPRES.
Acum 30 minute
18:45
În conformitate cu Programul Calendaristic pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional, aprobat de CEC la data de 16 iulie curent,  perioada electorală începe pe 1 august 2024 .
Acum o oră
18:30
Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, a anunțat că va candida la funcția de președinte în calitate de candidat independent, transmite Radio Chișinău.
Acum 2 ore
18:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) îndeamnă consumatorii să economisească energia electrică pe timp de caniculă. Apelul a fost făcut întrucât temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile în Republica Moldova au provocat o cerere mare de energie electrică din partea consumatorilor care folosesc aparatele de aer condiționat, în special în orele de vârf, transmite MOLDPRES.
17:55
Din anul 2025, în grădinițele din patru raioane din țară va fi implementată o nouă formulă de finanțare. Propunerea a fost făcută de Ministerul Educației și Cercetării. Raioanele vizate sunt Anenii Noi, Cahul, Florești și Nisporeni. Noul proiect a fost prezentat în cadrul unei discuții a ministrului Dan Perciun cu șefii direcțiilor de învățământ, cu directorii de grădinițe și reprezentanții administrației publice locale din cele patru raioane, transmite MOLDPRES. 
17:35
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru asigurarea standardelor de eficiență energetică pentru locuințele sociale care urmează a fi construite sau renovate. Comisia economie, buget și finanțe va propune plenului Parlamentului ratificarea unui acord care prevede acest lucru, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
17:20
Agricultorii care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme, cum ar fi seceta, pot solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor, de la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, transmite MOLDPRES. 
Acum 4 ore
17:00
Deciziile aprobate la summitul NATO din 9-11 iulie sunt foarte importante pentru securitatea regiunii, dar și pentru R. Moldova, au declarat oficiali de la Chișinău și reprezentanți ai NATO în cadrul unei conferințe de presă de bilanț, organizată de Ambasada Poloniei în Republica Moldova. În Declarația finală a summitului NATO, cei 32 de membri au cerut din nou Moscovei retragerea trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului și au reiterat sprijinul pentru integrarea Rep. Moldova în Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.
16:45
În 121 de localități din Republica Moldova se desfășoară, în perioada 15 iulie – 11 august, ancheta postrecenzare din cadrul Recensământului populației și locuințelor. Exercițiul este organizat de către Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.
16:25
Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova Europeană 2030. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică, transmite Guvernul.
16:05
Campania electorală care va începe în curând în R. Moldova va fi destul de complicată, susține comentatorul politic Ion Tăbârță în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău. El a atenționat că procesul electoral va fi afectat de foarte multe tentative de destabilizare din partea Federației Ruse, deoarece referendumul privind integrarea europeană ridică și mizele alegerilor prezidențiale:
15:50
Fondul de carte al Bibliotecii Științifice Medicale (BȘM) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a fost completat cu 89 de manuale de profil medical. Donația a fost oferită de Biblioteca Centrală „Valeriu Bologa” a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România, și are o valoare de circa 12 500 de lei, informează MOLDPRES.
15:30
Procesul de obținere a actelor permisive necesare construcției și punerii în funcțiune a capacităților noi de producere a energiei electrice va fi mai eficient și mai transparent. Noul Regulament cu privire la construcția sau extinderea centralelor electrice cu o capacitate mai mare de 20 MW a fost aprobat astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES.
15:15
Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie și alte domenii, și-a exprimat interesul de a intra pe piața farmaceutică a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, comunică MOLDPRES.
Acum 6 ore
14:50
Peste 50 milioane de euro vor fi investiți în proiectele de eficiență energetică în școli și pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire a clădirilor publice. Măsurile sunt prevăzute în Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea implementării proiectului ,,Tranziția durabilă către eficiența energetică în Moldova (STEEM)”.
14:35
Maia Sandu efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda.
14:15
Parlamentului European a adoptat o rezoluție, cosemnată de eurodeputatul Siegfried Mureșan, privind necesitatea sprijinului continuu al Uniunii Europene pentru Ucraina. De asemenea, europarlamentarul a solicitat în textul rezoluției alocarea de sprijin financiar și tehnic adecvat Republicii Moldova și Ucrainei în procesul de aderare la Uniunea Europeană.
13:55
Serviciul Hidromoeteorologic de Stat a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil astăzi, în intervalul orar 13:30-24:00.
13:40
Cabinetul de miniștri a aprobat, la ședința de astăzi, 17 iulie, cererea de demisie a lui Eugeniu Harabara din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Funcția va rămâne vacantă din data de 5 august.
13:25
Peste 120 de hectare de vegetație au fost distruse de incendii pe fundalul valului de căldură extremă care afectează Rep. Moldova. De asemenea, peste cinci mii de persoane s-au adresat la urgență din cauza caniculei. Guvernul a aprobat astăzi alocarea a aproape 252 de mii de lei din fondul de urgență pentru instalarea în municipii, orașe și centre raionale, a unor puncte de reabilitare pentru populație, transmite Radio Chișinău.
Acum 8 ore
13:05
Elevii care vor fi transferați dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare vor beneficia de câte o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani, potrivit unui regulament aprobat astăzi de Guvern, transmite Radio Chișinău.
12:50
Primul spectacol susținut de „Filarmonica de comedie” a început marți, 16 iulie a.c., la Ialoveni, în cadrul unui turneu care se va desfășura în mai multe raioane din Republica Moldova și la Chișinău, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).
12:35
Mâine, 18 iulie, Marea Britanie va găzdui cea de-a patra reuniune a Comunității Politice Europene (CPE), reunind aproximativ 50 de lideri din Europa. Potrivit unui comunicat anterior al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău,  Summit-ul va avea loc în  apropiere de orașul Oxford, la Palatul Blenheim - locul de naștere al lui Winston Churchill, cel care a jucat un rol central în lupta împotriva agresiunii și tiraniei din Europa.
12:30
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 18 iulie.
12:15
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Strategia Apărării Naționale pentru anii 2024-2034. Documentul,  la fel ca și Strategia Securității Naționale a Rep. Moldova adoptată de Parlament la sfârșitul anului trecut, evidențiază  Federația Rusă ca principală amenințare în adresa Republicii Moldova și a întregii regiuni, transmite Radio Chișinău.
11:55
UE deja de aproape 20 de ani este implicată în efortul de a crea condiții pentru reintegrarea țării și soluționare dosarului transnistrean, subliniază directorul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în perioada 2013-2015. Integrarea europeană va avea loc în același timp cu procesul de reintegrare teritorială a R. Moldova, pentru noi va fi foarte important să avansăm aceste negocieri, iar Tiraspolul va avea ocazia să fie informat despre procesul de negocieri.
11:35
Mâine, 18 iulie, Marea Britanie va găzdui cea de-a patra reuniune a Comunității Politice Europene (CPE), reunind aproximativ 50 de lideri din Europa. Potrivit unui comunicat anterior al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău,  Summit-ul va avea loc în  apropiere de orașul Oxford, la Palatul Blenheim - locul de naștere al lui Winston Churchill, cel care a jucat un rol central în lupta împotriva agresiunii și tiraniei din Europa.
11:20
Peste 120 de hectare de vegetație au fost distruse de incendii pe fundalul valului de căldură extremă care afectează Rep. Moldova. Premierul Dorin Recean a făcut apel, în debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, la responsabilitate din partea cetățenilor în utilizarea surselor de foc, și totodată la un consum rațional al apei, în contextul avertizărilor Cod Galben de secetă hidrologică, transmite Radio Chișinău.
Acum 12 ore
11:00
Motivele pentru care economisim bani sunt diverse: creăm rezerve pentru situații neprevăzute, pentru achiziția unor bunuri scumpe, realizarea unor evenimente importante din viață, pregătim un sprijin financiar pentru perioada de pensionare etc. Indiferent care este scopul acestor economii, este important să le gestionăm corect – să alegem un mod sigur și avantajos pentru a le păstra sau investi. Păstrarea banilor ”la saltea” nu este o soluție bună, pentru că nu aduce niciun câștig, mai mult decât atât - poate aduce pierderi din cauza inflației.
10:45
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Boșcana, raionul Criuleni.
10:25
Rusia și Ucraina urmează să facă miercuri schimb de 90 de prizonieri de război, în cadrul unui acord facilitat de Emiratele Arabe Unite, potrivit Reuters.
10:05
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 17 iulie 2024.
09:50
Moneda unică europeană se ieftinește astăzi cu șase bani și costă 19 lei și 30 de bani, transmite MOLDPRES.
09:35
„Solicitare halucinantă a unui grup de moldoveni. Vor deschiderea a 500 de secții de votare în Rusia, prezentând date false”, titrează Deschide.md. Un grup de cetățeni moldoveni solicită autorităților de la Chișinău deschiderea a 500 de secții de votare în Federația Rusă. Drept argument aceștia susțin că, în acest moment, pe teritoriul Rusiei s-ar afla circa 500 de mii de moldoveni – un fals combătut chiar de autoritățile de la Moscova.
09:20
Anunțurile prin care locuitorii din stânga Nistrului sunt chemați la miting pe 20 iulie reprezintă o „diversiune mediatică” și o „operațiune psihologică”. Expertul WatchDog Andrei Curăraru a declarat la Moldova 1 că la mijloc ar sta mai multe motive.
09:00
Charles Michel, președintele Consiliului European, i-a dat o replică dură premierului ungar Viktor Orban, care îi ceruse printr-o scrisoare să înceteze sprijinul pentru Ucraina. ”Nu pot accepta afirmația dumneavoastră că am condus o politică pro-război, este exact opusul. Rusia este agresorul, iar Ucraina este victima”, i-a scris Charles Michel lui Orban într-o scrisoare consultată de G4Media.
08:45
„În această săptămână a fost lansată o filială a bursei de la București în Republica Moldova, bursa energetică funcționează deja de ceva timp. Kremlinul a aspirat că ne va îngenunchea, că ne va pune în fața unui pericol, unei amenințări pe care nu o vom putea depăși. În final am depășit-o grație consolidării societății noastre și grație sprijinului generos din partea prietenilor noștri: România și țărilor membre UE,” a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Poșoi, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
08:20
Parlamentul European, rezultat în urma alegerilor din 9 iunie și-a ales ieri, 17 iulie, noua conducere. România va avea doi vicepreședinți ai acestui for legislativ.
08:00
La spitalul de copii din Kiev, care a fost atacat săptămâna trecută cu rachete rusești, se aflau și copii din R. Moldova, dintre care unul se afla pe masa de operație chiar în momentul bombardamentului, a informat vice-prim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov, care a efectuat o vizită la Kiev. Ea a precizat că, din fericire, copilul a supraviețuit și se află în continuare în grija medicilor.
Acum 24 ore
21:05
Comisia Europeană a aprobat includerea produsului românesc ”Sardeluța marinată” pe lista Specialităților Tradiționale Garantate (STG).
20:45
În noapte de 15 iulie 2024, echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI, formată din 20 de angajați IGSU (GFFFv-MD) cu 5 unități de tehnică a ajuns în Republica Elenă.
20:35
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a acceptat marți seara demisia Guvernului condus de premierul Gabriel Attal. Negocierile dintre partidele franceze pe tema formării unei coaliții de guvernare sunt deocamdată departe de a ajunge la un rezultat, după alegerile legislative anticipate care au produs un Parlament fără majoritate.
20:25
Marina militară ucraineană a anunțat luni că ultima navă de patrulare a Rusiei a părăsit Crimeea ocupată, cel mai probabil fiind relocată într-o altă bază navală rusă pentru a fi protejată de atacurile ucrainene, relatează Reuters. E vorba de navele din clasa 1135 Krivak.
20:05
Producătorii din Republica Moldova au exportat 133 mii tone de mere din recolta sezonului 2023-2024. Acestea au ajuns în peste de 30 de țări ale lumii. Volumul exporturilor a crescut comparativ cu sezonul 2022 - 2023, atunci când au fost înregistrate 124 mii tone vândute pe piețele externe. Exporturile către UE practic s-au dublat, ajungând la 22 de mii de tone, destinația principală fiind România, cu o cotă de 90%. Cifrele au fost prezentate astăzi de Asociația „Moldova Fruct”, care a marcat finalizarea sezonului de export al merelor, transmite MOLDPRES.
19:45
Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” anunță despre limitarea capacității de transfer al energiei electrice din sistemul electroenergetic național. În perioada 12-21 iulie, capacitatea pentru schimburi comerciale Moldova/Ucraina va fi limitată la valori de 0 MW pe ambele direcții.
19:25
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a dispus inițierea unei anchete de serviciu la Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) cu privire la funcționarii antrenați în documentarea cazului cetățeanului turc, victimă a omorului comis pe 10 iulie curent în capitală, transmite MOLDPRES.
Ieri
19:10
Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare Robertei Metsola, care astăzi a fost aleasă președintă a Parlamentului European.
18:45
Trei urși au fost aduși la sfârșitul săptămânii trecute la Grădina Zoologică din Chișinău. Este vorba de două femele și un mascul veniți de la Grădina Zoologică din Lutsk, Ucraina, informează MOLDPRES.
18:30
Serviciul Hidrometeorlogic de Stat anunță că în urmanicula nu cedează nici mâine. Însă, apar condiții de instabilitate în nordul și centrul Republicii Moldova.
18:10
Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins pentru perioada 17-23 iulie Codul galben de scurgere scăzută, transmite MOLDPRES.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.