Siegfried Mureșan: UE este hotărâtă să continue parcursul european al Moldovei cu viteză

Vocea Basarabiei, 22 iunie 2024 15:10

Prima conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană înseamnă pentru cetățenii Republicii Moldova că Uniunea Europeană este hotărâtă să continue parcursul european al țării și este hotărâtă să îl continue cu viteză. „Este realmente o decizie istorică, fiindcă știm din luna decembrie că negocierile de aderare vor începe și ne-am propus să înceapă în acest […] Articolul Siegfried Mureșan: UE este hotărâtă să continue parcursul european al Moldovei cu viteză apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum o oră
20:20
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 22 iulie. Invitat: Ștefan Urâtu, ex-deputat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:10
În perioada 22-24 iulie 2024, viceprim-ministrul Vladimir Bolea efectuează o vizită de lucru în Regatul Spaniei. Potrivit Ministerului Agriculturii, scopul vizitei este consolidarea relațiilor bilaterale și explorarea oportunităților de colaborare în sectorul agricol. Astăzi, Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu omologul său, Luis Planas Puchades. În cadrul discuției, oficialii au abordat aspecte importante privind […] Articolul Dezvoltarea sectorului agricol din R. Moldova: Ministrul Vladimir Bolea întreprinde o vizită de lucru în Spania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
19:50
Izolat, frustrat şi furios, Joe Biden s-ar fi simţit trădat de aliaţii care s-au întors împotriva sa într-un moment de cumpănă, dar în cele din urmă a ajuns la concluzia că trebuie să se retragă din cursa electorală, deşi nu şi-ar fi dorit, scrie NBC News care a stat de vorbă cu peste 20 de […] Articolul Cum a luat Joe Biden decizia istorică de a se retrage din cursa prezidenţială apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Comisia Vetting a transmis Parlamentului și Ministerului Justiției deciziile sale referitoare la evaluarea unor candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în Colegiul disciplinar al judecătorilor din partea societății civile. În urma procesului de evaluare, Comisia a constatat că Anatolie Minciuna, fost judecător, și Vitalie Ciuchitu, avocat, ambii candidați la […] Articolul Alți trei candidați la funcții în CSM nu au promovat evaluarea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
18:40
„În episodul de astăzi a Podcastului „Dialog economic”, avem plăcerea de a o avea alături de noi pe doamna Carolina Pârcălab, o avocată de renume, care ne va povesti despre abilitarea economică și egalitatea de gen. Colega Marina Cojocaru, comunicator în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM, care va modera discuția va pune în […] Articolul PODCAST / DIALOG ECONOMIC, 20.07.2024 / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) reamintește consumatorilor că ouăle fac parte din categoria produselor ușor perisabile, care necesită a fi depozitate la temperaturi speciale și consumate în termenul optim stabilit. Astfel, perioada caniculară reprezintă un risc de infestare a ouălor cu bacterii periculoase precum Salmonella, dacă acestea se păstrează la temperaturi ridicate. În acest […] Articolul Atenție la ouăle procurate pe timp de caniculă! Recomandările ANSA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Atenție! În perioada 23 – 26 iulie curent, pe teritoriul țării se va desfășura operațiunea Girofar. Despre aceasta anunță Poliția R. Moldova care subliniază că acțiunea are drept scop disciplinarea și responsabilizarea conducătorilor auto, dar și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație. Astfel, timp de trei zile, agenții de circulație […] Articolul Atenție, șoferi! Poliția a demarat operațiunea Girofarul, iar amenzile sunt usturătoare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Parlamentul găzduiește o expoziție tematică dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova. Expoziția conține peste 150 de publicații selectate din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Bibliotecii și arhivei Parlamentului, care valorifică Legea supremă a statului – Constituția. Printre documentele expuse se regăsește Constituția Republicii Moldova, adoptată la 29 iulie […] Articolul 30 de ani de la adoptarea Constituției. Parlamentul găzduiește o expoziție tematică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
România va continua să colaboreze cu Ucraina și cu Republica Moldova pentru a îmbunătăți și spori interconectarea în sectorul energetic. Declarația a fost făcută de ministrul de externe Luminița Odobescu în cadrul declarațiilor susținute înainte de reuniunea miniștrilor de externe din UE, desfășurată la Bruxelles. ”O altă prioritate este sprijinirea sectorului energetic din Ucraina, care […] Articolul Șefa diplomației de la București: Vom continua să colaborăm cu R. Moldova și Ucraina pentru a îmbunătăți interconectarea în sectorul energetic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
17:00
Oamenii legii au efectuat percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova, la solicitarea autorităților din București, România. Potrivit, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) dosarul penal din statul vecin vizează faptele unui grup de cetățeni din ambele state, care ar fi răpit un bărbat de 33 de ani din parcarea unui […] Articolul VIDEO/ Răpire și tâlhărie în București: Oamenii legii au efectuat percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Consiliul Uniunii Europene a anunțat, luni, că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse Federației Ruse. Prima decizie de a sancționa Kremlinul a fost luată încă în 2014, atunci  Putin a ordonat anexarea ilegală a Crimeei.  „Astăzi, Consiliul UE a prelungit cu încă șase luni, până la 31 ianuarie 2025, măsurile restrictive ale UE […] Articolul UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă și Cod Galben de pericol de incendiu. Astfel, pe 23 iulie temperatura maximă a aerului în jumătatea de sud a țării va atinge valori de +33°C și mai mult. Totodată, în intervalul 23-24 iulie pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu […] Articolul Cod Galben de caniculă și pericol de incendiu: Câte grade sunt prognozate în sudul țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Întreprinderea „Moldovagaz” va cumpăra gaze naturale de la Compania „Energocom” și în luna august. Potrivit companiei, în urma licitației desfășurate pe platforma „BRM EST”, Energocom a prezentat cel mai bun preț. Conform condițiilor de licitație, cantitatea de gaze naturale contractată între părți este de 175 560 MWh, sau 16,5 milioane m3 (estimativ), iar prețul de livrare […] Articolul Energocom va vinde gaze întreprinderii Moldovagaz și în luna august apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Keystone Moldova anunță lansarea campaniei de informare ”Susține Antreprenoriatul social. Dezvoltă-ți comunitatea!”. Această campanie este dedicată promovării și sensibilizării publicului cu privire la importanța antreprenoriatului social în dezvoltarea sustenabilă a comunităților din Republica Moldova. Antreprenoriatul social câștigă tot mai mult teren în Moldova, oferind o modalitate inovatoare de a aborda provocările sociale și de a […] Articolul Diferențele dintre antreprenoriatul social și business-ul clasic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Peste două mii de apicultori și agricultori s-au înregistrat în sistemul BeeProtect, fapt care a contribuit la reducerea cazurilor de otrăvire a albinelor. Astfel, au fost efectuate mai mult de 1200 de stropiri cu pesticide a culturilor agricole. Datorită acestei platforme, pot fi vizualizate pe o rază de 7 kilometri stupinele amplasate și terenurile agricole […] Articolul Cazurile de intoxicare a albinelor, în scădere. Peste 2000 de apicultori și agricultori și-au coordonat activitățile prin sistemul BeeProtect apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
15:00
Titlurile ediției: – Depunerea actelor și obținerea serviciului de semnătura electronică vor fi posibile, din septembrie, în toate centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice. – Programului Prima Casă Plus – modificări importante în cadrul Programului Prima Casă, menite să extindă accesul cetățenilor Republicii Moldova la finanțare pentru achiziționarea locuințelor. – Obligațiunile municipale, după 3 ani […] Articolul SINTEZA ECONOMICĂ, 20.07.2024 / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Un tânăr, de 19 ani, și un bărbat, de 48 ani, au murit electrocutați weekendul trecut. În primul caz, băiatul a fost găsit fără suflare de polițiștii din Sângerei pe o stradă din satul Chirileni. Potrivit primelor constatări, tânărul a murit în urma electrocutării, transmite tvn.md. O altă tragedie a avut loc în satul Mărcăuți, […] Articolul Doi bărbați au fost găsiți morți, după ce s-au electrocutat. Tragediile au avut loc în Sângerei și Briceni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
În primul semestru al anului curent, pentru locuitorii din raioanele de est ale țării și municipiul Bender din resurse bugetare au fost achitați circa 50 de milioane de lei, cu titlu de prestații sociale, transmite IPN. Astfel, 2 457 de persoane stabilite cu domiciliul în regiunea transnistreană au beneficiat de asemenea categorii de plăți, inclusiv […] Articolul Prestații sociale în valoare de 50 de milioane de lei, achitate beneficiarilor din regiunea transnistreană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Articolul VIDEO / PUNCTE DE VEDERE, PUNCTE DE REPER, ediția din 21.07.2024. Invitate: PARASCOVIA LEPĂDATU și STELA MOLDOVANU apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Articolul VIDEO / STUDIO POLITIC, ediția din 21.07.2024. Invitatul emisiunii: SERGIU GURIN, secretar de stat al Ministerului Educației apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
În cadrul emisiunii „Studio politic” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei, Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației, a anunțat că noul stadion de fotbal al Republicii Moldova va fi construit în zona Arenei Chișinău. Această decizie a fost luată după ce inițial au fost luate în considerare cinci locații diferite. Zona Arenei […] Articolul Ministerul Educației, detalii despre construcția noului stadion de fotbal. Sergiu Gurin: Va fi dat în exploatare până în anul 2030 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Pretorul sectorului Ciocana din Capitală, Sinilga Școlnic, riscă să rămână fără funcție. Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale de către funcționar. Mai exact, inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale și deținerea averii cu caracter nejustificat, în anul fiscal […] Articolul Pretorul sectorului Ciocana riscă să rămână fără funcție. ANI a depistat mai multe nereguli apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
12:40
Sportivii moldoveni care vor ocupa locuri de frunte la olimpiade beneficiază de o bursă lunară de 70.000 de lei timp de patru ani, a anunțat Sergiu Gurin, secretarul de stat de la Ministerul Educației. Această bursă va fi indexată anual la salariul mediu pe economie și reprezintă o premieră pentru Republica Moldova, având scopul de […] Articolul Campionii olimpici vor primi câte 70 de mii de lei lunar. Pentru locurile de frunte vor și și premii de milioane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Interviu cu Maria Pasat, CEO, „Centrul Educațional „Vibe Academy” Articolul PODCAST ANTREPRENORIATUL SOCIAL / Susține antreprenoriatul social, dezvoltă-ți comunitatea / audio apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania, a anunțat preşedintele Volodimir Zelenski, care a declarat că acesta este gata de a fi desfășurat. „Vom putea să facem mai multe pe cer. Desigur, mai sunt încă multe de făcut şi protecția nu este în niciun caz garantată, dar este […] Articolul Cel de-al treilea sistem de apărare Patriot, oferit de Germania, a ajuns în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Republica Moldova va beneficia de un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor în localitățile din Sud. Avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnarea unui acord dintre statul nostru și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost aprobat de Comisia politică externă și integrare europeană. Potrivit documentului, […] Articolul Grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor din sudul R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Articolul VIDEO / EUROATLANTICA, ediția din 20.07.2024. Invitatul emisiunii: OLEG TOFILAT, fost director al CFM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Articolul VIDEO / REALITATEA ROMÂNEASCĂ, ediția din 20.07.2024. INVITAȚII EMISIUNII: jurnalistul Nicolae Federiuc și redactorul-șef Defence România, Tudor Curtifan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
În perioada 15-21 iulie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 708 milioane de lei, iar de la începutul anului, structura a colectat la bugetul de stat 19,9 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 108,6%. Totodată, în perioada 15-21 iulie 2024, de către persoane fizice au […] Articolul De la începutul anului, Serviciul Vamal a colectat în bugetul de stat 20 de miliarde de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a rămas blocat, weekendul trecut, pe o stâncă din satul Butuceni, raionul Orhei, la o înălțime de 100 de metri. Bărbatul a chemat personal salvatorii, după ce și-a dat seama că nu poate coborî de pe cărările abrupte ale stâncii. Potrivit salvatorilor, bărbatul se urcase pe stâncă […] Articolul Un bărbat a rămas blocat pe o stâncă de la Butuceni, după ce s-a dus să-și caute drona apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Canotorii moldoveni Mihai Chihaia și Elena Glizan au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de Canoe, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani, transmite IPN. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, tandemul Chihaia-Glizan au devenit vicecampioni mondiali în proba de canoe mixt pe distanța de 500 de metri. Aceștia au încheiat cursa cu timpul […] Articolul Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan au devenit vicecampioni mondiali apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Astăzi începe admiterea la toate universitățile din R. Moldova. Candidații la licență vor depune dosarele pe platforma eadmitere.gov.md în două etape. Sesiunea de bază va dura până în 31 iulie, iar între 10 și 14 august va avea loc sesiunea suplimentară. Cei care doresc să facă studii de masterat sau doctorat vor depune dosarele fizic […] Articolul Viitorii studenți pot depune de azi dosarele în universități. Actele pot fi transmise online la 16 instituții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Anunțul retragerii lui Joe Biden din cursa pentru Casa Albă a avut ecou la Moscova. În timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că până la alegerile din SUA „se pot schimba multe”, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, a acuzat că starea preșdintelui american a fost ținută […] Articolul Reacția rușilor la retragerea lui Biden. Zaharova acuză SUA că au ascuns „adevărata stare mintală” a președintelui american apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Actualul președinte al SUA, Joe Biden, s-a retras din cursa prezidențială din noiembrie. Anunțul a fost făcut duminică, într-un mesaj postat pe pagina sa de pe rețeaua X. Într-o scrisoare făcută publică, actualul lider de la Casa Albă susține că nu va mai lupta pentru al doilea mandat. Într-o declarație adresată „colegilor mei americani”, el […] Articolul Joe Biden a renunțat la cursa prezidențială „în interesul partidului și al țării”. Liderul american a declarat că o va susține pe Kamala Harris, vicepreședintele SUA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
17:50
Slimane, reprezentantul francez pentru Eurovision Song Contest 2024 urmează să susțină un concert înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, care va avea loc vineri, 26 iulie. Concertul care va avea loc la Saint-Denis va fi gratuit pentru public, notează presa străină. În timpul concertului lui Slimane, pe scenă va urca o […] Articolul Jocurile Olimpice 2024: Slimane, reprezentantul Franței la Eurovision, va cânta înainte de ceremonia de deschidere de la Paris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Israel a lansat atacuri aeriene împotriva mișcării Houthi din Yemen, la o zi după ce o dronă lansată de grup a lovit Tel Aviv. Ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat că țara sa urmărește să transmită un mesaj grupului, scrie BBC. „Focul care ard acum în Hodeidah este vizibil în întregul Orient Mijlociu, iar semnificația este […] Articolul Atacuri aeriene în Yemen, la o zi după atacul cu drone lansat de rebelii Houthi în centrul Tel Avivului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Uniunea Europeană se așteaptă ca Fondul European pentru Pace să primească în următoarele săptămâni prima tranșă de 1,4 miliarde euro din activele rusești înghețate, care va fi folosită pentru achiziții militare pentru Ucraina. Despre aceasta a declarat un înalt oficial al UE jurnaliștilor, sub rezerva anonimatului, citat de agenția de presă Interfax-Ucraina.  „Prioritățile noastre sunt […] Articolul UE urmează să primească 1,4 miliarde euro din încasările de la activele rusești pentru arme destinate Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Oamenii de știință de la Universitatea Trento din Italia au descoperit o peșteră pe Lună, care ar putea fi un loc ideal pentru a înființa o bază de cercetare acolo. De zeci de ani, oamenii de știință studiază Luna, visând să găsească un loc potrivit pentru a construi o bază pe suprafața ei, astfel încât […] Articolul Descoperire senzațională a oamenilor de știință italieni: un loc în care oamenii se pot stabili pe Lună apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
OpenAI a anunţat joi un nou model de AI, „GPT-4o mini”, cel mai recent efort al startupului de inteligenţă artificială de a extinde utilizarea popularului său chatbot. Compania a numit noua versiune „cel mai capabil şi mai rentabil model mic disponibil astăzi” şi intenţionează să integreze în el, mai târziu, imagini, video şi audio. Modelul […] Articolul OpenAI a anunțat un nou model de inteligență artificială apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:40
Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, vorbind la convenția Partidului Republican organizată în ajun, s-a referit la războiul din Fâșia Gaza. „Ne vrem răpiții înapoi. Ei trebuie să fie acasă înainte ca eu să intru în funcție. În caz contrar, Hamas va trebui să plătească un preț foarte mare”, a declarat republicanul în aplauzele publicului. […] Articolul Trump a amenințat Hamas apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:40
Bărbatul care ar fi ucis-o pe doctorița orginară din Republica Moldova în cabinetul ei stomatologic din Brăila a fost prins de polițiști. În mesajul trimis către toate unitățile de poliție moldovenești se specifică faptul că polițiștii români au indicii că ucigașul doctoriței este cetățean al Republicii Moldova. Totodată lipsește în continuare telefonul victimei, care ar […] Articolul Presupusul criminal al dentistei din Brăila a fost prins de polițiști. Unde se afla? apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:40
Unul dintre co-președinții naționali ai campaniei de realegere a președintelui Joe Biden a recunoscut vineri că democratul evaluează ce posibil candidat este cel mai bine poziționat pentru a-l învinge pe Donald Trump, în vreme ce actualul șef de la Casa Albă continuă să se confrunte cu presiuni tot mai mari din partea colegilor democrați pentru […] Articolul Președintele SUA se gândește la posibili înlocuitori pentru a-l învinge pe Trump apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:00
Vadul-Rașcov e satul în care, dacă, întâmplător cineva, cu te miri ce ocazie, a călcat prin el măcar pentru o clipă, numaidecât va reveni aici o dată și încă o dată. Va reveni ori de câte ori va avea posibilitate. Iar dacă a venit în sat pentru câteva ore, neapărat va căuta motiv să mai zăbovească aici pentru o […] Articolul Borșul / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
La Chișinău a fost prezentată o expoziție itinerantă, care a trecut prin mai multe localități din România și Republica Moldova pentru a vorbi publicului despre suferințele îndurate de victimele regimului totalitar din stânga Prutului în perioada sovietică. În curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei au fost prezentate fotografii, lucrări de artă, mărturii audio care […] Articolul Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Liderii mondiali s-au angajat să continue cooperarea pentru a menține pacea și stabilitatea în Moldova, pentru a crește gradul de reziliență ca, în acest climat de siguranță, Moldova să-și dezvolte economia și să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor. Angajamentul a fost asumat în discuțiile cu președinta Maia Sandu, în marja Summitului Comunității Politice Europene, […] Articolul  Liderii mondiali s-au angajat să continue cooperarea pentru menținerea păcii în Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Într-o democrație este normal ca toți cei care își doresc și întrunesc condițiile să candideze la funcția supremă în stat. Astfel comentează deputatul PAS, Vasile Grădinaru, multitudinea de potențiali candidați care și-au anunțat intenția de a se înscrie în cursa electorală. În același context, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vlad Kulminski, spune […] Articolul Deputat PAS: Într-o democrație este normal să candideze toată lumea care întrunește condițiile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:40
Deși temperaturile au mai scăzut din intensitate și zilele trecute au căzut precipitații, senzația de arșiță persistă și oamenii așteaptă să plouă. Conform prognozelor meteorologilor astăzi, 20 iulie, mercurul în termometre va ajunge la 31 de grade ziua. Umiditatea va fi de 39 la sută și vântul va sufla cu viteza de 8 km/oră. Sâmbătă […] Articolul Meteorologii anunță vremea pentru astăzi. Află AICI ce ne așteaptă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:30
RACAu loc întâlniri, petreceri, sunt evenimente pentru toate gusturile și o să vă delectați trecând în revistă ce se-ntâmplă prin târg, piețe, parcuri.E cineva căruia i s-a făcut dor de voi și o să vă cheme la cafea, la o plimbare la șosea, sau într-un parc, la piscină undeva. LEUO invitație la masă în oraș, […] Articolul HOROSCOP 20 iulie / Capricorn: Vizita cuiva o să fie un balsam sufletesc apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:00
Satul basarabean, care mai ieri talpa țării  era, astăzi, cu lacăte la porți, cu uși zăvorâte în lanțuri, demult nu mai are nimic. Nici plugari nu mai are, nici  țărani, nici doctori, nici învățători nici copii și nici elevi. Nimic. Plugarul  de  plug a uitat, Țăranul de țarină s-a lepădat.  A uitat de brazda născută […] Articolul Basarabia fără sârmă ghimpată, încătușată în lanțuri / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.