Donații pentru desfășurarea campaniei „PENTRU referendum”: Ajută-ne să muncim!

Vocea Basarabiei, 22 iunie 2024 14:00

Echipa „PENTRU referendum” solicită ajutor din partea cetățenilor pentru a răspândi informațiile despre Moldova Europeană în satele din R. Moldova. Astfel, moldovenii sunt îndemnați să doneze pentru imprimarea ziarelor, afișelor, pentru plasarea materialelor publicitare, pentru finanțarea costurilor de transport pentru miile de voluntari care vor merge în toată țara. „Noi, echipa PENTRU referendum, vom munci […] Articolul Donații pentru desfășurarea campaniei „PENTRU referendum”: Ajută-ne să muncim! apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 30 minute
19:50
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 16 iulie. Invitat: Vasile Grădinaru, deputat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Primul spectacol susținut de „Filarmonica de comedie” a început marți, 16 iulie, la Ialoveni, în cadrul unui turneu care se va desfășura în mai multe raioane din Republica Moldova și la Chișinău, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). La deschidere, alături de secretarul de stat la DRRM, Adrian Dupu, au fost primarul […] Articolul Publicul din Ialoveni, cucerit de actorii români, în debutul turneului de comedie finanțat de DRRM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
19:30
Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ultimelor ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2024 a Parlamentului. În perioada 25-31 iulie, deputații vor examina 4 proiecte cu sigla UE. Este vorba despre politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025; proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal; proiectul de lege privind activitatea sanitară […] Articolul Parlamentul se convoacă joi în ședință: Ordinea de zi a ultimelor ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2024 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
19:10
În ediția de azi: – Guvernul a aprobat Strategia națională de apărare a Republicii Moldova pentru anii 2024-2034. – Programumul „Prima Casă Plus” va putea fi implimentat mult mai simplu. Asta după ce Guvernul a aprobat modificări legislative prin care vor fi oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor. – Polițiștii vor fi împuterniciți […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Din cauza condițiilor meteo, în raionul Glodeni au fost doborâți mai mulți copaci, deteriorate țevi de gaz și rupte fire electrice. În acest sens, oamenii legii îndeamnă cetățenii să supravegheze copiii. „Îndemnăm cetățenii să supravegheze copiii, să fie prudenți pe traseu și să nu atingă obiecte care ar putea să le pună viața și sănătatea […] Articolul FOTO/ Ploaia a făcut prăpăd în raionul Glodeni: Fire electrice rupte, copaci doborâți și țevi de gaz deteriorate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Europarlamentarii îl sancționează și ei pe premierul ungar pentru gestul de sfidare la adresa Uniunii Europene. Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu caracter simbolic prin care a condamnat vizita prim-ministrului Viktor Orban la Moscova, unde a discutat cu președintele rus, Vladimir Putin. Parlamentarii europeni au susținut că întâlnirea reprezintă ”o încălcare flagrantă a tratatelor […] Articolul Parlamentul European condamnă, printr-o rezoluție, întâlnirea lui Viktor Orban cu Vladimir Putin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Vești bune de la Bruxelles! Proiectul depus de R. Moldova împreună cu colegii din România și din Ucraina la Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) pentru cofinanțare a fost acceptat. Despre aceasta anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. „Datorită suportului din partea Uniunii Europene prin Mecanismul de Interconectare a Europei, vom reabilita drumul de acces dintre PTF […] Articolul Grant din partea Comisiei Europene pentru reabilitarea drumului de acces dintre PTF Reni – Giurgiulești și Giurgiulești-Galați apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
17:40
Rusia şi Ucraina au făcut miercuri un schimb de prizonieri, câte 95 de fiecare parte, după ce Emiratele Arabe Unite au acţionat ca intermediar, au anunţat Ministerul rus al Apărării şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters. „Ca urmare a unui proces de negocieri, 95 de soldaţi ruşi ale căror vieţi erau în pericol au […] Articolul Rusia şi Ucraina au făcut schimb de câte 95 de prizonieri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Summitul NATO de la Washington a fixat că, în condițiile presiunii hibride asupra Republicii Moldova, organizația va spori asistența politică și practică pentru țară. Această înseamnă mai multă asistență în dezvoltarea capacităților de securitate, apărare și reziliență a Republicii Moldova, dar și a cursului de aderare la UE, a modernizării și democratizării, a menționat Valeriu […] Articolul Bilanțul summitului de la Washington: Mai multă asistență în dezvoltarea capacităților de securitate, apărare și reziliență a R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Polițiștii vor fi împuterniciți să verifice conducătorii auto și persoanele bănuite de consumul de droguri, dar și să-i însoțească la o instituție medico-sanitară, aceștia fiind obligați necondiționat să accepte testarea antidrog la cererea angajaților poliției. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Guvern, informează IPN. Potrivit ministrului afacerilor interne, Adrian Efros, […] Articolul Șoferii din Moldova, obligați să accepte testarea antidrog la cererea polițiștilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Germania îşi va reduce la jumătate ajutorul militar pentru Ucraina anul viitor, chiar şi cu posibilitatea ca Donald Trump să revină la Casa Albă şi să reducă, la rândul său, sprijinul pentru Kiev. Ajutorul german pentru Ucraina va fi redus la 4 miliarde de euro în 2025, de la aproximativ 8 miliarde de euro în […] Articolul Germania taie la jumătate ajutorul militar pentru Ucraina în 2025 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
„Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova și Ucraina în procesul de aderare și condamnă vizita lui Viktor Orban în Rusia”. O spune europarlamentarul Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European. „Tocmai am votat, cu largă majoritate în plenul Parlamentului European, o rezoluție, cosemnată de mine, privind necesitatea sprijinului continuu al Uniunii Europene […] Articolul Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru R. Moldova în procesul de aderare la UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Temperaturile caniculare au dus la o cerere sporită de energie electrică pe piața internă. Acest fenomen a fost vizibil, în special, în orele de vârf, de la ora 20.00 la 21.00, și orele de noapte, când sunt conectate aparatele de aer condiționat pentru a răci încăperile din spațiul public. Declarații în acest sens au fost […] Articolul Consum ridicat de energie electrică în R. Moldova din cauza caniculei: Recomandările autorităților apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
16:10
Ministerul Afacerilor Interne scoate la vânzare, cu preț redus, 79 de mii de măști individuale de protecție, achiziționate în exces în perioada pandemică. Măștile vor fi vândute cu 0,40 lei pentru o unitate, în loc de 2,50 lei, preț cu care au fost achiziționate, transmite IPN. În cadrul ședinței Guvernului, ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, […] Articolul MAI scoate la vânzare 79 de mii de măști achiziționate în exces în perioada pandemică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Peste 50 milioane de euro vor fi investiți în proiectele de eficiență energetică în școli și pentru îmbunătățirea sistemului de încălzire a clădirilor publice. Măsurile sunt prevăzute în Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea implementării proiectului ,,Tranziția durabilă către eficiența energetică în Moldova (STEEM)”. Semnarea documentului […] Articolul Peste 50 de mil. de euro vor fi investite în eficiența energetică a școlilor și în sistemele de încălzire a clădirilor publice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Jurnalista Natalia Morari se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. În campanie, realizatoarea de emisiuni online ar putea s-o utilizeze pe una din apropiatele regretatului opozant rus, Aleksei Navalnîi, Maria Gaidar, pentru a ascunde colaborarea cu Moscova, se arată într-o investigație realizată de deschide.md. Maria Gaidar are 41 de ani și este fiica fostului […] Articolul Natalia Morari se pregătește de alegerile prezidențiale. Jurnalista ar urma să utilizeze în campanie apropiați de-ai opozantului rus Aleksei Navalnîi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Meteorologii au emis pentru azi cod galben de averse pe tot teritoriul R. Moldova. În unele regiuni sunt anunțate cantitățile de apă vor varia între 15 și 25 de litri pe metru pătrat. De asemenea, se va intensifica și vântul, care va bate în rafale de până la 70 de kilometri pe oră. Totodată, de […] Articolul Ploi și averse puternice, anunțate pentru această seară. Mâine, canicula scade din intensitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
14:00
Șefa statului, Maia Sandu, pleacă în Marea Britanie, acolo unde va participa, mâine, la o nouă reuniune a Summitului Comunității Politice Europene. De asemenea, președinta va avea la Londra și o întâlnire cu moldovenii stabiliți în Regatul Unit. Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura la Palatul Blenheim, din Oxfordshire, Marea Britanie, transmite deschide.md. În […] Articolul Maia Sandu pleacă în Regatul Unit la o nouă reuniune a Summitului Comunității Politice Europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Vânzările de produse și servicii comerciale prin comerțul electronic au crescut cu 15,2% comparativ cu anul precedent, atingând o valoare estimată de 358,6 milioane de euro în 2023. Comercializarea de bunuri reprezintă 63,9% din valoarea totală a pieței comerțului electronic. Există un interes crescut pentru achizițiile de pe platformele de comerț electronic străine, moldovenii cheltuind […] Articolul În 2023, moldovenii au lăsat peste 340 de milioane de lei pe platformele electronice de comerț din străinătate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Mai deunăzi, când vă povestisem cum are de gând UE să ciupească din activele sechestrate ale rușilor, mai exact din dobânzile ce li s-ar fi cuvenit proprietarilor, ca să le pună apoi la dispoziția Ucrainei agresate de Putin, involuntar treceam în revistă proprietățile rusești din Republica Moldova, încercând să îmi dau seama dacă autoritățile de […] Articolul COMOARA LUI PUTIN DIN BECIURILE DE LA CRICOVA / Minutul lui Vasile Botnaru / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Să contabilizezi minciunile și manevrele oratorice ale lui Igor Dodon este o ocupație ingrată, dacă nu chiar dezgustătoare. E ca si cum ai da de un tăciune scârbos, în loc de un știulete de porumb copt – la minte, nu doar la trup. Or, ne așteptăm să descoperim sub pănuși, cocoloșit în mătase, un fost […] Articolul KRASAVIȚA RABDĂ / Minutul lui Vasile Botnaru / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
În patru raioane din țară va fi pilotată o nouă formulă de finanțare a instituțiilor de educație timpurie, începând cu anul 2025. Ministerul Educației și Cercetării propune raioanele Anenii Noi, Cahul, Florești și Nisporeni. Proiectul a fost prezentat în cadrul unei discuții a ministrului Dan Perciun cu șefii direcțiilor de învățământ, cu directorii de grădinițe […] Articolul Ministerul Educației propune pilotarea în patru raioane a unei noi formule de finanțare a grădinițelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Inspectoratul General al Poliției a lansat o campanie de informare menită să combată escrocheria denumită „ruda implicată în accident”. În cadrul acțiunii, vor fi difuzate mesaje cu caracter informativ în centrele comerciale, transportul public, piețe și gările auto, dar și prin mesaje text. Mesajele nu sunt un motiv de panică, ele facilitând faptul ca informațiile […] Articolul Poliția lansează o campanie de combatere a escrocheriei în cadrul schemelor cu istoriile false despre accidentele rutiere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
12:00
În fiecare dimineață pornesc televizorul de la bucătărie cu invariabila speranță, probabil necreștinească, de a auzi vestirea așteptată de milioane de oameni. Poate i-a stat în gât un sâmbure ori și-a pălit tărtăcuța de lavoar sau a cedat mânerul de la baia finlandeză, dotată, în ziua de miercuri, cu vapori de polen extras din floare […] Articolul OPTIMISMUL PAPAGALULUI MICHAEL / Minutul lui Vasile Botnaru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Guvernul a aprobat, astăzi, noi modificări legislative pentru implementarea Programului „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor. Programul va putea fi accesat și de către persoanele care nu au statut de angajat în Republica Moldova, precum liber profesioniști, avocați, executori judecătorești, mediatori, taximetriști, artiști. Totodată, a […] Articolul Valoarea maximă a locuințelor în cadrul Programului „Prima Casă”, majorată la 2,5 mil. de lei. În premieră, beneficiari vor putea fi și moldovenii din diasporă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Mătușa Vera păstra lanțugul, lung de 30 de metri în casa cea mare. Îl păstra împreună cu zestrea fiică-sa, care cândva a fost și zestrea ei. Nu cine știe ce mare zestre ,dar de calitate. Cele câteva  lăicere și un covor moldovenesc, țesut încă de maică-sa, bunica fiică-sa cum ar veni,  erau ca noi. Lanțugul, […] Articolul SARMALE ȘI APĂ ANTIDUCĂ / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe perioada lunilor iunie-august. Executivul a aprobat, astăzi, un regulament în acest […] Articolul Părinții care vor decide să-și transfere copiii din școli cu mai puțin de 50 de elevi în altele mai mari vor primi o alocație lunară de 1000 de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Producătorii din Republica Moldova au exportat 133 mii tone de mere din recolta sezonului 2023-2024. Acestea au ajuns în peste de 30 de țări ale lumii. Volumul exporturilor a crescut comparativ cu sezonul 2022 – 2023, atunci când au fost înregistrate 124 mii tone vândute pe piețele externe. Exporturile către UE practic s-au dublat, ajungând […] Articolul R. Moldova a exportat 133 de mii de tone de mere din sezonul trecut, dublu față de 2022. Cele mai multe fructe au ajuns în România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Rusia şi Ucraina urmează să facă miercuri schimb de 90 de prizonieri de război, în cadrul unui acord facilitat de Emiratele Arabe Unite, potrivit Reuters. Agenția, care citează Bloomberg, nu a putut verifica în mod independent informația. Oficialii ruşi şi ucraineni care au condus schimburile anterioare de prizonieri nu au răspuns imediat la solicitările de a […] Articolul Rusia şi Ucraina ar urma să schimbe miercuri alți 90 de prizonieri de război apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
O femeie din Republica Moldova, medic stomatolog, a fost ucisă cu brutalitate aseară, în orașul Brăila, din România. Marina Gavril, în vârstă de 41 de ani, a fost găsită cu gâtul tăiat chiar în cabinetul în care activa. Mai mult, pe trupul victimei erau mai multe semne de violență. Descoperirea macabră a fost făcută de […] Articolul Un doctor stomatolog, originar din R. Moldova, găsit ucis în propriul cabinet din orașul Brăila apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Rusia a anunțat marți o recompensă financiară de 15 milioane de ruble (aproximativ 170.000 de dolari) pentru doborârea primului avion de luptă F-16 (Fighting Falcon) în Ucraina, potrivit EFE şi RBC.ru, care citează Ministerul rus al Apărării. Această recompensă financiară va fi plătită de compania rusă FORES, specializată în producția de utilaje şi echipamente pentru […] Articolul Rusia oferă recompensă pentru primul avion F-16 doborât în Ucraina. Moscova, gata să dea 170 de mii de dolari apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a acceptat marți seara demisia guvernului condus de premierul Gabriel Attal. Gestionarea afacerilor curente ale executivului francez va fi asigurată până la o nouă nominalizare, care va avea loc după încheierea Jocurilor Olimpice. Viitorul locatar de la Matignon este incert, deoarece partidele din Noul Front Popular nu au reușit să se […] Articolul Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului Attal, după înfrângerea partidului prezidențial la alegerile parlamentare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de vetting. O spune șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, potrivit căreia experiența pre-vetting-ului îi determină pe unii procurori să nu considere evaluarea extraordinară un proces eficient și corect. Veronica Dragalin spune că pentru a nu trece prin testul integrității, 10 procurori de la Procuratura […] Articolul Veronica Dragalin: În ultimii doi ani, a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:00
Ucraina a semnat acorduri cu întreprinderi de armament din Cehia în vederea producerii – pe teritoriul ucrainean – de puşti de asalt şi muniţie, anunţă marţi, într-o vizită la Praga premierul ucrainean Denîs Şmîhal, relatează AFP. ”Este important să ne aprovizionăm armata acum”, a declarat Denîs Şmîhal referindu-se la un acord cu grupul Sellier & Bellot, […] Articolul Ucraina şi Cehia au încheiat un acord privind producerea de puşti de asalt şi muniţie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Incendiul de vegetație de la Cahul a afectat în total aproximativ 20 de hectare de teren. Din această suprafață, 12,4 hectare reprezintă pădure din fondul forestier, iar 7,6 hectare sunt terenuri acoperite cu vegetație, proprietatea Administrației Publice Locale (APL). Datele sunt prezentate de Ministerul Mediului. Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit în trupul de pădure […] Articolul FOTO/ 20 de hectare de teren, afectate de incendiul de la Cahul. Experți: Va fi nevoie de 7 ani pentru a readuce pădurea în starea inițială apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 16 iulie. Invitați: Larisa Voloh, deputată și Viorel Furdul, director executiv CALM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
IERTĂM ORI NU IERTĂM? / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi În curând se va da start campaniei de colectare a semnăturilor pentru desemnarea candidaților la  funcția de Președinte al Republicii Moldova.  Oficial. Pentru că neoficial, dezlegarea la campanie, partidele și-au însușit-o cu de la sine putere demult. Agitație și propagandă electorală fac toți, de la […] Articolul IERTĂM ORI NU IERTĂM? / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Ministerul Afacerilor Interne anunță că la Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne a fost inițiată o anchetă de serviciu cu privire la funcționarii antrenați în documentarea cazului cetățeanului turc, victimă a omorului comis la 10 iulie curent. Ancheta de serviciu este întreprinsă de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) la ordinul Ministrului […] Articolul Omorul din Capitală: MAI anunță că la Inspectoratul General pentru Migrație a fost inițiată o anchetă de serviciu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Un grup de 63 de eurodeputaţi din mai multe grupuri politice a cerut marţi UE să deposedeze Ungaria de drepturile sale de vot în blocul comunitar, drept răspuns la recentele vizite ale premierului ungar Viktor Orban la Moscova şi Beijing. Viktor Orban s-a întâlnit săptămâna trecută cu candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, iar […] Articolul Zeci de eurodeputaţi cer UE să suspende drepturile de vot ale Ungariei în Consiliu, după vizitele lui Orban la Moscova și Beijing apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Întreprinderea de Stat „Moldelectrica” informează despre limitarea capacității de transfer a energiei electrice din sistemul electroenergetic național. Potrivit sursei citate, până pe 21 iulie, capacitatea pentru schimburi comerciale pe granița Moldova-Ucraina va fi limitată la valori de 0 MW pe ambele direcții. „Decizia de a limita capacitatea de transport a energiei electrice prin liniile de […] Articolul Moldelectrica a limitat capacitatea de transfer de energie electrică spre Ucraina: Precizări oficiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Administrația SA „Apă-Canal Chișinău” face apel către toți consumatorii să folosească rațional apa sau, după caz, să utilizeze pentru scopuri agricole și de grădinărit apă din alte surse, precum fântâni, bazine etc. Totodată, instituția atrage atenția că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei […] Articolul Cetățenii, îndemnați să folosească rațional resursele de apă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Un sondaj național, realizat în perioada mai-iunie 2024, relevă că România este percepută ca fiind cel mai important partener extern al Republicii Moldova. Rezultatele studiului evidențiază rolul complex și esențial pe care România îl joacă atât pe plan economic, cât și politic pentru R. Moldova. România nu este doar văzută ca un partener economic esențial, […] Articolul Sondaj: România, cel mai important partener al Republicii Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Grădina Zoologică din Chișinău s-a îmbogățit cu trei urși tineri: două femele și un mascul. La sfârșitul săptămânii trecute, animalele au fost aduse de la Grădina Zoologică din Lutsk, Ucraina. În primele zile, urșii au trecut printr-o perioadă de adaptare, fiind supravegheați de specialiștii veterinari de la Grădina Zoologică din Chişinău. Concomitent, a fost amenajat […] Articolul VIDEO/ Grădina Zoologică din Chișinău s-a îmbogățit cu trei urși tineri: Cum arată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Canicula nu cedează nici mâine, însă, meteorologii anunță condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Potrivit SHS, în intervalul 16 iulie, ora 21°° – 17 iulie, ora 21°°, izolat vor cădea averse slabe însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla răcoros din nord-est mai mult slab. Temperaturile minime noaptea se mențin la valori între […] Articolul Vin ploile! Regiunile din Moldova unde sunt prognozate averse însoțite de descărcări electrice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare, după ce Roberta Metsola a fost realeasă președinte al Parlamentului European pentru următorii doi ani și jumătate. Într-o postare pe o rețea de socializare, șefa statului i-a urat Robertei Metsola mult succes și a subliniat că așteaptă cu nerăbdare o nouă cooperare. „Felicitari din […] Articolul Maia Sandu, mesaj de felicitare pentru Roberta Metsola: Apreciem sprijinul neclintit pentru R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Doi bărbați din capitală sunt cercetați de CNA într-un dosar de trafic de influență. Potrivit CNA, aceștia au pretins 2,600 de euro susținând că ar avea influență asupra unor angajați ai Postului Vamal Leuşeni şi că îi pot determina să vămuiască automobilul de model „Mercedes-Benz C220”, înmatriculat în Germania, cu aplicarea unei scutiri de 70% […] Articolul Au cerut mită de 2.600 de euro pentru „a vămui” un Mercedes: Doi bărbați din Capitală, cercetați de CNA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris li s-a înmânat drapelul de stat. În cadrul ceremoniei dedicate acestui eveniment, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a menționat că steagul nu este doar un simbol al națiunii, ci și o reprezentare a speranțelor concetățenilor, un simbol al unității, curajului și al spiritului de neînfrânt […] Articolul Ceremonie la Președinție. Maia Sandu le-a înmânat drapelul sportivilor care vor merge la Paris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din data de 20 octombrie 2024. Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea alegerilor prezidențiale și a referendumului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii […] Articolul CEC a elaborat programul calendaristic pentru scrutinele din toamnă. Perioada electorală începe în 1 august apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Membrii echipei de pe ambulanță de la Stația din Călărași au fost bătuți crunt de doi tineri beți, care solicitaseră intervenția medicilor de urgență lângă satul Nișcani. La sosirea echipajului, unul dintre tineri, în vârstă de 26 de ani, care anunțase că avea o plagă la mână, a început să-l ia la bătaie pe asistentul […] Articolul Membrii unui echipaj de pe ambulanță, bătuți dur de doi tineri beți care au chemat salvarea. Cazul a avut loc în Călărași apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.