Moldovenii preferă tot mai mult să ia credite în lei

Vocea Basarabiei, 22 iunie 2024 12:10

În luna mai, creditele noi acordate au constituit 4 804,9 milioane de lei, în descreștere cu 12,8% față de luna aprilie. Partea majoră (77,8%) reprezintă creditele în moneda națională, care au constituit 3 738,0 milioane de lei, în descreștere cu 10,1% față de luna precedentă, transmite IPN. Din perspectiva termenelor de acordare, cele mai solicitate […] Articolul Moldovenii preferă tot mai mult să ia credite în lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 24 ore
17:50
Slimane, reprezentantul francez pentru Eurovision Song Contest 2024 urmează să susțină un concert înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, care va avea loc vineri, 26 iulie. Concertul care va avea loc la Saint-Denis va fi gratuit pentru public, notează presa străină. În timpul concertului lui Slimane, pe scenă va urca o […] Articolul Jocurile Olimpice 2024: Slimane, reprezentantul Franței la Eurovision, va cânta înainte de ceremonia de deschidere de la Paris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Israel a lansat atacuri aeriene împotriva mișcării Houthi din Yemen, la o zi după ce o dronă lansată de grup a lovit Tel Aviv. Ministrul apărării, Yoav Gallant, a declarat că țara sa urmărește să transmită un mesaj grupului, scrie BBC. „Focul care ard acum în Hodeidah este vizibil în întregul Orient Mijlociu, iar semnificația este […] Articolul Atacuri aeriene în Yemen, la o zi după atacul cu drone lansat de rebelii Houthi în centrul Tel Avivului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Uniunea Europeană se așteaptă ca Fondul European pentru Pace să primească în următoarele săptămâni prima tranșă de 1,4 miliarde euro din activele rusești înghețate, care va fi folosită pentru achiziții militare pentru Ucraina. Despre aceasta a declarat un înalt oficial al UE jurnaliștilor, sub rezerva anonimatului, citat de agenția de presă Interfax-Ucraina.  „Prioritățile noastre sunt […] Articolul UE urmează să primească 1,4 miliarde euro din încasările de la activele rusești pentru arme destinate Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Oamenii de știință de la Universitatea Trento din Italia au descoperit o peșteră pe Lună, care ar putea fi un loc ideal pentru a înființa o bază de cercetare acolo. De zeci de ani, oamenii de știință studiază Luna, visând să găsească un loc potrivit pentru a construi o bază pe suprafața ei, astfel încât […] Articolul Descoperire senzațională a oamenilor de știință italieni: un loc în care oamenii se pot stabili pe Lună apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
OpenAI a anunţat joi un nou model de AI, „GPT-4o mini”, cel mai recent efort al startupului de inteligenţă artificială de a extinde utilizarea popularului său chatbot. Compania a numit noua versiune „cel mai capabil şi mai rentabil model mic disponibil astăzi” şi intenţionează să integreze în el, mai târziu, imagini, video şi audio. Modelul […] Articolul OpenAI a anunțat un nou model de inteligență artificială apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
06:40
Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, vorbind la convenția Partidului Republican organizată în ajun, s-a referit la războiul din Fâșia Gaza. „Ne vrem răpiții înapoi. Ei trebuie să fie acasă înainte ca eu să intru în funcție. În caz contrar, Hamas va trebui să plătească un preț foarte mare”, a declarat republicanul în aplauzele publicului. […] Articolul Trump a amenințat Hamas apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:40
Bărbatul care ar fi ucis-o pe doctorița orginară din Republica Moldova în cabinetul ei stomatologic din Brăila a fost prins de polițiști. În mesajul trimis către toate unitățile de poliție moldovenești se specifică faptul că polițiștii români au indicii că ucigașul doctoriței este cetățean al Republicii Moldova. Totodată lipsește în continuare telefonul victimei, care ar […] Articolul Presupusul criminal al dentistei din Brăila a fost prins de polițiști. Unde se afla? apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:40
Unul dintre co-președinții naționali ai campaniei de realegere a președintelui Joe Biden a recunoscut vineri că democratul evaluează ce posibil candidat este cel mai bine poziționat pentru a-l învinge pe Donald Trump, în vreme ce actualul șef de la Casa Albă continuă să se confrunte cu presiuni tot mai mari din partea colegilor democrați pentru […] Articolul Președintele SUA se gândește la posibili înlocuitori pentru a-l învinge pe Trump apare prima dată în Vocea Basarabiei.
06:00
Vadul-Rașcov e satul în care, dacă, întâmplător cineva, cu te miri ce ocazie, a călcat prin el măcar pentru o clipă, numaidecât va reveni aici o dată și încă o dată. Va reveni ori de câte ori va avea posibilitate. Iar dacă a venit în sat pentru câteva ore, neapărat va căuta motiv să mai zăbovească aici pentru o […] Articolul Borșul / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20 iulie 2024
15:00
La Chișinău a fost prezentată o expoziție itinerantă, care a trecut prin mai multe localități din România și Republica Moldova pentru a vorbi publicului despre suferințele îndurate de victimele regimului totalitar din stânga Prutului în perioada sovietică. În curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei au fost prezentate fotografii, lucrări de artă, mărturii audio care […] Articolul Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Liderii mondiali s-au angajat să continue cooperarea pentru a menține pacea și stabilitatea în Moldova, pentru a crește gradul de reziliență ca, în acest climat de siguranță, Moldova să-și dezvolte economia și să îmbunătățească condițiile de viață ale cetățenilor. Angajamentul a fost asumat în discuțiile cu președinta Maia Sandu, în marja Summitului Comunității Politice Europene, […] Articolul  Liderii mondiali s-au angajat să continue cooperarea pentru menținerea păcii în Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Într-o democrație este normal ca toți cei care își doresc și întrunesc condițiile să candideze la funcția supremă în stat. Astfel comentează deputatul PAS, Vasile Grădinaru, multitudinea de potențiali candidați care și-au anunțat intenția de a se înscrie în cursa electorală. În același context, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice (IPIS), Vlad Kulminski, spune […] Articolul Deputat PAS: Într-o democrație este normal să candideze toată lumea care întrunește condițiile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:40
Deși temperaturile au mai scăzut din intensitate și zilele trecute au căzut precipitații, senzația de arșiță persistă și oamenii așteaptă să plouă. Conform prognozelor meteorologilor astăzi, 20 iulie, mercurul în termometre va ajunge la 31 de grade ziua. Umiditatea va fi de 39 la sută și vântul va sufla cu viteza de 8 km/oră. Sâmbătă […] Articolul Meteorologii anunță vremea pentru astăzi. Află AICI ce ne așteaptă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:30
RACAu loc întâlniri, petreceri, sunt evenimente pentru toate gusturile și o să vă delectați trecând în revistă ce se-ntâmplă prin târg, piețe, parcuri.E cineva căruia i s-a făcut dor de voi și o să vă cheme la cafea, la o plimbare la șosea, sau într-un parc, la piscină undeva. LEUO invitație la masă în oraș, […] Articolul HOROSCOP 20 iulie / Capricorn: Vizita cuiva o să fie un balsam sufletesc apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:00
Satul basarabean, care mai ieri talpa țării  era, astăzi, cu lacăte la porți, cu uși zăvorâte în lanțuri, demult nu mai are nimic. Nici plugari nu mai are, nici  țărani, nici doctori, nici învățători nici copii și nici elevi. Nimic. Plugarul  de  plug a uitat, Țăranul de țarină s-a lepădat.  A uitat de brazda născută […] Articolul Basarabia fără sârmă ghimpată, încătușată în lanțuri / Lumea văzută de Leonid Smolnițchi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
02:10
Un nou studiu a numit cele mai „riscante” orașe din lume pentru turiștii care le vor vizita în 2024. Clasamentul Forbes Advisor spune că orașele din Venezuela, Pakistan și Myanmar au fost desemnate drept cele mai periculoase destinații pentru călătorii străini. Potrivit studiului, cel mai mare risc pentru călători este capitala Venezuelei, Caracas. Acest oraș […] Articolul Vrei să mergi în concediu? Evită neapărat aceste orașe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
02:00
O rachetă rusească a lovit vineri un loc de joacă în oraşul Mykolaiv din sudul Ucrainei. Un copil şi doi adulţi au murit, iar alte cinci persoane au fost rănite, au declarat oficialii, potrivit Reuters. „Un loc de joacă în apropierea unei case obişnuite… În fiecare zi, Rusia dovedeşte cu teroarea sa că presiunea asupra […] Articolul Copiii, ținta Moscovei în Ucraina. O rachetă rusească a lovit un loc de joacă în oraşul ucrainean Mykolaiv apare prima dată în Vocea Basarabiei.
01:50
Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, a declarat că România este atât principalul partener economic al Republicii Moldova, cât și cel mai mare investitor. În cadrul unei întrevederi cu Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Adrian Dupu a discutat despre implementarea unor proiecte comune […] Articolul România este cel mai mare investitor al Republicii Moldova: Adrian Dupu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19 iulie 2024
19:10
Zece comunități din Republica Moldova vor beneficia de suportîn valoare totală de 2 milioane de dolari pentru a crea consilii comunitare. Rata tinerilor care vor să învețe crește tot mai mult cu fiecare an. La această concluzie a ajuns expertul econimic al IDIS ”Viitoru”, Veaceslav Ioniță Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, securitatea energetică, migrația și apărarea […] Articolul ȘTIRILE ZILEI cu cu Octav Tarlapan, 19.07.2024, ora 19:00 / live apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Autoritatea Aeronautică Civilă atenționeazăcă o defecțiune tehnică a serviciilor Microsoft/Windows a afectat mai multe aeroporturi din lume din cauza unui software de securitate cibernetică, Falcon Sensor, dezvoltat de compania CrowdStrike. Pasagerilor le este recomandat să verifice panoul online înainte de a porni spre aeroport, transmite IPN. Aeroportul Internațional Chișinău precizează că sistemele sale informatice activează […] Articolul AAC atenționează despre căderea serviciilor Microsoft care a afectat mai multe aeroporturi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Noul concurent care se vrea în cursa electorală este fostul rector ASEM, Grigore Belostecinic. Acesta a fost înaintat de către Partidul Social Democrat European. Grigore Belostecinic are 64 de ani și este economist de profesie. În perioada 2001-2022, a fost rector al ASEM, iar între 2010-2015, Belostecinic a deținut funcția de deputat din partea PLDM. […] Articolul Bătălie mare pentru fotoliul de președinte de țară. Încă un pretendent și-a anunțat intenția de a se înscrie în cursa electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu acordat joi pentru BBC că să lucrezi cu Donald Trump, dacă va fi reales președinte al SUA, va fi „o muncă grea”, însă ucrainenii „sunt foarte muncitori”.  În ciuda dezacordurilor publice ale candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, cu privire la planul său de a pune […] Articolul Zelenski, despre colaborarea cu Trump dacă va fi reales președinte al SUA: Va fi o muncă grea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
În acest an, rata de admitere la studii se anunță a fi una bună față de anii precedenți. O spune Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul a subliniat că se înregistrează o înclinație mult mai mare a […] Articolul Expert: Rata de admitere la studii, mai bună decât în anii precedenți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Pe 22 iulie începe recepționarea actelor pentru înregistrarea blocurilor electorale care vor putea înainta candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 20 octombrie. Dosarele vor putea fi depuse până pe 25 august, la sediul Comisiei Electorale Centrale, transmite IPN. CEC a decis în cadrul ședinței de astăzi că depunerea actelor […] Articolul Pe 22 iulie începe recepționarea actelor pentru înregistrarea blocurilor electorale care vor înainta candidați la prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe jurnalistul american Evan Gershkovich de la Wall Street Journal (WSJ) la 16 ani de închisoare, marcând finalul unui proces expeditiv cu uşile închise în care l-a găsit vinovat de ”spionaj”, o acuzaţie pe care Rusia nu a susţinut-o niciodată cu probe, relatează AFP. Condamnarea sa era o condiţie […] Articolul Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare în Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Canicula a lovit puternic și în Grecia  Căldura toridă afectează grav și Italia și Croația Un val de caniculă continuă să se răspândească în sudul și centrul Europei, aducând temperaturi de până la 44 de grade Celsius în anumite părți ale Spaniei și provocând incendii forestiere în Grecia și Croația, informează The Guardian.   În Spania, […] Articolul Cupolă de foc peste Europa. Spania se sufocă la temperaturi de 44 de grade, incendiii puternice în Grecia și Croația apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Tânărul care în vara anului trecut a omorât o copilă de 7 ani la Recea a fost condamnat la 23 de ani de detenție. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații din cadrul Judecătoriei Drochia, sediul Râșcani. Totodată, judecătorii au dispus încasarea a 1.500.000 lei de la inculpat, în beneficiul succesorului părții […] Articolul Crima de la Recea: Tânărul care a ucis copila de 7 ani, condamnat la 23 de ani de pușcărie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Președinta țării, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi la Dublin cu președintele Irlandei, Michael D. Higgins, și cu premierul irlandez, Simon Harris. Oficialii au discutat despre relațiile tot mai strânse între țările noastre, despre comunitatea moldovenilor care contribuie la economiile ambelor țări și despre pașii fermi pe care Moldova îi face spre calitatea de membru al […] Articolul Maia Sandu, întâlnire cu președintele și premierul Irlandei: Recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, printre subiectele abordate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
O nouă reuniune a scriitorilor debutanți de pe ambele maluri ale Prutului. Pe parcursul săptămânii viitoare, 13 tineri scriitori din România și Republica Moldova, aflați în pragul debutului sau la primele lor cărți, vor participa la cea de-a opta ediție a Taberei de Literatură „Leonard Tuchilatu”, organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la […] Articolul Scriitori de pe ambele maluri ale Prutului se vor reuni la Tabăra de Literatură „Leonard Tuchilatu” organizată de ICR Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
R. Moldova se apropie tot mai mult de standardele Uniunii Europene. Pentru prima dată, R. Moldova a fost inclusă în raportul European al Observatorului Cadrului Național de Interoperabilitate (NIFO), privind transformarea digitală a administrației publice. Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, acest includerea statului nostru în acest raport marchează un pas important […] Articolul R. Moldova a fost inclusă în raportul European al NIFO privind transformarea digitală a administrației publice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Cinci persoane au fost reținute astăzi, în urma unor percheziții de amploare, desfășurate în Capitală. Ofițerii INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Ciocana, au deconspirat activitatea unui grup infracțional suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari. Prejudiciul se ridică la jumătate de milion de lei.  Potrivit Poliției, în […] Articolul Cinci persoane, reținute într-un dosar de escrocherie în proporții mari. Poliția a organizat zeci de percheziții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Comisia Electorală Centrală a inițiat consultări publice a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea Instrucțiunii privind procedura de vot prin corespondență la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024”. Scopul elaborării proiectului de instrucțiune constă în stabilirea mecanismului de completare a buletinului de vot, precum și procedurile […] Articolul Trei proiecte privind organizarea votului prin corespondență, supuse consultărilor publice de către CEC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
invitat: Dumitru Stoica, director Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă Articolul PODCAST / ANTREPRENORIATUL SOCIAL / audio apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Un incendiu a izbucnit la amiază în incinta Complexului „Arena Chișinău” din preajma satului Stăuceni din mun. Chișinău. Focul a izbucnit într-o încăpere tehnică și a afectat un transformator electric. La fața locului au intervenit patru echipe de pompieri, care au reușit lichidarea incendiului timp de o oră. Nici o persoană nu a avut de […] Articolul Incendiu la Arena Chișinău. Patru echipaje de pompieri au intervenit apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă vineri probleme la numeroase întreprinderi, inclusiv bănci, instituții media, companii aeriene și aeroporturi. Marile companii aeriene americane au ordonat ca zborurile să fie oprite la sol vineri, invocând probleme de comunicații, în timp ce alți transportatori, companii media, bănci și firme de telecomunicații din întreaga lume […] Articolul Haos în aeroporturi și zboruri oprite la sol, după probleme tehnice ale Microsoft. Companiile raportează perturbări la nivel global apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Asociația Forța Fermierilor face apel la toate instituțiile statului să faciliteze convocarea în mod urgent a Comisiei Naționale de Situații Excepționale pentru a declara, cât mai curând posibil, stare de urgență în agricultură la nivel de țară, transmite IPN. Într-o scrisoare adresată Președinției, Guvernului, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Comisiei agricultură și industrie alimentară […] Articolul Asociația Forța Fermierilor insistă asupra declarării stării de urgență în agricultură și a transmis o scrisoare Guvernului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Peste 100 de contribuabili din domeniul transportului în regim de taxi au fost verificați de Serviciul Fiscal de Stat, în primele 6 luni ale anului curent. În consecință, au fost calculate suplimentar la bugetul public național impozite și taxe în sumă totală de 14,6 milioane lei, majorare de întârziere în sumă totală de 8,8 milioane […] Articolul Serviciul Fiscal i-a verificat pe taximetriști și a calculat suplimentar impozite și taxe de aproximativ 15 mil. de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Peste 200 de specialiști din diverse sfere legate de integrarea europeană – din instituții publice, mass-media și societatea civilă – s-au reunit în cadrul Conferinței Internaționale „Următorii Pași în Procesul de Aderare la UE”, organizată de Biroul pentru Integrare Europeană. Timp de două zile, participanții, împreună cu experți din Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru și […] Articolul Integrarea europeană a R. Moldova, discutată la Chișinău cu experți din statele Balcanilor de Vest apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Un motociclist, în vârstă de 38 de ani, și pasagera sa, de 21 de ani, au murit, după ce au intrat într-un tractor pe o stradă din satul Frasin, raionul Dondușeni. Accidentul a avut loc noaptea trecută în timp ce șoferul tractorului cu cisternă efectua o manevră cu spatele. În urma impactului persoanele de pe […] Articolul Grav accident la Dondușeni. Un bărbat și o tânără au murit, după ce motocicleta pe care se aflau a intrat într-un tractor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale din această toamnă, ar fi bătut palma cu membrii grupării „Șor”. Mai exact, miercuri, 17 iulie, Vlah s-a întâlnit în mun. Soroca cu mai mulți reprezentanți ai grupării din raioanele de nord pentru a coordona acțiunile în cadrul campaniei […] Articolul Irina Vlah, candidatul de rezervă al lui Ilan Șor? Fostul bașcan urmează să fie susținută la scrutin de membrii grupării „Șor” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Partidul Renaissance al președintelui francez, Emmanuel Macron, a obținut o victorie surprinzătoare, joi, prin câștigarea președinției Adunării Naționale, în urma unui vot strâns. Candidata din partea partidului prezidențial, Yael Braun-Pivet, a fost realeasă președintă a Adunării Naționale după un vot în trei tururi, în urma căruia a reușit să formeze o majoritate de 220 de […] Articolul Macron și partidul său păstrează conducerea parlamentului după un vot strâns. E prima victorie a liderului francez după alegeri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Legislația cu privire la serviciul diplomatic va fi îmbunătățită în urma unui proiect votat în prima lectură de Parlament. În contextul economisirii resurselor financiare, va fi instituită posibilitatea numirii unui ambasador al Republicii Moldova cu sediul la Chișinău, fără înființarea unei misiuni distincte cu sediul în străinătate. Respectiv, aceasta va conduce la reducerea substanțială a […] Articolul Legislația cu privire la serviciul diplomatic, revizuită. R. Moldova va putea numi ambasadori, însă fără înființarea misiunii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
Potrivit unui nou sondaj The Economist/YouGov, 79 la sută dintre democrați au declarat că ar aproba ca vicepreședintele Kamala Harris să devină candidatul democrat la Președinție, dacă președintele Joe Biden se retrage. 28% la sută dintre democrați cred că Harris ar avea mai multe șanse decât Biden să câștige împotriva fostului președinte Donald Trump în […] Articolul 79% dintre democrați ar fi de acord ca vicepreședintele Kamala Harris să fie candidat la Președinție, dacă se retrage Biden apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Doi copii au fost electrocutați, în seara zilei joi, în sectorul Botanica al Capitalei, anunță poliția. O fetiță de 11 ani a și-a pierdut viața, iar un băiețel de 6 ani se află la spital, după ce au atins un fir electric în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă. Preliminar, cei […] Articolul Caz tragic într-un parc din Capitală. O fetiță și un băiețel s-au electrocutat în timp ce se jucau. Copila și-a pierdut viața apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18 iulie 2024
20:00
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 18 iulie. Invitată: Ana Guțu, ex-deputată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să se folosească de tertipuri juridice pentru a evita extrădarea din Republica Moldova și eschivarea de la răspundere penală. Un proiect de lege care are drept scop depășirea problemelor depistate în cadrul evaluării procedurilor de extrădare cu implicarea cererilor de azil a fost votat în prima […] Articolul Votat în prima lectură: Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 16 iulie. Invitată: Ana Guțu, ex-deputată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Centrului perinatal din cadrul Spitalului raional Căușeni „Ana și Alexandru” a fost renovat și dotat cu echipament medical de ultimă generație. Potrivit Ministerului Sănătății, centrul perinatal Căușeni dispune acum de două săli de naștere, o sală de operație, una de trezire din anestezie și alta de resuscitare neonatală, dotate cu echipament medical de ultimă generație, […] Articolul Investiții de 7 milioane de lei: Spitalul raional Căușeni, renovat și dotat cu echipament medical de ultimă generație apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
A fost un vot cu emoții pentru Ursula von der Leyen, care și-a negociat candidatura cu eurodeputații de câteva luni. Ultimele întâlniri le-a avut chiar înaintea discursului din plen, unde și-a prezentat prioritățile pentru următorul mandat. Cel mai intens moment politic al discursului Ursulei von der Leyen din plenul Parlamentului, aclamat de majoritate și huiduit […] Articolul Cel mai intens moment politic al discursului Ursulei von der Leyen din plenul Parlamentului a fost cel legat de Viktor Orban apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – Guvernul a avizat ratificarea acordului de vânzare a terenului fostului Stadion Republican. acordul a fost semnat la Chișinău la 11 iulie. – Parlamentul a ratificat un proiect de protocol la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar – Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.