22 de morți și 45 de răniți într-un atac lângă biroul Crucii Roșii din Gaza

Radio Chisinau, 22 iunie 2024 11:55

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a anunțat vineri seara că 22 de persoane au fost ucise și 45 au fost rănite în urma unui atac cu "proiectile de mare calibru" care a afectat biroul său din Gaza, care este înconjurat de sute de refugiați palestinieni, ce trăiesc în corturi, relatează sâmbătă AFP și dpa, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
20:55
Parlamentul găzduiește o expoziție tematică dedicată aniversării a 30-a de la adoptarea Constituției Republicii Moldova. Expoziția conține peste 150 de publicații selectate din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova și din arhiva legislativului.
Acum 30 minute
20:35
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă și Cod Galben de pericol de incendiu. Astfel, pe 23 iulie, temperatura maximă a aerului în jumătatea de sud a țării va atinge valori de +33°C și mai mult.
Acum o oră
20:20
În primele șase luni ale anului 2024, încasările la impozitul pe venit din salariu au crescut cu 21,4%, comparativ cu perioada similară a anului precedent și au constituit 3,8 miliarde de lei. Cifrele au fost prezentate astăzi de Serviciul Fiscal de Stat (SFS).
Acum 2 ore
20:00
Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de la București, Cristian Pistol a anunțat astăzi că a fost desemnat constructorul ansamblului de poduri peste Prut de la Ungheni. Acesta este „NESS PROIECT EUROPE” S.R.L. și are la dispoziție 151,68 milioane de lei și 24 de luni pentru construcția podurilor, a drumului de legatură cu Autostrada A8 și a punctului de trecere a frontierei, transmite News.ro.
19:40
Întreprinderea „Moldovagaz” va cumpăra gaze naturale de la Compania „Energocom” și în luna august. Potrivit companiei, în urma licitației desfășurate pe platforma „BRM EST”, Energocom a prezentat cel mai bun preț.
19:20
Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână gratuit servicii stomatologice copiilor din raionul Cahul, transmite MOLDPRES.
Acum 4 ore
19:05
Traficul rutier pe bulevardul Moscova din capitală va fi suspendat parțial (pe benzi) în perioada 23 iulie-9 august.
18:45
Primarul orașului Razgrad din Bulgaria, Dobrin Dobrev, și primarul orașului Stăuceni, Alexandru Vornicu, au semnat astăzi un acord de parteneriat și cooperare între cele două orașe, transmite BTA.
18:25
În perioada 23 - 26 iulie curent, polițiștii vor desfășura pe teritoriul țării operațiunea „Girofar”. Acțiunea are drept scop disciplinarea și responsabilizarea conducătorilor auto, dar și prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea autovehiculelor cu regim prioritar de circulație.
18:05
Consiliul Uniunii Europene a anunțat astăzi, 22 iulie, că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse Federației Ruse. Prima decizie de a sancționa Kremlinul a fost luată încă în 2014, atunci când Putin a ordonat anexarea ilegală a Crimeei.
17:50
Un lot de 900 de manuale în limba ucraineană au fost donate Liceului Teoretic „Taras Șevcenko" din Chișinău, unde vor fi deschise clase cu predare în această limbă.
17:30
După o primă jumătate a anului 2024 saturată de politica internă – între alegerile europene, dizolvarea parlamentului și apoi alegerile legislative – Emmanuel Macron a cerut astăzi o pauză. În marja unei vizite la satul sportivilor din Saint-Denis, șeful statului a declarat că Jocurile Olimpice ar trebui să fie un moment de „armistițiu olimpic și politic”, în timp ce țara încă așteaptă numirea unui nou prim-ministru care să înlocuiască actualul guvern demisionar, potrivit Le Figaro.
17:15
Viceprim-ministrul Vladimir Bolea efectuează o vizită de lucru în Regatul Spaniei, în perioada 22 - 24 iulie curent, în vederea consolidării relațiilor bilaterale și explorarea oportunităților de colaborare în sectorul agricol. În acest sens, Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu omologul său Luis Planas Puchades.
Acum 6 ore
16:55
Antreprenoarea Camelia Brashovsky a fost invitata emisiunii OAMENI ȘI IDEI de la Radio Chișinău. În cadrul emisiunii, Camelia a vorbit despre antreprenoriat, bani, succes, marketing și echipă.
16:35
Țările europene care sunt neutre, investesc în domeniul apărării mai mult decât țările membre ale unui bloc miliar. Este opinia expertului Igor Boțan și a fost expusă în cadrul dezbaterii publice „Cum se pot apăra țările mici?”, organizată de Agenția de Presă IPN. Potrivit expertului, prețul neutralității este unul foarte mare, iar odată cu invazia rusă în Ucraina, țările care se simt amenințate își doresc aderarea la NATO.
16:15
Alimentarea cu apă a populației din România este asigurată cu restricții de către operatorii de apă, respectiv în anumite intervale orare, pentru 449 de localități. Cifra reprezentă 15% din localitățile de la nivel național, din care șase orașe, respectiv Dorohoi, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Roman, Pașcani și Hârlău, parțial Municipiul Iași care dispun de sisteme centralizate, informează Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), potrivit Agerpres.
16:00
Comisia Vetting a transmis Parlamentului și Ministerului Justiției deciziile sale referitoare la evaluarea unor candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și în Colegiul disciplinar al judecătorilor din partea societății civile. În urma procesului de evaluare, Comisia a constatat că Anatolie Minciuna, fost judecător, și Vitalie Ciuchitu, avocat, ambii candidați la CSM, precum și Ion Rusu, avocat și candidat atât la CSM, cât și în Colegiul Disciplinar, nu au promovat evaluarea. Potrivit deciziilor Comisiei, candidații nu corespund criteriilor de integritate stabilite în Legea 26/2022, pe baza căreia au fost evaluați.
15:40
Președintele american Joe Biden a anunțat ieri, 21 iulie, că nu va mai candida împotriva lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie. Aflat în izolare din cauza Covid, Biden și-a exprimat susținerea pentru ca vicepreședinta sa, Kamala Harris, să fie nominalizata Partidului Democrat. Joe Biden se retrage din cursa prezidențială, într-un context electoral nefavorabil pentru el și Partidul Democrat, existând riscul revenirii la Casa Albă a fostului președinte Donald Trump, comentează într-un editorial analistul Nicolae Negru. O campanie electorală fără precedent are loc în Statele Unite, pe fundalul tentativei de asasinat asupra lui Trump, a spus în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău și comentatorul Ion Tăbârță, transmite Radio Chișinău.
15:25
Cinci persoane au fost ucise și mai multe au fost rănite de un bărbat înarmat care a intrat astăzi, 22 iulie, într-un azil de bătrâni din orașul Daruvar, situat la est de capitala croată Zagreb, relatează cotidianul croat Jutarnji List și Reuters. Un bărbat a intrat în azil și a început să tragă, potrivit presei croate, care precizează că cel puțin cinci persoane rănite au fost transportate la spital.
Acum 8 ore
15:05
România va continua să colaboreze cu Ucraina și cu Republica Moldova pentru a îmbunătăți și spori interconectarea în sectorul energetic, a subliniat ministrul de externe Luminița Odobescu în cadrul declarațiilor susținute înainte de reuniunea miniștrilor de externe din UE, desfășurată la Bruxelles.
15:00
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova, la solicitarea autorităților din București, România.
14:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, în perioada electorală, persoanele juridice de cercetare/sondare și/sau asociațiile obștești de profil înregistrate în Republica Moldova pot realiza sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor și/sau exit-poll-uri DOAR dacă au obținut o autorizare din partea autorității electorale.
14:30
Două avioane B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene SUA, repartizate unitătii 2nd Bomb Wing, de la Baza Forțelor Aeriene din Barksdale, Louisiana, au aterizat duminică la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu din România pentru desfășurarea misiunii Bomber Task Force Europe 24-4, potrivit unui comunicat al Biroului de Relații Publice al Forțelor Aeriene SUA în Africa, via Ambasada SUA la București, la care face referire G4Media.
13:55
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova, la solicitarea autorităților din București, România.
13:40
Începând de astăzi, 22 iulie, și până la sfârșitul lunii, în cele 16 universități din Rep. Moldova sunt organizate concursuri de admitere. În acest an înscrierea la studii are loc online, dar este valabilă și opțiunea de prezentare a dosarelor cu prezență fizică, a precizat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Ministrul a fost astăzi prezent la ceremonia de admitere la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, unde a salutat tinerii care au ales profesia de pedagog.
13:20
Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare privind încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale în privința unui pretor din cadrul unei preturi a Chișinăului, transmite ANI.
Acum 12 ore
13:05
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 22 iulie.
12:40
În primul semestru al anului 2024 pentru locuitorii din raioanele de est ale țării și mun. Bender din resurse bugetare au fost achitați circa 50 de milioane de lei, cu titlu de prestații sociale (pensii, alocații, indemnizații), se arată într-un comunicat al Guvernului.
12:20
Salvatorii IGSU au fost solicitați pentru a salva un bărbat care a rămas blocat pe o stâncă, transmite IGSU.
12:05
Ucraina a primit cel de-al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot donat de Germania, a anunțat președintele Volodimir Zelenski duminică seara, transmite dpa, scrie Agerpres.
11:45
Peste 3400 de abateri rutiere depistate în acest weekend de polițiști pe traseele naționale și cele locale, transmite Inspectoratul General al Poliției.
11:35
Emisiune dedicată marei interprete franceze.
11:35
Preotul Andrei Percic, paroh al Bisericii de lemn „Sfântul Alexandru de Svir” din Cricova, a anunțat ieri, 21 august, că lăcașul de cult a trecut la Mitropolia Basarabiei.
11:30
Republica Moldova va beneficia de un grant de 4,3 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor din localitățile din sudul țării. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui acord de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii sunt destinați pentru realizarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.
11:10
Canotorii din Republica Moldova Mihai Chihaia și Elena Glizan au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de canoe, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani, anunță Ministerul Educației și Cercetării.
10:55
Candidații la studii de licență pot depune, începând de astăzi, 22 iulie, dosarele pentru participare la concursul de admitere la instituțiile de învățământ superior din țară. În premieră, admiterea la licență se va face prin platforma eadmitere.gov.md. Platforma a fost lansată de Ministerul Educației și Cercetării cu scopul de a facilita procesul de admitere. Platforma poate fi ușor accesată pe telefon sau laptop, iar candidații trebuie să urmeze câțiva pași pentru a depune dosarele de admitere, informează MEC.
10:35
În perioada 15-21 iulie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 708 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 19,9 miliarde lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control la 108,6 %.
10:20
Joe Biden se retrage din cursa prezidențială în SUA, într-un context electoral nefavorabil pentru el și Partidul Democrat, existând riscul revenirii la Casa Albă a fostului președinte Donald Trump, scrie Nicolae Negru în Ziarul Național. Decizia nu i s-a dat ușor, a fost luată sub o permanentă presiune a reprezentanților democrați din Congresul SUA, a donatorilor și simpatizanților care urmăreau alarmați sondajele de opinii și reacțiile americanilor la gafele președintelui lor, transmite Radio Chișinău.
10:00
De pe 24 iulie și până pe 11 august 2024, Parisul va găzdui mult așteptatele Jocuri Olimpice. La olimpiada de vară vor participa și 26 de sportivi din Republica Moldova.
09:45
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în Bath, Marea Britanie, în perioada 11-22 iulie 2024, transmite Ministerul Educației și Cercetării.
09:25
Moneda unică europeană începe săptămâna curentă cu o ieftinire de 12 bani și are o cotație oficială de 19 lei și 24 de bani, transmite MOLDPRES.
09:10
Fostul președinte Donald Trump l-a descris pe Joe Biden ca fiind "de departe cel mai prost președinte din istoria țării noastre", într-o convorbire telefonică la CNN, citat de News.ro, la câteva minute după ce președintele Joe Biden și-a anunțat retragerea din cursa pentru 2024.
08:50
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat la Digi24 că România nu poate ajuta Moldova cu trupe dacă nu renunță la statutul de neutralitate. O altă soluție propusă de Băsescu ar fi unirea cu România pentru aderarea la NATO și la Uniunea Europeană. Deși Moldova este un stat neutru, se confruntă cu un război hibrid al Rusiei împotriva conducerii de la Chișinău, notează Digi24.
08:30
Președintele SUA Joe Biden a anunțat că susține candidatura vicepreședintei sale Kamala Harris, relatează duminică AFP, transmite Agerpres.
08:10
„Textul modificării Constituției Republicii Moldova, supus referendumului din 20 octombrie 2024, este conform practicilor încetățenite de statele membre ale UE de-a lungul aderării acestora la comunitatea menționată. Argumentele oponenților integrării europene, care țintesc discreditarea referendumului sunt false...”, relatează Victor Pelin pentru IPN.
Acum 24 ore
21:10
Președintele SUA Joe Biden și-a anunțat, duminică, retragerea din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă.
Ieri
19:00
Un copil de doar trei ani a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din Chișinău. Incidentul s-a produs pe strada Vissarion Belinski, din sectorul Buiucani.
18:55
Un copil de doar trei ani a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din Chișinău. Incidentul s-a produs pe strada Vissarion Belinski, din sectorul Buiucani.
18:15
În timp ce conceptul de folosire a alimentelor ca medicament a fost de bază în urmă cu sute de ani, multe societăți actuale sunt fie supraalimentate, fie subnutrite, ceea ce duce la o serie de probleme de sănătate în multe populații. Întoarcerea la elementele de bază ar putea fi o mare parte a soluției, spun specialiștii, transmite News.ro.
17:45
Calitatea fructelor va fi evaluată înainte de export, fiind o cerință obligatorie pentru producători și exportatori. În acest context, Asociația Moldova Fruct, cu suportul proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova a lansat Programul de îmbunătățire a calității fructelor – cireșe, caise, mere, prune și struguri de masă, relatează Radio Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.