Medicii atenționează. Tot mai multe incidente cu implicarea copiilor

TVR Moldova, 21 iunie 2024 16:40

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor, iar consecințele sunt grave.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
14:40
România va acorda suport Republicii Moldova pentru participarea la operații și misiuni de menținere a păcii. Parlamentul a ratificat un proiect de protocol la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar.
Acum 30 minute
14:20
Adrian Lupușor, medic neurolog la Centrul de Somnologie al Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie „Diomid Gherman” ne-a spus cum influențează alimentația și activitatea fizică calitatea somnului.
Acum o oră
14:10
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 19 iulie.
13:50
Se apropie weekend-ul, așa că putem să facem o tură la piață, ca să ne mai suplinim rezervele cu produse proaspete și de sezon. Colegul nostru Ion Railean a fost la cumpărături și ne spune ce-a mai apărut nou la tarabe și care sunt prețurile.
Acum 2 ore
13:40
Vor fi create și dezvoltate șase micro-clustere economice pe ambele maluri ale Nistrului, datorită sprijinului oferit de Suedia și Marea Britanie, prin intermediul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade).
13:30
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda R. Moldova un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru asigurarea standardelor de eficiență energetică pentru locuințele sociale care urmează a fi construite sau renovate. Parlamentul a ratificat un ACORD care prevede acest lucru.
13:20
Republica Moldova parcurge o etapă importantă privind gospodarirea și utilizarea resurselor forestiere. Agenția ,,Moldsilva”, prin intermediul programului ENPI FLEG, anunță lansarea procesului de elaborare a strategiei de reformă instituțională a sectorului forestier.
13:20
Cine nu a reuşit să guste încă porumb fiert, să știți că sunt deja în comerț, iar dacă vă doriți să încercați o rețetă mai deosebită, colega noastră Betty vă poate ajuta. Să urmărim în continuare rubrica „Gătim cu Betty Turculeț”.
13:10
Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a avut astăzi o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri ad-interim al SUA în Republica Moldova.
12:50
Ministerul rus al Apărării a afirmat joi că a doborât, în timpul nopţii de miercuri spre joi, 33 de drone aeriene ucrainene deasupra Crimeei, precum şi zece drone navale ce se îndreptau spre peninsula anexată de Moscova în 2014, scrie Digi24.ro
Acum 4 ore
12:40
La Ministerul Mediului a avut loc o ședință de consultări, cu agenții economici care plasează/importă pe piață uleiuri în vederea ajustării Regulamentului privind gestionarea uleiurilor uzate. Această inițiativă vine în contextul modificărilor la Legea 209/2016 privind deșeurile, care a intrat în vigoare începând cu data de 16 mai 2024.
12:20
„Unele rute suburbane de autobuz au suferit schimbări în orarul de circulație. Parcul Urban de Autobuze a luat această decizie în legătură cu scăderea fluxului de călători pe perioada verii,” informează Primăria Municipiului Chișinău
12:20
Conform informațiilor recepționate de la subdiviziunile IGSU, salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor în urma ploilor cu vânt puternic și grindină înregistrate în seara zilei de 17 iulie 2024 în nordul Republicii Moldova.
12:10
Preşedintele american Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19, însă liderul de la Casa Albă a declarat că se simte „bine” și că va continua să lucreze pe perioada izolării. Acest nou anunţ riscă să alimenteze îngrijorările legate de vârsta şi sănătatea sa, care au determinat deja apeluri pentru retragerea sa din cursa pentru Casa Albă, scrie Digi24.ro
11:50
Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită de lucru în sudul Republicii Moldova, împreună cu vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Șeful Executivului a discutat cu autoritățile publice și agricultorii locali despre starea culturilor de câmp și gradul de afectare a acestora, în contextul temperaturilor ridicate din ultima perioadă și lipsei de precipitații.
11:40
Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață la Postul vamal Leușeni precum și la domiciliile unor angajați ai Serviciului Vamal în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție.
11:20
Ieri, echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI detașată în Republica Elenă a intervenit în prima misiune la lichidarea unui incendiu de pădure în localitatea Epidaurus, Republica Elenă.
11:10
Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit în ședință plenară.
10:50
Președintele Maia Sandu se află, în aceste zile, în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, unde participă la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer.
Acum 6 ore
10:40
„Unele rute suburbane de autobuz au suferit schimbări în orarul de circulație. Parcul Urban de Autobuze a luat această decizie în legătură cu scăderea fluxului de călători pe perioada verii,” informează Primăria Municipiului Chișinău
10:20
În urma vântului și ploilor din seara zilei de ieri, drumarii din cadrul întreprinderilor rutiere S.A „Drumuri” au fost mobilizați prompt pentru a interveni la curățarea drumurilor naționale.
10:10
Conferință de presă susținută de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov, privind rezultatele preliminare din cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului, sesiunea 2024
09:50
Salariile cadrelor didactice vor fi majorate de la 1 ianuarie 2025. Asigurările sunt date de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Potrivit oficialului, Guvernul încă examinează veniturile bugetului de stat, iar în perioada octombrie-noiembrie va fi clar cu cât vor crește lefurile profesorilor, notează IPN.
09:40
Guvernul a aprobat Strategia națională de apărare pentru următorii zece ani, în care se spune că politica agresivă a Federației Ruse reprezintă principala amenințare, în timp ce NATO este pilonul central stabilizator, în asigurarea securității și stabilității în regiune.
09:20
Analiștii militari spun că misiunea este o declarație de forță a Armatei SUA, care a vrut să arate că tehnologia îi permite să lovească rapid orice țintă, oriunde în lume. Forțele Aeriene Americane au în prezent peste 80 de avioane de acest fel, însă au comandat aproape 180, în valoare de 5 miliarde de dolari.
09:10
Peisajele în culori aprinse, imortalizate pe pânză, pot fi admirate la o expoziție a pictorului leton Valdis Bušs, vernisată în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei. Expoziția, care marchează 100 de ani de la nașterea artistului, reprezintă un moment semnificativ pentru cooperarea culturală dintre Letonia și Moldova, a subliniat ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Edgars Bondars, la ceremonia de inaugurare, un eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova și Muzeul Orașului Jūrmala, transmite IPN.
08:50
Parlamentul urmează să ratifice articole suplimentare din Carta socială europeană revizuită pentru a consolida drepturile omului în domeniile social și economic. Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat, la ședința de astăzi, un proiect de lege în acest sens.
Acum 8 ore
08:40
Cea de-a patra reuniune a Comunităţii politice europene are loc la 18 iulie 2024, la Blenheim Palace, Oxfordshire, din Regatul Unit. Comunitatea politică europeană este o platformă nouă (2022) de coordonare politică, ce îşi propune să promoveze dialogul politic şi cooperarea, în vederea abordării chestiunilor de interes comun şi să consolideze securitatea, stabilitatea şi prosperitatea continentului european, potrivit Agerpres.
08:20
Temperaturile record din această vară – care afectează milioane de oameni din întreaga lume – ne afectează organismul, chiar și după apusul soarelui. Odihna de calitate este esențială pentru sănătatea mentală și fizică, dar când este cald, somnul nostru poate avea de suferit, potrivit unui articol din publicația Vox.
08:10
Albania și Bulgaria se confruntă cu incendii de pădure, în Serbia a secat un lac. Iar în Italia și Grecia s-au emis alerte de caniculă, temperaturile depășind 40 de grade Celsius.
07:50
Fără ajutor extern din partea altor formațiuni recent lansate sau care au probleme legate, Alexandru Stoianoglo și Irina Vlah nu au nicio șansă să facă o concurență electorală reală la alegerile prezidențiale din octombrie 2024, e de părere preşedinta ESGA Bucureşti, Angela Grămadă.
07:40
Vremea va rămâne caldă, iar pentru zonele centrale și sudice caniculară, se mențin condiții de instabilitate pe o mare parte a teritoriului, respectiv vor cădea averse slabe însoțite de descărcări electrice.
Acum 24 ore
23:10
Instagram a devansat din nou TikTok ca fiind cea mai descărcată aplicație din lume, confirma App Intelligence. Se estimează că aplicația a ajuns pe 61 de milioane de dispozitive la nivel mondial, scrie appfigures.com.
22:50
Comisia Electorală Centrală (CEC) precizează că în perioada electorală a alegerilor generale, pot fi difuzate doar mesajele de interes public. Acestea, potrivit legislației în vigoare, sunt aprobate de CEC.
22:30
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant al Alianţei Nord-Atlantice în Ucraina, relatează EFE şi DPA, transmite Agerpres.
22:10
După câteva săptămâni de incertitudine, Federația de Judo a Republicii Moldova a decis cine va merge la Jocurile Olimpice de la Paris. Petru Pelivan i-a cedat locul de participare lui Adil Osmanov, care va concura la Olimpiadă, alături de Mihail Latîșev și Denis Vieru.
21:50
A început recoltarea strugurilor de masă în Republica Moldova. Anul acesta, datorită temperaturilor generoase, atât culturile de seră, cât şi cele de pe podgorii, s-au copt mai devreme cu aproximativ 10 zile. Acum, preţul unui kilogram de struguri porneşte de la 40 de lei, iar săptămânile viitoare va scădea treptat.
21:30
O nouă promoţie de ofițeri a absolvit Academia Ştefan cel Mare din Chisinau și tinerii au misiunea de a respecta și apăra drepturile cetăţenilor Republicii Moldova. La ceremonia solemnă a participat şi ministrul Afacerilor Interne, iar cei 164 de ofiteri şi-au primit diplomele de absolvire.
21:10
Fostul guvernator al autonomiei găgăuze, Irina Vlah, anunţă că va candida independent pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.
20:50
Republica Moldova este în atenţia NATO iar liderii Aliației Nord-Atlantică au reconfirmat importanța strategică a regiunii Mării Negre in declarația finală a summitului de la Washington. Liderii lumii au solicitat Rusiei să își retragă trupele staționate din stânga Nistrului şi au salutat eforturile Chișinăului în avansarea pe calea integrării europene.
20:50
"Cu acel bagaj din trecut", deputatul PAS, Ina Coşeru, este sigură că jurnalista Natalia Morari, care se pregătește activ pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, nu are nicio șansă.
20:30
R. Moldova va crește treptat bugetul de apărare astfel încât, în 2030, va ajunge la 1% din Produsul Intern Brut. Guvernul a aprobat Strategia Națională 2024-2034 iar documentul a fost expertizat și aprobat de către specialiști în domeniul apărării din SUA și România. Experții de la Chișinău salută adoptarea Strategiei, însă susțin că 1% din PIB este prea puțin pentru dezvoltarea capacităților de apărare.
20:10
Temperaturile caniculare din ultima săptămână au distrus mai multe drumuri din Chişinău, iar şoferii nu pot circula în siguranţă. Pe unele porţiuni, plăcile de beton s-au ridicat în aer, formând o pantă, iar pe altele, asfaltul s-a topit. Ca să poată rezolva problemele apărute din cauza vremii toride, drumarii au început lucrul de dimineaţă.
19:50
În această seară, la ora 20, FC Petrocub va lupta pentru șansa de a-și continua parcursul în preliminariile din Liga Campionilor. Trupa lui Andrei Martin are de jucat returul cu deținătoarea titlului din Kazakhstan, după ce în prima manșa nu s-a înscris niciun gol.
19:40
România primește 260 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru trei proiecte de infrastructură, potrivit unui comunicat al europarlamentarului Adina Vălean, fost comisar european pentru transporturi, potrivit Agerpres.
19:30
Temperaturile caniculare cresc şi consumul de curent, însă acest lucru nu înseamnă că energia electrică se va scumpi. Asigurarea a fost făcută de către ministrul Energiei, Victor Parlicov.
19:00
Scene şocante în Brăila. Atenție, urmează informatii care vă pot afecta emoțional. O femeie de 41 de ani din Republica Moldova, medic stomatolog, a fost găsită fără suflare, de asistenta ei, in cabinetul medical.
18:50
Cetăţeanul georgian reţinut la începutul lunii iulie pe Aeroportul Chișinău este un terorist acuzat de autorităţile americane pentru incitare la ură și violență în masă. Acuzatii i-au fost înaintate oficial, pe patru capete de acuzare, de către un tribunal federal din Brooklyn, New York.
18:40
„Din cauza condițiilor meteo, astăzi, în raionul Glodeni au fost doborâți mai mulți copaci, deteriorate țevi de gaz și rupte fire electrice,” informează Poliția.
18:30
La Inspectoratul General pentru Migraţie a fost pornită o anchetă de serviciu, după ce un cetăţean turc a fost ucis în sectorul Râşcani din municipiul Chişinău. Sunt vizaţi mai mulţi angajaţi, inclusiv cei cu funcţii de conducere. Între timp, au fost propuse modificări la legea privind Azilul în Republica Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.