Strada Vladimir Korolenko, în proces de reabilitare capitală

Democracy.md, 21 iunie 2024 16:40

În municipiul Chișinău continuă lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere. În acest context, Primarul General, Ion Ceban, informează că, în prezent, în sectorul Centru al Capitalei sunt desfășurate lucrările de asfaltare integrală a str. Vladimir Korolenko. „Lucrările de reparație capitală sunt realizate pe toată porțiunea de drum cuprinsă între str. Nicolae Testemițanu și […] Articolul Strada Vladimir Korolenko, în proces de reabilitare capitală apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
18:10
O femeie de 39 de ani a fost transportată la spital după ce a căzut de la etajul 3 al unui bloc de locuit. Cazul s-a produs în seara zilei de joi, 18 iulie, pe str. Alecu Russo din sectorul Ciocana al capitalei. Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Natalia Stati, […] Articolul Chișinău: O femeie a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul 3 al unui bloc de locuit apare prima dată în DemocracyMD.
17:30
Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe jurnalistul american Evan Gershkovich de la Wall Street Journal (WSJ) la 16 ani de închisoare cu privire la ”spionaj”, o acuzaţie pe care jurnalistul, angajatorul şi Statele Unite o resping, într-un proces rapid, cu uşile închise, într-un sistem judiciar puternic politizat, relatează The Associated Press şi AFP, citate […] Articolul Jurnalistul american Evan Gershkovich, condamnat la 16 ani de închisoare în Rusia apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
16:40
O delegație militară rusă se află în Coreea de Nord pentru a lucra la implementarea acordurilor încheiate în timpul recentei vizite a președintelui Vladimir Putin la Phenian, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Reuters. Delegația, care este condusă de ministrul adjunct al Apărării rus, Alexei Krivoruchko, a sosit la Phenian pe […] Articolul Putin a trimis o delegație militară în Coreea de Nord apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Liderul politic moldovean Andrei Năstase a participat recent la Convenția Națională a Republicanilor din Milwaukee, unde Donald Trump a acceptat oficial nominalizarea ca și candidat pentru funcția de președinte al SUA. „Mă bucur că am fost prezent la acest important eveniment. Participarea mea aici, la Milwaukee, a fost o experiență frumoasă, am urmărit democrația adevărată […] Articolul Năstase: Participarea mea la Milwaukee a fost o lecție de democrație și bune practici americane apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
În primul semestru al anului, inspectorii fiscali au aplicat amenzi în valoare de peste 880 de mii de lei pentru desfășurarea ilegală a activității în regim de taxi. În total, în urma controalelor, au fost identificate 540 de cazuri de activitate neconformă. Serviciul Fiscal a efectuat, de asemenea, verificări la operatorii de taxi, calculând suplimentar […] Articolul Peste 880.000 de lei în amenzi aplicate taximetriștilor ilegali în prima jumătate a anului apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Aflată în vizită de lucru la Dublin, șefa statului a discutat cu președintele Irlandei, Michael D. Higgins, și cu premierul irlandez, Simon Harris, despre relațiile tot mai strânse între țările noastre, despre comunitatea moldovenilor care contribuie la economiile ambelor țări și despre pașii fermi pe care Moldova îi face spre calitatea de membru al Uniunii […] Articolul În Irlanda, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său, Michael D. Higgins, și cu Premierul Simon Harris apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Fostul premier al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a făcut declarații pe canalul său de Telegram, subliniind importanța dezvoltării naționale și a echilibrului în relațiile internaționale. „Dacă vom fi gospodari, patrioți, și vom dezvolta țara, vom trăi mai bine ca în Elveția”, a declarat Tarlev. El a criticat neglijarea dezvoltării statului, subliniind că poziția sa și […] Articolul Tarlev: Dezvoltarea țării ne poate aduce un standard de viață comparabil cu Elveția apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Partidul Social Democrat European (PSDE) – fostul PDM – și-a anunțat candidatul la alegerile prezidențiale. Este vorba despre fostul rector al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), Grigore Belostecinic. Economist de profesie, Belostecinic a fost rector al ASEM în perioada 2001 – 2022. În 2012, a fost ales vice-preşedinte al Partidului Liberal Democrat din […] Articolul Fostul rector al ASEM va candida la alegerile prezidențiale din partea PSDE apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Un atac cu drone a avut loc vineri dimineaţă în centrul Tel Avivului, la mică distanţă de sediul Ambasadei SUA, relatează Haaretz. O persoană a murit şi mai multe au fost rănite. Atacul a fost revendicat de rebelii Houthi. Armata israeliană a anunţat iniţial că verifică dacă o explozie în centrul Tel Avivului la primele […] Articolul Atac cu drone în centrul Tel Avivului apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă a 18 judecători. Potrivit Bizlaw.md, este vorba despre: Natalia Arapu – la Judecătoria Edineț;Eugen Bejenaru – la Judecătoria Bălți;Gheorghe Cucut – la Judecătoria Bălți;Cristina Daniliuc – la Judecătoria Cahul;Oxana Gîsca – la Judecătoria Cimișlia;Ariana Maximov – la Judecătoria […] Articolul 18 judecători au fost numiți în funcție prin decretul președintelui Republicii Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski,  l-a criticat pe prim-ministrul ungar, Viktor Orban, acuzându-l de trădarea liderilor europeni după recenta sa „misiune de pace” la Moscova. Președintele ucrainean a deschis summitul Comunității Politice Europene de la Palatul Blenheim, joi, cu un discurs emoționant în care a făcut referiri voalate, dar repetate, la recentele încercări ale lui Orban […] Articolul Zelenski îl acuză pe premierul ungar Viktor Orban că a trădat Europa apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, se introduce în legislația Republicii Moldova. Acest lucru este prevăzut în proiectul de modificare a Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie, care a fost votat de Parlament în prima lectură. Potrivit proiectului, femicidul va fi definit ca cea […] Articolul Votat în prima lectură: Noțiunea de femicid, introdusă în legislație apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
În perioada 17-18 iulie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat în Marea Britanie, unde a participat la summitul Comunității Politice Europene, a avut întrevederi cu mai mulți lideri europeni și a discutat cu cetățenii moldoveni stabiliți în Marea Britanie. În cadrul summitului, șefa statului a avut o discuție dedicată menținerii păcii și stabilității în […] Articolul Șefa statului și-a încheiat vizita de lucru în Marea Britanie cu ocazia summitului Comunității Politice Europene apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:10
Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele BCS a solicitat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului de astăzi audierea președintelui Comisiei Electorale Centrale Angelica Caraman în vederea explicării situației vizavi de desfășurarea campaniei pentru referendumului național. ”Codul electoral al RM prevede clar termenii de desfășurare a acestei campanii. Perioada electorală începe pe 20 august, după care se […] Articolul Vlad Bătrîncea solicită audierea președintelui CEC privind campania pentru referendumul național apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va acorda țării noastre un grant în valoare de 6 milioane de euro pentru asigurarea standardelor de eficiență energetică pentru locuințele sociale care urmează a fi construite sau renovate. Parlamentul a ratificat un ACORD care prevede acest lucru. Acordul de grant dintre țara noastră și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei […] Articolul Grant european de 6 milioane pentru construcția sau renovarea locuințelor sociale eficiente energetic apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Prevederile din legislația națională care vizează accesul egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii au fost armonizate cu legislația Uniunii Europene. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament. Documentul a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și transpune în legislația națională prevederile Directivei europene de aplicare a […] Articolul Proiectul de lege care prevede asigurarea accesului egal pentru femei și bărbați la bunuri și servicii, adoptat de Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Președinta Maia Sandu se află, în aceste zile, în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, unde participă la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer.  Miercuri seara, la Londra, șefa statului s-a întâlnit cu cetățenii moldoveni din Marea Britanie. „Am ascultat cu atenție și le-am vorbit despre cum […] Articolul Șefa statului a discutat cu moldovenii stabiliți în Marea Britanie apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Un tânăr de 20 de ani, membru al mișcării neo-naziste, a fost reținut miercuri la Colmar, Franța. Alsacianul este suspectat că plănuia acțiuni violente în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, care vor începe pe 26 iulie. Reținerea a fost efectuată de anchetatorii subdirecției antiteroriste SDAT, potrivit BFMTV, care citează o sursă apropiată anchetei. Tânărul […] Articolul Tânăr neo-nazist reținut în Franța pentru planuri violente la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Fostul premier Vasile Tarlev a făcut declarații pe canalul său de Telegram, exprimându-și nemulțumirea față de decizia actualei conduceri a țării de a vinde întreprinderile strategice. „Decizia de a vinde întreprinderile strategice este înșelătorie și fraudă. Reamintesc că acestea sunt întreprinderi strategice ale țării și nu pot fi vândute,” a scris Tarlev. El a enumerat […] Articolul Vasile Tarlev: Vânzarea întreprinderilor strategice este înșelătorie și fraudă! apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită de lucru în sudul țării, împreună cu vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Șeful Executivului a discutat cu autoritățile publice și agricultorii locali despre starea culturilor de câmp și gradul de afectare a acestora, în contextul temperaturilor ridicate din ultima perioadă și lipsei de precipitații. Reprezentanții […] Articolul Premierul Dorin Recean a discutat cu agricultorii din sudul țării despre starea culturilor de câmp apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 18 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 18 iulie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Ursula von der Leyen se confruntă joi cu un vot crucial pentru obținerea unui al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene, pe fondul criticilor legate de transparența contractelor pentru vaccinurile COVID-19. Tribunalul Uniunii Europene a decis recent că executivul european nu a oferit publicului un acces suficient de larg la aceste contracte. Liderii Partidului […] Articolul Vot crucial în Parlamentul European: Europarlamentarii votează azi dacă Ursula von der Leyen va conduce Comisia Europeană încă cinci ani apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Într-un briefing de presă, jurnalista Natalia Morari a declarat că va candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Morari a subliniat că decizia ei vine în urma unui proces îndelungat de reflecție asupra situației din țară. Morari, cunoscută pentru activitatea sa jurnalistică incisivă și pentru criticile aduse corupției și ineficienței guvernamentale, a afirmat că […] Articolul Natalia Morari va candida independent apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Statele Unite şi Arabia Saudită s-au angajat să colaboreze la cercetarea şi explorarea spaţială civilă, în încercarea de a consolida munca comună dintre aliaţi, au declarat marţi NASA şi Departamentul de Stat, într-un comunicat, transmite News.ro. Cele două state au semnat un acord-cadru de cooperare în domenii precum aeronautica, educaţia şi ştiinţa Pământului. Acordul a […] Articolul SUA şi Arabia Saudită au semnat un acord de colaborare pentru explorarea şi cercetarea spaţială apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
În nordul și centrul țării se așteaptă averse cu descărcări electrice, potrivit meteorologilor, iar la sud va fi cer noros. Maximele termice vor oscila între +30 și +38 de grade Celsius. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), vântul va sufla din nord-vest, iar umiditatea aerului va fi de 80%. În raioanele de nord, valorile termice […] Articolul METEO. Cum va fi vremea astăzi, 18 iulie apare prima dată în DemocracyMD.
09:30
Important pentru locuitorii din suburbiile Capitalei. Ion Ceban anunță schimbări în orarele de circulație pe unele rute de autobuz. „Parcul Urban de Autobuze a luat această decizie în legătură cu scăderea fluxului de călători pe perioada verii. Măsură va fi valabilă pe perioada estivală, iar din toamnă toate liniile municipale de autobuz vor reveni la […] Articolul Ion Ceban anunță schimbări în orarele de circulație pe unele rute suburbane de autobuz apare prima dată în DemocracyMD.
09:20
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins, în această dimineață, la postul vamal Leușeni, într-un dosar de corupție. Sunt vizați mai mulți angajați vamali care sunt bănuiți de pretindere și acceptare de remunerații ilicite. „Operațiunea a început la primele ore ale dimineții și se desfășoară la birourile de serviciu ale bănuiților, precum și la domicilii. Acțiunile […] Articolul Percheziții la postul vamal Leușeni. Mai mulți angajați, cercetați pentru corupție apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Guvernul Republicii Moldova a lansat „Programul național de stimulare a revenirilor și de facilitare a (re)integrării cetățenilor implicați în migrație pentru anii 2023-2027”, pentru a sprijini cetățenii care se întorc în țară. Programul facilitează accesul la servicii medicale, sociale și educaționale pentru persoanele revenite. Biroul relații cu diaspora a elaborat un Ghid de suport la […] Articolul Guvernul lansează programul de sprijin pentru cetățenii reveniți din diaspora apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Șefa statului efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda.  Președinta Maia Sandu va participa la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer. Comunitatea Politică Europeană reprezintă o platformă cheie de discuţii între țările europene despre pace și securitate pe […] Articolul Președinta Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru în Marea Britanie și Irlanda apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Andrei Năstase, lider politic, fost ministru al Afacerilor Interne și candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, participă la Convenția Republicană de la Milwaukee. Într-o postare pe Telegram, Năstase a oferit detalii despre prima zi de activitate la eveniment. „Am avut o primă zi de activitate foarte bună la Convenția Republicană, unde am discutat […] Articolul Andrei Năstase participă la Convenția Republicană de la Milwaukee apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova Europeană 2030. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică.  Astfel, vor fi […] Articolul Guvernul facilitează procesul de modernizare a drumurilor publice naționale apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor. Programul va putea fi accesat și de către persoanele care nu au statut de angajat în Republica Moldova, precum liber profesioniști, avocați, executori judecătorești, mediatori, taximetriști, […] Articolul Prima Casă Plus: Guvernul extinde accesibilitatea programului și oferă condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Meteorologii au emis un cod galben de ploi cu descărcări electrice și grindină. Avertismentul este valabil astăzi, în intervalul orelor 13:30 – 24:00. „În intervalul menționat se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cugrindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 […] Articolul Cod GALBEN de ploi cu descărcări electrice și grindină.Anunțul meteorologilor apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Primăria Chișinău invită locuitorii și oaspeții Capitalei la cea de-a IV-a ediție a Festivalului „Te Salut, Chișinău!” pentru a celebra cei 588 de ani de prima atestare a orașului. Despre acest lucru a scris Primarul General, Ion Ceban, pe rețelele sociale. Potrivit edilului, „Te Salut, Chișinău!” a pregătit un nou program plin de surprize pentru […] Articolul Chișinău sărbătorește 588 de ani cu Festivalul „Te Salut, Chișinău!” apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Într-o postare recentă pe canalul său de Telegram, Irina Vlah a făcut o declarație, anunțând că va participa la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent. „Prieteni, a venit timpul pentru decizii importante. Voi participa la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent,” a scris ea. Vlah, care are peste 20 de ani de experiență […] Articolul Decizia Irinei Vlah: Candidatura independentă la alegerile prezidențiale apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Fostul premier Vasile Tarlev a postat pe canalul său de Telegram o opinie privind atitudinea cetățenilor Republicii Moldova față de neutralitate. Potrivit lui Tarlev, majoritatea covârșitoare a moldovenilor preferă ca țara să rămână neutră, considerând această poziție esențială pentru menținerea păcii și dezvoltarea economică. “În toți acești ani, Maia Sandu și echipa ei încearcă să […] Articolul Vasile Tarlev: “De ce cetățenii Moldovei aleg neutralitatea?” apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
 Guvernul sporește accesul tuturor copiilor la studii de calitate. Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe […] Articolul Elevii care vor fi transferați din școlile cu mai puțin de 50 de elevi vor primi alocații lunare de 1000 de lei apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Rusia și-a retras și ultima navă de război pe care o mai avea în Crimeea, potrivit unui oficial ucrainean citat de Business Insider, în timp ce forțele navale ucrainene au transmis marți pe Telegram că nu mai era niciun vas militar rusesc în Marea Neagră. „Ultima navă de patrulare a flotei rusești de la Marea […] Articolul Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Briefing de presă susținut de fondatoarea „Platformei Moldova”, Irina Vlah, cu tema „Adresare către cetățenii Republicii Moldova”. Articolul LIVE// Briefing de presă susținut de fondatoarea „Platformei Moldova”, Irina Vlah, cu tema „Adresare către cetățenii Republicii Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, la ședința de astăzi, 17 iulie, cererea de demisie a lui Eugeniu Harabara din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Funcția va rămâne vacantă din data de 5 august. „Îi mulțumesc lui Eugeniu Harabara, care a fost responsabil de procesul de integrare europeană în […] Articolul Ministerul Infrastructurii rămâne fără secretar general adjunct apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la orele amiezii în această săptămână în contextul valului de caniculă care s-a abătut din nou peste ţară, informează Reuters. Constructorii, livratorii de mâncare, curierii şi constructorii din domeniul naval se numără printre cei care trebuie să facă o pauză […] Articolul Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 17 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 17 iulie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
16 iulie 2024
20:10
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța susținerii și dezvoltării sectorului real al economiei naționale pentru prosperitatea țării. „O prioritate pentru noi este susținerea și dezvoltarea sectorului real al economiei naționale. Ca să trăim bine, 60 la sută din marfă trebuie dusă la export în ambele piețe […] Articolul Tarlev promite: Vom produce mărfuri autohtone și le vom exporta atât la Est, cât și la Vest apare prima dată în DemocracyMD.
20:10
Cadavrul unui cetățean al Ucrainei, care încerca să fugă de război și să ajungă clandestin în R. Moldova, a fost găsit de către grănicerii ucraineni în apele râului Nistru. Victima s-a dovedit a fi un bărbat de 43 de ani, originar din Moghiliv-Podilsk, Ucraina. Un localnic i-a informat pe grăniceri despre faptul că un bărbat […] Articolul Tragedie pe râul Nistru: Un ucrainean a decedat încercând să fugă de război apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Președintele Finlandei, Alexander Stubb, a semnat o lege care acordă polițiștilor de frontieră dreptul de a bloca solicitanții de azil care trec frontiera dinspre Rusia, după ce țara a fost nevoită să își închidă granița din cauza afluxului de migranți. După cum scrie presa ucraineană, acest lucru este afirmat într-o declarație a lui Stubb, care a […] Articolul Președintele Finlandei a semnat legea privind blocarea migranților ruși apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
La 17 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în două localități din R. Moldova. Este vorba despre comuna Boșcana, raionul Criuleni, și satul Arionești, raionul Dondușeni. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CEC din 16 iulie. Noile alegeri din satul Boșcana, raionul Criuleni, au loc în urma decăderii primarului […] Articolul Alegeri locale noi pentru funcția de primar în patru localități din R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Roberta Metsola a fost realeasă marţi cu o majoritate foarte largă pentru un nou mandat de preşedinte al Parlamentului European. Ea a primit 562 de voturi în favoarea realegerii sale pentru un al doilea mandat de doi ani şi jumătate, din cele 623 de voturi exprimate, potrivit Reuters.  Metsola, eurodeputat maltez care în 2022 a […] Articolul Roberta Metsola a fost realeasă preşedinta Parlamentului European apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Președintele în exercițiu al Rwandei, Paul Kagame, a câștigat alegerile pentru funcția de șef al statului cu un procent de 99,15% din voturi, conform rezultatelor preliminare care includ 79% din buletinele de vot numărate. Aceasta îi asigură lui Kagame un nou mandat în fruntea țării. Concurenții săi, liderul Partidului Verde, Frank Habineza, și candidatul independent, […] Articolul Alegeri în Rwanda: Paul Kagame obține 99,15% din voturi apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Fostul director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, cere Guvernului să declare stare de urgență în agricultură în contextul secetei, care lovește R. Moldova al treilea an consecutiv. Fostul deputat susține că acest lucru ar permite stabilizarea situației fermierilor mici și mijlocii și „salvarea lor de faliment”. „E nevoie ca Ministerul Agriculturii să renunțe […] Articolul Alexandru Slusari cere declararea stării de urgență în agricultură pe fondul secetei prelungite apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 17 iulie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 25,24 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 21,77 le. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu trei […] Articolul Carburanții continuă să se ieftinească: Noile prețuri apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.