SUA interzic programele antivirus ruseşti Kaspersky tuturor cetăţenilor americani

TVR Moldova, 21 iunie 2024 11:50

Washingtonul a anunţat joi interzicerea programelor antivirus ruseşti Kaspersky în SUA, precum şi pentru cetăţenii americani peste tot în lume, reproşând acestui gigant din domeniul securităţii cibernetice apropierea sa de Moscova, informează AFP şi Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Ieri
08:20
Fostul președinte american Donald Trump a fost coborât de urgență de pe scenă după ce au izbucnit focuri de armă la un miting politic din Pennsylvania, într-o aparentă tentativă de asasinat, relatează BBC. Atacatorul de sex masculin a fost împușcat, iar alte două persoane au fost grav rănite.
13 iulie 2024
22:40
Mai multe evenimente tragice şi incidente au şocat, în ultima perioadă, societatea. Cel mai recent caz este omorul, în stil mafiot, al unui cetățean străin, care se afla la o terasă, în Chişinău. Criminalul, un individ mascat, a tras şapte focuri de armă, din mers, în timp ce se deplasa pe o bicicleta electrică. Nu pot fi trecute cu vederea escrocheriile cu "ruda implicată în accident", unde victime devin de obicei peroane vârstnice, care rămân fără banii adunaţi de o viaţă. Şi nenorocirile de pe drumurile naţionale continuă să facă victime, iar cauzele rămân aceleaşi: viteza excesivă şi consumul de alcool la volan. Toate aceste subiecte le vom discuta într-un interviu cu şeful Poliţiei Naţionale, Viorel Cernăuţeanu.
22:10
Mai mulți liceeni din Republica Moldova au participat la o inedită competitie de robotică pentru a-și demonstra abilitățile în inginerie, inovație și spirit competitiv. Echipele câștigătoare au fost premiate cu trofee și seturi moderne de instrumente care le vor permite să construiască roboți perfomanți.
21:40
Republica Moldova va deveni capitala europeană a turismului vitivinicol și va găzdui, in octombrie, Adunarea Generală ITER VITIS – Les Chemins de la vigne". Vor fi prezenti producători locali şi din 24 de state europene.
21:10
Aproape 300 de participanți şi-au dat întâlnire astăzi la un forum organizat la Chișinău pentru a arăta rolul femeilor în societate. Importanța egalității de gen într-o societate este indubitabilă iar antreprenoarele, liderele politice sau civice s-au reunit la forum pentru a promova respectarea drepturilor.
20:40
O gaură de câțiva metri în diametru a apărut pe strada Petru Rareş din centrul Chişinăului. A fost distrusă mai bine de jumătate din lățimea unei benzi de circulație iar locatarii din zonă au rămas fără apă la robinet. Autoritățile au anunțat că a avut loc o avarie la o ţeavă de apă.
20:10
Consiliul Superior al Magistraturii răspunde Procuraturii Generale în cazul așa-ziselor multiple peregrinări in dosarul de azil al cetățeanului turc asasinat in urmă cu câteva zile la Chişinău.
19:40
O echipă de salvatori din Republica Moldova pleacă în Grecia. Ei urmează să ajute la stingerea incendiilor forestiere, în regiunea Nea Makri.
19:10
Republica Moldova este sub cod roşu de caniculă până miercuri. Trebuie să facem față la temperaturi de peste 40 de grade, la umbră. O astfel de vreme provoacă probleme mari de sănatate și trebuie să luăm în serios sfaturile medicilor.
18:40
Încă o tragedie la scăldat. Un bărbat de 75 de ani, aflat sub influența alcoolului, și-a pierdut viața in apele fluviului Nistru.
18:10
E vară, aşa că menţinem un echilibru în alimentaţie şi ... pe cântar. Urmează o reţetă de salată, care conţine şi fructe. Ca de fiecare dată, Betty spune că ne va încânta papilele gustative. Să vedem despre ce este vorba.
17:40
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu omologul său belgian, Pierre Wunsch. Oficilaii au discutat aspecte de colaborare în cadrul Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, condusă de Belgia și Regatul Țărilor de Jos, care s-a reunit pe 11 iulie 2024 la Chișinău.
17:10
V-ați întrebat vreodată de unde provine denumirea localității unde v-ați născut? Dacă nu, să vă infromați bine. Pentru că, n-aveți de unde să știți când ar putea să vă oprească pe drum colegul nostru Alexandru Leahu și să vă întrebe, așa, din curiozitate. Întotdeauna e interesant să aflăm legenda unei localități, de unde provine denumirea ei, dar și ce e frumos acolo. De data aceasta, Alexandru a ajuns la Batâr, raionul Cimișlia.
16:40
Președinta Maia Sandu a participat astăzi la Forumul Femeilor din Moldova, unde a vorbit despre rolul femeilor de a transforma lucrurile în societatea noastră.
16:10
Iulia Costin, președinta Platformei Naționale a Femeilor din Moldova ne-a spus care sunt principalele diferențe între modul de viață a femeii acum 10-20 de ani în urmă, și acum? Ce s-a schimbat în prim plan.
15:40
Parlamentul găzduiește o expoziție de desene și eseuri ale unor elevi din Republica Moldova, menită să promoveze educația incluzivă, să combată discriminarea și să încurajeze persoanele dezavantajate.
15:10
Canicula a pus stăpânire pe mare parte din Europa. În medie, sunt temperaturi cu 8 până la 10 grade mai mari decât în mod normal. În Bulgaria, unde în multe zone nu a mai plouat de mult, sunt patru focare de incendii de vegetație.
14:40
Maria Romanciuc, organizatoarea evenimentului ne-a spus cine poate participa, care sunt condițiile și ce surprize îi așteaptă pe vizitatori.
14:10
Banca Națională a Moldovei (BNM) și cea a Bulgariei își propun să semneze un Memorandum de înțelegere care va facilita schimbul de informații în vederea alinierii cadrului normativ bancar la standardele europene. Subiectul a fost abordat la întrevederea ce a avut loc la Chișinău între guvernatoarea Anca Dragu și omologul său bulgar Dimitar Radev.
13:40
Mai bine de jumătate din alimentele de la Jocurile Olimpice vor fi fără carne, spun oficialii de la Paris. Burgeri vegetali, salată de quinoa și falafel sunt câteva din preparatele care vor fi oferite sportivilor şi fanilor care participă la competiţiile sportive.
13:10
Tot mai mulți aleg, în ultimul timp, să facă pilates - pentru o mai bună sănătate și o stare de bine. Colega noastră Betty Turculeț a fost la o primă ședință de pilates. Să vedem cum s-a descurcat.
12:40
Cea de-a VI-a ediție a expoziției specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor” a fost ieri locul de întâlnire pentru sute de producători de fructe, exportatori și specialiști ai domeniului. Expoziția a fost organizată de Asociația „Moldova Fruct” cu suportul proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova și a Agenției de Investiții.
12:10
38-39 de grade Celsius la umbră. Sunt temperaturi frecvente în aceste zile. Acolo unde soarele bate direct, totul se poate încinge și cu aproape zece grade în plus. În aceste condiții, inclusiv aerul din interiorul clădirilor devine irespirabil, iar singurul mod prin care putem face față acestui val de caniculă este să folosim aerul condiționat.
11:40
Portalul de știri RealMedia are deosebita plăcere de a anunța organizarea unui eveniment special dedicat sportivilor care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris.
11:10
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu omologul său din Ucraina, Andriy Pyshnyy, aflat la Chișinău pentru a participa la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale.
10:40
Flacăra olimpică, al cărei periplu prin Franţa a început în luna mai la Marsilia, după o ceremonie fastuoasă la sosirea sa din Grecia, este aşteptată duminică la Paris, chiar de Ziua Naţională a ţării gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din acest an (26 iulie-11 august).
10:20
Bună, sunt Dan Olaru și practic tir cu arcu. Voi participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Urmăriți-mo la TVR MOLDOVA.
10:10
Miniştrii Apărării rus şi american au evocat vineri „reducerea riscului unei escaladări” în cursul unei convorbiri telefonice, a anunţat Moscova, la două zile după anunţul făcut de Washington privind desfăşurarea punctuală de rachete cu rază lungă de acţiune în Germania, relatează AFP şi Reuters.
09:40
„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitate de a proteja această democrație. Noi înțelegm foarte clar că anumite slăbiciuni ale democrației sunt utilizate la maximum de serviciile secrete rusești, ” a declarat editorialistul Alecu Reniţă, deputat în Parlamentul 90 în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
09:10
Vremea caniculară nu se va modifica întreaga perioadă. Ploile vor ocoli teritoriul țării, iar vântul va fi mai mult slab.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:10
Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.
22:50
Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.
22:30
Din cele 37 de persoane care au depus dosarele la concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, lansat de Ministerul Energiei, 33 au fost admise la interviu. Astfel, în perioada 16-17 iulie la sediul Ministerului Energiei se vor desfășura interviurile pentru candidații admiși.
22:10
Serviciul Fiscal de Stat informează că, până în prezent, în cadrul Sistemului Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor” au fost înregistrate 43 787 echipamente de casă și de control de către 22 483 agenți economici.
21:50
Comisia parlamentară securitate națională și ordine publică a Parlamentului va desfășura, luni, audieri pe cazul omorului cetățeanului turc la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei. La ședință au fost invitați reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, ai Procuraturii Generale, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informații și Securitate. Audierile sunt programate pentru ora 09:00. Și prim-ministrul Dorin Recean a convocat azi la Guvern o ședință ca urmare a cazului, transmite IPN.
21:30
„În această perioadă pre-electorală eu cred că este nevoie de mai multă comunicare între aceste forțe politice pro-europene, dar o comunicare sinceră în care tu vii la o masă de discuții, abordezi niște probleme de interes național și încerci să te distanțezi de interesul tău politic îngust, vorbind despre interesul politic național,” a declarat fostul prim-vicepreşedinte al Parlamentului, Valeriu Ghileţchi în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
21:10
Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki merg la Jocurile Olimpice pentru a-și bate propriile recorduri. Cei doi sportivi vor fi printre primii reprezentanți ai Republicii Moldova care vor demonstra de ce sunt în stare la Olimpiada de la Paris.
20:50
Investitorii străini sunt invitaţi să dezvolte energia verde din Republica Moldova. Ministerul Energiei a lansat astăzi primele licitaţii pentru capacităţi mari de energie regenerabilă. Acest lucru va permite construcția DE parcuri eoliene și fotovoltaice şi reducerea dependenței de importul de energie.
20:30
Desertul specific nordului Republicii Moldova, baba neagră, ar putea fi inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO. Prăjitura a fost propusă pentru a fi înregistrată în lista reprezentativă de către Delegația Permanentă a Republicii Moldova pe lângă UNESCO. Baba neagră este nelipsită de pe mesele de sărbătoare, iar gospodinele respectă reţeta cu stricteţe.
20:10
O expoziţie internaţională de tehnică şi inovaţii pentru pomicultură a fost organizată în raionul Criuleni, satul Coşerniţa. Sunt prezenti producători de echipamente, fermieri și exportatori din Republica Moldova si Uniunea Europeană.
19:50
Agentia americană pentru Dezvoltare - USAID oferă un nou program de granturi pentru producătorii de vinuri din Republica Moldova. Cel puțin 15 companii vitivinicole pot beneficia de sprijin financiar nerambursabil de până la 800 de mii de lei pentru a crește exportul. Dosarele se depun până pe 5 august.
19:30
A eşuat prima încercare a statului de a vinde două maşini ce au aparţinut fugarului condamnat Ilan Şor. Şi asta pentru că niciun doritor nu s-a înscris la licitaţie. Executorul judecătoresc crede că potenţialii cumpărători nu vor să se asocieze cu imaginea lui Şor. Următoarea licitaţie ar putea avea loc la începutul lunii august.
19:10
Alegătorii care vor lua bani, băuturi sau produse alimentare pentru a vota în favoarea sau în defavoarea unui anumit candidat electoral vor fi amendaţi drastic. Parlamentarii de la Chişinău au votat un proiect de lege care prevede sancţiuni de peste 37 de mii de lei pentru corupere electorală. Astfel, aleşii poporului îşi propun să combată acest gen de acţiuni tot mai des întâlnite în preajma alegerilor.
18:50
Poliţia din Marea Britanie ar încerca să afle dacă omorul comis cu deosebită cruzime miercuri, în sectorul Rîşcani al Chişinăului, are legătură cu un atac armat din nord-estul Londrei, din mai 2024.
18:30
Republica Moldova este sub cod roşu de caniculă, cea mai periculoasă avertizare meteorologică şi prima din acest an. Temperaturile de plus 40 de grade la umbra au fost greu de suportat. La spitalele au ajuns mulți pacienti in special cu insolatii și hipertensiune.
18:10
Rustam Alimov, antrenor, dar și președintele Clubului Sportiv „Garuda” ne-a povestit cum s-a desfășurat evenimentul și cât de mult au reușit sportivii noștri să-și demonstreze abilitățile.
17:50
Tronsonul ieșean al Autostrăzii Unirii va costa 5 miliarde de euro. Proiectul arterei care va trece prin județ are în vedere construirea unui număr de 100 de poduri și 14 tunele
17:40
În continuare, ajungem în satul Opaci, din raionul Căușeni, în atelierul meșterului popular Ion Dubălari, care creează obiecte inedite din lemn. Meșterul face piese de mobilier, butoaie, vase din lemn, iar de la o vreme îi place să meșterească harpe - un instrument muzical, rar întâlnit pe la noi.
17:30
Sprijinul pe care Alianța Nord-Atlantică a decis să îl acorde Ucrainei la summitul istoric de la Washington reprezintă o garanție suplimentară că Ucraina și Republica Moldova își pot îndeplini calea europeană, a declarat joi secretarul general adjunct al organizației, Mircea Geoană, într-un interviu acordat la Washington pentru CaleaEuropeană.ro.
17:20
În cadrul campaniei informative ”#E bine să știm!”, Serviciul Vamal prezintă regulile și condițiile de a introduce în Rep. Moldova bunuri prin intermediul trimiterilor poștale.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.