Cale liberă pentru începerea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova și Ucrainei. Parlamentul Olandei a votat joi pentru deschiderea negocierilor

TVR Moldova, 21 iunie 2024 09:10

Parlamentul olandez a votat joi pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a Moldovei și Ucrainei, eliminând ultimul obstacol formal pentru ca UE să deschidă în mod oficial discuțiile de aderare cu ambele țări săptămâna viitoare. Deși încă înainte de aceasta noul guvern olandez, condus de prim-ministrul Dick Schoof, a făcut publică decizia că va sprijini parcursul de aderare al ambelor țări, poziția necesita aprobarea oficială a Parlamentului, transmite IPN cu referire la Euractiv.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 15 minute
18:10
În ședința de azi, Consiliul Audiovizualului a sancționat, cu 20 000 de lei și 5 avertizări publice, cinci distribuitori de servicii media pentru nerespectarea ofertelor de servicii media, a proporției de posturi TV în limba română, celor libere la retransmisiune sau a prevederilor ce țin de lista „must carry”.
Acum o oră
17:50
Shoko Miyata, vedeta echipei de gimnastică artistică a Japoniei, a fost exclusă din lotul pentru Jocurile Olimpice de la Paris. În vârstă de 19 ani, Shoko a încălcat codul de conduită: a consumat alcool și a fumat.
17:50
Un tribunal rus l-a condamnat vineri pe jurnalistul american Evan Gershkovich la 16 ani de închisoare pentru spionaj, la finalul unui proces rapid desfăşurat cu uşile închise, transmite AFP, scrie Agerpres.ro
17:40
O companie din România, care activează în domeniul colectării și neutralizării deșeurilor medicale și chimice, își extinde activitatea în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat astăzi vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, transmite MOLDPRES.
17:40
Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe parteneriatul bilateral consecvent la toate nivelurile și agenda de colaborare vastă cu SUA.
17:30
La data de 19 iulie 2024 polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară, două în județul Galați și patru pe teritoriul Moldovei, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal.
Acum 2 ore
17:20
Urmează o rețetă ce are la bază o legumă care poate fi gătită în diferite forme. Iar una din reţetele cele mai apreciate se numeşte - ironic - „limba soacrei”. Cu siguranţă, v-ați dat seama că vorbim despre vânătă. Colega noastră Betty Turculeț a pregătit o salată de vinete coapte, cu usturoi, ceapă și verdeață proaspătă. Cu siguranță, ați gustat măcar o dată această bunătate. Să vedem rețeta!...
17:10
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că de la începutul săptămânii, 97 persoane cu urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu au solicitat intervenția ambulanței.
16:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată în ultima perioadă o tendință de descreștere a cotațiilor Platts la produsele petroliere pe bursele internaționale.
16:40
Tabăra de scriere creativă „Leonard Tuchilatu” organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în calitate de partener tradițional, în colaborare cu Atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviţă”, Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” din Chișină și Revista ” Timpul din România” are loc, anul acesta, în perioada 24 – 31 iulie 2024, la Vadul lui Vodă . La eveniment vor participa 11 scriitori din Republica Moldova și România, cursurile fiind moderate de Șerban Axinte (România) Dumitru Crudu (R. Moldova) și Nicolae Corlat (România).
Acum 4 ore
16:20
Sezonul acesta a fost unul plin de interacțiune și culoare pentru colegul nostru Anatol Fornea, caricaturist și realizator al emisiunii „Dialoguri Colorate". A avut invitați pe măsură, dar și a aflat lucruri curioase despre unii oameni de creație. Invitatul ediției de mâine este un scriitor care impresionează atât prin felul în care arată, dar și prin cărțile pe care le-a scris. Să vedem despre cine este vorba.
16:10
Aflată în vizită de lucru la Dublin, șefa statului a discutat cu președintele Irlandei, Michael D. Higgins, și cu premierul irlandez, Simon Harris, despre relațiile tot mai strânse între țările noastre, despre comunitatea moldovenilor care contribuie la economiile ambelor țări și despre pașii fermi pe care Moldova îi face spre calitatea de membru al Uniunii Europene.
15:50
Marin Ganciu, un nume de referință în muzica populară românească, este în egală măsură un cântăreț de excepție și un instrumentist virtuoz. Admiratorii îl recunosc de la primele acorduri, fiind cuceriți de vocea sa inconfundabilă și de măiestria cu care mânuiește cobza, instrument ce a devenit un simbol al stilului său. Artistul Marin Ganciu este invitatul noului episod „Istorii cu tâlc”. Urmăriţi o discuţie despre părinți, pedagogi, de ce a renunțat la televizor, internet și cum reușește să-i facă pe copiii din Ansamblul „Crăițele” să îndrăgească folclorul - duminică, 21 iulie, ora 22.00, la TVR MOLDOVA. Să vedem câteva secvențe.
15:40
Creditul este un instrument util de finanțare atunci când nu dispuneți de suficienți bani, ca să achiziționați bunul sau serviciul de care aveți nevoie sau pe care vi-l doriți. Fie că e vorba de publicitate, fie că descoperiți alte și alte produse, care vă pot face viața mai bună, sunteți provocați aproape la fiecare pas să procurați ceva nou. Opțiunea de a lua un credit devine tot mai tentantă, mai ales, când este însoțită de mesaje precum: ,,Credit doar cu buletinul”, ,,Aprobarea creditului în doar 2 minute” sau ,,Obține rapid un credit online”. Aceasta vă determină și mai mult să nu amânați decizia pentru o nouă achiziție în credit. Cu toate acestea, ar fi bine să nu vă grăbiți cu decizia și să acordați timp suficient, ca să analizați în detaliu ce implică luarea unui credit pentru dumneavoastră.
15:20
Polițiștii de frontieră au identificat în ultimele zile mai multe permise de conducere cu semne rezonabile de falsificare, în cadrul controalelor efectuate la punctele de trecere a frontierei Sculeni și Leușeni.
15:10
Ședința Comisiei Electorale Centrale din 19 iulie 2024
15:00
Trei curse ale companiilor Wizz Air și Aeroitalia au fost anulate vineri pe aeroportul Otopeni, din cauza penei informatice a sistemului Microsoft, scrie G4Media.ro
14:50
Campionatul European de Fotbal s-a încheiat, urmează un alt mare eveniment sportiv al anului - Jocurile Olimpice de la Paris. În ultima perioadă, sportivii noștri calificați la Olimpiadă au avut un program foarte solicitant. Colegul nostru Alexandru Leahu a ieșit la un antrenament cu arcașul Dan Olaru. Astăzi, o parte din sportivii noștri deja pleacă la Paris, pentru că vinerea viitoare, pe 26 iulie, vor începe Jocurile Olimpice. Le dorim campionilor noștri mult succes și să aducă acasă cât mai multe medalii!...
14:40
Începem dimineaţa cu un moment frumos, pentru că astăzi, în echipa „TeleMATINAL” este o zi specială. Pentru că-l avem alături şi ne oferă zilnic atâtea emoţii frumoase, noi îi spunem un sincer şi călduros „La mulţi ani!” colegului nostru talentat, Anatol Fornea. Şi pe bună dreptate, este o zi de sărbătoare nu doar pentru tine, Anatol, ci și pentru noi toţi cei care avem bucuria de a te cunoaște. Dar aşa cum lucrurile şi oamenii frumoşi nu pot fi lăsaţi în umbră, ne propunem să-l cunoaşteţi mai bine şi voi pe dragul nostru coleg, Anatol… şi să-i lăsaţi un mesaj de felicitare, pentru a-i face ziua şi mai frumoasă!
Acum 6 ore
14:20
În anul 2025, examenele de absolvire a gimnaziului se vor desfășura în centre raionale de examene după modelul celor de bacalaureat. Lucrările scrise de elevi vor fi evaluate în mod centralizat și nu la nivel de raion, așa cum se practica anterior. Măsura face parte dintr-o serie de acțiuni propuse de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) după analiza rezultatelor examenelor de absolvire a gimnaziului din sesiunea curentă.
14:10
Astăzi, 19 iulie, se împlinesc 105 ani de la nașterea artistului plastic și portretistul Glebus Sainciuc .Cu acest prilej, am făcut legătura cu fiul său, artistul Lică Sainciuc.
14:10
Mai multe personalități din România și Republica Moldova au fost premiate, recent, la Bucureşti, în cadrul Galei „Valori contemporane” 2024. Printre cei nominalizaţi au fost persoane care au adus, în ultimii 20 de ani, contribuții importante culturii, educației, sportului, spiritualității, carității și, în general, României în lume.
13:50
Pompierii IGSU au intervenit la lichidarea flăcărilor care au cuprins un transformator în clădirea “Arena Chișinău”, strada Calea Orheiului 130, din municipiul Chișinău.
13:40
Fostul rector al Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic, este candidatul Partidului Social Democrat European la alegerile prezidențiale.
13:20
Dragoș Musteață, organizatorul „Gladiator Challenge Moldova”, ne-a spus care sunt criteriile de selecție și ce surprize pregătesc pentru ediția din octombrie.
13:10
Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene vor trebui să prezinte fiecare câte doi candidaţi - o femeie şi un bărbat - pentru posturile de comisari europeni, a anunţat Ursula von der Leyen, proaspăt realeasă joi de Parlamentul European la conducerea executivului UE, informează APA.
12:50
Alex Buretz este designer grafic, ilustrator, caricaturist și activist civic. Prin intermediul caricaturii, acesta își propune să atragă atenția asupra viciilor și problemelor din societate, și să contribuie la schimbarea de atitudine.
12:40
Recrutare sau închisoare. Modelul suedez de chemare în armata a tinerilor ar putea fi extins în Europa. Adolescenții suedezi riscă închisoarea dacă refuză să fie testați pentru o eventala recrutare în Armata. În prezent, Germania, Țările de Jos sau Marea Britanie studiază modelul suedez, notează Politico. Marinela Mititelu are detalii.
Acum 8 ore
12:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a unei tinere din Anenii Noi, pentru înlesnirea practicării prostituției în Belgia, în 2021, de către două fete din Moldova.
12:00
Microsoft semnalează vineri o pană de serviciu majoră a serviciilor Microsoft 365, care afectează întreprinderi şi utilizatori din întreaga lume, transmite News.ro.
11:50
Microsoft semnalează vineri o pană de serviciu majoră a serviciilor Microsoft 365, care afectează întreprinderi şi utilizatori din întreaga lume, transmite News.ro.
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 19 iulie 2024. Subiectul „Admiterea 2024 în Universitățile din Republica Moldova”
11:20
Apa îmbuteliată din România este printre cele mai scumpe din Europa, astfel că plătim mai mult decât în Grecia, Spania sau Italia.
11:10
Asociația Forța Fermierilor a expediat o scrisoare către instituțiile Statului prin care face apel către toate instituțiile statului să faciliteze instituirea în mod urgent a Comisiei Naționale de Situații Excepționale și să fie declarată cât mai curând posibil Stare de Urgenta în Agricultură la nivel de țară.
10:50
Asociaţi ai candidatului republican la preşedinţia SUA Donald Trump şi ai preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski au discutat despre organizarea unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, au indicat două surse informate citate vineri de Reuters. Ar fi prima dintre cei doi de la plecarea lui Trump de la Casa Albă, în 2021.
10:40
Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, care a anunțat că va candida „independent” la alegerile prezidențiale din această toamnă, ar fi bătut palma cu membrii grupării criminale „ȘOR”. Mai exact, miercuri, 17 iulie, Vlah s-a întâlnit în mun. Soroca cu mai mulți reprezentanți ai grupării criminale din raioanele de Nord pentru a coordona acțiunile în cadrul campaniei electorale. Imaginile de la întâlnire au fost publicate pe canalul de Telegram „Scînteia Adevărului”.
Acum 12 ore
10:20
Ştirea care a şocat întreaga opinie publică mondială este atacul asupra fostului preşedinte al SUA, Donald Trump. În contextul intern, un sondaj de opinie, realizat la comanda IRI, o dă pe şefa statului, Maia Sandu drept cel mai de încredere politician şi pe primul loc la alegerile prezidenţiale. De altfel, în aceste zile, Maia Sandu participă la Summitul Comunităţii Politice Europene, care are loc în Marea Britanie. Un alt subiect, care a fost mediatizat, este şi Strategia naţională de apărare, aprobată de Guvern.
10:10
Serviciul Fiscal de Stat informează că, aplică acțiuni de conformare benevolă/forțată continue față de operatorii de transport în regim de taxi, în vederea combaterii activității ilicite, cât și promovarea utilizării echipamentelor de casă și control în cazul decontărilor mijloacelor bănești în numerar și eliberarea bonului de casă (bon fiscal).
09:50
Rusia și-a pierdut majoritatea clienților din Europa pentru vânzarea gazelor și caută cu disperare cumpărători pe piețe alternative. Astfel, Moscova este forțată să accepte condiții umilitoare pentru a-și vinde ”combustibilul albastru”, scrie ziare.com.
09:40
La sfârșitul aceste săptămâni, dolarul american se ieftinește cu un ban și are o cotație oficială de 17 lei și 70 de bani, transmite MOLDPRES.
09:20
Ursula von der Leyen, realeasă joi la conducerea Comisiei Europene (CE), nu este singura femeie în sferele înalte ale Uniunii Europene (UE), al cărei corp conducător s-a feminizat, iar după un prim tur de orizont patru femei şi un bărbat se află sau urmează să se afle în curând în posturi-cheie în Europa Celor 27, arată o analiză AFP, citată de News.ro.
09:10
Curtea Constituțională a pronunțat Hotărârea privind interpretarea unor dispoziții constituționale și controlul de constituționalitate a articolelor 15 alin. (2) și 24 alin. (1) din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.
08:50
Preşedintele Klaus Iohannis, prezent joi la cea de a patra reuniune a Comunităţii Politice Europene, desfăşurată în Marea Britanie, a pledat pentru cooperarea în domeniul energiei şi pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei, a informat joi Administraţia Prezidenţială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
08:40
Sheriff Tiraspol a învins aseară echipa Zira din Azerbaidjan, în meciul retur din turul 1 preliminar al Ligii Europa.
08:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă a 18 judecători.
08:10
„Fotografia în care Maia Sandu apare alături de mari lideri europeni prezenți la Summitul Comunităţii Politice Europene este una istorică și vorbește despre rolul și locul pe care Republica Moldova și-l recapătă ca parte naturală în familia de state europene”, a declarat Andrei Curăraru, expert WatchDog, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
07:50
Emilian Galaicu-Păun este invitatul noului interviu al emisiunii “Dialoguri Colorate”. Poet, prozator, traducător, editor și critic literar, Emilian Galaicu-Păun este scriitorul care publică rar, dar cărți foarte bune. Scrie așa cum gândește și vorbește, adică sincer. Nu are telefon mobil, poartă barba și părul lung, gătește, face curățenie și își organizează elaborat timpul.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi, 19 iulie, vremea va fi variabilă, local caniculară, fără precipitații. Vântul va sufla din nord-vest cu viteze în general moderate.Vântul va sufla din nord-vest cu viteza de 18 km/oră.
Acum 24 ore
23:10
Ursula von der Leyen, care a fost realeasă joi preşedintă a Comisiei Europene (CE), vrea să faciliteze călătoria cu trenul prin crearea unui ”sistem unic de rezervare” la scara Uniunii Europene (UE), se arată într-un document publicat joi, relatează AFP citată de News.ro.
22:50
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență de comun cu angajații subdiviziunilor MAI (IGP, IGC și IGPF) continuă activitățile de prevenire a înecurilor în perioada estivală.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.