Aeroportul din Chișinău, sufocat de călători. Cetățenii sunt rugați să vină cu trei ore înainte de zbor

Realitatea.md, 20 iunie 2024 16:20

Cetățenii care au planificate zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), pentru a evita aglomerația, sunt îndemnați să vină cu trei ore înainte de zbor. În perioada estivală, potrivit responsabililor, fluxul de pasageri este unul majorat. „Dragi pasageri, dat fiind faptul că în perioada estivală orarul zborurilor este unul foarte încărcat, iar fluxul de pasageri […] Articolul Aeroportul din Chișinău, sufocat de călători. Cetățenii sunt rugați să vină cu trei ore înainte de zbor apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 8 ore
21:50
Mai mulți angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au primit grade speciale. Aceștia au fost decorați în timpul unei ceremonii festive. Evenimentul a marcat o recunoaștere binemeritată a eforturilor și dedicației acestor profesioniști. Prin ordinul Ministrului Afacerilor Interne, cinci angajați ai MAI, care își desfășoară activitatea în diverse structuri ale sistemului afacerilor interne, au fost […] Articolul FOTO Mai mulți angajați ai MAI au primit grade speciale! Pentru ce au fost decorați apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
21:30
În Capitală vor fi organizate târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei, și în acest weekendul. Primăria Municipiului Chișinău informează că desfășurarea de iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi orășenilor acces la produse agricole de sezon. Festivalul „Te salut, Chișinău!”, în perioada: […] Articolul Hai la târg în acest weekend! Produse autohtone vor fi vândute în mai multe sectoare a Capitalei apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
În acest an, rata de admitere la studii în Republica Moldova se anunță a fi una pozitivă comparativ cu anii precedenți. Se observă o înclinație semnificativ mai mare a tinerilor de a merge la studii, fie liceale, fie universitare, decât în trecut. În plus, numărul tinerilor străini care vin la studii în Republica Moldova continuă […] Articolul BANI.MD Tinerii străini care aleg să fie specialiști made in Moldova s-a majorat cu 13,5% apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Realegerea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene reprezintă un semnal pozitiv pentru Republica Moldova, care a beneficiat semnificativ de asistența președintelui Executivului și a echipei sale. Declarația aparține șefei Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Daniela Morari, și a fost făcută la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova. „Conducerea dvs. […] Articolul Realegerea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene reprezintă un semnal pozitiv pentru Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) nu intenționează să introducă starea de urgență în agricultură, după cum solicită Asociația „Forța Fermierilor”, transmite Radio Chișinău cu referire la Infotag. Reprezentanții Ministerului au declarat că, împreună cu Guvernul, caută soluții și identifică resurse financiare pentru a sprijini agricultorii. În această ordine de idei, autoritățile informează că au […] Articolul MAIA nu intenționează să introducă Stare de Urgență în Agricultură apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
După ce a aflat că Renato Usatîi este pe locul 2 în sondaje, Igor Dodon a intrat în panică și a lansat noi aberații. Astfel a reacționat președintele Partidului Nostru la declarațiile făcute de președintele PSRM după revenire de la Moscova. „Lui Dodon i-au fost arătate sondaje la Moscova și i-au fost arătate și măsurători […] Articolul VIDEO Usatîi: După ce a aflat că sunt pe locul 2 în sondaje, Dodon a intrat în panică și a lansat noi aberații apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) atenționează că o defecțiune tehnică a serviciilor Microsoft/Windows a afectat mai multe aeroporturi din lume din cauza unui software de securitate cibernetică, Falcon Sensor, dezvoltat de compania CrowdStrike. Pasagerilor le este recomandat să verifice panoul online înainte de a porni spre aeroport. Pană mondială: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine, […] Articolul AAC: Pasagerilor le este recomandat să verifice panoul online înainte de a porni spre aeroport apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Comisia de evaluare a procurorilor anunță vineri seara, 19 iulie curent, despre adoptarea unei noi decizii în privința unuia dintre candidații evaluați în temeiul Legii Nr. 26/2022. Potrivit unui comunicat emis presei, candidatul în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor, Vasile Buzu, a promovat evaluarea. Comisia de evaluare a procurorilor a finalizat evaluarea procurorului Vasile […] Articolul VIDEO Vasile Buzu, candidatul în Colegiul pentru selecția și evaluarea procurorilor, a promovat evaluarea apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Un tribunal rus l-a găsit vinovat de spionaj pe reporterul american Evan Gershkovich vineri și l-a condamnat la 16 ani într-o colonie penală de maximă securitate, într-o mișcare pe care angajatorul său, Wall Street Journal, a numit-o „o condamnare rușinoasă și falsă”, relatează Reuters. A court in Yekaterinburg has convicted Wall Street Journal reporter Evan Gershkovich […] Articolul VIDEO Jurnalistul american Evan Gershkovich a fost condamnat la ani grei de închisoare în Rusia pentru spionaj apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Mașinile produse de Mercedes-Benz se numără printre cele mai afectate de probleme tehnice, iar acestea pot prejudicia siguranța pasagerilor, potrivit evz.ro.  Compania germană a devenit liderul rechemărilor de vehicule în Europa, cu un număr semnificativ de campanii de remediere a defecțiunilor înregistrate atât în 2023, cât și în prima jumătate a anului curent. Motivul principal […] Articolul Probleme serioase la Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Nina Maria Fite, însărcinat cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, a trecut pragul Guvernului. Discuțiile cu premierul Dorin Recean s-au axat pe parteneriatul bilateral la toate nivelurile și agenda de colaborare cu SUA.  Oficialii au menționat proiectele de modernizare a țării noastre, realizate cu sprijin american. Au fost discutate posibilitățile de […] Articolul Oficială americană, la Guvernul Moldovei. A discutat cu Recean despre sprijinul acordat țării noastre apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
În atenția locuitorilor și oaspeților Capitalei! Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 22 iulie-30 august 2024 va fi suspendat parțial traficul rutier pe bulevardul Decebal, pe prima bandă, tronsonul cuprins între strada Nicolae Titulescu și bulevardul Dacia, sensul de deplasare în direcția strada Nicolae Titulescu (partea impară). Municipalitatea precizează că măsura a fost luată […] Articolul Restricții de circulație în Capitală. Șoferii sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor polițiștilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Dosarele pentru înregistrarea blocurilor electorale care vor desemna candidați la alegerile prezidențiale pot fi depuse în perioada 22 iulie – 25 august, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC). Formațiunile care vor să se înscrie pentru referendumul republican constituțional vor înainta actele până pe 14 septembrie. În cazul prezidențialelor, blocurile politice vor depune actele la sediul CEC, […] Articolul CEC: Când pot fi depuse documentele pentru înregistrarea blocurilor care vor desemna candidați la prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
16:20
Lipsa scriitoarelor pe Aleea Clasicilor este o scăparea a societății care de-a lungul istoriei a fost nedreaptă cu femeile. De această părere au fost invitații emisiunii „Consens Național” de la Rlive TV, cercetătoarea Loretta Handrabura și scriitorul Iulian Ciocan. Ei au menționat că doar o bună cunoaștere a literaturii bazată pe valoare poate reduce din […] Articolul Masculinitate exclusivă pe Aleea Clasicilor? Ce spun invitații emisiunii „Consens Național” despre lipsa scriitoarelor apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un fost angajat al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) a fost trimis pe banca acuzaților pentru abuz de serviciu. Ofiţerul ar fi primit salariu şi de la Agenţia Servicii Publica (ASP). Cauza penală a fost pornită în iunie 2023 de către Procuratura Anticorupție, în baza sesizării depuse de directorul ASP. Conform dosarului, în octombrie […] Articolul Fost angajat SIS, trimis pe banca acuzaților pentru abuz de serviciu. Ar fi primit leafă şi de la ASP apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Dan Olaru și Alexandra Mîrcă sunt cei doi sportivi care vor concura la proba de tir cu arcul, pentru a reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Dan Olaru a mai participat la olimpice în anul 2020 la Tokyo și în anul 2012 la Londra, când a obținut locul 9. Totodată, Dan este […] Articolul Mândria Republicii Moldova. Află cine sunt cei doi campioni la proba tir cu arcul apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Controversa declanșată în Parlamentul European (PE) de eurodeputata Diana Șoșoacă, intens mediatizată atât în România, cât și în Europa, ar putea fi o strategie deliberată, sugerează medicul psihiatru Gabriel Diaconu, potrivit presei de peste Prut. Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Diaconu analizează comportamentul lui Șoșoacă în incidentul de joi, 18 iulie curent, care […] Articolul Circul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European, explicat de un psihiatru. „Trebuie observat c-a fost destul de reținută” apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Peste 30 persoane cu insolații (n.r. afecțiune cauzată de supraîncălzirea corpului) au solicitat ambulanța de la începutul săptămânii, potrivit datelor Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Medicii spun că din numărul persoanelor care au suferit insolații, patru erau copii. Vârsta pacienților a fost cuprinsă între 4 – 82 de ani. Din numărul total […] Articolul Moldovenii, afectați de caniculă. Zeci de persoane cu insolații au chemat ambulanța în ultimele zile apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Ivan Gheorghiu şi-ar putea pierde calitatea de reprezentant al Federaţiei de Lupte în cadrul Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS). Instituția îl acuză de răspândirea falsurilor şi dezinformării. Decizia CNOS a fost emisă pe 15 iulie și publicată pe 16 iulie pe pagina oficială a instituției. Ulterior, Ivan Gheorghiu l-a acuzat pe președintele Comitetului, Nicolae […] Articolul CNOS îi răspunde lui Gheorghiu, după acuzaţiile la adresa lui Juravschi: Atacuri lipsite de etică apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Cinci bărbați, membri ai unui grup infracțional suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari, au fost reținuți de oamenii legii, iar alți doi urmează să fie anunțați în căutare. S-a întâmplat după ce Poliția Națională a efectuat percheziții în automobilele și la domiciliile suspecților cu cuprinse între 21 și 46 de ani, domiciliați în municipiul […] Articolul VIDEO Membrii unui grup infracțional, încătușați de polițiști. Schema prin care au deposedat o femeie de 500 mii lei apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Patru echipe de pompieri au intervenit vineri, 19 iulie, la „Arena Chișinău”, pentru a stinge arderea care s-a produs într-o încăpere tehnică, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). „Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:42, iar potrivit informațiilor arderea s-a produs într-o încăpere tehnică. La fața locului au intervenit […] Articolul FOTO Fum și panică la Arena Chișinău. Au intervenit patru echipe de pompieri apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Întreruperile serviciilor Microsoft au creat îngrijorări în rândul oamenilor din întreaga lume. În acest context, Aeroportul Internațional Chișinău susține că sistemele informatice activează în regim normal, fără perturbări. Totuși, unele companii aeriene au fost afectate. Astfel, procedura de check-in se efectuează manual. „Prin urmare, vă îndemnăm să consultați tabloul online al aeroportului pentru a verifica […] Articolul Întreruperile Microsoft au afectat Moldova? Fără check-in online la aeroportul din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Abonații Moldcell se bucură de cea mai mare viteză de internet mobil din Republica Moldova, conform celei mai recente certificări Ookla, liderul global care efectuează măsurători de viteză. Pe baza datelor colectate din ianuarie până în iunie 2024, rețeaua Moldcell se mândrește cu cele mai mari viteze medii de descărcare și încărcare, precum și cu […] Articolul Compania Moldcell, premiată de Ookla pentru cea mai rapidă rețea mobilă din Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova a participat în perioasa 17-18 iulie curent la summitul Comunității Politice Europene, care s-a desfășurat în Marea Britanie. În cadrul summitului, șefa statului a discutat despre menținerea păcii în Republica Moldova cu Keir Starmer, Prim-ministrul britanic, care este și gazda evenimentului. „La summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai […] Articolul Maia Sandu la summitu-ul EPC din Marea Britanie: pentru o Moldova pașnică și stabilă apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Fermierii solicită autorităților instituirea Stării de Urgență în Agricultură urmare a secetei care a afectat culturile agricole. Această măsură, potrivit Asociației Forța Fermierilor, este absolut necesară pentru salvarea agriculturii din Republica Moldova, scrie Bani.md. „Mii de întreprinderi agricole și zeci sau sute de mii de locuri de muncă sunt în pericol de a fi falimentate […] Articolul BANI.MD: Seceta a distrus agricultura! Fermierii cer instituirea Stării de Urgență apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Problema dotării cu personal a forțelor armate ucrainene este în curs de dezvoltare, în special datorită reducerii vârstei recruților. Generalul Christopher Cavoli, comandantul-șef al forțelor comune ale NATO în Europa, a declarat acest lucru în timpul unei discuții la Institutul Aspen, potrivit Voice of America. El a subliniat că problema reîntregirii armatei este una strategică […] Articolul NATO afirmă că mobilizarea în Ucraina „progresează mult mai bine” apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Microsoft a anunțat vineri o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365. Întreprinderi din întreaga lume au fost afectate, printre care și companii aeriene, bănci și companii de telecomunicații, scrie antena3.ro. Din primele informații, situația ar fi fost cauzată de faptul că mai multe companii au instalat pe calculatoare software-uri separate de la […] Articolul Pană mondială: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine, după ce serviciile Microsoft au picat apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
O tânără din Anenii Noi riscă de la 4 până la 7 ani de închisoare pentru că ar fi convins, pe Instagram, două moldovence să se prostitueze în Belgia, în 2021, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). „Inculpata, care la comiterea faptei avea vârsta de 19 ani, le-a contactat pe cele […] Articolul O tânără din Anenii Noi riscă să ajungă după gratii. Ar fi convis două moldovence să se prostitueze apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
O șoferiță în vârstă de 34 de ani a fost stopată de polițiștii de patrulare, în orașul Bucovăț, Strășeni. Oamenii legii au stabilit că femeia era în stare de ebrietate, dis-de-dimineață. Aceasta conducea haotic un automobil de model Renault. Potrivit polițiștilor, rezultatul testului Drager a arătat 0,89 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. „Mașina […] Articolul Șoferiță curajoasă. Dis-de-dimineață a urcat beată la volan apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Copilul de 6 ani, transportat la spital după ce a fost electrocutat, într-un parc din Capitală, se află în secția de reanimare, în stare gravă. Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului a precizat pentru Realitatea.md că băiatul urmează să fie supus investigațiilor medicale. „Pacientul de 6 ani a fost transferat în […] Articolul „Internat în secția de reanimare”. Care este starea copilului de 6 ani, electrocutat într-un parc din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
O pensionară din raionul Călărași a dispărut, joi, 18 iulie, de la azilul de bătrâni din același oraș. Numele său este Paraschiv Maria și are 78 de ani. Primăria Călărași a postat un anunț cu semnalmentele persoanei: înălțimea: 1.65 m, corpolența slabă, culoarea ochilor: căprui deschis, părul: cărunt, îmbrăcată într-un halat de culoare verde cu […] Articolul A plecat și nu s-a mai întors. A dispărut o pensionară de la azilul de bătrâni din Călărași apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
O pensionară din raionul Călărași a dispărut, joi, 18 iulie, de la azilul de bătrâni din același oraș. Numele său este Paraschiv Maria și are 78 de ani. Primăria Călărași a postat un anunț cu semnalmentele persoanei: înălțimea: 1.65 m, corpolența slabă, culoarea ochilor: căprui deschis, părul: cărunt, îmbrăcată într-un halat de culoare verde cu […] Articolul A plecat și nu s-a mai înors. A dispărut o pensionară de la azilul de bătrâni din Călărași apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
O femeie din Capitală a fost trasă pe sfoară și deposedată de mii de euro. S-a întâmplat după ce escrocii au sunat-o și au anunțat-o precum o rudă de-a ei a fost implicată într-un accident rutier, iar pentru a fi scăpată de răspundere penală, e nevoie de 15 ooo euro. „În scurt timp, la domiciliul […] Articolul O femeie din Capitală, trasă pe sfoară. Escrocii au lăsat-o fără mii de euro apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Două persoane de 21 și 38 ani și-au pierdut viața în urma unui accident care s-a produs joi, 19 iulie, în satul Frasin, raionul Dondușeni. Potrivit Poliției Naționale, impactul s-a produs între o motocicletă și un tractor. „Preliminar polițiștii au stabilit că un bărbat de 38 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, având-o […] Articolul Accident grav în raionul Dondușeni. Două persoane și-au pierdut viața apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
21:40
Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica al Capitalei. Incidentul a avut loc în această seară. Preliminar, băiețelul de 6 ani și fetița de 11 ani se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins […] Articolul ULTIMA ORĂ! Doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau într-un parc din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor urmează să fie introdusă în legislația Republicii Moldova. Proiectul a fost votat de Parlament în prima lectură. Inițiativa legislativă a fost a deputatei Doina Gherman, care și a prezentat proiectul. În timupul prezentății, deputata a fost vădit emoționată când vorbea despre violența […] Articolul Noțiunea de femicid urmează să fie introdusă în legislația. Doina Gherman vădit emoționată la prezentarea proiectului apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
În marja sesiunii plenare a celei de-a patra reuniune a Comunităţii Politice Europene (CPE), care are loc în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, la Palatul Blenheim din Oxfordshire, s-a desfășurat și o întâlnire informală a Grupului de Coordonare pentru Republica Moldova. Pe conturile oficiale de pe rețelele sociale ale președintei […] Articolul Avem tot mai mulți prieteni! Au apărut imagini de la întâlnirea informală de la CPE cu Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să se folosească de tertipuri juridice pentru a evita extrădarea din Republica Moldova și eschivarea de la răspundere penală. Un PROIECT de lege care are drept scop depășirea problemelor depistate în cadrul evaluării procedurilor de extrădare cu implicarea cererilor de azil a fost votat în prima […] Articolul Modificări legislative după crima din sect. Rîșcani: Străinii penali nu vor mai putea să evite extrădarea din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Terenul de pe strada Tighina 12 din capitală va fi reabilitat. Acolo va fi construit noul sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii, precum și un parc public. Deputații, 57 la număr din fracțiunea PAS, au ratificat joi, 18 iulie curent, în prima lectură, ACORDUL cu Guvernul SUA privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al misiunii […] Articolul VIDEO SUA – mai aproape de terenul fostului Stadion Republican. Acordul de vânzare, votat în lectura I, fără opoziție apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Condiții mai bune pentru femeile însărcinate. La Căușeni, astăzi, 18 iulie, a fost inaugurat centrul perinatal, recent renovat. Centrul dispune de două săli de naștere, o sală de operație, una de trezire din anestezie și alta de resuscitare neonatală, dotate cu echipament medical de ultimă generație și mobilier. De asemenea, acesta a primit și o […] Articolul FOTO Servicii medicale de calitate pentru femeile însărcinate. Centrul perinatal, inaugurat la Căușeni apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat-o joi, 18 iulie curent, pe Ursula von der Leyen realeasă mai devreme în funcția de preşedintă a Comisiei Europene pentru încă un mandat de 5 ani. „În aceste vremuri dificile, conducerea dumneavoastră este vitală pentru o Europă mai puternică. Sunt încrezătoare în cooperarea noastră continuă și aștept cu […] Articolul „Conducerea dvs. este vitală”. Sandu către Von der Leyen, prima femeie cu 2 mandate consecutive la Comisia Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a postat lista definitivă, cu 15 sportivi ruşi, care vor concura la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. Lista include şapte jucători de tenis, trei canoişti, trei ciclişti, un înotător şi o gimnastă la trambulină, comparativ cu cei 335 sportivi care au reprezentat Rusia la JO de la Tokyo. Pe lista jucătorilor […] Articolul „Oaia neagră” de la Jocurile Olimpice: Lista scurtă a sportivilor ruși care vor participa sub drapel neutru apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un bărbat din sudul țării a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru viol, trafic de ființe umane, vătămare corporală gravă și raport sexual cu o persoană minoră. În anul 2008, inculpatul de 54 ani a violat o minoră de 15 ani, care muncea în gospodăria sa. Acesta a continuat să o abuzeze sexual […] Articolul Un moldovean își va petrece următorii 15 ani după gratii. A comis mai multe infracțiuni, inclusiv a violat o minoră apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Șase garaje metalice, care erau amplasate neautorizat în Capitală, sunt demolate forțat de către angajații municipalității. Potrivit unei postări a preturei Centru, totul se petrece pe bulevardul Constantin Negruzzi din Chișinău. „Prin intermediul Întreprinderii Municipale prestări Servicii Locative Centru, Secția urbanism și arhitectură a Preturii demolează 6 garaje metalice amplasate neautorizat pe spațiu public”, scrie […] Articolul FOTO Până aici a fost. Garajele metalice amplasate fără acordul autorităților, demolate apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
La 26 iulie, ora 14.00, în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc inaugurarea Expoziției Filatelice „TREPTE SPRE PERFORMANȚĂ”,  care prezintă o iconografie a activității Asociației Filateliștilor, Maximafiliștilor și Cartofiliștilor din Republica Moldova, desfășurată în cele trei decenii de existență. Pe lângă exponatele filatelice, organizatorii prezintă 20 de ediții de specialitate, […] Articolul Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită la inaugurarea expoziției filatelice „Trepte spre performanță” apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un bărbat de 64 ani din raionul Orhei a fost reținut de oamenii legii. Acesta este suspectat de săvârșirea mai multor furturi. „Suspectul ar fi comis cel puțin patru furturi în sectoarele Buiucani și Rîșcani ale capitalei. Acesta pătrundea în locuinţe pe timp de zi, prin forţarea geamurilor, când stăpânii nu erau acasă, de unde […] Articolul VIDEO Un bărbat de 64 ani, reținut de polițiști. A lăsat fără bani și bijuterii mai multe persoane apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Ursula von der Leyen a câștigat cel de-al doilea mandat de președintă a Comisiei Europene. Șefa executivului a obținut peste 360 de voturi necesare, scrie digi24.ro. În favoarea ei au votat 401 deputați, 284 – împotrivă, 15 s-au abținut, iar 7 voturi au fost anulate, potrivit numărării buletinelor. Ursula von der Leyen a devenit astfel prima […] Articolul Ursula von der Leyen rămâne în continuare șefa Comisiei Europene apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Comisia de evaluare a judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) are un nou membru. Potrivit unui comunicat emis de Parlament, este vorba despre Willem Brouwer. Decizia de numire a fost votată de 63 de deputați. Potrivit serviciului de presă a Legislativului, după ce Maria Giuliana Civinini și-a depus cererea de demisie din această […] Articolul Un nou membru în comisia de evaluare a judecătorilor de la CSJ. Cine este? apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Val de decese în rândul turiștilor străini se înregistrează în Grecia. Localnicii nu par să fie afectați, iar experții au o explicație – agențiile care organizează turul nu îi previn despre condițiile meteo, căldura extremă de pe unele trasee de drumeție și epuizarea extremă la care se pot supune. Pe mai multe insule grecești au […] Articolul Val de decese în rândul turiștilor străină care ajung în Grecia. Care sunt cauzele? apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Participarea Moldovei la Jocurile Olimpice de la Paris nu trece fără scandal. Președintele Federației Naționale de Lupte, Ivan Gheorghiu, acuză conducerea Comitetului Național Olimpic că ar fi încercat să îl excludă din delegația care pleacă la evenimentul sportiv, apoi i-a oferit doar acreditare, pentru a asista la competiții. Gheorghiu susține într-o postare pe rețelele de […] Articolul Funcționarii olimpici moldoveni nu pot împărți Parisul! Președintele unei Federații se plânge că nu i se asigură cazare apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.