Au început înscrierile pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024! Tinerele pasionate de IT sunt încurajate să aplice

#diez, 20 iunie 2024 15:30

Ești pasionată de IT și îți dorești o carieră în acest domeniu? Dacă răspunsul este „da”, atunci această oportunitate este pentru tine. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a dat start înregistrărilor pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024. Сообщение Au început înscrierile pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024! Tinerele pasionate de IT sunt încurajate să aplice появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
20:00
Facultatea Energetică și Inginerie Electrică (FEIE) din cadrul Universității Tehnice din Moldova (UTM) dă start admiterii pentru anul de studii 2024-2025, oferindu-ți șansa să te alături unui sector în plină transformare și dezvoltare. Сообщение Admitere 2024: construiește-ți viitorul cu Facultatea Energetică și Inginerie Electrică появились сначала на #diez.
18:30
Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan depune zilnic efort alături de colegii săi ca să mențină un nivel ridicat al educație și să pregătească noi specialiști înalt calificați în sectorul economic. La baza prosperității unei țări stă o economie solidă, dezvoltată de profesioniști bine pregătiți. Сообщение Alexandru Stratan, rector ASEM: „UE este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional” появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
15:15
În filosofia japoneză, conceptul de ikigai trece peste granițele generale ale semnificației unei vieți. Acest concept promovează ideea unei căutări profunde în interiorul sufletului și a practicării unui model de trai care aduce satisfacție și împlinire. Ikigai îmbină pasiunea cu utilitatea, echilibrul personal cu contribuțiile sociale. Conceptul stimulează viață conștientă, unde fiecare moment este cu adevărat apreciat. Cunoașterea propriului ikigai nu doar influențează sănătatea și longevitatea omului, dar îl ghidează către o viață intensă și satisfăcătoare. Сообщение Șase idei desprinse din cartea „Ikigai: Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită” появились сначала на #diez.
15:00
Începând cu 22 iulie, deținătorii diplomelor de bacalaureat sau de studii profesionale se pot înscrie online la o instituție de învățământ superior din Republica Moldova. Dacă îți dorești o carieră în domeniul militar, poți să îți depui actele la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA). În acest articol, îți vom oferi detaliile pe care trebuie să le cunoști despre admiterea la această instituție. Сообщение Admitere 2024: ce trebuie să știi despre Academia Militară „Alexandru cel Bun” появились сначала на #diez.
14:30
Biroul Relații cu Diaspora a elaborat un ghid de suport la revenirea în Moldova. Acesta este destinat cetățenilor moldoveni care intenționează să revină acasă din străinătate. Сообщение (doc) Autoritățile au publicat un ghid destinat persoanelor care vor să revină în Moldova появились сначала на #diez.
13:30
Abonații Moldcell se bucură de cea mai mare viteză de internet mobil din Republica Moldova, conform celei mai recente certificări Ookla, liderul global care efectuează măsurători de viteză. Pe baza datelor colectate din ianuarie până în iunie 2024, rețeaua Moldcell se mândrește cu cele mai mari viteze medii de descărcare și încărcare, precum și cu cea mai mică latență medie din țară. Сообщение Compania Moldcell, premiată de Ookla pentru cea mai rapidă rețea mobilă din Republica Moldova появились сначала на #diez.
13:15
iute Moldova este partener general al primei ediții a evenimentului Cheese Run, care se va desfășura pe 21 iulie în satul Horodiște, raionul Rezina. Cheese Run este o sărbătoare a spiritului activ și a bucuriei alergării împreună cu familia și prietenii, într-un cadru spectaculos, înconjurat de natură și tradiție. Сообщение iute Moldova, partener general al maratonului Cheese Run: redescoperim frumusețea Moldovei появились сначала на #diez.
12:15
Voluntarii din Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța mi-au dezvăluit care sunt cele mai populare locuri din oraș unde își petrec timpul tinerii de acolo. De la parcuri și cafenele pe malul mării la prima arenă de jocuri virtuale, în Constanța sunt multe locuri unde poți ieși cu prietenii. Multe dintre ele au devenit simboluri ale orașului, iar tinerii voluntari le recomandă pentru a fi vizitate. Сообщение Moldovenii din Constanța recomandă! 10 locuri pe care să le vizitezi în primul oraș-port din România появились сначала на #diez.
12:15
Alexandra Soloviov este fondatoarea brandului Sasha Sesame, recunoscut pentru producția de accesorii din piele naturală, inclusiv brâuri, hamuri și genți. Având deja experiență în industria modei, Alexandra și-a continuat parcursul academic după mai bine de un deceniu, revenind la Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a-și completa educația cu un masterat în Design Vestimentar și Textil, pe care l-a absolvit recent, transmite Moldova.org. Сообщение Călătoria unei tinere antreprenoare în universul inovației și modei sustenabile появились сначала на #diez.
12:00
„În ultimii ani, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a trecut printr-un amplu proces de reorganizare și fuziuni strategice, care au transformat-o într-o universitate comprehensivă, capabilă să pregătească specialiști în diverse domenii, de la inginerie și design până la agricultură și medicină veterinară”. Invitat în studioul TVR Moldova, rectorul UTM, profesor universitar, doctor habilitat Viorel Bostan a discutat despre aceste schimbări și despre cum ele contribuie la crearea unui mediu educațional de excelență. Сообщение Rectorul UTM povestește cum fuziunile strategice transformă universitatea într-o putere multidisciplinară появились сначала на #diez.
10:45
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), prin intermediul Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, continuă să demonstreze angajamentul său în formarea unei societăți cibernetice sănătoase și sigure. Сообщение Prorectorul UTM, Dinu Țurcanu, a condus o serie de instruiri în domeniul securității cibernetice pentru angajații MAI появились сначала на #diez.
10:15
Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, și directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Lilia Ivanov, au susținut o conferință în care au anunțat rezultatele preliminare din cadrul examenelor naționale de absolvire a gimnaziului, sesiunea 2024. Potrivit datelor prezentate, în acest an, rata de promovare a examenelor naționale de clasa a IX-a a scăzut. Сообщение Rezultatele preliminare la examenele de clasa a IX-a. Cum s-a modificat rata de promovare în cele opt raioane monitorizate появились сначала на #diez.
Ieri
17:45
Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) este una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din țară, dar și unica instituție de stat în domeniul învățământului artistic superior din Republica Moldova. Misiunea AMTAP constă în formarea profesională avansată a specialiștilor calificați cu studii superioare pentru domeniile muzicii, artei teatrale, coregrafice, multimedia, artelor plastice și decorative, designului și culturologiei, dar și în pregătirea viitoarelor cadre didactice pentru sfera culturii și artelor. Сообщение Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți continui studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice появились сначала на #diez.
17:30
Creșterea competitivității sectorului turistic și digitalizarea industriei cu ajutorul unor soluții inteligente destinate antreprenorilor din țară va fi obiectivul principal al participanților care s-au înscris la TravelHack 2024. Competiția, care se va desfășura pe 20-21 iulie, reprezintă o oportunitate unică pentru membrii comunității de a contribui la modernizarea domeniului, de aceea, va fi locul de întâlnire pentru 6 echipe de studenți din întreaga țară. Сообщение TravelHack 2024: dezvoltarea și integrarea soluțiilor digitale pentru promovarea sectorului turismului появились сначала на #diez.
17:00
Tabăra de vară „Pro Antreprenoriat” a reunit în jur de 130 de tineri și 40 profesori din Republica Moldova în vederea consolidării abilităților economico-antreprenoriale. Tabăra de vară „Pro Antreprenoriat” a oferit participanților oportunitatea de a înțelege mai bine mecanismele economiei moderne, de a prelua bunele practici și experiența mai multor antreprenori din țară. Printre cei mai importanți vorbitori în cadrul panelurilor de discuții s-au numărat și reprezentanții iute Moldova, companie care continuă să investească în educația financiară a tinerilor din țară. Сообщение iute Moldova la tabăra de vară pentru tineri „Pro Antreprenoriat”: „Mândri să facem parte din acest proiect” появились сначала на #diez.
16:45
XY Partners a lansat un nou accelerator – „She’s Next”. Acesta este dedicat femeilor antreprenoare, iar participarea este gratuită. Pe durata programului vor avea loc întâlniri de grup și individuale cu mentorii, workshopuri și evenimente de business. Toate activitățile se vor desfășura offline. Сообщение Antreprenoarele din Moldova se pot înscrie la un accelerator destinat femeilor. Programul include sesiuni de mentorat появились сначала на #diez.
16:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova anunță despre un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenul menționat este valabil astăzi, 18 iulie, în intervalul orar 15.30-0.0. Сообщение Codul galben de instabilitate se menține și astăzi. Ne așteaptă ploi cu descărcări electrice появились сначала на #diez.
15:30
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a acordat titlul onorific „Doctor Honoris Causa” profesorului universitar Victor Voicu, medic militar în rang de general-maior, doctor în medicină, fost șef al Catedrei de farmacologie, toxicologie și psihofarmacologie clinică a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, România, președinte al Secției de Științe Medicale a Academiei Române. Сообщение Academicianul român Victor Voicu a devenit doctor honoris causa al USMF „Nicolae Testimițanu” появились сначала на #diez.
15:30
Alex Buretz este designer grafic, ilustrator, caricaturist și activist civic. Prin intermediul caricaturii, acesta își propune să atragă atenția asupra viciilor și problemelor din societate, și să contribuie la schimbarea de atitudine. Сообщение Alex Buretz, caricaturist: „Europa pentru mine înseamnă un stimul pentru competiție și aspirația către ceva mai bun” появились сначала на #diez.
15:15
Calea noastră către Uniunea Europeană a început cu mulți ani în urmă, dar odată cu invazia Rusiei în Ucraina, procesul s-a accelerat considerabil. Zeci, dacă nu sute de pași au fost făcuți pe parcursul a peste doi ani, care ne-au adus în stadiul actual – începerea negocierilor. Dar dacă ritmul integrării europene este deja dinamic, de ce să organizăm un referendum? S-a ales sau nu direcția? Acestea sunt întrebările la care vom încerca să răspundem. Сообщение Semnal pentru Bruxelles, argumente pentru opoziție sau vocea societății: de ce Moldova are nevoie de un referendum privind aderarea la UE появились сначала на #diez.
15:15
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a devenit membru educațional al Academiei Europene de Optometrie și Optică (EAOO) din data de 10 iulie 2024. Această aderare reprezintă o recunoaștere a calității programelor de studii în domeniul optometriei oferite de Universitate și subliniază angajamentul și eforturile instituției pentru a atinge excelența în educația și formarea profesională a specialiștilor în optometrie.  Сообщение USMF „Nicolae Testemițanu” a devenit membru al Academiei Europene de Optometrie și Optică появились сначала на #diez.
14:45
Astăzi, Linella a lansat o nouă ediție a campaniei „Produs Acasă”, cu genericul „Tot ce ai mai bun pe masă e crescut aici, acasă!”. Spotul de campanie a fost realizat în colaborare cu interpreții Magnat și Feoctist, care au venit cu o nouă interpretare a piesei „Dă-mă mamă după Iura”, aducând în prim-plan un mesaj emoționant ce accentuează importanța sprijinirii producătorilor autohtoni.  Сообщение Fă cunoștință cu Iura, eroul din noua campanie lansată de Linella появились сначала на #diez.
14:30
Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare informează că a aprobat finanțarea pentru anul 2024 a proiectelor din domeniile cercetării și inovării. Astfel, 17 proiecte ale cercetătorilor Universității de Stat din Moldova au primit finanțare pentru acest an. Сообщение 17 proiecte ale cercetătorilor Universității de Stat din Moldova au primit finanțare pentru anul 2024 появились сначала на #diez.
14:15
În data de 22 iulie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) va deschide oficial perioada de admitere, inclusiv la Facultatea de Științe Agricole, Silvice și ale Mediului (FȘASM). Сообщение Admitere 2024. Unde te poți angaja după absolvirea specialităților agricole de la FȘASM появились сначала на #diez.
13:30
În luna august, acordeonistul Misha Grossu vă invită la patru concerte de muzică jazz tradițională. Acestea se vor desfășura în aer liber, în locații unice, cu natură și peisaje fantastice. Totodată, la fiecare concert va fi prezentat câte un proiect dintre cele pregătite cu mai mult timp în urmă de către echipa tânărului. Сообщение (video) Misha Grossu Band pornește într-un turneu prin țară! Unde și când se vor desfășura concertele de jazz появились сначала на #diez.
13:30
Inteligența Artificială (AI) reprezintă una dintre cele mai revoluționare inovații din industria tehnologică contemporană. De la îmbunătățirea eficienței operaționale la transformarea experienței utilizatorilor, impactul său este profund și vast. Cu toate acestea, în timp ce AI aduce oportunități uriașe, aduce și provocări semnificative. Сообщение AI: salvarea sau blestemul industriei tech? Care este viziunea companiei „OOK Group” появились сначала на #diez.
13:00
Începând cu 22 iulie, deținătorii diplomelor de bacalaureat sau de studii profesionale se pot înscrie online la o instituție de învățământ superior din Republica Moldova. Dacă dorești o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ca ofițer de urmărire penală, expert criminalist sau, de exemplu, ofițer de investigații, poți să îți depui actele la Academia „Ștefan cel Mare”. Сообщение Admitere 2024: ce trebuie să știi despre Academia „Ștefan cel Mare” появились сначала на #diez.
11:30
Orarul de circulație a mai multor rute suburbane de autobuz a fost schimbat. Parcul Urban de Autobuze a luat această decizie în legătură cu scăderea fluxului de călători pe perioada verii. Măsură va fi valabilă pe perioada estivală, iar din toamnă toate liniile municipale de autobuz vor reveni la orarul anterior de activitate. Сообщение (grafic) În perioada verii, a fost modificat orarul de circulație a mai multor rute suburbane de autobuz появились сначала на #diez.
11:15
Maria Postica este profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic „Grigore Vieru” din satul Sireți, raionul Strășeni. Ea a decis să devină pedagog din dragostea de carte și din dorința de a avea un impact în viața tinerilor. Maria a ales acest domeniu încă în copilărie, deoarece a vrut să fie capabilă să ofere altor tineri aceeași susținere și inspirație pe care a primit-o de la profesori. Ea consideră, că pedagogii sunt cei care pot influența oameni. Сообщение Maria Postica, profesoară de limba engleză: „Încrederea oferită de pedagogii mei, ghidarea și susținerea – au fost câțiva dintre pașii care m-au făcut omul care sunt acum” появились сначала на #diez.
11:15
Pe 22 iulie, începe admiterea online la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Una dintre acestea este și Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. Știm cât de esențială este investiția în educația viitorilor promotori ai securității naționale și în modernizarea armatei pentru menținerea păcii, dar și pentru a răspunde la toate necesitățile cetățenilor. În acest material ne-am propus să valorificăm oportunitățile și facilitățile de care vei avea parte în calitate de student(ă) al academiei. Сообщение „Studiile militare ne ajută să menținem pacea.” Oportunitățile de care pot beneficia studenții care aleg Academia Militară „Alexandru cel Bun” появились сначала на #diez.
11:00
Patru studente ale Universității de Stat din Moldova (USM) au fost desemnate câștigătoare la cea de-a treia ediție a concursului „Premiul Laureatului francofon/Prix du Lauréat francophone Moldavie”, organizat de Biroul național AUF-Moldova. Сообщение Patru studente de la USM au fost premiate în cadrul concursului „Prix du Lauréat francophone Moldavie” появились сначала на #diez.
10:00
În zilele următoare, pe mai multe străzi din capitală va fi sistată circulația rutieră. Măsurile au fost luate în legătură cu organizarea Festivalului „Te salut, Chișinău!” pe strada pietonală „Eugen Doga” și a întrunirii social-sportive „Triathlon Festival” în Parcul „La Izvor”. Сообщение Pe mai multe străzi din capitală va fi sistat traficul rutier появились сначала на #diez.
09:30
La finalul lunii august, în premieră, în Republica Moldova urmează să se desfășoare a doua sesiune suplimentară de susținere a examenelor de absolvire a gimnaziului. Despre aceasta a anunțat ministrul educației și cercetării Dan Perciun în cadrul emisiunii Rezoomat de la Rlive. Сообщение Încă o șansă pentru absolvenții clasei a IX-a care nu au susținut examenele. MEC anunță a doua sesiune suplimentară появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:45
Știai că dacă îți dorești două specialități, nu mai trebuie să aștepți să finalizezi un program de licență pentru a începe altul? Universitățile din Moldova oferă posibilitatea de a învăța concomitent la două programe de studii. Cu alte cuvinte, poți învăța la două facultăți în paralel. Așadar, dacă vrei să explorezi două domenii concomitent, trebuie să cunoști câteva lucruri esențiale despre această opțiune. Сообщение Cum poți învăța la două specialități în același timp în universitățile din Moldova появились сначала на #diez.
16:45
Tradițional, în luna octombrie a fiecărui an, elevii din Republica Moldova au oportunitatea să aplice pentru bursele United World Colleges (UWC). Programul permite candidaților să studieze la una dintre cele 18 școli internaționale și să obțină o educație potrivită pentru o lume în curs de globalizare. În toamna anului precedent, Cătălin Muscinschi a devenit unul dintre finaliștii programului și urmează să învețe timp de doi ani la un colegiu din orașul Dilijan, Armenia. Știm cât de esențială este comunicarea cu beneficiarii unei astfel de oportunități pentru viitorii candidați, așa că în acest articol găsești o serie de sfaturi din partea lui Cătălin, care te vor ajuta să convingi evaluatorii că ești potrivit(ă) pentru program. Сообщение Tot ce trebuie să știi dacă vrei să înveți la o școală din Armenia, China sau Italia. Sfaturi care te vor ajuta să obții bursa UWC появились сначала на #diez.
16:15
Sâmbătă, 27 iulie, toți doritorii din orașul Chișinău sunt invitați la petrecere de Crave Crew – un rave de zi în inima capitalei. Evenimentul va începe la ora 17.00 și se va desfășura la Apartamentul Deschis, situat pe strada București, nr. 68/1. Сообщение La Chișinău se va desfășura un rave pentru susținerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Care este programul evenimentului появились сначала на #diez.
15:15
E vară, timpul odihnei active și al noilor descoperiri! Tinerii din întreaga țară s-au adunat la Tabăra de vară „Tinerii pentru Integritate 2024”, organizată de Centrul Național Anticorupție (CNA), cu sprijinul GIZ Moldova, pentru a învăța, pentru a se dezvolta și pentru a deveni ambasadori ai integrității. Сообщение Prorectorul UTM Dinu Țurcanu a instruit tinerii în domeniul securității cibernetice la o tabără de vară появились сначала на #diez.
15:00
Anul 1992 a fost primul an în care Republica Moldova și-a arborat propriul drapel în cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Barcelona. Până atunci, sportivii noștri s-au făcut remarcați la olimpiade reprezentând loturile olimpice ale URSS. Din 1992 și până în 2024, sportivii olimpici din Moldova au reușit să aducă acasă mai multe medalii de aur, argint și bronz. Datele de mai jos au fost colectate în baza informației publicate de către Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Сообщение Medaliile Republicii Moldova la Jocurile Olimpice în cei 33 de ani de independență появились сначала на #diez.
14:45
Ești pasionat(ă) de inginerie și dorești să contribui la dezvoltarea țării și comunității tale? Universitatea Tehnică a Moldovei te invită să aplici la programul de studii „Alimentări cu apă, canalizări” din cadrul Facultății de Urbanism și Arhitectură și să-ți construiești un viitor aici, acasă. Сообщение (video) Fii inginerul propriei vieți! Programul de studii „Alimentări cu apă, canalizări” de la UTM te așteaptă появились сначала на #diez.
14:30
Pe 15 iulie s-a dat start perioadei de admitere în cadrul instituțiilor profesional tehnice. Pentru anul de studii 2024/2025 școlile profesionale din țară au pregătit oferte avantajoase absolvenților treptei gimnaziale. Am adunat pentru tine lista școlilor profesionale din Moldova și posibilitățile de studii pe care le oferă. Сообщение Lista școlilor profesionale din Moldova. Care sunt ofertele de studii pentru 2024/2025 появились сначала на #diez.
14:30
Samsung Electronics a anunțat pe 10 iulie noile Galaxy Fold6 și Galaxy Flip6, alături de Galaxy Watch Ultra, Galaxy Watch7, Galaxy Buds3 și Galaxy Buds3 Pro la evenimentul Galaxy Unpacked din Paris. Сообщение Samsung prezintă Galaxy Fold6 și Flip6 – noile posibilități Galaxy AI появились сначала на #diez.
13:45
Pregătiți umbrelele! Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova anunță despre un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Fenomenul menționat este valabil astăzi, 17 iulie, în intervalul orar 13.30-0.0. Сообщение Vom avea parte de ploaie. Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică появились сначала на #diez.
13:30
Maib și Turkish Airlines lansează o promoție: reducere de 15 % la biletele de avion, achitate cu cardurile maib. Tot ce trebuie să faci este să folosești codul promoțional maib2024. Сообщение Zboară cu Turkish Airlines și ai 15 % reducere la achitarea cu cardurile maib появились сначала на #diez.
13:15
Pe 10 august, Amfiteatrul Arenei Chișinău va găzdui cel mai tare eveniment al verii, dedicat tinerilor: Tinerii Europei Fest, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.  Сообщение „Tinerii Europei Fest” – un eveniment de amploare cu artiști celebri. Participarea este gratuită появились сначала на #diez.
11:15
Pe 22 iulie începe admiterea la instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. În acest context, Universitatea de Stat din Moldova (USM) a lansat un video în care vei găsi răspuns la cele mai frecvente întrebări despre procesul de admitere la această universitate. Сообщение (video) Toată informația despre admiterea la USM este acum la un click distanță появились сначала на #diez.
11:00
Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre care reglementează și legalizează donațiile cetățenilor către instituțiile de învățământ din Moldova. Astfel, începând cu anul 2025, părinții vor putea oferi legal bani grădinițelor și școlilor. Сообщение Donațiile părinților către școli, aprobate de Guvern. „Orice formă de colectare cash atrage răspundere contravențională” появились сначала на #diez.
10:00
Fondul de carte al Bibliotecii Ştiinţifice Medicale a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a fost completat cu 89 de manuale de profil medical. Valoarea donației este de circa  12 500 de lei și a fost oferită de Biblioteca Centrală „Valeriu Bologa” a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România. Сообщение UMF „Iuliu Hațieganu” din România a donat 89 de manuale de profil medical USMF „Nicolae Testemiţanu” появились сначала на #diez.
09:45
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Academia de Științe a Moldovei (AȘM) vor intensifica colaborarea în domeniul cercetării și inovării sub mai multe aspecte importante precum: informare reciprocă, participări la proiecte de cercetare și inovare, activități comune de consolidare a capacităților de susținere a cercetărilor științifice în medicină, genetică, fiziologie, biochimie, microbiologie și altele. Сообщение USMF „Nicolae Testemițanu” și Academia de Științe a Moldovei au semnat un acord de colaborare появились сначала на #diez.
16 iulie 2024
18:00
Maib alto este mai mult decât un serviciu bancar premium; este o experiență unică, creată pe baza celor mai bune tradiții și practici bancare. Serviciul a fost dezvoltat pentru a oferi confort maxim, relații interumane autentice, oportunități și experiențe noi clienților din segmentul premium. Сообщение O zi în stilul alto cu tradiții: doi ani de premium banking la maib, sărbătoriți alături de comunitatea alto появились сначала на #diez.
17:45
Să fii persoană queer înseamnă să înfrunți stereotipuri, prejudecăți, discursuri de ură. Majoritatea oamenilor din Republica Moldova sunt intoleranți față de persoanele LGBTQ+ și nu-i acceptă ca și comunitate cu drepturi egale. Apărătorii drepturilor omului cer autorităților statului o protecție mai bună pentru persoanele LGBTQ+, inclusiv prin adoptarea unor noi prevederi legale, dar și înzestrarea organelor de drept cu mijloace și instrumente eficiente de investigare și combatere a crimelor motivate de prejudecată. Сообщение Cuvintele și legile contează. Ce vrea comunitatea LGBTQ+? появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.