O nouă scumpire semnificativă la carburanți: Cât vor achita mâine şoferii pentru benzină şi motorină

UNIMEDIA, 20 iunie 2024 12:40

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri la carburanți pentru mâine, 21 iunie. Astfel, benzina va fi mai scumpă 10 bani, iar prețul motorinei va crește cu 17 bani.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
14:40
„Eu salut orice intenție de a investi în Republica Moldova. Nu sunt împotriva privatizărilor, le susțin. Dar ele trebuie să fie conform legislației, în condiții echitabile, nu ca în cazul spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC)". Declarația a fost făcută de către Ion Chicu, liderul Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), fost premier și ex-ministru al Finanțelor, în cadrul emisiunii „Pulsul Națiunii" de la Canal 5.
Acum o oră
14:30
Replici electorale în Parlament, la ședința de astăzi. Deputatul BCS Bogdan Țîrdea a solicitat audierea ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, pe motivul reluării „subite” a dosarelor pe numele fostului Procuror General Alexandr Stoianoglo, care va la prezidențiale. „Să ni se explice dacă vom avea în general alegeri, concurenți electorali sau vom produce ceea ce se produce anual în Somalia?”, a întrebat alesul poporului. „Oleacă ați încurcat continentul, dar mă rog”, a comentat speakerul Igor Grosu.
14:10
Numărul redus de elevi reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă sistemul educațional din Republica Moldova, ceea ce a dus la lichidarea mai multor instituții de învățământ. „Spre exemplu, la Țîplești avem doar doi elevi în clasa VII-a, iar la Cozești clasa VIII-a în general nu există, pentru că nu sunt copii”, a declarat ministrul Educației, Dan Perciun, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.
Acum 2 ore
13:30
Poliţiştii din Bucureşti au făcut percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, una dintre cele patru persoane vizate fiind Bianca Drăguşanu. Aceasta este acuzată că ducea haine din Turcia şi le videa sub marcă proprie, fără a declara veniturile. Vânzările se făceau online. Bianca Drăgușanu s-a trezit la prima oră cu mascații la ușă, care i-au percheziționat casa și atelierul de croitorie, iar apoi au luat-o la audieri, transmite digi24.ro.
13:20
Nu s-a redactat niciun contract prenupțial când Prințul William s-a însurat cu Kate Middleton, în 2011. Viitorul rege a fost avertizat să nu se însoare fără să semneze un document legal, care să-i pună la adăpost averea, însă el a refuzat, scrie okmagazine.ro.
13:10
Willem Brouwer a fost desemnat, în calitate de membru al Comisiei de evaluare externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ, de către deputați. Candidatura acestuia a fost susținută de 63 de aleși ai poporului.
Acum 4 ore
13:00
Deputații se întrunesc în ședință plenară, la această oră. Pe ordinea de zi sunt 29 de subiecte, printre care și proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul RM și cel al SUA pentru achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău, dar și cele cu privire la modificarea Legii bugetului de stat și a a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.
12:50
Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost dată afară, joi, din plenul Parlamentul European, în timpul dezbaterii care precede supunerea la vot a candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. „S-a făcut de râs”, a scris vicepreședintele PPE Siegfried Mureșan, într-o postare pe Facebook. Pe holurile PE, Șoșoacă le-a spus jurnaliștilor că la Bruxelles e „casa Satanei”, scrie digi24.ro.
12:40
William Brauer a fost desemnat, în calitate de membru al Comisiei de evaluare externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ, de către deputați. Candidatura acestuia a fost susținută de 63 de aleși ai poporului.
12:10
Mai multe școli au fost închise din cauza calității scăzute a studiilor oferite și a numărului redus de elevi, iar deciziile au fost luate de consiliile raionale, municipale sau locale, care gestionează rețeaua instituțiilor de educație. „Ministerul nu are vreo legătură cu aceste decizii, dar noi monitorizăm procesul de studii în aceste școli și putem să vă spunem că rezultatele sunt foarte proaste. Cel puțin jumătate dintre absolvenții acestor gimnazii nu pot susține examenele de clasa 9, nu sunt capabili”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.
12:10
Prețul benzinei și motorinei scade mâine cu 7 bănuți, potrivit cifrelor afișate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
12:00
Deputații se întrunesc în ședință plenară, la această oră. Pe ordinea de zi sunt 29 de subiecte, printre care și proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul RM și cel al SUA pentru achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău, dar și cele cu privire la modificarea Legii bugetului de stat și a a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.
12:00
Minut de reculegere în Parlament, în memoria fostului viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Arcadie Albul, care s-a stins din viață acum câteva zile. „A fost un tânăr remarcabil, care s-a întors din diasporă, ca să contribuie la dezvoltarea țării. Ne exprimăm profunda recunoștință pentru tot ce a realizat Arcadie Albul și transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate, fiindu-i alături în această mare durere. Propun să ținem un minut de reculegere în memoria domnului Arcadie Albul”, a menționat deputatul Radu Marian.
11:50
Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață la Postul vamal Leușeni precum și la domiciliile unor angajați ai Serviciului Vamal în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție. Patru vameși au fost reținuți de ofițerii CNA pentru 72 de ore, acțiunile de urmărire penală desfășurându-se sub conducerea procesuală a procurorilor mun. Bălți.
11:10
Deputații se întrunesc în ședință plenară, la această oră. Pe ordinea de zi sunt 29 de subiecte, printre care și proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul RM și cel al SUA pentru achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău, dar și cele cu privire la modificarea Legii bugetului de stat și a a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024.
Acum 6 ore
10:50
Iuliana Beregoi a apărut pe un billboard din celebrul Times Square din New York. Interpreta din Moldova s-a arătat entuziasmată la maxim de noua realizare și a împărtășit cu fanii săi emoțiile pe care le trăiește în aceste zile, în cel mai popular oraș din SUA.
10:40
Fotbaliștii Argentinei au stârnit un scandal la nivel internațional, după un live făcut în urma finalei Copa America 2024, câștigată în fața Columbiei, scor 1-0, după prelungiri, scrie digi24.ro.
10:30
Soarta politică a Ursulei von der Leyen este decisă joi, când Parlamentul European votează dacă o alege sau o respinge pentru un nou mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene, puternicul organism executiv al UE, relatează Reuters şi POLITICO, citate de News.ro.
10:10
Jurnalista Natalia Morari a luat decizia de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova la alegerile din toamna acestui an. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.
09:50
Marina Gavril, un medic stomatolog din Republica Moldova, a fost găsită fără suflare în cabinetul ei, situat la parterul unui bloc din Brăila. Potrivit unor surse, polițiștii au dat de urma principalului suspect, scrie protv.ro.
09:30
Ofițerii CNA au descins cu percheziții la postul vamal Leușeni. Conform informațiilor, aceștia au asaltat birourile unor angajați vamali, care sunt bănuiți de corupție. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă al CNA, Angela Starinschi.
09:20
Carnea produsă în laborator va ajunge în scurt timp pe rafturile magazinelor! Marea Britanie devine prima ţară din Europa care va aproba comercializarea cărnii artificiale, scrie observatornews.ro.
09:10
Pe 18 iulie, istoria a înregistrat momente definitorii în domeniile politic, cultural și tehnologic.
Acum 8 ore
08:50
Au trecut emoţiile elevilor, acum e rândul profesorilor. Astăzi începe examenul de titularizare cu proba scrisă. A venit momentul că dascălii să treacă de partea cealaltă a catedrei și să arate ce ştiu. Iar lupta va fi aprigă pe cele mai căutate materii. Anul acesta, Record istoric de candidaţi la titularizare. După mărirea salariilor din învăţământ, tinerii s-au înghesuit pentru un loc la catedră. Bătaie a fost pentru posturile de educator, dar şi de profesor de educaţie fizică şi limba română. Ministrul Educaţiei le-a transmis pe Facebook „succes” candidaţilor, însă aceştia i-au răspuns că preferă, în locul urărilor, mai multe posturi deblocate, scrie observatornews.ro.
08:40
O mașină a intrat miercuri seară într-un grup de persoane ce se aflau pe terasa unei cafenele din nordul Parisului, cel puțin o persoană pierzându-și viața, iar alte șase fiind rănite, dintre care trei sunt în stare critică, informează hotnews.ro.
08:30
Peștii au nevoie urgent să înțeleagă și să stăpânească arta echilibrării realității fizice cu viziunea lor. Deși planurile lor sunt ambițioase, trebuie să înțeleagă obstacolele reale ale acestor planuri. Altfel, se îndreaptă spre un curs de coliziune, în ciuda tuturor intențiilor lor bune. De asemenea, trebuie să înțeleagă că planurile lor pot fi în conflict cu cele ale altcuiva care este la fel de hotărât și ambițios ca ei.
08:10
Primăria Municipiului Chișinău informează că în legătură cu desfășurarea Festivalului „Te salut, Chișinău!”, epicentrul căruia va fi pe strada pietonală Eugen Doga, vor fi operate sistări de trafic în zonă, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat astăzi o slăbire în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
07:50
Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și suferă de simptome ușoare, a anunțat Casa Albă. Acesta s-a confruntat cu simptome ușoare și a primit prima sa doză de medicament antiviral Paxlovid, scrie adevarul.ro.
07:40
Fotbaliștii Argentinei au stârnit un scandal la nivel internațional după un live făcut în urma finalei Copa America 2024, câștigată în fața Columbiei, scor 0-0 (1-0 după prelungiri), scrie digipsort.ro.
07:40
Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și suferă de simptome ușoare, a anunțat Casa Albă. Acesta s-a confruntat cu simptome ușoare și a primit prima sa doză de medicament antiviral Paxlovid, scrie adevarul.ro.
07:30
Astăzi, vremea în Moldova se va caracteriza prin variații semnificative ale condițiilor meteorologice pe parcursul zilei, cu temperaturi ridicate și o probabilitate moderată de precipitații.
07:10
Detalii şocante după tentativa de asasinat a lui Trump. Thomas Crooks, cel care a tras asupra fostului preşedinte, ar fi plănuit să detoneze şi o bombă în timpul discursului. Iar presa americană scrie că Iranul complota de câteva săptămâni bune să îl ucidă pe liderul republicanilor. La convenţie, toţi foştii rivali ai miliardarului i-au declarat loialitate în încercarea de a reveni la Casa Albă, transmite observatornews.ro.
Acum 24 ore
22:10
Cântăreaţa britanică Adele a dezvăluit că intenţionează să ia o pauză prelungită de la muzică, după actuala serie de concerte, potrivit BBC, citat de news.ro.
22:10
Comisia Pre-Vetting nu mai iese din scandaluri. Președintele acesteia, Herman von Hebel este acuzat că a încălcat principiul că „nu poți fi judecător în propria cauză”, aplicat de mai bine de 400 de ani în justiție, după ce a participat la examinarea cererii de recuzare a sa, depusă de judecătorul Victor Sandu, și a respins-o „în conformitate cu regulamentul comisiei”.
22:00
O minge de foc uriașă a traversat cerul deasupra Statuii Libertății marți, 16 iulie 2024, provocând un cutremur mic și un sunet puternic, resimțite de locuitorii din zonă. Incidentul, petrecut în jurul orei 11:17 a.m., a stârnit confuzie și panică, determinând mai multe agenții guvernamentale să investigheze cauza, scrie digi24.ro.
21:50
Emoții și solemnitate la festivitatea de absolvire pentru Academia „Ştefan cel Mare” a MAI de astăzi. Sentimentele de mândrie ale proaspeţilor absolvenţi au fost împărtăşite alături de cadrele didactice, părinţi şi invitaţi de onoare, iar evenimentul a culminat cu un vals de excepție al absolvenților, în uniforme.
21:20
Noaptea trecută, pe o stradă din satul Medeleni, raionul Ungheni, polițiștii de patrulare au stopat pentru verificări șoferul unei Mazda, care s-a dovedit a fi în stare de ebrietate avansată.
20:50
Șefa statului efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda, anunță Președinția.
20:40
Șeful NATO a anunţat miercuri că a desemnat un înalt oficial care să coordoneze activitatea Alianței Nord-Atlantice în Ucraina, ca parte a unui efort mai amplu de a intensifica sprijinul pentru Kiev în lupta împotriva invaziei Rusiei, potrivit digi24.ro.
20:20
Un bărbat ar fi intrat în bazinul artificial instalat în curtea casei sale, iar la scurt a fost găsit fără suflare de apropiați. Tragedia a avut loc aseară, în satul Climăuți, raionul Dondușeni.
20:10
Petrocub Hâncești joacă meciul retur din cadrul primei runde de calificare al Ligi Campionilor, sezonul 2024/25. Campioana Moldovei va lupta în această seară pentru un loc în turul doi preliminar al celei mai prstigioase competiții inter-cluburi de pe bătrânul continent. Hânceștenii vor juca contra formației FC Ordabasy din Kazakhstan pe stadionul Zimbru din Chișinău, iar fluierul de start a fost dat dat la ora 20:00. Meciul din manșa tur s-a încheiat, scor alb 0-0.
19:50
„O nouă dovadă a incompetenței PAS și a președintei Maia Sandu. Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituționale mai multe sintagme din art.90 alin.(2) din Codul electoral, care a fost modificat de majoritatea PAS și promulgat cu ochii închiși, (не глядя) de șefa statului!”. Declarația aparține politicianului Andrei Năstase și a fost făcută după decizia Curții Constituționale, care a anulat prevederea ce restricționa aparițiile la TV ale candidaților electorali.
19:40
Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului de puşcă semiautomată folosit în tentativa de asasinare, sâmbătă, a lui Donald Trump, relatează AFP, citat de news.ro.
19:30
Furtunile fac ravagii în diferite localități din țară. În Glodeni au intervenit oamenii legii și echipele de salvatori, care îndeamnă oamenii să fie prudenți pe unde calcă, după ce mai multe fire electrice s-au rupt.
19:10
China şi Rusia au început exerciţii navale cu trageri reale în Marea Chinei de Sud, cele două ţări consolidându-şi legăturile militare şi comerciale în ultimii ani, în urma sancţiunilor americane împotriva ambelor, transmite Reuters, citat de news.ro.
18:50
Curtea Constituțională a admis sesizările depuse de 5 complete de judecată de la Curtea de Apel privind excepția de neconstituționalitate a articolului 90, aliniat 2 din Codul Electoral, în redacția adoptată pe 8 decembrie 2022 de Parlament. Astfel, magistrații au declarat prevederea, care interzicea apariția candidaților electorali la TV, în alte emisiuni decât cele cu caracter electoral, drept neconstituțională.
18:40
Apar detalii cutremurătoare în cazul doctoriței stomatolog ucise, marți seara, 16 iulie, în cabinetul său din Brăila. Femeia, în vârstă de 41 de ani, locuia într-un cartier rău famat și trăia, de mai multe luni, în teroare, din cauza unor localnici cu care ar fi avut un conflict, transmite digi24.ro.
18:10
Comisia Europeană nu a acordat publicului „acces suficient de mare” la contractele de vaccin împotriva Covid-19, a stabilit miercuri Curtea de Justiție a Uniunii Europene, constatând nereguli în justificările pentru redactarea unor părți din documente, relatează POLITICO. Decizia îndelung așteptată vine cu doar o zi înaintea unui vot decisiv pentru Ursula von der Leyen, care trebuie să obțină joi sprijinul a 361 de europarlamentari pentru a fi reconfirmată în funcţia de şefă a CE, scrie observatornews.ro.
18:10
Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, spune că angajații instituției pe care o conduce „sunt gata să se mute în 48 de ore”, în noul sediu identificat de Guvern - fosta clădire a Procuraturii Generale, de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni din centrul capitalei. Declarațiile au fost făcute de șefa PA, la emisiunea „În context”, de la Moldova 1.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.