La Chișinău va avea loc o expoziție a cămășilor cu altiță. Piese unice din colecția artistei Marghiolița Constantinescu Rogojan

#diez, 19 iunie 2024 17:00

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău va găzdui expoziția „BogățIA sudului românesc”. Expoziția va prezenta cămășile cu altiță specifice regiunilor Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud, fiind deschisă publicului la Muzeul Național de Istorie. Сообщение La Chișinău va avea loc o expoziție a cămășilor cu altiță. Piese unice din colecția artistei Marghiolița Constantinescu Rogojan появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
18:30
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău a lansat un videoclip promoțional al perioadei de admitere în cadrul instituției din acest an. Pe 22 iulie, universitatea va da start concursului.  Сообщение (video) USMF „Nicolae Testemițanu” și-a lansat videoclipul de promovare a perioadei de admitere 2024 появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
18:00
Vinul Moldovei și exportatorii de vinuri reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară își vor extinde prezența și își vor consolida reputația pe piețele internaționale. Grație programului de granturi WESA, care va fi implementat în următoarele 12 luni, vor fi majorate vânzările de vinuri cu valoare adăugată pe piețe netradiționale cum ar fi România, Polonia, Regatul Unit, Olanda, Danemarca, Coreea de Sud, Japonia, Canada, și altele.  Сообщение O serie de vinuri din Moldova își vor extinde prezența pe piețele internaționale datorită programului WESA появились сначала на #diez.
17:15
Valurile de caniculă, înrăutățirea calității aerului și pierderea rapidă a habitatelor naturale subliniază clar că protejarea mediului nu mai poate fi considerată o opțiune, ci o necesitate urgentă. Deși pare că suntem familiarizați cu aceste probleme și că soluțiile sunt evidente, realitatea este mult mai complexă și necesită o abordare profundă. De aceea, am decis să lansăm un nou podcast în colaborare cu Kaufland Moldova, dedicat explorării și soluționării provocărilor legate de sustenabilitate. Сообщение (podcast) Asta nu ți-i foaie verde! Despre Fast Fashion cu Elena Bannaia появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
16:00
Luptătorul moldovean de stil liber Maxim Saculțan a obținut dreptul de a ne reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Sportivul în premieră a obținut o astfel de calificare. Despre asta a anunțat Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. Сообщение Sportivul Maxim Saculțan a fost calificat în premieră la Jocurile Olimpice появились сначала на #diez.
15:30
„Învățarea nu are limite de vârstă.” Acest lucru îl demonstrează 57 de studenți seniori, cu vârsta 60+, care au urmat cursurile Universității Vârstei a Treia (UV3). Pe parcursul a două semestre, studenții seniori au urmat cursurile „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Starea de bine și comunicarea între generații”, predate atât în limba română, cât și în limba rusă. Сообщение Zeci de studenți, cu vârsta 60+, au participat la cursuri de dezvoltare a abilităților digitale: „Fiecare zi de joi era specială” появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
14:45
Întâlniri de ghidare în carieră, atelier de storytelling și proiecții de film. Și în această săptămână nu te plictisești, pentru că orașul Chișinău oferă câteva opțiuni interesante pentru tine dacă ești elev(ă). Am adunat o listă cu activități educative din care cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău. Сообщение Câteva evenimente la care să îți petreci timpul liber în această săptămână dacă ești elev(ă) появились сначала на #diez.
13:15
Maib în parteneriat cu AUTOCAPITAL MDV, dealer oficial Mercedes-Benz în Republica Moldova, vă propune o finanțare auto „de nerefuzat”. Maib este gata să ofere companiilor care activează în sectorul IMM posibilitatea de a achiziționa automobile de lux prin soluții de finanțare flexibile și avantajoase.  Сообщение Cum companiile care activează în sectorul IMM pot achiziționa automobile de lux cu ajutorul unui credit Maib появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
11:30
Ministerul Educației și Cercetării a informat că sesiunea suplimentară de bacalaureat începe astăzi, 15 iulie și se va desfășura până în data de 19 iulie. Circa 3 288 de candidați vor susține probele de examen în cele 14 Centre de Bacalaureat din țară, acestea fiind instituite în acest sens.  Сообщение BAC 2024: a început sesiunea suplimentară a examenelor de bacalaureat появились сначала на #diez.
11:15
Alexandra Catan este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Gaudeamus” din Chișinău și își dorește să urmeze calea profesorilor săi, pe care îi consideră remarcabili. Eleva speră că prin activitatea de pedagog, va putea și ea să contribuie la o schimbare în societate, sau cel puțin în sufletul cuiva. Сообщение Alexandra Catan, elevă: „Voi fi o profesoară bună, pentru că la școală, am parte de profesori remarcabili” появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
10:45
Când a fost ultima dată când ai trăit mândria de a fi moldovean și ai cântat alături de mii de oameni imnul țării? Imaginează-ți emoția unei națiuni unite într-o singură bătaie de inimă. Aceasta este puterea sportului, iar olimpicii noștri se pregătesc să o urce pe podium la Paris. În fiecare zi, ei se antrenează și se dedică pentru a aduce victoria acasă. Victoriile lor sunt cele care ne unesc, ne transformă și ne inspiră. Сообщение Hai, Team Moldova! Victoriabank lansează spotul pentru susținerea echipei olimpice появились сначала на #diez.
10:30
Prima universitate din România își deschide și în acest an ușile pentru tinerii originari din Republica Moldova. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a publicat oferta educațională pentru etnicii români de pretutindeni, iar doritorii de a studia acolo își pot pregăti dosarele pentru admitere. Înscrierea va avea loc în perioada 15-20 iulie. Сообщение A început admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Câte locuri au fost alocate pentru românii de pretutindeni появились сначала на #diez.
10:30
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională la Biologie. Evenimentul a avut loc în Astana, Republica Kazakhstan, în perioada 7-14 iulie 2024. Сообщение Elevii din Moldova au obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională la Biologie появились сначала на #diez.
10:30
Eu nu am fost la primele două ediții ale Moldova Youth Forum (MYF). În 2022 abia venisem la Chișinău și nu dispuneam de suficient timp liber, iar în 2023 nu am reușit să completez formularul. Totuși, fără a-mi trăda sursele, vă pot spune că detaliile despre păpușica lui Ion Bulgac nu au trecut pe lângă mine. Numai cât face condamnarea invaziei ruse în Ucraina de către Ion Ceban de la prima ediție a evenimentului. În fine, părea interesant, iar în acest an trebuia numaidecât să ajung și eu. Сообщение Am fost pentru prima dată la Moldova Youth Forum. Șase subiecte care mi-au rămas în memorie появились сначала на #diez.
10:30
Copiii din municipiul Edineț pot învăța cu ajutorul tehnologiilor, pentru că în patru grădinițe din oraș au fost create SmartLab-uri. Astfel, picii vor putea experimenta, explora și dezvolta competențele tehnice și digitale. Сообщение Roboți, pixuri 3D și covorașe interactive: în patru grădinițe din Edineț au fost create laboratoare digitale inteligente появились сначала на #diez.
10:30
Institutul Internațional de Presă (IPI) lansează un program de sprijin pentru redacțiile de știri. Organizatorii vor acorda susținere instituțiilor de presă în dezvoltarea soluțiilor inovatoare pentru provocări precum transformarea digitală, adaptarea la nevoile utilizatorilor și dezvoltarea veniturilor durabile. Сообщение Redacțiile de știri din Moldova pot obține granturi în valoare de 20 000 de euro în cadrul unui program de sprijin появились сначала на #diez.
10:30
Începând cu 22 iulie, deținătorii diplomelor de bac sau de studii profesionale se pot înscrie online la o instituție de învățământ superior din Moldova. Una dintre variantele disponibile este Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), singura universitate din țară inclusă în clasamentul global Times Higher Education Impact Ranking 2023 și a doua cea mai cotată instituție din Moldova, potrivit Webometrics. Dacă ești curios să afli mai multe detalii despre admiterea și studiile de la UTM, inclusiv costul căminelor sau mediile de admitere din anii precedenți, am adunat toate informațiile în acest articol. Сообщение Admitere 2024: ce trebuie să știi despre Universitatea Tehnică a Moldovei появились сначала на #diez.
10:30
Mai ții minte gustul ceaiului de mușețel, mentă sau roiniță de la bunica? Acum poți să culegi de sine stătător un buchețel. Am adunat pentru tine lista celor nouă rezervații naturale de plante medicinale. Сообщение Lista rezervațiilor naturale de plante medicinale din Republica Moldova появились сначала на #diez.
10:30
În sectorul Râșcani al capitalei, pe strada Miron Costin 13/1 este amplasat un panou mozaic creat încă în perioada sovietică. Compoziția este unită de diverse motive vegetale care se utilizau în mozaicuri din cele mai vechi timpuri, scrie ru.diez.md. Сообщение (foto) Flori, copaci și păsări. Ce se știe despre panoul mozaic din sectorul Râșcani al capitalei, al cărui autor e necunoscut появились сначала на #diez.
10:30
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge după orele de muncă. Chiar dacă ne așteaptă temperaturi caniculare, să știi că toate evenimentele vor avea loc seara, timpul potrivit pentru a ieși din casă. Сообщение O listă de evenimente la care să-ți petreci timpul liber în săptămâna care urmează появились сначала на #diez.
10:30
De astăzi, 15 iulie, începe admiterea la colegii, centre de excelență și școli profesionale. În acest an, elevii pot opta pentru unul dintre cele peste 12 000 de locuri bugetare sau cele circa 7 000 de locuri cu achitarea taxei de studii.  Сообщение De astăzi, începe admiterea la colegii, centre de excelență și școli profesionale. Dosarul se depune online появились сначала на #diez.
Ieri
19:45
În satul Văleni din raionul Cahul se va desfășura Festivalul „Toba Fest”. Evenimentul va avea loc duminică, 14 iulie, iar printre invitații prezenți se numără Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea. Сообщение Bunica bate toba la Festivalul „Toba Fest” din Văleni. Când va avea loc evenimentul și ce artiști vor evolua pe scenă появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Un grup de liceeni din Republica Moldova a dezvoltat o idee de start-up tehnologic în domeniul psihologiei. Este vorba despre echipa The Dream Factory din Soroca. Tinerii au gândit o platformă al cărei scop este de a oferi servicii de consiliere și terapie cu ajutorul inteligenței artificiale, al jocurilor interactive, al filmelor și al sarcinilor practice. Сообщение (foto) Cinci adolescenți din Soroca au gândit un start-up tech în domeniul psihologiei. În ce constă ideea lor появились сначала на #diez.
16:15
O altă universitate care dă start admiterii pe 22 iulie este Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). Astfel, absolvenții de clasa a XII-a care vor să-și continue studiile la această instituție de învățământ vor putea depune cererile de înscriere într-o săptămână. Сообщение Ce trebuie să știi dacă vrei să devii student(ă) la Academia de Studii Economice din Moldova появились сначала на #diez.
15:15
Alegerea corectă a țesăturii este esențială pentru a asigura sentimentul de răcoare pe timpul verii. Materialele naturale, precum bumbacul și inul, sunt ideale, pentru că permit pielii să respire și să se simtă răcoroasă. La fel, aceste țesături sunt ușoare și plăcute la atingere. Сообщение Vară, soare și haine de sezon. Care sunt țesăturile recomandate pentru vremea caniculară появились сначала на #diez.
14:15
Într-o vreme în care poveștile de viață reale par mai dramatice decât filmele, episodul doi al documentarului „Drumul spre Paris” reușește să ne captiveze cu poveștile fascinante și emoționante ale fraților Sergiu și Oleg Tarnovschi, precum și ale prietenului lor din copilărie, Oleksii. Acest episod oferă o lecție excelentă despre curaj, sacrificiu și determinare, oferind o perspectivă excepțională a vieții unor sportivi care au luptat împotriva obstacolelor.  Сообщение (video) Drumul spre Paris al canonistului Serghei Tarnovschi. Povestește despre naturalizarea sa și cum a fost viața în Ucraina появились сначала на #diez.
12:15
Primăria municipiului Chișinău lansează concursul de selectare a unui sculptor care va realiza bustul scriitorului moldovean Nicolae Dabija. Concursul este deschis pentru sculptorii din țară și are drept scop identificarea unui concept sculptural care ar imortaliza personalitatea scriitorului. Сообщение Sculptează bustul lui Nicolae Dabija și câștigă 20 000 de lei. Lucrarea învingătoare va fi amplasată în Aleea Clasicilor появились сначала на #diez.
11:15
Ai ales deja o universitate? ru.diez a pregătit pentru tine o listă cu toate universitățile și academiile din Republica Moldova. Răsfoiește-le, uită-te la specializări și facultăți și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine. Mult succes la înscriere! Сообщение Unde depunem actele? Lista universităților din Republica Moldova появились сначала на #diez.
10:30
Troleibuzul turistic Chișinău Sightseeing revine pe străzile din capitală. Excursiile vor avea loc în fiecare weekend și vor începe de la Arcul de Triumf. Сообщение Troleibuzul turistic revine pe străzile capitalei. Care este programul și prețul unei călătorii появились сначала на #diez.
10:00
Primăria municipiului Chișinău organizează cea de-a doua ediție a Turneului de șah și joc de dame „Cupa Seniorilor”. Turneul începe pe 20 iulie și este destinat persoanelor care au peste 50 de ani. Înregistrarea și participarea în cadrul competiției este gratuită. Сообщение Chișinăuenii pasionați de șah sunt invitați să participe la un turneu. Premiul mare constituie 5 000 de lei появились сначала на #diez.
12 iulie 2024
18:00
Nu știu câți dintre voi sunt interesați de fotbal, dar probabil ați văzut în ultimele zile pe rețelele de socializare o fotografie din 2007 în care Lionel Messi ținea în brațe un bebeluș. Ei bine, acel bebeluș a susținut săptămâna trecută examenele obligatorii din Spania și, printre altele, a devenit probabil cel mai popular fotbalist al Campionatului European de Fotbal din acest an (EURO 2024). Сообщение Cine este Lamine Yamal, starul de la EURO 2024, și de ce #diez scrie despre el появились сначала на #diez.
16:45
Marius Cupceanu are nouă ani. Opt dintre aceștia un implant cohlear, ce îl ajută să audă ce se întâmplă în jurul lui. Recent a absolvit clasa a doua la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Materia lui preferată este matematica. Limba română nu i se dă la fel de ușor, în schimb în timpul liber face aritmetică mintală.   Сообщение „La fel ca ceilalți copii.” Povestea lui Marius, băiatul cu implant cohlear care trece în clasa a treia  появились сначала на #diez.
16:30
Îți dorești integrarea europeană a Republicii Moldova? Proiectul „Cetățeni pentru Europa” și-a dat startul în luna iunie 2024 și este în căutare de noi membri. Astfel, dacă susții calea proeuropeană a țării și combaterea dezinformării, te poți alătura echipei. Сообщение Devino parte a inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa” și susține integrarea europeană a Republicii Moldova появились сначала на #diez.
16:30
Marin Dulce este profesor de istorie la Gimnaziul „Ruseni” din raionul Edineț, acesta a ales recent încadrat în activitatea pedagogică, fiind în al doilea an de muncă. El a ales profesia de pedagog deoarece școala este locul unde se creează personalități, iar în timpul studiilor la universitate a înțeles cât de importantă este această profesie și cât de puțini oameni într-adevăr îi înțeleg valoarea. Сообщение Marin Dulce, profesor de istorie: „Cred că pedagogia este o profesie de bază pentru dezvoltarea și educarea societății” появились сначала на #diez.
16:15
Calendarul desfășurării concursului de admitere la toate instituțiile de învățământ superior publice și private din Republica Moldova a fost modificat, în contextul eliberării în perioada 22-31 iulie a diplomelor de bacalaureat absolvenților (sesiunea suplimentară). În conformitate cu  Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 1016 din 11 iulie 2024, sesiunea de admitere de bază include următoarele etape: Сообщение A fost modificat termenul de înscriere la concursul de admitere 2024 la USMF появились сначала на #diez.
16:15
Muzică simfonică, atmosferă vibrantă și circa 6 000 de persoane care le-au savurat din plin în cadrul celei de-a șasea ediție a concertului „O seară în parc”, desfășurat la Teatrul Verde. De-a lungul timpului, concertul de muzică simfonică „O seară în parc” a fost apreciat pentru muzica de calitate și ambianța pitorească, iar ediția din anul acesta nu a fost o excepție. Сообщение Atmosferă magică și voci remarcabile. Cum a decurs cea de-a șasea ediție a concertului simfonic „O seară în parc”  появились сначала на #diez.
15:15
Vacanța de vară poate fi momentul perfect pentru a încuraja lectura în rândul copiilor. Dacă nu știți cu ce carte să începeți, curriculumul școlar ar putea să vă vină în ajutor. Fiindcă vacanța e în toi, iar lectura „niciodată nu a fost puțină”, astăzi vă vom prezenta o listă cu cărți recomandate elevilor din clasele I-IV. Сообщение Ce pot citi elevii claselor primare în vacanța de vară? O listă cu lecturi recomandate de curriculum появились сначала на #diez.
15:00
La doar patru zile după ce am împlinit 18 ani, am pornit în prima aventură de unul singur. Aceasta m-a purtat de la Chișinău până la Krems, un oraș studențesc de lângă Viena. Provocările întâlnite pe parcurs au fost numeroase, de la lipsa internetului și orientarea în spațiu de sine stătător, până la faptul că eram cât pe ce să-mi uit bagajul într-unul dintre trenuri. Сообщение (foto) „Mama, nu m-am pierdut prin Europa.” Cum a fost prima mea călătorie independentă la 18 ani появились сначала на #diez.
14:30
Încă din primii ani de facultate mulți dintre noi sunt în căutarea unui loc de muncă. Primul job este cu siguranță memorabil, dar momentul plecării de la acesta este la fel de esențial. În cel de-al doilea episod al podcastului „Urmează stația” povestim despre momentul în care decidem să ne dăm demisia. Despre cum renunțăm la primul nostru job am vorbit cu Ilinca Gherța, manageră generală la delucru.md, platforma cu cele mai actuale oferte de job în orice domeniu de activitate. Сообщение (podcast) Urmează stația: cum renunțăm la primul job появились сначала на #diez.
13:15
Calendarul de admitere la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova a fost modificat. Astfel, doritorii de a-și continua studiile la o universitate din țară vor beneficia de două zile în plus pentru a se putea înscrie în cadrul instituțiilor. Сообщение Orarul admiterii a fost modificat. Când poți depune dosarul la universitățile din Moldova появились сначала на #diez.
12:15
Maib anunță lansarea celei de-a VI-a emisiuni de obligațiuni corporative, o oportunitate excelentă pentru investitorii interesați să își valorifice economiile într-un instrument financiar stabil și profitabil. Subscrierea pentru această emisiune va fi deschisă începând cu data de 11 iulie 2024 și se va desfășura pe o perioadă de 20 de zile calendaristice, la orice sucursală sau la sediul central maib park*. Сообщение Din 11 iulie, maib lansează o nouă emisiune de obligațiuni corporative появились сначала на #diez.
11:15
Pe 12 iulie 2024, întreaga lume stă cu ochii pe kebab – un preparat culinar emblematic și delicios. Pentru a marca această zi specială, Glovo oferă reduceri de până la 25 % la kebaburi și livrare gratuită de la partenerii selectați. Сообщение Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo. Ai o reducere de până la 25 % și livrare gratuită появились сначала на #diez.
10:30
Dacă depui actele la o universitate din străinătate, dosarul tău de aplicare va trebui să includă și o foaie matricolă. Acest act îți este eliberat de către instituția în care ți-ai făcut studiile și reflectă notele pe care le-ai obținut pe parcursul anilor de liceu. Mai multe detalii despre eliberarea foii matricole îți explicăm în acest articol. Сообщение Foaia matricolă: cine ți-o oferă și de ce îți trebuie появились сначала на #diez.
11 iulie 2024
17:30
Profesorii din domeniul Tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) sunt îndemnați să participe la „Tech Lab”, un hackathon dedicat modernizării percepției asupra tehnologiei informației și îmbunătățirii interacțiunii cu elevii. Hackathonul oferă oportunitatea de a identifica și de a soluționa problemele întâlnite în activitatea zilnică folosind soluții tehnologice.  Сообщение Profesorii de informatică pot participa la un hackathon despre inteligența artificială și securitatea cibernetică появились сначала на #diez.
17:30
De câteva zile în Republica Moldova sunt înregistrate temperaturi caniculare. Zilele trecute meteorologii au emis un cod portocaliu de căldură, iar astăzi – cod roșu pentru perioada 12-17 iulie. Ieri, 10 iulie, la stațiile din Tiraspol și Dubăsari termometrele arătau 39 °C, iar specialiștii se așteaptă ca temperaturile să crească și în toate raioanele țării, în special în sudul și în centrul Moldovei. Сообщение De ce e atât de caaald în Moldova появились сначала на #diez.
15:30
Fiecare fondator, mai devreme sau mai târziu, se întreabă dacă start-upul său chiar rezolvă o problemă reală pentru un segment de piață specific. Dacă și tu ai ajuns să îți pui această întrebare, e timpul să te gândești la Problem – Solution Fit (PSF). Acesta se referă la momentul în care o companie identifică o problemă reală a pieței și dezvoltă o soluție eficientă pentru ea. De obicei, are loc în etapa timpurie, în faza de seed funding. Сообщение Ce înseamnă Problem – Solution Fit în lumea start-upurilor și de ce e important să acorzi atenție cerințelor pieței появились сначала на #diez.
12:45
În perioada 12 iulie, ora 19.00, – 13 iulie, ora 21.00, va fi suspendat total traficul rutier pe bd. Decebal, tronsonul cuprins între bd. Iuri Gagarin și str. Trandafirilor. Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de restabilire a învelișului asfaltic pe bd. Decebal. Сообщение Traficul rutier pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat. Cum va circula transportul public появились сначала на #diez.
12:30
Yep!Moldova a organizat a II-a ediție a Creative Accelerator, un program dedicat sprijinirii și dezvoltării start-upurilor din industriile creative. Timp de cinci luni, participanții au beneficiat de expertiză națională și internațională din partea a 12 mentori din nouă țări, au interacționat cu antreprenori de succes, au participat la bootcampuri intensive dedicate instrumentelor și strategiilor specifice industriilor creative și au beneficiat de resurse valoroase pentru a valida, testa și dezvolta ideile de start-up. Сообщение Ce proiecte de strat-up au câștigat la a II-a ediție a programului Creative Accelerator появились сначала на #diez.
12:15
Dumitru Roman este actor, tată a doi copii și absolvent al Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu” din Chișinău. El consideră că un părinte este cel care oferă dragoste necondiționată, siguranță și valori de bază copilului. Un profesor, pe de altă parte, are rolul de a oferi cunoștințe și îndrumare în lumea cunoștințelor. Сообщение Dumitru Roman, actor: „Orice copil are nevoie de educație calitativă, dar educația calitativă rezultă din profesori buni”   появились сначала на #diez.
11:15
Două tinere din Republica Moldova au participat la începutul lunii iulie la Colocviului tinerilor laureați francofoni din Europa centrală și orientală. Este vorba de Corina Vulpe, studentă la Facultatea de Litere, programul de studii Limba franceză și engleză (științe ale educației) și Stela Para, studentă la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative și președinta clubului de dezbateri francofone VETOclub. Tinerele își fac studiile la Universitatea de Stat din Moldova. Сообщение Două studente din Moldova au participat la un colocviu european al tinerilor laureați francofoni появились сначала на #diez.
11:15
Evelina Burunsus are 13 ani. La această vârstă a reușit deja să devină cea mai mică membră a ansamblului folcloric ,,Opincuța” și să frecventeze capela corală „Doina”. Evelina este elevă la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, din orașul Rezina. Сообщение (video) Evelina Burunsus lansează piesele „Orașul Meu” și „Mama” появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.