România preia comanda NATO în Marea Mediterană

Vocea Basarabiei, 19 iunie 2024 14:10

România va prelua, pentru șase luni, comanda unei grupări navale NATO, care activează în Marea Mediterană, au anunțat reprezentanții Forțelor Navale Române. „Puitorul de mine și plase 274 «Viceamiral Constantin Bălescu» va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă […] Articolul România preia comanda NATO în Marea Mediterană apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 5 minute
19:50
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 15 iulie. Invitatul emisiunii Gheorghe Vițu, jurist, președinte al Consiliului Național al Unirii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 15 minute
19:40
Prim-ministrul estonian Kaja Kallas şi-a prezentat luni demisia, un demers necesar pentru a-şi putea prelua noua funcţie obţinută în Uniunea Europeană, de a cărei politică externă se va ocupa în următorul mandat al Comisiei Europene, relatează Reuters citând un comunicat al Preşedinţiei de la Tallinn. Kaja Kallas, prima femeie prim-ministru a Estoniei, a fost aleasă […] Articolul Prim-ministrul estonian, Kaja Kallas, și-a dat demisia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Comisia de evaluare a procurorilor a finalizat evaluarea procurorei Tatiana Gulea, candidată la funcția de membră a Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). „Comisia a decis în unanimitate că Tatiana Gulea corespunde criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de Legea nr. 26/2022, promovând astfel evaluarea. Decizia a […] Articolul Comisia de evaluare a procurorilor: Tatiana Gulea a promovat evaluarea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
19:20
La Orhei a fost inaugurat astăzi noul sediu al Substației de Asistență Medicală Urgentă (SAMU). La eveniment a participat și președinta țării, Maia Sandu. „„Europa e deja aici” – acest lucru l-am auzit de la medicii care au participat la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei. De azi, cei 62 de angajați, […] Articolul Noul sediu al Substației de Asistență Medicală Urgentă, inaugurat astăzi la Orhei. Maia Sandu: „Europa e deja aici” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
18:50
Letonia nu va mai permite autoturismelor înmatriculate în Belarus să intre pe teritoriul său din Belarus sau Rusia, a anunţat luni o agenţie guvernamentală, relatează Reuters. Interdicţia, care intră în vigoare marţi, a fost introdusă în cadrul unui nou pachet de sancţiuni al UE care „a corelat în mare măsură sancţiunile impuse Belarusului cu sancţiunile […] Articolul Letonia interzice intrarea pe teritoriul său a autoturismelor înmatriculate în Belarus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, aflată în vizită de lucru la Kiev, a depus flori în memoria ucrainenilor care au murit pe câmpul de luptă, în contextul marcării astăzi a Zilei Statalității Ucrainei. Într-o postare pe o rețea de socializare, Cristina Gherasimov subliniază că rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace și pentru Moldova. „Al […] Articolul Cristina Gherasimov de Ziua Statalității Ucrainei: Parcursul european este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Comunitățile locale înțeleg rolul și importanța integrării europene, însă pe această direcție trebuie să se insiste și mai mult, ca avantajele procesului european să fie resimțite de fiecare cetățean în parte. În calea consilidării vectorului pro-UE există mai multe obstacole ce ar trebui contracarate printr-un efort comun al autorităților naționale, regionale și locale, pe de […] Articolul Viorel Furdui: Peste 80% din administrațiile locale sunt pro-europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
17:30
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că şi-a fixat ca obiectiv să stabilească toate elementele unui nou plan de pace la timp astfel încât în noiembrie să poată fi organizat un nou summit asupra viziunii sale privind încheierea războiului cu Rusia, transmite Reuters. „Am stabilit drept obiectiv ca în noiembrie să avem pregătit un […] Articolul Volodimir Zelenski anunță că până în noiembrie va pregăti un nou plan de pace apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Nu există nicio îndoială că racheta care a distrus principalul spital de copii din Kiev este rachetă rusească și a fost lansată intenționat pentru a lovi această țintă civilă. Opinia aparține ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, și a fost expusă în cadrul dezbaterii publice „Crimele de război: motive și consecințe”, organizate de Agenția de Presă […] Articolul Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova: Nu există nicio îndoială că spitalul din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Guvernul României a semnat astăzi un memorandum de înțelegere cu gigantul Google, în contextul proiectelor pe care țara vecină le va dezvolta în infrastructura digitală, inovare și cercetare. „Avem proiecte ambițioase de reformă a administrației publice, care implică utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligența Artificială, îmbunătățirea eficienței operaționale, creșterea securității digitale, promovarea inovației în sectorul public […] Articolul Guvernul român a semnat un memorandum cu gigantul Google. Marcel Ciolacu: Avem proiecte ambițioase apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Mai multe instituții de stat vor desfășura anchete interne după ce s-a constatat că cetățeanul turc, împușcat mortal săptămâna trecută la o terasă din sectorul Râșcani al capitalei, era căutat la nivel internațional. În urma acestui incident, instituțiile vizate vor formula până miercuri propuneri de modificare a legislației, pentru a elimina breșele existente. Despre aceasta […] Articolul Omorul din Capitală. Lilian Carp: Inspectoratul General pentru Migrație trebuie să răspundă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Un incendiu de proporții a izbucnit astăzi la Cahul. Flăcările au cuprins pădurea și iarba uscată de la periferia municipiului. Apelul a fost recepționat la ora 14:52. Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost îndreptate 6 echipe de pompieri și 5 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale. „Ajunși, angajații IGSU au stabilit […] Articolul FOTO/ Incendiu de proporții la Cahul: Circa 6 hectare de pădure, mistuite de flăcări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 15 iulie, Cod Galben de pericol de incendiu valabil pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit meteorologilor, alerta este valabilă pentru perioada 16-22 iulie. Din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitaților, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural. În […] Articolul Avertizarea cod galben de incendii, prelungită în toată R. Moldova până în 22 iulie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
15:30
Persoanele fizice care își doresc să obțină semnătura electronică nu vor mai fi nevoite să se deplaseze în acest scop la Chișinău. Depunerea actelor și obținerea serviciului de semnătura electronică va fi posibilă, din septembrie, în toate centrele multifuncționale Agenției Servicii Publice. La etapă inițială, centrele multifuncționale ale ASP vor deservi doar persoanele fizice, transmite […] Articolul Semnătura electronică va putea fi obținută și în centrele multifuncționale din raioane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Comisia Electorală Centrală atenționează partidele politice, care nu au depus la CEC rapoartele privind gestiunea financiară pentru semestrul întâi al anului 2024 că astăzi, 15 iulie este ultima zi pentru prezentarea acestora. Menționăm, că până la moment, din 64 de formațiuni politice înregistrate la ASP, 35 au completat, semnat și expediat la CEC rapoartele privind gestiunea financiară, iar 10 formațiuni sunt în […] Articolul CEC atenționează partidele că azi expiră termenul limită pentru prezentarea rapoartelor financiare pentru prima jumătate a anului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Ministerul Muncii și Protecției Sociale a lansat Rețeaua națională de specialiști în protecția victimelor violenței și reabilitării victimelor infracțiunilor. Ministrul Alexei Buzua declarat că specialiști vor avea sarcina de a identifica cazurile de violenți și infracțiune care nu se raportează și vor avea mandatul de e „a fi portavocea celor care au suferit în urma […] Articolul Ministerul Muncii a lansat Rețeaua națională de specialiști în protecția și reabilitarea victimelor violenței apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
În cadrul emisiunii „Studio politic” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei, liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a criticat vehement decizia de numire a lui Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Gligor a subliniat că această numire a fost motivată mai mult de considerații politice decât profesionale, sugerând că procesul de […] Articolul Numirea lui Ion Munteanu la șefia Procuraturii Generale a fost mai mult decizie politică, procesul de selecție fiind manipulat, susține Ștefan Gligor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Ucraina are dreptul, în conformitate cu dreptul internațional, să atace ținte militare situate pe teritoriul Rusiei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unui interviu acordat televiziunii United News duminică, relatează Kyiv Independent. Politica Statelor Unite interzice forțelor ucrainene să folosească arme furnizate de SUA pentru a lovi la 300 km în […] Articolul Stoltenberg: Ucraina are dreptul să lovească ținte militare de pe teritoriul Rusiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
13:30
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, anunță că R. Moldova salută interesul Bucureștiului pentru procurarea întreprinderii Rețelele Electrice de Distribuție (RED) Nord. Potrivit oficialului, România este țară membră a Uniunii Europene și are o experiență avansată în implementarea normelor europene în gestionarea sectorului electroenergetic. „Mai mulți jurnaliști m-au întrebat despre intenția României de a participa la deetatizarea […] Articolul Ministrul Parlicov salută intenția României de a cumpăra Întreprinderea RED Nord: Ne propunem să devenim parte a sistemului energetic UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Articolul VIDEO / PUNCTE DE VEDERE, PUNCTE DE REPER ediția din 14 iulie 2024. Este amalgamarea voluntară o soluție magică, ce ar asigura autorităților locale o temelie mai sigură? apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Într-un recent episod tragic care evidențiază ineficiența sistemului nostru polițienesc și judecătoresc, un lider al unei grupări criminale internaționale, specializată în trafic de droguri și armament, a fost ucis într-un atac armat în sectorul Rîșcani al Capitalei. Persoana în cauză, un cetățean turc, era cunoscut pentru activități criminale grave și fusese condamnat în Marea Britanie […] Articolul Ștefan Gligor, despre recentul omor al liderului unei grupări criminale: Sistemului polițienesc și judecătoresc sunt ineficiente apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Articolul VIDEO / STUDIO POLITIC, ediția din 14 iulie 2024. Invitatul emisiunii: ȘTEFAN GLIGOR, președintele Partidului Schimbării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Republica Moldova va accesa un împrumut de la Banca Mondială pentru îmbunătățirea serviciilor hidrometeorologice și pentru consolidarea instituțiilor în vederea reacțiilor în cazul situațiilor de urgență. Suma împrumutului este de 40 de milioane de dolari, transmite IPN. 29 de milioane de dolari vor fi investiți în consolidarea instituțiilor pentru răspunsul la situațiile de urgență. Șase […] Articolul Moldova va accesa un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea serviciilor hidrometeorologice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Instituțiile de învățământ profesional tehnic au început, din 15 iulie, concursul de admitere. În anul curent sunt disponibile peste 12 000 de locuri bugetare și aproape 7700 de locuri cu achitarea taxei de studii, transmite IPN. Din numărul total de locuri cu finanțare de la bugetul de stat, 6,8 mii de locuri sunt prevăzute pentru […] Articolul Școlile profesionale, colegiile și centrele de excelență au început concursul de admitere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
11:50
Weekendul trecut, la Sibiu, a fost lansată o nouă ediție a Proiectului „Trei culori și-o singură credință: românească!”, eveniment finanțat și susținut de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova. Proiectul găzduiește peste 120 de artiști, meșteșugari și oameni de cultură din Republica Moldova. La noua ediție a participat și secretarul de stat al DRRM, Adrian […] Articolul O nouă ediție a Proiectului „Trei culori și-o singură credință: românească!”, organizată la Sibiu. Festivalul, finanțat de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Republica Moldova a cucerit medalia de bronz în concursul feminin pe echipe la Campionatul European de tineret la tir cu arcul, care s-a desfășurat la Ploiești, transmite IPN. Ministerului Educației și Cercetării menționează că echipa Moldovei a fost compusă, la competiția continentală rezervată sportivelor cu vârsta sub 21 de ani, din Kasandra Berzan, Nicoleta Clima […] Articolul Moldova a cucerit bronzul la Campionatul European de tineret la tir cu arcul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Un grănicer ucrainean a împușcat mortal un bărbat de 35 de ani care încerca să fugă spre granița moldo-ucraineană de pe segmentul transnistrean. Incidentul a avut loc, duminică, la 30 de kilometri de frontieră, în satul Dementovka. Potrivit surselor locale, polițiștii de frontieră au început o urmărire a unui vehicul condus de un bărbat de […] Articolul Focuri de armă la frontiera moldo-ucraineană. Un bărbat din regiunea Odesa, împușcat de un grănicer ucrainean apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Articolul VIDEO / EUROATLANTICA, ediția din 13 iulie 2024. Invitatul emisiunii: VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Articolul VIDEO / REALITATEA ROMÂNEASCĂ, ediția din 13 iulie 2024. Invitata emisiunii: MARIA GRAPINI, europarlamentar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Comisia parlamentară pentru securitate și cea juridică organizează azi audieri în cazul omorului cetățeanului turc la o terasă din sectorul Râșcani al Capitalei. La ședință participă reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii, ai Procuraturii Generale, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului de Informații și Securitate. După audieri, comisiile parlamentare vor elabora un raport pe care […] Articolul Deputații organizează audieri în cazul asasinatului din Capitală din 10 iulie. SIS, Procuratura Generală și CSM prezintă rapoarte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Hamas a decis să oprească negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza la o zi după ce un atac israelian l-a vizat pe şeful său militar, care „este bine”, au declarat duminică pentru AFP doi înalţi oficiali ai mişcării islamiste palestiniene scrie Agerpres. Anunţul survine după ce Hamas a declarat că loviturile israeliene de sâmbătă […] Articolul Hamas anunţă oprirea negocierilor pentru un armistiţiu în Gaza apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Kremlinul susţine că nu crede că actuala administraţie americană este responsabilă pentru tentativa de asasinat de sâmbătă asupra candidatului prezidenţial Donald Trump, dar că ea a creat atmosfera care a provocat atacul, relatează Reuters şi AFP citate de Agerpres. Trump a fost împuşcat în ureche în timpul unui miting electoral de sâmbătă în Pennsylvania, într-un […] Articolul Kremlinul acuză administraţia Biden că a creat atmosfera pentru tentativa de asasinare a lui Trump apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, una de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Internațională la Biologie, desfășurată în Astana, Republica Kazakhstan, în perioada 07-14 iulie 2024. Medalia de argint a fost obținută de Constantin Babuc, elev a Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, Chișinău. Medaliată […] Articolul Elevii din Republica Moldova s-au întors cu medalii de la Olimpiada Internațională de Biologie! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Este mai important ca oricând să fim uniţi, a transmis duminică Donald Trump, după tentativa de asasinat împotriva sa în timpul unui miting de campanie, relatează Reuters citat de Agerpres. „În acest moment, este mai important ca niciodată să fim uniţi şi să ne arătăm adevăratul caracter ca americani, rămânând puternici şi hotărâţi„, a scris […] Articolul Trump: Este mai important ca oricând să fim uniţi; sunt nerăbdător să vorbesc de la Wisconsin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Un tânăr de 30 de ani din R.Moldova este acuzat în Italia pentru două tentative de viol a unei minore de doar 15 ani. Dacă va fi recunoscut vinovat, acesta riscă ani grei de închisoare, scrie Deschide.md. Potrivit presei italiene, totul s-a produs în localitatea Mirano din Veneția. Acum un an, în iulie 2023, indvidul […] Articolul O minoră de 15 ani din Italia, victima unei duble tentative de viol. Agresorul, un cetățean din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Selecționata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal – EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după ce a învins Anglia în finală, cu scorul de 2-1. Spania a devenit prima echipă cu patru titluri europene, după cele obţinute în 1964, 2008 şi 2012. Nico Williams şi Mikel Oyarzabal au marcat pentru „La Roja”, […] Articolul După 12 ani, Spania este din nou campioană. Ibericii au câștigat la EURO 2024, după ce au învins Anglia cu scorul 2-1 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au avut duminică un briefing actualizat în Situation Room de la Casa Albă cu privire la ancheta referitoare la tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Șeful Casei Albe a anunţat că cere o revizuire independentă a regulilor care au funcţionat în materie de siguranţă în acest caz, […] Articolul Joe Biden, după asasinatul asupra lui Donald Trump: Cer o revizuire a regulilor de securitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Guvernatoarea Băncii Naționale, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu directorul adjunct al Departamentului Afaceri Fiscale ale Fondului Monetar Internațional (FMI), Era Dabla-Norris, în cadrul căreia s-a discutat despre oportunitățile de dezvoltare economică. Potrivit unui comunicat al BNM, Anca Dragu a pus accent pe cooperarea cu FMI, ce a sprijinit Republica Moldova în promovarea reformelor […] Articolul Guvernatoarea BNM, noi discuții cu FMI despre dezvoltarea economică a R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Aproximativ 3300 de liceeni vor susține, în această săptămână, sesiunea suplimentară de bacalaureat. Primul examen din a doua etapă, la limba și literatura română, are loc astăzi. La probă participă 184 de elevi din școlile cu predare în limba rusă. După care, în următoarele patru zile, absolvenții vor susține examene la limba de instruire, la […] Articolul Absolvenții de liceu susțin sesiunea suplimentară de bacalaureat. Au fost deschise 14 centre în orașe și raioane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
O angajată a Poliției de Frontieră a fost rănită după ce a fost împușcată din întâmplare de către un coleg de-al său. Incidentul s-a produs duminică dimineață, în jurul orei 08:00, pe teritoriul Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Cahul. Potrivit Poliției de Frontieră, în timpul verificării unei arme de către un subofițer, s-a produs […] Articolul O polițistă de frontieră, rănită în picior în urma unui accident produs la Sectorul de Frontieră din Cahul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
07:30
O echipă de salvatori din Republica Moldova s-a pornit în această seară în Grecia pentru a se alătura eforturilor internaționale de stingere a incendiilor forestiere din regiunea Nea Makri. Echipa este formată din 20 de pompieri și cinci autospeciale. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, Republica Moldova este unica țară acceptată în această misiune, nefiind […] Articolul 20 de salvatori cu 5 autospeciale s-au pornit în această seară în Grecia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:30
Șefa statului a venit cu un mesaj către salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI care în această seară au plecat în misiune de pre-poziționare în Grecia.  „În Europa solidarității, țările se ajută reciproc. 40 de pompieri și salvatori din țara noastră vor participa la misiuni de localizare și stingere […] Articolul Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj salvatorilor IGSU detașați în misiune de pre-poziționare în Grecia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
07:20
Şeful informaţiilor militare din Ucraina, Kirilo Budanov, a afirmat sâmbătă că au existat mai multe tentative de asasinare a preşedintelui rus, Vladimir Putin, transmite DPA, citată de Agerpres, transmite Digi24.ro. El a adăugat că Putin nu mai este un personaj acceptat de întreaga elită rusă, dar că, întrucât se află la putere de peste 20 de […] Articolul Șeful spionajului militar ucrainean a dezvăluit că Putin a fost ținta mai multor tentative de asasinat: „Dar nu au fost reușite” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:40
Prinţesa Kate, care suferă de cancer, va asista duminică la finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon, a anunţat Palatul Kensington într-un comunicat. Prinţesa de Walles, soţia moştenitorului tronului britanic William, „va asista la finala de simplu masculin a Campionatelor de la Wimbledon, duminică 14 iulie”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres. După […] Articolul Nouă apariție publică a prințesei Kate: va asista duminică la finala masculină de la Wimbledon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Direcția generală educație, tineret și sport organizează cea de-a doua ediție a Turneului municipal de șah și joc de dame „Cupa Seniorilor”. Concursul este destinat persoanelor de la 50 de ani în sus se va desfășura în parcurile din sectoarele municipiului Chișinău, transmite IPN. Prima etapă, de sector, va avea loc în perioada 20 iulie-4 […] Articolul Turneu municipal de șah și joc de dame „Cupa Seniorilor” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Școlile și grădinițele, pentru a beneficia de donații sub formă de mijloace financiare, vor trebui să deschidă un cont trezorerial. Toate operațiunile de donație se vor efectua exclusiv prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice (MPay). Regulamentul va fi examinat miercuri la ședința Guvernului, transmite IPN. Ministerul Educației și Cercetării precizează că scopul acestui regulament […] Articolul Donațiile în școli și grădinițe se vor efectua exclusiv prin serviciului guvernamental MPay apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
În perioada 15-19 iulie, va avea loc sesiunea suplimentară în cadrul examenului național de bacalaureat. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, la sesiunea suplimentară s-au înscris circa 3288 de elevi, care vor susține probele de examen în 14 Centre de bacalaureat. Probele de examen vor începe la ora 10:00. Pe 15 iulie va avea loc examenul […] Articolul Luni începe sesiunea suplimentară de Bacalaureat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Cazul tragic a fost înregistrat în dimineața zilei de 13 iulie, 2024 în satul Răscăieți, din r-nul Ștefan Vodă. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10:02, iar potrivit informațiilor înregistrate un bărbat a intrat în apa râului Nistru și nu a mai ieșit. Acesta se odihnea cu alți cetățeni pe malul […] Articolul FOTO: Un bărbat din Ștefan Vodă s-a înecat în Nistru fiind în stare avansată de ebrietate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță cu profundă tristețe despre decesul lui Arcadie Albul, viceguvernator al BNM în perioada 1 martie 2022 – 31 decembrie 2023, un specialist remarcabil în domeniul financiar-bancar. Arcadie Albul a contribuit la reformarea sectorului financiar-bancar, transferându-și cunoștințele și viziunea europeană dobândite în activitatea sa la instituții internaționale, precum Bank for […] Articolul A decedat fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.