Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare

Democracy.md, 19 iunie 2024 11:30

Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare. Primul caz a fost înregistrat în amiaza zilei de 18 iunie în localitatea Miclești, raionul Criuleni. Aici, într-o casă de locuit cu două nivele a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi. Incendiul a fost stins […] Articolul Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
16:50
Guvernul Republicii Moldova a lansat „Programul național de stimulare a revenirilor și de facilitare a (re)integrării cetățenilor implicați în migrație pentru anii 2023-2027”, pentru a sprijini cetățenii care se întorc în țară. Programul facilitează accesul la servicii medicale, sociale și educaționale pentru persoanele revenite. Biroul relații cu diaspora a elaborat un Ghid de suport la […] Articolul Guvernul lansează programul de sprijin pentru cetățenii reveniți din diaspora apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Șefa statului efectuează, în perioada 17-18 iulie, o vizită de lucru în Marea Britanie, iar pe 19 iulie va merge în Irlanda.  Președinta Maia Sandu va participa la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul britanic, Keir Starmer. Comunitatea Politică Europeană reprezintă o platformă cheie de discuţii între țările europene despre pace și securitate pe […] Articolul Președinta Maia Sandu întreprinde o vizită de lucru în Marea Britanie și Irlanda apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Andrei Năstase, lider politic, fost ministru al Afacerilor Interne și candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, participă la Convenția Republicană de la Milwaukee. Într-o postare pe Telegram, Năstase a oferit detalii despre prima zi de activitate la eveniment. „Am avut o primă zi de activitate foarte bună la Convenția Republicană, unde am discutat […] Articolul Andrei Năstase participă la Convenția Republicană de la Milwaukee apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Sporirea mobilității prin sisteme de transport eficiente, durabile și sigure reprezintă unul dintre obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova Europeană 2030. Având în vedere că, de multe ori, construcția, reabilitarea, modernizarea și extinderea drumurilor publice depășesc hotarele terenurilor aflate în proprietatea statului, pentru a accelera desfășurarea lucrărilor, acestea vor fi declarate de utilitate publică.  Astfel, vor fi […] Articolul Guvernul facilitează procesul de modernizare a drumurilor publice naționale apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor. Programul va putea fi accesat și de către persoanele care nu au statut de angajat în Republica Moldova, precum liber profesioniști, avocați, executori judecătorești, mediatori, taximetriști, […] Articolul Prima Casă Plus: Guvernul extinde accesibilitatea programului și oferă condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Meteorologii au emis un cod galben de ploi cu descărcări electrice și grindină. Avertismentul este valabil astăzi, în intervalul orelor 13:30 – 24:00. „În intervalul menționat se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cugrindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 […] Articolul Cod GALBEN de ploi cu descărcări electrice și grindină.Anunțul meteorologilor apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Primăria Chișinău invită locuitorii și oaspeții Capitalei la cea de-a IV-a ediție a Festivalului „Te Salut, Chișinău!” pentru a celebra cei 588 de ani de prima atestare a orașului. Despre acest lucru a scris Primarul General, Ion Ceban, pe rețelele sociale. Potrivit edilului, „Te Salut, Chișinău!” a pregătit un nou program plin de surprize pentru […] Articolul Chișinău sărbătorește 588 de ani cu Festivalul „Te Salut, Chișinău!” apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Într-o postare recentă pe canalul său de Telegram, Irina Vlah a făcut o declarație, anunțând că va participa la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent. „Prieteni, a venit timpul pentru decizii importante. Voi participa la alegerile prezidențiale în calitate de candidat independent,” a scris ea. Vlah, care are peste 20 de ani de experiență […] Articolul Decizia Irinei Vlah: Candidatura independentă la alegerile prezidențiale apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Fostul premier Vasile Tarlev a postat pe canalul său de Telegram o opinie privind atitudinea cetățenilor Republicii Moldova față de neutralitate. Potrivit lui Tarlev, majoritatea covârșitoare a moldovenilor preferă ca țara să rămână neutră, considerând această poziție esențială pentru menținerea păcii și dezvoltarea economică. “În toți acești ani, Maia Sandu și echipa ei încearcă să […] Articolul Vasile Tarlev: “De ce cetățenii Moldovei aleg neutralitatea?” apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
12:10
 Guvernul sporește accesul tuturor copiilor la studii de calitate. Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe […] Articolul Elevii care vor fi transferați din școlile cu mai puțin de 50 de elevi vor primi alocații lunare de 1000 de lei apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Rusia și-a retras și ultima navă de război pe care o mai avea în Crimeea, potrivit unui oficial ucrainean citat de Business Insider, în timp ce forțele navale ucrainene au transmis marți pe Telegram că nu mai era niciun vas militar rusesc în Marea Neagră. „Ultima navă de patrulare a flotei rusești de la Marea […] Articolul Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Briefing de presă susținut de fondatoarea „Platformei Moldova”, Irina Vlah, cu tema „Adresare către cetățenii Republicii Moldova”. Articolul LIVE// Briefing de presă susținut de fondatoarea „Platformei Moldova”, Irina Vlah, cu tema „Adresare către cetățenii Republicii Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, la ședința de astăzi, 17 iulie, cererea de demisie a lui Eugeniu Harabara din funcția de secretar general adjunct al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Funcția va rămâne vacantă din data de 5 august. „Îi mulțumesc lui Eugeniu Harabara, care a fost responsabil de procesul de integrare europeană în […] Articolul Ministerul Infrastructurii rămâne fără secretar general adjunct apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la orele amiezii în această săptămână în contextul valului de caniculă care s-a abătut din nou peste ţară, informează Reuters. Constructorii, livratorii de mâncare, curierii şi constructorii din domeniul naval se numără printre cei care trebuie să facă o pauză […] Articolul Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 17 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 17 iulie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
20:10
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a subliniat, pe canalul său de Telegram, importanța susținerii și dezvoltării sectorului real al economiei naționale pentru prosperitatea țării. „O prioritate pentru noi este susținerea și dezvoltarea sectorului real al economiei naționale. Ca să trăim bine, 60 la sută din marfă trebuie dusă la export în ambele piețe […] Articolul Tarlev promite: Vom produce mărfuri autohtone și le vom exporta atât la Est, cât și la Vest apare prima dată în DemocracyMD.
20:10
Cadavrul unui cetățean al Ucrainei, care încerca să fugă de război și să ajungă clandestin în R. Moldova, a fost găsit de către grănicerii ucraineni în apele râului Nistru. Victima s-a dovedit a fi un bărbat de 43 de ani, originar din Moghiliv-Podilsk, Ucraina. Un localnic i-a informat pe grăniceri despre faptul că un bărbat […] Articolul Tragedie pe râul Nistru: Un ucrainean a decedat încercând să fugă de război apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Președintele Finlandei, Alexander Stubb, a semnat o lege care acordă polițiștilor de frontieră dreptul de a bloca solicitanții de azil care trec frontiera dinspre Rusia, după ce țara a fost nevoită să își închidă granița din cauza afluxului de migranți. După cum scrie presa ucraineană, acest lucru este afirmat într-o declarație a lui Stubb, care a […] Articolul Președintele Finlandei a semnat legea privind blocarea migranților ruși apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
La 17 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în două localități din R. Moldova. Este vorba despre comuna Boșcana, raionul Criuleni, și satul Arionești, raionul Dondușeni. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CEC din 16 iulie. Noile alegeri din satul Boșcana, raionul Criuleni, au loc în urma decăderii primarului […] Articolul Alegeri locale noi pentru funcția de primar în patru localități din R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Roberta Metsola a fost realeasă marţi cu o majoritate foarte largă pentru un nou mandat de preşedinte al Parlamentului European. Ea a primit 562 de voturi în favoarea realegerii sale pentru un al doilea mandat de doi ani şi jumătate, din cele 623 de voturi exprimate, potrivit Reuters.  Metsola, eurodeputat maltez care în 2022 a […] Articolul Roberta Metsola a fost realeasă preşedinta Parlamentului European apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Președintele în exercițiu al Rwandei, Paul Kagame, a câștigat alegerile pentru funcția de șef al statului cu un procent de 99,15% din voturi, conform rezultatelor preliminare care includ 79% din buletinele de vot numărate. Aceasta îi asigură lui Kagame un nou mandat în fruntea țării. Concurenții săi, liderul Partidului Verde, Frank Habineza, și candidatul independent, […] Articolul Alegeri în Rwanda: Paul Kagame obține 99,15% din voturi apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Fostul director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, cere Guvernului să declare stare de urgență în agricultură în contextul secetei, care lovește R. Moldova al treilea an consecutiv. Fostul deputat susține că acest lucru ar permite stabilizarea situației fermierilor mici și mijlocii și „salvarea lor de faliment”. „E nevoie ca Ministerul Agriculturii să renunțe […] Articolul Alexandru Slusari cere declararea stării de urgență în agricultură pe fondul secetei prelungite apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 17 iulie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 25,24 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 21,77 le. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu trei […] Articolul Carburanții continuă să se ieftinească: Noile prețuri apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Într-o postare recentă pe canalul său de Telegram, Irina Vlah,  președinta Asociației „Platforma Moldova”, a adus critici dure la adresa politicilor actuale ale președintei Maia Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), subliniind nevoia de a se concentra pe problemele reale ale Republicii Moldova. „Președintele și PAS înarmează Moldova din ce în ce mai mult. […] Articolul Irina Vlah: Politicienii să se concentreze pe exodul populației, nu pe amenințări hibride apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Multimiliardarul Elon Musk intenţionează să doneze 45 de milioane de dolari pe lună unui grup de susţinere a campaniei electorale a lui Donald Trump pentru preşedinţia Statelor Unite, scrie luni cotidianul Wall Street Journal, citat de AFP. „America PAC” (Political Action Committee – comitet de acţiune politică) a fost creat conform Comisiei Electorale Federale (FEC) […] Articolul Elon Musk vrea să doneze 45 de milioane de dolari pe lună pentru campania lui Donald Trump apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Armata Națională urmează să recepționeze în această săptămînă un lot de tehnică militară din partea Statelor Unite ale Americii care cuprinde 20 de unităţi de tehnică HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), anunță Noi.md cu referire la Ministerul Apărării al R. Moldova. Mașinile vor fi utilizate de militarii Armatei Naționale în cadrul antrenamentelor și exercițiilor […] Articolul SUA acordă Moldovei 20 de blindate apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Activitatea psihologilor din Republica Moldova va fi mai bine reglementată. Ei nu vor putea profesa dacă nu primesc un atestat de liberă practică de la Colegiul Național al Psihologilor. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament. În ultimii ani, în Republica Moldova, au apărut mulți așa-ziși psihologi care nu dețin […] Articolul Noi reguli pentru psihologi: Atestatul de liberă practică devine obligatoriu apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Irina Vlah, pe canalul său de Telegram, a subliniat importanța susținerii eforturilor de pace în Ucraina, făcând referire la inițiativele premierului ungar Viktor Orban. „Eforturile de pace ale lui Viktor Orban în Ucraina i-au lăsat pe unii nervoși. Este clar, sunt cei care beneficiază de continuarea războiului. Și totuși cred că tragedia poate fi oprită […] Articolul Irina Vlah: Moldova trebuie să susțină pacea și să fie de partea pacificatorilor apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Președinta Maia Sandu a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Bălți, unde a participat la ceremonia de absolvire a studenților Universității de Stat „Alecu Russo”. Șefa statului le-a urat mult succes mai departe și i-a îndemnat pe tineri să rămână acasă, în Moldova. „Sunt 683 de tinere și tineri, viitori funcționari publici, jurnaliști, ingineri […] Articolul Șefa statului a participat la festivitatea de absolvire a studenților Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Circumstanțele omorului cetățeanului turc din data de 10 iulie au fost subiectul unei ședințe organizate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia juridică, numiri și imunități. La discuții au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ai Procuraturii Generale (PG), ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Serviciului de Informații și […] Articolul Cazul omorului cetățeanului turc: Instituțiile statului au fost audiate la Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
În timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, de către patrula SPF Larga a fost observată o persoană străină care se deplasa pe jos, spre interiorul țării.  Imediat, grupa de intervenție s-a deplasat la fața locului și a acționat la interceptarea persoanei respective, ulterior fiind condusă la sediul sectorului pentru verificări. Incidentul a […] Articolul Cetățean străin depistat în zona de frontieră cu document fals apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Fosta bașcan a autonomiei găgăuze, Irina Vlah, a discutat recent despre cele mai importante realizări din mandatul său. Într-un interviu, Vlah a evidențiat câteva dintre succesele notabile pe care le consideră semnificative pentru regiune și locuitorii săi. Unul dintre rezultatele principale pe care Vlah le-a menționat a fost reducerea semnificativă a exodului de absolvenți din […] Articolul Irina Vlah reflectă asupra realizărilor din mandatul său ca bașcan al autonomiei găgăuze apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că va solicita anchetarea la nivel internațional a licitației de la Aeroportul Chișinău. Năstase susține că această licitație este marcată de nereguli similare cu cele din cazurile furtului miliardului și a laundromatului rusesc. „Ei cum Dumnezeu?! Eu am muncit ca aeroportul să se […] Articolul VIDEO// Andrei Năstase cere anchetarea internațională a licitației de la Aeroportul Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
16:00
Guvernul României a anunțat că a semnat un memorandum de înțelegere cu Google, în contextul proiectelor pe care țara noastră le va dezvolta în infrastructura digitală, inovare și cercetare. Guvernul susține că această colaborare vizează utilizarea tehnologiilor moderne precum Inteligența Artificială, îmbunătățirea eficienței operaționale, îmbunătățirea experiențelor cetățenilor, sporirea securității digitale a Guvernului și promovarea inovației în […] Articolul România semnează un memorandum cu Google pentru proiecte digitale și inovare apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Agenția Servicii Publice (ASP) extind metodele de obținere a dispozitivelor de creare a semnăturii electronice. Astfel, nu va mai fi necesară deplasarea la Chișinău, obținerea serviciului de semnătură electronică fiind posibil la cel mai apropiat Centru multifuncțional al ASP. Proiectul pilot este lansat în Centrele multifuncționale nr. […] Articolul Extinderea metodelor de obținere a semnăturii electronice la Centrele multifuncționale ale ASP apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Președinta Maia Sandu a participat, astăzi, la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei. „Europa e deja aici” – acest lucru l-am auzit de la medicii care au participat la inaugurarea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei. De azi, cei 62 de angajați, printre care medici, felceri, infirmieri, șoferi, vor lucra […] Articolul Șefa statului, la deschiderea sediului Substației de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Orhei: „Vom continua să sporim accesul cetățenilor la serviciile de sănătate de calitate” apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Subdiviziunile CNA raportează pentru săptămâna trecută zeci de percheziții, rezultate cu rețineri și arestări, în cadrul unor dosare de corupție, finanțare ilegală a unei formațiuni politice și spălare de bani. Șapte persoane au fost reținute, dintre care 3 au fost plasate în arest și patru au primit obligațiunea de nepărăsire a localității. În cadrul perchezițiilor […] Articolul Raport CNA: Zeci de percheziții și rețineri în dosare de corupție și spălare de bani apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Oameni de toate generațiile s-au adunat astăzi pentru a susține deschiderea unei noi filiale a Partidului „Viitorul Moldovei” în raionul Ungheni. La Adunarea de constituire a Organizației Raionale, au fost aleși președintele, secretarul și alți membri cu funcții importante în echipă. Tinerii prezenți și-au manifestat interesul pentru un viitor mai bun, în timp ce persoanele […] Articolul Partidul „Viitorul Moldovei” își deschide o nouă filială în raionul Ungheni apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 757,12 milioane de lei, în perioada 8-14 iulie curent. De la persoanele fizice, care au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, au fost încasate plăți în valoare de peste 16,81 milioane de lei. „Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de peste 757 de milioane de lei apare prima dată în DemocracyMD.
13 iulie 2024
20:20
Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, a efectuat o vizită în raionul Ștefan Vodă, unde a subliniat importanța păcii și a dezvoltării durabile pentru viitorul Republicii Moldova. În cadrul întâlnirii cu cetățenii, Tarlev a evidențiat necesitatea de a crea condiții mai bune de trai pentru toți moldovenii, acasă. „Noi trebuie să fim oameni de pace, […] Articolul Vasile Tarlev la Ștefan Vodă: „Noi trebuie să fim oameni de pace și să creăm condiții de trai acasă” apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
În cadrul unei vizite în raionul Telenești, Andrei Năstase, fostul lider al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a subliniat importanța întâlnirilor cu cetățenii, pe care le-a descris drept o sursă de energie și inspirație. El a afirmat că aceste momente sunt esențiale pentru a înțelege nevoile comunității și pentru a discuta deschis despre provocările și […] Articolul Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, despre provocările și soluțiile pentru Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
În contextul crimei din sectorul Rîșcani al capitalei, din această săptămână, în care a fost ucis un cetățean turc condamnat penal în alte țări, Poliția Națională dă asigurări cetățenilor Republicii Moldova că siguranța lor NU este în pericol. Asta în contextul informațiilor operative deținute de oamenii legii, conform cărora această persoană a comis un omor […] Articolul Omorul de la Rîșcani: Poliția vine cu mai multe detalii apare prima dată în DemocracyMD.
12 iulie 2024
17:00
Un grup de deputați au efectuat o vizită de lucru la Roma în această săptămână, la invitația Comisiei afaceri externe și comunitare din cadrul Camerei Deputaților a Parlamentului italian. Din delegația legislativului, condusă de vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, au mai făcut parte Ina Coșeru, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană și Mihail Druță, președintele […] Articolul Parlamentari Moldoveni în vizită la Roma pentru discuții bilaterale și cooperare Europeană apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
China a anunțat vineri că efectuează exerciții militare comune cu Rusia în sudul teritoriului său, potrivit ministerului apărării de la Beijing. Anunţul a venit la încheierea summitului NATO de la Washington, în cadrul căruia Japonia, partener NATO, a avertizat în legătură cu ameninţarea tot mai mare reprezentată de strângerea legăturilor dintre Beijing şi Moscova. Cele […] Articolul Beijing și Moscova desfăşoară exerciţii militare comune în sudul Chinei apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Potrivit fostului premier Vasile Tarlev, legea bugetului de stat pentru anul 2024 a fost elaborată incorect, deoarece se bazează pe cifre artificiale și nerealiste: „Economia este în declin, veniturile la buget au scăzut cu peste un miliard. Pe de o parte, veniturile bugetului se reduc, deficitul crește, ei iau dintr-o parte și dau în alta. […] Articolul Ex-premier: PAS ajustează bugetul în interesele sale electorale apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Ex-premierul și președintele Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a declarat în cadrul emisiunii GRT că situația criminalității în Moldova este mai gravă decât în anii ’90. El a subliniat gravitatea unui recent caz public de violență în care o persoană a fost împușcată și a cerut demisia conducerii Ministerului de Interne, criticând actualul guvern ca […] Articolul Vasile Tarlev: Astăzi în Moldova, la capitolul criminalitate e mai grav ca în anii ’90 apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Andrei Năstase, lider al Platformei Demnitate și Adevăr, a anunțat recent plecarea sa în Statele Unite pentru a participa la Convenția Națională Republicană și pentru a avea mai multe întâlniri de nivel înalt. Într-o declarație făcută publică, Năstase a subliniat importanța dialogului internațional și necesitatea sprijinului extern pentru Republica Moldova. „Am avut o discuție foarte […] Articolul Andrei Năstase pleacă în SUA pentru a participa la Convenția Națională Republicană apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Ieri, președintele Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a efectuat o vizită de lucru în raionul Orhei, marcată de Adunarea de constituire a Organizației Teritoriale Orhei a partidului. În cadrul evenimentului, Serghei Morozan a fost ales președinte al filialei locale. În discursul său, Vasile Tarlev a subliniat importanța acestei alegeri, evidențiind calitățile și dedicarea lui Morozan, […] Articolul Partidul „Viitorul Moldovei” inaugurează o nouă filială la Orhei apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Angajații Poliției de Frontieră au refuzat autorizarea tranzitării Republicii Moldova, cu ruta aeriană „Istanbul-Chișinău-Varșovia”, pentru doi tineri din Republica Uzbekistan, cu vârste de 22 și, respectiv, 19 ani. Ambele persoane au prezentat la controlul de documente pașapoarte, pretins a fi emise de către autoritățile din Bulgaria. În actele cu pricina, polițiștii de frontieră au depistat […] Articolul Doi cetățeni uzbeci au încercat să se identifice cu pașapoarte bulgărești falsificate apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat joi „emoţia puternică” faţă de omologul său ucrainean Volodimir Zelenski după recentele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei şi a spus că Franţa este gata să ajute la reconstrucția spitalul de copii din Kiev distrus de rachetele rusești. În cadrul unei întrevederi între cei doi lideri în marja summitului NATO […] Articolul Franţa vrea să ajute la reconstruirea spitalului de copii din Kiev, distrus de rachetele rusești apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.