Punctele mobile de prim ajutor revin pe străzile din Chișinău

Democracy.md, 17 iunie 2024 13:40

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat, în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei Chișinău, că în perioada imediat următoare pe străzile din oraș vor reveni puncte mobile de prim ajutor. „Rog să ne oferiți, până la sfârșitul acestei săptămâni, locațiile unde vor fi instalate punctele mobile de prim ajutor. Aici, locuitorii municipiului Chișinău […] Articolul Punctele mobile de prim ajutor revin pe străzile din Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 5 minute
13:40
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat joi „emoţia puternică” faţă de omologul său ucrainean Volodimir Zelenski după recentele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei şi a spus că Franţa este gata să ajute la reconstrucția spitalul de copii din Kiev distrus de rachetele rusești. În cadrul unei întrevederi între cei doi lideri în marja summitului NATO […] Articolul Franţa vrea să ajute la reconstruirea spitalului de copii din Kiev, distrus de rachetele rusești apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 30 minute
13:10
Sergiu Rusu a fost numit joi, 11 iulie, șef al Direcției generale anticorupție a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) și șef adjunct al instituției. Anunțul a fost făcut de reprezentanții SPIA. „Accederea în funcția prenotată a domnului Sergiu Rusu este conformă obiectivului SPIA de a consolida capabilitățile efectivului Serviciului cu potențial uman calificat pentru […] Articolul Sergiu Rusu – noul șef adjunct al SPIA apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 2 ore
12:30
Irina Vlah, președinta Asociația „Platforma Moldovei”, va lua o decizie privind implicarea sa în alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 până la finele lunii iulie 2024. Despre aceasta ea a vorbit în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru de la Realitatea TV. „La acest moment încă nu am luat o decizie, au fost diferite propuneri, […] Articolul Irina Vlah: La final de iulie vom anunța decizia în privința alegerilor prezidențiale apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 4 ore
11:00
Serviciile de informații americane au descoperit la începutul acestui an că Rusia plănuia să-l asasineze pe directorul executiv al producătorului german de armament Rheinmetall, care produce obuze de artilerie și vehicule militare pentru Ucraina, a informat joi CNN, citând cinci oficiali neidentificați din SUA și Occident, relatează Reuters. Complotul de a-l ucide pe CEO-ul Rheinmetall, […] Articolul Rusia a încercat să-l asasineze pe directorul general al unei companii de armament apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Șefa statului i-a salutat pe cei 53 de profesori de limba română și alte discipline școlare din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, municipiile Cahul și Bălți, care vor pleca în România pentru cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română.  „Iată cum limba română creează punți între comunități și țări și sunt convinsă că […] Articolul Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu 53 de profesori, care merg în România la cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Autoritățile au inițiat procedura de modificare a Legii privind azilul în Republica Moldova, după ce o analiză a dosarului cetățeanului turc, asasinat în plină zi în sectorul Râșcani al Capitalei, a scos la iveală mai multe „vulnerabilități” legislative. Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Adria Efros, în cadrul emisiunii „Cutia neagră”. Oficialul a […] Articolul Autoritățile propun modificarea Legii privind azilul în Republica Moldova după cazul cetățeanului turc asasinat apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
16:50
Președinta Maia Sandu a participat astăzi la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, care are loc la Chișinău.  Constituența reprezintă un grup de țări care și-au unit eforturile ca să-și consolideze poziția în cadrul FMI și a Băncii Mondiale. Moldova face parte din Constituența care include Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, […] Articolul Șefa statului, la reuniunea Constituenței FMl și a Băncii Mondiale: „Progresul economic este crucial pentru consolidarea sprijinului pentru democrație” apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
36,2 milioane de euro vor fi investiți în sectorul medical pentru ca pacienții să beneficieze de servicii de calitate. Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, ACORDUL de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind Proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”. Creditul de 36,2 milioane de euro […] Articolul Pacienții vor avea acces la tratamente de reabilitare de calitate apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Într-un interviu acordat emisiunii Rezoomat, Irina Vlah, Președinta Platformei Moldova, a pledat pentru recunoașterea neutralității Republicii Moldova, subliniind necesitatea protejării intereselor naționale și a cetățenilor moldoveni. “Ne trebuie neutralitatea ca stat. Trebuie să apărăm oamenii noștri și interesele țării noastre,” a declarat Vlah, exprimându-și îngrijorarea față de prioritățile guvernamentale actuale. “Când văd că guvernul nostru […] Articolul Irina Vlah, Președinta Platformei Moldova, susține recunoașterea neutralității și critica achizițiile de armament apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
13:30
20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina (EUFOR ALTHEA). Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost adoptat Parlament. Inițiativa legislativă a fost susținută de 61 de deputați. Contingentul țării noastre va participa în EUFOR ALTHEA în componența contingentului forțelor militare române și va executa misiuni de sprijin […] Articolul 20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Hotărârea cu privire la aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a fost publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare. Potrivit Executivului, Acordul propus pentru semnare reprezintă un tratat bilateral interguvernamental care […] Articolul Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu SUA pentru noua Ambasadă din Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Preşedinţii României şi Ucrainei semnează azi un acord de securitate, cu ocazia summitului NATO de la Washington. Anunțul a fost făcut miercuri chiar de președinte, în cursul conferinței de presă susținute la Washington. Klaus Iohannis a pledat pentru intensificarea sprijinului acordat Kievului în războiul cu Rusia şi a susţinut confirmarea traseului transatlantic ireversibil al Ucrainei, […] Articolul Preşedinţii României şi Ucrainei semnează azi un acord de securitate apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, afirmă că Alexandr Stoianoglo este „candidatul Kremlinului și oligarhilor”. Potrivit șefei statului, cetățenii trebuie să rămână „uniți și vigilenți” pentru a nu permite „oligarhilor și hoților să revină”, transmite democracy.md cu referire la Newsmaker.md. „Oligarhii și Kremlinul au bătut palma și și-au găsit un candidat. Este clar că Kremlinul își dorește ca hoții […] Articolul Maia Sandu: Alexandr Stoianoglo e candidatul Kremlinului și oligarhilor apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 11 iulie 2024 Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 11 iulie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10 iulie 2024
17:20
Norvegia va dona Ucrainei şase avioane de vânătoare F-16, a anunţat miercuri guvernul norvegian, în timp ce liderii statelor membre ale NATO participă la un summit aniversar la Washington. Premierul norvegian Jonas Gahr Store a declarat că livrările avioanelor F-16 de către Norvegia sunt planificate să înceapă chiar anul acesta, potrivit Reuters, preluată de gerpres. […] Articolul Norvegia va dona Ucrainei şase avioane F-16 apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, care întreprinde o vizită de lucru la Chișinău pentru demararea procesului bilateral de analiză a corespunderii legislației naționale cu cea a UE (screening). Agenda discuțiilor a inclus subiecte privind progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, securitatea […] Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi apare prima dată în DemocracyMD.
16:00
 Republica Moldova este o țară prietenoasă și sigură pentru investiții, iar Guvernul este interesat în atragerea capitalului pe termen lung, care să asigure o creștere economică durabilă. Mesajul a fost transmis, astăzi, de premierul Dorin Recean, într-o discuție cu un grup de potențiali investitori străini în Republica Moldova. Prim-ministrul a salutat interesul oamenilor de afaceri, […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu un grup de investitori apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Tiraspolul a prelungit Codul Galben de „amenințare teroristă” în regiunea transnistreană cu încă 60 de zile. Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi de așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Astfel, codul va fi valabil până pe data de 10 septembrie curent. Amintim că ultima dată Codul Galben de pericol terorist în […] Articolul Tiraspolul prelungește Codul Galben de amenințare teroristă apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Franța își vor putea converti permisele de conducere. În acest sens, Executivul a aprobat semnarea unui acord între guvernele celor două state. Potrivit documentului, necesitatea de a susține un test teoretic și/sau practic în procesul de convertire a permiselor va fi exclusă. Astfel, vor fi sprijiniți cetățenii moldoveni aflați în […] Articolul Permisele de conducere moldovenești și franceze vor fi recunoscute reciproc apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Din 22 iulie, universitățile își vor deschide ușile pentru o nouă generație de tineri entuziaști. Astfel, absolvenții liceelor și colegiilor din țară care vor să obțină o profesie creativă sunt așteptați să-și depună dosarele la patru universități: Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice […] Articolul Admitere 2024: Vrei o carieră de succes și un loc de muncă solicitat? Află cum poți aplica la Animație, Game Design sau Multimedia apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Într-o declarație făcută pe canalul său de Telegram, Irina Vlah, președintele „Platformei Moldova”, a exprimat îngrijorarea față de posibila implicare a țării în conflicte externe și a cerut garanții de neutralitate din partea viitorilor candidați la președinție. “Va rămâne pacea în Moldova? Oamenii noștri se gândesc la aceasta cu alarmă, când văd țara noastră umplută […] Articolul Irina Vlah solicită garanții de neutralitate pentru R.Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Șefa statului a discutat, marți, cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești despre dezvoltarea comunităților. „În satul Mărculești, Florești, oamenii sunt încrezători cu privire la viitorul european al țării noastre și puterea noastră de a moderniza Moldova. O localitate complet gazificată, cu acces la apă pentru toate gospodăriile, în care toate străzile sunt […] Articolul Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Mai multe sindicate din cadrul companiei care gestionează activitatea aeroporturilor care deservesc Parisul, Groupe ADP, au făcut luni un apel la grevă pentru data de 17 iulie, cu aproximativ zece zile înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice, cerând pentru această perioadă aglomerată un bonus „pentru întregul personal”, informează AFP, preluată de Agerpres. Sindicatele CGT, CFDT, FO şi […] Articolul Aeroporturile din Paris ar putea fi blocate înainte de începerea JO apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 10 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 10 iulie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
China şi Belarus au început luni exerciţii militare comune, la doar câţiva kilometri de graniţa cu Polonia, au anunţat Ministerele Apărării din cele două ţări, în ajunul summitului Alianţei Nord-Atlantice, relatează Reuters, preluat de Agerpres. „Evenimentele care au loc în lume sunt alarmante, situaţia este instabilă şi, prin urmare, vom practica noi forme şi metode […] Articolul China şi Belarus au început exerciţii militare comune lângă graniţa cu Polonia apare prima dată în DemocracyMD.
09:10
În vizita pe care a întreprins-o în raionul Florești, președinta Maia Sandu a mers la spitalul raional, unde a participat la deschiderea centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vascular-cerebrale, informează moldpres.md cu referire la comunicatul Prședinției. „Investițiile care se fac în sănătate înseamnă, de fapt, mai multe vieți salvate. Deschiderea, la Florești, […] Articolul Președinta Maia Sandu a participat la deschiderea Centrului primar de acordare a asistenței în cazul accidentelor vasculare din Florești apare prima dată în DemocracyMD.
9 iulie 2024
17:50
Două artiste din Rusia au fost condamnate la închisoare pentru că au realizat o piesă despre teroriști. O regizoare și o scenaristă au fost condamnate fiecare la șase ani de închisoare. Ele au fost condmnate sub acuzația de „justificarea terorismului”. Un tribunal din Rusia a pronunțat luni sentința în cazul în care au fost judecate […] Articolul Două artiste din Rusia, condamnate la închisoare pentru o piesă despre teroriști apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Șefa statului s-a întâlnit astăzi cu mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale din raionul Florești. Președinta Maia Sandu a subliniat în cadrul discuțiilor importanța continuării programului „Satul European”, program cu rezultate apreciate de oameni, dar și de autoritățile locale. Șefa statului a precizat că în 23 de localități din raion au fost investite circa […] Articolul Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu mai mulți primari din raionul Florești și a vizitat stația de epurare apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
În cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2024, desfășurat între 8 aprilie și 7 iulie, au fost recenzate 1,655 milioane de locuințe, incluzând locuințe ocupate, secundare și neocupate, și 2,448 milioane de persoane. Aceste date preliminare includ atât persoane cu reședință obișnuită, cât și fără reședință obișnuită în Republica Moldova. Potrivit directorului general al Biroului Național […] Articolul Recensământul 2024: 1,655 milioane de locuințe și 2,448 milioane de persoane recenzate apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, a făcut un apel pe canalul său de Telegram către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cerându-i să se alăture țărilor care susțin inițiativele de pace în conflictul din Ucraina. „Astăzi, tot mai multe țări sunt pentru pace în Ucraina. Doamna Sandu, oamenii așteaptă mesajul dvs. Nu fiți cu cei care […] Articolul Vlah cere Maiei Sandu să susțină pacea în Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Pentru a nu avea surprize neplăcute în perioada estivală, autoritățile atenționează cetățenii moldoveni să-și verifice valabilitatea pașapoartelor și buletinelor de identitate. Potrivit Agenției Servicii Publice, persoanele care dețin semnătură electronică și sunt înregistrați la serviciul guvernamental de notificare electronică MNotify, sunt notificați în prealabil despre expirarea termenului de valabilitate al pașaportului și al buletinului de […] Articolul Verifică-ți documentele înainte de vacanță: Autoritățile oferă notificări prin MNotify apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Banca Mondială va continua să sprijine financiar, tehnic și cu expertiza necesară realizarea proiectelor pentru sporirea calității vieții în Republica Moldova. Asigurarea a fost dată de vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Antonella Bassani, la o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul primei sale vizite în țara noastră, de la numirea în […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Antonella Bassani, vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Al doilea radar de monitorizare a spațiului aerian va ajunge în Republica Moldova în anul 2025, sistemul fiind acum în proces de asamblare. Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. Potrivit ministrului, al doilea radar care va ajunge în Republica Moldova va fi unul complementar sistemului actual de monitorizare a spațiului aerian și […] Articolul Ministrul Apărării spune când va fi livrat cel de-al doilea radar apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova.  Vizita comisarei are loc cu ocazia semnării Acordului de achiziție comună, care va ajuta țara noastră să cumpere medicamente și echipamente medicale împreună cu statele membre ale Uniunii Europene. Scopul […] Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Evenimentul prilejuit finalizării lucrărilor de recenzare în cadrul Recensământului populației și locuințelor 2024. Articolul LIVE// Evenimentul prilejuit finalizării lucrărilor de recenzare în cadrul Recensământului populației și locuințelor 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
8 iulie 2024
16:40
Șefa statului i-a felicitat pe cei peste 1000 de absolvenți ai Academiei de Studii Economice a Moldovei. Președinta a menționat că exact acum 30 de ani era o absolventă la început de drum, după o studenție frumoasă și că și Republica Moldova, care de curând își câștigase independența, era la început de drum. „Au urmat […] Articolul Președinta Maia Sandu, în mesajul adresat absolvenților ASEM: „Știm ce ne dorim și încotro ne îndreptăm – vrem să construim Moldova Europeană” apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Primarul General, Ion Ceban, informează că, săptămâna trecută, la corturile de prim-ajutor instalate de preturile de sector în raza Capitalei, au fost înregistrate peste 16.000 de adresări. „Ce ține de cantitate de apă livrată oamenilor, aceasta a depășit 4.000 de litri”, menționează edilul. În total, mai spune Ion Ceban, în toate instituțiile medicale din oraș, […] Articolul La corturile de prim ajutor din Capitală au fost înregistrate peste 16.000 de adresări apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
 Guvernul îmbunătățește transparența și eficiența procesului de evaluare a bunurilor imobile. Un proiect, care are drept scop alinierea la standardele internaționale și europene, precum și optimizarea evaluării în scopul impozitării, a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.  Astfel, va fi inițiată monitorizarea de stat a activității de evaluare și va fi simplificată aprobarea standardelor de evaluare. […] Articolul Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
În Republica Moldova, tot mai multe femei realizează testul citologic în scopul prevenirii cancerului de col uterin. Datele statistice arată că ponderea femeilor care au realizat acest test s-a dublat în ultimii trei ani și a crescut de la 36%, în anul 2021, la 62% în anul 2023. Totodată, tot mai multe cazuri de cancer […] Articolul Moldova a făcut progrese în prevenirea cancerului de col uterin. Subiectul, discutat în cadrul unei conferințe internaționale la Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a promulgat modificările la Legea cetățeniei Republicii Moldova, adoptate de Parlament pe data de 14 iunie 2024. Actul prevede că nu toate persoanele născute pe teritoriul ţării vor putea primi cetățenia, iar cererile vor fi coordonate cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS). Documentul a fost elaborat de către deputatul […] Articolul Cetățenia RM, mai greu de obținut: Cererile vor fi verificate de SIS apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
În săptămâna ce a trecut, liderul Partidului “Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, a efectuat o vizită specială, în raionul Soroca. „Am avut plăcerea să particip la Adunarea de constituire a Organizației Raionale a Partidului ”Viitorul Moldovei”, unde a fost aprobată structura, ales consiliul și Domnul Efim AgachiPreședinte. Noul membru al echipei partidului este un om de […] Articolul Liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev, anunță despre extinderea partidului, la Soroca: „Noi suntem pentru Moldova, pentru țară, pentru neam, pentru un viitor mai bun!” apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Republica Moldova ar putea beneficia de un împrumut de 120 de milioane de dolari canadieni, acordat de Guvernul Canadei. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor unui acord care presupune acest lucru. Mijloacele financiare vor fi direcționate pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Banii vor fi folosiți pentru […] Articolul Republica Moldova va beneficia de asistență financiară acordată de Guvernul Canadei apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
În perioada 1-7 iulie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 745,9 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 104,2%. De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 18,5 miliarde de lei, ceea ce […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări de peste 745,9 milioane de lei apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 8 iulie 2024LIVE// apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Centrul Național Anticorupție raportează, pentru săptămâna trecută, 21 de percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele a șase funcționari vamali din cadrul Biroului Vamal „Nord”, implicați într-o schemă de corupție.  Aceștia sunt învinuiți de pretinderea și acceptarea  unor remunerații ilicite ce variau între 1,5 mii de euro și 9 mii de euro de la […] Articolul Sinteza CNA: 21 de percheziții și 6 persoane arestate în dosarul ”Biroul Vamal ”Nord””, sechestre de jumătate de milion de lei și peste 200 de funcționari instruiți în domeniul anticorupție apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au organizat astăzi, 8 iulie, un briefing în care liderul fracțiunii, Igor Dodon, a venit cu un anunț important cu privire la alegerile prezidențiale din toamna anului 2024. „Astăzi vreau să fac un anunț de mare importanță pentru politica din Republica Moldova. Astăzi noi deschidem o pagină nouă, ce […] Articolul PSRM îl înaintează pe Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte al țării apare prima dată în DemocracyMD.
5 iulie 2024
20:20
În cadrul unei apariții recente la tvc21channel, fostul prim-ministru Vasile Tarlev a făcut declarații dure la adresa actualului guvern, subliniind disfuncționalitatea acestuia și necesitatea unei demisii imediate. „Guvernul actual a devenit disfuncțional, sau a fost mereu așa? Îmi răspund la întrebarea ta din ultimul an și jumătate: astăzi, este disfuncțional și, din punctul meu de […] Articolul Vasile Tarlev solicită demisia imediată a guvernului actual: Cauzează daune considerabile apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, 8.685 de copii au fost admiși în clasa I, anul de studii 2024-2025, cu 87 mai mulți decât anul trecut, după încheierea primele două etape de înscriere. Pentru a obține statutul de înmatriculat, edilul recomandă părinților, care au primit răspuns la cerere înregistrată, să se prezinte la […] Articolul 8.685 de copii au fost admiși în clasa I, anul de studii 2024-2025 apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Azi, la Președinție, Președinta Maia Sandu i-a felicitat pe absolvenții care au obținut 10 pe linie la bacalaureat, pe părinții acestora și pe profesorii care au pus umărul la educația lor.  „Suntem mândri de voi, rezultatele voastre remarcabile demonstrează că munca aduce succesul și avem încredere că veți continua să mergeți înainte, să îndrăzniți, să […] Articolul Președinta Maia Sandu felicită absolvenții cu rezultate de 10 la bacalaureat apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Parlamentul turc a aprobat amendamente la legea aviației civile, înăsprind procedura de screening pentru pasagerii din aeroporturi. Astfel, ofițerii de securitate vor putea inspecta bunurile pasagerilor la intrarea în terminal și la intrarea în zona de îmbarcare. Regulile de verificare se aplică atât bagajelor personale, cât și dispozitivelor electronice, transmite democracy.md cu referire la kommersant.ru.  Astfel, dacă un […] Articolul Turcia introduce noi măsuri de securitate în aeroporturi apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.