România, un avânt considerabil pentru investițiile străine. Creșterea e de peste 34%

Vocea Basarabiei, 15 iunie 2024 16:50

Investițiile directe în România făcute de cetățenii străini și companiile de peste hotare au însumat 3,23 miliarde de euro în perioada ianuarie-aprilie a acestui an, în creștere cu peste 34% comparativ cu 2,4 miliarde de euro, în perioada similară din 2023, arată datele publicate de Banca Națională a României. Conform BNR, contul curent al balanței […] Articolul România, un avânt considerabil pentru investițiile străine. Creșterea e de peste 34% apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 10 minute
14:10
Decretul prezidențial de eliberare din funcția de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo rămâne în vigoare după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă contestarea depusă de un grup de deputați comuniști. În hotărârea de ieri 11 iulie, Curtea a constatat că sesizarea nu întrunește condițiile de admisibilitate și nu poate fi acceptată pentru examinare în […] Articolul Curtea Constituțională menține decretul privind demisia lui Stoianoglo din funcția de procuror general. Contestarea BCS, respinsă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
13:40
Ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții la un angajat al Spitalului raional Leova într-un dosar pornit pe fapte de corupție sistemică. Bănuitul ar fi perceput mijloace ilicite de la pacienții, fără a le trece prin casieria instituției. Potrivit probelor acumulate, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes […] Articolul Un medic de la Leova, suspectat de luare de mită. Ofițerii CNA au descins în biroul doctorului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Părintele Constantin Necula, profesor și doctor în teologie, a fost numit consilier onorific al Secretariatului de Stat din cadrul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova al Guvernului României. Conform unui ordin, cunoscutul preot va deține această funcție timp de trei ani. Motivația numirii s-a făcut „ținând cont de necesitatea de a coopta specialiști, la nivelul […] Articolul Preotul și teologul Constantin Necula, numit consilier onorific în cadrul Departamentului pentru Relația cu R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
13:00
Un șir de personalități din România și R. Moldova, din domenii precum artă, cultură, jurnalism și știință, au fost laureate la Gala Premiilor „Valori Contemporane”, organizată la București sub egida Radar de Media. Pe scenă au urcat, pentru a primi premiile, jurnalişti, scriitori, teologi, realizatori de film şi televiziune, profesori. Printre aceştia se numără realizatoarea […] Articolul Personalități de pe ambele maluri ale Prutului, laureate la Gala Premiilor „Valori Contemporane”, organizată la București apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Militarii Armatei Naționale au participat la exercițiul multinațional „JCET–2024” (Joint Combined Exchange Training) în România. Instruirea în comun a avut loc în perioada 30 iunie – 12 iulie curent, cu participarea militarilor moldoveni din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” șimilitarilor români din Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa–Otopeni”. Scopul exercițiului „JCET–2024” este creșterea nivelului de […] Articolul Militarii moldoveni s-au antrenat în România timp de aproape două săptămâni în cadrul exercițiilor JCET-2024 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Un tânăr de 18 ani din Capitală a fost reținut, după ce a furat o mașină din parcarea unui centru comercial din Chișinău. Poliția a fost sesizată de proprietarul mașinii, care a comunicat că i-a fost furat automobilul pe care l-ar fi  lăsat pentru câteva minute fără supraveghere, cu motorul în funcțiune. Suma prejudiciului- 646.000 […] Articolul Un tânăr a furat o mașină din parcarea unui centru comercial pentru a ajunge acasă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
11:50
Cel puțin 15 companii vitivinicole din toate regiunile Republicii Moldova vor beneficia de programul WESA, care oferă granturi de până la 800 de mii de lei pentru susținerea vinăriilor în eforturile lor de vizibilitate internațională. Programul de Granturi WESA, care a fost lansat astăzi, se concentrează pe creșterea exporturilor cu 15-20% și pe sporirea anuală […] Articolul Granturi de până la 800 de mii de euro pentru mai multe vinării din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a efectuat o vizită la Washington, unde a participat la Summit-ul NATO ce a marcat cea de-a 75-a aniversare de la crearea Alianței. La invitația Secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, șeful diplomației moldovene a participat la o serie de evenimente dedicate aniversării Alianței Nord-Atlantice. Reuniunea NATO din 10 […] Articolul Mihai Popșoi, întâlniri cu oficiali NATO și americani la Washington. Șeful diplomației a vorbit despre provocările din domeniul securității cu Antony Blinken apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Membrii organelor de conducere ale Băncii Naționale a Moldovei și personalul BNM nu va avea dreptul să dețină cote de participare în capitalul social al entităților supravegheate. Prevederea se conține într-un proiect votat de Parlament în lectură finală. Potrivit autorilor, această prevedere a fost inclusă pentru a preveni potențialele conflicte de interese în procesul de […] Articolul Angajații BNM nu vor putea deține cote de participare în capitalul social al instituțiilor pe care le supraveghează apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica din municipiul Chișinău, Sergiu Rusu, care acum două luni a denunțat un caz de corupție, refuzând o mită de 20 mii dolari, a fost numit șef al Direcției generale anticorupție a Serviciului Protecție Internă și Anticorupție și, respectiv, șef adjunct al instituției. Potrivit Ministerului de Interne, accederea în funcția prenotată […] Articolul Șeful Inspectoratului de Poliție Botanica, care a denunțat o mită de 20 mii de dolari, numit șef adjunct al SPIA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Ministerul Educației și Cercetării recomandă comunităților sportive anularea antrenamentelor desfășurate în aer liber în intervalul de timp 10:00-17:00 pe durata zilelor caniculare. Avertizarea vine în contextul Codului roșu de caniculă anunțat de meteorologi pentru următoarea perioadă.    Astfel, antrenamentele pot fi reprogramate în afara intervalului menționat, sau pot avea loc în spații închise, cu condiția […] Articolul Din cauza caniculei, antrenamentele sportive, interzise între orele 10.00 și 17.00 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
10:00
Preşedintele american Joe Biden a avut un nou moment de confuzie joi, vorbind despre „vicepreşedintele Trump” în loc de colega sa Kamala Harris, în cursul unei conferințe de presă, la încheierea summitului NATO. Cu câteva ore mai devreme, liderul democrat, confruntat cu un vârtej de întrebări în jurul acuității sale mentale, îl anunţase pe „preşedintele […] Articolul Biden calcă din nou în străchini. A spus „președintele Putin” în loc de Zelenski și „vicepreședintele Trump” în loc de Kamala Harris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Ortodocșii de stil vechi îi cinstesc azi pe Sfinții Petru și Pavel, după un post închinat celor doi apostoli, care, în acest an, a durat 11 zile. Sfinții Petru si Pavel sunt prăznuiți împreună pentru că au murit în aceeași zi în anul 67, în timpul persecuției Împăratului roman Nero. Cei doi apostoli au primit moarte […] Articolul Ortodocșii de stil vechi îi cinstesc azi pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Legislativul a adoptat, joi, proiectul de lege care prevede exceptarea de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a cerealelor originare din Ucraina, care sunt transportate în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova.Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca, care susține că adoptarea acestui proiect de lege va rezolva problema tranzitului […] Articolul Cerealele din Ucraina care tranzitează teritoriul R. Moldova vor fi exceptate de la controlul ANSA apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Alegătorii care vor pretinde, accepta sau primi bani, bunuri, băuturi alcoolice, produse din tutun, alimentare, sau servicii pentru a favoriza sau a defavoriza un anumit candidat electoral vor risca pedeapsă contravențională. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 69 de deputați. Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din […] Articolul Amenzi de peste 37 de mii de lei pentru alegătorii care vor accepta bani sau bunuri în timpul campaniilor electorale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
20:10
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 11 iulie. Invitatul emisiunii Victoria Butuc-Guranda, primarul satului Dănceni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Rușii încearcă să străpungă liniile defensive ucrainene în apropierea oraşului Toreţk în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a declarat joi un purtător de cuvânt militar ucrainean, relatează agenţia EFE. În cursul zilei de miercuri, trupele ucrainene au respins la Toreţk şi în alte zone din apropiere 24 de atacuri ale inamicului, potrivit acestui purtător de […] Articolul Lupte intense pe frontul de est din Ucraina. Rușii încearcă să rupă liniile defensive ucrainene în zona oraşului Toreţk apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Infrastructura rutieră și punctele de frontieră vor fi modernizate cu suportul Băncii Mondiale. Parlamentul a ratificat două acorduri de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”. Astfel, BIRD va acorda țării noastre un împrumut în valoare de 92,4 milioane […] Articolul Moldova împrumută aproape 100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor și a punctelor de frontieră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu cei 53 de profesori de limba română și alte discipline școlare din UTA Găgăuzia, raioanele Dubăsari, Taraclia, municipiile Cahul și Bălți, care vor pleca în România pentru cursurile de vară de Limbă, literatură și civilizație română.  „Iată cum limba română creează punți între comunități și țări și […] Articolul Maia Sandu s-a întâlnit cu cei 53 de profesori care merg la cursuri în România: Acest liant social va crește coeziunea națională și va uni oameni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: „Oligarhii și Kremlinul au bătut palma și și-au găsit un candidat. Este clar că Kremlinul își dorește ca hoții să revină la putere în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de șefa statului, Maia Sandu, într-un interviu pentru NordInfo. 20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene ”EUFOR ALTHEA” […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în contrabanda și contrafacerea cafelei, a fost destructurată de oamenii legii. Astăzi, oamenii legii au desfășurat patru percheziții la domiciliul și în autoturismul unuia dintre suspecți, un bărbat de 46 de ani din raionul Ocnița. În rezultatul perchezițiilor, polițiștii au ridicat: 240 de kg de cafea solubilă […] Articolul VIDEO/ „Afacere” cu cafea contrafăcută: Mărfuri în valoare de 300.000 de lei, ridicate de polițiști apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Șeful Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu, care săptămâna trecută a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 zile, revine în arest preventiv. Despre aceasta anunță Procuratura Anticorupție. „Astăzi, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor privind încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 2 iulie curent, prin care șeful […] Articolul Șeful Biroului Interpol Moldova revine în arest preventiv pentru 30 de zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Cadrul de activitate al Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidat, ținând cont de standardele internaționale aplicabile băncilor centrale. Parlamentul a votat în lectura a doua un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative. Potrivit Legislativului, modificările prevăd consolidarea unor aspecte privind independența funcțională a Băncii Naționale și ajustarea cadrului legal referitor la procedurile administrative desfășurate […] Articolul Votat în Parlament: Independența funcțională a BNM va fi consolidată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
O echipă a Ministerului Afacerilor Interne a fost detașată pentru participare în misiuni de serviciu în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de vară, care se vor desfășura la Paris, Franța. Este pentru prima dată când Republica Moldova este reprezentantă în rândul forțelor de securitate și ordine publică la Jocurile Olimpice. Este vorba despre 13 polițiști […] Articolul În premieră, Moldova participă la securizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Armata israeliană a ”eliminat sau rănit 60%” dintre combatanţii Hamas, după nouă luni de război cu mişcarea islamistă palestiniană în Fâşia Gaza, un ”succes” militar, a anunţat în Knesset (Parlament) ministrul siraelian al Apărării Yoav Gallant, relatează AFP. Armata israeliană operează în prezent în numeroase sectoare ale Fâşiei Gaza şi a consolidat în ultimele zile […] Articolul Israelul a ucis sau rănit 60% dintre combatanţii Hamas apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Bursa Română de Mărfuri și-a extins activitatea în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba. Potrivit ministrului, faptul că Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în țara noastră reprezintă un pas crucial pentru consolidarea transparenței și eficienței în tranzacțiile comerciale. „O mare oportunitate pentru companiile din țara […] Articolul Bursa Română de Mărfuri își extinde activitatea în Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Republica Moldova a încheiat cu succes cea de-a doua etapă a negocierilor de aderare – screening-ul bilateral. Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, subliniază pe o rețea de socializare că cele două zile de screening au presupus mult mai mult decât ceea ce s-a văzut la televizor. „Am încheiat cu succes prima sesiune de screening […] Articolul Prima sesiune de screening bilateral, încheiată cu succes. Gherasimov: Peste 200 de oameni implicați și 480 de ore lucrate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Mai multe case părăsite au fost cuprinse de flăcări în raionul Cantemir, localitatea Șamalia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:11. Potrivit informațiilor înregistrate, vegetația uscată a fost cuprinsă de foc, iar în condiții de caniculă, focul s-a răspândit cu repeziciune spre mai multe case de locuit din preajmă. „Pentru stingerea arderii […] Articolul FOTO/ Incendiu de proporții la Cantemir: Cinci case au fost cuprinse de flăcări, iar un bărbat și-a pierdut viața apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Guvernul lucrează continuu pentru a avansa pe calea europeană, de a crește economia, pentru a spori nivelul de trai al oamenilor, astfel încât aceștia să-și schimbe percepția și să aibă o încredere mai mare în instituțiile statului. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean, la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii […] Articolul Dorin Recean, la reuniunea Constituenței FMI și a BM: Vrem să ne asigurăm că transformarea R. Moldova va fi de lungă durată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, în marja summit-ului aniversar al NATO de la Washington, că se așteaptă ca România să fie recompensată „rezonabil” pentru că a donat un sistem Patriot Ucrainei. El a precizat că sunt negocieri cu aliații NATO astfel încât țara noastră să primească mai devreme […] Articolul Acord de securitate, semnat de preşedinţii României şi Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Codul Penal urmează să fie completat cu sancțiuni pentru fapte aferente abuzului și exploatării sexuale a copiilor, cum ar fi determinarea persoanei care nu a împlinit 16 ani să asiste la acte sexuale sau la acțiuni cu caracter sexual, participarea copilului la spectacole pornografice, determinarea sau constrângerea copilului la prostituție. Parlamentul a votat în prima […] Articolul Noi măsuri legislative pentru combaterea și prevenirea abuzurilor sexuale asupra copiilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Uniunea Europeană a predat 40 de vehicule de patrulare și 100 camere video corporale Inspectoratului General al Poliției (IGP) în cadrul unui proiect finanțat de UE și implementat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) în Republica Moldova. Donația, în valoare de 710 000 euro, are drept scop consolidarea capacităților poliției de a răspunde prompt în […] Articolul Poliția Națională a primit azi din partea UE 40 de mașini de patrulare și 100 de camere video corporale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
14:10
De mâine, cea mai mare parte a R. Moldova intră sub avertizarea cod roșu de caniculă, care va fi valabilă până în 17 iulie. Sunt anunțate temperaturi de până la 39-40 de grade la umbră în sudul țării. Codul roșu va fi valabil în raioanele de sud, centru și o parte din nordul R. Moldova. […] Articolul R. Moldova trece sub cod roșu de caniculă. Vor fi până la 40 de grade la umbră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
20 de militari moldoveni vor participa la operațiunea Uniunii Europene în Bosnia și Herțegovina EUFOR ALTHEA. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost adoptat Parlament. Contingentul țării noastre va participa în EUFOR ALTHEA în componența contingentului forțelor militare române și va executa misiuni de sprijin a păcii și de patrulare în zona de […] Articolul Un contingent al Armatei Naționale va participa la operațiunea UE în Bosnia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Doi oameni au murit în această dimineață în urma unui grav accident de circulație în raionul Râșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 08:17. Impactul a avut loc pe traseul M-5 Bălți – Edineț, unde un automobil de model Renault Kango s-a ciocnit violent cu un autocar de model Neoplan de pe […] Articolul Accident grav lângă Bălți. Două persoane au murit, după ce un autocar și un autoturism s-au tamponat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, Consiliul Superior al Magistraturii și Biroul de Migrație și Azil sunt așteptate luni la raport în Parlament în privința omorului din sectorului Râșcani al Capitalei. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS, Lilian Carp, în cadrul ședinței de azi a legislativului. Potrivit parlamentarului, citat de Moldova1, va avea […] Articolul Parlamentul cheamă la raport mai multe instituții ale statului în cazul asasinatului din sectorul Râșcani al Capitalei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Procedurile de sistare a accesului la conținut web cu caracter infracțional și de dispunere a conservării datelor informatice vor fi reglementate mai clar în legislație. Un proiect de lege care presupune acest lucru a fost votat, în prima lectură, de Parlament.  Documentul a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, în contextul implementării modificărilor la Legea comunicațiilor […] Articolul Site-urile ce vor difuza conținut cu caracter infracțional vor putea fi blocate de SIS și MAI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În spatele desemnării candidatului Alexandr Stoianoglo pentru prezidențialele din toamnă stă Kremlinul, care „își dorește ca hoții să revină la putere în R. Moldova”. Așa a comentat șeful statului, Maia Sandu, candidatura fostului procuror general care va fi susținut de Partidul Socialiștilor. „Oligarhii și Kremlinul au bătut palma și și-au găsit un candidat. Este clar […] Articolul Reacția Maiei Sandu la candidatura lui Stoianoglo la prezidențiale: Kremlinul își dorește ca hoții să revină la putere în R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Al doilea grup de profesori de română, care predau ore elevilor și studenților care învață în limba rusă, vor merge la cursuri de perfecționare organizate la Iași, de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Este vorba de 53 de cadre didactice din Găgăuzia, mun. Bălți și raioanele Cahul, Taraclia și Dubăsari. Grupul de profesori a fost salutat, […] Articolul Al doilea grup de profesori din R. Moldova vor merge În România la cursuri de perfecționare a limbii române apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
O grupare ce aducea droguri sintetice din Ucraina a fost deconspirată de Poliția de Frontieră și procurorii din Ocnița, după o investigație mai amplă cu implicarea agenților de acoperire. În urma anchetei, un tânăr de 25 de ani din Ucraina este cercetat penal, implicat în schema de trafic de droguri, a fost arestat pentru 30 […] Articolul O rețea de traficanți care aducea droguri sintetice din Ucraina, destructurată de procurori și Poliția de Frontieră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Poliția a identificat și audiază două persoane au statut de suspecți, complici în cazul uciderii, pe 10 iulie, a unui cetățean străin, în sectorul Râșcani al capitalei. Informația a fost confirmată pentru newsmaker.md de către Diana Fetco, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției. Potrivit surselor NM, printre suspecții aflați în custodia poliției nu […] Articolul Doi complici în cazul omorului din sectorul Râșcani al Capitalei, în custodia IGP apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, acuzat de corupere pasivă și abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale, precum și doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), învinuiți de complicitate la eliberare din detenție a lui Veaceslav Platon, vor compărea pe banca acuzaților. Procuratura Anticorupție anunță că după 1,5 ani, […] Articolul Cauza penală a fostului procuror general Alexandr Stoianoglo, reluată după un blocaj de peste un an și jumătate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional (FMI), reprezentată de directorul general adjunct Kenji Okamura. Discuțiile s-au concentrat pe progresele în implementarea actualului program cu FMI, cu accent pe măsurile de asigurare și menținere a stabilității prețurilor , independența și guvernanța BNM, precum și stabilitatea sectorului […] Articolul Anca Dragu, discuții la BNM cu oficiali din conducerea Fondului Monetar Internațional apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Uniunea Europeană va contribui cu 9,5 milioane de euro sub formă de granturi în sprijinul liniilor de credit acordate în cadrul Fondului BERD de Finanțare a Economiei Verzi în Sectorul Rezidențial. Această inițiativă comună urmărește să stimuleze proprietarii de apartamente și case din Moldova să întreprindă lucrări de renovare pentru eficiența energetică pentru a-și reduce […] Articolul UE va contribui cu 9,5 mil. de euro proiectele de eficiență energetică în sectorul rezidențial din R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
România va semna astăzi un acord bilateral de securitate cu Ucraina, a anunțat miercuri liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis. Președintele României a făcut declarația la Washington, în SUA, unde are loc summitul NATO la 75 de ani de la înființarea organizației. Iohannis a anunțat că o atenție sporită va fi acordată şi Republicii Moldova […] Articolul România va avea un acord de securitate cu Ucraina. O atenție sporită va fi acordată și R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Selecționata Angliei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Olandei cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, pe BVB Stadion din Dortmund, în a doua semifinală. Anglia s-a calificat în a doua finală consecutivă, eroul său fiind rezerva Ollie Watkins (90+1), care a […] Articolul Anglia, a doua finalistă la Euro 2024. Albionul a învins Olanda și se va lupta, duminică, pentru titlu de campioană cu Spania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10 iulie 2024
20:00
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 10 iulie. Invitatul emisiunii Roman Mihăeș, comentator politic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
„Guvernul construiește o Moldovă Europeană, iar susținerea partenerilor noștri ne face mai încrezători în această cale”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, în cadrul întrevederii cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi. În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova de la decizia […] Articolul Dorin Recean: Guvernul construiește o Moldovă Europeană, iar susținerea partenerilor noștri ne face mai încrezători în această cale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
În perioada de mai bine de 20 de ani Elveția a contribuit la dezvoltarea Moldovei cu aproape 300 de milioane de franci elvețieni, sau 6 miliarde de lei moldovenești, a estimat Guido Beltrani, directorul Biroului de Cooperare al Elveției la Chișinău, în cadrul evenimentului „Ziua verii elvețiene”, care s-a produs la Chișinău marcând cu anticipație […] Articolul Elveția a contribuit la dezvoltarea R. Moldova prin proiecte în valoare de 6 miliarde de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri, înaintea summitului NATO la Washington, că aşteaptă ca aliaţii să aprobe cu acest prilej un nou ajutor militar substanţial destinat Ucrainei pentru a susţine această ţară în războiul cu Rusia, ajutor care va servi şi ca o punte către aderarea Ucrainei la NATO, adăugând însă că […] Articolul Stoltenberg: Ucraina va primi mai mult ajutor militar, dar este prea devreme pentru o decizie de aderare la NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.