Digitalizarea educației la UTM: profesorii de la FȘASM au primit laptopuri performante

#diez, 14 iunie 2024 12:30

Într-un moment solemn și plin de semnificație, în cadrul proiectului „Instrumente TIC în activitatea didactică la UTM”, desfășurat la inițiativa rectorului Universității Tehnice a Moldovei (UTM), Viorel Bostan, profesorii Facultății Științe Agricole, Silvice și ale Mediului au primit laptopuri performante. Сообщение Digitalizarea educației la UTM: profesorii de la FȘASM au primit laptopuri performante появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 24 ore
19:45
În satul Văleni din raionul Cahul se va desfășura Festivalul „Toba Fest”. Evenimentul va avea loc duminică, 14 iulie, iar printre invitații prezenți se numără Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea. Сообщение Bunica bate toba la Festivalul „Toba Fest” din Văleni. Când va avea loc evenimentul și ce artiști vor evolua pe scenă появились сначала на #diez.
17:30
Un grup de liceeni din Republica Moldova a dezvoltat o idee de start-up tehnologic în domeniul psihologiei. Este vorba despre echipa The Dream Factory din Soroca. Tinerii au gândit o platformă al cărei scop este de a oferi servicii de consiliere și terapie cu ajutorul inteligenței artificiale, al jocurilor interactive, al filmelor și al sarcinilor practice. Сообщение (foto) Cinci adolescenți din Soroca au gândit un start-up tech în domeniul psihologiei. În ce constă ideea lor появились сначала на #diez.
16:15
O altă universitate care dă start admiterii pe 22 iulie este Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). Astfel, absolvenții de clasa a XII-a care vor să-și continue studiile la această instituție de învățământ vor putea depune cererile de înscriere într-o săptămână. Сообщение Ce trebuie să știi dacă vrei să devii student(ă) la Academia de Studii Economice din Moldova появились сначала на #diez.
15:15
Alegerea corectă a țesăturii este esențială pentru a asigura sentimentul de răcoare pe timpul verii. Materialele naturale, precum bumbacul și inul, sunt ideale, pentru că permit pielii să respire și să se simtă răcoroasă. La fel, aceste țesături sunt ușoare și plăcute la atingere. Сообщение Vară, soare și haine de sezon. Care sunt țesăturile recomandate pentru vremea caniculară появились сначала на #diez.
14:15
Într-o vreme în care poveștile de viață reale par mai dramatice decât filmele, episodul doi al documentarului „Drumul spre Paris” reușește să ne captiveze cu poveștile fascinante și emoționante ale fraților Sergiu și Oleg Tarnovschi, precum și ale prietenului lor din copilărie, Oleksii. Acest episod oferă o lecție excelentă despre curaj, sacrificiu și determinare, oferind o perspectivă excepțională a vieții unor sportivi care au luptat împotriva obstacolelor.  Сообщение (video) Drumul spre Paris al canonistului Serghei Tarnovschi. Povestește despre naturalizarea sa și cum a fost viața în Ucraina появились сначала на #diez.
12:15
Primăria municipiului Chișinău lansează concursul de selectare a unui sculptor care va realiza bustul scriitorului moldovean Nicolae Dabija. Concursul este deschis pentru sculptorii din țară și are drept scop identificarea unui concept sculptural care ar imortaliza personalitatea scriitorului. Сообщение Sculptează bustul lui Nicolae Dabija și câștigă 20 000 de lei. Lucrarea învingătoare va fi amplasată în Aleea Clasicilor появились сначала на #diez.
11:15
Ai ales deja o universitate? ru.diez a pregătit pentru tine o listă cu toate universitățile și academiile din Republica Moldova. Răsfoiește-le, uită-te la specializări și facultăți și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine. Mult succes la înscriere! Сообщение Unde depunem actele? Lista universităților din Republica Moldova появились сначала на #diez.
10:30
Troleibuzul turistic Chișinău Sightseeing revine pe străzile din capitală. Excursiile vor avea loc în fiecare weekend și vor începe de la Arcul de Triumf. Сообщение Troleibuzul turistic revine pe străzile capitalei. Care este programul și prețul unei călătorii появились сначала на #diez.
Ieri
10:00
Primăria municipiului Chișinău organizează cea de-a doua ediție a Turneului de șah și joc de dame „Cupa Seniorilor”. Turneul începe pe 20 iulie și este destinat persoanelor care au peste 50 de ani. Înregistrarea și participarea în cadrul competiției este gratuită. Сообщение Chișinăuenii pasionați de șah sunt invitați să participe la un turneu. Premiul mare constituie 5 000 de lei появились сначала на #diez.
12 iulie 2024
18:00
Nu știu câți dintre voi sunt interesați de fotbal, dar probabil ați văzut în ultimele zile pe rețelele de socializare o fotografie din 2007 în care Lionel Messi ținea în brațe un bebeluș. Ei bine, acel bebeluș a susținut săptămâna trecută examenele obligatorii din Spania și, printre altele, a devenit probabil cel mai popular fotbalist al Campionatului European de Fotbal din acest an (EURO 2024). Сообщение Cine este Lamine Yamal, starul de la EURO 2024, și de ce #diez scrie despre el появились сначала на #diez.
16:45
Marius Cupceanu are nouă ani. Opt dintre aceștia un implant cohlear, ce îl ajută să audă ce se întâmplă în jurul lui. Recent a absolvit clasa a doua la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Chișinău. Materia lui preferată este matematica. Limba română nu i se dă la fel de ușor, în schimb în timpul liber face aritmetică mintală.   Сообщение „La fel ca ceilalți copii.” Povestea lui Marius, băiatul cu implant cohlear care trece în clasa a treia  появились сначала на #diez.
16:30
Îți dorești integrarea europeană a Republicii Moldova? Proiectul „Cetățeni pentru Europa” și-a dat startul în luna iunie 2024 și este în căutare de noi membri. Astfel, dacă susții calea proeuropeană a țării și combaterea dezinformării, te poți alătura echipei. Сообщение Devino parte a inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa” și susține integrarea europeană a Republicii Moldova появились сначала на #diez.
16:30
Marin Dulce este profesor de istorie la Gimnaziul „Ruseni” din raionul Edineț, acesta a ales recent încadrat în activitatea pedagogică, fiind în al doilea an de muncă. El a ales profesia de pedagog deoarece școala este locul unde se creează personalități, iar în timpul studiilor la universitate a înțeles cât de importantă este această profesie și cât de puțini oameni într-adevăr îi înțeleg valoarea. Сообщение Marin Dulce, profesor de istorie: „Cred că pedagogia este o profesie de bază pentru dezvoltarea și educarea societății” появились сначала на #diez.
16:15
Calendarul desfășurării concursului de admitere la toate instituțiile de învățământ superior publice și private din Republica Moldova a fost modificat, în contextul eliberării în perioada 22-31 iulie a diplomelor de bacalaureat absolvenților (sesiunea suplimentară). În conformitate cu  Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 1016 din 11 iulie 2024, sesiunea de admitere de bază include următoarele etape: Сообщение A fost modificat termenul de înscriere la concursul de admitere 2024 la USMF появились сначала на #diez.
16:15
Muzică simfonică, atmosferă vibrantă și circa 6 000 de persoane care le-au savurat din plin în cadrul celei de-a șasea ediție a concertului „O seară în parc”, desfășurat la Teatrul Verde. De-a lungul timpului, concertul de muzică simfonică „O seară în parc” a fost apreciat pentru muzica de calitate și ambianța pitorească, iar ediția din anul acesta nu a fost o excepție. Сообщение Atmosferă magică și voci remarcabile. Cum a decurs cea de-a șasea ediție a concertului simfonic „O seară în parc”  появились сначала на #diez.
15:15
Vacanța de vară poate fi momentul perfect pentru a încuraja lectura în rândul copiilor. Dacă nu știți cu ce carte să începeți, curriculumul școlar ar putea să vă vină în ajutor. Fiindcă vacanța e în toi, iar lectura „niciodată nu a fost puțină”, astăzi vă vom prezenta o listă cu cărți recomandate elevilor din clasele I-IV. Сообщение Ce pot citi elevii claselor primare în vacanța de vară? O listă cu lecturi recomandate de curriculum появились сначала на #diez.
15:00
La doar patru zile după ce am împlinit 18 ani, am pornit în prima aventură de unul singur. Aceasta m-a purtat de la Chișinău până la Krems, un oraș studențesc de lângă Viena. Provocările întâlnite pe parcurs au fost numeroase, de la lipsa internetului și orientarea în spațiu de sine stătător, până la faptul că eram cât pe ce să-mi uit bagajul într-unul dintre trenuri. Сообщение (foto) „Mama, nu m-am pierdut prin Europa.” Cum a fost prima mea călătorie independentă la 18 ani появились сначала на #diez.
14:30
Încă din primii ani de facultate mulți dintre noi sunt în căutarea unui loc de muncă. Primul job este cu siguranță memorabil, dar momentul plecării de la acesta este la fel de esențial. În cel de-al doilea episod al podcastului „Urmează stația” povestim despre momentul în care decidem să ne dăm demisia. Despre cum renunțăm la primul nostru job am vorbit cu Ilinca Gherța, manageră generală la delucru.md, platforma cu cele mai actuale oferte de job în orice domeniu de activitate. Сообщение (podcast) Urmează stația: cum renunțăm la primul job появились сначала на #diez.
13:15
Calendarul de admitere la toate instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova a fost modificat. Astfel, doritorii de a-și continua studiile la o universitate din țară vor beneficia de două zile în plus pentru a se putea înscrie în cadrul instituțiilor. Сообщение Orarul admiterii a fost modificat. Când poți depune dosarul la universitățile din Moldova появились сначала на #diez.
12:15
Maib anunță lansarea celei de-a VI-a emisiuni de obligațiuni corporative, o oportunitate excelentă pentru investitorii interesați să își valorifice economiile într-un instrument financiar stabil și profitabil. Subscrierea pentru această emisiune va fi deschisă începând cu data de 11 iulie 2024 și se va desfășura pe o perioadă de 20 de zile calendaristice, la orice sucursală sau la sediul central maib park*. Сообщение Din 11 iulie, maib lansează o nouă emisiune de obligațiuni corporative появились сначала на #diez.
11:15
Pe 12 iulie 2024, întreaga lume stă cu ochii pe kebab – un preparat culinar emblematic și delicios. Pentru a marca această zi specială, Glovo oferă reduceri de până la 25 % la kebaburi și livrare gratuită de la partenerii selectați. Сообщение Sărbătorește Ziua Internațională a Kebabului cu Glovo. Ai o reducere de până la 25 % și livrare gratuită появились сначала на #diez.
10:30
Dacă depui actele la o universitate din străinătate, dosarul tău de aplicare va trebui să includă și o foaie matricolă. Acest act îți este eliberat de către instituția în care ți-ai făcut studiile și reflectă notele pe care le-ai obținut pe parcursul anilor de liceu. Mai multe detalii despre eliberarea foii matricole îți explicăm în acest articol. Сообщение Foaia matricolă: cine ți-o oferă și de ce îți trebuie появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Profesorii din domeniul Tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) sunt îndemnați să participe la „Tech Lab”, un hackathon dedicat modernizării percepției asupra tehnologiei informației și îmbunătățirii interacțiunii cu elevii. Hackathonul oferă oportunitatea de a identifica și de a soluționa problemele întâlnite în activitatea zilnică folosind soluții tehnologice.  Сообщение Profesorii de informatică pot participa la un hackathon despre inteligența artificială și securitatea cibernetică появились сначала на #diez.
17:30
De câteva zile în Republica Moldova sunt înregistrate temperaturi caniculare. Zilele trecute meteorologii au emis un cod portocaliu de căldură, iar astăzi – cod roșu pentru perioada 12-17 iulie. Ieri, 10 iulie, la stațiile din Tiraspol și Dubăsari termometrele arătau 39 °C, iar specialiștii se așteaptă ca temperaturile să crească și în toate raioanele țării, în special în sudul și în centrul Moldovei. Сообщение De ce e atât de caaald în Moldova появились сначала на #diez.
15:30
Fiecare fondator, mai devreme sau mai târziu, se întreabă dacă start-upul său chiar rezolvă o problemă reală pentru un segment de piață specific. Dacă și tu ai ajuns să îți pui această întrebare, e timpul să te gândești la Problem – Solution Fit (PSF). Acesta se referă la momentul în care o companie identifică o problemă reală a pieței și dezvoltă o soluție eficientă pentru ea. De obicei, are loc în etapa timpurie, în faza de seed funding. Сообщение Ce înseamnă Problem – Solution Fit în lumea start-upurilor și de ce e important să acorzi atenție cerințelor pieței появились сначала на #diez.
12:45
În perioada 12 iulie, ora 19.00, – 13 iulie, ora 21.00, va fi suspendat total traficul rutier pe bd. Decebal, tronsonul cuprins între bd. Iuri Gagarin și str. Trandafirilor. Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de restabilire a învelișului asfaltic pe bd. Decebal. Сообщение Traficul rutier pe o porțiune a bulevardului Decebal va fi suspendat. Cum va circula transportul public появились сначала на #diez.
12:30
Yep!Moldova a organizat a II-a ediție a Creative Accelerator, un program dedicat sprijinirii și dezvoltării start-upurilor din industriile creative. Timp de cinci luni, participanții au beneficiat de expertiză națională și internațională din partea a 12 mentori din nouă țări, au interacționat cu antreprenori de succes, au participat la bootcampuri intensive dedicate instrumentelor și strategiilor specifice industriilor creative și au beneficiat de resurse valoroase pentru a valida, testa și dezvolta ideile de start-up. Сообщение Ce proiecte de strat-up au câștigat la a II-a ediție a programului Creative Accelerator появились сначала на #diez.
12:15
Dumitru Roman este actor, tată a doi copii și absolvent al Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu” din Chișinău. El consideră că un părinte este cel care oferă dragoste necondiționată, siguranță și valori de bază copilului. Un profesor, pe de altă parte, are rolul de a oferi cunoștințe și îndrumare în lumea cunoștințelor. Сообщение Dumitru Roman, actor: „Orice copil are nevoie de educație calitativă, dar educația calitativă rezultă din profesori buni”   появились сначала на #diez.
11:15
Două tinere din Republica Moldova au participat la începutul lunii iulie la Colocviului tinerilor laureați francofoni din Europa centrală și orientală. Este vorba de Corina Vulpe, studentă la Facultatea de Litere, programul de studii Limba franceză și engleză (științe ale educației) și Stela Para, studentă la Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative și președinta clubului de dezbateri francofone VETOclub. Tinerele își fac studiile la Universitatea de Stat din Moldova. Сообщение Două studente din Moldova au participat la un colocviu european al tinerilor laureați francofoni появились сначала на #diez.
11:15
Evelina Burunsus are 13 ani. La această vârstă a reușit deja să devină cea mai mică membră a ansamblului folcloric ,,Opincuța” și să frecventeze capela corală „Doina”. Evelina este elevă la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, din orașul Rezina. Сообщение (video) Evelina Burunsus lansează piesele „Orașul Meu” și „Mama” появились сначала на #diez.
10:30
Organizația neguvernamentală „Comunitatea Plus” lansează o nouă oportunitate Erasmus+ pentru tinerii din Republica Moldova. Dacă îți dorești să înveți să comunici prin prisma fotografiilor și să vorbești despre problemele sociale, atunci programul despre care îți povestim în continuare este pentru tine. Сообщение Tinerii din Moldova pot merge în Armenia pentru un schimb de experiență despre tehnici de fotografie și instrumente digitale появились сначала на #diez.
10:15
În data de 9 iulie 2024, o delegație de la Spitalul Fundației „Adolphe de Rothschild” și Spitalul „Gustave Roussy” din Franța a vizitat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Сообщение USMF a fost vizitată de o delegație din Franța. A fost stabilită o colaborare în domeniul neuroștiințelor și oncologiei pediatrice появились сначала на #diez.
09:30
Reducerile nu garantează întotdeauna cele mai mici prețuri, iar Maroc este una dintre cele mai potrivite destinații dacă vrei să descoperi locuri frumoase fără ca să cheltuiești prea mulți bani. Cătălin Gangalic, tânărul care până la ai săi 27 de ani a reușit să viziteze 142 de țări, împărtășește informații valoroase din experiența sa. Сообщение Cum să călătorești mult cu bani puțini. Sfaturi de la Cătălin Gangalic, tânărul care a vizitat 142 de țări până la 27 de ani появились сначала на #diez.
10 iulie 2024
17:45
Comisia Națională de Examene a aprobat lista Centrelor de Bacalaureat și a stabilit Centrul Republican de Evaluare/Examinare a contestațiilor în sesiunea suplimentară, informează Ministerul Educației și Cercetării. Сообщение BAC 2024. Lista centrelor de bacalaureat unde elevii vor putea susține examenele din sesiunea suplimentară появились сначала на #diez.
17:45
După Prima Conferință Interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană începe cea de-a doua etapă a negocierilor de aderare – „Screeningul bilateral”. Prima sesiune de screening are loc în perioada 10-11 iulie la Chișinău. Cu această ocazie, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, alături de mai mulți colegi din cadrul Comisiei Europene, a venit în Republica Moldova. Este pentru prima dată când o țară candidată la UE găzduiește acest eveniment. De obicei, întâlnirea avea loc la Bruxelles. Сообщение Republica Moldova începe cea de-a doua etapă a negocierilor de aderare – screeningul bilateral. Ce presupune aceasta появились сначала на #diez.
17:45
În perioada 27-28 iunie, Bucureștiul a fost gazda ediției anuale a Conferinței Regionale a Rectorilor (C2R-ECO), organizată de Agenția Universitară a Francofoniei pentru Europa Centrală și de Est. Având ca temă centrală „Francofonia universitară în contextul provocărilor globale: perspective pentru Europa Centrală și de Est”, evenimentul s-a desfășurat la Academia de Studii Economice din București, reunind lideri și reprezentanți de seamă ai peste 50 de instituții membre din 15 țări, precum și aproximativ 20 de membri în cele trei comisii tematice formate în cadrul C2R-ECO. Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată la C2R-ECO de către rectorul, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, conf. univ., dr. Nina PUȚUNTEAN și lect. univ., dr. Daniela ISTRATI. Сообщение Viorel Bostan a reprezentat UTM la Conferința regională a rectorilor din București появились сначала на #diez.
17:15
Marți, 16 iulie Technovator – Growing talent to innovate te invită să participi la o întâlnire privind gestionarea produselor, axată pe analiză și inteligență artificială. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 18.30 la Orange kITchen (strada Calea Ieșilor 8). Сообщение Pe 16 iulie, participă la o întâlnire privind gestionarea produselor și obține cunoștințele necesare pentru avansarea în carieră появились сначала на #diez.
17:00
Alexandra Tarnovschi are 12 ani și este elevă în clasa a V-a la Gimnaziul „Țarigrad”, din raionul Drochia. Fiind o fetiță activă și pozitivă, deficiențele de auz, cu care se confruntă Alexandra, nu o împiedică să învețe bine, să-și petreacă timpul cu prietenele și să schițeze visuri și planuri pentru viitor. Сообщение (video) Alexandra Tarnovschi, elevă: „Ochelarii și aparatul auditiv îmi fac viața mai ușoară și mă ajută să îmi urmez visurile” появились сначала на #diez.
16:45
Cel mai așteptat festival de muzică din nordul Moldovei, „LAPOIANA”, revine cu cea de-a VI-a ediție. Acesta se va desfășura în perioada 10-11 august 2024, în satul Glinjeni, raionul Fălești. Pe scena principală vor evolua: Satoshi, Magnat și Feoctist, Dara, Tatuni, Marej și mulți alți artiști. Сообщение Festivalul „LAPOIANA” revine cu cea de-a VI-a ediție. Când va avea loc și ce artiști vor evolua pe scenă появились сначала на #diez.
16:30
Universitatea Tehnică a Moldovei și ÎCS „Premier Energy Distribution” SA au semnat un nou acord de colaborare, consolidând astfel un parteneriat de durată în domeniul energeticii și ingineriei electrice. Rectorul UTM, Viorel BOSTAN, și Jose Luis Gomez PASCUAL, Country Manager al Premier Energy Distribution, au parafat acest acord cu scopul de a oferi studenților o pregătire practică și de a asigura un nivel de calificare conform standardelor europene. Сообщение „Este esențial să oferim studenților posibilitatea de a asimila cunoștințe teoretice și practice.” UTM și Premier Energy Distribution au semnat un nou acord de colaborare появились сначала на #diez.
16:15
„Uniunea Europeană pe înțelesul tuturor” a fost genericul celor cinci zile de instruire la care au participat tineri activi din întreaga țară, dar și primare, consilierele și lidere comunitare. În cadrul evenimentului s-a pus accent pe promovarea valorilor europene și a integrării europene a Republicii Moldova. Participanții vor putea merge în localitatea lor pentru a explica persoanelor despre oportunitățile și avantajele integrării în comunitatea europeană. Сообщение „Uniunea Europeană pe înțelesul tuturor”: tineri și femei lidere din toată țara vor explica cetățenilor de ce este important ca Moldova să devină membră a UE появились сначала на #diez.
15:45
Cod galben de instabilitate atmosferică a fost prognozat pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru ziua de astăzi, 10 iulie, în intervalul orar 15.30 și 23.00. Сообщение Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice și ploi появились сначала на #diez.
15:15
În premieră, la Muzeul Satului din Chișinău se organizează un festival grandios de jazz, latino, muzică meditativă și etnică, întitulat „Love, Light & Music”. Acesta va avea loc vineri, 26 iulie, începând cu ora 19.00 și va aduna împreună artiști și artiste din Moldova, Franța, SUA, Polonia, Marea Britanie, Spania, Brazilia și Italia. Сообщение Jazz, latino, muzică meditativă și etnică. Pe 26 iulie, la Chișinău se organizează festivalul „Love, Light & Music” появились сначала на #diez.
13:00
Bine te-am găsit, dragă cititor! E începutul lunii lui cuptor, deci a venit momentul să afli detaliile despre următoarea întâlnire a Clubului de carte #diez și Librăriile Cartier. Ne vedem în data de 27 iulie, la ora 13.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126. Volumul despre care vom discuta este „Paradisul de după colț”, de Mario Vargas Llosa – scriitorul peruan. Сообщение Un roman exotic, senzual, scris de un autor premiant Nobel. Ce citim pentru întâlnirea Clubului de carte #diez din iulie появились сначала на #diez.
12:30
Presa are o influență considerabilă asupra opiniei publice și modelează percepțiile noastre asupra diferitor subiecte, inclusiv a problemelor sensibile precum violența de gen. Am vorbit cu Alina Andronache, specialistă în advocacy, lobby civic și comunicare despre cele mai greșite/nesănătoase abordări în presă când vorbim despre cazurile de violență asupra femeilor și despre ce am putea face pentru a reduce stereotipurile față de fete și femei care există în spațiul public. Сообщение „A ucis-o din iubire nebună”. Cum presa modelează percepțiile și stereotipurile legate de violența asupra femeilor появились сначала на #diez.
12:00
Studenții basarabeni pot lucra acum mai multe ore în România. Guvernul a emis o lege potrivit căreia aceștia pot acum lucra până la șase ore pe zi, în loc de patru ore, cum era stipulat anterior. Noua lege a intrat deja în vigoare, iar tinerii pot munci fără a avea nevoie de un aviz special, dar numai cu un contract de muncă part-time de maximum șase ore pe zi. Сообщение Studenții basarabeni din România pot lucra acum șase ore pe zi. Ce trebuie să știi despre noua lege появились сначала на #diez.
11:15
Tamara Cucoș este studentă în primul an la Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă” din Chișinău și este angajată ca ajutor de educatoare. Pe parcursul unui an de activitate, doamna Cucoș a înțeles că este pregătită pentru a-și îndeplini visul pe care l-a avut încă de elevă – visul de a fi profesor.  Сообщение Tamara Cucoș, studentă la pedagogie: „Dintotdeauna mi-au plăcut copiii și mi-am dorit să particip la dezvoltarea și educația lor”  появились сначала на #diez.
11:00
Procesul de aderare a Georgiei la UE a fost oprit temporar. Despre aceasta a anunțat ambasadorul Uniunii Europene la Tbilisi, Pawel Herczynski, în cadrul unui eveniment privind extinderea Uniunii Europene care s-a desfășurat ieri, 9 iulie. Potrivit ambasadorului, acest lucru a fost decis de liderii UE în timpul ultimului Consiliu European. Сообщение Aderarea Georgiei la Uniunea Europeană a fost suspendată появились сначала на #diez.
09:45
Dedicați să oferim soluții inovatoare care să simplifice viața abonaților noștri, Moldtelecom a lansat noul serviciu One Number. Tehnologia îți oferă experiență de comunicare mai convenabilă și mai eficientă, dacă te numeri printre utilizatorii ceasurilor inteligente. Сообщение Spune salut noului serviciu Moldtelecom, One Number. Comunică ușor și de pe smartwatch-ul tău появились сначала на #diez.
09:15
Începând cu 10 iulie, vino la Shopping MallDova și beneficiezi de reduceri de până la 70 %. Magazinele din Shopping MallDova au pregătit reduceri și oferte de neratat. Îmbrăcăminte, accesorii, bijuterii, genți, cosmetice, parfumuri, încălțăminte, gadgeturi electronice și electrocasnice, articole pentru casă și multe altele, toate la prețuri speciale. Сообщение Start reducerilor de vară de până la 70 % la Shopping MallDova появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.