Organizația Teritorială Edineț a Mișcării Respect Moldova și-a ales conducerea

Provincial, 11 iunie 2024 17:10

Președintele Mișcării Respect Moldova, Eugeniu Nichiforciuc, împreună cu vicepreședinții Anatolie Zagorodnîi și Veaceslav Nigai, secretarul general Nicolae Cicariov și Președinta organizației de femei, Liliana Buzilă, au participat la ședința organizației teritoriale Edineț a formațiunii, informează PROVINCIAL. La propunerea Președintelui organizației raionale, dlui Igor Nepeivoda, au fost aleși: vicepreședintele organizației, dl Boris Fedorișin, ex-șef al Oficiului […] Post-ul Organizația Teritorială Edineț a Mișcării Respect Moldova și-a ales conducerea apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
19:40
Maxim Moroșan, consilier municipal în Bălți, președintele Organizației Teritoriale Bălți a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, se întreabă dacă „se va confrunta capitala de nord a țării cu un alt colaps al gunoiului?”. „Vă amintiți când Alexandr Petkov, administratorul orașului Bălți, a spus în urmă cu o lună că îl va aduce în genunchi pe […] Post-ul „…În caz contrar, gunoiul va ajunge sub geamurile Primăriei”. Maxim Moroșan, despre situația de la Bălți  apare prima dată în Provincial.
19:30
Andrei Năstase, fost ministru al Afacerilor Interne, avocat, pretendent la funcția de Președinte al țării, astăzi, în cadrul unui briefing, a lansat către cetățeni și partenerii externi un „apel public la responsabilitate: un eventual eșec la referendum va compromite viitorul nostru european”. Politicianul a vorbit despre un risc iminent care poate apărea odată cu un eventual […] Post-ul Andrei Năstase: Nu vom accepta niciodată – cineva să folosească în scop personal dezideratul integrării europene, cu riscul de a deturna până și acest vis al cetățenilor noștri apare prima dată în Provincial.
19:00
Astăzi, 12 iunie 2024, a avut loc ședința Comisiei Teritoriale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din raionul Cahul, convocată în vederea analizării procesului de recenzare în raionul Cahul. Întrunirea s-a desfășurat în incinta Consiliului raional Cahul și a fost prezidată de președintele Comisiei teritoriale, Pavel Groza. În cadrul ședinței, au fost prezentate informații cu privire […] Post-ul Membrii Comisiei Teritoriale pentru Recensământul Populației și Locuințelor din raionul Cahul s-au întrunit în ședință apare prima dată în Provincial.
18:50
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, hotărârea de reorganizare a Întreprinderii de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” în societate pe acțiuni, cu capital integral de stat. Aceasta este prima etapă a unui proces complex de restructurare și fortificare a capacităților de administrare a rețelei de drumuri naționale. Reorganizarea întreprinderii va crește eficiența utilizării resurselor fondului rutier […] Post-ul Guvernul a demarat procesul de restructurare și eficientizare a sistemului de întreținere a drumurilor publice apare prima dată în Provincial.
18:50
Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde mâine, 13 iunie, o vizită de lucru în raionul Soroca. Șeful Guvernului va avea o întrevedere cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raion. De asemenea, premierul va discuta cu oamenii de afaceri din zonă, într-o vizită la Incubatorul de Afaceri Soroca. Prim-ministrul va vizita și mai […] Post-ul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru în raionul Soroca apare prima dată în Provincial.
18:50
La Parlament a fost inaugurată o expoziție de desene realizate de elevii de la Școala de Arte pentru copii din Taraclia. Expoziția conține 21 de lucrări originale, care redau într-o manieră artistică o literă din alfabetul chirilic. Fiecare copil a ales să ilustreze o literă cu care a simțit o conexiune, fie datorită numelui sau […] Post-ul Parlamentul găzduiește o expoziție de desene realizate de elevii Școlii de arte din Taraclia apare prima dată în Provincial.
18:50
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost examinat de Comisia protecție socială, sănătate și familie și va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare. Noile prevederi au drept scop atragerea și menținerea în sistemul medical a tinerilor […] Post-ul Tinerii specialiști din sistemul de sănătate vor beneficia de indemnizații majorate și de compensații din bugetul de stat apare prima dată în Provincial.
18:40
Locuitorii satului Cotihana, din raionul Cahul, vor fi aprovizionați cu apă. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de Hotărâre ce prevede schimbul de teren din fondul silvic, cu suprafața de 0,7 ha, proprietatea publică a statului din administrarea Ministerului Mediului, amplasat în extravilanul sat. Cotihana, mun. Cahul, cu terenul proprietatea publică […] Post-ul Locuitorii satului Cotihana din raionul Cahul vor fi aprovizionați cu apă apare prima dată în Provincial.
18:40
În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului. În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer.  […] Post-ul Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere a unor terenuri în proprietatea statului apare prima dată în Provincial.
18:30
Campionatul național WU12 a ajuns la etapa finală, după ce au fost disputate partidele din cadrul semifinalelor. Astfel, cele două echipe care vor lupta pentru titlul de campioană a competiției sunt ȘS Glodeni și ȘS Drăsliceni. Rezultatele 1/2  de finală a Campionatului Liga WU12:  ½ finală. 10 iunie 2024. Stadionul Zimbru-2, teren natural 09:00 ȘS […] Post-ul Fotbal feminin. S-au stabilit finalistele campionatului național WU12 apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
10:10
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit, ieri, cu silvicultorii de la Întreprinderea silvică “Silva-Sud” Cahul, cea de-a doua cea mai mare întreprindere silvică din țară, care administrează peste 25 mii de hectare de fond forestier. Ministrul a mulțumit silvicultorilor pentru efortul depus anul trecut, când au reușit să împădurească 110 hectare și pentru activitatea din […] Post-ul Sergiu Lazarencu s-a văzut cu silvicultorii de la Cahul apare prima dată în Provincial.
09:50
La Complexul Sportiv Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Asociației Obștești „Liga Feminină de Fotbal din Moldova” (LFFM). Cu un mesaj de salut către participanți a venit Directorul Tehnic FMF, Dănuț Stelian Oprea, președinta Ligii Feminine, Diana Bulgaru, președintele Comitetului Executiv LFFM, Aureliu Abajeru și secretarul general al […] Post-ul Adunarea Generală Ordinară a Ligii Feminine de Fotbal apare prima dată în Provincial.
09:10
Posibilitățile de dezvoltare economică și financiară a localităților, beneficiile programelor guvernamentale, parcursul european al țării noastre și salarizarea sectorului bugetar au fost subiectele discutate de către ministrul Finanțelor Petru Rotaru cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Strășeni. „Anul acesta încercăm să consolidăm veniturile proprii ale autorităților publice locale. Am făcut […] Post-ul Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru a avut discuții cu reprezentanții APL din Strășeni apare prima dată în Provincial.
08:40
Cea de-a doua ședință a Consiliului Economic, constituit de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, a avut loc ieri, 11 iunie. Consiliul este format din 37 de agricultori specializați în creșterea cerealelor, reprezentând toate raioanele țării. Forumul este esențial pentru dezbaterea și promovarea inițiativelor strategice care vizează consolidarea sectorului agricol național. Ședința a fost deschisă de […] Post-ul La MAIA a avut loc cea de-a doua ședință a Consiliului Economic apare prima dată în Provincial.
08:10
Moldova a pierdut amicalul cu Ucraina, scor 0-4. Partida s-a jucat pe stadionul Zimbru din capitală. Deja în septembrie, tricolorii vor debuta într-o nouă ediție a Ligii Națiunilor.  Moldova – Ucraina 0-4                                               […] Post-ul Moldova a cedat în meciul amical cu Ucraina apare prima dată în Provincial.
07:40
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, s-a întâlnit cu primarii din raionul Cahul. Una din principalele teme discutate a fost gestionarea corectă a deșeurilor de către cetățeni. Ministrul Lazarencu a evidențiat eforturile comune ale primăriilor din Cahul, care au găsit soluții pentru ca toate localitățile să achite taxa pentru deșeuri sau taxa pentru salubrizare. ,,Am apreciat efortul […] Post-ul Ministrul Mediului, în vizită de lucru la Cahul apare prima dată în Provincial.
Ieri
18:10
„Republica Moldova rămâne fără oameni! Datele Biroului Național de Statistică confirmă ceea ce se vede cu ochiul liber – populația continuă să scadă, iar cauza principală nu este doar situația demografică, ci, în mare parte, migrația moldovenilor. Am ajuns doar 2,4 milioane de oameni care locuiesc între Prut și Nistru. Situația este dezolantă și strigătoare […] Post-ul PSDE: R. Moldova rămâne fără oameni. Datele BNS confirmă ceea ce se vede cu ochiul liber – populația continuă să scadă apare prima dată în Provincial.
18:10
Astăzi a avut loc prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV Strășeni-Gutinaș. În cadrul evenimentului, s-a discutat despre fezabilitatea proiectului, aspectele de proiectare socială și de mediu, precum și despre planul de acțiuni necesar pentru implementarea acestuia. La atelier au participat reprezentanți ai Ministerului Energiei din Republica Moldova, ANRE Moldova, […] Post-ul Prima ședință de lucru privind studiului de fezabilitate a construcției LEA Strășeni-Gutinaș 400 kV apare prima dată în Provincial.
18:10
Ofițerii CNA au reținut astăzi patru persoane într-un dosar de trafic de influență, acestea fiind suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor  premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice. Astfel, CNA a documentat […] Post-ul Patru persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. apare prima dată în Provincial.
18:10
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a venit cu un apel către cetățenii țării noastre, alte partide și organizații obștești, clerul Bisericii Ortodoxe din Moldova, cuplurile căsătorite, să participe la un marș în apărarea poporului, a credinței și a familiei. “An de an, grupul de minorități sexuale creat artificial, susținut de forțe din exterior, insultă […] Post-ul PSRM, apel către cetățenii țării: an de an sunt organizate festivaluri anticreștine apare prima dată în Provincial.
18:10
Poliţiştii de frontieră au depistat un autoturism înmatriculat în Lituania, fără acte permisive de conducere în regulă. Mai mult, s-a constatat că automobilul este radiat din circulaţie de către autorităţile lituaniene. Cazul a fost consemnat în dimineața zilei de astăzi, 11 iunie 2024. În punctul de trecere a frontierei Otaci s-a apropiat pentru formalitățile de […] Post-ul Autoturism radiat și cu documente falsificate, depistat la PTF Otaci apare prima dată în Provincial.
18:10
Curtea de Conturi a convocat membrii Grupului de lucru cu entităților din domeniul energetic, pentru a clarifica pozițiile oficiale asupra unor subiecte sensibile atestate în cadrul misiunilor de audit. La ședința de lucru au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Energiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Agenției Proprietății Publice, ÎS „Moldelectrica”, SA „Energocom”, […] Post-ul Curtea de Conturi a convocat entitățile din domeniul energetic apare prima dată în Provincial.
18:00
În perioada 2-8 iunie curent, Elena Copoț, secretara Consiliului raional Leova, Ion Bădărău, specialist Direcția Economie, Dezvoltarea Teritoriului și Atragerea investițiilor și reprezentatul mediului de afaceri Dinu Ciobanu, au participat în cadrul unei vizite de studiu în Austria. Participanții au avut ocazia să cunoască o Asociație de Turism ,,Rute 66”,, cu o vastă experiență, urmată […] Post-ul Delegație din CR Leova, vizită de studiu în Austria. Iată care a fost scopul apare prima dată în Provincial.
17:50
Parcul „Micul Cluj” va fi și mai verde, și mai amenajat. Despre aceasta a comunicat Primăria Ungheni. Astfel, la momentul de față, aici sunt pe ultima sută de metri lucrările de construcție a unui sistem de irigare, ceea ce va permite irigarea vegetației în perioada secetoasă a anului. Până în prezent, pentru a menține vegetația, […] Post-ul În parcul „Micul Cluj” din Ungheni sunt pe ultima sută de metri lucrările de construcție a unui sistem de irigare apare prima dată în Provincial.
17:10
Președintele Mișcării Respect Moldova, Eugeniu Nichiforciuc, împreună cu vicepreședinții Anatolie Zagorodnîi și Veaceslav Nigai, secretarul general Nicolae Cicariov și Președinta organizației de femei, Liliana Buzilă, au participat la ședința organizației teritoriale Edineț a formațiunii, informează PROVINCIAL. La propunerea Președintelui organizației raionale, dlui Igor Nepeivoda, au fost aleși: vicepreședintele organizației, dl Boris Fedorișin, ex-șef al Oficiului […] Post-ul Organizația Teritorială Edineț a Mișcării Respect Moldova și-a ales conducerea apare prima dată în Provincial.
17:10
În Republica Moldova va fi construit un stadion de fotbal nou, modern, conform standardelor Uniunii Asociaților Europene de Fotbal (UEFA). Ministrul Andrei Spînu împreună cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun și președintele Federației Moldovenești de Fotbal au prezentat, astăzi, proiectul viitorului Stadion Național, care va avea toată infrastructura necesară pentru un stadion de categoria […] Post-ul Stadionul Național ar urma să fie construit la Stăuceni apare prima dată în Provincial.
17:10
Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat că, prețurile medii de consum în mai 2024 s-au majorat față de: luna aprilie 2024 cu circa 0,2%; luna decembrie 2023 cu circa 4,0%; luna mai 2023 (în ultimele 12 luni) cu 3,3%, informează PROVINCIAL. În luna mai 2024, comparativ cu luna aprilie 2024, s-a înregistrat o majorare a […] Post-ul Prețurile medii de consum, în ultimul an, au crescut cu 3,3% apare prima dată în Provincial.
11:40
Conform informaţiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, ploile și vântul puternic înregistrate pe data de 8 iunie 2024 au provocat mai multe pagube în raioanele țării. Astfel, coform datelor raportate, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni. În raionul Ungheni, […] Post-ul Prejudicii înregistrate în urma precipitațiilor puternice în raioanele țării apare prima dată în Provincial.
11:10
Compania juridică JustConsult oferă o soluție eficientă și legală de urgentare a procesului de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni, inclusiv pentru dosarele vechi din anul 2018, 2019, 2020. Cetățenia română, care oferă posibilitatea de a obține pașaportul românesc, poate fi obținută de către moldoveni prin procedura de redobândire în baza articolului 11 din Legea […] Post-ul Află pe justconsult.md cum urgentezi dosarul de redobândire a cetățeniei române din anii 2018 – 2020 apare prima dată în Provincial.
10:50
O nouă reușită în palmaresul ansamblului folcloric “Opincuța” de la Palatul raional de Cultură “Nicolae Lupov” din Rezina în acest weekend. Ansamblului folcloric “Opincuța” a obținut locul I la Festivalul concurs “La Nistru la Mărgioară” ediția 2024, eveniment găzduit de satul Telița, raionul Anenii Noi. Într-o atmosferă plină de culoare și tradiție, colectivele folclorice din diverse colțișoare a țării, au participat […] Post-ul Ansamblul folcloric “Opincuța” au obținut locul I la Festivalul concurs “La Nistru la Mărgioară” ediția 2024 apare prima dată în Provincial.
10:40
Alegerile europarlamentare, care s-au desfășurat duminică, 9 iulie, și pe teritoriul Republicii Moldova, i-au surprins pe mulți atât prin prezență, cât și prin rezultat. Pe lângă faptul că prezența la vot a fost cu peste o treime mai mare în raport cu europarlamentarele din 2019 și cu parlamentarele din 2020, a surprins și susținerea de […] Post-ul Reflecții pe marginea alegerilor europarlamentare în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
10:00
Luni, 10 iunie curent, membrii Comisiei Situații Excepționale Soroca, în frunte cu primarul Lilia Pilipețchi, au fost menționați cu diplome de onoare în cadrul proiectul ”Prevenirea, Pregătirea și Reacționarea la dezastre naturale și antropogene în țările Parteneriatului Estic”. Muncipiul Soroca fiind zona-pilot a proiectului. Amintim că, Programul PPRD East 3 este a treia etapă a […] Post-ul CSE Soroca apreciată de Uniunea Europeană apare prima dată în Provincial.
10:00
Ziua Internațională a Copilului continuă să fie sărbătorită și pe parcursul săptămânii ce a trecut, ea fiind marcată de un eveniment sportiv deosebit, printr-un meci amical între echipa FC Speransis Nisporeni, formată din jucători profesioniști și echipa jucătorilor Centrului de detenție pentru Minori și Tineri. Partida a adus împreună tineri din diverse medii pentru a […] Post-ul Meci de fotbal amical cu participarea tinerilor aflați în detenție apare prima dată în Provincial.
09:40
În legătură cu intrarea în vigoare, începând cu data de 3 mai a anului curent, a noilor prețuri la gazele naturale, SA „Moldovagaz” informează consumatorii săi casnici despre următoarele practici de aplicare și facturare a acestora. Și anume, dacă datele dispozitivelor de evidență (contoarele) au fost expediate prin intermediul platformelor online ale întreprinderii, sau acestea […] Post-ul SA „Moldovagaz”, despre practicile de aplicare și facturare a noilor prețuri la gazele naturale apare prima dată în Provincial.
09:30
Continuă seria de consultări cu Organizațiile Teritoriale ale PSDE. De această dată, președintele Partidul Social Democrat European, Ion Sula, împreună cu secretarul general, Cazacu Iurie, s-au  întâlnit cu echipa PSDE Făleşti, condusă de vicepreședintele PSDE, Viorel Babii. În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte ce țin de situația social-politică din țară, provocările la nivel local […] Post-ul Ion Sula s-a întâlnit cu echipa PSDE Făleşti apare prima dată în Provincial.
09:20
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare încurajează agricultorii și comercianții să colaboreze pentru a se asigura că ambalajele produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților sunt returnate în mod corespunzător, conform Legii nr. 119/2004. Este important ca aceste ambalaje să fie curățate de reziduuri înainte de returnare, protejând astfel sănătatea oamenilor și mediul înconjurător. Pentru curățarea […] Post-ul MAIA îndeamnă agricultorii să curețe ambalajele produselor de uz fitosanitar și fertilizanți, pentru a proteja sănătatea oamenilor și mediul apare prima dată în Provincial.
09:20
Comisia de transmitere a locuințelor din blocul locativ situat în mun. Chișinău, strada Alba Iulia nr. 91/3, anunță începerea procesului de recepționare a documentelor pentru acordarea locuințelor destinate participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Potrivit unui comunicat al Guvernului, procesul de recepționare a dosarelor a demarat în conformitate cu pct. 28 subpct. 1) […] Post-ul Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl pot depune dosarele pentru a primi o locuință apare prima dată în Provincial.
09:20
Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la faza finală a competiției. Turneul, care a adunat cele mai bune 20 de echipe din asociațiile raionale, municipale și regionale din țară, și-a stabilit cele două formații care se vor lupta pentru a reprezenta Moldova la UEFA Regions’ Cup 2024. Acestea sunt: ARF Ungheni și ARF […] Post-ul Cupa Regiunilor. S-au stabilit finalistele apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Au început lucrările de asfaltare la noua bandă de virare din intersecția străzilor Socoleni și Calea Orheiului. Despre aceasta a anunțat Primăria municipiului Chișinău, informează PROVINCIAL. Astfel, banda a fost construită prin supralărgirea carosabilului, pentru a îmbunătăți circulația rutieră și a preveni staționarea pe banda de deplasare dreaptă. În acest scop, au fost executate lucrări […] Post-ul (FOTO) Lucrări de asfaltare la noua bandă de virare din intersecția străzilor Socoleni și Calea Orheiului din capitală apare prima dată în Provincial.
18:10
Pe arena FMF din Parcul „La Izvor” al capitalei s-a jucat marea finală a Amoliga Masters 35+, ediția 2024. Campioana acestei ediții a devenit echipa Arsenal Chișinău, care a învins în partida decisivă formația Poliției de Frontieră cu scorul de 4-1. Podiumul de premiere a fost completat de echipa Dostluk, care în finala mică a […] Post-ul Arsenal Chișinău, campioana Amoliga Masters 35+, ediția 2024 apare prima dată în Provincial.
17:50
Pe arena FMF din Parcul „La Izvor” al capitalei s-a jucat ultima etapă a turneului Amoliga Masters 45+, ediția 2024. Campioana acestei ediții a devenit echipa Geotermal, care în etapa decisivă a 10-a a turneului a învins formația Chișinău GAZ cu scorul de 2-1. Podiumul de premiere a fost completat de echipa FC Moldatsa, care […] Post-ul Geotermal, campioana Amoliga Masters 45+, ediția 2024 apare prima dată în Provincial.
17:20
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), condusă de Zinaida Popa, a prezentat bugetul municipiul Chișinău pentru anul 2024, elaborat de consilierii municipali PAS. PAS a elaborat un buget pentru oameni și orientat spre rezolvarea problemelor prioritare ale locuitorilor din Chișinău și din suburbii, informează PROVINCIAL.  „Zi de zi se confirmă tot […] Post-ul Zis și făcut! PAS a elaborat un buget orientat spre rezolvarea problemelor prioritare ale locuitorilor din Chișinău și din suburbii apare prima dată în Provincial.
16:10
Pe 16 iunie, începând cu ora 15.00, Sun Dă-i Fest 2024 revine cu un program special pentru toți cei pasionați de un stil de viață ecologic, promovând conștientizarea de mediu, eficiența energetică și dezvoltarea durabilă în Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” (intersecția străzilor 31 august 1989 […] Post-ul Sun Dă-i Fest, revine pe 16 iunie apare prima dată în Provincial.
16:10
În perioada 5-9 iunie curent, o delegație a Primăriei și două colective artistice de la Palatul de Cultură din Ungheni s-au aflat în Konin (Polonia), oraș înfrățit cu Ungheniul, unde au participat la cel de-al 44-a Festival Internațional de cântece și dansuri pentru copii. Tinerii artiști ungheneni de la studiourile ,,Do-Re-Micii” (conducătoare Aliona Mitrofan) și […] Post-ul O delegație din Ungheni a participat la Festivalul Internațional de cântece și dansuri pentru copii, în Konin, Polonia apare prima dată în Provincial.
16:00
Partidul Social Democrat European (PSDE) susține inițiativa Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) privind majorarea salariilor angajaților din domeniul sănătății și personalului medical din domeniul asistenței sociale. Recunoaștem importanța esențială a muncii pe care o desfășoară acești profesioniști dedicați, care sunt pilonii sănătății și bunăstării societății noastre. Ei sunt cei care se îngrijesc zilnic […] Post-ul PSDE susține inițiativa CNSM privind majorarea salariilor angajaților din domeniul sănătății apare prima dată în Provincial.
15:50
Pe 16 iunie, începând cu ora 15.00, Sun Dă-i Fest 2024 revine cu un program special pentru toți cei pasionați de un stil de viață ecologic, promovând conștientizarea de mediu, eficiența energetică și dezvoltarea durabilă în Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” (intersecția străzilor 31 august 1989 […] Post-ul Sun Dă-i Fest – locul unde tehnologiile verzi se întâlnesc cu muzica bună, revine pe 16 iunie apare prima dată în Provincial.
15:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță, în perioada 10-11 iunie, Cod Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Se așteaptă descărcări electrice, ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină și intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă de la 15:00 până la 03:00. În acest context, Primăria Municipiului Chișinău face apel către locuitorii […] Post-ul Cod Galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată apare prima dată în Provincial.
15:30
În primul caz, un bărbat de 39 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,99 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, în timp ce conducea o motoretă  Alpha în satul Andrușul de Jos din raionul Cahul. Cel de-al doilea caz a avut loc în satul Cobîlea din raionul Șoldănești. Conducătorul unei motociclete […] Post-ul 6 motocicliști au fost depistați de polițiștii INSP sub influența alcoolului apare prima dată în Provincial.
15:20
La finele zilei de 9 iunie 2024 în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 330 de mii de persoane  (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1 milion 600 de mii de locuințe  (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate).  Post-ul Au fost recenzate circa 2 milioane 330 de mii de persoane și circa 1 milion 600 de mii de locuințe apare prima dată în Provincial.
15:10
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a vizitat ieri orașul Tvardița, raionul Taraclia, împreună cu ambasadoarea Bulgariei în Republica Moldova, Maia Dobreva, unde au mers să vadă o pădure tânără proiectată de organizația “Împădurim Moldova” și plantată în cadrul proiectului “Împădurirea terenurilor degradate”, cu sprijinul Ambasadei Bulgariei în țara noastră şi al Ministerului Energiei. Victor Parlicov și-a […] Post-ul Victor Parlicov a vizitat orașul Tvardița, raionul Taraclia apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.