CNA// Patru persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere

Gazeta de Chișinău, 11 iunie 2024 16:50

Ofițerii CNA au reținut astăzi, 11 iunie, patru persoane într-un dosar de trafic de influență, acestea fiind suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor  premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice. Astfel, CNA […] Articolul CNA// Patru persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum 24 ore
12:00
În timpul furtunii de aseară, o fată de 12 ani și-a pierdut viața. Corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit în această dimineață sub un copac prăbușit din sectorul Buiucani al capitalei. „Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, precum că pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală, un angajat al […] Articolul O copilă de 12 ani ucisă în timpul furtunii de aseară apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Ieri
17:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut astăzi, 11 iunie, o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock. Oficialii au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, sprijinul oferit de Germania în acest proces, precum și despre modalitățile prin care poate fi aprofundată cooperarea în domeniul securității și economiei. Prim-ministrul Dorin Recean a […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ministra Afacerilor Externe a Germaniei, Annalena Baerbock apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:40
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a pronunțat astăzi, 11 iunie 2024, hotărârea în cauza Nițu v. Republica Moldova, constatând o încălcare a articolului 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului privind tratamentul inuman și degradant al reclamantului, potrivit unui comunicat de presă al Asociației „Promo-LEX”. Potrivit Sursei, cauza se referă la insuficiența asistenței medicale […] Articolul CtEDO constată deficiențe în asistența medicală psihiatrică în sistemul penitenciar apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:20
În Republica Moldova va fi construit un stadion de fotbal nou, modern, conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și va avea toată infrastructura necesară. Obiectivul urmează să fie realizat în cinci ani, până în anul 2029. Potrivit studiului realizat, terenul din orașul Stăuceni, de lângă Arena Chișinău. Stadionul va avea o capacitate de […] Articolul În Republica Moldova va fi construit un stadion de fotbal nou. Valoarea totală a proiectului este de 85 milioane de euro apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:50
Ofițerii CNA au reținut astăzi, 11 iunie, patru persoane într-un dosar de trafic de influență, acestea fiind suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor  premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice. Astfel, CNA […] Articolul CNA// Patru persoane au fost reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Prim-ministrul Dorin Recean va participa, marți, 11 iunie, la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, care se va desfășura la Berlin, Germania, anunță serviciul de presă al Guvernului. În cadrul evenimentului, premierul va participa la ședința de lucru cu șefii de state și de guverne, prezidată de către cancelarul federal, Olaf Scholz, și președintele Ucrainei, Volodymyr […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean va reprezenta Republica Moldova la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei de la Berlin apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:30
 Unii săteni îi spun „crăiasa florilor”, deoarece vinde și dăruiește flori oamenilor pe care le crește cu multă dragoste în grădina proprie. Are circa 1000 de crizanteme în grădină, de 68 de culori. Pe lângă acestea, în curtea casei sale poți vedea cârciumărese, astre, vâzdoage, trandafiri, iar mirosul îmbietor care predomină acum e de la […] Articolul Alexandra Onica: „ Se poate de trăit frumos și în Republica Moldova” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:00
Comisia de transmitere a locuințelor din blocul locativ situat în mun. Chișinău, strada Alba Iulia nr. 91/3, anunță începerea procesului de recepționare a documentelor pentru acordarea locuințelor destinate participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, potrivit unui comunicat, emis de Guvern. Procesului de recepționare a dosarelor a demarat, aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Astfel, […] Articolul 80 de apartamente pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Solicitanții pot depune dosarele pentru a primi o locuință apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații Poliției de Frontieră, cu prilejul împlinirii a 32 de ani de la fondarea instituției. „Vă mulțumesc pentru curaj și devotament – voi sunteți în prima linie în a proteja Republica Moldova de amenințările și pericolele cu care ne confruntăm”, a menționat șefa statului. […] Articolul Poliția de Frontieră marchează 32 de ani de la fondarea instituției. Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații Poliției de Frontieră apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a mulțumit cetățenilor din Republica Moldova care dețin pașaportul românesc și care au participat la vot în număr record la alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie 2024. Aproape 57.000 de oameni au votat la secțiile de votare din Republica Moldova, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de precedentele alegeri […] Articolul Siegfried Mureșan: „Încrederea și votul vostru mă ambiționează să lucrez și mai mult pentru integrarea europeană a Republicii Moldova” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat, săptămâna trecută, mai multe percheziții în dosare de corupție, rezultate cu rețineri și anunțarea statutului de bănuit în privința a 10 persoane. Este vorba despre documentarea unei scheme de corupție cu implicarea unor angajați ai Serviciului Fiscal de Stat, două persoane fiind reținute în urma perchezițiilor operate la oficiile […] Articolul Sinteza CNA: 47 de percheziții și 10 bănuiți în dosare de corupție, sechestre aplicate pe active infracționale și 6 companii private premiate cu Trofeul Integrității apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
8 iunie 2024
07:50
Românului de peste Prut Citind prezentul şi trecutul, Tu, frate drag, te lămureşte, Că ne desparte numai Prutul, Dar contrabanda ne uneşte.   Gânduri de pace M-aş împăca – o, slavă sorţii ! – Cu toţi duşmanii mei în cor; Şi asta chiar pe patul morţii. Pe patul morţii dumnealor…   Magnatul la închisoare La […] Articolul Epigrame de Ionuţ-Daniel Ţucă, Constanța apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
7 iunie 2024
16:30
„Trecutul prezent. Secvențe critice” – astfel se intitulează volumul proaspăt apărut la Chișinău, la Editura UNU, semnat de criticul și istoricul literar, profesorul universitar, doctorul habilitat în filologie Alexandru Burlacu. Cartea a fost lansată pe 5 iunie 2024, în cadrul Miercurilor Literare la Muzeul Național al Literaturii Române Chișinău, cu ocazia jubileului de 70 de […] Articolul VIITORUL TRECUTULUI PREZENT// Alexandru Burlacu, 70 de ani de la naștere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:30
Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Hâncești, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins cu percheziții la domiciliile, biroul de serviciu și automobilul personal al unui ex-funcționar public cu statut special din cadrul IP Hâncești. Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale, pornită pe faptul traficului […] Articolul Un ex-angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești, cercetat penal pentru trafic de influență apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Una din țintele războiului hibrid al Federației Ruse împotriva Republicii Moldova este semănarea panicii în rândul populației prin ideea că vectorul pro-vestic al guvernării riscă atragerea Republicii Moldova în război. Doar în perioada 15-30 mai, la rampă au ieșit ex-președintele Dodon, ex-premierul Chicu, ex-bașcana Irina Vlah, oligarhul fugar Ilan Șor, așa-zisul ministru de externe de […] Articolul WATCHDOG// Cum Rusia și aliații săi – Dodon, Chicu, Vlah, Șor și Ignatiev încearcă să-i convingă pe moldoveni că vine războiul apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Articolul Caricatura de Costel Pătrășcan apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
5 iunie 2024
17:30
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un grant de șase milioane de euro pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul proiectului „Locuințe publice III”. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea și semnarea unui Acord de grant care prevede acest lucru. Mijloacele financiare vor […] Articolul Grant european de șase milioane de euro pentru asigurarea eficienței energetice a locuințelor sociale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:20
În legătură cu investigația referitoare la fostul Șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, Ministerul Apărării al Republicii Moldova anunță  că fostul comandant al Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan a fost demis din funcție în anul 2021 de președinta Maia Sandu, inclusiv la propunerea ministrului apărării Anatolie […] Articolul Ministerul Apărării după investigația THE INSIDER: „Informațiile care au apărut în investigație sunt atent verificate și analizate de specialiștii noștri în cooperare cu alte instituții ale statului” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:50
Jurnaliștii de la The Insider au obținut acces la corespondența din Telegram a fostului șef al Statului Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, cu curatorul său de la Serviciul de informații militare a Forțelor Armate a Federației Ruse (GRU), colonelul Alexei Makarov. Gorgan raporta în mod regulat despre situația politică internă din Republica Moldova și […] Articolul THE INSIDER// Fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale ar fi fost informator la ruși: „Trăim în vremuri istorice! Și noi facem această istorie!”. Maia Sandu îi retrage distincțiile de stat și gradele militare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Articolul Caricatura lui Costel Pătrășcan apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:00
Absolvenții studiilor superioare de licență în medicină și ai studiilor postuniversitare de rezidențiat, care vor activa timp de cinci ani în instituțiile în care vor fi repartizați de Ministerul Sănătății, vor beneficia de indemnizații, de compensarea cheltuielilor pentru închirierea spațiului locativ și pentru consumul de energie termică și electrică. De asemenea, conform modificărilor Legii ocrotirii sănătății, […] Articolul Indemnizații în mărime de 200 de mii de lei pentru tinerii specialiști din medicină, cultură și educație, care se vor angaja în mediul rural apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Guvernul a aprobat, astăzi, 5 iunie 2024, Codul subsolului în redacție nouă. Documentul prevede folosirea rațională a subsolului pentru satisfacerea necesarului de materie primă minerală, sporirea securității lucrărilor și diminuarea efectelor negative asupra mediului. Noul Cod al subsolului specifică cerințele de exploatare a zăcămintelor de substanțe minerale utile și de prelucrare primară a materiei prime, […] Articolul Folosirea și protecția subsolului în Republica Moldova va fi eficientizată. A fost aprobat un nou Cod al subsolului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:20
Ministerul Apărării informează repetat că în lunile mai-iulie, curent, tehnica militară din dotarea Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare. Unitățile de tehnică vor circula pe drumurile naționale din centrul și nordul țării, pe timpul nopții, pentru a nu perturba traficul rutier. Acțiunea are loc în legătură cu procesul […] Articolul Ministerul Apărării: În lunile mai-iulie, tehnica militară din dotarea Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
4 iunie 2024
20:10
Peste 65% din deșeurile menajere solide generate în municipiile Chișinău și Bălți pot fi transformate în energie, se arată într-un studiu realizat cu suportul USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Republicii Moldova (MESA) privind perspectivele Republicii Moldova de valorificare a energiei din deșeuri. Cercetarea a permis determinarea compoziției și puterei calorice a deșeurilor în […] Articolul STUDIU// Peste 65% din deșeurile menajere solide generate în municipiile Chișinău și Bălți pot fi transformate în energie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
20:00
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 6-14 iunie 2024. În această perioadă, Parlamentul va audia rapoartele privind executarea bugetului pe stat pe anul trecut, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2023. De asemenea, deputații vor dezbate Raportul […] Articolul Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului pentru perioada 6-14 iunie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
20:00
Ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți au reținut-o în această după-amiază pe șefa adjunctă a Direcției Generale Control (DGC) din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, după recepționarea unui denunț. Funcționara urmează să fie audiată și plasată în izolator pentru 72 de ore, informează Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit denunțului, angajata SFS ar fi vizată în […] Articolul Șefa-adjunctă a Direcţiei Generale Control a SFS, reținută într-un dosar de trafic de influență și corupere pasivă în urma unui denunț apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Pe parcursul lunii mai, geniștii Armatei Naționale au executat 17 misiuni de deminare, în urma cărora au fost depistate și neutralizate 26 de obiecte explozive, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. Astfel, luna precedentă, geniștii militari au fost solicitați în Chișinău, Cahul, Soroca, Orhei, Anenii Noi, Rezina, Hâncești, Ialoveni, Călărași, Ștefan Vodă, Ungheni și Ocnița. […] Articolul Geniștii Armatei Naționale au neutralizat peste 20 de obiecte explozive, în luna mai apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:00
Ofițerii CNA au desfășurat zeci de percheziții în nordul Republicii Moldova în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupție, în care sunt cercetate acțiunile ilicite ale unor angajați ai Serviciului Fiscal de Stat (SFS) din oficiile teritoriale Bălți, Șoldănești, Soroca, Fălești și Florești, informează CNA. Potrivit faptelor investigate, începând cu anul 2023 până în […] Articolul CNA// Percheziții la oficiile Serviciului Fiscal de Stat: cinci persoane bănuite, un inspector reținut și 1 500 000 de lei ridicați apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Fugarii Ilan Șor și Veaceslav Platon cheltuie sute de mii de euro pentru a sponsoriza campanii de dezinformare online în Republica Moldova. Aceștia sunt principalii actori maligni care folosesc aceste platforme, potrivit unui raport publicat de Comunitatea Watchdog.md. Deși SUA au introdus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor la 26 octombrie 2022, acesta a sponsorizat de […] Articolul Watchdog// Fugarii Șor și Platon, principalii finanțatori ai dezinformării pe Facebook apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Întreprinderea de Stat Moldelectrica anunță finalizarea cu succes a primei etape a lucrărilor de reconstrucție a stației electrice Vulcănești, „un proiect important pentru modernizarea infrastructurii energetice a Republicii Moldova”, potrivit unui comunicat al întreprinderii. În cadrul primei etape, echipamentele primare de 400 kV, instalate în 1971, au fost demontate și înlocuite. Acestea includ întreruptoare cu […] Articolul Moldelectrica a finalizat prima etapă a lucrărilor de reconstrucție a stației electrice Vulcănești apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
Prima probă de examen din cadrul sesiunii de bacalaureat 2024 are loc astăzi, 4 iunie, în 59 de centre de bacalaureat din întreaga republică. 3147 de candidați care au studiat în clasele cu predare în limbile minorităților naționale vor scrie, începând cu ora 09:00, proba de examen la Limba și literatura română. Menționăm că șase […] Articolul Bacalaureat 2024// Primul examen are loc astăzi apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
3 iunie 2024
15:00
Președinta Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024 și i-a îndemnat pe toți cetățenii să participe, să fie amabili cu recenzorul și să răspundă corect la întrebări. Șefa statului a menționat că rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. „Recensământul […] Articolul VIDEO// Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să participe la Recensământul populației și locuințelor 2024  apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:40
Vineri, 31 mai 2024, Muzeul Național al Literaturii Române Chișinău a găzduit un frumos eveniment – comemorarea poetului, textierului, profesorului universitar Simion Ghimpu (24 mai 1939 – 27 iulie 2010). Familia scriitorului, discipolii, colegii de breaslă, prietenii și rudele au participat la o memorabilă seară a amintirilor și evocărilor de suflet. Evenimentul a fost moderat […] Articolul Comemorări. Simion Ghimpu, 85 de ani de la naștere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:20
În acest secol al digitalizării, imprimării și redării video, „photoshopizării” imaginilor de tot felul, artiștii plastici rămân oarecum într-un con de umbră. Lucrările lor nu mai sunt solicitate și achiziționate ca odinioară, numele lor nu mai țin primele (și nici chiar următoarele) pagini ale ziarelor, care și ele sunt pe cale de dispariție. Mai există […] Articolul Imagini de suflet pe-al vieții catarg… (Dumitru IAZAN – 70 de ani) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Cadou special pentru elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Chișinău, din partea Mitropoliei Basarabiei, oferit cu ocazia încheierii anului de studii. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, instituția de învățământ a primit în dar 35 de tablete digitale moderne, care vor putea fi utilizate la lecțiile de inventică și […] Articolul FOTO// Mitropolia Basarabiei a oferit în dar elevilor de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Chișinău 35 de tablete digitale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:30
Ofițerii CNA efectuează percheziții în cadrul unui dosar de corupție și fals în acte publice, în cadrul căruia sunt cercetate acțiunile ilicite ale unor persoane implicate în facilitarea procesului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova de către cetățeni străini, solicitanții fiind preponderent din Federația Rusă. Acțiunile au loc, după ce mai multe cazuri de dobândire […] Articolul Percheziții într-un dosar de corupție și fals în acte publice la dobândirea cetățeniei Republicii Moldova. Cazurile au fost raportate la CNA de conducerea ASP apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
Președintele rus Vladimir Putin nu se va opri la Ucraina și a pus ochii pe trei noi ținte pentru a reconstrui imperiul rus, a avertizat președintele Letoniei, relatează The Sun,citat de G4media.ro Edgars Rinkevics a declarat că acapararea Țărilor Baltice va fi a doua etapă a planului dictatorului de la Kremlin. La sediul RUSI din Whitehall, […] Articolul Președintele Letoniei: „Primele ținte” ale lui Putin sunt Moldova, Țările Baltice și regiunile din Caucaz și Asia Centrală apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Sportivul și-a asigurat participarea la Olimpiada de Vară, după ce s-a impus la Cupa Mondială, care a avut loc în orașul Marrakech, Maroc. În finala categoriei de greutate de până la 81 kg, el l-a învins pe marocanul Achraf Moutii, iar până în ultimul act, a mai trecut de un alt favorit al gazdelor, Adam […] Articolul Judocanul Mihail Latîșev s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Circa 30 000 de elevi vor susține, în perioada 3-13 iunie, examenele naționale de absolvire a gimnaziului. Astăzi are loc examenul la Limba și literatura română pentru alolingvi, la care participă 5 687 de elevi, aceasta fiind prima probă din cadrul sesiunii din anul curent, care se va desfășura în perioada 3-13 iunie, informează Ministerul […] Articolul Sesiunea 2024// Încep examenele de absolvire a gimnaziului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Articolul Caricatura de Costel Păstrășcan apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
31 mai 2024
11:10
Mai multe percheziții au fost efectuate aseară de către ofițerii CNA, procurori și SPIA a MAI  într-un dosar de corupere activă în care este vizat un cetățean al Ucrainei, informează CNA. Bărbatul a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău după ce i s-ar fi propus 20 de mii de dolari […] Articolul CNA// Percheziții la un call-centru din Chișinău. Un cetățean al Ucrainei, reținut cu o mită de 20 000 de dolari, fiind denunțat de șeful unui inspectorat de poliție apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:00
Atenție! În mediul online circulă un video precum că Ministerul Educației și Cercetării ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că începând cu 1 iunie mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că aceste informații  sunt FALSE. […] Articolul Atenție! Informațiile că ministerul Educației vrea să deschidă o tabără militar-turistică pentru copii sunt FALSE apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
30 mai 2024
19:50
Parlamentul Republicii Moldova condamnă politica de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei și pe teritoriul Federației Ruse. Declarația Parlamentului care prevede acest lucru a fost votată de 60 de deputați, potrivit unui comunicat. Documentul condamnă războiul de agresiune al Federației Ruse […] Articolul Parlamentul a adoptat o Declarație de condamnare a Federației Ruse pentru deportarea copiilor ucraineni. Circa două milioane de copii, împreună cu mamele lor, au fost impuși să se refugieze în alte state apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:30
Guvernul organizează, în data de 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un […] Articolul „Celebrăm copilăria împreună”: Guvernul vă invită, pe 1 iunie, la Grădina Botanică apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:20
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat, în această după amiază, cu Fernando Guimaraes, consilierul pe politică externă al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Oficialii au trecut în revistă ultimele evoluții în parcursul european al Republicii Moldova și au vorbit despre pregătirea pentru Conferința Interguvernamentală, care va da startul negocierilor propriu-zise cu UE. Viceprim-ministra s-a […] Articolul Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat cu Fernando Guimaraes despre Conferința Interguvernamentală apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:00
Festivitatea ,,Ultimul sunet de clopoțel” se va desfășura în instituțiile de învățământ general vineri, 31 mai 2024, începând cu ora 08:30, și va avea durata de cel mult 45 de minute, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Potrivit MEC, activitatea va fi organizată în formatul decis de Consiliul profesoral al fiecărei instituții în parte. În […] Articolul Mâine, 31 mai 2024, în toate școlile din Republica Moldova, va răsuna „Ultimul sunet de clopoțel” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:50
Agenții economici vor fi încurajați să doneze produse alimentare organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară. O inițiativă legislativă prin care se propune modificarea Legii privind prevenirea pierderii și risipei de alimente și a Codului Fiscal al Republicii Moldova a fost votată în prima lectură în […] Articolul Agenții economici, încurajați să doneze produse alimentare pentru a ajuta persoanele vulnerabile. În mediu, un locuitor din stat aruncă anual la gunoi de acasă circa 76 kg de mâncare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:40
Actele care țin de eliberarea certificatului de moștenitor sau de certificatele legate de moștenire nu vor mai fi competența exclusivă a notarului de la locul deschiderii succesiunii. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de 73 de deputați. Proiectul de lege care prevede excluderea competenței teritoriale exclusive a notarilor […] Articolul Vot final: Procedurile legate de moștenire vor putea fi efectuate de oricare notar din stat apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:40
Ultragierea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Asta prevede amendamentul președintei Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, înregistrat la un proiect de modificare a Codului penal și a Codului contravențional, adoptat în a doua lectură de Parlament. Așadar, persoanele care vor ultragia cadrele didactice vor primi amenzi de până la 1250 […] Articolul Insultarea cadrelor didactice va fi sancționată contravențional. Persoanele care vor ultragia profesorii vor primi amenzi de până la 1250 de lei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:40
Când era mică, își dorea să scape cât mai repede de sat și să nu aibă de a face cu animalele și laptele. A absolvit Facultatea de Drept și a căutat oportunități de angajre în afara statului. Dar viața își are căile sale misterioase și acum sunt aici, lucrând cu laptele. Dorina Baciu administrează atelierul de […] Articolul Un cuplu de moldoveni din Sadaclia, raionul Basarabeasca, produc cașcaval artizanal după o rețetă unică de producere, „furată” de la specialiștii din Italia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.