SUA au ridicat interdicția privind livrările de arme către Batalionul Azov

TVR Moldova, 11 iunie 2024 16:50

Administrația președintelui american Joe Biden a ridicat interdicția de furnizare de arme către Brigada a 12-a de forțe speciale „Azov” a Gărzii Naționale a Ucrainei, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 6 ore
23:10
Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, hotărârea de reorganizare a Întreprinderii de Stat ,,Administrația de Stat a Drumurilor” în societate pe acțiuni, cu capital integral de stat. Aceasta este prima etapă a unui proces complex de restructurare și fortificare a capacităților de administrare a rețelei de drumuri naționale.
22:50
Pe 10 iunie, 2024 Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a fost gazda unui eveniment important, susținut de Institutului de Standardizare din Moldova(ISM) și Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA).
Acum 8 ore
22:30
Statele membre ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord îşi vor intensifica acţiunile împotriva tentativelor ruse de a destabiliza ţările organizaţiei, a declarat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, informează Agerpres cu referire la Reuters.
22:10
Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la procedura de examinare medicală a deținuților grav bolnavi, pentru aplicarea liberării de la executarea pedepsei sau pentru înlocuirea, revocarea arestului preventiv. Documentul va garanta respectarea drepturilor și libertăților omului în instituțiile penitenciare.
21:50
Vacanţa mare este sezonul prieteniilor frumoase şi al amintirilor pe viaţă din taberele de vară. Copiii sunt nerăbdători să se odihnească şi să se distreze după anul şcolar solicitant. În timp ce administraţiile taberelor le promit concursuri şi jocuri educative, părinţii speră ca această experienţă să îi responsabilizeze şi să îi ajute să devină mai independenţi.
21:30
Ştiinţa este celebrată astăzi în Republica Moldova. Se împlinesc 63 de ani de la fondarea Academiei de Ştiinţe. Cu această ocazie, la Chişinău au fost invitaţi cercetători notorii din ţară şi de peste hotare.
21:10
Temperaturile tot mai ridicate duc la schimbări majore şi în agricultură. La început de iunie, în pieţele din Republica Moldova poţi cumpăra fructe care, de obicei, se coc în iulie. Aşa că mulţi oameni s-au grăbit deja să guste zmeură, caise şi vişine, care sunt din belşug în acest an. Experţii spun că e o consecinţă a schimbărilor climatice şi că, în acest tempou, antreprenorii vor trebui să se adapteze la noua realitate.
20:50
Reprezentanţii Comitetului "Instrumentul European pentru Pace" al Uniunii Europene întreprind o vizită de lucru în Republica Moldova. Delegaţia a prezentat şi o parte dintre echipamentele medicale şi de geniu care au fost oferite Armatei Naţionale.
Acum 12 ore
20:40
Cei din afară iau decizii mai dure și mai consecvente decât o face Republica Moldova, declară expertul WatchDog, Andrei Curăraru, care susține că sunt multe persoane sub sancțiuni internaționale, dar nu au fost condamnate în Republica Moldova, în contextul în care astăzi, SUA au impus sancțiuni împotriva bașcanei din UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul.
20:30
Patru procurori anticorupţie au anunţat că demisionează, deoarece nu sunt de acord să le fie verificate averea şi integritatea. Anunţul a fost făcut de procurorul general Ion Munteanu, care susţine că, totuşi, procurorii mai au la dispoziţie o zi pentru a decide dacă acceptă să treacă comisia vetting.
20:10
Procurorul general, Ion Munteanu, şi-a ales adjuncții, ale căror candidaturi au fost accepate de Consiliul Superior al Procurorilor. Este vorba despre Sergiu Rusu și Sergiu Brigai. Tot astăzi, membrii CSP au votat şi pentru candidaturile adjuncţilor interimari de la PCCOCS.
19:50
Azi se împlinesc 83 de ani de la primul val de deportări din Basarabia şi din nordul Bucovinei. În noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, mii de familii au fost ridicate cu forţa de NKVD-ul sovietic, urcate în trenuri şi duse în Siberia şi Kazahstan.
19:30
Mai mulți deputați comuniști, socialiști, din fostul partid Șor, dar și preoţi de la Mitropolia Moldovei au venit, cu flori și binedispuşi, la Ambasada Moscovei la Chișinău, la o recepție de Ziua Naţională a Federației Ruse. În curtea reprezentanţei diplomatice au intrat mașini de lux, inclusiv cu numere de înmatriculare de la Tiraspol. Totul se întâmplă în plin război sângerod dus de Moscova în Ucraina.
19:20
Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la sancțiunile impuse de SUA împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor.
19:10
La o săptămână de când în spaţiul public au apărut informaţii că fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi colaborat cu serviciile ruseşti, Procuratura încă nu a deschis un dosar penal. Precizarea a fost făcută de procurorul general Ion Munteanu, care s-a arătat nemulţumit de activitatea instituţiilor de drept.
18:50
Procurorii cer încă 30 de zile de arest preventiv pentru fostul poliţist şi angajat al Administraţiei Penitenciarelor, Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în răpirea şi omorul tinerei de 19 ani, însărcinată în şase luni. Demersul a fost examinat de magistraţii Judecătoriei Orhei. Însă din cauza furtunii de ieri, oraşul Orhei a rămas fără lumină, iar decizia va fi pronunţată vineri. Tot astăzi, Cotorobai a fost pus oficial sub învinuire şi pentru viol.
18:30
O copilă de 13 ani şi-a pierdut viaţa, strivită de un copac prăbuşit în urma furtunii violente care a lovit aseară Chişinăul. Trupul neînsufleţit a fost descoperit, abia în această dimineaţă, de muncitorii de la Spaţii Verzi veniţi să strângă resturile arborelui. Şi în regiunea transnistreană, un tânăr de 36 de ani a fost ucis de o creangă căzută peste cortul lui. Vântul, care a suflat cu până la 24 de metri pe secundă, şi ploaia torenţială au lăsat în urmă un peisaj apocaliptic. Cele mai afectate au fost oraşele Chişinău şi Orhei, dar şi alte localităţi din centrul Republicii Moldova.
18:10
Noul Cod Vamal oferă o serie de beneficii pentru agenții economici care dețin statutul de operator economic autorizat. Potrivit Serviciului Vamal, este vorba de proceduri mai rapide de vămuire, mai puțină birocrație și mai multă libertate de a face comerț cu țările europene și nu doar.
18:00
Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul său „Șor”, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin, arată un comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.
17:50
Mai puțin de un sfert dintre britanici cred acum că Marea Britanie ar trebui să fie în afara Uniunii Europene, cel mai mic procent de când țara insulară a votat pentru Brexit în 2016, relatează Reuters.
17:40
Membrii organelor de conducere ale Băncii Naționale a Moldovei, precum și angajații care au avut atribuții directe de control și care și-au încetat raporturile de muncă ori de serviciu, ar putea beneficia de o indemnizație lunară în proporție de 50% din salariu timp de un an. Noua prevedere se regăsește într-un proiect ce vizează consolidarea cadrului de activitate al BNM, avizat astăzi de către Comisa Economie Buget și Finanțe. Legea urmează a fi supusă dezbaterilor în plenul Parlamentului, transmite Radio Chișinău.
17:20
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost examinat de Comisia protecție socială, sănătate și familie și va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare.
17:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024.
16:50
Bărbatul de 36 de ani care a murit aseară, strivit de un copac doborât, este Arcadie Spoială, originar din Soroca, cunoscut regizor și producător video.
16:40
Ploile torențiale cu vânt puternic vor continua și în zilele ce urmează, avertizează specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). Fenomenul este caracteristic lunii iunie pentru zona Republicii Moldova, au precizat meteorologii pentru Moldpres. Pentru a evita situațiile de risc, salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți, iar în caz de furtună să se adăpostească în locuri sigure.
16:20
Recent, s-a desfășurat la Ateneul Național din Iași gala festivă de încheiere a celei de-a XIV-a ediții a Proiectului Național „Ambasadorii Unirii” (1 septembrie 2023 – 30 iunie 2024), organizat de Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iași în parteneriat cu Primăria municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Ateneul Național Iași, Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale ale României, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți – Ucraina, Direcția Generală Educație – Cultură Fălești, Republica Moldova, Liceul Teoretic „Ioan Cuza” Chișinău, Filiala Iași a Societății de Științe Istorice din România și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, relatează Radio Chișinău.
16:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024
16:00
Un consens neobișnuit și neașteptat de rapid pare să se fi format în privința principalelor patru funcții din Uniunea Europeană, la doar câteva zile de la alegerile europarlamentare: Ursula von der Leyen (Germania) ar urma să rămână președintă a Comisiei Europene pentru un nou mandat, portughezul Antonio Costa ar urma să fie președinte al Consiliului European, malteza Roberta Metsola ar rămâne președinta Parlamentului European, iar estona Kaja Kallas – șefă a politicii externe, relatează Politico.
15:50
Fiul lui Joe Biden este acum un infractor condamnat. Dar șeful de la Casa Albă are motive să spere că acest lucru nu-i va afecta șansele la urnele de vot, scrie The Times într-o analiză.
Acum 24 ore
15:40
În luna mai, Inspectoratul de Stat al Muncii a efectuat controale la 189 de companii, descoperind cazuri de muncă nedeclarată la 30 dintre acestea. În total, 140 de persoane au fost depistate lucrând la negru, fapt care subliniază necesitatea continuării eforturilor de asigurare a respectării legislației muncii și protecției drepturilor angajaților.
15:30
Conferință de presă susținută de ministrul apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, și șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, în contextul vizitei delegației Comitetului Programului Uniunii Europene „Instrumentul European pentru Pace” EPF.
15:20
Șefa statului le-a mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie, în cadrul ceremoniei de depunere a Jurământului, pentru că au ales această carieră responsabilă și i-a felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.
15:10
Ungaria nu va participa la viitoarele eforturi ale NATO de a-şi consolida ajutorul pentru Ucraina, dar nici nu se va opune ca ceilalţi parteneri din Alianţă să facă acest lucru, a anunţat miercuri, la Budapesta, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în urma unei discuţii cu prim-ministrul Viktor Orban, transmit EFE şi AFP.
14:50
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei.
14:40
Ministerul Energiei din Republica Moldova și Ministerul Energiei din România, împreună cu Techcelerator au anunțat lansarea SEE CleanTech Accelerator, un accelerator dedicat startup-urilor și inovatorilor din Europa de Sud-Est care creează soluții tehnologice pentru energie verde. Această inițiativă va ajuta startup-urile și creatori de soluții tehnologice să dezvolte domeniul tehnologiilor curate și pe cel energetic regional.
14:20
Proiectul de lege privind protecția animalelor a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei mediu, climă și tranziție verde, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
14:10
Cadrul de activitate al Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidat, ținând cont de standardele internaționale aplicabile băncilor centrale. Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect de lege pentru modificarea unor acte normative și va propune plenului Parlamentului aprobarea inițiativei legislative.
13:50
Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, în incinta USM (str. Alexei Mateevici, 60).
13:40
La Parlament a fost inaugurată o expoziție de desene realizate de elevii de la Școala de Arte pentru copii din Taraclia.
13:20
Inspectorii de integritate vor avea pârghii suplimentare în procesul de efectuare a controlului averii și intereselor personale. Coraportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat la ședința Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.
13:10
Rusia a lansat atacuri cu rachete şi drone asupra Ucrainei în noaptea de marţi spre miercuri, provocând un incendiu la un complex industrial, avariind clădiri rezidenţiale şi rănind mai multe persoane în şase regiuni, au anunţat autorităţile locale, transmite Agerpres cu referire la Reuters.
13:00
Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre şi pentru securitatea europeană, a declarant la Summitul de la Riga, preşedintele României, Klaus Iohannis. “Continuarea şi creşterea sprijinului nostru pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie. Alţi parteneri NATO vulnerabili, în special Republica Moldova, ar trebui să primească, de asemenea, atenţia noastră şi asistenţă pentru consolidarea rezilienţei”.
12:50
Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămâne închisă pentru public miercuri, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei care afectează ţara, a anunţat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP, relatează Agerpres.
12:50
Vacanța de vară este o ocazie minunată pentru cei mici să se bucure din plin și să se recreeze prin diverse activități. Educația privind siguranța în apă, regulile circulației rutiere, supravegherea constantă și siguranța online sunt câteva aspecte la care părinții trebuie să atragă atenția. Protecția copiilor în timpul vacanței de vară este tema emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
12:40
Doi șoferi au propus mită polițiștilor de patrulare pentru a nu fi documentați pe diferite abateri rutiere comise în trafic, informează Poliția R. Moldova.
12:20
Din cauza furtunii de aseară, centrul multifuncțional din or. Orhei a fost deconectat de la energia electrică, ceea ce face imposibilă activitatea acestuia pe parcursul zilei de astăzi, 12 iunie 2024, anunță ASP.
12:10
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru joi, 13 iunie.
11:50
Procurorul general, Ion Munteanu, va avea doi noi adjuncți. Aceștia sunt Sergiu Brigai și Sergiu Russu. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), transmite Moldpres.
11:40
Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că în urma intemperiei din seara zilei de ieri, mai mulți copaci au fost doborâți pe drumurile publice naționale.
11:20
Lista medicamentelor compensate urmează a fi completată cu un nou preparat destinat persoanelor cu hiperplazie benignă de prostată, informează CNAM.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.